نقد فرضيه تأثير ماه هاي تولد بر شخصيت
پرسش
در برنامه هاي تلويزيوني و بسياري از سايت ها و رسانه ها به شخصيت و ماه هاي تولد و سنگ تولد دامن زده مي شود آيا از نظر ديني و علمي ماه تولد مشخص كننده صفات و خصلت هاي شخصيت ما است؟
پاسخ
🌸برخي از نقدهايي كه به فرضيه تأثير ماه هاي تولد بر شخصيت وارد است عبارتند از:
الف) عوامل اساسي در تشكيل شخصيت:
از نظر تحقيقات علمي #عواملي كه در تشكيل شخصيت انسان مؤثراند عبارتند از: فطرت و غرايز، ژنتيك، وراثت، شرايط محيطي و اقليمي و آب و هوايي، تربيت و زمينه هاي تربيتي ( والدين، همسالان، مدرسه، الگوهاي اجتماعي، رسانه ها)، فعاليت ذهني و عقلي و چگونگي استفاده از آنها، اختيار و ارادة ما. از بين همه اين عوامل، اختيار و اراده نقش كليدي دارد. ادعاي تأثير ماه هاي سال، بر شخصيت انسان ها با تحقيقات علمي همخوان نيست. از نظر علمي نيز براي اين ادعا تحقيق علمي انجام نشده است و بيشتر شبيه سخنان غيرعلمي فال گيران است و جنبه سرگرمي و تفريح دارند. البته اجرام مانند ماه و خورشيد در شب و روز و يا فصل هاي مختلف سال يا موقعيت دوري و نزديكي آنها بر انسان، بر خلق و خوي او اثر دارند.
ب) اقسام متنوع سبك هاي شخصيتي:
اگر فرضيه تأثير ماه هاي سال بر شخصيت صحيح بود ما مي بايست به تعداد ماه هاي سال #دوازده نوع شخصيت داشته باشيم. در حالي در روان شناسي شخصيت تقسيمات مختلفي براي شخصيت و اقسام آن بيان شده است. حتي گفته شده به تعبير دقيق تر و بنابر «روان شناسي تفاوت هاي فردي» و «روان شناسي زن و مرد»، به تعداد افراد، شخصيت وجود دارد.
ت) تفاوت هاي بارز شخصيتي در متولدان يك ماه:
اگر ماه ها بر شخصيت افراد اثر داشتند بايد متولدان يك ماه مانند خرداد، چه در يك سال متولد شده باشند چه در سال هاي مختلف، #تشابه شخصيتي زيادي به هم داشته باشند، در حالي كه مي بينيم ما با برادر يا با پسر همسايه كه در يك ماه متولد شده ايم از نظر شخصيتي تفاوت هاي زيادي با هم داريم.
ث) اطلاعات نادرست با تغيير عمدي :
به كسي كه شخصيت را براساس ماه توصيف مي كند و به دليل همسايگي يا همكار بودن يا همكلاسي با شخصيت شما آشنا است اگر عمدا ماه تولد ديگري را براي خودتان بگوييد، مي بينيد كه او بدون توجه به شخصيت واقعي شما ويژگي هاي شخصيتي مختلفي را كه براي ماه ها حفظ كرده است بيان مي كند.
ج) تفاوت ماه تولد با اختلاف دو ساعته در تولد:
كودكي عمداً يا به دليل خاصي زودتر از موعد با سزارين به دنيا بيايد ويژگي هاي شخصيتي ماه تولد را خواهد داشت يا نه ماهگي خود را؟ آيا فردي كه مثلا ساعت يازده شبِ سي ام بهمن به دنيا آمده است با فردي كه دو ساعت بعد يعني ساعت يك شب اول اسفندماه به دنيا آمده صرفا به دليل اين چند ساعت اختلافات #شخصيتي دارند؟ ولي عواملي چون محيط، وراثت، اراده و اختيار، يادگيري و... بر شخصيت اين دو اثري ندارند يا اثر جزيي دارند؟!
☘️🌸🌺
✍️پی نوشت :
مشاوره زير گنبد فيروزه اي ج3،( استفتائات فقهي در حوزه فرا روان شناسي و طب غيرمعمول)، سيدمحمدتقي علوي و محمدحسين قديري،نشر مركز مشاوره مأوا (وابسته به مؤسسه آموزشي و پژوهشي امام خميني) قم، ص66.
خرید کتاب مشاوره زیر گنبد فیروزه ای با تخفیف زیاد👇👇👇
https://www.hamrahnoor.ir/
♦️معرفی #فیلم: هیس دخترها فریاد نمی زنند
♦️موضوع روان شناختی:
#تجاوز و #آزار_جنسی_کودک / #تجاوز_سایبری / تربیت و آموزشی جنسی
♦️مخاطب: والدین
با توجه به این که ما با #تأخر_فرهنگی در قبال فضای سایبری مواجه هستیم و #سیل_اینترنت و گوشی هوشمند قبل از فرهنگ و سواد رسانه ای همه استان ها را فرگرفته است.
همچنین با توجه به تجارب مشاوره ای و این که آسیب های جنسی بیخ گوش کودکان است والدین فیلم هیس را با دقت ببینند. اگر دیده اند باز ببینند. تصور نشود که این آسیب ها برای دیگران است. بسیاری از تجاوزها به کودک از سوی خویشان نزدیک است.
🌸تجاوز کودک ارمغان نامیمون اضطراب و افسردگی را برای زندگی آینده آنها به ارمغان می آورد. البته آرام باشید و نگرانی را هم با مشورت با متخصصان رفع کنید. ( مشاوره رایگان تلفنی تلفن 096400 ).
🌸دستورات اسلام را خوشه ای ببینیم نه حبه ای. اگر ببینیم فردی شکم زنی را میشکافد خیلی وحشتناک است ولی اگر بدانیم که متخصصی دارد سزارین میکند میبینیم که کارش عدل است و بجا نه تعدی و ظلم. به حکمی مانند قصاص نباید حبه ای نگاه کنیم باید ابتدا درک جامعی از کل دین و احکامش داشته باشیم. برای دین شناسی سراغ کتب امثال آیت الله جوادی برویم که #عمری زحمت علمی کشیده اند
♦️داستان واقعی مشاوره ای: #زخم_خورده:
https://t.me/dastan_psy/124
♦️نیز بخوانید: نقد کتاب
زنان خوب به بهشت می روند زنان بد به همه (نقد آرا یک روان شناس فمنیست)
https://b2n.ir/456331
#قدرت_تصویر و #تمثیل در آموزش
#ذهن_احساسی (سیستم لیمبیک و هیپوکامپ)
#ذهن_منطقی (بخش پیشانی و کرتکس مغز)
🌸✍️
ازدواج درمانی ممنوع
📨پرسش: در منزل تاب و تحمل شوخی ها و مسخره بازی های برادر کوچکم را ندارم. وسواس فکری هم دارم زود عصبانی می شود و بعد خیلی به برخورد تندم فکر می کنم. از سوی دیگر نیاز به ازدواج دارم ولی خانواده اقدام نمی کنند می گویند اول کاری پیدا کن. من می دانم ازدواج کنم زود همه مشکلاتم حال می شود لطفا راهنمایی ام کنید چه کنم؟
✍️سلام بر شما
ممنون از اعتمادتون
حس و حال شما به خاطر وسواس فکری و رنج آن قابل درک است. وسواس فکری شارژ روانی ما را می کاهد و ظرفیت و آستان تحمل و صبر ما را پایین می آورد. اگر در روابط پنج درجه از کسی دلخور شویم هنگام وسواس و بی کاری زیاد این پنجاه درجه می شود. ما به عنوان فردی که برای زندگی و شغل نیاز به ارتباط با مردم و جامعه داریم لازم است ظرفیت خود را بالا ببریم. شما ازدواج هم بکنید در ارتباط با همسر و خانواده اش با اولین تنش به شدت به هم می ریزید بنابراین به طور جدی از متخصص کمک بگیرید تا مشکل وسواس رفع شود.
از سویی دیگر همان طور که گواهی نامه گرفتن و مهارت رانندگی، قبل از رانندگی لازم است قبل از ازدواج لازم است مدیریت خشم خود را تقویت کنید و در شغل هم ثباتی نسبی پیدا کنید. ازدواج نقش درمانی ندارد. ازدواج اسمش شیرین است ولی در کنارش استرس هایی وجود دارد که اگر برای رویارویی با آن استرس ها تمرین نکرده باشید و مهارت یادنگرفته باشید ازدواج تلخ و روابط سرد می شود. از مشاور حضوری برای مدیریت خشم و رهایی از وسواس کمک بگیرید و شرایط خود را با ایشان برای ازدواج بسنجید.
نکات کلیدی یاری بخش
🌸- ورزش مستمر و منظم داشته باشید. ورزش اعتماد به نفس و احساس ارزشمندی و احساس توانمندی شما را بالا می برد و با تنظیم هورمونی اضطراب و افکار شما را کم می کند.
🌸- شوخ طبعی یک هنر است. بسیاری از افکار مزاحم و استرس ها با شوخی طبیعی عقیم می شوند. اگر به این سخن اعتماد هم ندارید لااقل امتحان کنید.
🌸- در کارهای منزل مسؤولیت پذیر باشید. جوانی که نمی داند چه کسی نان خرید چه کسی ظرف شسست چطور غذا آماده شد و منزل جارو شد و... تا وقت ازدواجش خیلی فاصله دارد.
🔚- منتظر معجزه ننشینید. کاری را شروع کنید هر چند موقت یا پاره وقت باشید. کار سراغ ما نمی آید باید سمت کار بروید. در بازار کار زمینه های بهتر را دقیق تر می توانیم ببینیم و کار بهتری گزینش کنیم.
🌸پس حرکت کنید. ان شالله که به حرکت شما خدا هم برکت می دهد.🌸
✍️معرفی کتاب
مهار خشم، محمدرضاکیومرثی
https://b2n.ir/313156
کانال تلگرامی دین و روان شناسی
🌸🌸🌸🌸
سبز باشید
#پرسش_و_پاسخ
هدایت شده از شوخ طبعي ها و حكايات طلبگي
30.8M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#غرور_و_غیرت_ملی
🎥 آواز شنیدنی هادی احمدی
استان خوزستان : ایذه
♦️درباره شهیدحاج #قاسم_سلیمانی
♦️برنامه: #عصر_جدید
👌👏👏
#احساس_ارزشمندی
#اعتماد_به_نفس
#هویت_ملی
#غرور_و_غیرت_ملی
#رامبوی_پوشالی
#قهرمان_ملی_واقعی
🌸حبّ الوطنِ و حبّ الحسینِ یَجمَعُنا🌸
هدایت شده از انجمن روانشناسی اسلامی
45.02M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔅🔅كرسي ترويجي🔅🔅
♻️جريان شناسي روانشناسي اسلامي در عصر حاضر با تاكيد بر رويكرد تاسيسي اشتراكي ♻️98.09.27
✅ قسمت اول1⃣
سخنران: حجه الاسلام دکتر حمید رفیعی هنر
ناقد: حجه الاسلام دکتر علی ابوترابی
مدیر کرسی: حجه الاسلام سیداسماعیل علوی
@islamicpa
هدایت شده از انجمن روانشناسی اسلامی
43.45M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔅🔅كرسي ترويجي🔅🔅
♻️جريان شناسي روانشناسي اسلامي در عصر حاضر با تاكيد بر رويكرد تاسيسي اشتراكي ♻️98.09.27
✅ قسمت دوم2⃣
سخنران: حجه الاسلام دکتر حمید رفیعی هنر
ناقد: حجه الاسلام دکتر علی ابوترابی
مدیر کرسی: حجه الاسلام سیداسماعیل علوی
@islamicpa
هدایت شده از انجمن روانشناسی اسلامی
روانشناسی اسلامی، واقعیت یا توهم !؟.mp3
49.22M
نشستی علمی با عنوان:
روانشناسی اسلامی، واقعیت یا توهم!
#قسمت_اول
توسط دکتر شاملی ریاست محترم انجمن روانشناسی اسلامی
موفق باشید🌺
@islamicpa
هدایت شده از انجمن روانشناسی اسلامی
روانشناسی اسلامی واقعیت یا توهم.mp3
23.1M
نشستی علمی با عنوان:
روانشناسی اسلامی، واقعیت یا توهم!
#قسمت_دوم
توسط دکتر شاملی ریاست محترم انجمن روانشناسی اسلامی
موفق باشید🌺
@islamicpa
هدایت شده از انجمن روانشناسی اسلامی
shameli 3.mp3
37.73M
نشستی علمی با عنوان:
روانشناسی اسلامی، واقعیت یا توهم!
#قسمت_سوم
توسط دکتر شاملی ریاست محترم انجمن روانشناسی اسلامی
موفق باشید🌺
@islamicpa
🕌☝️روانشناسی جایگزین دین میشود؟
✍️دکتر حمید رفیعی هنر
یادم هست در مصاحبهای در یکی از مجلات (فرهنگ درمانگرانه و روانشناسی؛ مجله صراط مبین از من سوال شد که چرا روانشناسی در ایران این همه در حال گسترش است و مردم روز به روز به آن رو می آورند؟
جواب:
- چون مردم نیاز به فلسفه زندگی دارند.
- چون نیاز دارند اصولی برای سبک زندگیشیون وجود داشته باشه!
- خب این فلسفه و این اصل رو از کجا باید به دست بیاورند؟
- احتمالا مردم تصور کردهاند که این سبک رو روانشناسی میتونه در اختیارشون قرار بده!
تا آنجا که در خاطر ما ایرانیها هست، «دین» بهخصوص «دین اسلام» عهدهدار ارائه یک سبک زندگی و یک فلسفه محکم در زندگی بود؛ یعنی «روانشناسی» داره جای «دین» رو میگیره؟!
احتمالا داره چنین اتفاقی می افته!
حالا شاید کسی بگوید شما تأثیرات روانشناسی را بیش از حد بزرگ میکنید!
خدمت شما باید عرض کنم واقعاً روانشناسی امروزه در دنیا مهم شده است.
#پاول_ویتز استاد روانشناسی دانشگاه نیویورک با تالیف کتاب
«روانشناسی به مثابه دین: آیین خودپرستی»
psychology as religion: the cult of self-worship
این انتقاد را نسبت به #روانشناسی_انسانمدارانه کنونی مطرح کرد.
پاول ویتز میگوید از نگاه روانشناسان (مزلو، راجرز، فروم، می) خودپرستی(پرستش)، خودرضایتی(رضامندی)، و خودشکوفایی از اهداف اکثر افراد امروزی شده است و روانشناسی با یک شیوه علمی و روشمند این اهداف را در حال سازماندهی کردن است.
ویتز ادامه میدهد:
روانشناسی امروز در حال درخشش به مثابه یک ایدئولوژی لذت گرایانه-خودشیفتگانه به مثابه یک دین است!
به گفته ویتز این چهار نظریهپرداز ( #مزلو، #راجرز، #فروم، #رولو می)، نظریههای روانشناختی را بهگونهای فرموله میکنند که روشهای علمی را بهمثابه یک فلسفه زندگی ترسیم کرده، بهطوری که بهعنوان یک دین میتواند برای میلیونها نفر از افراد امروزی خدمت رسانی کند!
اگر ادعای پاول ویتز درست باشد و قبول کنیم روانشناسی عملاً در حال حرکت به سمت فرموله کردن فلسفه زندگی است و در حال ارائه سبک زندگی به انسانهاست حالا باید سوال کرد آیا فلسفه زندگیای که براساس زندگی آمریکایی تدوین شده، من میتوانم در مشرق زمین در آسیا و در ایران آن را بپذیرم؟
آیا من نباید علمی متناسب با فرهنگ خودم تولید کنم؟
آیا مطابق با ارزشها و اهداف این انسان، نباید علم تولید کنم؟
جایگاه دین در اینجا چه میشود؟
آیا ضروری نیست علمی به نام «روانشناسی اسلامی» تحقق یابد؟
و اگر این تحقق نیابد دو دهه دیگر جایگاه دین نزد ایرانیان چگونه خواهد بود؟!
http://smhi.ir/index.php/interview/item/4695-2016-09-11-05-07-58
🌸✍️
smhi.ir (http://smhi.ir/index.php/interview/item/4695-2016-09-11-05-07-58)
#داستان_های_واقعی_مشاوره_ای
✍️محمدحسین قدیری
داستان #هدیه_گرگ
گفت دانایى که گرگى خیره سر
هست پنهان در نهاد هر بشر
در #جوانى جان گرگت را بگیر
واى اگر این گرگ گردد با تو پیر
عصر یه روز پاییزی داشتم موهای خواهرمو براش می بافتم که زنگ تلفن به صدا در اومد. بابام به ما اشاره کرد که جواب میده. همه به او نگاه می کردن ببینن کیه! ده دقیقه اول صدای یه خانمی می آمد وبابا فقط ساکت بود و هر وقت می خواست چیزی بگه او حرف بابا رو قطع می کرد و بابام باز سکوت. مامان نزدیک رفت و با شش دونگ حواسش گوش میداد. بعد از تمام شدن تماس پدرم و مادرم با هم یواش یواش گفتگو می کردند. پچ پچ #مشکوک پدر و مادرم خبر از امر مهمی می داد. با هم صحبت می کردند. بین اعضای خانواده گاه گاهی هم نیم نگاه ناشیانه و زیر چشمی بهم می کردن. بالاخره بعد از بحث و گفتگو مادرم کمی از او فاصله گرفت.
ادامه داستان را مهمان ما باشید👇👇👇👇
http://thecalmlife.parsiblog.com/
قصه_ای بیدار سازد قصه ای خواب آورد
در خرد هر داستانی را حساب دیگر است
#قصه_درمانی
narrative_therapy
#تمثیل_درمانی
metaphor_therapy
🌸
نرم افزار #ازدواج_هراسی
(Gamophbia)
دکتر محمد مجد
فهرست مطالب
علت شناسی
ترس از مسولیت پذیری
ترس از ارتباط طولانی
ترس از انتخاب غلط
ترس از بدشانسی
تاریخچه خانوادگی
بیماری ها
اختلالات روانی و ازدواج
اضطراب
وسواس
همانند سازی
اختلالات هویت
سوءظن
بیماری های جسمی
ترس از شروع رابطه
علت های روانکاوی
ارتباط جنسی زناشویی
ناتوانی اقتصادی
ارتباط با خانواده های طرفین
آموزش های دوران کودکی
باورهای غلط
بلوغ و پختگی
ارتباط اجتماعی
ظاهر
سن و سال
افسردگی دو قطبی
انتخاب، صبر، اقدام
چه مردمی بیشتر برای مشاوره ازدواج مراجعه می کنند؟
ارتباط چهره به چهره
ارتباط از راه دور
حداقل هایی برای زندگی
طلاق والدین
نقش اطرافیان در انتخاب ما
سختگیری های سالمندان
🌸
بی نقص گرایی ( کمال پرستی) یعنی داشتن استانداردهای غیر واقع بینانه.
معمولا بی نقص گراها، اهمالکار هستند
🌸✍️
آزمون نئو : آزمون روانشناختی برای ارزیابی شخصیت
برون گرایی
برون گرایی (Extraversion) یکی از مقیاس های آزمون نئو می باشد که با حرف E نشان داده می شود و به میزان #اجتماعی بودن و #معاشرتی بودن اشاره دارد. خرده مقیاس های آن شامل موارد زیر هستند:
E1: صمیمیت
E2: جمع گرایی
E3: قاطعیت
E4: فعالیت (جنب و جوش)
E5: هیجان خواهی
E6: هیجان های مثبت
توافق پذیری، موافقت یا سازگاری
مقیاس توافق پذیری (Agreeableness) در آزمون نئو با حرف A نشان داده می شود و به میزان #دوستی، #مهربانی و #سازگاری فرد اشاره دارد. خرده مقیاس های آن شامل موارد زیر است:
A1: اعتماد
A2: صداقت (سادگی)
A3: نوع دوستی
A4: تبعیت
A5: تواضع
A6: دل رحمی (نرمش دربرابر دیگران یا درک دیگران)
وجدان گرایی یا وظیفه شناسی
وجدان گرایی (Conscientiousness) یکی دیگر از مقیاس های آزمون نئو می باشد که با حرف C نشان داده می شود و به میزان #سازماندهی و #منظم بودن کارها و #اخلاقی بودن فرد اشاره دارد. خرده مقیاس های آن شامل موارد زیر است:
C1: شایستگی
C2: نظم
C3: وظیفه شناسی
C4: تلاش برای موفقیت
C5: پیگیری (نظم درونی)
C6: احتیاط در تصمیم گیری
روان آزردگی، روان رنجوری، نوروز گرایی یا عصبیت
روان آزردگی (Neuroticism) از مقیاس های دیگر آزمون نئو می باشد که با حرف N نشان داده می شود و به #سطح_آرامش و #پایداری_هیجانی اشاره دارد. خرده مقیاس های آن شامل موارد زیر هستند:
N1: اضطراب
N2: خشم (کینه ورزی)
N3: افسردگی
N4: خودآگاهی (هشیاری به خویشتن یا شرم)
N5: تکانشگری
N6: آسیب پذیری به استرس
گشودگی به تجربه یا تجربه گرایی
مقیاس گشودگی به تجربه (Openness) در آزمون نئو با حرف O نشان داده می شود و به سطح #خلاقیت، #انعطاف_پذیری، #کنجکاوی و #تمایل_به_تجارب جدید اشاره دارد. خرده مقیاس های آن شامل موارد زیر می شوند:
O1: تخیل
O2: زیبایی شناسی
O3: عواطف
O4: کنش ها
O5: دیدگاه ها
O6: ارزش ها
🌸 https://eitaa.com/zendegiearam/1197
بسیاری از مشکلات روانی و اختلالات و
مشکلات ارتباطی با #شرطی_سازی_کلاسیک شروع می شود
و با #شرطی_سازی_عامل تدوام پیدا می کند
قبل از شروع هر کاری
هدف واقع بینانه خود را تعيين كنيد.
یادمان باشد كه: «بهترين تيرانداز با دقيقترين سلاح، نميتواند چيزي را نشانهگيري كند كه وجود خارجي ندارد.»
🌸
سایت های دانلود رایگان کتاب های انگلیسی
سایت سرچ لایبجن http://gen.lib.rus.ec/
سایت اصلی لایبجن http://185.39.10.101/
سایت میرور لایبجن https://libgen.pw/
سایت میرور لایبجن http://b-ok.org/
سایت میرور لایبجن http://en.bookfi.net/
هدایت شده از شوخ طبعي ها و حكايات طلبگي
✍️مِی کرد نه وی
(ماسمالیزیشن و #پایان_نامه_نویسی)
زخم عمیق بر پیکر پژوهش کشور
طنز تلخ تلخ تلخ😔 و... تلخ😔 بعد از خواندن شکولات بخورید فشارتون نیفته😉
♦️عذرخواهم از اساتید زحمت کش
ی دهه بخوانیم و با هم بگیریم😭👇👇👇👇
ی نگاه حلاله
https://b2n.ir/417501
🌸🦅✍️