تربیت انسان به واسطه عقل و نبی و بلاها
و بعد، از باب عنایات شامله خود برای اتمام تکمیل و تربیت او از عالم غیب دو رسول ارسال فرموده، داخلی - اعنی قوه عاقله - و خارجی - یعنی پیغمبر - بعد او را به اوامر و نواهی که موجب ازدیاد تکمیل و تربیت و باعث بر ارتقای او به اعلی علیّین است مأمور و مجبور نموده، و اگر گاهی به اغوا و وساوس نفس و شیطان و مقتضیات طبیعت از آن جاده مستقیم منحرف به جانب افراط و تفریط شود، او را تنزیهاً و تنبیهاً اختبار مینماید، گاهی به ورود خیرات، و گاهی به ایصال مکروهات و شرور و آفات که در نظر انسان ناقص قاصر غافل که از فوائد و حکم آنها به کلی بی خبر است شرّ مینماید، ولی در حاقّ واقع از باب آن که « فی تحت کلّ نقمة نعمة، و تحت کلّ غضب رحمة، و تحت کلّ بلاء ولاء »، یعنی
از حیث آن که اختبارات الهی موجب انصراف انسان است از توجّه کثرات و رغبت شهوات به جانب مجیب الدعوات، لهذا عین احسان و انعام است.
از این باب است که داعی عرض مینماید: « انلنی حسن النظر فیما شکوت »،
یعنی: عطا نما به من حسن تأمّل و تدبّر در آن امور وارده که به حسب ظاهر شرور و آفات و مکروه نفس است، ولی اگر از حُسن نظر و تأمّل آن فوائد عظیمه مندرجه آنها مکشوف انسان شود آن وقت بالطوع والرغبة گوید:
نالم و ترسم که او باور کند از ترحّم جور را کمتر کند
.......:
📚✍ #شرحی بر صحیفه سجادیه
میرزا ابراهیم سبزواری وثوق الحکماء
https://eitaa.com/zandahlm1357
#مجله_مجازی_تازنده ایم_ رزمنده ایم
ترس از خدا حکیمی میگوید: اگر آدمیزاده چنانچه از فقر میترسد از دوزخ هم میترسید، از هر دو در امان
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
اخلاص
سهل گوید: اخلاص آن است که حرکت و سکون بنده برای خدا باشد. نیز گفته است:
اخلاص سخت ترین چیزی است بر نفس، چرا که نفس بهره ای از آن ندارد.
*
دیگری گفته: اخلاص در عمل آن است که صاحبش در دنیا و آخرت عوض آن را نخواهد.
*
محاسبی گفته است: اخلاص آن است که بنده در معامله اش با خدا، کسی را دخیل ننماید.
#کشکول شیخ بهاء
https://eitaa.com/zandahlm1357
هدایت شده از #مجله_مجازی_تازنده ایم_ رزمنده ایم
صفحه
من نهج البلاغه میخوانم
https://eitaa.com/zandahlm1357
🌴#کلمات_قصار_نهج_البلاغه
🌹#حکمت_شماره_259
و قال عليهالسلام
أَلْوَفَا لِأَهْلِ الْغَدْرِ غَدْرٌ عِنْدَ اللّهِ، وَ الْغَدْرُ بِأَهْلِ الْغَدْرِ وَفَاءٌ عِنْدَ اللّهِ.
امام عليه السلام فرمود:
وفادارى در برابر پيمانشكنان، پيمانشكنى در پيشگاه خداست و پيمانشكنى با آنان، وفادارى نزد خداوند است.
شرح و تفسير
جزاى پيمانشكنان
امام عليه السلام در اين گفتار حكمتآميز دستورى دربارۀ پيمانشكنان داده، مىفرمايد:«وفادارى در برابر پيمانشكنان، پيمانشكنى در پيشگاه خداست و پيمانشكنى با آنان، وفادارى نزد خداوند است»؛ (أَلْوَفَا لِأَهْلِ الْغَدْرِ غَدْرٌ عِنْدَ اللّهِ، وَ الْغَدْرُ بِأَهْلِ الْغَدْرِ وَفَاءٌ عِنْدَ اللّهِ) .
«غَدْر» در اصل به معناى ترك گفتن چيزى است، ازاينرو به كار كسى كه پيمان و عهد خود را بشكند و آن را ترك گويد «غدر» گفته مىشود و گودالهاى آب را ازآنرو «غدير» مىگويند كه در آنها مقدارى آب باران رها و ترك شده است.
امام عليه السلام در اين گفتار آموزنده مىفرمايد: انسان نبايد در برابر پيمانشكنان و كسانى كه پايبند به عهد خود نيستند دچار وسوسه شود و پيمان شكستن در برابر آنها را گناه بداند، بلكه به عكس اگر آنها عهد خود را بشكنند و ما در برابر آنها به عهد خود وفا كنيم، نشانۀ ضعف و ذلت ما در برابر آنهاست و آن را حمل بر ترس ما مىكنند و سبب جسارت آنها در وقايع مشابه مىشود، ازاينرو دستور داده شده كه در برابر آنها مقابله به مثل كنيد. اين مقابله به مثل نوعى وفا در پيشگاه خدا محسوب مىشود.
قرآن مجيد نيز دراين باره دستور قاطعى داده است. «وَ إِمّا تَخافَنَّ مِنْ قَوْمٍ خِيانَةً فَانْبِذْ إِلَيْهِمْ عَلى سَواءٍ إِنَّ اللّهَ لا يُحِبُّ الْخائِنِينَ» ؛و هر گاه (با ظهور نشانههايى،) از خيانت گروهى بيم داشته باشى (كه عهد خود را شكسته، حملۀ غافلگيرانه كنند)، بهطور عادلانه به آنها اعلام كن كه پيمانشان لغو شده است، زيرا خداوند، خائنان را دوست نمىدارد!».
در شأن نزول آيه آمده است كه اشاره به قوم يهود مدينه است كه آنها بارها با پيامبر اكرم صلى الله عليه و آله پيمان بستند و پيمان خويش را ناجوانمردانه شكستند، ازاينرو مىفرمايد: اگر از خيانت و پيمانشكنى آنها بترسى، پيمانت را با آنها قطع كن.
البته اين سخن به آن معنا نيست كه يكجانبه و بدون هيچ نشانهاى پيمان با آنها را بشكنند بلكه هميشه به دنبال نشانههايى از ارادۀ پيمانشكنى خوف حاصل مىشود. هرگاه اين نشانهها ظاهر شد دستور داده شده پيمان با آنها شكسته شود مبادا از آن براى غافلگير ساختن مسلمانان سوء استفاده كنند.
اين در حالى است كه قرآن تأكيد مىكند نسبت به آنهايى كه به عهد خود وفادارند وفادار بمانيد. در چهارمين آيه از سورۀ «توبه» بعد از اعلان جنگ با مشركان پيمانشكن مىفرمايد: «إِلاَّ الَّذِينَ عاهَدْتُمْ مِنَ الْمُشْرِكِينَ ثُمَّ لَمْ يَنْقُصُوكُمْ شَيْئاً وَ لَمْ يُظاهِرُوا عَلَيْكُمْ أَحَداً فَأَتِمُّوا إِلَيْهِمْ عَهْدَهُمْ إِلى مُدَّتِهِمْ إِنَّ اللّهَ يُحِبُّ الْمُتَّقِينَ» ؛ مگر كسانى از مشركان كه با آنها عهد بستيد و چيزى از آن را در حقّ شما فروگذار نكردند، و احدى را بر ضدّ شما تقويت ننمودند؛ پيمان آنها را تا پايان مدّتشان محترم بشمريد، زيرا خداوند پرهيزكاران را دوست دارد!».
ولى دربارۀ پيمانشكنان در آيۀ ١٢ تأكيد به مقابله به مثل كرده مىفرمايد:
«وَ إِنْ نَكَثُوا أَيْمانَهُمْ مِنْ بَعْدِ عَهْدِهِمْ وَ طَعَنُوا فِي دِينِكُمْ فَقاتِلُوا أَئِمَّةَ الْكُفْرِ إِنَّهُمْ لا أَيْمانَ لَهُمْ لَعَلَّهُمْ يَنْتَهُونَ» ؛و اگرپيمانهاى خود را پس از عهد خويش بشكنند، و آيين شما را مورد طعن قرار دهند، با پيشوايان كفر پيكار كنيد، چراكه آنها پيمانى ندارند؛ شايد (با شدّت عمل) دست بردارند!».
اينها همه با توجه به اين است كه در اسلام به كمتر چيزى بهاندازۀ وفاى به عهد و اداى امانت اهميت داده شده است تا آنجا كه پيامبر اكرم صلى الله عليه و آله مىفرمايد:
«مَنْ كَانَ يُؤْمِنُ بِاللَّهِ وَ الْيَوْمِ الآْخِرِ فَلْيَفِ إِذَا وَعَدَ؛ كسى كه ايمان به خدا و روز قيامت دارد بايد هرگاه وعدهاى مىدهد (و عهدى مىبندد) به آن وفا كند». ١
در حديث ديگرى از امام زين العابدين عليه السلام مىخوانيم كه در برابر اين سؤال كه جميع تعليمات اسلام در چه چيزى خلاصه مىشود؟ فرمود:
«قَوْلُ الْحَقِّ وَ الْحُكْمُ بِالْعَدْلِ وَ الْوَفَاءُ بِالْعَهْدِ؛ سخن حق گفتن و عادلانه قضاوت كردن و وفاى به عهد نمودن است».
اين حديث را نيز سابقاً در ذيل حكمت ١٥٥ آورديم كه امام صادق عليه السلام مىفرمايد: سه چيز است كه هيچكس عذرى در مخالفت با آن ندارد. و دومين آن را وفاى به عهد مىشمارد خواه در برابر نيكوكار باشد يا بدكار.
اشتباه نشود، منظور از وفاى به عهد در برابر بدكاران اين نيست كه در مقابل پيمانشكنان وفاى به عهد كنيد، بلكه منظور اين است كه اگر با كسى كه گناهان مختلفى انجام مىدهد و پايبند به احكام دين نيست عهد و پيمانى بستيد و او به عهد و پيمانش وفادار بود شما هم وفادار باشيد. به بيان ديگر، فسق و فجور او خارج از حوزۀ پيمانى است كه با ما بسته
هدایت شده از #مجله_مجازی_تازنده ایم_ رزمنده ایم
صفحه
گلدان من🌳🌳🌳🌳
با ما همراه باشید👇👇👇
@zandahlm1357
💐گل آفتاب گردان
تو چراغ آفتابی، گل آفتابگردان
نکند به ما نتابی، گل آفتابگردان
گل آفتاب ما را، لب کوه سر بریدند
نکند هنوز خوابی، گل آفتابگردان؟
نه گلی فقط که نوری، نه که نور بوی باران
تو صدای پای آبی، گل آفتابگردان
نفس بهار دستت، من و روزگار مستت
قدح پر از شرابی، گل آفتابگردان
#گل_آفتابگردان
🌸@zandahlm1357
نحوه_قلمه_گیری_از
مرجان
🎋قلمه های هشت تا ده سانتی جدا کنید
برای قلمه گیری از دستکش استفاده کنید شیره مرجان سمی است 🦋
بعد_قلمه_گیری
🗑🍃قلمه رو به مدت ده دقیقه بزارید داخل لیوان اب ولرم تا شیره اضافی خارج بشه بعد در بیارین بزارید مکان سایه یک روز استراحت کنه
انتهای قلمه بزنید هورمون ریشه زایی(اگه ندارین موردی نیست )
بعد بکارین توی مخلوط پیت ماس و
ماسه 50-50
یا پیت و پرلایت
یا
کوکوپیت
گلدان رو بزارید مکان سایه با نور محیطی
💦و هر وقت خاک خشک شد ابیاری کنید در حد مرطوب شدن بستر
🌞بعد که ریشه زد و شروع به رشد کرد
کم کم منتقل کنید جایی نور دریافت کنه
ابیاری رو منظم کنید
#قلمه_گیری
🌸@zandahlm1357
👆اگه گلهات مثل عکس بالا خراب میشن حتما مطلب رو بخون
🤓گلها در اثر آبیاری زیاد از بین میرن ،
⬅️گل سمت چپی بنسای جینسینگ هست که بدلیل آبیاری زود به زود ریزش برگ گرفته و حتی تنش هم حالت چروکیدگی پیدا کرده که نشون میده آبیاری خیس رو خیس انجام شده
⬅️گل سمت راستی آنتوریوم هست که هم در اثر آبیاری زیاد هم اسپری به برگاش خراب شده
👌💧پس با انگشت سطح خاک گلها رو چک کنید خاک خشک بود آب بدید
❌و از اسپری آب به برگ گلها بپرهیزید
#نکته_آموزشی
🌸@zandahlm1357