#مجله_مجازی_تازنده ایم_ رزمنده ایم
پناه جستن و یاری جستن از خداوند قوله علیه السلام: وَ إِلَیْکَ أَلْجَأُ، وَ بِکَ أَثِقُ، وَ إِیَّاکَ
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
مرگ و تحلیل آن
در تأویل این حدیث شریف، وجوهی از معانی مستنبطه است، من جمله آنچه
را که گفته اند بعضی از حکماء که فهم آن تطبیق تأویل [۱]، اوّلاً مسبوق است به دانستن مقدّماتی، از جمله آنها آن که باید دانست:
----------
[۱]: ۱ - کذا در اصل.
دنیا و عینیت مرگ با آن
اوّلاً که حیات دنیویه نسبت به حیات اخرویه - که دار حیوان و نفس حیات و حیات وصف ذات او است، نه عارض بر او - عین موت است چنان که جائی توصیف نموده حیات دنیا را به لهو و لعب که امور بی فائده است که لا حقیقة لها ؛ و قال: « وَ مَا هَذِهِ الْحَیَاةُ الدُّنْیَا إِلاَّ لَهْوٌ وَ لَعِبٌ وَ إِنَّ الدَّارَ الاْخِرَةَ لَهِیَ الْحَیَوَانُ لَوْ کَانُوا یَعْلَمُونَ [۲] ».
و جائی، حیات او را عین موت خوانده، کما قال تعالی: « إِنَّکَ مَیِّتٌ وَ إِنَّهُم مَّیِّتُونَ [۳] ». و از باب اتحاد معنی موت و نوم است که: « الناس نیام فإذا ماتوا انتبهوا » [۴] .
و ایضا اشاره به آن که حیات دنیا نسبت به حیات آخرت موت است ما قاله تعالی: « أَمْوَاتٌ غَیْرُ أَحْیَآءٍ وَ مَا یَشْعُرُونَ أَیَّانَ یُبْعَثُونَ [۵] »، لأنّ البعث الانتباه من النوم، چنان که از آیه مبارکه استفاده میشود، « هُوَ الَّذِی یَتَوَفَّاکُم بِاللَّیْلِ وَ یَعْلَمُ مَا جَرَحْتُم بِالنَّهَارِ ثُمَّ یَبْعَثُکُمْ فِیهِ لِیُقْضَی أَجَلٌ مُّسَمًّی ثُمَّ إِلَیْهِ مَرْجِعُکُمْ ثُمَّ یُنَبِّئُکُم بِمَا
کُنتُمْ تَعْمَلُونَ [۱] »، أی فی نهار، که مراد ایقاظ و انتباه از نوم است.
----------
[۲]: ۲ - سوره مبارکه عنکبوت، آیه ۶۴.
[۳]: ۳ - سوره مبارکه زمر، آیه ۳۰.
[۴]: ۴ - مجموعة ورام، ج ۱، ص ۱۴۵ ؛ عوالی اللئالی، ج ۴، ص ۷۳ ؛ بحارالأنوار، ج ۴، ص ۴۳.
[۵]: ۵ - سوره مبارکه نحل، آیه ۲۱.
[۱]: ۶ - سوره مبارکه انعام، آیه ۶۰.
.......:
📚✍ #شرحی بر صحیفه سجادیه
میرزا ابراهیم سبزواری وثوق الحکماء
https://eitaa.com/zandahlm1357
#مجله_مجازی_تازنده ایم_ رزمنده ایم
بحث بلاغی در کتاب التبیان فی المعانی و البیان، آمده است: یکی از صنایع بدیعی که آن را قول موجب هم می
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
صالحان
در کتاب عدةالداعی از امام صادق علیه السلام آمده است وی به مفضل بن صالح فرمود: خدا را بندگانی صالح است که اعمالشان را در خفا انجام دهند و خدا نیز پاداش نیکی در نهان به آنان عطا میکند. آنان روز قیامت که به محضر خدا میرسند، در نامه اعمالشان که به آنان داده میشود، چیزی نوشته نشده است. عرض میکنند: خدایا چرا؟، خدا میفرماید: تا حافظان از عمل آنان مطلع نشوند.
*
گمان میکنم سراینده این بیت در همین باره، بابا افغانی باشد.
بیا که در دل تنگ من از خزینه عشقت
امانتی است که روح الامین نبوده امینش
گویند
عاصی اندر خواب نام توبه نتواند شنید
گر بداند عشقبازیهای عفوش با گناه
محاسبه با خدا
به عربی گفتند خدا روز قیامت به حساب تو رسیدگی میکند، گفت: خوشحال شدم خدا تفضل میکند.
.......:
#کشکول شیخ بهاء
https://eitaa.com/zandahlm1357
#مجله_مجازی_تازنده ایم_ رزمنده ایم
آدم هایی که #اعتماد_به_نفس پایین دارند و خودشان را کوچک می بینند اتفاقاً کارهای خیلی بزرگی می کنند،
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
این قدر با بچه ها بحث کلامی نکنید. من خیلی دیدم که بچه ی دوساله را می نشانند روی صندلی و یا میگن برو توی اتاقت چند دقیقه به کارهات فکر کن ببین این کارهای تو درسته؟ بعد بیا. خوب بچه ها هم خیلی عالی می توانند بگن که مامان من رفتم و فکر کردم واقعاً کارهای من اصولی نبود من معذرت می خوام، مادر هم خوشحال می شود و می خندد، کودک هم خوشحال می شود که آخ جون مامان خندید! نمی دونم چی گفتم ولی خوش حال شد و بعد کودک دوباره و دوباره و دوباره کارهایش را تکرار می کند که در این جا دیگر مادر به فهم و شعور کودک شک می کند نه به رفتار خودش. در صورتی که کودک نمی داند و تنها چیزی که می داند و می شناسد احساس والدین به خصوص مادر است.
متأسفانه در متون ترجمه ای خیلی اشاره شده به این که با بچه ها صحبت کنید و توضیح بدهید و از این طرف هم ما در کلاس ها می گوییم که توضیح ندهید و بحث نکنید بالاخره والدین می مانند که چی کار کنند؟ با بچه مان حرف بزنیم یا نزنیم؟ ما با بچه هایمان حتماً حتماً باید حرف بزنیم . گفتگو کنیم و سوال و جواب بپرسیم اما در حوزه ی عمل نه در حوزه ی نظر.
حوزه ی عمل حوزه ای است که حواس پنجگانه در ان دخیل است و احتیاج به درک انتزاعی ندارد. برای این که در مفهوم درک انتزاعی با هم هماهنگ باشیم از شما می خواهم که 2 را به من نشان دهید. حاضرین با انگشت و خودکار و نوشتن و هر وسیله ای دیگری سعی کردند 2 را نشان بدهند اما استاد گفتند که امکان ندارد بتوانید 2 را نشان بدهید چون دو یک مفهوم ریاضی است و مفاهیم ریاضی انتزاعی هستند یعنی جواب را باید از درونشان استخراج کرد. مفاهیم انتزاعی با حواس پنجگانه درک نمی شوند.
کودک زیر 6 سال درک انتزاعی ندارد. خوب دو را که نتوانستید نشان بدهید لطفاً آبرو را به من نشان بدهید. چه قدر به بچه هایمان می گوییم که آبروی منو ریختی! مادری می گفت: به فرزندم گفتم آبروی منو ریختی، در جوابم گفت: کجا ریختم همه جا که خشکه!!!!!!؛ قول را به من نشان بدهید، چه قدر به بچه هایمان می گوییم: قول بده به من، مگه تو به من قول نداده بودی؟ بچه هم با خودش می گوید: کورشم اگه من به تو چیزی داده باشم. خوب و بد را به من نشان بدهید! این ها همه مفاهیم انتزاعی هستند. درک مفاهیم انتزاعی از 7 سالگی شروع می شود و در 18 سالگی کامل می شود که همین جا بگویم که درک انتزاعی ما بزگسالان در حد بسیار پایین است. (ادامه دارد...)
#شخصیت {قسمت73}
[مباحث کودک متعادل ]
علت این که ادبیات را خوب نمی فهمیم این است که درک انتزاعی ما پایین است. وقتی درک انتزاعی پایین باشد زبان سمبلیک را درک نخواهیم کرد و به همین دلیل ما با ادبیات میانه ی خوبی نداریم چون ادبیات ما سمبلیک است. و ما اصلاً ذهن سمبل شناسی ندارم. ما فقط چیزهایی را می شناسیم که می بینیم مثلاً وقتی می گوییم رستم فکر می کنیم که رستم حتماً باید پهلوان باشد و وقتی می گوییم رستم مظهر قدرت است، اصلاً برایمان بی معنی می شود. چون درک انتزاعی خیلی پایینی داریم و توان درک زبان سمبلیک را نداریم و سمبل ها را نیز نمی شناسیم.
بچه های زیر 7 سال درک انتزاعی ندارند بنابراین وقتی با کودک گفتگو می کنیم باید راجع به عینیتی که وجود دارد، کاری که در حال حاضر کرده نه چند روز پیش، چیزی ساخته و .... راجع به همان صحبت کنیم ولی ما می نشینیم با بچه هایمان راجع به علوم صحبت می کنیم، پیدایش باران و منشأ ابر و غیره و دائم توضیح می دهیم و بچه هم که هیچ چیزی دم دستش نیست که لمس کند تا درکش کند.
بهترین کار برای این که درک انتزاعی کودک بالا برود این است که در رشد او دخالت نکنیم و کاری به کار کودک نداشته باشیم و اجازه بدهیم که طبیعت و نظام آفرینش کار خودش را انجام دهد.
وقتی برای زیر 6 سال سراغ یاددادن مفاهیم می رویم در حقیقت این نظم را برهم زده ایم که در مبحث شناخت مفصل صحبت خواهیم کرد. اما الآن بدانید که با کودک راجع به حسی که دارد، کاری کرده چه منفی چه مثبت و راجع به چیزهایی که برای او ملموس است و حضور دارد، صحبت کنیم نه در مورد مواردی که در گذشته اتفاق افتاده یا در آینده اتفاق خواهد افتاد. در لحظه باشید چون بچه ها در لحظه ی اکنون زندگی می کنند. (ادامه دارد...)
#شخصیت {قسمت74}
[مباحث کودک متعادل]
@zandahlm1357
23.2M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
نماهنگ جدید ابوذر روحی به مناسبت عیدغدیر و مهمانی ده کیلومتری 😍😍
عالی بود
@zandahlm1357
#مجله_مجازی_تازنده ایم_ رزمنده ایم
فایل صوتی شماره 19 #همسایه_کوچولو 🌳🌱 موضوع: نداشتن غرور و تکبر @zandahlm1357
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
4_380787892043120761.mp3
3.96M
فایل صوتی شماره 20
#نی_نی_و_سنجاب_کوچولو🐿🤗
موضوع: محبت و توجه
@zandahlm1357