شرح و تفسير:
اين کلام حکمت آميز که درباره نقش مؤثر دنيا و مواهب آن براى رسيدن به سعادت اخروى بيان شده در زمانى امام ذکر فرمود که «شنيد مردى به نکوهش دنيا زبان گشوده است»; (وَقَدْ سَمِعَ رَجُلاً يَذُمُّ الدُّنْيَا).
اين مرد اهل بصره و جنگ جمل بود، آن گونه که بعضى گفته اند يا اهل کوفه که برخى ديگر نوشته اند(1)، تأثيرى در اصل سخن ندارد; ولى به نظر مى رسد که امام(عليه السلام) احساس فرمود مرد رياکارى است و نکوهش او از دنيا نوعى اظهار قدس و تقواست بى آنکه صاحب قدس و تقوا باشد و به هر حال امام(عليه السلام) از اين موقعيت استفاده کرد تا درس بسيار مهمى را درباره دنيا و مواهب دنيوى به همگان بدهد.
اين کلام بسيار پربار و حکيمانه به دو بخش تقسيم مى شود; بخش اول درباره اين است که وصف دنيا به فريب کار بودن توصيف بى دليلى است، زيرا اگر چشم عبرت بين باشد نشانه هاى بىوفايى دنيا در همه جاى آن آشکار است. مى فرمايد: «اى کسى که نکوهش دنيا مى کنى (و دنيا را به خدعه و نيرنگ و فريبندگى متهم مى سازى) تو خودت تن به غرور دنيا داده اى و به باطل هاى آن فريفته شده اى (عيب از توست نه از دنيا)»; (أَيُّهَا الذَّامُّ لِلدُّنْيَا، الْمُغْتَرُّ بِغُرُورِهَا، الْمَخْدُوعُ بِأَبَاطِيلِهَا!).
سپس مى افزايد: «آيا تو خود فريفته دنيا شده اى سپس دنيا را مذمت مى کنى (و گناه را به گردن آن مى افکنى؟) تو ادعا مى کنى که دنيا بر تو جرمى روا داشته يا دنيا چنين ادعايى بر تو دارد؟»; (أَتَغْتَرُّ بِالدُّنْيَا ثُمَّ تَذُمُّهَا، أَنْتَ الْمُتَجَرِّمُ عَلَيْهَا، أَمْ هِيَ الْمُتَجَرِّمَةُ عَلَيْکَ؟).
«مُتَجَرِّم» به کسى مى گويند که ادعاى جرم بر کسى دارد و منظور امام(عليه السلام) اين است که تو از دنيا شکايت مى کنى که بر تو ستم کرده و تو را فريفته در حالى که دنيا بايد از تو شکايت کند که مواهبش را به باطل هزينه کرده اى.
سپس امام(عليه السلام) از مظاهر بيدار کننده دنيا به دو چيز که در دسترس همگان است استدلال مى کند. نخست مى فرمايد: «چه زمانى دنيا تو را به خود مشغول ساخت يا کى تو را فريب داد؟ آيا به محلى که پدرانت به خاک افتادند و پوسيدند تو را فريب داده يا به خوابگاه مادرانت در زير خاک؟»; (مَتَى اسْتَهْوَتْکَ، أَمْ مَتَى غَرَّتْکَ؟ أَبِمَصَارِعِ آبَائِکَ مِنَ الْبِلَى، أَمْ بِمَضَاجِعِ أُمَّهَاتِکَ تَحْتَ الثَّرَى؟).
اشاره به اين که اگر يک گام به سوى قبرستان بردارى و لحظه اى در کنار آن بايستى و بينديشى همه چيز بر تو ظاهر و آشکار مى شود; پدران و مادران و عزيزان، ديروز در ميان شما بودند و حيات و نشاطى داشتند ولى امروز، خاموش در زير خاک ها خفته و پوسيده اند. آيا همين يکى براى بيدار ساختن انسان کافى نيست؟ و به گفته شاعر:
بشکاف خاک را و ببين يک دم *** بى مهرى زمانه رسوا را
آن گاه امام(عليه السلام) به صحنه هاى عبرت آميز ديگرى از بى اعتبارى و بىوفايى دنيا اشاره کرده مى فرمايد: «چقدر با دست خود به معالجه بيماران پرداختى و چقدر آنها را پرستارى کردى، درخواست شفا براى آنها مى کردى و از طبيبان، بيان راه درمان آنها را مى خواستى در آن روزهايى که داروىِ تو به حال آنها سودى نداشت و گريه تو فايده اى نمى بخشيد، دلسوزى آميخته با ترس تو براى هيچ يک از آنها سودى نداشت و کوشش ها و کمک هايت براى آنها نتيجه اى نمى داد و با نيرويت دفاعى از آنها نکردى (و سرانجام با همه اين تلاش و کوشش ها مرگ گريبانشان را گرفت و به همه چيز پايان داد)»; (کَمْ عَلَّلْتَ بِکَفَّيْکَ، وَکَمْ مَرَّضْتَ بِيَدَيْکَ! تَبْتَغِي لَهُمُ الشِّفَاءَ، وَتَسْتَوْصِفُ لَهُمُ الاَْطِبَّاءَ، غَدَاةَ لاَ يُغْنِي عَنْهُمْ دَوَاؤُکَ، وَلاَ يُجْدِي عَلَيْهِمْ بُکَاؤُکَ. لَمْ يَنْفَعْ أَحَدَهُمْ إِشْفَاقُکَ، وَلَمْ تُسْعَفْ فِيهِ بِطِلْبَتِکَ وَلَمْ تَدْفَعْ عَنْهُ بِقُوَّتِکَ!).
(توجه داشته باشيد) که «علّلت» از ريشه «تعليل» به معناى به معالجه پرداختن و «مرضت» از ماده «تمريض» به معناى پرستارى نمودن و «تَسْتَوْصِفُ» از ريشه «وصف» گرفته شده و در اينجا به معناى طلب راه درمان از طبيب است و «إشْفاق» به معناى محبت آميخته با ترس و «تُسْعَفْ» از ماده «اِسْعاف» به معناى يارى طلبيدن و کمک کردن است.
امام(عليه السلام) در اين گفتار شفاف و بسيار روشن صحنه هاى عبرت انگيز دنيا را به طرز بسيار آموزنده اى ترسيم فرموده و به پرستارانى اشاره مى کند که حال بيمارشان روز به روز سخت تر مى شود، گاه به دعا متوسل مى شوند، گاه به طبيب و دارو، گاه بيتابى مى کنند و دلسوزى و گاه سيلاب اشک از چشمشان سرازير مى شود; ولى هيچ کدام از آنها سودى نمى بخشد و بيمار در برابر چشمان اشک آلود آنها جان مى سپارد. اينها امورى است که بسيارى از مردم تجربه کرده اند و آنها که
تجربه نکرده ند از ديگران شنيده اند. آيا اين صحنه ها کافى نيست که انسان به وسيله آن پى به بى اعتبارى و بىوفايى دنيا ببرد؟
در پايان اين بخش امام(عليه السلام) مى فرمايد: «و (بدين ترتيب) دنيا با اين نمونه ها وضع تو را نيز مجسم ساخته است و با قربانگاه هاى او (براى ديگران)، قربانگاه تو را»; (وَقَدْ مَثَّلَتْ لَکَ بِهِ الدُّنْيَا نَفْسَکَ، وَبِمَصْرَعِهِ مَصْرَعَکَ).
اشاره به اين که اين گورستان هايى که در اطراف شهر و ديار توست و بيماران و بيمارستان هايى که در جاى جاى وطن تو وجود دارند همه نشانه هايى از بى مهرى زمانه رسواست و جاى اين ندارد که دنيا را با اين همه نشانه هاى بىوفايى، فريبنده و غافل کننده بپندارى. کدام فريبندگى و کدام فريب کارى.
البته اين سؤال در اينجا پيش مى آيد که در قرآن مجيد حيات دنيا به «سرگرمى و بازى»(2) و «متاع غرور»(3) و در روايات به نام «دارالغرور» معرفى شده است.
امام(عليه السلام) در داستان خانه اى که شريح قاضى خريدارى کرده بود (نامه سوم از بخش نامه ها) دنيا را به عنوان «دار الغرور» معرفى فرموده است. همچنين امام سجاد(عليه السلام) نيز در دعاى معروفش: «اللّهُمَّ ارْزُقْني التَّجافِىَ عَنْ دارِ الْغُرُورِ» دنيا را «دارالغرور» معرفى نموده اند. در بعضى از احاديث ديگر هم دنيا را «دارالغرور» شناخته شده است.(4)
ممکن است بپرسيم اين تعبيرات چگونه با آنچه امام(عليه السلام) در کلام حکيمانه مورد بحث فرموده سازگار است؟
پاسخ اين سؤال روشن است; هرگاه نگاه به دنيا، نگاه سطحى و زودگذر باشد، دنيا «دار الغرور» است; اما اگر نگاه به آن عميق و حکيمانه باشد، دنيا دار عبرت و بيدارى است. ادامه اين سخن حکيمانه نيز گواه بر آن است که گفته ايم.
(1). بهج الصباغة، ج 12، ص 46.
(2). (وَمَا الْحَيَاةُ الدُّنْيَا إِلاَّ لَعِبٌ وَلَهْوٌ). انعام، آيه 32 .
(3). (وَمَا الْحَيَاةُ الدُّنْيَا إِلاَّ مَتَاعُ الْغُرُورِ). آل عمران، آيه 185 .
(4). کافى، ج 3، ص 422، ح 6.
هدایت شده از #مجله_مجازی_تازنده ایم_ رزمنده ایم
لینک کانال را با دوستان خود به اشتراک بگذارید تا با دنبال کردن حکمت ها و
انشالله با عمل به حکمت ها ،
🌹 مرام علی پررونق تر از نام علی بشه
https://eitaa.com/zandahlm1357
هدایت شده از #مجله_مجازی_تازنده ایم_ رزمنده ایم
صفحه
گلدان من🌳🌳🌳🌳
با ما همراه باشید👇👇👇
.......:
@zandahlm1357
📌دلایل پژمرده و آویزان شدن برگها گیاهان آپارتمانی؟!!
🔹زیاد یا کم بودن آبیاری
🔹مساعد نبودن وضعیت نور
🔹حرارت زیاد
🔹آفت
https://eitaa.com/zandahlm1357
نکات کلیدی نگهداری #کاکتوس
#تکثیر
بهترین زمان برای این کار بهار است
کاکتوس ها از راه قلمه زدن به راحتی تکثیر می شوند
.......:
https://eitaa.com/zandahlm1357
نکات کلیدی نگهداری #کاکتوس
#تعویض_گلدان
گلدانی را انتخاب کنید که تنها اندکی از گلدان فعلی بزرگتر باشد زیرا فضای بیش از حد به آبیاری بیش از اندازه منجر میشود
نکات کلیدی نگهداری #کاکتوس
#آبیاری
بسته به اب و هوا و گلدان تغییر میکند
بهترین زمان آبیاری وقتی است که خاک کاملا خشک شده باشد
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
نکات کلیدی نگهداری #کاکتوس
#دما
میتوانند در فصل رشد خود دمای 32 تا 38 درجه را تحمل کنند و بهترین دما در فصل استراحت آنها، 7 تا 12 درجه سانتیگراد است
نکات کلیدی نگهداری #کاکتوس
#نور
کاکتوس به نور فراوان نیاز دارند و قرار دادن آنها در داخل اتاق و پشت پنجره های جنوبی بسیار مناسب است
https://eitaa.com/zandahlm1357
فصل هفتم : در ازله كردن موى زير بغل
در حديث معتبر از حضرت رسول صلّى اللّه عليه وآله وسلّم منقول است كه : دراز مكنيد موى زير بغل را، كه شيطان در آنجا پنهان ميشود.
در حديث معتبر ديگر منقول استكه : حضرت امام جعفر صادق عليه السلام زير بغل را دارو مى گذاشتند و ميفرمودند كه : كندن موى زير بغل دوش ها را سست ميكند.
در حديث ديگر منقول است كه : دارو گذاشتن زير بغل بهتر است از تراشيدن و تراشيدن بهتر است از كندن .
در حديث ديگر وارد شده است كه : بسيار بود كه آنحضرت از براى ازاله موى زير بغل بحمام مى رفتند و همين موضع را دارو ميكشيدند و بيرون مى آمدند.
از حضرت اميرالمؤ منين عليه السلام منقول است كه : موى زير بغل را كندن ، گندبغل را برطرف ميكند وپاك كننده است و سنت رسول صلّى اللّه عليه وآله وسلّم است .
حلیة_المتقین
https://eitaa.com/zandahlm1357
فصل هشتم : غايت زماني كه نوره را تأخير توان كرد
در حديث معتبر از حضرت رسول صلّى اللّه عليه وآله وسلّم منقول استكه : هر مرديكه ايمان بخدا و روز قيامت دارد، بايد موى پشت زهار را زياده از چهل روز نگذارد وحلال نيست زنيرا كه ايمان بخدا و روز قيامت داشته باشد اينكه ترك كند ازاله موى زهار را زياده از بيست روز.
از حضرت صادق عليه السلام منقول است كه : حضرت رسول صلّى اللّه عليه وآله وسلّم در هر جمعه دارو ميكشيدند موى پشت زهار و ميان پا را.
در حديث صحيح از حضرت صادق عليه السلام منقول است كه : سنت در نوره كشيدن ، آنست كه هر پانزده روز يكمرتبه بكشند و اگر كسى بيست و يكروز ودر روايتى بيست روز، بر او بگذرد كه نوره نكشيده باشد، قرض كند و نوره بكشد و كسى كه چهل روز بگذرد كه نوره نكشد، او مؤ من و مسلمان نيست و او را هيچ كرامت نزد خدا نيست .
از حضرت رسول صلّى اللّه عليه وآله وسلّم منقول است كه : هر كه ايمان بخدا و روز قيامت دارد، موى زهار را زياده از چهل روز نگذارد، پس اگر چيزى نيابد، بعد از چهل روز قرض كند وپس نيندازد.
حضرت اميرالمؤ منين عليه السلام فرمود كه : دوست ميدارم از براى مؤ من كه هر پانزده روز، نوره بمالد.
از حضرت صادق منقول است كه : بايد كه پشت زهار را يك هفته بيشتر نگذارد و هر كه نوره را زياده از يكماه ترك كند، نمازش مقبول نيست .
حلیة_المتقین
https://eitaa.com/zandahlm1357
#درخواستی_اعضا #نگرش_منفی و#استرس
#راههای_کنترل ☺️🌹
تهیه فهرستی از افکار استرسزا:
روی یک برگه سفید افکار غیرمنطقی، استرس زا و بیفایدهای را که به عادت تبدیل شده و متوقف کردن آنها برای شما سخت است بنویسید؛ سپس این افکار را اولویت بندی کنید؛ یعنی ابتدا آن مواردی را که بیشتر تکرار میشود به ترتیب بنویسید و بعد از آن مواردی را که آزاردهندگی بیشتری برای شما دارند یادداشت کنید.
۲- تخلیه افکار:
گام بعدی این است که روزی یک بار در یک ساعت مشخص افکاری را که بیشتر به سراغتان میآیند روی کاغذ منتقل کنید. نوشتن به شما کمک میکند که افکارتان تخلیه شود.
۳- ریلکسیشن (تمدد اعصاب):
این روش به رفع افکار مزاحمی که ریشه در اضطراب دارند، کمک زیادی میکند و باعث استراحت اعضای بدن شما خواهد شد. برای این کار بهتر است لوح فشرده یا کتابهایی را که در این زمینه نوشته شده است از بازار تهیه کنید.
۴- تصویرسازی فکر:
چشمهایتان را ببندید و موقعیتی را که احتمالاً فکر استرس زا اتفاق میافتد، تصویرسازی کنید البته بهتر است که این روش را با کمک یک مشاور اجرا کنید.
۵ – تکنیک توقف فکر:
هر زمان که افکار مزاحم به ذهن شما آمد، خودتان با صدای بلند فرمان «ایست» بدهید. در ابتدا این کار خیلی سخت به نظر میرسد، اما تکرار آن باعث میشود که به مرور حواس شما پرت شود. پس از ایست، چند نفس عمیق بکشید و به کار عادی خود ادامه دهید یا اگر امکانش وجود داشت، موقعیت خود را تغییر دهید یعنی اگر نشسته هستید، بلند شوید وچند قدم راه بروید.
۶- جانشین سازی افکار:
زمانی که فکری به ذهن شما خطور میکند، از خودتان بپرسید که این فکر را با چه افکار دیگری میتوانم جایگزین کنم و یا به گفتوگو با فکرتان بنشینید.
https://eitaa.com/zandahlm1357
#مشاوره_درخواستی
سلام وخسته نباشید خدمت مشاور عزیز
زنی 34 ساله هستم، 7ساله ازدواج کردم، شوهرم 35سالشه.... یه دختر 5ساله هم دارم.
دوماهه که اومدم قهر خونه بابام، برای دهمین بار! ولی این دفعه میخوام چشمامو روی همه چی ببندم از شوهرم جدا بشم. اما چون بچه دارم و هی منو از عواقب طلاق ترسوندن... به شدت مردد هستم.
« متاسفانه من کاملاچشم وگوش بسته با این آقا ازدواج کردم!»
شوهر من عیب ها و خصلتهای ناپسند زیادی داره؛ بشدت خسیسه، بی مسئولیته، کینه ای و انتقام بگیره، سختگیره، حسوده، به شدت دروغگوئه...
«توی خواستگاری هماهنگ کرده بود با خانوادش بگن دیپلمه ولی بعد معلوم شد فقط سیکل داره! در مورد کارش هم دروغ گفت.
توی این چندسال، روی هم حتی 5هزار تومن هم بهم پول نداده. عروسی یامجلسی که دعوت میشیم، خودش که باهام نمیاد هیچ، نه پول کادو میده ، نه حتی دوهزارپول توی جیبم میزاره!!
تقریبا نمیزاره با کسی رفت و آمد کنم، به خانوادم بی احترامی هم زیاد میکنه.
بشدت عصبیه، سر کوچکترین مسائل بی اهمیت سر منو دخترم عربده میکشه.«.همیشه عصبانی نیست ولی کلا ازش میترسم.
وقتی باردار بودم میگفت: دختر نمیخوام، برو خودتو بنداز زیر ماشین هم تو بمیری هم دخترت!
تاحالا هرچی خواسته، پدرش براش فراهم کرده، همینه که هیچ مسئولیتی درقبال من یا دخترم نداره...
همه این خصلتاشو تقریبا تمام اعضای خانوادش هم دارن....
هر دفعه قهر کردم، ابراز پشیمونی کرده و وعده داده که رفتارشو عوض میکنه ولی وقتی برگشتم اوضاع بدتر شده.
همیشه لباسهای من و دخترم کهنه است ، خونه که بودم همش میگفت چرا تو آدم شادی نیستی؟ تا میومدم ازش گله کنم گوشاشو میبست میگفت دوباره شروع کرد.
نمیدونم چیکارکنم؟ نه دل طلاق دارم نه دل خوشی دارم برای برگشتن...الانم خیلی اومده دنبالم ولی نمیخوام برگردم.
از شما کارشناس محترم تقاضای راهنمایی دارم. ممنونم🌹
#پاسخ ⬇️⬇️⬇️⬇️
#پاسخ
من فکر نمیکنم اینگونه که از شوهرت هیولا ساختی ، واقعا اینجوریا باشه و به این شدت که میگی باشه!؟
حالا درسته عیبهای زیادی داره و من هم بهت حق میدم ، بالاخره تو هم انسانی و شادی و خوشبختی حق توست ، ازدواج کردی که در کنار شریک زندگیت خوش باشی و به آسایش و آرامش بیشتر برسی.
اما وقتی که هفت سال تونستی در کنارش باشی و یک بچه 5 ساله دارید ، یعنی اینکه با وجود همه عیب و ایرادهایی که ایشون داره ، اما لااقل وضع اینگونه که شما تعریف میکنید ، نیست!!
موقع بارداری وقتی که ایشون فهمیده بچه دختر هست ، ناراحت شده و از شما خواسته که خودتو بندازی جلو ماشین که هم خودت بمیری و هم دخترتون از بین بره ، اما عملکرد ایشون فقط در حد حرف بوده و الان دختر شما 5 سالشه!
یا حالا که شما قهر کردید و در منزل پدرت به سر میبری ، تحمل دوریتو نداره و همش از شما میخواد که برگردی و به ظاهر ، وعده میده که نظر شما رو جلب کنه تا به خونه برگردی و این یعنی اینکه تحمل دوری شما رو نداره و در حقیقت دوستت داره.
شما خصلتهای بد و عیب و ایرادهای زیادی از ایشون ذکر کردید ، من نمیگم که شما دروغ میگید یا اشتباه میکنید!! بالاخره سالها با ایشون زندگی کردی و خلق و خوها و خصوصیات ایشون رو به درستی میشناسی. اما قطعا ایشون خوبیهایی هم داره ، همش که بدی نیست.
بهتره که خوبیهای ایشون رو هم مد نظر داشته باشی ، ممکنه که با وجود اینهمه بدی و نقص ، خوبیها و خصلت های مثبتی هم داشته باشه که آرزوی دیگران باشه.
چه خوبه که ما بیشتر خوبیهای انسانها رو ببینیم و کمتر تمرکز روی بدیها داشته باشیم.
بنده نمیخوام که عیب و ایرادهای این آقا نادیده گرفته بشه. در هر صورت شما توی این زندگی به خاطر خصوصیات منفی و افکار و برخوردهای نامناسب و نادرست این آقا اذیت شدید و تحمل کردید ، اما همینکه نمیخواد از شما دور باشه و بعضی وقتها از شما خواسته که آدم شادی باشی یا اهل دود و دم و سیگار و قلیون و رفیق بازی و خیانت و یکسری چیزهای دیگه نیست و به چیز خاصی اعتباد نداره ، چون شما توی گفته هاتون به همچین مواردی اشاره نکردید!! اینها خودش جای امیدواری داره ، خیلی از خانمها از اعتیاد و رفیق بازی یا خیانت شوهرهاشون گله و شکایت دارند.
من فکر میکنم که عیب شما این بوده که از همون ابتدا خیلی شل گرفتی و زیاد اهمیت ندادی و سیاست به خرج ندادی که الان به کلی کارتون به اینجا کشیده شده! البته منظور از اینکه میگم شل گرفتی ، سختگیریهای تند و پرخاشگرانه و جنگ و دعوا نیست ، بلکه منظور یکسری سیاستها و زیرکی ها و رفتارهای قاطع تر هست که باید در همون ابتدا شوهرت رو متوجه میکردی که حق و حقوقی داری و باید براش مهم باشه و بیشتر به شما اهمیت بده ، باید همسرداری و طرز برخورد با همسر رو فرا میگرفت و مجال شونه خالی کردن از زیر مسعولیت ها چندان براش نمیموند!
از اول طوری رفتار کردی که انگار هیچ حقی نداری و هرچی که ایشون بگه و انجام بده درسته و الان بعد از گذشت اینهمه سال ، دیگه خودشو صاحب حق میدونه!
باید بیشتر با هم حرف میزدید و خواسته هاتو بهش میگفتی.
حالا میگی وقتی که میخوام بهش بگم ، گوشهاشو میگیره و نمیخواد که حرفهامو گوش بده! خب اینجا نتیجه میگیریم که روش شما اشتباست. برای شروع گفتگو باید زبانی نرم و منعطف داشته باشی ، طوری با لطافت باهاش حرف بزنی که ایشون با ذوق و شوق به حرفهات گوش بده ، ابتدا ازش تعریف و تمجید کن و خوبیهاشو بگو ، بعدش هم با زیرکی خاص و ناز و عشوه ، خواسته ها و نیازهاتو بگو ، یک بار نشد ، بار بعدی بگو ، باز هم نشد ، با روشهای دیگه ، حرفهای جدیدتر ، دلایل قانع کننده تر ، اینقدر ادامه بده که بالاخره یه جایی قانع بشه و به شما جواب مثبت بده....
نگو که امیدی به تغییرش نیست. صبر داشته باش و به طرق مختلف سعی در تغییر دادن ایشون و تغییر دادن خودت و کلا اصلاح زندگیتون کن ، خودتو دست کم نگیر ، همیشه دنبال احقاق حقت باش ، طوری رفتار کن که به این باور برسه که شما هم توی زندگی به عنوان همسر ، باید خواسته هات در نظر گرفته بشه و بهشون جامه ی عمل پوشونده بشه ، بیشتر تشویق و ترغیبش کن ، سعی کن حرف زدن و دلیل آوردنت قوی و منطقی باشه و سر و زبونت خوب باشه ، البته نه اینکه مجادله کنی و بی آبرویی راه بندازی ، بلکه به صورت درست و عاقلانه سخنوری کن و در این رمینه قوی و برنده عمل کن.
اگه ایندفعه اومد سراغت و ازت خواست که برگردی ، منطقی تر باهاش حرف بزن و قاطع تر و برنده تر باهاش شرط و شروط بذار ، البته ادب و انعطاف رو در سخنهات فراموش نکن اما حرفهای دلتو بهش بزن و بگو من زندگی خوب میخوام ، رفاه میخوام ، آرامش میخوام و خوشی و شادی و لذت میخوام.
بعدش اگه به ظاهر هم شرایطتت رو پذیرفت ، به زندگیت برگرد اما در ادامه شدت عمل به خرج بده و همیشه خواسته هات رو با شجاعت بیشتری بهش بگو و کوتاهی نکن
پیروزباشید🌹🌺
https://eitaa.com/zandahlm1357
#داستان روزگار من (۲۷)
بهنام - یعنی دیگه تموم شد دوستی منو اون ؟؟؟!!
سحر- اره گمونم دیگه نخواد
شاهین- یه فکری!!😏😏😏
بهنام و سحر همزمان...چی؟؟
چه فکری؟؟
الان پاشید بریم یه کادو بخریم که با دیدنش نظرش عوض بشه 😌😌😌
سحر- اره ..فکر خوبیه مثلا اون عاشق بدلیجاته...
پس همین کارو میکنیم ،،،
پاشین بریم ...
هوا تاریک شده بود و ساعت نزدیکای ۹:۳۰ بود..چرا مامانم نیومد 🙁🙁🙁
بلند شدمو از پنجره یه نگاه به کوچه انداختم چشمم به سحر افتاد که داشت از سر کوچه می یومد .ـ
زود سرمو بردم تو و پنجره رو بستم
رفتم توی اتاقم هنوز گلی که بهنام تو دیدار اول بهم داده بود و داشتم خواستم بندازمش سطل آشغال اما دلم نیومد
یه خرده خشک شده بود بوش کردم هنوز بوی ادکلن بهنامو می داد فکرم رفت سمتش که صدای باز شدن در ورودی اومد
دوییدم تو پذیرایی مامان بود
تا دیدمش بدونه اینکه سلام بدم یه لحظه خشکم زد
عه دخترم چی شد ...چرا اونجوری شدی ؟؟!!
😳😳😳😳😳😳
اروم گفتم هیچی ..ـخودتی مامان؟؟
مامان خندیدو گفت وااا مگه اینقدر تغییر کردم که منو نمیشناسی😂😂😂😂
خیلی تغییر کردی اخه...
جدی میگی!!
اره موها و ابرویه رنگ کرده و روشن ، تا حالا اینجوری رنگ نکرده بودی ... مدل ابروهات
😳😳😳😳😳
حالا بهم میاد یا نه؟؟!! بد که نشدم راستشو بگووو!!!
فرزانه- نه چرا بد خیلیم خوشگل شدی و جوون ☺️☺️☺️
مامان- قبول نمیکردم اما انقدر که اعظم خانم اصرار کرد موندم تو رو در وایسی دیگه مجبور شدم ...
راستی از بیرون پیتزا خریدم برای شام بخوریم
تا من لباسامو عوض میکنم تو وسایلوو اماده کن
باشه مامان ...
موقع شام خوردنم همش چشام به مامان بود ـ
مامان ـ چیه دختر حواست کجاست دوباره...بازم که خیره شدی به من...
اخه هنوز تو شکم خب
اخه تو از این کارا نکرده بودی تا بحال...شکه شدم 😅😅😅😅😅😅
با حرفای من مامان زد زیر خنده 😂😂😂😂😂
نویسنده 📝 انارگل🌹 📝
بامــــاهمـــراه باشــید🌹
https://eitaa.com/zandahlm1357
#مجله_مجازی_تازنده ایم_ رزمنده ایم
#کارگاه_خویشتن_داری ۲ ▫️إنّ أکرمکم عنْدَالله اتقاکمُ ، باتقواتر یعنی؛ هر کی قهرمانتره .... و تونس
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
کارگاه خویشتن داری_3.mp3
15.95M
#کارگاه_خویشتن_داری ۳
▫️باتقوا، اونی نیست که شیکپوش نیست،
اونی نیست که سفر نمیره،
اونی نیست ، که تفریح نمیره،
🪁بلکه اونیه که همه لذتها رو به استخدام خودش درمیاره، اونم درمسیری که به اخلاق خدا، شبیهترش میکنه.
https://eitaa.com/zandahlm1357
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#کلیپ #توهین_به_پیامبر
🎥 #مکرون پسماند #معاویه
👈قدمت #پیامبر_ستیزی به قدمت #تاریخ است
🔊 #استاد_روستایی
💥ببینید و انتشار دهید
https://eitaa.com/zandahlm1357
Hamed Zamani - Mohammad(128).mp3
7.35M
🎼 حضرت محمد (ص)
🎙 حامد زمانی
https://eitaa.com/zandahlm1357
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📺فراری بسیار زیبا و دلنشین از استاد کامل یوسف بهتیمی سوره مبارکه کهف
خواندن سوره مبارکه کهف در جمعه سنت است و باعث نورانی شدن بین دو جمعه برای مومن می شود.
#تلاوت_زیبا
جرعهای نور از کلام وحی 💫📗
•┈┈••••✾•🌿🌺🌿•✾•••┈┈•
هدایت شده از #مجله_مجازی_تازنده ایم_ رزمنده ایم
14.39M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
دعای عهد تصویری
https://eitaa.com/zandahlm1357