انسانیت راستین انسان این است که در فراسوی هیاهوی زندگی و قیلوقال روزگار، گوشی شنوا به پیامی داشته باشد که روی بال خاطرهی ازلی میشکفد.
تذکرِ خاطرهی ازلی در حکم دارویی است معجزهآسا که بیماری قلب(فی قلوبهم مرض) را درمان میبخشد و این بیماری همانا "نسیان" است... اذکروا الله ذکراً کثیراً
📚 کتاب بتهای ذهنی و خاطرهی ازلی/ داریوش شایگان
#یادگاری
➕️ @yaminpour
🔺️|سیر و سلوک به ذکر و ورد نیست؛ به ایستادن در نقطه مسئولیت است|
[حکایتی از آیتالله بهجت(رضوانالله تعالی علیه)]
یکی از شاگردان ایشان میگوید: رسیده بودم سر دو راهی انتخاب؛ یک سو رفتن به آذربایجان و تدریس در مدرسه دینی باکو و سوی دیگر مسئولیتی وزین در همین قم. نگران دوری از فضای معنوی قم بودم. برای مشورت نزد آقای بهجت رفتم و فکر میکردم توصیه ایشان به ماندن در قم است. حرفهایم را که شنید، گفت: "طبیب باید آنجا برود که مریض زیاد است؛ بروید باکو!". دوباره تاکید کردم و گفتم: "اگر از امور معنوی دور شوم چه؟"؛ محکم گفت:
"نخیر آقا! ویرانیهای آنجا را در نظر بگیرید. خیال میکنید سیر و سلوک به این است که تسبیح هزاردانه بگیرید و ذکر بگویید؟! این نیست آقا، بروید!"
▪️(بشارت از حضرت حجت : ص۸۳)
«اهل ولایت» سخت معدودند و انگشت شمار. «ولایت» مقام اهل يقين است و مگر هر گنجشک بال شکستهای بال در این آسمان بلند خواهد گشود؟ اصلاً اهل ولایت از سیطره زمان و مکان و تاریخ و طبیعت خارج هستند، چه رسد به روشها و ابزار تمدن غرب؛ آنان نخست جانشان را از اسارت تعلقات رهانیدهاند و آنگاه خداوند به شکرانه این رهایی، آنان را نسبت به غفلت فراگیری که بشر امروز گرفتار آن است، تذکر بخشیده است.
✒️ سید مرتضی آوینی
📚 آینهی جادو/ ج ۱
#بشنو_از_نی
#یادگاری
➕️ @yaminpour
ما گاهی در جایی "هستیم" ولی آنجا "قرار" نداریم. بودن در جایی -یا جایگاهی- همیشه مساوق قرار گرفتن در آنجا نیست. "قرار" داشتن در گوشهای از این جهان، چیز کمیابی است.
وقتی جایی هستیم که آنجا قرار نداریم، دستمان به یک کار حقیقی نمیرود، دستمان دچار پریشانی میشود. نشانه قرار داشتن همین است که کارها با صرافت طبع انجام میگیرد.
#یادگاری
@yaminpour
وحید یامین پور
ما گاهی در جایی "هستیم" ولی آنجا "قرار" نداریم. بودن در جایی -یا جایگاهی- همیشه مساوق قرار گرفتن در
ادامه...
شاید به این فکر کنید که هرگاه احساس بیقراری کردید، جا و جایگاه خود را تغییر دهید تا به قرار برسید. اما بیقراری با جا-به-جا شدن منتفی نمیشود. وقتی از این سوی اتاق به آنسو نقل مکان کنید، اتاق شما عوض نمیشود. ما در عالَم هستیم در نسبت با چیزهایی دیگر. باید نسبت را تغییر داد تا عالم تغییر کند.
کسیکه نسبتش با عالم و آدم از جنس سود و زیان است با همه آدمهای دیگر از این جنس، در همه جای جهان در یک اتاق است و گاهی ممکن است از کسی که در اتاقش همجوار او نشسته دور و بیگانه باشد.
نسبتهاست که عالمی را برای ما پدیدار و مرئی و عالمی را ناپدید و نامرئی میکند.
آنگاه با آنها که در یک عالمیم، همزبان و همنوا میشویم. اما جهان امروز جهان سوءتفاهم و تخاصم و کینتوزی است.
#یادگاری
➕️ @yaminpour
6.35M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
به این زن نگاه کنید...
خانهی ویران شدهاش را جارو میکند. او در دامنهٔ آتشفشان سُکنی گزیده.... و این حقیقت حیات است. آنها که در پناه عافیت به سر میبرند جز سپری کردن زمان فانی به سوی مرگ، حظی از حیات ندارند.
➕️ @yaminpour
تفاوت شهید مطهری با بسياری از متفکرین امروزی در میزان سواد و مطالعه یا قدرت بیان و گفتار نیست. در این است که مطهری ایدئولوژی زده و مقیم جهان اراده فردی و دغدغهمند تصرف در اذهان مخاطبانش نبود. او اهل دعوت بود نه تصرف. فقط آنها که در مرحله تسلیم در برابر امر قدسی هستند، از انگیزههای سوبژکتیو "تاثیرگذار بودن" خالی میشوند.
بسیاری از روشنفکران و متفکران که دغدغه تاثیرگذاری دارند، به جای دعوت وارد وادی تصرف میشوند و گرفتار مهلکهی سوبژکتیویته اند و در سودای تبلیغ و تغییر دیگران هستند.
مطهری تسلیم بود و این او را ماندگار کرد. ماندگاری در پیوستن به حق است.
#یادگاری
#شهید_مطهری
➕️ @yaminpour
4_5875071556446589600.mp3
38.69M
💠 درسگفتار پلورالیسم رسانهای و امتناع دسترسی به اطلاعات آزاد
۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۳
زمان: ۴۳ دقیقه
🔺️سرآغاز دکترین جریان آزاد اطلاعات و منازعه با دکترین یک جهان چندین صدا.
🔺️پلورالیسم رسانهای یعنی چه؟ دسترسی آزاد به اطلاعات یا دسترسی به اطلاعات آزاد؟
🔺️نظریه "حباب فیلتری" یا تالار پژواک و امتناع اطلاعات آزاد.
🔺️هوش مصنوعی و کانالیزه شدن دسترسی به اطلاعات؛ دوقطبیسازی و سانسور
🔺️رتبهبندی صفر و باغ محصور اطلاعاتی
وحید یامینپور
➕️ @yaminpour
لینک ویدئوی سخنرانی در همایش حکمت مطهر
➕️ با موضوع شهید مطهری و غرب
10 اردیبهشت ۱۴۰۳
زمان: ۲۳ دقیقه
https://telewebion.com/episode/0xcb19c12