هدایت شده از محمدرضا ترابی
102051030[1].mp3
16.3M
🔷سلسله نشست های تخصصی مبانی روش تفقه
#جلسه_سی_۳۰
یکشنبه 7\10\99
📒پرونده چهارم: حکم
🔻نظریه مرحوم استاد حسینی در حکم
🔺یحیی عبداللهی
حَنان | یحیی
با نمره 20 دفاع شد!
چکیده پایان نامه :
فقه مهم ترین منبع برای تقنین در دولت اسلامی است. بنیان گذار جمهوری اسلامی نظریه بدیعی در دانش اصول فقه و در حوزه حکم شناسی با عنوان «نظریه خطابات قانونیه» ارائه کرده اند که شایسته است تاثیرات آن از جوانب مختلف از جمله در حوزه تقنین مورد مطالعه قرار گیرد. امام(ره) با الهام از قانونگذاری عرفی مبانی مشهور اصولیان را که به فعلیت شخصیِ حکم می انجامد، نقد کرده و به فعلیت عام رسیده اند. اراده قانونگذار در خطاب عام قانونی به یک انشاء واحد می¬انجامد و انحلالی نیست. خطاب عام قانونی، این امکان را فراهم میکند که جامعه، دولت و شخصیت حقوقی جمعی مکلف حکم قرار گیرد. علاوه بر مکلف، امکان توجه تکلیف جمعی و نظام مند را نیز فراهم می کند و بدین طریق فقه را از حوزه فردی به حوزه اجتماعی و حکومتی سوق می دهد و برای تقنین که یک موضوع جمعی است آماده می کند. علاوه بر قرائت مشهور از خطابات قانونیه، نظریه امام قابلیت خوانشهای دیگری را نیز دارد. در مقدمات اثبات نظریه، فعلیت حکم مرحله ای است که شارع بایستی لوازم اجرا را ملاحظه کند. ولی فقیه می تواند مصالح اجرای حکم را سنجیده و در این مرحله نقش ایفا کند. این قرائت به مبانی دیگر در حوزه ولایت فقیه و نقش مصلحت، ارتباط پیدا میکند و اختیارات ولایت فقیه را نه از سنخ رفع تزاحم حکمی بلکه از سنخ تزاحم ملاکی تصویر می کند. این قرائت، میتواند باعث هماهنگی احکام شرعی با مقتضیات زمان و مکان شود و به کارآمدی و روزآمدی فقه برای تقنین کمک کند. علاوه بر خطابات قانونیه می توان نتیجه گرفت که شأن شارع از نگاه امام(ره) مولای قانونگذار است فلذا ویژگی های قانونگذاری عرفی همچون تأثیر اهداف در تقنین، انسجام قوانین و سلسله مراتب قوانین می تواند در فقه ملاحظه شده و آن را برای تقنین آماده تر سازد.
هدایت شده از فقه نظام ساز
🌀 حجت الاسلام والمسلمین عبدالهی: تحول در دانش فقه با تعریف درست شریعت محقق می شود
🔰 به گزارش روابط عمومی موسسه آموزش عالی حوزوی امام رضا(ع)، حجت الاسلام والمسلمین یحیی عبدالهی، در همایش علمی «هم اندیشی فقه نظام ساز» که در محل موسسه آموزش عالی حوزوی امام رضا(ع) و از طریق فضای مجازی برگزار شد، با بیان اینکه ارتقای دانش فقه باید از دانش بالادستی خودش آغاز شود، گفت: برای این منظور باید مبانی و مبادی فقه در دانش فلسفه فقه مطرح و مورد بحث و بررسی قرار بگیرد.
🌐 لینک خبر
💢 کانال فقه نظام ساز
https://eitaa.com/feghheumanism
درآمدی بر مکتب سیاسی شهید صدر.docx
114.2K
. این متن گزارشی از جلسات پژوهشی بررسی روش تفقه شهید صدر ره است که در فرهنگستان علوم اسلامی توسط حجت الاسلام سید امید موذنی و با حضور استاد سید مهدی میرباقری برگزار شده است. دیگر حاضرین در جلسه عبارتند از : حجج اسلام علی محمدی، سید حمید طباطبایی، حسین مهدیزاده، یحیی عبدالهی و دکتر مقصودی و دکتر سعیدی.
🔸🔸🔸
🔸کانال حنان (تحقیقات شخصی)
https://eitaa.com/yahyayahya
🔸کانال درایت (معارف حدیثی)
https://eitaa.com/deraiat
🔸کانال فقه ولائی و سرپرستی
https://eitaa.com/feghhevelaee
🔸کانال فلسفه تابع وحی
https://eitaa.com/fotoooh
🔹🔹🔹
گزارش جلسه نهایی فلسفه اخلاق 17 تا 31.doc
821.8K
گزارشی از جلسات پژوهشی استاد میرباقری در خصوص فلسفه اخلاق (نظریه مختار)
فقیه به منزله یک مهندس.pdf
595.9K
فقيه به منزله يک مهندس: يک ارزيابي نقادانه از جايگاه معرفت شناسانه فقه- علی پایا
تأملی دوباره.pdf
396.6K
تأملی دوباره به مبنای معرفت شناسی فقه- پاسخ به نقدهای «فقه و مهندسی حیات بشری»- یحیی عبدالهی
🔶🔶🔶
آیا می توان «الوهیت، ولایت، شریعت» را سه مرتبه از «دین» دانست؟
تحقیق فوق👆 سعی دارد ریشه های این نظریه را در اندیشه مرحوم شهید مطهری ره جستجو کند.
در اندیشه شهید مطهری (ره)، محور دین، «خداشناسی» معرفی شده است. همچنین ایشان با استناد به فرمایشات استاد خود، علامه طباطبایی (ره)، شریعت را دارای باطنی معرفی می کنند که همان «ولایت» است.
بنابراین می توان فی الجمله سه مرتبه «الوهیت، ولایت، شریعت» را در تعریف دین، در نظر گرفت.
🔹🔹🔹
تحول در علوم انسانی.pdf
313.6K
مصاحبه خانم دکتر جمیله علم الهدی (همسر آیت الله رئیسی) پیرامون تحول در علوم انسانی که حاوی نکات و مطالب خواندنی است.
📚 کتاب «تحول در علوم انسانی»، انتشارات کتاب فردا- ج1، به مناسبت همایش بزرگداشت دهمین سالگرد ارتحال استاد سیدمنیرالدین حسینی ره(1390)
تاریخ سیاسی ائمه علیه السلام.pdf
860.6K
(بارگذاری مجدد) سیرتاریخ سیاسی امامت-تنظیمی از گفتارهای استاد سید احمد مددی
جای تأسف دارد که نخبگان حوزوی را هم با روش ها و الگوهای غربی استعداد سنجی می کنند! در زمانه ای که دیگر برکسی پوشیده نیست که علوم انسانی وارداتی از غرب، دارای مبانی و پیش فرض های ارزشی و بینشی مادی و غیرتوحیدی است، و این مبانی در علمی مثل «روان شناسی» بیش از دیگر علوم انسانی نمود دارد، به کارگیری اجباری این تست ها برای به اصطلاح، نخبگان حوزوی! جای بسی تأسف دارد. اگر حوزه در کنارگذاشتن این علوم و دانش های غربی از خودش شروع نکند چگونه می تواند در عرصه دستیابی به علوم انسانی اسلامی پیش قدم باشد؟ مروری بر این تست ها به وضوح نشان می دهد که چه «انسان شناسی» خاصی در ذهن طراحان آن وجود داشته است. آیا طراحی تست های جایگزین مبتنی بر معارف اصیل دینی این مقدار دشوار است که مجبور شویم از روش های غربی تقلید کنیم؟! آیا صرف اینکه عنوان طرح را مزین به نام یک شهید کنیم کافیست؟!
لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
اعطای مدرک دکتری به مقام معظم رهبری