هدایت شده از | اندکی اندیشه |
✅درباره هوش مصنوعی بی انصاف نباشیم
هفده پزشک نتوانستندبیماری کودکی به نام الکس را تشخیص دهند.مادرش علائم آن را به #ChatGPT داد و در کمال تعجب چت جی پی تی موفق به تشخیص احتمالی بیماری شد. پس ازتاییداین نظرتوسط جراح مغز و اعصاب جراحی کودک به صورت موفقیتآمیزی انجام شد. (سایت نامبرلند).
🔺ازنظر اخلاقی موظفیم به کارکردهای خوب و مثبت #هوش_مصنوعی هم توجه کنیم. بدگویی مداوم و تمرکز بر پررنگ سازی آفات و خطرات غیرقابل انکار آن،هم نوعی بی انصافی و خلاف اخلاق پژوهش است هم ما را منافع و مزایای این فناوری محروم می کند. این خطایی بود که تا اندازه ای درباره خود فضای مجازی هم از ابتدا مرتکب شدیم.
❌هشدار: مطلب فوق به معنای تایید استفاده خودسرانه از چت بات ها برای امور درمانی و بهداشتی نیست. این کار حتما باید #زیرنظر_پزشکان و متخصصان انجام شود.
حسینعلی رحمتی
5 مهر ۱۴۰۲
♨️«اندکی اندیشه» ضرر ندارد👈@harahmati
هدایت شده از رضا درگاهی فر
🌑 خوابي كه ملاصدرا ديده و خودش تعبيرش كرده است:
آقای رسول جعفريان نوشتهاند:
متن حاضر، خوابی است که ملاصدرا در شب سی ام رمضان 1028 هجری دیده و خودش آن را تعبیر کرده است.
متن زیر در یکی از دست نوشته های علم الهدی، فرزند فیض، و نواده دختری ملاصدرا آمده است. بنابر این می توان به آن اعتماد کرد، چون نوشته های خانوادگی بوده که در اختیار علم الهدی قرار داشته است. او می نویسد: «رأیت بخط جدی امام العلماء و صدر المتألهین نور الله تربته الشریفه ما حصله»
این متن را مرحوم دانش پژوه در فهرستی که برای این نسخه نوشته (فهرست دانشگاه: 17/63 ـ 64) خوانده است و بنده هم از روی آن هم تایپ کردم. شاید یکی دو مورد باشد که نیاز به تأمل داشته باشد.
ملاصدرا در این متن، خواب خود را بیان کرده، و سپس بر اساس باورهای خود به تعبیر و تفسیر آن پرداخته است.
شما بعد از خواندن این خواب و تعبیر آن، مانند بسیاری از خواب های دیگر، و عقایدی در این باره وجود دارد، می توانید هر تفسیر و تعبیری از آن داشته باشید. مثل این که به هر حال فیلسوفی مثل ملاصدرا، باید هم چنین خوابی ببیند، وقتی صبح تا شب در همین افکار غوطه ور است. اگر ایمانتان به این امور قوی تر باشد، خواهید گفت، که به هر حال، روحی در کار بوده که او را راهنمایی کرده است. عجالتا به صورت یک تجربه روحی به آن بنگرید.
متن نوشته ملاصدرا به عربی در باره خوابش چنین است:
إنی رأیتُ فی المنام لیلة الثلاثین من شهر الله، شهر الصیام، لعام ثمان و عشرین و الف [1028] من هجرة سید الانام ـ علیه و آله الصلاة و السلام ـ و قد کنتُ صلیت بعض النوافل من غیر نشاط، انّی ذاهب إلی موضع عال، فی طریق ضیق، واقع بین جبلین مستطیلین او تلّین طول الطریق، شمالا و جنوبا، راکباً بعض الاوقات و ماشیاً فی بعض. و کان المَرکب شاة ضعیفة الجثة، یعدو تارة عَدواً سریعاً و یعجز أُخری، و أنا أرکب تارةً و أنزل أُخری عند تعصیها عن الحمل و اعیائها، و هکذا حین ظهرت لی غایة عجزها، فبینما أذعن رجل غزیر المحاسن یقول: هذا البهیمة غیر خلیقة لهذا، و کأنی کنتُ إلی الان ذاهلاً متوقعاً عنها قوّة التحمل. فاذا ظهر لی عجزها، خلّیتُها، و کنتُ أذهب بنفسی مع نشاط تامّ و قوّة بلا عجز.
فاستیقظتُ عند ذلک و خطر ببالی فی التعبیر، أنّ الذاهب الی موضع عال، و هو السلوک إلی عالم الملکوت الأعلی، و الذاهب هو الروح النطقی،
و ضیق الطریق دقة المسلک إلی الحق،
و المرکب هی النفس الحیوانیة المسخّرة للرّوح،
و کونها فی صورة شاة، عبارة عن سلامتها و انقیادها أمر الحق فی طریق العبودیة و سعیها للروح،
و کون الطریق بین الجبلین او تلّین مستطیلین، هو وقوع الصراط طرفی الافراط و التفریط، أو وقوعه بین طرفی التضاد من الامور المتقابلة کالصحّة و المرض و الفرح و الغم و الراحة و المحبّة و اللّذة و الالم و السموم و الزمهریر، او وقوعه بین النفس و البدن، لانّ الاخلاق و الملکات إنّما تحصُل بمشارکة النفس و البدن، و العدالة هی الطریق الضیق،
و اما الرکوب بعض الطریق و المشی فی بعض، عبارتان عن الاعمال البدنیّة المقرّبة إلی اللّه و الاعمال القلبیة من الافکار و التأملات المزلفة لدیه.
و أما ذلک الرجل الصبیح الوجه، فهو الرّوح القدسی الملهم للحقائق علی القلب الصافی باذن ربّه الأعلی،
و قوله: إنّ هذا المرکب ضیعف لامتحمّل الرکوب، فهو عبارة عن استشعار القلب بالهامه أنّ تقلیل النوافل مع ضعف البدن و قوّة الیقین و محوضة العمل عن شوب الشک و الریاء ما لا یضرّ بالعبودیة، بل الأولی الاکثار فی التأملات القدسیة لمن له قلب، عارف بالحقائق، و بدن ضعیف عن البعث و المشاق،
و ترکی الرکوب اخیرا، و تحرکی ماشیا، فهو اشارة إلی ما سیئول إلیه حالی من غلبة السلوک القلبی و العروج الروحی إلی عالم الملکوت من غیر حاجة لروحی الی البدن فی طلب الکمال و السفر الی الله المتعال.
انتهی و الحمد لله وحده و الصلاة علی أهلها.
http://historylib.com/articles/1993/
هدایت شده از رضا درگاهی فر
ترجمه گزارش گونه متن بالا به این شرح است:
شب سی ام رمضان سال 1028 پس از آن که در بی نشاطی، نوافل را خواندم، در خواب دیدم در حال رفتن به یک جای مرتفع، از یک راه تنگ، میان دو کوه یا دو تلّ هستم. گاهی سواره و گاه پیاده. سوار بر یک گوسفند ضعیف الجثه، که گاه تند می رود و گاه آهسته. گاهی او را خسته می یافتم، پیاده می رفتم و گاه سوارش می شدم. وقتی او را عاجز از رفتن دیدم، متوجه مردی با محاسن بلند شدم که گفت: این حیوان، برای این کار مناسب نیست، گویی من تا آن وقت فکر می کردم برای سواری مناسب است و توقع رفتن با او را داشتم. وقتی او را عاجز دیدم، پیاده شدم، و خودم با نشاط تمام و نیرویی مستمر حرکت کردم.
در این وقت بیدار شدم، و این تعبیر به ذهنم خطور کرد:
رونده به سمت قله، همان سالک به سوی عالم ملکوت اعلی است و این رونده، همان روح نطقی [ناطقه] است.
راه باریک، دقتی است که رونده به سوی حق دارد
مرکب، همان نفس حیوانی است که در تسخیر روح است.
اما این که مرکب گوسفند است، اشاره به سلامت آن و تسلیم حق بودن در راه عبودیت و تلاش روح برای رفتن است.
این که راه باریک بین دو کوه است، یعنی همان صراطی که میان افراط و تفریط قرار دارد. یا قرار گرفتن این راه میان دو امر متضاد، مثل صحت و مریض یا شادی و غم، یا راحت و محبت، یا لذت و الم و سموم و زمهریر، یا واقع شدن میان نفس و بدن؛ از آن روی که اخلاق و ملکات با مشارکت نفس و بدن فراهم می آید و فراهم کردن اعتدال میان آن دو، همان راه باریک و تنگ است.
اما رفتن، گاه پیاده و گاه سواره، اشاره به اعمال بدنی برای تقرب الی الله و اعمال قلبی از افکار و تأملات برای نزدیک کردن آدمی به خداوند است.
اما آن مرد سفید رو [با محاسن بلند] همان روح قدسی و الهام بخش حقایق به قلب صاف آدمی به اذن پروردگار است.
اما این که مَرکب ضعیف بود و تحمل سواری دادن نداشت، اشاره به توجه قلب با الهام به این نکته است که کم خواندن نوافل، با ضعف بدن، و قوت یقین و خالی بودن عمل از ریا، به عبودیت لطمه نمی زند،؛ اَولی فراوانی تأملات قدسی برای کسی است که قلب دارد، و عارف به حقایق است، اما بدنی ضعیف و نامتحمّل از مشقت دارد.(ظ)
و اما این که پیاده شدم و راه رفتم، اشاره به چیزی است که در نهایت از غلبه سلوک قلبی و عروج روحی به عالم ملکوت در کار خواهد بود، بدون آن نیازی به بدن در طلب کمال و سفر به سوی خدای متعال باشد.
http://historylib.com/articles/1993/
هدایت شده از فلسفه ذهن
#همه_روان_دار_انگاری یا #همه_روان_انگاری؟
🍀 واژۀ #panpsychism از pan به معنای همه و psyche به معنای روان یا روح، و پسوند -ism كه نشانگر نظریه یا آموزه است، مركب است. با نگاه به همین سه جزء، ممكن است به نظر برسد كه ترجمۀ دقیق این اصطلاح، همهروانانگاری است، دراینصورت بیانگر این آموزه است كه همه چیز روح و رواناند.
☘️ در سال 1398 پایانهنامهای با عنوان «همه روانانگاری در فلسفه ذهن معاصر» دفاع شده است
https://ganj.irandoc.ac.ir/#/articles/d9aa5a792d61c0992348d4cb232f5cc9
در ص3 گفته است: «همهروانانگاری در لغت بهمعنای اعتقاد به روح و روان بودن همه اشیاست» و در ص4 از دیوید چالمرز نقل میكند: «همهروانانگاری این برنهاد است كه برخی از هویات بنیادین فیزیكی آگاه هستند». مقالهای نیز برگرفته از همین پایاننامه در 1401در مجله پژوهشهای فلسفی و كلامی چاپ شده است با عنوان «بررسی استدلال از طریق نفی نوخاستگی آگاهی بر دیدگاه همهروانانگاری».
https://pfk.qom.ac.ir/article_2366.html
🌿 اما بهرغم ترجمۀ تحتاللفظی، برابرنهاد بهتر این اصطلاح، چنانكه رایج و جاافتاده است، همهرواندارانگاری است. مطابق این آموزه، همه چیز دارای روح و روان است. در مدخل panpsychism دانشنامه استنفورد در تعریف این واژه آمده است:
The word “panpsychism” literally means that everything has a mind
🌱 باید توجه كرد كه این آموزه ویژگی خاصی را برای اشیای طبیعی در بر دارد و مفادش این است كه اشیای طبیعی روان یا ذهن یا آگاهی یا ... دارند، نه اینكه روان یا ... هستند. نباید واژۀ «همه» را بسیار وسیع و مطلق نگریست. مراد این است كه همۀ اشیای طبیعی (هر طور كه شیء طبیعی را تفسیر كنیم) روان یا ... دارند یا روانمند، ذهنمند یا آگاهیمندند. غالباً این نظریه در دایرۀ فیزیكالیزم غیرتحویلگرا قرار میگیرد، بنابراین نوعی دوگانگی میان شیء فیزیكی و روان آن را میپذیرد.
🎄 لزوماً با شناسایی اجزای لفظی یك اصطلاح مركب و در نظر گرفتن معناهای آنها، نمیتوان به معنای دقیق آن اصطلاح رسید. هرچند بهصورت تحتاللفظی، همهروانانگاری برابرنهاد درستی برای panpsychism به نظر میرسد، معنای دقیق اصطلاحی آن متفاوت است. به تعبیر یكی از نویسندگان:
the etymology of a concept does not necessarily determine its meaning.
اصطلاح فلسفی كوتهواژهای است برای اشاره به معنایی دقیق و نمیتوان حضور تمام ظرائف را در آن انتظار داشت.
🌳 دیوید كلارك در فصل درآمد از كتابش (همهرواندارانگاری و نگرش دینی) تصریح میكند كه ریشهشناسی این واژه تا حدی میتواند ما را به معنایش برساند (ص1):
The etymology of “panpsychism” provides us some suggestions of its meaning.
به همین ترتیب، pancognitivsm را نباید همهشناختیانگاری ترجمه كرد، بلكه مثلاً «همهشناختمندانگاری» میتواند معادل مناسبی باشد.
🖊 رضا درگاهیفر
@PhilMind
هدایت شده از فلسفه ذهن
🔥 ند بلاک، جوزف لوین، پیتر ون اینواگن، ریچارد سوئینبرن، تیم کرین، اوریا کریگل، سوزان بلکمور چارلرز تالیافرو و برخی دیگر از اساتید شناختهشده بینالمللی در اولین کنفرانس بینالمللی فلسفه ذهن ایران به ارائه بحث خواهند پرداخت👆
⏰ این کنفرانس قرار است هفته اول اسفندماه امسال به صورت حضوری و آنلاین برگزار شود: دو روز آنلاین به زبان انگلیسی و سه روز حضوری به زبان فارسی.
📣 ارسال مقاله کوتاه (۲۵۰۰-۲۰۰ کلمه) تا ۱۵ آبان از طریق آدرس ایمیل info@philmind.ir یا از طریق فرم مربوطه در صفحه اختصاصی کنفرانس بر روی سایت www.philmind.ir امکانپذیر است.
🗓 پوستر فراخوان مقالات و محورهای محتوایی همایش و سایر جزئیات در سایت فوق قابل مشاهده است.
@PhilMind
هدایت شده از پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی
هوش مصنوعی قوی.mp3
23.74M
💯🔊 #بشنوید
🔸 صوت نشست علمی حیث التفاتی و هوش مصنوعی قوی
🎙 با حضور:
#ابوالفضل_کیاشمشکی
#علیرضا_قائمی_نیا
⏰ یکشنبه ۹ مهرماه۱۴۰۲
🏢 قم، سالن فرهنگ پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی
#صوت
#نشست
🆔 @iictchannel
هدایت شده از خبرگزاری فارس
معاون علمی رئیسجمهور: در بُعد علمی هوش مصنوعی رتبۀ ۱۸ دنیا هستیم اما در کاربرد آن رتبۀ ۷۷ هستیم
🔹فاصله رتبۀ علمی و کاربرد هوش مصنوعی مطلوب نیست و نشان میدهد زنجیرۀ تبدیل علم به فناوری قطع شده است.
🔹سندی که برای هوش مصنوعی در حال تصویب است عملیاتیتر و خروجیمحورتر است. تصمیم داریم در این حوزه حداقل هزار نفر محقق را برای همکاری جذب کنیم.
@Farsna
هدایت شده از خبرگزاری فارس
دستیابیِ ارتش به قابلیت پرواز جمع پهپادی با هوش مصنوعی
🔹سخنگوی رزمایش مشترک پهپادی ۱۴۰۲ ارتش: در ادامۀ اجرای مراحل اصلی و عملیاتی رزمایش مشترک پهپادی ارتش عملیات انهدام هدف راداری با بهرهگیری از هوش مصنوعی با موفقیت اجرا شد.
🔹 پرواز انبوه این تعداد پهپاد از پایگاههای مختلف زمینی، زیرزمینی و دریایی و اجرای عملیات در این حجم تاکنون سابقه نداشته.
@Farsna - Link
هدایت شده از رسانه علوم انسانی اسلامی
سیستم های التفاتی.mp3
15.58M
🔊 #بشنوید
🔸 صوت کامل نشست علمی سیستم های التفاتی و ابزارانگاری دنیل دنت
🎙 با حضور:
#علیرضا_قائمی_نیا
#قاسم_بابایی
📅 شنبه ۲۲ مهرماه۱۴۰۲
🏢 قم، پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی
🔊رسانه علوم انسانی اسلامی
🆔https://eitaa.com/joinchat/1640431707C83fef8f05c
با توجه به برگزاری نشست های علمی دانشکده جهت اطلاع از برنامه ها و اعطای گواهی در هرنشست به لینک @neshast_elmifalsafeh
وارد شوید و از مزایا دوره بهره مند شوید
هدایت شده از فلسفه ذهن
#جنسیت و #نفس
☘️ مطابق تفسیر برخی محققان #حکمت_متعالیه از مبانی نفسشناسانۀ #ملاصدرا، نفس انسان جهتمندی جنسیتی دارد.
از نظر ایشان نفس همان حیثیت تعلقی به بدن مادی است، كه صورت بدن است و با بدن، مركب واحدی را تشكیل میدهند.
حال پرسش جنسیتمندی نفس این است: آیا تفاوتهای جنسیتی به نفس و سپس به حقیقت انسان نیز سرایت میكنند یا فقط به بدن مادی تعلق دارند؟
🌱 اگر نفس جنسیتمند باشد، همانگونه كه بدن بر دو قسم مردانه و زنانه منقسم میشود، نفس نیز زنانه یا مردانه خواهد بود؛ نفس زنانه مدبر بدن زنانه است و نفس مردانه مدبر بدن مردانه. (البته كسانی مدعیاند كه روحیات زنانه دارند ولی بدنشان مردانه است و بالعكس. قاعدتا صاحبان دیدگاه فوق باید تبیین خود از این موارد را نیز عرضه كنند).
🌿 استدلال این مفسران، دو مبنای اصلی دارد: (A) نفس انسانی جسمانیة الحدوث است و با حركت جوهری اشتدادی به تجرد میرسد، (B) بدن جسمانی مرتبۀ نازلۀ نفس است و نفس و بدن با هم گونهای اتحاد دارند. (در اینجا فرض میكنم كه این دو مبنا درستاند).
🍀 توضیح استدلال بر پایه مبانی فوق میتواند چنین باشد:
(1) بدن انسانی یا زنانه است یا مردانه؛
(2) نفسی كه برای هر انسانی حادث میشود، متأثر از خصوصیات بدنش است (لازمۀ A و B)
(نتیجه) نفسی كه حادث میشود، یا زنانه است یا مردانه؛ یعنی نفس بصورت جنسیتمند حادث میشود.
به بیان دیگر، زنانه بودن بدن، موجب میشود كه نفسی زنانه حادث شود و با آن بدن متحد و مدبر آن گردد و در نتیجه چنین نفسی دارای حالات زنانه خواهد بود. اساساً جنسیتمندی نفس، لازمۀ ضروری جسمانیة الحدوث بودن نفس و اتصال و ارتباط شدیدش با بدن است.
🌲 اما لازمۀ اینگونه تفسیر و نتیجهگیری از مبانی مزبور، تنها زنانه یا مردانه بودن نفس نیست، بلكه بر این اساس تمام ویژگیهای غیراكتسابی و اكتسابی هر انسانی وابسته به بدنش و ویژگیهای آن متعین میگردند. این نوعی #فیزیكالیسم را نتیجه میدهد، زیرا پیدایش و تعین هر ویژگی نفسانی را وابسته به/ و برخاسته از ویژگیهای بدنی میداند.
🌴بنظر میرسد این تفسیر از مبانی و اصول #علم_النفس صدرایی، چندان با نظرات وی سازگار نیست و نیازمند تكمیل است. برای نمونه با آنکه ملاصدرا اعتقاد دارد «نفس»، جنبۀ تعلقی انسان به بدن است و ارتباط و وابستگی به بدن مادی، ذاتی وجود «نفس» است، حقیقت انسان را در این تعلق خلاصه نمیکند و انسان را دارای جوهر و ذاتی مجرد و غیر بدنی میداند كه پس از قطع تعلق نفس با بدن، حتی لحظهای پس از حدوث نفس، باقی میماند و حقیقت شخص انسان هم همان است.
در این صورت، زنانگی یا مردانگی میتواند صفت نفس باشد، اما حقیقت ذات انسان، كه با قطع تعلق به بدن باقی میماند، میتواند زن یا مرد نباشد.
🌳 بدین ترتیب پرسیدنی است كه آیا حقیقت انسان، كه (موافق دیدگاه ملاصدرا) پس از مرگ باقی میماند، نیز زن یا مرد خواهد بود؟ آیا زنانه یا مردانه شدن نفس در طول حیات دنیایی، موجب میشود كه ذات مجرد انسان نیز زن یا مرد شود و هنگام انتقال به سرای دیگر، زن یا مرد باشد؟ اگر چنین نیست، تقریر مزبور چندان نكتۀ مهم و تازهای را در بر ندارد، و اگر چنین است، تقریر فوق توان اثباتش را ندارد؛ چراکه نفس پس از مرگ، از حالت نفسیت تبدل یافته و به جوهری مجرد و غیر متعلق به بدن مادی تبدیل میشود.
🍀چنین مینماید كه برای تثبیت جنسیتمندی در ذات انسان، باید تبیینی عرضه كرد كه مطابق آن، زنانگی و مردانگی، هرچند در حدوث وابسته به / و برخاسته از تعلق بدنی باشند، در بقا و در ضمن حركت جوهری نفس، ارتقا يابند و از بدن مادی و تعلق بدان مجرد شوند تا بسان ديگر صفات مجرد نفس، متحد با آن بمانند و با حادثۀ مرگ زوال نپذیرند.
🖊 رضا درگاهیفر
@PhilMind
هدایت شده از نشستهای علومانسانیاسلامی
💠 نشست علمی «فلسفه بدن»
🎙دکتر فهیمه زارع
📆یکشنبه ساعت 16:30
🔹مجمع عالی حکمت قم
@ENOEnsani
باسمه تعالی
استاد گرامی/ دانشجوی محترم/ دوست و فرهیخته گرامی؛ با سلام و احترام
💐اینجانب رضا بنیاسد به همراه تیم توانمندمون، به صورت هفتگی درباره *مفاهیم عمومی هوش مصنوعی و چت جی پی تی ChatGPT* / *هوش مصنوعی و چت جی پی تی در روش تحقیق* / *هوش مصنوعی و مدیریت کسبوکار* / *مطالعات مرتبط با نرمافزارها همچون سیتاوی، مکس کیو دی ای، پرزی، و انواع نرمافزارهای روش تحقیق* و *مطالعات مدیریت استراتژیک* ویدئوهایی را ضبط و به صورت رایگان در کانال یوتیوب و همچنین آپارات قرار میدهیم و اطلاعرسانی آن از طریق پیام رسانها و زنگوله آپارات و یوتیوب انجام می شود.
باعث افتخار است که جنابعالی به جمع ما بپیوندید و ما را در این وظیفه مهم یاری فرمایید:
✍️لطفاً برای عضویت در کانال بله روی پیوندهای زیر کلیک فرمایید:
@baniasad_ir
ble.ir/join/NzFhNDBkNT
🎯برای افتخار حضور در جمع ما در *تلگرام* نشانی زیر را کلیک فرمایید:
https://t.me/baniasadirai
💻برای مشاهده ویدئوها با کیفیت 4K و زیرنویسها پیوستن به *کانال یوتیوب* باعث افتخار ماست:
https://www.youtube.com/channel/UCCgzXWEv3_G2KXmQT2QAaYg
📲و اگر تمایل دارید که ویدئوها را در *آپارات* دنبال فرمایید پیوستن و دنبال کردن کانال زیر باعث افتخار است:
https://www.aparat.com/baniasadir
📢و اطلاعرسانیها و محتواها در کانال های زیر قرار میگیرد:
اینتساگرام:
https://www.instagram.com/baniasadirai/
ایتا:
https://eitaa.com/baniasad
اکس ( توییتر)
https://twitter.com/baniasad_ir
ویراستی
https://virasty.com/baniasad
و ✍️محتوای متنی و دیجیتال هم در سایت شخصی بارگذاری میشود:
https://baniasad.ir
از وقتی که برای مطالعه این پیام گذاشتید ممنون و برای اشتراک آن به دوستانتان تشکر صمیمانه🙏🙏🙏
تحولات جدید علمی: مواد مهندسی جدید توانایی ترمیم اعصاب را دارند.
⬅️ محققان به طراحی #ماده_مغناطیسی الکتریکی پیشرفتهای دست یافتهاند که میتواند نورونها را برای درمان #آسیب_عصبی تحریک کند و تبدیل مغناطیسی به الکتریکی را با سرعتی 120 برابر نسبت به مواد مشابه انجام میدهد.
⚡️در تحقیقی که در نشریه علمی Nature Materials منتشر شد، دکتر جاکوب رابینسون از دانشگاه رایس اظهار کرد که این ماده به کمک تحریک دقیق نورونها، شکافهای عصب سیاتیک شکسته را ترمیم و اختلالات عصبی را درمان مینماید.
📌 این ماده نه تنها مسیری برای درمانهای تحریک عصبی کمتر تهاجمی فراهم میکند، بلکه میتوان آن را در محاسبات، حسگری، الکترونیک و سایر زمینهها نیز به کار برد.
#بیوتکنولوژی
🗞 جزئیات خبر
📜 مقاله
🔸🔶 @Sciencino | ساینسینو
آیا #هوش_مصنوعی، #خلاقیت انسانها را به نابودی میکشاند؟
🧩 بدون شک توانایی هوشمصنوعی مولد برای تولید سریع متون، تصاویر و صداهای جدید مشاغل خلاقانه را متزلزل میکند.
🎯 ابزارهای هوشمصنوعی اغلب به عنوان سکوی پرشی برای خلاقیت انسان در سطح بعدی دیده میشوند.
⁉️ آیا این ابزارها به ما کمک خواهند کرد که به عنوان یک گونه خلاق زنده بمانیم و رشد کنیم؟ یا آنطور که ما میشناسیم آنها ناقوس مرگ خلاقیت هستند؟
✅ یک تفاوت کلیدی بین خلاقیت انسان و خلاقیت مبتنی بر هوشمصنوعی وجود دارد:
👈 هوشمصنوعی از برخورد تکاملی ذهن و جهان نشات نمیگیرد.
🔺 هرگونه حرکت بیشتر به سمت شخصیت حقوقی برای هوشمصنوعی، مانند دادن حق " استفاده منصفانه " به هوشمصنوعی برای آموزش مطالب دارای حق چاپ، یا اعمال حق چاپ بر خروجیهای هوشمصنوعی- سیستم خلاق ما را فرسایش میدهد.
مشاهده جزئیات
🔸🔶 @Sciencino | ساینسینو
#مقاله
چیستی و چرایی علوم اجتماعی شناختی؛ بررسی چهار دیدگاه
https://www.philosophyandhumanities.ir/article_181831.html
@Zehnshenakht
دهمین همایش بین المللی علوم شناختی: تهران، اردیبهشت 1403
دهمین همایش بین المللی دو سالانه علوم شناختی توسط موسسه آموزش عالی علوم شناختی و با همکاری و مشارکت دانشگاه تربیت مدرس و حمایت ستاد توسعه علوم و فناوری های شناختی و تعدادی از دانشگاه ها و مراکز علمی - پژوهشی کشور در سه روز 26 تا 28 اردیبهشت ماه 1403 در تهران، محل دانشگاه تربیت مدرس برگزار می شود.
از اهداف اساسی تداوم برگزاری همایش، علاوه بر ایجاد فضای شایسته برای مبادلات علمی، تقویت تعامل میان دانشپژوهان داخل و خارج از کشور در عرصههای نوین علوم شناختی میباشد.
برگزاری این همایش میتواند به توسعه علوم و فناوریهای شناختی و بهکارگیری دستاوردهای آن در زمینههای مربوطه و همچنین تبادل اطلاعات و تجربیات در این حوزه میان استادان و دانشجویان نقش مهمی را ایفا نماید.
همایش دهم، فرصتی ارزشمند برای گردآوری، تبادل اطلاعات و تجربیات، همکاری های علمی و پژوهشی، طراحی و اجرای پروژه های مشترک کاربردی میان دانشگاه ها و مرکز علمی پژوهشی و فراهم ساختن زمینه استفاده آن مراکز از ظرفیت ها و امکانات یکدیگر در حوزه علوم شناختی است. این همکاری به ارتقاء سطح کیفی زندگی مردم و توسعه هر چه بیشتر این شاخه ی کلیدی از علوم کمک خواهد کرد.
در این همایش از یک طرف تحقیقات بنیادین در زمینه کارکردهای شناختی مغز و از طرف دیگر استفاده از این یافتهها در بهبود عملکرد مغز و استفاده بهینه در زندگی روزمره مورد بحث قرار خواهد گرفت. فن آوری های عصب شناختی، علوم اعصاب و روان شناسی شناختی سه محور اصلی مورد بحث در این همایش خواهد بود.حوزههای مرتبط با هریک از محور های اصلی در همایش دهم شامل: علوم اعصاب و علوم اجتماعی محاسباتی، مدلسازی شناختی و هوش مصنوعی، واسط مغز- رایانه و فنآوری عصبی، تحریک مغزی، علوم اعصاب شناختی، علوم اعصاب شناختی بالینی، نقشه برداری مغز و تصویربرداری عصبی، آموزش و پرورش شناختی، ارزیابی شناختی، بازتوانی شناختی، رسانه و شناخت، روانشناسی شناختی، زبانشناسی شناختی، شناخت اجتماعی، طراحی وشناخت و فلسفه ذهن است.
موسسه آموزش عالی علوم شناختی برای برگزاری دهمین همایش علوم شناختی از استادان و کارشناسان برجسته ایران و سایر کشورها از جمله از کشورهای اسلامی، برای شرکت در این همایش دعوت به عمل آورده است.
هدایت شده از وزارت علوم، تحقیقات و فناوری
📢 قابل توجه علاقه مندان به حوزه هوش مصنوعی:
💡نشست تخصصی هوش مصنوعی و خلاقیت های انسانی
✳️ موضوعات:
_ چیرگی هوش مصنوعی بر انسان: امکان یا امتناع
👨🏫 دکتر صادق واعظ زاده، استاد دانشگاه تهران
_ هوش مصنوعی یا عقل تکوینی
🎤 دکتر غلامرضا اعوانی، استاد دانشگاه شهید بهشتی
_ هوش مصنوعی انسان محور: اخلاقی و قابل اعتماد
🎙 دکتر حمیدرضا ربیعی، استاد دانشگاه صنعتی شریف و...
🗓 پنجشنبه، ۱۸ آبان ماه ۱۴۰۲
⏰ ساعت ۸ الی ۱۲:۳۰
💻 لینک برخط نشست های تخصصی👇
event.olgou.ir
☎️ تماس با دبیرخانه🔻
۰۲۱_۸۸۳۵۲۰۷۱
♻️ با ما همراه باشید
http://eitaa.com/msrt_ir
🆔@msrt_iri
هدایت شده از مجمع عالی علوم انسانی اسلامی
مهلت ارسال مقاله برای همایش ملی انقلاب اسلامی و افق تمدنی آینده تمدید شد.
🚦 #فراخوان_مقاله
دومین همایش ملی انقلاب اسلامی و افق تمدنی آینده توسط دانشگاه جامع امام حسین(ع) در ۱۶ بهمن ۱۴۰۲ برگزار خواهد شد.
🔰علاقهمندان میتوانند از طریق نشانی: http://irhfc.ihu.ac.ir/fa/ مقالات خود را نهایتاً تا تاریخ ۳۰ دی ماه ۱۴۰۲ به دبیرخانه همایش ارسال نمایند.
مجمع عالی علوم انسانی اسلامی
www.scih.ir
@icihch
هدایت شده از خبرگزاری فارس
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
تولید انگشت و دست هوشمند با کنترل سیگنال های مغزی در تبریز
متخصصان شرکت دانش بنیان بهبود عضو ثانی در تبریز بعد از ۳۲ بار آزمون و خطا توانستند دست الکترونیکی تولید کنند که تمام انگشتان آن با ۹ درجه آزادی همانند یک دست واقعی با ظاهری کاملا طبیعی از طریق سیگنالهای مغزی تحت کنترل فرد مددجو است.
افراد معلول و مصدوم از ناحیه مچ، آرنج و بازو می توانند با اراده شخصی انگشتان دست الکترونیکی را باز و بسته کنند.
برای کسب اطلاعات بیشتر با شماره های زیر تماس بگیرید.
۰۴۱۳۳۳۲۴۶۳۸
۰۹۱۴۳۰۳۶۳۷۶
آدرس : تبریز پارک سلامت علم و فناوری دانشگاه علوم پزشکی تبریز
آدرس اینستا
@Behbood_ozv_sany
آدرس وب سایت:
Www.sanybody.com