بسم الله الرحمن الرحیم
#مسئله_حجاب
رهبر انقلاب:
مسئله حجاب تبدیل شده به یک چالش و بر کشور ما تحمیل شده؛ این را تحمیل کردند. کسانی نشستند نقشه کشیدند، برنامهریزی کردند که حجاب بشود یک مسئله در کشور ما؛ در حالی که چنین مسئلهای در کشور وجود نداشت؛ مردم با شکلهای مختلف داشتند زندگی میکردند.
بنده #نظر_قاطع خودم را در این مورد عرض میکنم: هم از دیدگاه فقهی و شرعی باید به مسئله نگاه کرد، هم از دیدگاه قانونی، هم از لحاظ بعضی از مسائل جانبی و ملاحظات جانبیای که وجود دارد.
خب از لحاظ #شرعی، حجاب یک حکم مسلّم شرعی است؛ یعنی برای بانوان، پوشاندنِ غیر از صورت و دو دست ــ وجه و کفّین ــ واجب است؛ این چیزی است که از آن صرفنظر نمیشود کرد. مردم ما مسلمانند، مقیّدند، متعبّدند، بانوان ما متعبّدند، باید رعایت کنند این را؛ حکم شرع است.
یک نگاه، نگاه #قانونی است؛ قانون واجبالاطاعه است و در این زمینه، حکم قانونی وجود دارد؛ رعایت حکم قانون برای همه واجب است. چه آن کسانی که به شرع معتقدند، چه حتّی آن کسانی که به شرع هم معتقد نیستند، قانون را بایستی رعایت کنند.
در مسائل جانبی و ملاحظات جانبی، یک مسئله، #مسئلهسازی_بیگانگان است. در این قضیّهای که امروز در کشور مطرح است ــ مسئلهی حجاب ــ دخالت بیگانگان واضح بود، آشکار بود. از بیرون، در این دستگاههای ارتباط جمعی و انواع و اقسام رسانهها، در این قضیّه دمیده شد. حالا یک عدّه هم در داخل البتّه کمک کردند، امّا عمده، از بیرون این کار هدایت شد و فکر شد و دنبال شد؛ به این توجّه بشود. خود بانوان ما، خود زنان عاقل و فهمیده ما به این نکته توجّه کنند که این قضیّه را دشمن دارد از بیرون دنبال میکند. طبق آنچه در گزارشهای قابل اعتماد به ما رسید، بعضیها را استخدام کردند که بیایند در جامعه هنجارشکنی کنند، حرمت حجاب را بشکنند. خب باید بانوان ما و کسانی که در این قضیّه فکر میکنند، حرف میزنند، به این نکات توجّه کنند. وقتی ما میبینیم دست بیگانه در قضیّهای دارد عمل میکند، خب باید مواضعمان را متناسب با همین قرار بدهیم که به آن بیگانه کمک نکنیم.
یک مسئله از این ملاحظات جانبی این است که امروز روی مسئله برداشتن حجابِ بانوان تلاش میکنند، امّا #این_اوّل_کار_است، این آخر کار نیست؛ هدف این نیست. هدف دشمنان این است که وضع کشور را به وضعیّت قبل از انقلاب، به وضعیّت دوران طاغوت برگردانند؛ آن وضع فضاحتباری که آن روز وجود داشت. حالا بعضی از شماها شاید دیده بودید، یادتان هست، خیلی از شماها ندیدید آن وضعیّت را. به معنای واقعی کلمه، وضع زن، رفتار زن، برخورد زن، حضور زن در جامعه وضع فضاحتباری بود. امروز از لحاظ علمی، از لحاظ قوّت مدیریّتی، از لحاظ حضور در مناطق حسّاسِ اداره کشور، در سطح کشور، در سطح جهان، زنان ما به مراتب بالایی رسیدهاند، از خیلی از زنهای کشورهای دیگر جلوترند؛ با حجاب، با رعایت حجاب. آن روز این نبود؛ سطح سواد زنان، سطح علمی زنان، سطح مدیریّت زنان اینجور نبود؛ از آن جهت ضعیف بودند، امّا از لحاظ وضع پوشش و مسئله هنجارهای [اجتماعی]، وضع خیلی بدی داشتند؛ واقعاً مفتضح بود. قصد اینها این است که آن حالت را بتدریج تکرار کنند. این اوّل کار است؛ به این باید توجّه کرد.
یکی از مسائل جانبی قضیّه این است که عرض کردم که بنده اطمینان دارم که بانوان کشورمان، حتّی کسانی که یک مقداری هم در زمینه حجاب سهلانگاریهایی دارند، اینها #دلبسته_اسلامند، #دلبسته_نظامند؛ بارها هم این را ما گفتهایم. به این چشم بایستی به زنهای ما نگاه کرد. امّا خب این قضیّه حجاب را بایستی رعایت بکنند؛ همه باید رعایت کنند.
بنده معتقدم در دولت، در قوّه قضائیّه، در بخشهای مختلف، در این زمینه مسئولیّت وجود دارد که بایستی به مسئولیّتهای قانونی و شرعی خودشان عمل کنند. خود بانوان ما بیش از همه در این زمینه مسئولیّت دارند؛ و رعایت کنند جنبه حجاب اسلامی را. این هم یک مسئله.
15 فروردین 1403
✅https://eitaa.com/yad_dashtha
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
15 فروردین 1403
رهبر انقلاب:
🔸 از لحاظ #شرعی، حجاب یک حکم مسلّم شرعی است.
🔸 برای حجاب حکم قانونی وجود دارد و #رعایت_قانون بر همه واجب است. حتّی آن کسانی که به شرع هم معتقد نیستند.
🔸 مسئله حجاب بر کشور ما #تحمیل شده. کسانی برنامهریزی کردند که حجاب بشود یک مسئله در کشور ما؛ در حالی که چنین مسئلهای در کشور وجود نداشت؛ مردم با شکلهای مختلف داشتند زندگی میکردند. خود بانوان عاقل و فهمیده ما به این نکته توجّه کنند که این قضیّه را دشمن دارد از بیرون دنبال میکند. بعضیها را استخدام کردند که بیایند در جامعه هنجارشکنی کنند، حرمت حجاب را بشکنند.
🔸 امروز روی مسئله برداشتن حجابِ بانوان تلاش میکنند، امّا #این_اوّل_کار_است. هدف دشمنان این است که وضع کشور را به وضعیّت قبل از انقلاب برگردانند. امروز از لحاظ علمی، مدیریّتی و حضور در مناطق حسّاسِ اداره کشور، زنان ما به مراتب بالایی رسیدهاند، با رعایت حجاب. آن روز ها سطح سواد و مدیریّت زنان این طور نبود.
🔸 بنده اطمینان دارم که بانوان کشورمان، حتّی کسانی که یک مقداری هم در زمینه حجاب سهلانگاریهایی دارند، اینها #دلبسته_اسلامند، #دلبسته_نظامند؛ بارها هم این را ما گفتهایم. به این چشم بایستی به زنهای ما نگاه کرد. امّا خب این قضیّه حجاب را بایستی رعایت بکنند؛ همه باید رعایت کنند.
✅https://eitaa.com/yad_dashtha
بسم الله الرحمن الرحیم
#مسئله_اقتصاد
رهبر انقلاب:
🔸 واقعیّتهای اقتصاد در کشور، همه یکسان نیستند؛ هم واقعیّتهای #تلخ در اقتصاد کشور وجود دارد، هم واقعیّتهای #شیرین.
🔸 بخش تلخِ مربوط به اقتصاد، #گرانیها است، #یثباتی بازار است، #تنزّل_ارزش_پول_ملّی است، #فاصله_طبقاتی است؛ خب اینها بخشهای تلخ مسئله است.
🔸 بخش شیرینِ مربوط به اقتصاد، #فعّالیّتهای_وسیعِ_زیرساختی است که دارد انجام میگیرد که نتایج اینها در #میانمدّت و نه چندان درازمدّت ظاهر خواهد شد؛ [مثل] راهاندازی تعداد قابل توجّهی از بنگاههای نیمهتعطیل یا تعطیل، تحقّق تولید، تحقّق اشتغال.
🔸 وجود هزاران مجموعه جوان در قالب #شرکتهای_دانشبنیان؛ این خیلی پدیده مطلوبی است که افزایش پیدا کرده؛ یعنی هزاران مجموعه جوان، باانگیزه، باشوق، باصلابت، باامید دارند در این مجموعههای دانشبنیان کار میکنند، تلاش میکنند؛ هم محصولات جدید ارائه میکنند، هم خدمات جدید ارائه میکنند؛ واقعیّتهای شیرین اقتصاد، اینها است. اینها تأثیرات خودش را بتدریج بر وضع کشور میگذارد.
🔸 شکلگیری #بنگاههای_توانا در بخش مردمی و بخش خصوصی که یک نمونهاش را ما در این نمایشگاهی که در بهمن ماه گذشته اینجا نشان دادند، مشاهده کردیم. اینها واقعیّتهای شیرین است.
🔸 البتّه همانطور که عرض کردیم، انتظار بیش از اینها است و انشاءالله دولت کنونی میتواند بسیاری از این گرهها را باز کند، با تلاشی که میکنند.
🔸 یک نکتهای که در امر اقتصاد همیشه باید مورد نظر مسئولین باشد، این است که #انتظار_مردم آن است که تصمیمها و اقدامهایی که مسئولین کشور در مسائل اقتصادی انجام میدهند، در زندگی آنها #اثر_محسوس و ملموس داشته باشد؛ این انتظار مردم است. کاری کنیم که این انتظار برآورده بشود؛ انتظار بهجایی هم هست.
15 فروردین 1403
✅https://eitaa.com/yad_dashtha
بسم الله الرحمن الرحیم
#مسأله_حجاب
ان شاء الله در چند یادداشت، #شیوه مواجهه #رهبر_انقلاب با مسأله حجاب را بررسی می کنم. با توجه به اینکه ایشان در نشست با مسوولان نظام در تاریخ 15 فروردین 1403 تلاش کردند نظر خود را درباره جوانب مختلف این مسأله بیان کرده و دیدگاهی جامع ارائه کنند، سخنان ایشان در این نشست را محور مطالعه قرار داده و در صورت لزوم از سایر بیانات ایشان نیز استفاده خواهم کرد.
🔹 رهبر انقلاب در این نشست، پیش از پرداختن به مسأله حجاب، ضمن قدردانی از تلاشهای دولتمردان و خدمتگزاران برای اصلاح وضعیت اقتصادی کشور، آن را ناکافی دانسته و #انتظار_مردم برای تأثیر_محسوس این اقدامات در زندگی مردم را به جا دانستند.
🔸 این درسی است برای کنشگران عرصه حجاب، تا در کنار پرداختن به مسأله حجاب، به شکل جدی و واقعی به دغدغه مردم در زمینه مسأله #اقتصاد و #عدالت نیز بپردازند. در غیر این صورت تصویری کاریکاتوری از دین، حکومت دینی و دینداران ساخته خواهد شد.
🔸 کسانی که تقید کمتری به شرع دارند اگر دلسوزی متدینان را در عرصه اقتصاد و عدالت لمس کنند، در عرصه حجاب، رفتار همدلانه تری خواهند داشت.
✅https://eitaa.com/yad_dashtha
♦️عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب: برخی مسئولان بهدلیل کارهای بیقاعده در حوزهٔ حجاب تذکر دریافت کردهاند.
✅https://eitaa.com/yad_dashtha
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
نفیسه کوهنورد، خبرنگار ارشد بیبیسی:
🔸 همه، این حمله اسرائیل به ایران را #مسخره میکنند؛ میگویند اسرائیل #ببر_کاغذی است.
🔸 حمله ای که ایران به اسرائیل انجام داد تصویرش بسیار بزرگ بود و جلب توجه کرد و #هیمنه اسرائیل را زیر سوال برد. بسیاری از کشورها ناچار شدند برای مقابله با پهپادها و موشکهای ایران به کمک اسرائیل بیایند.
🔸 اگر عملیات اسرائیل به همین جا ختم شود عملا ایران توانسته با این حمله #بازدارنده باشد.
✅https://eitaa.com/yad_dashtha
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
مراد ویسی:
🔸 ظاهرا حمله اسرائیل با ریزپرنده های پیتزابر بوده است.
🔸 الان دست برتر با جمهوری اسلامی است. چون با 300 موشک و پهپاد به اسرائیل حمله بزرگتری کرده است.
🔸 برای اولین بار حمله سنگین به داخل خاک اسرائیل شده است.
🔸 اگر معادله همین جا تمام شود برای اسرائیل دشوار خواهد بود که به مقرهای سپاه و حزب الله در سوریه و لبنان حمله کند چون ممکن است ایران پاسخ دهد.
✅https://eitaa.com/yad_dashtha
برخی هم وطنان تحت تأثیر عملیات رسانه ای مخالفان جمهوری اسلامی، حمله ایران به اسرائیل را ناچیز و بدون نتیجه تلقی کرده و حمله اسرائیل به ایران را بزرگ و تأثیرگذار تصور می کنند.
امیدوارم دو گزارش بالا به این هم وطنان عزیز کمک کند تا تصور صحیحتری از ماجرای رقابت ایران و اسرائیل پیدا کنند.
✅https://eitaa.com/yad_dashtha
بسم الله الرحمن الرحیم
#سرشت_نمادین_عملیات_وعده_صادق
یادداشت احسان شاه قاسمی عضو هیأت علمی دانشگاه تهران در انصاف نیوز، حاوی دو نکته جالب درباره #طراحی_نمادین نبوغ آمیز عملیات وعده صادق و تاثیر آن بر احساسات ایرانیان و مسلمانان منطقه می باشد.
از خواندن آن لذت ببرید:
✍️ احسان شاه قاسمی
🔸 من همیشه می گویم طراحان فرهنگی در جمهوری اسلامی ضعیفند. ... اما، کسی که این حمله را طراحی کرد -شاید بدون این که خودش بداند- کاری #نبوغآمیز انجام داده است. پرتاب موشک و پهپاد از شهرهای مختلف ایران در ارتفاع کم به نحوی که شهروندان #صدای آن را بشنوند ژرف ترین احساسات میهن پرستانه ایرانی ها را خبردار کرد و موجی از #احساسات_همدلانه را ایجاد کرد. از همه چیز که بگذریم، همه می دیدند که موشک ها از سمت «ما» بلند می شوند و به سوی یک «دیگری» می روند. سخت است یک ایرانی این صحنه را نبیند و آن را #تحسین نکند.
🔸 و باز هم در رابطه با طراحی نمادین نبوغ آمیز حمله که در نکته پیشین گفتم، خبرگزاری های دنیا پیوسته حرکت پهپادها را دنبال می کردند و این باعث شد موجی از #احساس_شگفتی و #دلهره_شیرین در مسلمانان جهان ایجاد شود: پهپادها به بالای عراق رسیدند و تا ساعتی دیگر به اسرائیل می رسند. یعنی چه خواهد شد؟ ممکن است تا یک ساعت دیگر اسرائیل نابود شده باشد؟ مسلمانانی که ماه هاست احساس می کنند در #غزه #تحقیر شده اند، حالا حرکتی شجاعانه از یک برادر ناتنی می دیدند و دست کم برای ساعتی #دلخوش می شدند.
✅https://eitaa.com/yad_dashtha
بسم الله الرحمن الرحیم
دیدگاهی که در یادداشت زیر وجود دارد توجهم را جلب کرد.
نگاهی نو و خلاقانه به #گشت_ارشاد دارد.
نام نویسنده را نمیدانم.
✍ ؟؟؟
🔰 گشت ارشاد و بمب اتم!
•| یکی از مهمترین نتایج تحریم بمب اتم توسط رهبر انقلاب، شکلگیری یک بستر خلاقیت و تلاش برای ساخت سلاحهای راهبردی و تاکتیکی سبک و سنگین متنوع بود که منجر به دستیابی به آخرین لبه تکنولوژی نظامی شد. اساسا اگر حدود بیست سال پیش، اولین بمب هستهای در ایران ساخته میشد، نهاد نظامی، تنبل و بدون توان بازدارندگی #عملی بود!
•| رفتن به سراغ آخرین و زُمختترین راهحل، تنبلیِ سازمانی میآورد و پیچیدگیها و ظرافتهای انسانی نادیده گرفته میشود، در نتیجه #خلاقیت در رسیدن به هدف از بین میرود.
•| گشت ارشاد، به عنوان دمِ دستیترین و بیزحمتترین راهحل، موجب شده، ما در دستیابی به تکنیکهای سازمانیِ جلوگیری از بیحجابی و حتی شلدینی، تنبل و ناتوان شویم و تقریبا دست ما از انواع سلاحهای بازدارندگی اجتماعی خالی باشد!
•| اساسأ «زور» و «اقتدار»، نیز اهمیت دارد و به عنوان یکی از ابزارهای کنترل دولت، بکار میآید و درمورد آن بخش سازمانیافته بیحجابی و نهایتا ایجاد یک #ترس بازدارنده قابل استفاده است و رد نمیشود اما آیا نمیتوان سایر سازمانها و نهادهایی مثل نهاد آموزش، بازار (پوشاک)، مساجد، تبلیغات هوشمند و حتی تنبیه هوشمند را به میدان آورد و دست ما از انواع تاکتیکها و راهبردها پر شود؟! نهادهایی که رسما بخشی از بودجه را میبلعند، عملا در این شرایط شانه خالی کردهاند و هیچ خلاقیتی در تولید و بازتولید فرهنگ و #فناوری_اجتماعی ندارند و بلافاصله به دلیل تنبلی سیستماتیک به سادهترین و سطحیترین راهحل موجود رجوع میشود!
✅https://eitaa.com/yad_dashtha
؛┄┅═✧❁﷽❁✧═┅┄
🌺اللهم ارزقنا حج بیتک الحرام🌺
💫 نشست حضوری:
✨آداب معنوی زیارت
✅ باحضور اساتید محترم:
🔸 جناب آقای دوستانی
🔸 جناب آقای مرتضوی
✨ویژه زائرانی که امسال به حج مشرف میشوند
✨ و کسانی که مشتاق زیارت خانه خدا هستند
⏱ زمان: پنجشنبه ۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۳
ساعت ۱۰ صبح
📍مکان: دانشگاه معارف قرآن و عترت (علیهمالسلام)
📌جهت ثبت نام مشخصات خود را به آیدی زیر ارسال فرمایید:
@sayedi_ali_110
بسم الله الرحمن الرحیم
✍ محسن مهدیان
❇️دست برتر مردم در حجاب
1⃣ خاطرتان هست رهبری انقلاب فرمود بی حجابی گناه سیاسی است؟ آن روی دیگر این سخن چیست؟ جماعتی ناجوانمردانه در کمین زنان و دختران ما نشسته اند که غرض شان فراتر از برچیدن پوشش آنهاست و صبح تا شب ذهن و قلب زنان ما را زیر آماج بمباران های رسانه ای و فرهنگی برده اند. پوشش جامعه ایرانی را باید با این سطح از هجمه بی امان دشمن تحلیل کرد. آنگاه روشن می شود که در ابعاد جامعه زنان و دختران ما چه مبارزه و مقاومتی صورت گرفته است.
2⃣ مسوولین دولتی و انتظامی می گویند 99 درصد افراد مکشفه بعد از تذکر مجریان قانون حجاب خود را اصلاح می کنند. این یعنی مردم ما سرجنگ با قانون ندارند. اگر قانون روشن باشد و دقیق و مدبرانه اجرا و نظارت شود، جامعه همراهی می کند.
3⃣ این روزها در فضای مجازی گفت وگوی جدی درباره سبک برخورد با بدحجابی است. برخی در دفاع از اقدامات سلبی و عده ای نیز در نقد آن می گویند و می نویسند. اما فصل مشترک همه آنها دغدغه حجاب است. بجز جریان مطرود خارج نشین، کسی از اباحه گری و کشف حجاب دفاع نمی کند و بحث برسر نحوه اصلاح و ارتقای حجاب است.
4⃣ وضعیت بدحجابی در جامعه ما نه خدای نکرده مرتبط به بی حیایی و بی عفتی است و نه تقابل های سیاسی. برخلاف تصور ضدانقلاب حجاب در جامعه ما امری مرتبط به سبک زندگی است و به همین دلیل است که بارها شاهد بودیم زنان و دختران ما در هر سطحی از حجاب در بزنگاه های سیاسی پای کار انقلاب و در ایام معنوی سال، اهل تهجد و عبادت و مناجات هستند.
5⃣ مجموعه نظرسنجی های موجود در نهادهای مختلف نشان می دهد اکثریت قریب به اتفاق مردم ما معتقد به حجاب هستند و بر الزام قانونی حجاب تاکید دارند و حتی شل حجاب ها نیز همین که دارند را حجاب می دانند.
✅https://eitaa.com/yad_dashtha
اصفهان، گلستان شهداء
۱۳ اریبهشت ۱۴۰۳
ضرورت وجود قانون در عرصه عمومی جامعه و رعایت آن
✅https://eitaa.com/yad_dashtha
بسم الله الرحمن الرحیم
#ما_لکم_تستخفون_بنا
اگر به کسانی که نیازمند کمک یا محبت و مهربانی ما هستند، یاری نرسانیم و دغدغه رسیدگی به آنها را نداشته باشیم، به امام زمان علیه السلام #استخفاف نکردهایم؟
کسانی که خانه و وسیله نقلیه متعدد یا گران قیمت دارند و نسبت به #پریشانی اطرافیان به خاطر نداشتن مسکن یا لوازم حداقلی زندگی، بی تفاوت هستند، به امام زمان ع استخفاف نمیکنند؟
روضه کافی:
عَنْ أَبِي هَارُونَ عَنْ أَبِي عَبْدِ اَللَّهِ عَلَيْهِ اَلسَّلاَمُ قَالَ: قَالَ لِنَفَرٍ عِنْدَهُ وَ أَنَا حَاضِرٌ مَا لَكُمْ تَسْتَخِفُّونَ بِنَا قَالَ فَقَامَ إِلَيْهِ رَجُلٌ مِنْ خُرَاسَانَ فَقَالَ مَعَاذٌ لِوَجْهِ اَللَّهِ أَنْ نَسْتَخِفَّ بِكَ أَوْ بِشَيْءٍ مِنْ أَمْرِكَ فَقَالَ بَلَى إِنَّكَ أَحَدُ مَنِ اِسْتَخَفَّ بِي فَقَالَ مَعَاذٌ لِوَجْهِ اَللَّهِ أَنْ أَسْتَخِفَّ بِكَ فَقَالَ لَهُ وَيْحَكَ أَ وَ لَمْ تَسْمَعْ فُلاَناً وَ نَحْنُ بِقُرْبِ اَلْجُحْفَةِ وَ هُوَ يَقُولُ لَكَ اِحْمِلْنِي قَدْرَ مِيلٍ فَقَدْ وَ اَللَّهِ أَعْيَيْتُ وَ اَللَّهِ مَا رَفَعْتَ بِهِ رَأْساً وَ لَقَدِ اِسْتَخْفَفْتَ بِهِ وَ مَنِ اِسْتَخَفَّ بِمُؤْمِنٍ فِينَا اِسْتَخَفَّ وَ ضَيَّعَ حُرْمَةَ اَللَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ .
ابو هارون مىگويد:من در خدمت امام صادق عليه السّلام بودم كه به چند تن فرمود:چرا شما ما را سبك مىشماريد؟پس مردى خراسانى برخاست و گفت:بخدا پناه مىبريم از اينكه به تو يا چيزى از اوامر تو بىتوجّه باشيم و آن را سبك انگاريم. امام عليه السّلام فرمود: آرى تو خود يكى از كسانى هستى كه مرا سبك مىشمارى. او گفت: به خدا پناه مىبرم از اينكه شما را سبك بشمارم. امام عليه السّلام فرمود: واى بر تو! آيا نشنيدى فلانى وقتى كه ما نزديك جحفه بوديم به تو مىگفت: مرا به مسافت يك ميل سوار كن كه بخدا واماندهام؟ و به خدا سوگند تو به او نگاه هم نكردى و هيچ پاسخى بدو ندادى و او را سبك شمردى و هر كس مؤمنى را سبك شمرد ما را سبك شمرده است و احترام خداوند را تباه ساخته است.
✅https://eitaa.com/yad_dashtha
بسم الله الرحمن الرحیم
✍️ سجاد صفارهرندی
🔰یک تعطیلی ساده یا یک جراحی فرهنگی بزرگ؟
🔸برخی دوستان روشن و خوشفکر ما مخالفتها با تعطیلی روز شنبه را به حساب جمود فکری و تحجر گذاشتهاند.
🔸البته موافقم که خطر جریان مهاجم و مخرب تحجر امروز از هر زمان دیگری جدی تر و بالفعلتر است. اما در این مورد مشخص با دوستانم همراه نیستم.
🔸تعطیلی شنبه که از سوی برخی کارشناسان و رسانهها اقدام جزئی و سادهای برای بهبود تعاملات مالی و تجاری بین المللی تصویر میشود، در واقع نوعی جراحی فرهنگی رادیکال با پیامدهای مهم است و از قضا به ضرر جریان فعالیتهای کشور (اقتصادی، اداری، آموزشی، و ...) خواهد بود.
🔸از بنیادیترین شؤون فرهنگ، ساماندهی، نظمبخشی و معنابخشی به زمان است. شیوه شمارش روز و هفته و ماه و سال امری حاشیهای و کم اهمیت نیست بلکه یکی از ساختارهای پایه است که فرهنگ از خلال آن ما را میسازد: روال و ریتم زندگی ما درک ما از اهمیت و معنای چیزها و رویدادها، درک ما از هویت و تلقی ما از مبدأ و مقصد و مسیر زندگی از جمله مواردی است که نظم گاهشمارانه در شکل دادن به آن تأثیر قطعی دارد.
🔸به همین دلیل است که گاهشماری در سطوح مختلفش همواره میدان منازعههای هویتی و تمدنی بوده است.
🔸تلاش ناکام پهلوی برای تبدیل سالشمار هجری به تاریخ مجعول شاهنشاهی یا تلاش شکست خورده ژاکوبنهای فرانسوی بر جایگزینی تقویم انقلابی (که در آن روزهای هفته به جای هفت، ده روز بود) نمونههایی آشنا از این منازعات است.
🔸در هر دو مورد تلاش برای تغییر نظم زمانی هدفی جز قطع پیوند از سنت دینی (اسلامی و مسیحی) نداشت.
🔸اساساً «هفته» تا حد زیادی درونمایهای دینی و الهیاتی دارد و این تبار دینی نه تنها در آیینهای اساطیری بابلی و مصری و رومی که در آموزه ادیان ابراهیمی بارز و واضح است.
🔸نظم ۱+۶ روزهای هفته، کنایتی از مضمون رمزآلود خلق در شش روز (یا نشته یا مرحله) و استوای بر عرش در روز هفتم است که در عهدین و قرآن به آن اشاره شده است.
🔸روزهای معمولی هفته (که البته هر یک معانی دلالتها و سنن و مستحبات خاص خود را دارند) در نهایت به روز مقدس (Holyday) ختم میشوند که نقطه غایی نظم مناسکی هفته است و با فرایض و حتى مقررات و منهیات خاص دینی نشانه گذاری شده است.
🔸این منهیات در شریعت موسوی حاد و شدید است و نهایتا به ابتلای قوم بدل میشود ولی در شریعت سمحه و سهله مصطفوی به نهی از بیع و تجارت در زمان برگزاری نماز جمعه محدود شده اما باز هم وجود دارد.
🔸در سنت اسلامی هفته با شنبه آغاز و به جمعه ختم میشود. هر روز آداب و اعمال خاص خود را دارد و نهایتا جمعه روز مشخص عبادی و مدنی اجتماع اسلامی است.
🔸این مساله جدا از وجوه نفسالأمری و تکوینی جنبه هویتی پررنگی نیز در تمایز ملت اسلام از سایر ادیان و ملل دارد. دستکاری در این تنظیم زمانی خواه ناخواه با تبعات و دلالتهای مهم فرهنگی و تمدنی همراه است.
🔸اهمیت چنین کاری شاید یکی دو پله از تغییر خط و زبان در دگرگون کردن فرهنگ عمومی کمتر باشد و تبعات و نتایج آن خصوصا در بلندمدت خود را نشان خواهد داد.
🔸از جمعیت ۲۴ میلیونی شاغلین در کشور ما چه تعدادی از افراد به طور مستقیم درگیر تعاملات تجاری مالی و بانکی بینالمللی هستند؟ ۱۰۰ هزار نفر؟ ۲۰۰ هزار نفر؟ ۵۰۰ هزار نفر؟ من به این آمار دسترسی ندارم و نمیدانم اساسا تخمینی از آن وجود دارد یا نه.
🔸اما حتى اگر عدد نامحتمل یک میلیون نفر از شاغلان را در نظر بگیریم سهمی کمتر از پنج درصد از نیروی کار ایران را به خود اختصاص می دهد. تازه ما در اینجا مخرج کسر را فقط شاغلان قرار دادیم و با افزودن دانشآموزان و دانشجویان که فعالیتشان هیچ ربطی به تعاملات بینالمللی ندارد سهم این بخش کمتر هم میشود چرا باید برای تسهيل و توسعه عملکرد چنین کسر کوچکی از نیروی انسانی کشور دست به جراحی فرهنگی مهمی بزنیم؟ آیا راهکار دیگری برای تدارک مشکل آنها وجود ندارد؟
🔸اساسا شرکتهای خصوصی مانعی در تعریف روزها و ساعات کاری خود به اقتضای فعالیتشان دارند؟ بخش عمومی را نمیتوان با ایجاد شعب و کارکنان کشیک در روزهای تعطیل در خدمت فعالان اقتصادی قرار داد؟ و ...
🔸اما پیامدهای فرهنگی که گذشت، همه مساله نیست. تعطیلی شنبه (که در فرهنگ عمومی ما با آغاز کردن کار و فعالیت و اراده ها و تصمیمهای جدید قرین است) تبعاتی ضد کار و فعالیت خواهد داشت.
🔸حتی اگر این جراحی نابهنگام در تغییر تصویر و تصور شنبه توفیق یابد، تغییر تلقی عمومی از پنجشنبه (به عنوان روز نیمه تعطیل یا تقولق) ساده نخواهد بود.
🔸همچنان که تلاش مرحوم شهید رجایی در کاستن تعطیلات نوروزی از ۱۴ به ۴ روز موفق نبود. به این ترتیب در عمل روزهای فعال و سرپای هفته از ۵ روز به ۴ روز (یکشنبه تا چهارشنبه) کاهش می یابد.
✅https://eitaa.com/yad_dashtha
✍️ محسن قنبریان
🔹 مردان جمهوری اسلامی!
بقعه ای که شفاء می دهد، امامزاده اش قلابی نیست!
دستگاه حکومتی که هربار یکی از رجالش از دست می رود، فضایلشان بیشتر هویدا میشود، فاسد نیست.
در قرآن، حکومت مردمیِ اسلامی، "حسنه دنیا" است (۴۱نحل)
جمهوری اسلامی، حرم است؛ هنوز راه "شهادت" و "خدمت" درش باز است و اهلش را حاجت می دهد.
"شجره طیبه" است، "اُجتُثَّت مِن فُوقِ الاَرض" نیست. "تُوتِی اُکُلها کُلِّ حِین" است[۲۴ تا ۲۷ ابراهیم]؛ چند کرم و لانه موریانه، میوه اش را تلخ نکرده است.
همین سالها چند دزدِ دین باز در کسوت مناصب را با سلیمانی، زاهدی، رئیسی، عبداللهیان، آل هاشم و... مقایسه کنید؛ کدامیک رجال جمهوری اسلامی اند؟!
فکر می کردی بعد سلیمانی دیگر طلای ناب در این دستگاه پیدا نشود؟!
معدن طلا، طلا می دهد؛ اندازه و عیارش فرق می کند.
پ.ن:
#رئیسی_عزیز ممنون که امام رضا(ع) را برای مردم ایران گذاشتی!
بعضی نگران بودند دین باز باشی و گفتند امام رضا(ع) را خرج دنیایت می کنی!
امام رضا(ع) روز تولدش خوب ازت دفاع کرد؛ رضوان الله علیک!
✅https://eitaa.com/yad_dashtha
بسم الله الرحمن الرحیم
✍ ؟
احساس غریبی دارم
قبل از شهادت حاج قاسم میدانستم خیلی دوستش دارم
ولی چرا امروز تازه فهمیدم که سید ابراهیم را چقدر دوست دارم
اکثر مردم نمیدانستند چقدر دوستش دارند
خیلی خیلی حس غریب و ناشناختهایست برای من
حسین امیرعبداللهیان را هم دوست داشتم و نمیدانستم.
تازه میفهمم چرا اسلام اصرار دارد بر "حسن ظن" و "ابراز محبت" بین مؤمنین.
💠 @h_abasifar
✅https://eitaa.com/yad_dashtha
بسم الله الرحمن الرحیم
✍ حسین عباسیفر
دو گروه طعنه می زدند رئیسی را
ما می گفتیم رسانه بلد نیست 😔
عده ای می گفتند شو رسانه ای بازی می کند... کار نمایشی می کند...
حالا که او همه رسانه های دنیا را به دست گرفته به این فکر می کنم حتی رسانه را هم بهتر از ما می شناخت...
ما اسیر قفس دنیای مادی به خیال خام خودمان می خواستیم به او درس رسانه بدهیم...
اما رسانه یعنی خالصانه برای خدا نفس زدن...
مگر حججی را کسی می شناخت؟
مگر استخوان شهدای غواص شیوه های رسانه ای را بلد بود؟
مگر کودکان غزه دوربین دارند؟
رسانه ما خون است...
آوینی هم دوربینش به خونش که آغشته شد رسانه شد...
رسانه یعنی خلق پیام... نه رساندن آن...
و اما آنان که طعنه زدند کار نمایشی می کند... چشمانتان را خوب باز کنید تا زیر پیکر مطهر او اثر نمایشی او را بر قلب های "مردم" ببینید...
♨️ اقْتِصادِفَرهَنگی: 🇮🇷
💠 @h_abasifar
✅https://eitaa.com/yad_dashtha
بسم الله الرحمن الرحیم
سلام خدا بر سید ابراهیم رئیسی و سید محمد علی آل هاشم، هم در حیاتشان، هم در رفتنشان، هم آنگاه که بر انگیخته می شوند.
سید ابراهیم! سید محمد علی!
در طول زندگی تان، بین مردم خط نکشیدید. آنها را تقسیم بندی نکردید. سعی کردید مهربانی را بپراکنید و ما را با هم مهربانتر کنید.
و اکنون
با رفتنتان، فرصت همدلی و مهربانی بیشتر را در اختیار ما قرار دادید.
رحمت خدا بر شما و همراهان تان.
✅https://eitaa.com/yad_dashtha
بسم الله الرحمن الرحیم
🔹بخش هایی از پیام رهبر انقلاب به مجلس خبرگان
🔸 مجلس خبرگان مظهر #مردمسالاری_اسلامی است. گزینش رهبر بر طبق معیارهای اسلامی بر عهده این مجلس است که خود، منتخب و برگزیده مردم است.
🔸 #معیارها اسلامی است و #گزینش مردمی. این روشنترین نشانه و معرّف جمهوری اسلامی ایران است.
🔸 در نظام اسلامی، #حکمرانی، بَشَری و #هدفها الهی است.
🔸 هدفها، عدالت و کرامت انسان و آبادی زمین و پربار کردن زمان، و در نهایت، زندگی توحیدی و عروج آدمی به مرتبت قرب خدا است؛
🔸 و شیوهها بهرهگیری از خِرد و تجربه جمعی، و به کار گرفتن فکرها و زبانها و بازوهای کارآمد و گامهای استوار آحاد مردم است.
✅https://eitaa.com/yad_dashtha
✍️ محسن قنبریان
#اتحاد_دلها
تر و تازه، عقب ماندگی خیلی مهمی روی زمین است که همه از آن غافل و در آن شریکیم!:
《مسئلهی اتّحاد دلهای مردم است؛ اتّحاد عزمها و ارادههای مردم است. ما در این زمینه متأسّفانه مشکلاتی داریم، عقبافتادگیهایی داریم؛ ارتباط و همدلی اجتماعی خیلی مهم است؛ در این زمینه دچار غفلت شدیم؛ خودمان به دست خودمان در وحدت ملّیمان اختلال ایجاد میکنیم. همهی ما در این غفلت شریکیم؛ همهی ما وظیفه داریم که وحدت ملّی را، اتّحاد مردم را، اتّحاد مردم و مسئولین را حفظ کنیم؛ روزبهروز آن را تقویت کنیم؛ این سیاست قطعی نظام جمهوری اسلامی از روز اوّل بوده است... بعضیها با یکدیگر سر مسائل جناحی، مسائل سیاسی اختلاف پیدا میکردند، امام(رضوان الله علیه) به اینها نهیب میزد و میگفت: «هر چه فریاد دارید بر سر آمریکا بزنید». #اختلاف_فکری، اختلاف سلیقه، اختلاف سیاسی در یک کشور یک امر طبیعی است، امّا #نفرت_پراکنی غیر از اینها است... به نظر من رقابتهای داخلی به جای خودش محفوظ ... امّا همه باید با هم باشند، همراه باشند. در یک خانواده ممکن است دو برادر با هم دو سلیقهی مختلف داشته باشند امّا برادریشان از بین نمیرود؛ کار به دشنام و دروغ و اهانت و مانند اینها نباید بکشد؛ این را همه باید مراقبت کنند.》(رهبر انقلاب اسلامی۱۴۰۳/۱/۱)
راه و روش رئیسی را در اداره کشور، دیپلماسی و... توضیح دهیم و ادامه بگیریم؛ اما از مخالفانش انتقام نگیریم!
به خودش تاسی کنیم که خاطراتش درباره رقبایش -حتی آنها که رنجاندندش- دارد بیان می شود!
✅https://eitaa.com/yad_dashtha
🎙 آیتالله میرباقری
(۵ خرداد ۱۴۰۳)
◀️ رئیس جمهورِ در تَرازِ ملّت رشید ایران، کسی است که اولاً خود را وقف حل مشکلات زندگی مردم میکند و ثانیاً حل مشکلات زندگی مردم را در دست برداشتن از آرمانهای بزرگ این ملت و همراهی با نظم ظالمانۀ حاکم بر عالَم نمیداند.
◀️ رئیسجمهور تراز، همچون #شهید_رئیسی، هم با نظم ظالمانۀ جهانی میجنگد و در عین حال، دغدغۀ حل مشکلات مردم را در همین میدان مبارزه دارد. نه حل مشکلات مردم را قربانی آرمانهای بزرگ میکند و نه بهبهانۀ حل مشکلات مردم، دست از آرمانهای بزرگ بر میدارد.
◀️ کسانی که انشاءالله با قصد قُربت وارد کارزار انتخابات ریاستجمهوری میشوند، باید در تَراز شهید رئیسی باشند و باید در این وِزان اقدام کنند. باید گفتمان ساختن ایران و ایجاد یک امت اسلامی را در مسیر آرمان عصر ظهور دنبال کنند.
◀️ کاندیدای تَراز جمهوری اسلامی، باید قدرت اسلام را پذیرفته باشد و مرعوب دشمنان اسلام نباید باشد. او باید ظرفیت ملّت ایران و جبهۀ مقاومت را در ایجاد تحولات بزرگ در جهان، قبول داشته باشد. کسانی که چنین خصوصیتی ندارند، وارد این صحنه نشوند!
◀️ رئیسجمهور تراز باید بتواند قدرتِ کنونیِ ایجادشده بهوسیلۀ اسلام و ملّت ایران و جبهۀ مقاومت را نقد کند و به ارزش پول ملّی تبدیل کند. کسی که نمیتواند چنین قدرتی را به ثروت تبدیل کند، نمیتواند سُکّان پیشرفت کشور را به دست گیرد و دولت جمهوری اسلامی را اداره کند.
☑️ @mirbaqeri_ir
✅https://eitaa.com/yad_dashtha
هدایت شده از دانشگاه معارف قرآن و عترت(ع) اصفهان
💠 کد رشته محل های مقطع کارشناسی ارشد سال ۱۴۰۳- مهر ماه دانشگاه معارف قرآن و عترت(ع) اصفهان
🗓️ زمان انتخاب رشته: ۱۲ خرداد لغایت ۱۶ خرداد از طریق سایت سنجش به نشانی
www.sanjesh.org
🔹 دانشگاه معارف قرآن و عترت (ع) اصفهان را در اینستاگرام و ایتا دنبال کنید
✅ پیج اینستاگرام:
https://instagram.com/maaref_quran_un?utm_medium=copy_link
✅ کانال ایتا:
https://eitaa.com/maaref_quran_un1
🔹جهت کسب اطلاعات بیشتر عدد 5 را به شماره 09130913214 پیامک کنید.
⚡️دست آقای خمینی را بوسید
✍️ آیة الله العظمی شبیری زنجانی
🔹مرحوم آقای #میرزا_مهدی_اصفهانی از نظر معنوی و جهات روحی فرد خیلی ممتازی بود. ایشان ضد فلسفه بود، در نهایت ضدّیت.
🔹 من از مرحوم آقای مشایخی عراقی شنیدم که میگفت: به آمیرزا مهدی گفتم: آن کسی که در قم منظومه میگوید، نماز شبش ترک نمی شود و منظورم آقای خمینی بود.
ایشان گفت: نماز شب میخواند و فلسفه میگوید؟!
ایشان اینگونه ضدّ فلسفه بود.
🔹 از آقای خمینی شنیدم که آمیرزا مهدی در توهین به فلاسفه قصد قربت می کند!
🔸شنیدم آقای آمیرزا مهدی با این اختلاف سبک و مشرب، وقتی کتاب #کشف_اسرار آقای خمینی را دیده بود، با اینکه هفده هجده سال از آقای خمینی بزرگ تر بود، در مشهد دست آقای خمینی را بوسید!
📚جرعه ای از دریا .ج۲ ص ۵۴۰.
#امام_خمینی
✅https://eitaa.com/yad_dashtha