✅یکی از دوستان نقل می کردند
✍️روزی که حضرت آقا برای تسلیت به خانواده حاج قاسم به منزل ایشان تشریف فرما شدند دختر حاج قاسم سلیمانی خیلی بی تابی می نمودند. حضرت آقا نیز به ایشان دلداری می دادند بعد از اینکه حضرت آقا منزل را ترک می نمایند بمنظور تسکین قلوب خانواده سردار سلیمانی خصوصا زینب خانم مجددا به منزل حاج قاسم تشریف فرما می شوند. لکن همچنان دختر حاج قاسم بی تابی می نمودند حضرت آقا به ایشان می فرمایند
زیاد ناراحت نباشید می خواهم نویدی به شما بدهم و آن اینکه زمانی که حضرت صاحب الزمان (عج) ظهور می نمایند پدر شما یکی از رجعت کنندگان و در کنار حضرت صاحب می باشد. بعد از کلام آسمانی مولایمان خانواده شهید سلیمانی بطور کلی از آن حالت قبلی خارج شده و همگی آرام می گیرند
هدایت شده از #مجله_مجازی_تازنده ایم_ رزمنده ایم
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📕برنامه هفتگی کانال
مجله تازنده ایم رزمنده ایم📰👓
#شنبه📖آیه گرافی📚نهج البلاغه🌳گل وگیاه🌍 صفحه سبک زندگی
👨👩👧👦اتاق مشاور📂داستان
#یکشنبه📖آیه گرافی📝احکام 📡امر به معروف 👨👩👧👦اتاق مشاور📂داستان
#دوشنبه 📖آیه گرافی👼فرزند سالم 🔬پزشکی📜اولیاء الله📂داستان
#سه شنبه📖آیه گرافی 💑همسرداری🏘نکته و تجربه🎓موضوع بصیرتی🖋کلاس مربی📂داستان
#چهارشنبه📖آیه گرافی⏱نماز
💅حجاب🔍پرسش و پاسخ🌍حکایت
📂داستان
#پنج شنبه📖 آیه گرافی🌍تدبر در قرآن⚰معاد شناسی
تست هوش💠آیه درمانی📂داستان
#جمعه 📖آیه گرافی☀️مهدویت 👂روایت تاریخ 💻آیا می دانید😂لبخند📂داستان
با ما همراه باشید👇👆
@zandahlm1357
هدایت شده از #مجله_مجازی_تازنده ایم_ رزمنده ایم
.......:
من نهج البلاغه میخوانم
https://eitaa.com/zandahlm1357
💠💠💠💠💠💠💠
آیا زمان آن نرسيده كه روزي #ده_دقيقه نهج البلاغه اميرالمومنين (علیه السلام) رابخوانيم
حداقل روزي يك صفحه 📖 ترجمه فارسي ....
هدایت شده از #مجله_مجازی_تازنده ایم_ رزمنده ایم
🌹 #کلمات_قصار_نهج_البلاغه
🌴 #شماره_83
وقال عليه السلام لرجل أفرط في الثناء عليه، وكان له مُتَّهماً:
أَنَا دُونَ مَا تَقُولُ، وَفَوْقَ مَا فِي نَفْسِكَ.
امام به مردي كه در ثناخوانى بر او افراط كرد ولى در دل امام را متهم مى نمود فرمود: من كمتر از آن هستم كه مى گوئى و بالاتر از آنم كه در دل تواست!
هدایت شده از #مجله_مجازی_تازنده ایم_ رزمنده ایم
شرح و تفسير
دوگانگى و غلوّ
گرچه مدح و ثناى افراد به سبب کارهاى خوبى که انجام داده اند باعث تشويق آنها مى شود; ولى به يقين افراط در مدح و ثنا افزون بر اينکه دروغ و گناه کبيره اى محسوب مى شود سبب اغفال طرف مقابل مى گردد و او را از کوشش و تلاش براى رسيدن به مقامات بالاتر باز مى دارد و آثار غرور و خودبرتربينى در او آشکار مى گردد.
به همين دليل، امام در برابر کسى که در ستايش او مبالغه مى کرد ولى در دل او را متهم مى دانست فرمود: «من کمتر از آن هستم که تو مى گويى و بالاتر از آنم که در دل دارى»; (قال(عليه السلام): لِرَجُل أَفْرَطَ فِي الثَّنَاءِ عَلَيْهِ، وَکَانَ لَهُ مُتَّهِماً: أَنَا دُونَ مَا تَقُولُ، وَفَوْقَ مَا فِي نَفْسِکَ).
ممکن است آن شخص در مورد امام غلو کرده باشد و امام با اين سخن مى خواهد جلوى غلو او را بگيرد; ولى اين احتمال نيز داده شده است که چه بسا او تنها بخشى از صفات واقعى امام را برشمرده ولى امام متواضعانه چنين سخنى را مى گويد. در هر حال جمله ذيل اين سخن که مى فرمايد «برتر از آنم که در دل دارى» در واقع کرامتى است از سوى امام(عليه السلام)که باطن و درون مخاطب خود را مى خواند و مى داند او منافقانه تعريف و تمجيد مى کند و در دلش حتى صفات واقعى امام(عليه السلام)را نيز قبول ندارد.
در روايات اسلامى نيز مذمت زيادى در مورد مداحان و مبالغه گران در مدح و ستايش آمده است. از جمله در حديثى از پيغمبر اکرم(صلى الله عليه وآله) مى خوانيم که فرمود: «إذا لَقيتُمُ الْمَدّاحينَ فَاحْثُوا فى وُجُوهِهِمُ التُّرابَ; هنگامى که مداحان را ملاقات کرديد خاک در صورتشان بپاشيد» کنايه از اين که از کار آنها برائت و بيزارى جوييد و اجازه ادامه سخن به آنها ندهيد».(1)
در حديث ديگرى مى خوانيم که مردى ستايش مبالغه آميزى درباره شخص ديگرى در محضر پيغمبر(صلى الله عليه وآله) کرد پيامبر(صلى الله عليه وآله) فرمود: «لا تُسْمِعْهُ فَتُهْلِکُهُ لَوْ سَمِعَکَ لَمْ يُفْلَحْ; آنچه را گفتى به گوش او نرسان که سبب هلاکت او مى شود و اگر مدح مبالغه آميز تو را بشنود هرگز رستگار نخواهد شد».(2)
در فرمان مالک اشتر نيز همين مطلب به صورت جامع ترى آمده است آنگاه که امام(عليه السلام) فرمود: «(ثُمَّ رُضْهُمْ عَلَى أَلاَّ يُطْرُوکَ وَلاَ يَبْجَحُوکَ بِبَاطِل لَمْ تَفْعَلْهُ فَإِنَّ کَثْرَةَ الاِْطْرَاءِ تُحْدِثُ الزَّهْوَ وَتُدْنِي مِنَ الْعِزَّةِ; سپس آنها را طورى تربيت کن که از تو ستايش بى جا نکنند (و از تملق و چاپلوسى بپرهيزند. نيز) تو را نسبت به اعمال نادرستى که انجام نداده اى تمجيد ننمايند، زيرا مدح و ستايش فراوان عُجب و خودپسندى به بار مى آورد و انسان را به کبر و غرور نزديک مى سازد».
متأسفانه در هيچ يک از کتبى که ما ديده ايم سخنى در اين باره که آن شخص در مقام افراط در ثنا چه گفت که امام برآشفت نيامده است و اگر عين آن کلام نقل مى شد مى توانستيم قضاوت کنيم که افراط در مدح بوده است يا تواضع امام.
(1). سنن ابن داود مطابق نقل ميزان الحکمه، ج 9، ص 3785. شبيه همين معنا در منابع معروف پيروان اهل بيت از جمله من لا يحضره الفقيه، ج 4، ص 11 آمده است.
(2). کنزالعمال، ج 3، ص 652، ح 8339 .
🌹#کلمات_قصار_نهج_البلاغه
#حکمت_شماره_84
بَقِيَّةُ السَّيْفِ أَبْقَى عَدَداً، وَأَکْثَرُ وَلَداً.
امام(عليه السلام) فرمود:
باز ماندگان شمشير، دوام و بقايشان فزون تر و فرزندانشان بيشترند.
شرح و تفسير
نسل پربار
امام(عليه السلام) در اين کلام حکمت آميز خود به نکته پيچيده اى اشاره کرده که شارحان در تفسير آن به زحمت افتاده اند مى فرمايد: «باز ماندگان شمشير دوام و بقايشان زيادتر و فرزندانشان بيشتر است»; (بَقِيَّةُ السَّيْفِ أَبْقَى عَدَداً، وَأَکْثَرُ وَلَداً).
اشاره به طوايفى است که دشمنان بى رحمانه از آنها قربانى گرفتند; ولى باقى ماندگانشان بقاى بيشتر دارند و فرزندانشان فزون تر خواهند بود.
همان گونه که در ذکر سند اين کلام حکمت آميز گفته شد تجربه هاى تاريخى اين حقيقت را تأييد و مورخان به طوايفى اشاره کرده اند که عدد کثيرى از آنها کشته شد ولى چندان نگذشت که فرزندانشان به طور چشمگيرى فزونى يافتند. نمونه بارز آن ـ چنان که گفتيم ـ فرزندان اميرمومنان على(عليه السلام)بودند که بنى اميه آنها را هر جا يافتند از دم شمشير گذراندند و بنى عباس نيز بى رحمانه از آنها قربانى گرفتند ولى نسل آنها به قدرى فزونى يافته که بحمدالله در تمام بلاد عدد کثيرى از آنها ديده مى شود.
درباره اينکه چه رابطه اى ميان آن کشتار بى رحمانه و فزونى باقى ماندگان است بعضى از شارحان مانند «ابن ميثم» معتقدند که رابطه طبيعى در ميان اين دو نمى توان يافت تنها عنايات الهيه و الطاف خداوندى است که به چنين مظلومانى چنان برکتى در نسل مى دهد.
بعضى ديگر مانند مرحوم کمره اى در شرح اين عبارت آن را اشاره به مسئله انتخاب اصلح که نتيجه تنازع بقاست مى دانند وى مى گويد: به هنگام تنازع بقا (درگيرى هايى که در ميان افراد و قبائل براى ادامه حيات رخ مى دهد) آنها که قوى ترند باقى مى مانند و آنها که ضعيف ترند کشته مى شوند و قوى ترها نسل پربارتر و زاد و ولد بيشترى دارند، ازاين رو جمله «أقْوى عَدَداً وَ أکْثَرُ وَلَداً» در مورد آنها صادق است.
ولى تفسير روشن ترى براى کلام امام(عليه السلام) مى توان گفت که رابطه طبيعى صدر و ذيل آن را روشن مى سازد و آن اين که اقوامى که شهيد و قربانى مى دهند بازماندگانشان در نظر توده هاى مردم عزيز و شريف مى شوند و به همين دليل مردم دوست دارند از آنها داماد بگيرند و به آنها عروس بدهند و همين سبب مى شود که زاد و ولد آنها فزونى يابد. به تعبير ديگر ارتباط سببى با آنها مايه افتخار و اعتبار است و همين امر موجب مى شود که مردم براى برقرار ساختن چنين رابطه اى تلاش و کوشش کنند. ما در عصر و زمان خود نيز مى بينيم که يکى از امتيازاتى که به هنگام خواستگارى براى عروس يا داماد ذکر مى کنند اين است که مى گويند از خانواده شهداست تا طرف مقابل به ازدواج به اين خانواده ترغيب شود.
البته جمع ميان تفسيرهاى بالا امکان پذير است، هر چند تفسير اخير مناسب تر است.
لینک کانال را با دوستان خود به اشتراک بگذارید تا با دنبال کردن حکمت ها و
انشالله با عمل به حکمت ها ،
🌹 مرام علی پررونق تر از نام علی بشه
https://eitaa.com/zandahlm1357