تو از بس معرفت داری و کوه غیرتی عباس
میان جمع لوتی مَسلکان ضرب المثل هستی
#روحالله_راوینیا
#عضوکانال
#حضرتعباس
#علمدار
@zarboolmasall
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🖤💫 صبحتون بخیر
🏴💫خدایا به امید رحمت تو
🖤💫روزمان را آغاز می کنیم
🏴💫الهی به حق امام حسین(عليهالسلام )
🖤💫بهترینها را در دنیا و آخرت
🏴💫به همه ی ماعطا بفرما...
🖤💫دلتون مملو از یاد خدا
🏴💫روزتون پر از استجابت دعا
🖤💫 بِسْـمِ ٱللهِ ٱلْرَّحْمٰـنِ الْرَّحیـمْ
🏴💫الـــهـــی بـــــه امـــیـــد تـــو
@zarboolmasall
▪️حکیم #نظامی گنجوی شاعر معروف ۸۰۰ سال قبل درباره ی چینیها و روسها این شعرها را سروده است.
ز چینی به جز چینِ ابرو مخواه
ندارند پیمان مردم نگاه
سخن راست گفتند پیشینیان
که عهد و وفا نیست در چینیان
كه فرياد شاها ز بيداد روس
كه از مهد ابخاز بستند عروس
ز روسی نجويد كسی مردمی
كه جز گوهری نيستش زآدمی
@zarboolmasall
معنی ضرب المثل جای پای خود را محکم کردن
۱- یعنی تلاش برای تثبیت جایگاه خود برای جلب منفعت بیشتر.
۲- معمولا این ضرب المثل را برای کسی به کار می برند که سعی در حفظ موقعیت شغلی، مالی و … خود دارد و برای این هدف تلاش می کند.
برای مثال: پدر خانواده به فرزندش که به تازگی در شرکتی استخدام شده، توصیه می کند: سعی کن کیفیت کارت را بالا برده و جای پایت را در آن شرکت محکم کنی تا این فرصت طلایی را از دست ندهی.
همچنین می توان گفت: کار از محکم کاری عیب نمی کنه؛ یعنی هر کوششی که امروز به کار می بندی، فردا سودش به خودت می رسد.
۳- همچنین این ضرب المثل را به عنوان طعنه به کسی می گویند که سعی دارد به هر قیمتی که شده خود را در دل رئیسش جا کند حتی به قیمت کنار زدن دوستان خودش تمام شود. همچنین به او ” سوءاستفادهگر و منفت طلب” نیز گفته می شود.
۴- جای پایت را محکم کن یعنی برای حفظ این موقعیت خوبی که داری، تلاش کن.
#محکم
@zarboolmasall
📚#معرفی_کتاب
🌟عنوان:پادشاهان پیاده🌟
✍به قلم:بهزاددانشگر
🖨ناشر:انتشارات عهدمانا
📜محتوا:اربعین
👨👩👧👦رده سنی:نوجوان،بزرگسال
📓📓📜📓📓📜📓📓📜📓📓
🌟بسیار عالی و تاثیر گزار در هوای پیاده روی اربعین😍😍😍
شما را درگیر تفکر و عواطف خواهد کرد🌟
نویسندگان کتاب، در سفر زیارت اربعین سراغ زائران امام حسین(ع) رفتهاند و حرفها و خاطراتشان از این زیارت پرشکوه و نحوه پیوند خوردنشان با اباعبدالله(ع) را پرسوجو کردهاند. همه اقشار را میتوان در این کتاب دید و خواند: ایرانی، عراقی، اروپایی، مسلمان، غیرمسلمان، شیعه یا سنی، زن و مرد و کوچک و بزرگ حتی موکبدارها، پلیس، نویسنده، روزنامهنگار، عکاس، مجری، پزشک. این کتاب داستان دلدادگی این آدمهاست به اباعبدالله(ع). داستانهای بسیار جذاب و خواندنی از کشش کربلا و پویش جادهی نجف تا کربلا و پاهای تاولزده و دلهای لک زده برای رسیدن به نینوا.
📓📓📜📓📓📜📓📓📜📓📓
#کتاب_عاشورایی
@zarboolmasall
🇮🇷⃟🇮🇶 آموزش لهجه ی عراقي
🟢 آموزش یه ضرب المثل
🇮🇶 بَلَغَ إلسِّکِّینُ إلْعَظْمَ.
🇮🇷 کارد به استخوان رسید.
🔸بَ + لَ + غَ : رسید
🔹سِکْ + کِینْ : چاقو ،کارد
🔺عَ + ظُمْ : استخوان
🟣 میخواد بگه:
« کاسه ی صبر ،لبریز شد» « دیگه تحمل نداره»
#ضرب_المثل
#عربی
@zarboolmasall
⭕️وقایع روز یازدهم محرم _ قسمت اول
🔹پس از شهادت امام حسین علیهالسّلام ، کوفیان خيمههای امام را سوزانده و از به يغما بُردن جزئيترين وسايل دريغ نكردند. عمر بن سعد به همراه یارانش تا ظهر روز 11 محرم در سرزمین کربلا ماندند و به تدفین کشتگان خود پرداختند.
🔺آنگاه در حالیکه اجساد بی سر و مطهر امام (ع) و یارانش را بر روی زمین رها کرده بودند، زنان و دختران سالار شهیدان را در برابر دیدگان هزاران دشمن با رویی گشوده و بدون چادر، بر شترهای بیجهاز سوار کردند و همانند اسیران کافر با غل و زنجیر به سوی کوفه حرکت دادند.
🔻سپاه کوفه کاروان اسرا را از میان قتلگاه عبور دادند. تا داغ اهل بیت پیامبر (ص) را تازه کنند. پس آنان شروع به شیون و زاری کردند و به صورتهای خویش میزدند. حضرت زینب (س) چون نظرش به بدن مبارک برادرش امام حسین علیهالسلام افتاد، فرمود: یا محمداه صلى علیک ملیک السّماء؛
♦️این حسین توست که با اعضاى پارهپاره در خون خویش آغشته است، اینها دختران تواند که اسیر شدهاند. .سکینه (س) دختر امام حسین (ع)، پیش آمد و جنازه پدر را در آغوش گرفت و به عزاداری پرداخت. گروهی از یاران عمر بن سعد پیش آمدند و او را به زور از پیکر پاک پدرش جدا کردند و کشان کشان نزد دیگر اسرا بردند.
#تقویم_محرم
#امام_حسین_علیه_السلام
#یازدهم_محرم
@zarboolmasall
نقدمقتل جامع.pdf
810.4K
💠#فایلpdf
🌟عنوان: نگاهی به کتاب "مقتل جامع سیدالشهداء"🌟
✍به قلم:سید علی تهرانی
💠🔹💠🔹💠🔹💠🔹💠
📖هشتسال پیش، این نقد را نوشته و به مرحوم حجهالاسلام مهدی پیشوائی دادم که تحسین بسیارِ او و گروه نویسندهی آن کتاب را به دنبال داشت.
📚و میگفتند: "برخی کتاب ما را نقد کردهاند اما برخلاف این نقد، به مبانی ما توجه نداشتند."
📖گر چه پس از نگارش آن، باز نکتهای به ذهنم رسید که در این نوشته نیست اما زحمت pdf کردنِ همین اندازه را یکی از اهل توفیق کشید ...
📚 @ketab_Et
🔴از نداشتن هایت گله نکن...خداوند جبران میکند
مردى از امام صادق علیه السّلام روایت مىکند که فرمود: در زمان پیامبر اکرم صلّى اللَّه علیه و آله و سلّم مردى بود که (ذو النمره) نامیده مىشد. او از زشتترین مردم بود و به سبب همین زشتى او را (ذو النمره) مىنامیدند. یک روز او خدمت پیامبر رسید و عرض کرد:
اى پیامبر خدا! به من بگو خداى عزّ و جلّ بر من چه واجب کرده است؟ پیامبر اکرم صلّى اللَّه علیه و آله و سلّم فرمود: خداوند بر تو واجب کرده است هفده رکعت نماز در شبانه روز، و روزه ماه مبارک را در صورتى که زنده ماندى و آن را درک کردى، و حج را اگر استطاعت یافتى، و زکات را، و آن را براى او شرح داد. آن مرد گفت: سوگند بخدایى که تو را بحق به پیامبرى برانگیخت، براى پروردگار خود افزون بر آنچه براى من واجب گردانیده به جاى نخواهم آورد.
پیامبر صلّى اللَّه علیه و آله و سلّم فرمود: چرا اى ذو النمره؟ عرض کرد: زیرا که مرا چنین زشت آفریده است. در این هنگام جبرئیل بر پیامبر صلّى اللَّه علیه و آله و سلّم نازل شد و عرض کرد: اى پیامبر خدا! پروردگارت به تو دستور مىدهد که از سوى او به ذو النمره سلام برسانى و به او بگویى: پروردگارت مىفرماید: آیا خشنود نیستى که در روز رستاخیز تو را به زیبایى جبرئیل محشور کنم.
پیامبر صلّى اللَّه علیه و آله و سلّم به او فرمود: اى ذو النمره! این جبرئیل است که به من دستور داده به تو سلام رسانم و به تو بگویم که پروردگار متعال فرموده است: آیا خشنود نیستى که در روز رستخیز تو را به زیبایى جبرئیل محشور گردانم. ذو النمره گفت: پروردگارا! من خشنود شدم و بعزّتت سوگند من نیز [به اعمالم آن قدر] بیفزایم تا خشنود گردى.
📚بهشت کافى, ترجمه روضه کافى، ص387
@zarboolmasall
📚شب کرامت
پیرزن از همان دیشب که بچهها گفتند هماهنگ کردهاند روضهخوان بیاید به منزلش دل توی دلش نبود. پارچه سیاهیها را بیرون آورده بود و آماده گذاشته بود تا بچهها دیوارهای خانهاش را سیاهپوش کنند.
با همان ناتوانیاش خانه را جارو کرده بود، هرچه برای روضهی فردا لازم داشت را هم سفارش داد تا بچهها برایش بگیرند.
معلم قرآن مسجد بود و تقریباً هرکس از خانمهای محل قرآن خواندن را بلد بود او را میشناخت. جلسات قرآن دوشنبههایش هم در هیچ شرایطی تعطیل نمیشد. محرمها هم در به در مجالس روضهی مساجد و خانههای اهالی محل میشد.
نمیتوانست یک روز را بدون روضه سر کند.
اما حالا شرایط فرق کرده بود، ماه رمضان آمده بود و رفته بود، اما بخاطر کرونا مساجد باز نشدند، او هم برای سن و بیماریهایش مدتها بود پایش را از خانه بیرون نگذاشته بود.
حالا که چهار روز از محرم گذشته بود و کارش شده بود روشن کردن تلویزیون و زیر و رو کردن کانالها برای پیدا کردن ذکر و روضهای ولو اندک، خیلی دلش گرفته بود.
همین شب قبل بود که خواب «آقا» را میدید. آقا همان روضهخوانی بود که سالهای دور ماهی یک بار به خانهاش میآمد و روضهی مختصری میخواند و میرفت.
خواب دیده بود که مثل تمام روزهای آمدن آقا، بچهها را دم صبح فرستاده بود درب خانهی همسایههایش تا دعوتشان کنند به مجلس روضه. بعد دیده بود که آقا نشست روی همان صندلی همیشگی و صلیاللهعلیک یا ابا عبدالله گفت، از صدای هقهق خودش از خواب پریده بود و دلش پر زده بود برای یک روضهی آقا....
@zarboolmasall
تهی پای رفتن به از کفش تنگ *** بلای سفر به که در خانه جنگ
۱- در معنای ظاهری یعنی آدمی پابرهنه راه برود راحت تر از آن است که کفش تنگ بر پایش کند که تمام مسیر در عذاب باشد و پایش زخمی شود. همچنین سختی سفر را به جان خریدن بهتر از ماندن در خانه ای است که دائما در آن جنگ و نزاع برپا است و هیچ مهر و محبتی در آن وجود ندارد.
معنای کنایی این عبارت یعنی هرگاه دیدی شرایط سخت و دشوار است، تلاش کن از آن شرایط بیرون بیایی و آن را به نفع خویش تغییر دهی نه آنکه مجبور شوی در آن شرایط سخت خودت را اسیر کنی.
۲- کنایه از تغییر دادن اوضاعی است که انسان را هلاک و دردمند می کند.
۲- به عنوان مثال می توان گفت تنهایی بهتر از دوستی با انسان های نا اهل و نادان است.
#تهی
@zarboolmasall