مد(ص) خوست با او گیر خو هر که را دیدى ز کوثر خشک لب دشمنش میدار همچون مرگ و تب
«فصل لربک وانحر; پس براى پروردگارت نماز گزار و نحر کن.» سپاسگزارى و کرنش به آستان الهى از وظایف مهمى است که عقل هر انسان برایش مقرر مى دارد. سرشت انسانها مبتنى بر قدردانى از فردى است که به او نیکى کرده است و از آنجا که تمامى نعمتها از جانب خداوند به انسان ارزانى شده است، سپاسگزارى از او جلوه دیگرى به خود مى گیرد که در این سوره مبارکه در نماز و «نحر» تجسم یافته است.
هر معنایى که در «نحر» منظور باشد چه قربانى کردن شتر و چه بالا بردن دو دست تا روبروى گلوگاه و یا جلو آوردن روى سینه - به هنگام تکبیرهاى نماز، همه نشانه سپاسگزارى از نعمتهاى خداوند است و نماز و نحر در صورتى مى تواند اعلام سپاس باشد که فقط براى خدا و در جهت پروردگار جهان باشد.
»ان شانئک هو الابتر.«به یقین دشمن تو بى دنبال و بى خیر است. یکى از جلوه هاى اعجاز قرآن، خبرهاى غیبى و پیشگویی هاى قاطع و انطباق آن با واقعیتها است و به روشنى موارد زیادى را در آیات قرآنى مى توان یافت. از جمله; داستان پیشگویى پیروزى رو میان بر ایرانیان، پس از آنکه آنها مغلوب ایرانیان گشتند و آن را نه سال قبل پیش بینى کرد و به همانگونه نیز تحقق یافت خداوند متعال در قرآن کریم فرمود»:غلبت الروم فى ادنى الارض وهم من بعد غلبهم سیغلبون فى بضع سنین» رومیان مغلوب شدند در جنگى که به نزدیکتر زمین واقع شد و آنها پس از مغلوب شدن به زودى بر فارسها با ر دیگر غلبه خواهند کرد. (19) و در آیه اى دیگر پیروزى مسلمین در جنگ بدر را پیش بینى کرد و فرمود:«سیهزم الجمع و یولون الدبر» به زودى آن جماعت «در بدر» شکست خورده و به جنگ پشت کنند. (20)
جهت تحقیق بیشتر مى توان به تفسیر البیان اثر آیة الله خوئى (21) و المیزان نوشته علامه طباطبائى (22) مراجعه کرد.
سومین پیش بینى مربوط به آیه شریفه » ان شانئک هو الابتر«است. دشمن که از سر غرور و نخوت به زیادى تعداد و فرزندان خویش مى بالید و مسلمین را ناچیز مى انگاشت و به خصوص بعد از فوت فرزند رسول گرامى اسلام، کار را تمام شده تلقى کرد و گمان برد پیام و رسالت پیامبر در میان انبوه حوادث تاریخ به فراموشى سپرده خواهد شد. در این هنگام قرآن کریم پیشگویى کرد که دین تو جهانگیر خواهد شد و کار دشمنان به نافرجامى و تباهى خواهد کشید و امروزه که پس از چهارده قرن حضور سرافراز اسلام را در جهان مشاهده مى کنیم درخشش اعجاز این سوره را هر چه بیشتر حس کرده و آن را به عنوان نشانه صدق دیگرى بر رسالت نبى گرامى اسلام اعلام مى داریم.
مصطفى را وعده کرد الطاف حق گر بمیرى تو نمیرد این سبق من کتاب و معجزت را رافعم بیش و کم کن را ز قرآن مانعم من مناره پر کنم آفاق را کور گردانم دو چشم عاق را چاکرانت شهرها گیرند و جاه دین تو گیرد ز ماهى تا به ماه تا قیامت باقیش داریم ما تو مترس از نسخ دین اى مصطفا (23)
در پرتو همین اعجاز فرزندان فاطمه(س) همچنان رونقى فزاینده یافته، سرچشمه اى پربرکت شده اند که هر روز بیش از گذشته در جهان مى درخشند و شاخسارهاى معنویت و پاکى را فرا راه حق جویان قرار مى دهند، تا آن زمان که چهره پر فروغ حسن یار و جلوه زیباى عدل الهى حضرت بقیة الله «عجل الله تعالى فرجه الشریف » رخ کند و با ظهور خود کوثر فاطمى را تفسیرى تام و تمام بخشد - به امید آن روز. والسلام.
پى نوشتها:
1- سوره احزاب، آیه 33.
2- آل عمران، آیه 61.
3- سوره دهر، آیه 76.
4- ایقاع: توافق صداها - هم آهنگى نقل از کتاب «فرهنگ نوین » در ماده وقع.
5- پرتوى از قرآن; آیة الله طالقانى، بخش 2، جلد آخر، ص 281.
6- این کتاب از چاپخانه انگلیسى، آمریکائى بولاق مصر در سال 1912 منتشر شد و مرحوم آیة الله خوئى در رد آن کتاب «نفحات الاعجاز» را نگاشته است. نقل از تفسیر «البیان » ج 1، ص 108، طبع پنجم.
7- براى توضیح بیشتر مراجعه شود به «البیان »: آیة الله خوئى، ج 1، ص 113، طبع پنجم.
8- بحارالانوار، ج 2، کتاب العلم، ص 90.
9- تفسیر فخر رازى، سوره کوثر، ج 32، ص 124.
10- مجمع البیان، سوره کوثر، ج 5، ص 548، کتابخانه آیة الله نجفى.
11- مراجعه شود به مجمع البیان، ج 5، ص 549 و تفسیر فخر رازى، ج 32، ص 124.
12- مجمع البیان، ج 5، ص 549 و المیزان، ج 20، ص 372 و درالمنثور، ج 8، ص 652، دارالفکر.
13- تفسیر فخر رازى، ج 32، ص 124.
14- روح المعانى، ج 30، ص 245.
15- تفسیر بیضاوى، ج 2، ص 626.
16- المیزان، سوره کوثر، ج 20، ص 371.
17- سوره انعام، آیه 84.
18- بحارالانوار، ج 48، ص 128.
19- سوره روم، آیه 3.
20- سوره قمر، آیه 45.
21- البیان، ج 1، ص 81، طبع پنجم.
22- المیزان، ج 1، ص 63.
23- مثنوى مولوى، دفتر سوم، ص 442، شماره 1196.
هدایت شده از #مجله_مجازی_تازنده ایم_ رزمنده ایم
#مجله_مجازی_تازنده ایم_ رزمنده ایم
🔈 #وادی_شفاعت 🔊 جلسه پنجم * خاصیت توسل به اهلبیت علیهمالسلام چیست؟ * شفاعت خُرد، شفاعت کلان *
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
4_5879646001559504641.mp3
29.66M
🔈 #وادی_شفاعت
🔊 جلسه ششم
* نظام تشافع
* عالم برزخ در فضای IT بهتر قابل درک است
* مثال قرآنی آثار شفاعت در دنیا
* توبه، بهترین شفیع
* معنای عبارت "خدا تواب است"
* رفاقتها در عالم برزخ
* چگونه مظهر اسماءالله شویم؟
* رابطه شفاعت و نماز
* با چه عملی به اهلبیت نزدیک شویم؟
📅99/02/15
⏰ مدت زمان: ۱:۰۰:۴۹
مشهد
⁉️⚠️⁉️⚠️⁉️⚠️⁉️⚠️⁉️⚠️
پرسش :
زماني كه اموات دفن مي شوند شب اول قبر از چه زماني است⁉️؛چقدر طول مي كشد؟❓ آيا در آن لحظه دعا براي اموات تاثیر دارد؟❓
⚠️پاسخ :
قبل از هر چيز لازم است چند نكته را متذكر شويم.
1⃣ انسان پس از مرگ وارد عالمي مي شود به نام«عالم برزخ» حيات برزخ و حقيقت باطن همين عالم دنياست. دنيا ظاهري دارد و باطني، ظاهر دنيا كه بدان عالم مُلك گفته مي شود همين دنياي مادي كه ما در آن زندگي مي كنيم كه خصوصيات خاص خودش را دارد(مكان، زمان، مادي بودن...) در عالم برزخ شكل اندازه و رنگ و بو هم وجود دارد و لكن ماده در آنجا نيست. صورت مردمان برزخي رنگ و اندازه مشخصي دارد و در آنجا خوشحالي و مسرّت و غضب و نگراني هست در آنجا نور هست و لكن آنجا ماده نيست[1].
2⃣. در بعضي از روايات از همين حيات برزخي به«عالم قبر» تعيير شده است. در روايتي است كه از امام صادق ـ عليه السّلام ـ پرسيدند: برزخ چيست آن حضرت فرمود: قبر از هنگام مرگ آدمي است تا روزي كه قيامت مي شود( نورالثقلین ، ج 3 ، ص 554.)
🔹پس مراد از قبر در بعضي روايات اين گودال خاكي كه بدن ميت در آن جا مي گيرد، نيست بلكه باطن همين قبر مراد است كه همان عالم برزخ است از آنجايي كه قبر خاكي جايگاه و محل استقرار بدن جسماني است و عالم برزخ نيز جايگاه استقرار روح انسان است به عالم برزخ عالم قبر نيز گفته مي شود[3].
🔹در روايت مفصّلي است از حضرت اميرالمؤمنين ع كه آن حضرت در وصف مرگ انسان و انتقال او به قبر و شاهدات او در قبر توضيحاتي مي فرمايد كه ما به قسمتي از آن اشاره مي كنيم، در بخشي كه مربوط به مرگ مؤمنان و مشاهدات آنان است اين چنين مي فرمايد: ...
" او مي شناسد كسي را كه او را غسل مي دهد و قسم مي دهد افرادي را كه جنازة او را حمل مي كنند كه به سرعت ببرند و زودتر به خاك بسپارند و وقتي كه او را وارد در قبرش مي كنند دو مَلَك به نزد او مي آيند و آن دو، دو فرشتة بازپرسي و باز جوئي كننده از عقائد و كردار او هستند ..."
🔹با توجه به دو نكته ياد شده و اين بخش از روايت حضرت اميرالمؤمنين مي توانيم نتيجه مي گيريم كه شب اول قبري كه در روايات ما براي اموات ذكر شده و شرح حال آنها در قبر مي باشد مراد شب اولي كه ما به حساب دنيايي مي سنجيم نيست يعني اين چنين نيست كه اگر قسمتي را صبح دفن كنند حتما 10 يا 12 ساعت بايد بگذرد تا شب هنگام شود آنگاه فرشتگان پرس و جو بيايند و از او سؤالاتي بنمايند بلكه به محض دفن شدن فرشتگان بازپرس به سراغ ميت مي آيند چرا كه عالم برزخ شب و روزي چون عالم دنيا ندارد و اگر شبي براي ميّت ذكر شده است، شايد شب براي او مشتمل مي شود درست شبيه حالت خواب كه آدم در خواب مي بيند در شبي هولناك را مي گذراند و حال آنكه در وسط روز خوابيده است همانگونه كه در وسط روز انسان خواب شب تار را مي بيند، همين طور است كه انسان را در روز دفن مي كنند و همان لحظه شب اول قبر او باشد در حقيقت ميت در عالم قبر و برزخ شب براي او نمايان مي شود در اين روايت هم آمده به محض دفن كردن ميت فرشتگان بازپرس به سراغ ميت مي آيند.
3⃣البته شب اول قبر تنها براي كساني نيست كه دفن مي شوند حتي كساني هم كه بدنشان دفن نمي شود، باز عذاب قبر دارند سؤال قبر دارند شب اول قبر هم خواهند داشت وقتي قبر را به معني عالم برزخ گرفتيم و شب آنجا را هم، مخصوص به وضع آنجا دانستيم لذا لازم نيست تا حتماً ميت دفن شود آنگاه مراسم شب اول قبر برزخ صورت پذيرد[2]
✍1] .جوادی آملی عبدالله ، معاد و قرآن ، ج 4 ، ص 218.
[2]. همان ، معاد شناسی ، ج 21 ، ص 222.
┈••••✾•📚📚📚•✾•••┈
15.64M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 ماجرای مرد کویتی که بر اثر حمله انتحاری داعش، مرگ موقت را تجربه کرد.
🔵 ضیافت هایی در بهشت
✍ استاد عالی: شهید دستغیب در کتاب «سرای دیگر»، روایتی نقل کرده که در بهشت برای مؤمنین میهمانی های عجیبی است. بعضی به میهمانی انبیای الهی و از جمله به میهمانی رسول خدا (ص) می روند. و بالاتر آنکه ضیافت های خاصی نزد خود خداوند است که تجلیات الهی آنها را مست می کند.
البته این به درجات شیعیان بستگی دارد که بعضی در برخی ایام، و برخی دیگر دائم در محضر امیر المؤمنين عليه السلام و اهل بیت (ع) هستند.
📚 کتاب بهشت و جهنم، استاد عالی
هدایت شده از #مجله_مجازی_تازنده ایم_ رزمنده ایم
صفحه تست هوش
حل معما
باما همراه باشید👇👇👇👇
@zandahlm1357
#تست_بینایی🧐
⁉️با دقت به تصویر بالا نگاه کنید و بگویید گربه کجا مخفی شده است؟