eitaa logo
ظهور نزدیک است
1.7هزار دنبال‌کننده
52.8هزار عکس
54.9هزار ویدیو
1.2هزار فایل
گلچینی از بهترین مطالب #مهدوی #ولایی #شهدایی #سیاسی #معنوی #معرفتی #تربیتی ارتباط با خادم 👇 @mohebolMahdi
مشاهده در ایتا
دانلود
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
🗣« بروید صحیفه سجادیه را بخوانید و در آن تدبر کنید.... همین دعای " دعای صحیفه سجادیه " یک کتاب درس زندگی و درس است» 👤 🙏کانال انس با 🆔 @sahife2
بسم الله الرحمن الرحيم بخش دوم از سه عبارت زیر : ✳️ اللَّهُمَّ 1️⃣ أنْتَ عُدَّتِى إِنْ حَزِنْتُ، بار الها! اگر محزون و غمگين گردم، پناهگاه معنوى و ذخيره‏ ى روحى من تويى، 2️⃣ و أَنْتَ مُنْتَجَعِى إِنْ حُرِمْتُ، بار الها! اگر محروم شوم، اميدوارى و اتكايم به ذات اقدس توست، 3️⃣ و بِكَ اسْتِغَاثَتِى إِنْ كَرِثْتُ، بار الها! اگر به مشقت و سختى شديد گرفتار شوم، ناصر و فرياد رسم تويى.
امام سجاد (ع) در جمله ‏ى دوم اين قطعه از دعاى «مكارم‏الاخلاق» به پيشگاه خداوند عرض مى‏كند: وَ أَنْتَ مُنْتَجَعِى إِنْ حُرِمْتُ، بار الها! اگر محروم شوم، اميدوارى و اتكايم به ذات اقدس توست،
در آيين مقدس اسلام، مسئله‏ ى مواسات و مسلمانان با يكديگر از جمله ‏ى تعاليم بسيار مهم اجتماعى و اخلاقى است، هر مسلمانى در هر مرتبه و مقامى كه باشد، موظف است به حاجات برادران دينى خود توجه نمايد، آنان را مورد حمايت قرار دهد و نيازهايى را كه دارند با قلم و قدم، با مال و جاه، با دست و زبان، و خلاصه از هر راه و به هر وسيله كه ممكن است، برآورده سازد و بداند كه اين خود عبادتى است بزرگ و آن كس كه در انجام اين وظيفه‏ مقدس همت گمارد و به حل مشكلات مسلمانان بپردازد، در پيشگاه الهى از اجر بزرگ برخوردار خواهد بود.
اگر کسی با داشتن قدرت به درخواست برادر خويش ترتيب اثر ندهد و بى‏ تفاوت از كنارش بگذرد، نه تنها وظيفه‏ ى دينى و اخلاقى خود را انجام نداده است، بلكه به موجب روايات زيادى ، با اين عمل به شان معنوى و ايمان خويش آسيب رسانده و زمينه طرد و محروميت خود را فراهم آورده است.
*امام صادق (ع) فرمود: ايما رجل من شيعتنا اتى رجلا من اخوانه فاستعان به فى حاجته فلم يعنه و هو يقدر الا ابتلاه الله بان يقضى حوائج غيره من اعدائنا يعذبه الله عليها يوم القيامه. هر يك از شيعيان ما نزديكى از برادران خود برود و از وى براى حاجت خويش كمك بخواهد و كمك نكند با آنكه قادر بوده است، خداوند او را مبتلا مى‏كند به اينكه حوايج دشمنان ما را برآورده سازد و در قيامت در مقابل اين عمل عذابش نمايد.
*رسول اكرم (ص) فرمود: من احتاج اليه اخوه المسلم فى قرض و هو يقدر عليه فلم يفعل حرم الله عليه ريح الجنه. كسى كه براى گرفتن وام، نزد برادر دينى خود برود و او بتواند خواسته‏اش را انجام دهد و ندهد، خداوند نسيم بهشت را بر وى حرام خواهد نمود.
*حضرت جعفر بن محمد عليهماالسلام فرمود: ما من عبد يمتنع من معونه اخيه المسلم و السعى له فى حوائجه قضيت او لم تقض الا ابتلاه الله بالسعى فى حاجه من ياثم عليه و لا يوجر. هيچ بنده‏اى نيست كه از يارى برادر مومن خود در حاجتش امتناع كند، خواه آن حاجت برآورده مى‏شد يا نمى‏شد، مگر آنكه خداوند او را گرفتار سعى در حاجت كسى مى‏نمايد كه به وى ستم خواهد كرد و او در مقابل صبرى كه مى‏نمايد، در پيشگاه خداوند ماجور نخواهد بود.
*حضرت موسى بن جعفر عليهماالسلام فرمود: من قصد اليه رجل من اخوانه مستجيرا به فى بعض احواله فلم يجره بعد ان يقدر عليه فقد قطع ولايه الله عز و جل. آن كس كه يكى از برادران دينيش به درخواست پناهندگى نزد وى برود و او با داشتن قدرت، پناهش ندهد، با اين عمل، پيوند ولايت خود را با خداوند قطع نموده است.
امام سجاد (ع) در زمينه ‏ى محروميت از يارى برادران مسلمان به پيشگاه الهى عرض مى‏كند: و انت منجعى ان حرمت. بار الها! اگر از کمک برادران مسلمانم محروم شوم به تو روى مى‏آورم و اميد و اتكايم به ذات اقدس توست.
افراد باايمان در مواقع حرمان، دست تمنى به سوى خداوند برمى‏دارند و از صميم قلب و عمق ضمير، حل مشكل خود را از وى طلب مى‏كنند و پروردگار مهربان دعاهاى خالصانه‏ ى آنان را در كمال عطوفت و بدون منت اجابت مى‏نمايد، ولى اين اجابت بدان معنى نيست كه هر چه بخواهند بى ‏قيد و شرط اجابت گردد، بلكه اجابت دعوت آنان به قدر مصلحت و در حدودى است كه به صلاح و سعادتشان آسيب نرساند و آنان را از صراط مستقيم منحرف ننمايد.
*امام باقر (ع) از رسول اكرم (ص) حديث نموده كه خداوند فرمود: بعضى از بندگان مومن هستند كه دينشان از صلاح و درستى بهره‏ مند نمى‏شود، مگر به غنى و توسعه‏ ى زندگى و صحت بدن. به آنان اعطا مى‏كنم تا دينشان صالح و سالم بماند. بعضى از بندگان مومن هستند كه از صلاح دين بهره‏مند نمى‏شوند مگر به فقر و تنگدستى و بيمارى، آنان را به اين امور مبتلا مى‏كنم و بر اثر آنها دينشان سالم مى‏ماند و من به صلاح دين بندگان باايمان واقف و آگاهم. همچنين از بندگان مومن كسى است كه به امر عبادت سعى بسيار دارد، از خواب برمى‏خيزد، بستر مطبوع خود را ترك مى‏گويد، خويشتن را در عبادت به تعب مى‏اندازد. من به لطف خود چرت را يكى دو شب بر وى مسلط مى‏كنم و به خواب مى‏رود، صبح كه برمى‏خيزد از اينكه خواب مانده است به نفس خود بغض دارد و بر آن عيب مى‏گيرد. اگر او را به حال خودش وامى‏گذاردم، دچار عجب مى‏شد و حالت روانى عجب، او را به هلاكت و تباهى سوق مى‏داد.
افراد باايمان در موقعى كه از مواسات برادران دينى محروم مى‏شوند، به ذات اقدس الهى روى مى‏آورند و تمنيات خود را به او عرضه مى‏كنند و از وى خواستار مى‏شوند. خداوند دعاى آنان را با رعايت صلاح و سلامت دينشان اجابت مى‏نمايد و به گونه ‏اى عمل مى‏كند كه ايمانشان مصون و محفوظ بماند و اين به مصلحت آنان است.
✳️ اللَّهُمَّ و أَنْتَ مُنْتَجَعِى إِنْ حُرِمْتُ، بار الها! اگر محروم شوم، اميدوارى و اتكايم به ذات اقدس توست،
📚🔊«دستورات مهم مرحوم حاج ره در ماه‌های ، و » (این کتاب را بشنوید)👇 https://eitaa.com/sahife2/47416
🙏خدایا! هر مسلمانی که کار اسلام او را نگران کند و گردآمدن مشرکین ضد مسلمین او را به اندوه دچار کند، پس قصد جنگ یا آهنگ جهاد کند، ولی ناتوانی و سستی او را بنشاند و تنگدستی و حاجت او را وادار به کندی و درنگ کند، یا پیش آمدی او را از رفتن به تأخیر اندازد، یا مانعی در برابر اراده‌اش قد علم کند، نامش را در زمرۀ عبادت‌کنندگان بنویس و ثواب مجاهدان را بر او واجب کن و وی را در سلک ان و شایستگان قرار ده https://eitaa.com/sahife2/31584 دعای 🖋کانال انس با 🆔 @sahife2
❇️ قرآن کریم هر روز یک آیه تفسیر نور – استاد محسن قرائتی سوره ✳️ مِنْ أَجْلِ ذَ لِكَ كَتَبْنَا عَلَى‏ بَنِى إِسْرَ ءِيلَ أَنَّهُ مَن قَتَلَ نَفْسَا بِغَيْرِ نَفْسٍ أَوْ فَسَادٍ فِى الْأَرْضِ فَكَأَنَّمَا قَتَلَ النَّاسَ جَمِيعاً وَمَنْ أَحْيَاهَا فَكَأَنَّمَآ أَحْيَا النَّاسَ جَمِيعاً وَلَقَدْ جَآءَتْهُمْ رُسُلُنَا بِالْبَيِّنَتِ ثُمَّ إِنَّ كَثِيراً مِّنْهُم بَعْدَ ذَ لِكَ فِى الْأَرْضِ لَمُسْرِفُونَ‏ ✳️ به همین جهت، بر بنى اسرائیل نوشتیم كه هر كس انسانى را جز به قصاص یا به كیفر فساد در زمین بكشد پس چنان است كه گویى همه ى مردم را كشته است، و هر كه انسانى را زنده كند (و از مرگ یا انحراف نجات دهد) گویا همه ى مردم را زنده كرده است و البتّه رسولان ما دلایل روشنى را براى مردم آوردند، امّا (با این همه) بسیارى از مردم بعد از آن (پیام انبیا) در روى زمین اسرافكار شدند. *️⃣ در این آیه از و كشتن یك نفر به منزله ى كشتن همه مردم مطرح شده است. 👈 با نصب نرم افزار زیر با ما در این دوره ی تفسیر خوانی همراه شوید 👇 https://cafebazaar.ir/app/com.ghadeer.tafsirnour ⏺کانال انس با 🆔 @sahife2
4 ‏ 5 ✳️ حسن بن على بن فضال مى‏گويد: از حضرت رضا عليه السلام شنيدم فرمود: ما سُلِبَ احَدٌ كَريمَتَهُ الّا عَوَّضَهُ اللّهُ مِنْهُ الْجَنَّةَ. عضو ارزشمندى از انسان گرفته نمى‏شود، مگر اين كه خداوند به عوض آن‏ بهشت عنايت مى‏كند. رسول خدا صلى الله عليه و آله فرمود: ما مِنْ مُسْلمٍ يُبْتَلى فى جَسَدِهِ الّا قالَ اللّهُ عَزَّوَجَلَّ لِمَلائِكَتِهِ: اكْتُبُوا لِعَبْدى افْضَلَ ما كانَ يَعْمَلُ فى صِحَّتِهِ. مسلمانى به مرض دچار نمى‏شود، مگر اين كه خداوند عزّوجلّ به ملائكه مى‏فرمايد: براى بنده‏ام بهترين آنچه را كه در ايام سلامتش عمل مى‏كرد در پرونده‏اش ثبت كنيد. حضرت رضا عليه السلام فرمود: الْمَرَضُ لِلْمُؤْمِنِ تَطْهيرٌ وَ رَحْمَةٌ، وَ لِلْكافِرِ تَعْذيبٌ وَ لَعْنَةٌ، وَ انَّ الْمَرَضَ لايَزالُ بِالْمُؤْمِنِ حَتّى‏ لايَكُونَ عَلَيْهِ ذَنْبٌ. مرض براى مؤمن پاك كننده از گناه و رحمت الهى است و براى كافر عذاب و لعنت است و به حقيقت كه مرض با مؤمن هست در حدّى كه گناهى بر او نماند. حضرت صادق عليه السلام فرمود: صُداعُ لَيْلَةٍ تَحُطُّ كُلَّ خَطيئَةٍ الَّا الْكَبائِرَ. سردرد يك شب هر گناهى جز گناهان كبيره را از پرونده مى‏ريزد. 👈ادامه دارد ... ✍️ تفسير و شرح صحيفه سجاديه ، ج‏ 7 ، ص: 228 ◀️کانال انس با 🆔 @sahife2
4 ‏ 6 ✳️ امام صادق عليه السلام مى‏فرمايد: رسول خدا از سلمان هنگامى كه بيمار بود، عيادت كرد، سپس به او فرمود: اى سلمان! در بيمارى تو سه خصلت براى تو است. در ياد حضرت حقّى، دعايت در اين بيمارى مستجاب است، بيمارى، گناهى برايت نمى‏گذارد مگر اين كه از پرونده تو مى‏ريزد، خداوند تاوقت مرگ تو را عافيت دهد. «1» حضرت صادق عليه السلام فرمود: سَهَرُ لَيْلَةٍ فِى الْعِلَّةِ الَّتى تُصيبُ الْمُؤْمِنَ عِبادَةُ سَنَةٍ بيدارى يك شب در بيمارى كه متوجه مؤمن مى‏شود عبادت يك سال است. عَنْ امير المُؤمنينَ عليه السلام فى الْمَرَض يُصيبُ الصَّبىّ قالَ: كَفَّارَةٌ لِوالِدَيه. از امير المؤمنين عليه السلام است در مرضى كه به فرزند انسان مى‏رسد، فرمود: بيمارى كودك كفّاره‏اى براى گناهان پدر و مادر است. راوى مى‏گويد از على بن الحسين زين العابدين عليه السلام شنيدم كه فرمود: مَا اخْتَلَجَ عِرْقٌ وَلا صُدِعَ مُؤْمِنٌ قَطُّ الّا بِذَنْبِهِ وَ ما يَعْفُو اللّهُ عَنْهُ اكْثَرُ، وَ كانَ اذا رَأَى الْمَريضَ قَدْ بَرِى‏ءَ قالَ لَهُ: لِيَهْنِئْكَ الطُّهْرُ- اىْ مِنَ الذُّنُوبِ- فَاسْتَأْنِفِ الْعَمَلَ. رگى در بدن مؤمن حركت نمى‏كند يا نمى‏شكافد مگر به خاطر گناهش و آنچه را خداوند از مؤمن عفو مى‏كند و آن را به جريمه و عقاب نمى‏برد بيش از آن است و چون امام زين العابدين مريض شفا يافته‏اى را مى‏ديد به او مى‏فرمود، پاكى را به تو تهنيت مى‏گويم. يعنى پاكى از گناهان را، عمل را از سر بگير كه حال به خاطر بيماريت از گناهانت پاك شده‏اى. رسول خدا صلى الله عليه و آله به على عليه السلام فرمود: يا عَلِىُّ انينُ الْمَريضِ تَسْبيحٌ، وَ صِياحُهُ تَهْليلٌ، وَ نَوْمُهُ عَلَى الْفِراشِ عِبادَةٌ، وَ تَقَلُّبُهُ جَنْباً الى‏ جَنْبٍ فَكَانَّما يُجاهِدُ عَدُوَّ اللّهِ، وَ يَمْشى فِى النّاسِ وَ ما عَليْهِ ذَنْبٌ. يا على! ناله مريض تسبيح و فريادش تهليل و خوابش در رختخواب عبادت و از اين پهلو به آن پهلو غلتيدنش همچون جهاد با دشمن خدا است، يا على او در بين مردم حركت مى‏كند در حالى كه به خاطر آن بيمارى گناهى بر او نيست. 👈ادامه دارد ... ✍️ تفسير و شرح صحيفه سجاديه ، ج‏ 7 ، ص: 228 ◀️کانال انس با 🆔 @sahife2
D1737514T16106002(Web).mp3
1.15M
👈🔊 دعای صحیفه سجادیه با صدای عربی سلیس مرحوم (اینجا) ◀️ کانال انس با 🆔 @sahife2
4 ‏ 7 ✳️ عبدالرحمن بن جندب مى‏گويد: زمانى كه همراه با امير المؤمنين عليه السلام از صفين برگشتيم و خانه‏هاى كوفه را ديديم ناگهان چشم ما به پيرمردى افتاد كه در سايه خانه‏اش نشسته بود و آثار مرض درقيافه‏اش ديده مى‏شد، على عليه السلام به او فرمود: صورتت را رنگ پريده مى‏بينم، آيا به خاطر بيمارى است؟ عرضه داشت: آرى، فرمود: آيا از اين بيمارى كراهت دارى؟ عرضه داشت: دوست ندارم چنين مرضى را كسى دچار شود، امام فرمود: آنچه را كه به تو رسيده به حساب خدا نمى‏گذارى؟ عرضه داشت: چرا؟ فرمود: تو را به رحمت پروردگارت بشارت باد و بدان كه به خاطر اين بيمارى گناهت آمرزيده شده است. حضرت صادق عليه السلام فرمود: ساعاتُ اْلَاوْجاعِ يَذْهَبْنَ بِساعاتِ الْخَطايا. ساعات دردها، از بين برنده ساعات خطاهاست. جابر بن عبداللَّه رحمهم الله مى‏گويد: مردى كرولال به سوى رسول خدا صلى الله عليه و آله آمد و به نزد حضرت ايستاد و سپس با دست اشاره كرد، حضرت فرمود: صفحه‏اى به او بدهيد تا آنچه مى‏خواهد بنويسد، بر صفحه نوشت: اشْهَدُ انْ لا الهَ الَّا اللّهُ وَ انَّ مُحَمَّداً رَسُولُ اللّهِ. حضرت فرمود: براى او بنويسيد كه تو را به بهشت بشارت باد، مسلمانى نيست كه عضو اصلى خود را يا زبان يا گوش، يا دست يا پا را از دست بدهد، پس خدا را سپاس گويد بر آنچه به او رسيده و آن را نزد خدا به حساب آورد، مگر اين كه‏ خداوند او را از آتش نجات دهد و به بهشت ببرد. سپس رسول خدا صلى الله عليه و آله فرمود: بلا كشيده‏گان در دنيا را هر آينه در آخرت درجاتى است كه به اعمال خود به آن درجات نمى‏رسند، ثوابى كه براى بلا كشيده‏هاى از اهل توحيد در قيامت مقرّر است به نحوى است كه بيننده آن ثواب مى‏گويد: اى كاش بدنم در دنيا در راه خدا با قيچى قطعه قطعه مى‏شد تا به چنين بهره‏اى نايل مى‏شدم، البته اى امّت من بدانيد كه خداوند عملى را در اتصال به غير مكتب اسلام نخواهد پذيرفت. 👈ادامه دارد ... ✍️ تفسير و شرح صحيفه سجاديه ، ج‏ 7 ، ص: 228 ◀️کانال انس با 🆔 @sahife2
4 ‏ 8 ✳️ رسول خدا صلى الله عليه و آله فرمود: جبرئيل به زيباترين صورت بر من فرود آمد و گفت: اى محمد خداوند تو را سلام مى‏رساند و مى‏گويد: من به دنيا وحى كردم بر اولياى من تلخ و تنگ و شديد باش تا عاشق لقاى من باشند و بر دشمنانم راحت و خوش و آسان و پاكيزه باش تا لقاى مرا دشمن بدارند، من دنيا را زندان اوليائم و بهشت دشمنانم قرار دادم. امير المؤمنين عليه السلام فرمود: انَّ الْبَلاءَ لِلظّالِمِ ادَبٌ، وَ لِلْمُؤْمِنِ امْتِحانٌ، وَ لِلْانْبِياءِ دَرَجَةٌ، وَ لِلْاوْلِياءِ كَرامَةٌ. به حقيقت بلا و ناراحتى براى ستمگر ادب و براى مؤمن امتحان و آزمايش و براى انبيا درجه و براى اولياى كرامت و بزرگوارى است. 👈ادامه دارد ... ✍️ تفسير و شرح صحيفه سجاديه ، ج‏ 7 ، ص: 228 ◀️کانال انس با 🆔 @sahife2
دعای دُعَاؤُهُ عِنْدَ الْمَرَضِ 🌹 دعای سیدالساجدین (علیه السلام ) "آنگاه که بیمار میشد یا سختی و بلایی فرود می آمد" 👈 لینک متن با ترجمه " اینجا " صوتی تصویر " اینجا " ترجمه صوتی " اینجا " ✳️کانال انس با 🆔 @sahife2