صالحی - ارتباط کاربران
🛑📸 مبلغ فطریه سال ۱۴۰۴ چقدر است؟ ➖➖➖➖➖➖➖➖ @Qomonline #قمآنلاین، کانون اخبار مهم🔝
.
🔻 کفاره عذر (فدیه): روزی ۲۰ هزار تومان،
🔻 کفاره عمد (۶۰ برابر فدیه): روزی ١ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان
🔸
هدایت شده از فقه و احکام رهبری (leader.ir)
44.57M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📚 نسیم احکام
💠 تفاوتهای اصلی بین کفاره و فطریه
✅ چهار تفاوت اصلی کفاره و فطریه: زمان، مکان، نوع پرداخت و شخص پرداختکننده
🆔 @leader_ahkam
بسم الله
🔸 فردا #دوشنبه ١١ فروردین ١۴۰۴، و #اول_ماه_قمری شوال ۱۴۴۶ میباشد
🔸 #ختم_سوره_واقعه در ماه قمریای که از دوشنبه آغاز شود 👇
🌐 eitaa.com/salehi786/3842
🌐 eitaa.com/salehi786/3843
🔸
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 کلیپ تصویری فرمایشات حضرت آیتالله بهجت:
🌟«ختم سوره واقعه در دوشنبه اول ماه، جهت ازدیاد روزی»🍃
📚درس خارج فقه، کتاب حج، ٢۶ آذر ١٣٨۶
🔹 مشاهده دستورالعمل ختم سوره واقعه
#رزق_و_روزی #ازدیاد_روزی #ختم_واقعه #سوره_واقعه #ختم_مجرب #وسعت_رزق
🔹کانال رسمی مؤسسه نشر آثار آیتالله بهجت:
🔹 eitaa.com/bahjat_ir/6251
🔸
@Salehi786
هدایت شده از مرکز نشر آثار آیتالله بهجت
💢 ختمی مجرب به دستور آیتالله بهجت قدسسره برای افزایش رزق و روزی
🔻 دستورالعمل ختم سوره واقعه:
⭕️ این ختم، از ختمهای مأثوره و بسیار مجرب است که مورد توصیه علما و بزرگان بوده و حضرت آیتالله بهجت نیز مطابق نظر اساتید معظمشان، بدان تأکید داشتهاند.
✅دستورالعمل این ختم، آنچنانکه در روایات وارد شده، بدینصورت است: چون اول ماه، دوشنبه باشد؛ شروع کند به خواندن این سورۀ مبارکه، با طهارت و رو به قبله.
روز اول یک مرتبه، روز دوم دو مرتبه، و روز سوم سه مرتبه و همچنین تا چهاردهم چهارده مرتبه بخواند. همچنین هرروز بعد از اتمام تلاوت سورههای مبارکه آنروز، این دعا را بخواند:
يا مُسَبِّبَ الْأَسْبابِ وَ يَا مُفَتِّحَ الْأَبْوابِ، اِفْتَحْ لَنا الْأَبْوابَ وَ يَسِّرْ عَلَيْنَا الْحِسابَ وَ سَهِّلْ عَلَيْنَا الْعِقابَ [الصِّعابَ]، اللَّهُمَّ إِنْ كَانَ رِزْقِي وَ رِزْقُ عِیالي فِي السَّمَاءِ فَأَنْزِلْهُ، وَ إِنْ كَانَ فِي الْأَرْضِ فَأَخْرِجْهُ، وَ إِنْ كَانَ فِي الْأَرْضِ بَعِيدًا فَقَرِّبْهُ، وَ إِنْ كَانَ قَرِيبًا فَيَسِّرْهُ، وَ إِنْ كانَ يَسِيرًا فَكَثِّرْهُ، وَ إِنْ كانَ كَثيرًا فَخَلِّدْهُ، وَ إِنْ كانَ مُخَلَّدًا فَطَيِّبْهُ، وَ إِنْ كانَ طَيِّبًا فَبارِكْ لِي فِيهِ، وَ إِنْ لَمْ يَكُنْ يَا رَبِّ فَكَوِّنْهُ بِكَيْنُونِيَّتِكَ، وَ وَحْدانِيَّتِكَ إِنَّكَ عَلی كُلِّ شَیْءٍ قَدیرٌ، وَ إِنْ كانَ عَلی أَيْدِي شِرارِ خَلْقِكَ فَانْزَعْهُ وَ انْقُلْهُ إِلَيَّ حَيْثُ أَكُونُ، وَ لَا تَنْقُلْنِي إِلَيهِ حَيْثُ يَكُونُ.
✅در ادامه مرحوم مجلسی رحمهالله از امام سجاد علیهالسلام نقل میفرماید که در روزهای پنجشنبه میان این چهارده روز، به جای دعای فوق، پس از اتمام سورههای شریفه، این دعا را قرائت نماید؛ آن دعا چنین است:
يا واحِدُ يَا ماجِدُ، يَا جَوادُ يَا حَليمُ، يَا حَنّانُ يَا مَنّانُ يَا كَريمُ، أَسْأَلُكَ تُحْفَةً مِنْ تُحَفاتِكَ تَلُمُّ بِها شَعْثي، وَ تَقْضي بِها دَيْني، وَ تُصْلِحُ بِهَا شَأْني، بِرَحْمَتِكَ يَا سَيِّدي. اَللّهُمَّ إِنْ كانَ رِزْقي فِي السَّماءِ فَأَنْزِلْهُ، وَ إِنْ كانَ فِي الأَرْضِ فَأَخْرِجْهُ، وَ إِنْ كانَ بَعيدًا فَقَرِّبْهُ، وَ إِنْ كانَ قَريبًا فَيَسِّرْهُ، وَ إِنْ كانَ قَليلًا فَكَثِّرْهُ، وَ إِنْ كانَ كَثيرًا فَبارِكْ لي فيهِ، وَ أَرْسِلْهُ عَلَى أَيْدي خِيَارِ خَلْقِكَ، وَ لَا تُحْوِجْني إِلَى شِرارِ خَلْقِكَ، وَ إِنْ لَمْ يَكُنْ فَكَوِّنْهُ بِكَيْنُونِيَّتِكَ [بِكَيْنُونَتِكَ] وَ وَحْدانِيَّتِكَ. اَللّهُمَّ انْقُلْهُ إِلَيَّ حَيْثُ أَكُونُ،وَ لَا تَنْقُلْني إِلَيْهِ حَيْثُ يَكُونُ، إِنَّكَ عَلى كُلِّ شَيْءٍ قَديرٌ، [يا حَيُّ يَا قَيُّومُ يَا واحِدُ يَا مَجيدُ يَا بَرُّ يَا كَريمُ] يَا رَحيمُ يَا غَنِيُّ، صَلِّ عَلى مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ تَمِّمْ عَلَيْنا نِعْمَتَكَ، وَ هَنِّئْنا كَرامَتَكَ وَ أَلْبِسْنا عافِيَتَكَ.
#بهجت_الدعا، ص٣۶٢ـ٣۶۴ (مجموعه ادعیه، اذکار و دستورالعملهای مورد توصیه حضرت آیتالله بهجت قدس سره)
✅ البته نکته مهم طبق فرمایشات حضرت آیتالله بهجت آناستکه به قدری این ختم مهم هست که میتوان آنرا حتی در غیر از شرایط ذکر شده به جای آورد؛ به طور مثال حتی میتوان در یک نوبت با تلاوت مجموع سورهها (١٠۵ بار) و خواندن دعاهای آن بجا آورده شود.
☑️کانال رسمی مرکز تنظیم و نشر آثار حضرت آیتالله بهجت قدسسره
✅ @bahjat_ir
بسم الله
#حدیث
🔸 کراهت روزه گرفتن ۳ روز بعد از عید فطر (و عید قربان)
🔹سه حدیث در یک باب کتاب وسائل الشیعه:
⚡ بَابُ كَرَاهَةِ صَوْمِ ثَلاَثَةِ أَيَّامٍ بَعْدَ عِيدِ اَلْفِطْرِ
🔸
🔻حدیث اول
جامع الاحادیث
https://hadith.inoor.ir/fa/hadith/174470
تفصیل وسائل الشیعة إلی تحصیل مسائل الشریعة، ج ۱۰، ص ۵۱۹
شناسه حدیث: ۱۷۴۴۷۰
باب: بَابُ كَرَاهَةِ صَوْمِ ثَلاَثَةِ أَيَّامٍ بَعْدَ عِيدِ اَلْفِطْرِ
قائل: امام صادق (علیه السلام)
🔻مُحَمَّدُ بْنُ اَلْحَسَنِ بِإِسْنَادِهِ عَنِ اِبْنِ أَبِي عُمَيْرٍ عَنْ زِيَادِ بْنِ أَبِي اَلْحَلاَّلِ قَالَ: قَالَ لَنَا أَبُو عَبْدِ اَللَّهِ (عَلَيْهِ اَلسَّلاَمُ):
⚡ لاَ صِيَامَ بَعْدَ اَلْأَضْحَى ثَلاَثَةَ أَيَّامٍ، وَ لاَ بَعْدَ اَلْفِطْرِ ثَلاَثَةَ أَيَّامٍ، إِنَّهَا أَيَّامُ أَكْلٍ وَ شُرْبٍ.
محمد بن حسن به سند خود از ابن ابی عمیر از زیاد بن ابی حلّال نقل کرده که گفت: امام صادق (علیه السلام) به ما فرمود:
⚡ «پس از عيد قربان و عيد فطر سه روز، روزه اى دركار نيست، چون اين ايام روزهاى خوردن و نوشيدن است.»
مُحَمَّدُ بْنُ يَعْقُوبَ عَنْ عِدَّةٍ مِنْ أَصْحَابِنَا عَنْ أَحْمَدَ بْنِ مُحَمَّدٍ عَنْ أَبِي سَعِيدٍ اَلْمُكَارِي عَنْ زِيَادِ بْنِ أَبِي اَلْحَلاَّلِ : مِثْلَهُ .
محمد بن یعقوب از چند تن از اصحاب ما از احمد بن محمد از ابی سعید مکاری از زیاد بن ابی حلّال نقل کرده که حدیثی مشابه روایت شده است.
🔸
🔻حدیث دوم
جامع الاحادیث
https://hadith.inoor.ir/fa/hadith/174471
تفصیل وسائل الشیعة إلی تحصیل مسائل الشریعة، ج ۱۰، ص ۵۱۹
شناسه حدیث: ۱۷۴۴۷۱
قائل: امام الصادق (علیه السلام)
🔻وَ عَنْ مُحَمَّدِ بْنِ إِسْمَاعِيلَ عَنِ اَلْفَضْلِ بْنِ شَاذَانَ عَنْ صَفْوَانَ بْنِ يَحْيَى وَ اِبْنِ أَبِي عُمَيْرٍ عَنْ عَبْدِ اَلرَّحْمَنِ بْنِ اَلْحَجَّاجِ قَالَ:
⚡سَأَلْتُ أَبَا عَبْدِ اَللَّهِ (عَلَيْهِ اَلسَّلاَمُ) عَنِ اَلْيَوْمَيْنِ اَللَّذَيْنِ بَعْدَ اَلْفِطْرِ، أَ يُصَامَانِ أَمْ لاَ؟
⚡فَقَالَ: أَكْرَهُ لَكَ أَنْ تَصُومَهُمَا .
🔻 عبدالرحمن بن حجاج گفت: از امام صادق (علیه السلام) درباره دو روز پس از عید فطر پرسیدم که آیا روزه گرفتن در آنها جایز است؟
⚡ حضرت فرمود: «برای تو کراهت دارد که این دو روز (بعد از عید فطر) را روزه بگیری.»
🔸
🔻حدیث سوم
جامع الاحادیث
https://hadith.inoor.ir/fa/hadith/174472
تفصیل وسائل الشیعة إلی تحصیل مسائل الشریعة، ج ۱۰، ص ۵۱۹
شناسه حدیث: ۱۷۴۴۷۲
قائل: مضمر
🔻مُحَمَّدُ بْنُ اَلْحَسَنِ بِإِسْنَادِهِ عَنْ عَلِيِّ بْنِ اَلْحَسَنِ بْنِ فَضَّالٍ عَنْ مُحَمَّدِ بْنِ إِسْمَاعِيلَ عَنْ حَمَّادِ بْنِ عِيسَى عَنْ حَرِيزٍ عَنْهُمْ (عَلَيْهِمُ اَلسَّلاَمُ) قَالَ:
⚡ إِذَا أَفْطَرْتَ مِنْ رَمَضَانَ فَلاَ تَصُومَنَّ بَعْدَ اَلْفِطْرِ تَطَوُّعاً إِلاَّ بَعْدَ ثَلاَثٍ يَمْضِينَ.
🔻محمد بن حسن به سند خود از علی بن حسن بن فضال از محمد بن اسماعیل از حماد بن عیسی از حریز از معصومین (علیهم السلام) نقل کرده که فرمودند:
⚡ «وقتی از روزه رمضان افطار کردی، پس از عید فطر تا سه روز تمام نشده، روزه مستحبی نگیر.»
🔹
✅ توضیحات بیشتر 👇
🌐 eitaa.com/salehi786/3845
🔸
@Salehi786
بسم الله
🔸 کراهت روزه سه روز ابتدایی ماه شوال
🔹روزه گرفتن در شش روز ابتدای ماه شوال (بعد از عید فطر) بر اساس دیدگاه اکثر اهل سنت تأکید شده است و بر اساس دیدگاه احادیث شیعه، روزه گرفتن در دو یا سه روز ابتدایی ماه شوال (بعد از عید فطر) مکروه است و ثواب این روزهها از روزههای مستحب دیگر کمتر است و به آن تأکید نشده است.
از امام صادق (ع) نقل کرده اند که فرمود: بعد از عید قربان و عید فطر سه روز روزه نگیر؛ زیرا آن ایام برای خوردن و آشامیدن است.
📌مقاله پایگاه جامع فرق، ادیان و مذاهب
🌐 www.adyannet.com/fa/news/37909
🔸
🔻 روزه عید فطر و عید قربان طبق نظر فریقین حرام است. مشهور است بعد از عید فطر شش روز روزه گرفته شود که با روزه های ماه رمضان ثواب روزه یک سال را داشته باشد.
قول به استحباب روزه این شش روز، مطابق نظر اهل سنت است و در صحیح مسلم آمده است که کسی که ماه رمضان را روزه بدارد و شش روز به دنبال آن روزه بگیرد، ثواب روزه کل روزگار را خواهد داشت؛[1]
ولی طبق روایات شیعه، استحباب خاص برای این ایام وارد نشده است و برخی از علما که به روایت زهری از امام سجاد (علیهالسلام) استناد میکنند،[2] با اینکه در روایت، روزه این شش روز ظهور در استحباب دارد، ولی به علت ضعف راوی این روایت (زهری) که از عمال بنی امیه است، این روایت قابل معارضه با روایات کراهت روزه سه روز اول ماه شوال نیست.
روایات متعدد و معتبری در کتابهای حدیثی شیعه وجود دارد که روزه گرفتن در روزهای ابتدایی ماه شوال (بعد از عید فطر) را مکروه می دانند.
در روایت صحیحی از عبدالرحمن بن حجاج نقل شده که از امام صادق (علیهالسلام) سؤال کردم آیا دو روز بعد عید فطر را روزه بگیرم یا نه؟ امام فرمود: برای تو مکروه میدانم، این دو روز را روزه بگیری.[3]
در روایت موثق دیگری از حريز به نقل از ائمه (علیهمالسلام) روایت شده است که فرمودند: «هنگامی که ماه رمضان را (در پایان آن) افطار کردی، پس بعد از روز عید فطر روزه تطوع (مستحبی) نگیر، مگر بعد از اینکه سه روز (از ماه شوال) بگذرد.»[4]
و در روایت صحيح دیگری از ابن أبی عمير از زياد بن أبی حلال نقل شده که امام صادق (علیهالسلام) به ما فرمود: بعد از عید قربان و عید فطر سه روز روزه نگیر؛ زیرا آن ایام برای خوردن و آشامیدن است.[5]
این روایات مستمسک فقها و محدثانی از شیعه شده است که روزه گرفتن در سه روز ابتدایی ماه شوال را بدون فضیلت دانسته و اولویت را در ترک آن میدانند.
مثلا مرحوم کاشف الغطاء در بین روزههای مستحب آورده است: «صوم ستّة أيّام بعد عيد الفطر وتركه أولى» .[6] «روزه شش روز بعد از عید فطر از روزههای مستحب است و ترک آن ارجحیت دارد.»
ملاصالح مازندرانی نیز در مورد روایات استحباب روزه شش روز بعد از عید فطر در ماه شوال میگوید: «این قول شافعی، احمد بن حنبل و بسیاری از علمای اهل سنت است؛ از قاضی ابویوسف کراهت آن به دلیل خوف از واجب شدن آن نقل شده و مالک بن انس هم آن را مکروه میداند و میگوید: کسی از فقها را ندیدم که روزه بگیرد و نشنیدم از سلف کسی آن را سفارش کند و اهل علم آن را کراهت دارند و از بدعت بودن آن میترسند و جاهلان چیزی که جزء رمضان نیست به آن ملحق میکنند. در صحیح مسلم از ابوایوب انصاری این روزه از پیامبر اکرم (صلیاللهعلیهوآله) نقل شده است.
در روایات شیعه نیز روزه این شش روز در روایتی از زهری نقل شده است که این روزها در شمار مواردی که اختیار با روزه گیرنده است ذکر شده است. (یعنی تأکید و سفارشی به آن نیست) بر این اخبار که از اهل سنت است، اعتمادی نیست و روایات بسیاری در نهی از آن وارد شده است، مانند روایت حریز.»[7]
پدر علامه مجلسی نیز استحباب روزه در شش روز اول شوال را مشهور بین اهل سنت می داند و روزه گرفتن بعد از دو یا سه روز بعد از عید فطر را افضل می داند.[8]
شیخ حر عاملی نیز به دلیل اعتقاد به کراهت روزه سه روز ابتدای ماه شوال، بابی با عنوان «بَابُ كَرَاهَةِ صَوْمِ ثَلَاثَةِ أَيَّامٍ بَعْدَ عِيدِ الْفِطْر» آورده است.
ایشان پس از نقل سه روایت در این باره میگوید: «با اینکه روزه سه روز بعد از عید فطر جایز است، ثواب روزه این روزها مانند روزهای دیگر نیست.»[9] این توضیح همان معنای مکروه در عبادات به معنی «اقل ثواباً» است.
بنابراین روزه گرفتن در شش روز ابتدایی ماه شوال (بعد از عید فطر) بر اساس دیدگاه اکثر اهل سنت تأکید شده است و بر اساس دیدگاه احادیث شیعه، روزه گرفتن در سه روز ابتدایی ماه شوال (بعد از عید فطر) مکروه است و ثواب این روزهها از روزههای مستحب دیگر کمتر است و به آن تأکید نشده است.
🔸
🔻 پینوشت:
[1]. صحیح مسلم، مسلم نیشابوری، ج2، ص822.
[2]. الکافی، کلینی، ج4، ص86.
[3]. الکافی، کلینی، ج4، ص148.
[4]. تهذيب الأحكام، شیخ طوسی، ج4، ص298.
[5]. الکافی، کلینی، ج4، ص148.
[6]. کشف الغطاء عن مبهمات الشریعه الغرّاء، ج4، ص51.
[7]. شرح فروع الکافی، ملا صالح مازندرانی، ج4، ص92.
[8]. روضة المتقين فی شرح من لا يحضره الفقيه، محمدتقی مجلسی، ج3، ص235.
[9]. وسائل الشيعة، شیخ حر عاملی، ج10، ص519.
🔸
@Salehi786
fetrie.pdf
182.9K
🔸 احکام زکات فطره و فدیه
🔻 مطابق با فتاوای حضرت آیتالله امام خامنهای (حفظه الله)
🌐 https://khl.ink/f/39919
🔸
@Salehi786
صالحی - ارتباط کاربران
💢 ختمی مجرب به دستور آیتالله بهجت قدسسره برای افزایش رزق و روزی 🔻 دستورالعمل ختم سوره واقعه: ⭕️
.
بسم الله
✅ دو نکته پیرامون ختم سوره واقعه
(در پاسخ کاربران)
https://eitaa.com/salehi786/3843
🔸
🔸 ١. دعاهای ذکر شده، روزی فقط یکبار خوانده میشوند، بعد از اتمام مجموع سوره ها، وقتی کل قرائات تمام شد، در آن روز فقط یکبار دعای مذکور خوانده میشود.
و در روز پنجشنبه، آن دعایی که فقط یکبار خوانده میشود بجای دعای روزهای قبلش یک دعای دیگر است که ذکر شده است.
🔸
🔸 ٢. برخی ترجمهی دعاها را هم خواسته اند که هنگام خواندن توجه بیشتری به مضمون دعاها داشته باشند، در ادامه دعاهای ذکرشده با ترجمه میآید:
✅ ١. دعایی که هر روز بعد از اتمام مجموع سورههای مبارکه آنروز، این دعا را فقط یکبار بخواند:
⚡ يَا مُسَبِّبَ الْأَسْبَابِ وَ يَا مُفَتِّحَ الْأَبْوَابِ، اِفْتَحْ لَنَا الْأَبْوَابَ وَ يَسِّرْ عَلَيْنَا الْحِسَابَ وَ سَهِّلْ عَلَيْنَا الصِّعَابَ، اللَّهُمَّ إِنْ كَانَ رِزْقِي وَ رِزْقُ عِيَالِي فِي السَّمَاءِ فَأَنْزِلْهُ، وَ إِنْ كَانَ فِي الْأَرْضِ فَأَخْرِجْهُ، وَ إِنْ كَانَ فِي الْأَرْضِ بَعِيدًا فَقَرِّبْهُ، وَ إِنْ كَانَ قَرِيبًا فَيَسِّرْهُ، وَ إِنْ كَانَ يَسِيرًا فَكَثِّرْهُ، وَ إِنْ كَانَ كَثِيرًا فَخَلِّدْهُ، وَ إِنْ كَانَ مُخَلَّدًا فَطَيِّبْهُ، وَ إِنْ كَانَ طَيِّبًا فَبَارِكْ لِي فِيهِ، وَ إِنْ لَمْ يَكُنْ يَا رَبِّ فَكَوِّنْهُ بِكَيْنُونِيَّتِكَ، وَ وَحْدَانِيَّتِكَ إِنَّكَ عَلَى كُلِّ شَيْءٍ قَدِيرٌ، وَ إِنْ كَانَ عَلَى أَيْدِي شِرَارِ خَلْقِكَ فَانْزَعْهُ وَ انْقُلْهُ إِلَيَّ حَيْثُ أَكُونُ، وَ لَا تَنْقُلْنِي إِلَيْهِ حَيْثُ يَكُونُ.
🔻 ای به وجودآورنده اسباب و ای گشاینده درها! درهای [رحمتت] را به روی ما بگشا و حساب [اعمالمان] را بر ما آسان کن و سختیها را برای ما آسان نما. خدایا! اگر روزی من و خانوادهام در آسمان است، آن را فرود آور، و اگر در زمین است، آن را بیرون آور، و اگر در زمین دور است، آن را نزدیک کن، و اگر نزدیک است، آن را آسان گردان، و اگر کم است، آن را بسیار کن، و اگر بسیار است، آن را پایدار ساز، و اگر پایدار است، آن را پاکیزه کن، و اگر پاکیزه است، در آن برای من برکت قرار ده، و اگر [اصلاً] وجود ندارد، ای پروردگار! آن را به قدرت بیهمتایت ایجاد کن، چرا که تو بر هر چیزی توانایی. و اگر [روزیام] در دستان بدترین مخلوقات توست، آن را از آنها بگیر و به سوی من انتقال ده، و مرا به سوی آنها مفرست.
🔸🔸🔸
✅ ٢. دعایی که فقط روز پنجشنبه، بجای دعای فوق، بعد از اتمام مجموع سورههای مبارکه آنروز، این دعا را فقط یکبار بخواند:
⚡ يَا وَاحِدُ يَا مَاجِدُ، يَا جَوَادُ يَا حَلِيمُ، يَا حَنَّانُ يَا مَنَّانُ يَا كَرِيمُ، أَسْأَلُكَ تُحْفَةً مِنْ تُحَفَاتِكَ تَلُمُّ بِهَا شَعْثِي، وَ تَقْضِي بِهَا دَيْنِي، وَ تُصْلِحُ بِهَا شَأْنِي، بِرَحْمَتِكَ يَا سَيِّدِي. اَللَّهُمَّ إِنْ كَانَ رِزْقِي فِي السَّمَاءِ فَأَنْزِلْهُ، وَ إِنْ كَانَ فِي الْأَرْضِ فَأَخْرِجْهُ، وَ إِنْ كَانَ بَعِيدًا فَقَرِّبْهُ، وَ إِنْ كَانَ قَرِيبًا فَيَسِّرْهُ، وَ إِنْ كَانَ قَلِيلًا فَكَثِّرْهُ، وَ إِنْ كَانَ كَثِيرًا فَبَارِكْ لِي فِيهِ، وَ أَرْسِلْهُ عَلَى أَيْدِي خِيَارِ خَلْقِكَ، وَ لَا تُحْوِجْنِي إِلَى شِرَارِ خَلْقِكَ، وَ إِنْ لَمْ يَكُنْ فَكَوِّنْهُ بِكَيْنُونَتِكَ وَ وَحْدَانِيَّتِكَ. اَللَّهُمَّ انْقُلْهُ إِلَيَّ حَيْثُ أَكُونُ، وَ لَا تَنْقُلْنِي إِلَيْهِ حَيْثُ يَكُونُ، إِنَّكَ عَلَى كُلِّ شَيْءٍ قَدِيرٌ، [يَا حَيُّ يَا قَيُّومُ يَا وَاحِدُ يَا مَجِيدُ يَا بَرُّ يَا كَرِيمُ] يَا رَحِيمُ يَا غَنِيُّ، صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ تَمِّمْ عَلَيْنَا نِعْمَتَكَ، وَ هَنِّئْنَا كَرَامَتَكَ وَ أَلْبِسْنَا عَافِيَتَكَ.
🔻 ای یگانه! ای بزرگوار! ای بخشنده! ای بردبار! ای مهربان! ای بخشایشگر! ای کریم! از تو هدیهای از هدیههایت را میخواهم که با آن پریشانیام را جمع کنی، و بدهیام را ادا نمایی، و وضعیتم را اصلاح کنی، به رحمتت ای سرور من! خدایا! اگر روزی من در آسمان است، آن را فرود آور، و اگر در زمین است، آن را بیرون آور، و اگر دور است، آن را نزدیک کن، و اگر نزدیک است، آن را آسان گردان، و اگر کم است، آن را بسیار کن، و اگر بسیار است، در آن برای من برکت قرار ده، و آن را به دست بهترین بندگانت برسان، و مرا به بدترین بندگانت نیازمند مساز، و اگر [روزیام] نیست، آن را به قدرت و یگانگیات ایجاد کن. خدایا! آن را به جایی که من هستم منتقل کن، و مرا به جایی که آن است مفرست، چرا که تو بر هر چیزی توانایی. [ای زنده! ای پایدار! ای یگانه! ای بزرگوار! ای نیکوکار! ای کریم!] ای مهربان! ای بینیاز! بر محمد و آل محمد درود فرست و نعمتت را بر ما کامل کن، و کرامتت را به ما بچشان، و عافیتت را بر ما بپوشان.
🔸
@Salehi786
@RAZ_OFOGHTV - Raz 20 Mr Abedini.mp3
25.41M
💬#صوت کامل • #قسمت_بیستم
✨برنامه تلویزیونی راز • فصل ضیافت
❤️ زندگی قرآنی
✨مهمان حجت الاسلام والمسلمين #استاد_عابدینی
⚪️میزبان دکتر وحید یامین پور
✨برنامه تلویزیونی راز
🔗 @Raz_ofoghTV
🔸
@Salehi786
هدایت شده از بر پا
زن مکشوفه زیر عبا
☘امسال برگشتنم از اردوی جهادی با هواپیما بود، از فرودگاه بندرعباس، جایی که مسافرانش بیشتر سفرهایشان توریستی و حال و هوایشان با ما متفاوت است، سر که میچرخانی از هر پنج شش خانم توی فرودگاه یکی مکشوفه است. عموما هم یک آخوند با کفش و عبای خاکی و قیافه ای که اصلا با سرتاپای مهمانها و فروشنده های لوکس فرودگاه نمیسازد، روی مخشان است.
☘من البته راضیم. احساس میکنم همین چرخیدنم توی فرودگاه با لباس طلبگی تبلیغ است و امر به معروف. اما امسال فرق میکرد. خبر نداشتم قرار است چه بلایی سرم بیاید. وارد هواپیما که شدم روی بلیطم نوشته بود ۱۶ d ، جلو رفتم تا به صندلیم رسیدم. یا حضرت عباس، کنار صندلی من یک خانم مکشوفه بی حجاب از اون سانتی مانتال هاش نشسته بود، کنار او نیز پسر بچه ای نشسته بود که ظاهرا بچه اش بود. همون اول به ذهنم رسید به صندلیهای اطراف نگاه کنم، تلاش بی ثمری بود، همه خانوادگی بودند قطعا از هم جدا نمیشدند، به فرض هم خانوادگی نبودند، چه باید میگفتم بهشان؟ روم نمیشد. با یک احساس مصیبت و خجالتی کنار اون خانم نشستم.
هزار فکر و خیال از ذهنم گذشت. تصور کنید، در هواپیمایی که مسافرها را میچپونند تو هم تو هم که پول بیشتری در بیاورند. یک روحانی ملبس، کنار یک خانم مکشوفه. یا خدا. بدتر از این نمیشد.
☘چطور بود به اون خانم تذکر بدم. اما چیزی نداشت روی سرش بیندازد، اصلا چه کار میتوانست بکند با آن وضع. اگر داد و بیداد راه میانداخت هم یک وضع دو قطبی و درگیری درست میشد. خدا نگذره از این مسوولین. به مسوولین چه مربوط. خوب من خودم طلبه ام مسوولم. توی این شرایط احساس کردم زن میخواهد جایش را با بچه اش عوض کند، خوشحال شدم. پرسیدم میخواهید جایتان را تغییر بدید؟ خیلی سفت گفت نه خیر. هیچ.
☘به نظرم رسید، این احساس بیگانگی از من آخوند هم چیز بدی است. چرا احساس خجالت نمیکنند از این وضعشان. معذب بودم. واقعا کنار چنین خانمی نشستن حدود یکی دو ساعت سخت است. قرآنم را در آوردم. گفتم هم حواسم را پرت کنم هم قرآنم را بخوانم هم با رفتارم به او و همه حالی کنم که متوجه خدا باشند. گاهی رفتار آدم میتواند زبان گویایی باشد. مثل همین لباسهای آخوندی.
☘غافل از اینکه آیات قرآن اما احساس بزرگی و پدری را در جانم زنده میکرد. احساس میکردم من مقابل این خانم و دیگران نیستم. من بنا است در جایگاه دین و پدری جامعه باشم. تکاپوی درونم آرام و آرام تر شد. احساس میکردم قرآن خواندن علنی ام فضا را تلطیف میکرد اما بیشتر از آن جانم را جلا میداد و آرام میکرد. در همین حین احساس کردم پسر به مادرش میگوید، سردش شده. آنقدر نزدیک بودیم که کاملا بشنوم. مادر سعی میکرد چیزی پیدا کند که روی پسر بکشد تا گرمش کند. خنده دار بود اما
☘نمیدانم چطور به ذهنم زد، عبایم را از شانه برداشتم، به آن خانم و پسرش دادم، با تعجب نگاهم کردند، گفتم تعارف نکنید، گرمتان میشود. زن عبا را روی پسرش کشید و البته روی خودش. احساس میکردم خانواده خودم را مراقبت کرده ام. تصور کنید در کل مسیر آن خانم مکشوفه سانتی مانتال زیر عبای خاکی جهادی یک آخوند، با بچه اش ماوی گرفتند. و من قرآنم را میخواندم. حال خوشی داشتم. احساس میکردم امر به معروف و نهی از منکرم را انجام داده ام. هم با دو قطبی مبارزه کردم هم با کشف حجاب.
☘وقتی هواپیما در حال نشستن بود، زن با احترام عبا را برگرداند. هواپیما نشست، بدون آنکه کلامی حرف بزنم عبا را روی شانه کشیدم و پیاده شدم. من معتقدم با کشف حجاب باید مبارزه کرد اما این مبارزه باید همراه با مقابله با دوقطبی باشد. و برای چنین تقابلی باید خیلی فکر کنیم. سخت است اما شدنی است.
@ali_mahdiyan