🌴#کلمات_قصار_نهج_البلاغه
🌹#حکمت_شماره_278
و قال عليهالسلام
قَلِيلٌ تَدُومُ عَلَيْهِ أرْجى مِنْ كَثِيرٍ مَمْلُولٍ مِنْهُ.
امام عليه السلام فرمود:
كار كمى كه (با نشاط) آن را ادامه دهى اميدبخشتر از كار زياد
و خستهكننده است.
شرح و تفسير
ارزش اعمال كم توأم با نشاط
امام عليه السلام در اين گفتار حكيمانه به نكتهاى اشاره مىفرمايد كه بسيارى از آن غافلند، مىفرمايد:«كار كمى كه (با نشاط) آن را ادامه دهى اميدبخشتر از كار زياد و خسته كننده است»؛ (قَلِيلٌ تَدُومُ عَلَيْهِ أرْجى مِنْ كَثِيرٍ مَمْلُولٍ مِنْهُ) .
«أرْجى» به معناى اميدبخشتر از مادۀ «رجاء» گرفته شده و به يقين، كارى كه دوام داشته باشد هر چند كم باشد اميدبخشتر از كارهاى زيادى است كه مايۀ ملالت است و به زودى قطع مىشود.
بسيارى افراد هنگامى كه اهميت و فوايد كارى را مىشنوند - خواه فوايد مادى داشته باشد يا معنوى - به آن هجوم مىآورند، به مقدار زيادى انجام مىدهند و خسته و وامانده شده و در نتيجه، از آن كار سرخورده مىشوند و اى بسا كمتر رغبت تكرار آن را پيدا مىكنند در حالى كه اگر كار كمتر باشد و انسان آن را با ميل و رغبت ادامه دهد بسيار مفيدتر است.
كارِ گروه اول مانند رگبارى است كه از آسمان نازل شود و سيلابى راه بيفتد و همه جا را آب فرا بگيرد و بسيارى از زراعتها و خانهها را ويران سازد؛ ولى كار گروه دوم مانند بارانهاى نرم نرم طولانى و مفيد است كه همه جا را آباد مىكند بىآنكه ويرانى به بار آورد.
نيز كارِ گروه اول مانند كسى است كه داروى شفابخشى را به مقدار زياد و بدون رعايت كميت لازم مصرف مىكند و به جاى درمان، به مسموميت گرفتار مىشود و چه بسا براى هميشه از آن دارو بيزار مىگردد. كار گروه دوم مانند كسى است كه آن دارو را به مقدار كم و طبق دستور طبيب بهتدريج در مدت نسبتاً طولانى مصرف مىكند و بهبودى مىيابد و زيانى دامن او را نمىگيرد.
شبيه همين كلام حكيمانه در حكمت ٤٤٤ نيز آمده است كه مىفرمايد:
«قَلِيلٌ مَدُومٌ عَلَيْهِ خَيْرٌ مِنْ كَثِيرٍ مَمْلُولٍ مِنْهُ؛ كار كمى كه دوام يابد بهتر از كار زيادى است كه خسته كننده باشد».
همين معنا در حديث مفصلى كه مرحوم كلينى در كافى ذكر كرده، آمده است.
آغاز حديث چنين است: همۀ مردم در ايمان و عمل يكسان نيستند؛ بعضى داراى يك سهم، بعضى دو سهم و بعضى بيشترند و نبايد كسى كه توان بيشترى دارد وضع خود را بر كسى كه توان كمترى دارد تحميل كند. سپس امام عليه السلام فرمود:
براى تو مثالى ذكر مىكنم: مردى از مسلمانان همسايهاى داشت كه نصرانى بود، او را به اسلام دعوت كرد و مزاياى اسلام را براى وى برشمرد، او هم پذيرفت و مسلمان شد. هنگام سحر، مرد مسلمان درِ خانۀ همسايۀ تازه مسلمان را كوفت.
گفت: كيستى؟ گفت: من فلان شخص، همسايۀ توام. گفت: چهكار دارى؟ گفت:
وضو بگير و لباسهايت را بپوش و همراه من بيا براى نماز صبح برويم. او وضو گرفت و لباس پوشيد و همراه او آمد و مقدار زيادى پيش از طلوع فجر نماز خواندند. سپس صبر كردند تا صبح شد و مرد تازه مسلمان برخاست تا به خانهاش برگردد. رفيق مسلمانش گفت: كجا مىروى؟ روز كوتاه است و تا ظهر وقت زيادى نيست. آن مرد تازه مسلمان همراه همسايۀ مسلمانش نشست تا نماز ظهر را خواندند. سپس به او گفت: بين ظهر و عصر نيز فاصلۀ زيادى نيست باش تا نماز عصر را بخوانيم. مرد تازه مسلمان مىخواست به منزل خود بازگردد، به او گفت: روز به پايان رسيده بمان تا نماز مغرب را بخوانيم. بعد از نماز مغرب مىخواست به خانهاش برگردد گفت: يك نماز بيشتر باقى نمانده بمان تا آن را هم بخوانيم بعد به منزل مىروى. مرد تازه مسلمان نماز عشا را هم خواند؛ سپس از هم جدا شدند و هركدام به منزل خود رفتند. هنگامى كه سحر روز بعد شد بار ديگر مرد مسلمان آمد و درِ خانۀ او را زد. گفت: كيستى؟ گفت:
من فلان شخص هستم. گفت: چه كار دارى؟ گفت: وضو بگير و لباسهايت را بپوش برويم نماز بخوانيم: مرد تازه مسلمان گفت: أُطْلُبْ لِهذَا الدِّينِ مَنْ هُوَ أفْرَغْ مِنّى وَ أنَا إنْسانٌ مِسْكينٌ وَ عَلى عَيالٌ؛ براى اين دين، آدم بيكارتر از من را پيدا كن.
من آدم محتاجى هستم و عيالوارم و بايد دنبال كار و زندگى باشم.
امام عليه السلام در پايان فرمود:«أدْخَلَهُ فِي شَيْءٍ أخْرَجَهُ مِنْهُ؛ او را داخل اسلام كرد (اما براثر نادانى و تحميل زياد) او را از اسلام خارج ساخت». ١
اين در واقع درسى است به همۀ مسلمانان و به خصوص براى مبلغان و پدران و مادران كه مراقب باشند وظايف سنگين و به خصوص مستحباتى كه جز افاضل و اوتاد تحمل آن را ندارند، بر تودۀ مردم و فرزندان تحميل نكنند و اسلام را آنگونه كه هست دين سهل و آسان معرفى نمايند تا بتوانند بر آن تداوم يابند.
در واقع آنچه امام عليه السلام در اين كلام حكيمانه فرموده برگرفته از كلام رسول خدا صلى الله عليه و آله است آنجا كه مىفرمايد:
«إنَّ النَّفْسَ مَلُولَةٌ وَ إنَّ أَحَدَكُمْ لا يَدْري ما قَدْرُ الْمُدَّةِ فَلْيَنْظُرْ مِنَ الْعِبادَةِ ما يُطِيقُ ثُمَّ لِيُداوِمْ عَلَيْهِ فَإنّ أحَبَّ الْأعْمالِ إلَى اللّهِ ما يُديم
ُ عَلَيْهِ وَ إنْ قَلَّ؛ روح انسان كسل مىشود و شما نمىدانيد چه اندازه توان و تحمل داريد. بايد به سراغ عبادتى برويد كه توان آن را داريد و بر آن تداوم يابيد، زيرا محبوبترين كارها عملى است كه ادامه داشته باشد، هرچند كم باشد».
نازیخی
نور:
به محیطی پرنور و روشن با چند ساعت آفتاب مستقیم احتیاج داره.
نور کم باعث رشد علفی و افزایش فاصله ی برگ ها از هم میشه، تا زمانی که نور کافی نباشه گلدهی کاهش پیدا میکنه و حتی ممکنه باعث عدم شکوفایی غنچه ها بشه.
🌞در ظهرهای داغ تابستان بهتره در سایه قرار بگیره، در طی زمستان هم اگه دما بالاتر از 15درجه باشه کم و بیش میتونه به گلدهیش ادامه بده اما بیشترین گلدهی رو از بهار تا اوایل پاییز داره.🌸
❌ علت اصلی خراب شدن این گیاه آبیاری نادرسته
🤓نگهداری از ناز یخی واقعا لذت بخشه.😍
🌞 اگر جاي پرنوری باشه بیشتر گل ميده.
💦❌ابیاری زیادی هم لازم نداره و باهوای گرم هم راحت کنار میاد.
یه گل واقعا کم توقع برای عاشقان گل تازه کار و کم تجربه......❤️
#نازیخی
اولین کاری که قراره انجام بدیم
انتخاب گلدون مناسب با قابلیت سوراخ
کف گلدون 👌
اکثر گلهای آپارتمانی خاک سبک میخوان
ته گلدونو کمی سنگریزه میریزیم
بعد گیاهو انتقال میدیم به
گلدون مدنظر❌😍
حتما بعد آبیاری زیر گلدونی خالی بشه
تا مانع از تجمع حشرات و جذب دوباره آب به ریشه بشه❌👌
گیاه رو متناسب با شرایط نگهداری آبیاری کنید❌❌
از زیاده روی در آب دادن گلها پرهیز کنید👌✅
اگه به هر دلیلی شاهد افتادن برگ یا زرد شدن برگهای زیرین
یا له شدگی در ساقه گیاه شدید🍃😐
گیاه رو از خاک خارج کنید
قسمتهای له شده را جدا کنید
با سم قارچ کش کاربندازیم
قسمت بیمار گیاه رو شستشو بدین ⚠️
بعد اینکه خشک شد بکارین تو خاک سبک ❌👌
بعد 10 روز یا دوهفته دوباره آبیاری با قارچکش فراموش نشه
#کاربندازیم
روانشناسی گل 😍
گلها مظهر پاکی بوده و فطرت انسان را به سمت خوبی و زیبایی سوق می دهد
وجود گل ها و گیاهان در معرض دید افراد علاوه بر ایجاد حس نگرش مثبت به زندگی و ایجاد آرامش، احساس رضایت و شادی را در افراد ایجاد میکند.
🌹
🌼هر صبح قبل انجام هرکاری ،۲دقیقه رو اختصاص به گل وگیاهتون بدین ، تا یک روز فوق العاده خوبی داشته باشین👌😊
🌸ان شاالله همیشه حال دلت خوب و با آرامش باشه🌸
🌹😍لبخند بزنیم 😍🌹
#روانشناسی_گل
#مجله_مجازی_تازنده ایم_ رزمنده ایم
باور به انتقام خدا از ظالمان فَلا تَحْسَبَنَّ اللهَ مُخْلِفَ وَعْدِهِ رُسُلَهُ إِنَّ اللهَ عَزِیزٌ
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
باور به قدرت خدا و توکل بر او
... وَ مَنْ یَتَوَکَّلْ عَلَی اللهِ فَهُوَ حَسْبُهُ إِنَّ اللهَ بالِغُ أَمْرِهِ قَدْ جَعَلَ اللهُ لِکُلِّ شَیْ ءٍ قَدْراً
و هر کس بر خدا توکل کند، او برایش کافی است. همانا خداوند کار خود را محقق میسازد. همانا خداوند برای هر چیز اندازه ای قرار داده است.
پیام ها:
۱- برای تأمین زندگی امروز، تقوا: «وَ مَنْ یَتَّقِ اللهَ... یَرْزُقْهُ» و برای آینده، توکل لازم است. «وَ مَنْ یَتَوَکَّلْ عَلَی اللهِ فَهُوَ حَسْبُهُ»
۲- بدون لطف خداوند، هیچ عامل دیگری کارآمد و کافی نیست. «فَهُوَ حَسْبُهُ»
۳- در اراده و خواست تمام افراد و حکومت ها، احتمال شکست و ناکارآمدی و بن بست وجود دارد. تنها امری که شکست در آن راه ندارد، خواست و اراده خداوند است. «إِنَّ اللهَ بالِغُ أَمْرِهِ»
۴- دلیل توکل ما، قدرت بی نهایت الهی است. «وَ مَنْ یَتَوَکَّلْ... إِنَّ اللهَ
بالِغُ أَمْرِهِ»
۵- معنای توکل و قدرت خداوند آن نیست که انسان به همه خواستههای خود میرسد، زیرا تمام امور هستی قانونمند است و حساب و کتاب دارد. «وَمَنْ یَتَوَکَّلْ عَلَی اللهِ فَهُوَ حَسْبُهُ إِنَّ اللهَ بالِغُ أَمْرِهِ قَدْ جَعَلَ اللهُ لِکُلِّ شَیْ ءٍ قَدْراً»
قُلِ اللَّهُمَّ مالِکَ الْمُلْکِ تُؤْتِی الْمُلْکَ مَنْ تَشاءُ وَ تَنْزِعُ الْمُلْکَ مِمَّنْ تَشاءُ وَ تُعِزُّ مَنْ تَشاءُ وَ تُذِلُّ مَنْ تَشاءُ بِیَدِکَ الْخَیْرُ إِنَّکَ عَلی کُلِّ شَیْ ءٍ قَدِیرٌ (آل عمران، ۲۶)
بگو: خداوندا! تو صاحب فرمان و سلطنتی. به هر کس (طبق مصلحت و حکمت خود) بخواهی حکومت میدهی و از هر کس بخواهی حکومت را میگیری و هر که را بخواهی عزّت میبخشی و هر که را بخواهی ذلیل مینمایی، همه خیرها تنها به دست توست. همانا تو بر هر چیز توانایی.
نکته ها:
گروهی از مفسّران، نزول آیه را در موقع حفر خندق دانسته اند. آن زمان که پیامبر صلی الله علیه و آله وسلم کلنگ را بر سنگ زد و از آن جرقه ای برخاست، فرمود: من در این جرقهها فتح کاخهای مدائن ویمن را از جبرئیل دریافت کردم. منافقان با شنیدن این سخن، لبخند تمسخر میزدند که این آیه نازل شد.
عزّت و ذلّت از جانب خدا، طبق قوانین و سنّت اوست و بدون جهت و دلیل خداوند کسی را عزیز یا ذلیل نمی سازد. در روایات میخوانیم: هرکس برای خدا تواضع و فروتنی کند، خداوند او را عزیز میکند و هرکس تکبّر نماید، خدا او را ذلیل میگرداند. [۱]
قرآن از کسانی که از غیر خدا عزّت میخواهند به شدّت انتقاد کرده و میفرماید: «أیبتغون عِنْدَهُمُ الْعِزَّةَ فَإِنَّ الْعِزَّةَ لِلهِ جَمِیعاً» بنابراین عزّت و ذلّت از خداست، ولی ایجاد زمینههای آن به دست خودماست.
پیام ها:
----------
[۱]: بحار، ج ۱۶، ص ۲۶۵.
۱- مالک واقعی تمامی حکومتها خداست. مُلک برای غیر خدا، موقّتی و محدود است. «مالِکَ الْمُلْکِ» اکنون که مالک اوست پس دیگران امانتداری بیش نیستند و باید طبق رضای مالک اصلی عمل کنند.
۲- اگر انسان مالک مُلک نیست چرا با داشتن آن مغرور و با از دست دادنش مأیوس شود! «مالِکَ الْمُلْکِ»
۳- خداوند به هر کس که شایسته و لایق باشد، حکومت میدهد. همان گونه که به سلیمان، یوسف، طالوت و ذوالقرنین عطا نمود. «تُؤْتِی الْمُلْکَ مَنْ تَشاءُ»
۴- حکومت و حاکمیّت، دلبستگی آور است. «تَنْزِعُ الْمُلْکَ» «نزع» به معنای کندن است و نشانه یک نوع دلبستگی است.
۵- عزّت و ذلّت به دست خداست، از دیگران توقّع عزّت نداشته باشیم. «تُعِزُّ مَنْ تَشاءُ وَ تُذِلُّ مَنْ تَشاءُ»
۶- توحید در دعا و عبادت یک ضرورت است. «بِیَدِکَ الْخَیْرُ» در مناجات شعبانیه میخوانیم: «الهی بیدک لا بید غیرک زیادتی و نقصی».
۷- آنچه از اوست، چه دادنها وگرفتن ها، همه خیر است، گرچه در قضاوتهای عجولانه ی ما فلسفه ی آن را ندانیم. «بِیَدِکَ الْخَیْرُ»
۸- سرچشمه ی بدیها عجز و ناتوانی است. از کسی که بر هر کاری قدرت دارد چیزی جز خیر سر نمی زند. «بِیَدِکَ الْخَیْرُ إِنَّکَ عَلی کُلِّ شَیْ ءٍ قَدِیرٌ»
#سبک_زندگی_سوره_نور
✍محسن قرائتی
https://eitaa.com/zandahlm1357
⚫️ آیتالله امامی کاشانی دار فانی را وداع گفت
🔅 آیتالله محمد امامی کاشانی نماینده مجلس خبرگان رهبری و امام جمعه موقت تهران ساعتی پیش در منزل به علت ایست قلبی دار فانی را وداع گفت.
🔅 وی متولد ۱۰ مهر ۱۳۱۰ بود و ریاست مدرسه عالی شهید مطهری را نیز بر عهده داشت.
#خبر
@zandahlm1357
#مجله_مجازی_تازنده ایم_ رزمنده ایم
🔊 پاسخ استاد بـه سـوالـی بـا مـحـوریـت "#بیرغبتی و #کمتحرکی نوجوانان" 🔸پاسخبهسوالاتمخاطبین 🔹#پ
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
۳.mp3
1.12M
🔊 پاسخ استاد
بـه سـوالـی بـا مـحـوریـت
"ابراز #نیاز فـرزنـد بـه دیگـران"
🔸پاسخبهسوالاتمخاطبین
🔹#پـرسـمـــــان_تـربـیـتی
🔸قسمت: سیودوم
#فرزندان
#والدین_فعال
#مدیریت_تربیتی
15.11M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
.
▪️بنده ی طلبکار - خدای بدهکار
↩️ روایت یک داســــــتان زیبا و
یک نکته ی مهم!
با ارســـــال این پسـت برای عــزیزانتون
یک هدیـ🎁ـه معنوی زیبا تقدیمشون
کــنــــید🌹
┈┈••••✾•🍃💎🍃•✾•••┈┈
#مجله_مجازی_تازنده ایم_ رزمنده ایم
🎙صوت:#خانواده_قرآنی4_جلسه9 ️🌸🌿موضوع: تعامل با همسر 👤مدرس: #حجه_الاسلام_داوودی_نژاد 🌿🌸🍃❀🌸❀🍃🌸🌿 ✨✨✨
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
ج10خا4-01.04.22.mp3
9.43M
🎙صوت:#خانواده_قرآنی4_جلسه10
️🌸🌿موضوع: کیفر خشونت در خانواده
👤مدرس: #حجه_الاسلام_داوودی_نژاد
🌿🌸🍃❀🌸❀🍃🌸🌿
✨✨✨✨✨✨
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⛔️ اگر از اول زندگی دنبال خوشبختی هستی، به این نکته دقت کن...
⭕️ قسمت چهل و سوم
🔹 جلسه پرسش و پاسخ مهارت های ارتباطی زوجین (قم، مسجد و حسینیه بقیة الله عج)
🔺محسن پوراحمد خمینی، روانشناس
🌼 #ادامه_دارد...
#مجله_مجازی_تازنده ایم_ رزمنده ایم
مجاب نمودن زنی عمر را در یک مسئلۀ شرعی اکابر علماء خودتان مانند جلال الدین سیوطی در ص ۱۳۳ جلد دوم د
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
اظهار عمر بعد از وفات پیغمبر که آن حضرت نمرده
اتفاقا عادت خلیفه بر این بوده که هر جا متغیر میشد از روی عصبانیت برای مرعوب نمودن طرف میگفت حد میزنم چنانچه امام احمد حنبل در مسند و حمیدی در جمع بین الصحیحین و طبری در تاریخ و دیگران از علماء خودتان نقل نموده اند که چون رسول خدا صلّی اللّه علیه و آله و سلّم از دنیا رفت عمر نزد ابی بکر رفت و گفت میترسم محمّد صلّی اللّه علیه و آله و سلّم نمرده باشد و حیله کرده (یعنی خود را بمردن زده) تا دوست و دشمن خود را بشناسد و یا اینکه چون موسی غائب شده باشد و بازآید و هر که مخالفت او را نموده و عاصی گردیده بسیاست رساند پس هر کس گوید رسول خدا مرده من او را حد میزنم ابی بکر چون این جملات را شنید او را نیز شکی در دل پیدا شد و از این گفتارها اضطرابی در مردم پدید آمد و اختلاف کلمه ظاهر شد چون این خبر را بعلی علیه السّلام دادند با عجله و شتاب خود را بجمعیت رسانید فرمود ای قوم این چه هیاهوی بی دانشی است که برپا نموده اید مگر فراموش نموده اید این آیه شریفه را که خداوند در حیات رسول اللّه باو اعلام داشت إِنَّکَ مَیِّتٌ وَ إِنَّهُمْ مَیِّتُونَ یعنی تو میمیری و امت تو هم میمیرند پس بحکم این آیه شریفه رسول خدا از دنیا رفت این استدلال علی علیه السّلام مورد
قبول امت واقع شد و یقین بموت آن حضرت نمودند عمر گفت گویا من هرگز این آیه را نشنیده بودم!!!.
ابن اثیر در کامل و نهایه و زمخشری در اساس البلاغه و شهرستانی در مقدمۀ چهارم ملل و نحل و عده ای دیگر از علماء مینویسند که چون عمر فریاد میزد هرگز پیغمبر نمرده است ابی بکر خود را باو رسانید و گفت مگر نه اینست که خداوند میفرماید إِنَّکَ مَیِّتٌ وَ إِنَّهُمْ مَیِّتُونَ و نیز فرموده أَ فَإِنْ مٰاتَ أَوْ قُتِلَ انْقَلَبْتُمْ عَلیٰ أَعْقٰابِکُمْ [۱] .
آنگاه عمر ساکت شد و گفت گویا هرگز من این آیه را نشنیده بودم حالا یقین کردم که وفات نموده.
شما را بخدا تصدیق مینمائید که معلم
----------
[۱]: ۱) اگر او نیز بمرگ یا قتل و شهادت در گذشت باز شما بدین جاهلیت خود رجوع خواهید نمود آیه ۱۳۷ سوره ۳ (آل عمران).
متعصب بی علم ادعای بیجا نموده.ص
https://eitaa.com/zandahlm1357
#شبهای پیشاور....
@shervamusiqiirani-8 - آواز بوم و بر.mp3
1.95M
✨🍃🍂🌺🍃🍂🌺🍃🍂🌺
🍃🍂🌺🍃🍂🌺
🍂🌺🍂
🌺
ز پوچ جهان هیچ اگر دوست دارم
تو را ای کهن بوم و بر دوست دارم
تو را ای کهن پیر جاوید برنا
تو را دوست دارم اگر دوست دارم
#مهدی_اخوان_ثالث
🌺
🍂🌺🍂
🍃🍂🌺🍃🍂🌺
#مجله_مجازی_تازنده ایم_ رزمنده ایم
#تنبلی_و_بی_حوصلگی ۳۲ تــــو؛ قراره زندگی جاوادنتو بسازی؛ بهشتی به اندازه ی تماام آسمان ها و زم
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
تنبلی و بی حوصلگی 33.mp3
17.83M
#تنبلی_و_بی_حوصلگی ۳۳
#استاد_شجاعی 🎤
◽️از نشانههای نفوذ ایمان در قلب، جدیّت و سخت کوشی است!
تا از تنبلی فاصله نگرفتی، نگو ایمان آوردم!
بگو مسلمانم!
ایمان به قلبت وارد نشده!
#مجله_مجازی_تازنده ایم_ رزمنده ایم
🎬 ثواب خرج کردن در راه #امام_زمان ارواحنا فداه 🌙 #ماه_شعبان #نیمه_شعبان @zandahlm1357
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
13.14M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 سینفر دائم در کنار #امام_زمان عج هستند..
🎙حجتالاسلام عالی
@zandahlm1357