کانال یاران همدل
🔰 شما چهقدر با فرهنگید! 🔹این حرف را مردم ریودوژانیرو به دریانوردان ما میگفتند. ناوگروه ۸۶ که
🔰 آرامِ ناآرام!
🔻برزیلیها به ناو ۱۲۰۰ تنی ما «قایق» میگفتند! قصد آنها از گفتن این کلمه، تحقیر ایران نبود؛ بلکه این قایق ایرانی، مایه حیرت آنها شده بود. ناو تمام ایرانی دنا در ناوگروه ۸۶ برای شناور شدن بر روی اقیانوس آرام که عمق بسیار زیادی دارد، بسیار سبک بود. در عرف دریانوردی، برای سفر بر آرامِ ناآرام، ناوی با حداقل ۸۰۰۰ تن وزن لازم است، نه دنای ۱۲۰۰ تنی که به مثابه یک قایق بود!
🔹 دریانوردان ما در ناوگروه ۸۶، با عبور از آبهای جزایر پولینزی که در قاره اقیانوسیه واقع است، به دل اقیانوس آرام زده بودند. آنها با گذر از عرض طولانی آرام که طوفانهای شدیدی در آن رخ میدهد، به سواحل شیلی رسیده بودند و سپس، در بندر ریودوژانیروی برزیل پهلو گرفته بودند.
🔻حالا نیروهای دریایی برزیل از اقیانوسپیماییِ طولانی ناو سبکوزنِ ما به شگفت آمده بودند؛ کاری که قاعدتاً، از عهده نیروی دریایی ارتشِ یک کشور تحریمشده برنمیآمد! شگفتی آنها بیراه نبود. ما نه آرام را میشناختیم و نه به علت تحریمها میتوانستیم روی منابع خارجیها، هواشناسی ماهوارهای آنان و نرمافزارهای دریانوردیشان حساب باز کنیم. بنابراین، توشه اطلاعاتی و نرمافزاری این سفر خطرناک را از فناوری داخلی تأمین کردیم. ما برای این سفر، یک نرمافزار پیشبینی شرایط جوّی را طراحی و از آن استفاده کردیم. این نرمافزار که اطلاعات ۵۰ سال هواشناسی و جوّ اقیانوس در آن پیاده شده است، میتواند با ۲ درصد خطا، وضعیت هوای اقیانوس را تا ۲۰ سال آینده پیشبینی کند. همچنین، ما نرمافزار راهنمای توزین شناورهای سنگین را طراحی کردیم؛ نرمافزاری که به کمک آن میتوان توزین بار در سرتاسر کشتی را به گونهای انجام داد که کشتی در مقابل امواج اقیانوسی، دچار شکستگی یا پارگی نشود.
🔹این نرمافزارهای پیشرفته که سرنوشت دریانوردان ناوگروه ۸۶ به آنها گره خورده بود، نه به وسیله خارجیها، بلکه تماماً به دست توانمند نخبگان ایرانی و شرکتهای دانشبنیان داخلی، طراحی و ساخته شده بود.
🗓 به مناسبت ۷آذر، سالروز #نیروی_دریایی
💢 به نقل از دریادار شهرام ایرانی، فرمانده نیروی دریایی ارتش
#یاران_همدل
http://eitaa.com/yaranhamdel
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔰 پیشبینی نابودی اسرائیل توسط هنری کیسینجر
♨️ نظر جالب نظریهپرداز آمریکایی درباره رژیم غاصب صهیونیستی
🔰 بازنشر برشی از سخنرانی #حجت_الاسلام_راجی به مناسبت ۲۹نوامبر، مرگ #هنری_کیسینجر
#یاران_همدل
http://eitaa.com/yaranhamdel
کانال یاران همدل
🔰 ثروت رضاشاه 🔸 هتلداری شخص شاه محمدقلی مجد، مدرس مرکز خاورمیانه دانشگاه پنسیلوانیا، در کتاب «رضاش
🔰 ثروت رضاشاه
🔸 مصلحت دولت
کریستین دلانوآ، مورخ فرانسوی، در کتاب «ساواک» مینویسد:
پدر شاهپور بختیار معتقد بود که رضاشاه دو عیب بزرگ داشت: جهل و طمع. در عرض چند سال پس از رسیدن به قدرت، این نظامی یک لاقبا به یکی از بزرگترین مالکان ارضی کشور تبدیل شد. او نخست به نام مصالح دولت، از خوانین بزرگی که قدرتش را محدود میکردند سلب مالكیت میکرد، آنان را به زندان میانداخت، سپس با اغتنام فرصت و به نام مصالح شخصیاش زمینهایشان را تصاحب میکرد… مثلاً، او مشار، وزیر مالیه و امور خارجه در اوایل قرن و یکی از بزرگ مالکان مازندرانی را که نخواسته بود زمینهایش را به شاه بدهد، زندانی کرد.
#ثروت_رضاشاه
#یاران_همدل
http://eitaa.com/yaranhamdel
کانال یاران همدل
🔰 ماجراجویی جنسی شاه ماروین زونیس، تحلیلگر بینالمللی و عضو هیئتعلمی دانشگاه شیکاگو، در کتاب «شکس
🔰 زیرساختها و امکانات عمومی
فرد هالیدی، نویسنده و متخصص روابط بینالملل و خاورمیانه، در کتاب «ایران، دیکتاتوری و توسعه» مینویسد:
علیرغم تزریق قابل ملاحظه درآمدهای نفت در اقتصاد و تا حدودی توسعه در امر بهداشت، وضعیت بهداشت در ایران تفاوتی اساسی با کشورهای دیگر آسیایی که انتظار میرود وضع بدتری داشته باشند، ندارد. در اوایل دهه ۵۰ شمسی میزان امید به زندگی در ایران ۵۰ سال، یعنی یکسال کمتر از هند و نرخ مرگ و میر کودکان نیز ۱۳۹ [نفر] در هزار یعنی با هند برابر بود.
در حوزه آموزش نیز مشکلات مشابهی دیده میشود. اگرچه بدون شك، سیستم مدارس و دانشگاههای ایران گسترش یافته، ليکن سواد همچنان محدود به اقلیتي از جمعیت بالغ است که شمارَش طبق برآوردهای رسمی از ۵ درصد در سال ۱۲۹۷ شمسی به ۱۵ درصد در سال ۱۳۳۵ شمسی و بین ۳۰ تا ۳۵ درصد در دهه ۱۳۵۰ شمسی رسیده است؛ اما تخمینهای غیررسمی ارقام رسمی را بزرگتر از واقعیت نشان میدهد و قطعاً در روستاها نرخ بیسوادی بسیار بیشتر از شهرهاست. در سطح عالیتر توسعه عظیمی در آموزش دانشگاهی پدید آمده است. عده دانشجویان از ۲۵۰۰۰ در ۱۳۴۴ شمسی به ۱۷۰۰۰۰ در ۱۳۵۶ شمسی افزایش یافته، در حالی که برآورد میشود ۵۵۰۰۰ دانشجو نیز در خارج [از کشور] به تحصیل اشتغال داشته باشند. پیش از این توسعه اخير، نسبت دانشجویان در ایران خیلی پایینتر از کشورهای درحال توسعه مشابه مانند هند مصر و عراق بود و کمبود ذخیره افراد متخصص، سد بزرگی در راه توسعه ایران بوده و هست.
#دوران_محمدرضا_پهلوی
#یاران_همدل
http://eitaa.com/yaranhamdel
کانال یاران همدل
🔰 رجّالهای که شاه شد! 📌بخش ۳ ″عنوان پهلوی و رضاشاه کبیر از کجا آمد؟″ 🔹این پهلوی ماجرا دارد اینها
🔰 رجّالهای که شاه شد!
📌بخش ۴
❓آیا رضاخان ایرانیالاصل بود؟
🎬قسمت اول
انگلیسیها میخواستند او را به ساسانی و هخامنشی بچسبانند. ایران باستان پیشکش، حتی به ایران زمان کودتا هم وفا نکرد یعنی در آن زمان رضاخان اصلاً ایرانی عادی هم بحساب نمیآمد. چون والدینش اهل قفقاز و گرجستان بودند که از مدتها قبل دیگر ربطی به ایران نداشتند.
بعلاوه در شناسنامه و زندگی خانوادگی پالانی ابهامات بسیاری وجود دارد به حدی که واقعاً ریشه خانوادگیش چندان معلوم نیست، بجز اطلاعاتی جسته گریخته مثل اینکه اولاً خانوادگی از دو نسل قبل تقریباً همه در ردههای پایین قزاقخانه تحت امر روسها بودهاند.
پدر بزرگی بنام مرادعلی داشته که خودش و همهٔ هفت، هشت پسرش چراغعلی و عباسعلی یا عباسقلی که پدر رضاخان بوده و...، همه خانوادگی در خدمت قزاقخانه قاجار بوده اند.
ثانیاً خودش از کودکی تحت فشار اختلافات شدید فامیلی و خانوادگی بوده و بی ریشگی چنان عذابش داده که در خاطرات شیخ الملک اورنگ میگوید رضاخان بارها میگفت من هرگز چیزی به نام محبت پدر و مادر و خانواده و فامیل در همه عمرم
ندیدم.
بی پدری و اذیت فامیلی و طرد و عقده و احساس کمبود در کودکی و سپس توهین و تحقیر و امر و نهی افسران خشن روسی از نوجوانی. این آدم با اینها بزرگ شده و همین بی عاطفگیها، بعد خود را در بیرحمی و خشونت او علیه مردم
ایران بروز داده است.
مثلاً روزی صحبت از تخریب قبرستان حسن آباد میشود و میشنود که میگویند مادر اعلیحضرت آنجا دفن است و نباید خراب شود رضاخان با عصبانیت گفته بود قبرش را خراب کنید من کاری به قبر او ندارم.
در مورد پدرش هم ابهامات زیادی است به خصوص که شباهت اسمی و ریشهای بین پدر اول و پدر دومش بود. یعنی مادر رضاخان در ازدواج مجددش هم با یکی دیگر از مهاجرین قفقاز ازدواج کرد که نام دقیق او هم معلوم نیست اما ظاهراً به او هم داداش بیک میگفتند و این تشابه اسمی بین شوهر اول و دوم ایشان مشکلاتی در تاریخنگاری ایجاد کرده است.
اصالتاً مازندرانی هم نبودند و در واقع پدر و مادر
طبق این اسناد اهل قفقاز و گرجستان بودند و به ایران مهاجرت کرده بودند ولی به لحاظ جغرافیای سیاسی منطقه و تقسیمات کشوری نسب پهلوی، از طرف پدر و مادر ایرانی محسوب نمیشد
در اسناد لانه جاسوسی هم در مورد پدر و مادر او و شوهر دوم مادرش و اینکه این خانواده دسته جمعی برای معاش خود در
قزاقخانه و زیردست روسها بزرگ شدهاند اظهاراتی شده است. پدرش از داداش بیگیهای قفقاز بود که حتی نام دقیقش معلوم نیست. بعضی عباسقلی گفتهاند. مشهور بود که شعر
ایرج میرزا هم در تعریض به رضاشاه ناظر به او بوده است.
داشت عباسقلی خان پسری
پسر بی ادب و بی هنری
هر چه میدادند میگفت کم است
مادرش مات که این چه شکم است؟
ذکری از برادر و خواهران تنی و ناتنی او هم به نام دودور خانم
و نبات خانم و... آمده است.
مشکلات خانوادگیش چه بود؟
خیلی درهم و برهم بودند. از پدر بزرگ رضاخان که زنان متعددی داشته و از جمله خانمی قفقازی را صیغه کرده که هفتمین پسرش همان عباسقلیخان یعنی پدر رضاخان شده است. سپس نوبت به پدر رضاخان رسیده که او هم زنان زیادی داشت و تضادهای فامیلی شدیدی میان اولاد اینها بوده که به عقدهها و اختلافات و درگیری و انکار نسب و امثال اینها انجامیده است.
از میان ازدواجهای پنهان و ارتباطات غیر رسمی متعددی که پدر رضاخان داشته مادر او معلوم نیست چندمی بوده است ولی در اسناد لانه جاسوسی آمریکا از جمله سندی در مورد خانواده رضاخان به واشنگتن گزارش میدهد که پدر رضاخان دست کم با پنج زن بوده و از آنها سی و سه فرزند داشته و این حداقل آمار زنانی است که پدر رضاخان
داشته است.
ادامه دارد...
به نقل از: استاد رحیمپور ازغدی
#استاد_ازغدی
#رجّالهای_که_شاه_شد
#رضاخان_میرپنج
#یاران_همدل
http://eitaa.com/yaranhamdel
کانال یاران همدل
🔰 رجّالهای که شاه شد! 📌بخش ۴ ❓آیا رضاخان ایرانیالاصل بود؟ 🎬قسمت اول انگلیسیها میخواستند
🔰 رجّالهای که شاه شد!
📌بخش ۴
❓آیا رضاخان ایرانیالاصل بود؟
🎬قسمت دوم
🔹خود رضاخان هم به نوبه خود، علاوه بر پنج زن علنی با زنان متعددی ارتباط داشته است. بعد هم محمدرضا که علاوه بر سه ازدواج علنیاش، با دهها زن رابطه داشت. در خاطرات علم هم نمونههای جالبی ذکر کرده است.
نسل به نسل ظاهراً خیلی زنان را دوست داشتهاند. اما پدر رضاخان و مادر ایشان که اهل گرجستان بود، چگونه قفقازی و گرجی در ایران بهم رسیدهاند؟
این مناطق دیگر ربطی به ایران نداشتند اما رفت و آمدها برقرار بود.
پدر رضاخان، سابقه دلالی زنان زیبای گرجی هم داشت. در مواردی دلالی زن برای حرمسرای ناصرالدین شاه کرده و از جمله یک دختر گرجی را به دربار قاجار هدیه کرده و سکه جایزه گرفته است. در خاطرات سلیمان بهبودی آمده که برای همین دختر گرجی در حرمسرای شاه اتفاقاتی میافتد که باعث میشود کتک مفصلی هم از دربار بخورد چون باعث افتضاحاتی در حرمسرای شاه شد.
خود رضاخان مثلاً وقتی درجه سرگردی از افسران روس قزاق گرفته بود در همدان و کرمانشاه و کردستان المامور معذور بوده و در همین سالها در مناطق مختلف با زنان متعددی ارتباط داشت و به جز فرزندان شناخته شده و مشهورش کسانی پیدا شدند که به تدریج قبل و پس از انقلاب، ادعای فرزندی رضاخان را کردند. مثلاً یکی از موارد قبل از انقلاب، جوانی ۳۵ ساله کاملاً شبیه رضاخان بود که دهانش را بستند و با تهدید و پول و یک مسکن در کرج و حقوق ماهیانه به او حقالسکوت دادند. یکی از نمونههای پس از انقلاب هم خانمی به نام
صدیقه بود که ادعا کرد دختر رضاخان است و نامه برای امام خمینی نوشت و مدارکی در جهت اثبات این نسبت هم ارائه
کرد.
موارد متعددی به جز چهار پنج ازدواج علنی، رضاخان از زنان دیگری فرزندان دیگری گمنام داشته است. راست و دروغ حدود ۵۶ نفر قبل و پس از انقلاب به تدریج پیدا شدند و ادعا کردند که فرزند رضاخان بودند و مدارکی ارائه میدادند. البته مواردی هم قابل اثبات نبود اما اجمالا معلوم بوده که رضاخان در آن سالها بیکار نبوده است.
به نقل از: استاد رحیمپور ازغدی
#استاد_ازغدی
#رجّالهای_که_شاه_شد
#رضاخان_میرپنج
#یاران_همدل
http://eitaa.com/yaranhamdel
کانال یاران همدل
🔰 خان انگلیسی 🎬 قسمت: ۱۴ ″سرکوب و خلع سلاح عشایر توسط رضاخان″ یکی از نادرستترین کارهای رضاخان که
🔰 خان انگلیسی
🎬 قسمت: ۱۵
″اقدامات رضاخان برای رسیدن به سمت نخست وزیری″
آرام آرام رضاخان دخالت خودش را در اوضاع کشور افزایش داد. این دخالتها که افزایش پیدا کرد کار به جایی رسید که مجلس هم معترض شد.
رضاخان در داخل خود مجلس هم نمایندگان نفوذی داشت و به همین جهت نمیتوانستند او را استیضاح کنند. رضاخان تمام این اقدامات را انجام میداد تا خودش به سمت نخست وزیری
دست پیدا کند.
نکته مهم راجب رضاخان این است که او وقتی مشاهده کرد احمدشاه خیلی به او اهمیت نمیدهد و او را به عنوان نخست وزیر انتخاب نمیکند و مجلس هم معترض اوست تصمیم گرفت رکب بزند. تمام نیروهای نظامی و ژاندارمی را جمع نمود و برای آنها سخنرانی کرد و گفت من بودم که اوضاع شهر را آرام کردم. اگر میبینید ایران آرام است به خاطر من است و .... در نهایت رضاخان استعفا داد هرچند که خودش هم میدانست این استعفا صوری است. استعفا کرد تا به قوای کشور، نمایندگان مجلس، شاه و نخست وزیر نشان دهد که بدون رضاخان کارایی نخواهند داشت. رضاخان این استعفای صوری را با ایجاد آشوب در کشور همراه کرد تا به همه بفهماند که بدون او کشور امنیت نخواهد داشت.
سردارسیه برای آن که بفهماند وجود وی در امنیت شهر تا چه حد موثر است محرمانه به چند نفر از قزاقها دستور داد در شهر و خارج از شهر اخلال ایجاد نموده و به قتل و غارت بپردازند و عدهای را به قتل برسانند تا استعفای او برای مردم و مجلس ایجاد وحشت کند و مجلسیها از او عذرخواهی کنند.
رضاخان حتی حاضر بود برای این که خودش را اثبات کند آدم بکشد. چنین آدم پلید و پست و کثیفی بود که برای مردم کشور خودش هم ارزشی قائل نبود.
خبر استعفای رضاخان به برخی از سران استانها و لشگرها رسید و آنها هم اعتراض کردند.
در استانهای مختلف مانند بروجرد، گیلان، گلپایگان، قزوین و ... اعتراض کردند که چرا رضاخان استعفا داد. روزنامهها هم سه دسته شدند. عدهای از رضاخان حمایت کردند عدهای سکوت کردند و عده زیادی به مخالفت با رضاخان برخواستند که او از عمد این کارها را انجام میدهد و به او باج ندهید.
ولیعهد در آن زمان تهران بود ولیعهد از تبریز به تهران آمده بود و هم قوامالسلطنه و هم رضاخان را دعوت کرد و رضاخان در مقابل ولیعهد تعهد داد دیگر چنین غلطکاریهایی نخواهد کرد و طبق قانون اساسی رفتار خواهد
کرد.
آرام آرام کابینه قوامالسلطنه برای بار دوم شکست خورد و قوام السلطنه دیگر خیلی پیروی و حمایت مردمی هم نداشت. چون در سیاست داخلی ضعیف عمل کرد و مستوفیالممالك (حسن مستوفی) رئيس الوزرا شد. باز هم در زمان مستوفیالممالک تحرکات رضاخان علیه او آغاز شد تا خودش نخست وزیر شود. دوباره کابینه مستوفیالممالک شکست خورد و مشیرالدوله دوباره نخست وزیر شد که این آخرین کابینه مشیرالدوله بود.
وقتی مشیرالدوله قصد داشت روی کار بیاید انگلستان به احمد شاه فشار آورد تا رضاخان را به عنوان نخست وزیر انتخاب کند. احمدشاه به انگلستان گفت: رضاخان اگر همان سردار سپه باقی بماند بهتر است. اگر او نخست وزیر شود من دیگر کسی را ندارم که وزیر جنگ شود. مشیرالدوله نخست وزیر بعدی کشور ما شد.
در همین حین احمدشاه از خارج برگشت و مردم از او استقبال خوبی کردند. احمد شاه بی عرضه بود اما مانند رضاشاه به مردم ظلم نمیکرد.
آرام آرام برای این که رضاخان قدرت خودش را به مشیرالدوله نشان دهد قوامالسلطنه نخست وزیر قبلی را دستگیر کرد و به تبعید فرستاد. جالب است روسیه و انگلستان هم در این بین صدایشان در نیامد. با این که قوام نیروی روسیه بود.
هنگامی که سید ضیاءالدین عدهای از رجال را توقیف کرده بود یکی از کسانی که با انگلیسیها در تهران جلساتی داشت برای مرخص شدن و آزادی یکی دو نفر از رفقای خودش به ملاقات وزیر مختار انگلستان رفت. گفت فلانی و فلانی که نیروی شما بودند و برای شما خدمت کردند، سید ضیاءالدین اکنون آنها را دستگیر کرده و آیا نمیخواهید کاری کنید که آزاد شوند؟ وزیر مختار انگلیس در حالی که گیلاس چای را برای نوشیدن برداشته بود و با یک دست لیموترش را گرفته و فشار میداد و آب لیموترش را درون چای میریخت، گفت ما نسبت به اشخاص مانند همین لیموترش رفتار میکنیم. مادام برای ما که قابل استفاده باشند نگه میداریم و همین که استفاده خود را برای ما انجام دادند مثل همین لیموی بی آب پرتاب میکنیم. سپس پوست لیموترش را به سمت سطل آشغال پرتاب کرد.
تا زمانی که به رضاخان و قوامالسلطنه نیاز داشتند مانند یک گاو شیرده از آنها استفاده میکردند. وقتی تاریخ مصرف تمام شد آنها را دور انداختند.
ادامه دارد...
منبع: کتاب تاریخ بیست سالهٔ ایران
تألیف: حسین مکی
#خان_انگلیسی
#ذلتهای_پهلوی
#یاران_همدل
http://eitaa.com/yaranhamdel
امام صادق (علیه السلام):
🔹 إنَّ اَلدُّنْيَا يُعْطِيهَا اَللَّهُ عَزَّ وَ جَلَّ مَنْ أَحَبَّ وَ مَنْ أَبْغَضَ وَ إِنَّ اَلْإِيمَانَ لاَ يُعْطِيهِ إِلاَّ مَنْ أَحَبَّهُ
🔸 خداى عزّ و جلّ دنيا را به دوست و دشمن خود مىدهد ولى ايمان را جز به كسانیكه دوستشان دارد ندهد.
📚عوالم العلوم، باب العشرون، جلد۲۰، ص۷۲۵
⬅️ با نشر این حدیث در ثواب آن شریک هستید.
#حدیث
#یاران_همدل
http://eitaa.com/yaranhamdel
کانال یاران همدل
🔰 زندگی طوفانی 📖خاطرات سید حسن تقیزاده ۵ـ بسوی تهران وکالت در مجلس اول (۱۳۲۶ - ۱۳۲۴ هـ.ق)
🔰 زندگی طوفانی
📖خاطرات سید حسن تقیزاده
۵ـ بسوی تهران وکالت در مجلس اول
(۱۳۲۶ - ۱۳۲۴ هـ.ق)
″هاشم ربیع زاده″
پدرش حاجی ربیع آقا تاجر معتبری بود. مدتها بود در تهران بود. درشکه صدا کرد با هم نشسته، رفتیم به همین بهارستان، مجلس تازه به آنجا رفته بود. تمام مردم در حیاط جلو در ورودی کفشها را میکندند. رفتیم همان اطاق که قبل از ورود به تالار جلسه هست. آن وقت آنجا که حالا گویا جلسه خصوصی مجلس است، مجلس بود توی تماشاچیها نشستیم.
#زندگی_طوفانی
#حسن_تقیزاده
#یاران_همدل
http://eitaa.com/yaranhamdel
کانال یاران همدل
🔰 زندگی طوفانی 📖خاطرات سید حسن تقیزاده ۵ـ بسوی تهران وکالت در مجلس اول (۱۳۲۶ - ۱۳۲۴ هـ.ق) ″
🔰 زندگی طوفانی
📖خاطرات سید حسن تقیزاده
۵ـ بسوی تهران وکالت در مجلس اول
(۱۳۲۶ - ۱۳۲۴ هـ.ق)
″وضع مجلس″
مجلس شکل مربعی داشت. دیوار طرف راهرو دو در ورودی داشت که وسط آن پنجره بود. این پنجره درست پشت سر رئیس مجلس واقع شده بود. در طرف راست جایگاه، رئیس مجلس، محل ورود و کلاه و در طرف چپ محل ورود تماشاچیها بود که صف به صف پشت صف پایینی وکلاء مینشستند.
جای آخوندها و علماء جلوی دیوار بالا بود که در رأس آنها مؤسسين ثلاثه؛ آقا سید عبدالله بهبهانی و آقا میر سید محمد طباطبایی و حاج شیخ فضلالله نوری
بودند. علمای غیر وکیل هم به آنجا میآمدند، از قبیل میرزا ابوالقاسم امام جمعه که قبلاً مخالف مشروطیت هم بود. طرف مقابل جایگاه رئیس، تجار متشخص، ردیف پایین جلو تماشاچیان و دیگر وکلای
اصناف نشسته بودند.
#زندگی_طوفانی
#حسن_تقیزاده
#یاران_همدل
http://eitaa.com/yaranhamdel
🔰 خاطرات زندگی صبحی و تاریخ بابیگری و بهائیگری
📌بهائیان مطرود
″ملاک قرب و طرد″
۲)میرزا علی اکبر رفسنجانی از جمله دیگر مبلغان مشهور بهائی بود که سرگذشت عبرتآوری دارد. وی نیز از جرگه بهائیان رانده شد. در پی آزار و اذیت و تعرض بهائیان گوشه عزلت اختیار کرد و سرانجام پس از اعراض از بهائیت در زادگاهش در گذشت.
صبحی در شرح احوال ابن اصدق، همچنین رفتاری را با وی گزارش کرده است. جالب آنکه خود صبحی هم به گناه خود در آزار و اذیت به ناحق ابن صدق اعتراف میکند. اگر فرزندی از فرزندان بهائیان. مسلمان میگشت وضعیت بسیار وخیمی در انتظارش بود.
در فرقه ای که ملاک قرب، اطاعت کورکورانه و ملاک طرد، نافرمانی است، برخوردن به جنایات هولناک امری سهل و آسان است آن هم از نزدیکان رؤسای بهائیت.
در کتاب «پیام پدر» با نام برخی از مبلغان چیره دست بهائی آشنا میشوم که وقتی دغلکاری و فریبکاری رهبران این فرقه را دیدند به دامن اسلام بازگشتند. میرزا ابوالفضل گلپایگانی سرانجام از این گروه دلسرد شد و سالها خاموشی برگزیده و کارهایش به پایان نرسید.
شیخ احمد میلانی... در عشق آباد از کیش بهائی روی گردان شد... به خراسان رفته و دست به دامان پیشوای هشتمین امام شیعیان شد.
صبحی به سه تن از بهائیان تائب اشاره میکند که هر یک مطالبی را در بهائیت نگاشتهاند... شادروان آواره که از دانشمندان به نام و مبلغان گرامی بود و عبدالبهاء او را در نامههای بیشمار ستایش کرده چون شوقی از روش مردمی دور شده و کیش و آئینی که به گفته خداوندانش باید با خرد و دانش و راستی برابر آید، فرسنگها از آنها جدایی پیدا کرده و به خانه مسلمانی بازگشت و از خدا آمرزش خواست و چند دفتر در این باره نگاشت.
و پس از او نیکو که در روز نخست در بروجرد به جرگه بهائیان درآمد و مسلمانان هر چه داشت از دستش گرفتند و رنجها به او رسانیدند ولی او شادمان بود که همه این آزارها که به او میرسانند برای پیروی از آئین خدا است چون کار به دست شوقی افتاد و او را از نزدیک شناخت از او برگشت و به راستی و درستی پیرو کیش مسلمانی شد و او نیز دفترها نگاشت و پس از او اقتصاد که در مراغه بهائی شد و با پدر در سر این دین به ستیز برخاست و او را رها و دل شکسته کرد. آنگاه دو سه، سال با سید اسدالله قمی به راه افتاد و چون به خویهای ناپسندیده شوقی آگاه شد، با آنکه در راه این کیش رنجها کشیده بود و آوارگیها دیده و پدر را رنجانده بود، باز به جایگاه نخست خود برگشت و مردی دل آگاه شد و دفتری نوشت. همچنین دیگران که اگر بخواهم یک یک نامشان را ببرم دور و دراز خواهد شد.
#تاریخ_بابیگری_و_بهائیگری
#یاران_همدل
http://eitaa.com/yaranhamdel