رزق حسيني 12.mp3
11.6M
🔈 مقتل خوانی ظهر عاشورا
🔊 فرازهایی از زیارت ناحیه مقدسه
🔔 @Aminikhaah_Media
🔵 #خط_کوفی
🔴 (از کوفه علی ع تا کوفه حسین ع)
🔷جلسه هفتم
📍در بین مردم کوفه سه انگیزه وجود داشت که باعث شد از امام حسین ع دعوت کنند:
1⃣اول دعوت شیعیان خالص امام ع از ایشان بود که با انگیزه تشکیل حکومت حقه توسط اهل بیت ع بود.
2⃣دومین انگیزه آن ها به خاطره سرخوردگی از حکومت اموی بود، به همین دلیل خواستار حکومت امام ع بودند.
3⃣سومین انگیزه آن ها نیز انگیزه اقلیمی و سیاسی بود، زیرا پاییتخت به شام منتقل شده بود و به جای کوفه، مرکز قدرت و ثروت گشته بود؛ بنابراین انگیزه ی تعداد زیادی از کوفیان که برای امام دعوت نامه فرستادند این بود که امام به کوفه آمده وتشکیل حکومت دهد تا دوباره کوفه تبدیل به مرکز خلافت ، قدرت و ثروت شود.
📖دکتر شهیدی نیز در کتاب "پس از پنجاه سال" انگیزه اصلی کمک مردم کوفه به امیرالمومنین ع در جنگهای جمل و صفین را انتقال پاییتخت از حجاز به کوفه و نشان دادن سلطه ی خود به شام ، تحلیل می کنند.
🚩درواقع کوفه و شام دو جناح و دو قطب سیاسی و اقتصادی منطقه بودند ، بنابر این تحلیل مردم کوفه علاقه مند اهل بیت بودند اما متاثر از این علاقه امام حسین ع را دعوت نکردند بلکه به خاطر برتری طلبی و دعواهای جناحی خودشان بود که ایشان را دعوت کردند!
📛شامیان از ابتدا تربیت شده بنی امیه بودند و کوفیان تربیت شده اهل بیت ع، ولی از عجایب آنکه اهل بیت را کوفیان کشتند و نه شامیان!
خطبه هایی که اهل بیت در کوفه و شام ایراد کردند نیز بسیار جالب توجه است، که در کوفه تماما مذمت و سرزنش آن مردم است اما خطبه ای که حضرت زین العابدین ع در شام خواندند تماما به معرفی خود و خاندان و نسب مبارکش برای آن مردمان اختصاص دارد زیرا آن ها تربیت شده معاویه بودند و با دروغ های او نسبت به خاندان عترت رشد کرده بودند، اما کوفیان نسبت به فضائل این خاندان ناآگاه نبودند.
🔴تنها یک نفر امام حسین ع را به شهادت نرساند بلکه تمام کوفیان در این امر شریک بودند، امام حسین ع هنگامی که علی اصغر ع در آغوش ایشان به شهادت رسید، سر به آسمان بلند کرده و فرمودند: خدایا هیچ فرمانروایی را از ایشان خشنود نساز زیرا آن ها همگی ، ما اهل بیت را کشتند، [اللهم..لَا تُرْضِ الْوُلَاةَ عَنْهُمْ أَبَداً فَإِنَّهُمْ دَعَوْنَا لِيَنْصُرُونَّا ثُمَّ عَدَوْا عَلَيْنَا فَقَتَلُونَا] ( الارشاد،ج2، ص111)
🏳بر اساس تحلیل جامعه شناسی دو شاخص در پیروزی یا شکست یک انقلاب مطرح است، اول اینکه هدف از انقلاب چیست؟ دوم اینکه این هدف چقدر برای ما هزینه خواهد داشت؟ کوفیان به منظور رقابت و تقابل با شام تصمیم به دفاع از امام حسین ع داشتند اما در ادامه (با تهدیدهای مالی و جانی که عبیدالله بن زیاد کرده بود) متوجه شدند که این کار برای آن ها هزینه بسیاری خواهد داشت ، به این ترتیب از یاری امام دست کشیده و بالعکس برای جلوگیری از آن هزینه های احتمالی و بعضا دروغین به منظور کشتن امام صف کشیدند!
✅ @Aminikhaah_media
💠 #تاثیر_درک_مهندسی_خلقت_بر_معنویت
🔷 #پارت_دوم - #نظام_تسخیر
🔷 جلسه شصت و ششم
🔶 بخش سوم
🔶 وقتی کسی فطرتش در حجاب باشد ، دلش گیر خط و خال و ظاهر دیگران می شود ، اینجاست که خداوند به او میگوید ؛ اگر آن جوان از تو دل برده ، این را بدان که زیبایی او باقی نیست ، و این طرف حوریانی زیبا تر از او در انتظار توست.
روایت دارد که حضرت یوسف به زلیخا گفت برای چه عاشق من شدی؟
زلیحا جواب داد: عاشق چشمانت شدم.
جناب یوسف فرمود: می دانی اولین چیزی که در قبر از بین میرود چشم است؟ عاشق چیزی شدی که دوامی ندارد؟!
بعد گفت: تو اگر جمال پیغمبر آخرالزمان را که جمال مطلق است ببینی چه میگویی؟
این گفتگوی حضرت یوسف و زلیخا خیلی روایت قشنگی دارد.
زلیخا گفت: حتما عاشق او هم میشوم!
این جواب زلیخا از روی فطرت اوست ، اینجا بود که ملک آمد و گفت به خاطر حب رسول الله این خانم را به همسری تو در آوردیم هر حاجتی هم دارد برایش برآورده کن.
ببینید حضرت یوسف با یک گفتگو زلیخا را ارتقا داد.
از یک نگاه ساده به جمال و زیبایی ، رسید به فطرتِ حقیقیِ غیرِ محجوب!
حالا خدا که می خواهد با ما صحبت کند میگوید
تویی که یک چهره و خط و خال و لب و دهان دلت را برده ،در دنیا خودت را نگه دار چرا که از این لب و دهان ها این طرف زیاد است.
وگرنه پیغمبر و آن نفس مطمئنه را که با حوری به سمت نمی کشاند ، به او می گوید:
يا أَيَّتُهَا النَّفْسُ الْمُطْمَئِنَّةُ ارْجِعي إِلى رَبِّكِ(فجر:۲۷)
«اى روح آرام یافته و متین ،به سوى پروردگارت بازگرد ...»
خداوند به کسی که در حجاب نیست ، خودش را وعده می دهد!
اما کسی که در حجاب است را با حورالعین و این جور چیزها سمت خود می برد!
بعضی که به بهشت میروند به همین حورالعین هم توجه نمی کنند.
مرحوم آقای قاضی [استاد علامه طباطبایی و استاد آیت الله بهجت] به شاگردان خود می فرمودند:
من برای مُردن هیچ مشکلی ندارم ، چه بسا عاشق مردن هستم فقط یک مسئله ای ذهنم را درگیر کرده و مرا نسبت به مرگ مردد نموده است!
او می گوید؛
من مانده ام که ما وقتی از دنیا رفتیم نماز را چه می کنیم ؟! می توانیم آن طرف نماز بخوانیم یا نه ؟! چون میترسم آن طرف نماز نداشته باشیم ، نسبت به مرگ مردد شده ام.
بعد از این که این مرد بزرگ از دنیا رفت، بعضی از شاگردانشان خواب دیده بودند که مرحوم قاضی در حالی که در یک فضای پر از حوری و بهشت قرار داشتند ، بدون توجه به آنها ایشان غرق توجه به خداوند در حال نماز خواندن بودند!
مصداق آن حدیث است که می فرماید:
«اذا اشتغل اهل الجنه بالجنه اشتغل اهل الله بالله»
«كسانی هستند كه بهشت را هم نمیخواهند خدا را میخواهند»
اصل فطرت این است که گول جلوه ها و مظاهر را نخورید ، و فقط و فقط تمام توجه و خواست شما ، خودِ خدای متعال باشد!
🔔 @Aminikhaah_Media
🔵 #رهایی_از_غم
🔴 (کربلا دروازه ای برای برون رفت از افسردگی)
🔷 جلسات هشتم و نهم
📍یکی از عواملی که هم از علل اصلی افسردگی است و هم می تواند آن را درمان کند، "نوع نگاه به مسائل " است؛ فقط کافی است نوع نگاهمان به مسائل را عوض کنیم، درواقع بیشتر افسردگی ها ناشی از نگاه منفی به زندگی و احساس باختن و از دست دادن فرصت هاست.
👈امام باقر ع در یکی از روزهای تابستان در مدینه مشغول کار بر روی زمین بودند، کسی که شاهد صحنه بود زبان به نصیحت امام گشود وگفت آیا سزاوار است کسی مثل تو دنبال کار دنیا بیرون رود؟ اگر در همین حالت اجلت فرا رسد جواب خدا را چه میدهی؟ امام خود را به دیوار تکیه داد و فرمود: اگر در همین حال اجل من برسد خوشوقتم که در حال عبادت از دنیا رفته ام. من آدمی هستم عیالمند، زندگی و خرج دارم، اگر زحمت نکشم و کار نکنم باید دست حاجت پیش تو و امثال تو دراز کنم. زاهد همین که این بیان منطقی را شنید گفت راست گفتی، من خواستم تو را نصیحت کنم اما دانستم من در اشتباهم و تو مرا نیکو نصیحت کردی .
💡داستان بالا نمونه ای از تفاوت نگاه به کار کردن و عرق ریختن برای رزق و روزی خانواده است، اگر کسی این طور نگاه کند که چرا من باید در این گرما به چنین کار سختی مشغول باشم و.. تنها باعث عدم رضایت و افسردگی خودش خواهد بود اما اگر این طور نگاه کرد که کار کردن من باعث بی نیازی من از دیگران خواهد بود و به منزله ی عبادت برای من است که باعث تقرب من به خدای متعال می شود دیگر دچار یاس و سرخوردگی نخواهد شد.
✅امام صادق ع در ضمن حدیثی عامل اصلی آسایش خاطر را در یقین و رضایت تعریف می کنند، یقین نسبت به آنکه خدایی، ولیّ و صاحب ماست که بر اساس حکمت خویش بهترین ها را برای ما رقم خواهد زد و همچنین رضایت داشتن نسبت به آن : إِنَّ اللَّهَ بِحُكْمِهِ وَ فَضْلِهِ جَعَلَ الرَّوْحَ وَ الْفَرَحَ فِي الْيَقِينِ وَ الرِّضَا (المحاسن،ج1،ص17)
🏳در حدیث دیگری امام باقر ع از جد بزرگوارشان امیرالمومنین ، بهترین از بین برنده غم را یقین معرفی می کنند: نِعْمَ طَارِدُ الْهَمِ الْيَقِينُ (بحارالانوار،ج74،ص230)
💰عوض کردن این نگاه در رفع احساس منفی و افسردگی در زندگی بسیار کمک کننده است، اینکه بدانم خودم، اموال و فرزندان و.. همه متعلق به خدای متعال هستیم؛ مثل کارمند بانکی که روزانه میزان بسیاری پول به دستش می رسد اما از داشتن آن ها خوشحال نمی شود زیرا باور دارد که این پول ها هیچ یک برای او نیست .
📛از عوامل دیگر افسردگی حسادت است، کسی که مدام در پی رقابت در مال و .. با دیگران است اصلا آرامش نداشته و دائما در رنج و ناراحتی به سر می برد زیرا همواره کسی بالاتر از او در این مادیات پیدا خواهد شد؛ ما باید رقابت را در فضائل بین خودمان قرار دهیم ، درواقع در مادیات به پایینتر از خود و در معنویات به بالاتر از خود بنگریم؛ امام صادق ع می فرمایند: از شیعیان ما نیست کسی که در شهری باشد که در آن شهر هزار نفر و یا بیشتر زندگی می کند و در آن شهر یک نفر با تقواتر از او باشد.(کافی،ج2،ص78)
✅ @Aminikhaah_Media
نظام تقديم 01.mp3
3.32M
🔈 #تاثیر_درک_مهندسی_خلقت_بر_معنویت
📢 #پارت_سوم - #نظام_تقدیم
🔊 جلسه اول
#ملکوت_اعمال / 1
📅97/06/31
#مشهد
#دانشگاه_فردوسی
🔔 @Aminikhaah_Media
🔵 #خط_کوفی
🔴 (از کوفه علی ع تا کوفه حسین ع)
🔷 جلسه هشتم
📍قیام مردم کوفه برای حمایت از امام حسین ع به علت از دست دادن پشتوانه مردمی به ثمر نرسید.
🚩یزید به پیشنهاد سرجون ، مشاور یهودی اش، کوفه را به دست عبیدالله بن زیاد سپرد، عبیدالله هم با حیله گری خود، فضای شهر کوفه را به نفع خود تغییر داد، از جمله آنکه رشوه کلانی به بزرگان کوفه داد، با سیمای امام ع وارد شهر شد و همین باعث شد طرفداران ایشان را به راحتی شناسایی کند، در نقاطی از شهر پرچم امان قرار داد ، به این معنا که کسی که به آنجا پناهنده شود درامان است و بدین وسیله رعب و وحشت را در دل کوفیان وارد کرد، همچنین به دروغ مردم را تهدید کرد که اگر به شورش خود ادامه دهند سپاهی از شام برای سرکوب آنها به کوفه خواهد آمد، او با تبلیغات دروغین دیگری از این قبیل، توانست جوّ شهر کوفه را به نفع خود و به ضرر امام حسین ع تغییر دهد.
📛عبیدالله با کنترل افکار عمومی جامعه، خیزش مردم را با موجی از تهدید و ترعیب مواجه کرد که باعث شد جای جبهه حق و باطل با یکدیگر عوض شده و کوفیان که امام ع را عامل نجات خود از دست ظلم و ستم بنی امیه می دیدند،بالعکس ایشان را عامل تمام ناامنی ها و آشوب های به وجود آمده تلقی کنند، در نتیجه از حمایت خود از امام ع دست کشیده و مقابل ایشان صف کشیدند؛ نتیجه آن شد ،جمعیتی که میخواست امام را یاری کند ایشان را به شهادت رساند!!
👈 درواقع اگر هدف ها بین مردم و امام و رهبر جامعه ، یکی نباشد، آن انقلاب شکست خواهد؛ در این مورد نیز هدف مردم کوفه تا آنجایی با امام حسین ع یکی بود که هزینه ی امنیتی و اقتصادی زیادی برای آن ها نداشته باشد، زمانی که متوجه شدند دفاع از ایشان هزینه ی زیادی برایشان خواهد داشت ،دست از قیام خود برداشته و مقابل امام صف کشیدند؛ امیرالمومنین ع در مورد این صفت کوفیان در خطبه 136 نهج البلاغه می فرمایند: بيعت شما مردم با من بىمطالعه و ناگهانى نبود، هدف من و شما يكسان نيست، من شما را براى خدا مىخواهم و شما مرا براى خود مىخواهيد! [لم تکن بیعتکم ایّای فلته و لیس امری و امرکم واحد انی اریدکم لله و انتم تریدوننی لانفسکم]
❌مردم شهر کوفه که اکثرا از خواص بودند ، محاسبات سیاسی خاص خود را داشتند و با توجه به فضایی که عبیدالله برقرار کرده بود، از قیام خود مأیوس شده و به این نتیجه رسیدند که حمایت از اباعبدالله ع هزینه های زیادی برای آن ها خواهد شد؛ درواقع مردم کوفه به جای آنکه سیاستشان دینی باشد، دینشان سیاسی بود، و به اصطلاح، نان را به نرخ روز می خوردند!
💣 مثال روشن این جریان در جامعه امروز ما، بحث انرژی هسته ای است، دشمنان ما آنقدر در جبهه مخالف حیله گیری کردند و به جامعه ما فشار وارد کردند تا اینکه عده ای در محاسبات خود دچار اشتباه شده و به جای سود و منفعت انرژی هسته ای برای کشور، آن را تماما مایه ی ضرر دانسته و به منظور کسب رضایت دشمنان و به دنبال آن تامین امنیت جامعه(به زعم خودشان)، به دنبال تعطیلی و واگذاری این تکنولوژی بودند؛ درواقع آن دانشی را که روزی مایه ی پیشرفت و اقتدار کشور می دانستند، امروز عامل ایجاد تهدید برای کشور می دانند! غافل از اینکه دشمنان ما با یک گام عقب نشینی، ده قدم جلو آمده و در پی تسلط کامل بر جامعه و امت اسلامی در تمام جهات نظامی، اقتصادی، فرهنگی، سیاسی و.. هستند و جز به از دست دادن هویت و استقلال امت اسلامی و زیر سلطه ی کامل استکبار درآمدن ، راضی نخواهند شد.
🚀 مثال روشن دیگر قدرت نظامی و موشکی است، جبهه دشمن درصدد آن است تا با ایجاد اشتباه محاسباتی در بین توده مردم و خصوصا در بین خواص اثرگذار در جامعه، این قدرت را از عامل قدرت و عزت به عاملی برای ایجاد ناامنی تبدیل کند تا از این طریق و با فشار وارد کردن بر افکار عمومی ، حکومت و جامعه اسلامی را با دادن وعده های دروغین، وادار به خلع سلاح کامل کند، تا بعدا آن را مستعمره خود سازد؛ مثال واضح این قضیه اقداماتی است که "لیبی" در راستای خواست بیگانگان و دشمنان انجام داد اما در آخر همان ها در قتل او کمک کردند!
💡تعریف روشنی از این مردمان در کلام امام حسین ع در مسیر کربلا آمده است، ایشان می فرمایند: مردم بنده دنیا هستند و دین بازیچه ای بر روی زبان آنهاست و هنگامی که به آزمونی گرفتار آیند دینداران اندک اند : إِنَّ النَّاسَ عَبِيدُ الدُّنْيَا وَ الدِّينُ لَعْقٌ عَلَى أَلْسِنَتِهِم...فَإِذَا مُحِّصُوا بِالْبَلَاءِ قَلَّ الدَّيَّانُون(تحف العقول، ص245)
✅ @Aminikhaah_Media
نظام تقديم 02.mp3
4.92M
🔈 #تاثیر_درک_مهندسی_خلقت_بر_معنویت
📢 #پارت_سوم - #نظام_تقدیم
🔊 جلسه دوم
#ملکوت_اعمال / 2
📅97/07/01
#مشهد
#دانشگاه_فردوسی
🔔 @Aminikhaah_Media
🔷 لازم به ذکر است فایل صوتی جلسه اول سلسله مباحث #دوراهی_وظیفه_و_نتیجه ، که پیش درآمدی بر بحث بوده ، متاسفانه از بین رفته است.
اما جلسه دوم که ورود در بحث بوده فایلش موجود است و ان شاء الله به همراه جلسات بعد ، به تدریج بارگزاری خواهد شد.
چکیده نکات طرح شده در جلسه اول نیز ان شاء الله به زودی منتشر خواهد شد.
🔔 @Aminikhaah_Media
وظيفه و نتيجه 02.mp3
9.85M
🔈 #دوراهی_وظیفه_و_نتیجه
🔊 جلسه دوم
📅97/07/01
#مشهد
#دانشگاه_فردوسی
🔔 @Aminikhaah_Media
🔵 #رهایی_از_غم
🔴 (کربلا دروازه ای برای برون رفت از افسردگی)
🔷 جلسات دهم و یازدهم / پایانی
📍وقتی برای رسیدن به مادیات رقابت شکل گرفت، همراهش افسردگی و غم را نیز می آورد، زیرا اگر شخص به آن چیزی که می خواهد نرسد همیشه ناراحت این است که چرا نرسیده و یا اگر به آن چیزی که آرزو دارد دست پیدا کند، استرس آن را دارد که چطور حفظش کند و یا افزایشش بدهد؛ رقابت در مسائل دنیایی و غیر الهی عاقبتی جز پژمردگی و دلمردگی نخواهد داشت.
👈یکی دیگر از مسائلی که می تواند در برطرف شدن افسردگی نقش بسیار موثری داشته باشد، " نوع نگاه انسان به مرگ " است، اگر انسان به این نکته توجه داشته باشد که سرانجام فقیر و غنی یک جاست و فقط اعمال انسان است که با او خواهد ماند ، می تواند به راحتی از اشتباهات دیگران گذشت کند و دیگر مال دنیا و رقابت بر سر مسائل فانی برای او بی ارزش خواهد بود لذا افسردگی ها و غم های منفی از او دور شده و با آسایش بیشتری زندگی خواهد کرد.
🚩امام حسین ع در وسط معرکه جنگ خطاب به اصحاب خود می فرمودند که مرگ چیزی جز پلی نیست! صَبْراً بَنِي الْكِرَامِ فَمَا الْمَوْتُ إِلَّا قَنْطَرَة (کافی، ج2، ص226)
❌از دیگر عوامل افسردگی، مقایسه زندگی خود با دیگران است ، که از مشاهده دارایی های آن ها شروع می شود، شیطان نقاط ضعف خودمان و نقاط قوت زندگی دیگران را پیش چشم می آورد که در نتیجه به حسادت ها ، چشم و هم چشمی ها و افسردگی ها می انجامد، در زمانه ما بیشتر این چشم و هم چشمی ها و مانور های ثروت و زیبایی که باعث ایجاد رقابت منفی در این زمینه ها می شود، به صورت مدرن و در فضای مجازی و شبکه های اجتماعی مثل instagram و.. شکل می گیرد.
💰قارون در قرآن نماد اشرافیت و مانور ثروت و دارایی است، در سوره مبارکه قصص آیات82تا76 به ذکر داستان او می پردازد، که عوام جامعه چطور حسرت زندگی و داشته های او را می خوردند: فَخَرَجَ عَلى قَوْمِهِ فِي زِينَتِهِ قالَ الَّذِينَ يُرِيدُونَ الْحَياةَ الدُّنْيا يا لَيْتَ لَنا مِثْلَ ما أُوتِيَ قارُونُ إِنَّهُ لَذُو حَظٍّ عَظِيم ؛ و در نهایت قارون به خاطر سرپیچی از فرمان پیامبر خدا به همراه ثروت و دارایی های خود به دل زمین فرو رفت! فَخَسَفْنا بِهِ وَ بِدارِهِ الْأَرْضَ فَما كانَ لَهُ مِنْ فِئَةٍ يَنْصُرُونَهُ مِنْ دُونِ اللَّهِ وَ ما كانَ مِنَ المُنْتَصِرِين .
🔶همچنین خدای متعال خطاب به پیامبر اسلام ص نیز می فرماید: که چشمانت را به آنچه دیگران دارند نیفکن: لا تَمُدَّنَّ عَيْنَيْكَ إِلى ما مَتَّعْنا بِهِ أَزْواجاً مِنْهُمْ وَ لا تَحْزَنْ عَلَيْهِم (حجر/88 ، طه/131 )
🚨راه درمان برای این عامل افسردگی ، "فرار از مقایسه" کردن به وسیله "کنترل چشم" است، که منشا بسیاری از غم های منفی در زندگی ماست، که در لسان روایات نیز فراوان از آن برحذر داشته شده ایم، امام صادق ع ضمن روایتی طولانی می فرمایند: إِيَّاكُمْ أَنْ تَمُدُّوا أَطْرَافَكُمْ إِلَى مَا فِي أَيْدِي أَبْنَاءِ الدُّنْيَا ؛ و بپرهيزيد از چشم داشت به آن چه دنياداران دارند كه هر كه بر آن چشم دوزد اندوهش طولانی شود و خشمش فروکش نکند و نعمت خدا نزدش اندك نمايد و شكرش براى خدا كم شود، به زيردستت بنگر تا قدر نعمت خدا را بشناسى. (بحارالانوار،ج 72، ص 367)
📌در حدیث دیگری از پیامبر اسلام ص نیز نقل شده که ایشان فرمودند : هر کس به آنچه در دست دیگری است نظر افکند، غمش زیاد می شود (تفسیر قمی، ج1، ص381)
✅ @Aminikhaah_Media
نظام تقديم 03.mp3
4.1M
🔈 #تاثیر_درک_مهندسی_خلقت_بر_معنویت
📢 #پارت_سوم - #نظام_تقدیم
🔊 جلسه سوم
#ملکوت_اعمال / 3
📅97/07/02
#مشهد
#دانشگاه_فردوسی
🔔 @Aminikhaah_Media
وظيفه و نتيجه 03.mp3
11.88M
🔈 #دوراهی_وظیفه_و_نتیجه
🔊 جلسه سوم
📅97/07/02
#مشهد
#دانشگاه_فردوسی
🔔 @Aminikhaah_Media
🔵 # خط_کوفی
🔴 (از کوفه علی ع تا کوفه حسین ع)
🔷 جلسه نهم
📍مردم کوفه در قیاس با تمام شهر های اسلامی، جزء نخبگان محسوب شده و دارای قدرت تاثیرگذاری در جریان های مختلف سیاسی و اجتماعی آن زمان بودند، اما با توجه به ساختار درون جامعه کوفه در می یابیم ، این طور هم نبوده که همه در بزنگاه های تاریخی دارای تشخیص صحیح باشند، بلکه گاهی با تصمیمی صحیح با امیرالمومنین ع بیعت کرده و گاهی هم با تصمیمی نادرست و عافیت طلبی شان، باعث شهادت اباعبدالله می شوند! افرادی مثل شریح قاضی که جزو خواص جامعه بوده و با یک سکوت خود باعث شکست جنبش مسلم و با یک فتوا باعث شهادت امام ع می شود.
📌به عنوان مثال، اساتید دانشگاه و یا نمایندگان مجلس نسبت به عموم مردم جامعه، نخبه محسوب شده اما در میان خود، همه در یک سطح نبوده و تحت تاثیر جناح ها و مشرب های فکری متفاوت اند که همین بر تصمیم گیری های آن ها در مواقع حساس اثرگذار خواهد بود.
💡امیرالمومنین ع در ابتدای دوره 4 سال و 9 ماهه حکومت خود، خطاب به کوفیان تعاریفی از این قبیل دارند: يَا أَهْلَ الْكُوفَةِ إِنَّكُمْ مِنْ أَكْرَمِ الْمُسْلِمِينَ وَ أَقْصَدِهِمْ تَقْوِيماً وَ أَعْدَلِهِمْ سُنَّةً وَ أَفْضَلِهِمْ سَهْماً فِي الْإِسْلَام ؛ اى مردم كوفه شما از گرامي ترين مسلمانان و با استقامت ترین آنان و عادلترين ايشانيد ، و برتر از آن ها هستید از نظر سهمى كه در اسلام دارید.(الارشاد، ج1، ص 249)
❌اما مدتی بعد مردم کوفه ایشان را به جایی رسانده که در وصف آن ها در خطبه 131 نهج البلاغه می فرمایند: هَيْهَاتَ أَنْ أَطْلَعَ بِكُمْ سَرَارَ الْعَدْلِ أَوْ أُقِيمَ اعْوِجَاجَ الْحَق ؛ هيهات كه با شما بتوانم تاريكى را از چهره عدالت بزدايم، و كجىهاى را كه در حق راه يافته است نمايم. (نهج البلاغه صبحی صالح، ترجمه دشتی)
👈همچنین در خطبه 121 نیز اینگونه می فرمایند: أُرِيدُ أَنْ أُدَاوِيَ بِكُمْ وَ أَنْتُمْ دَائِي كَنَاقِشِ الشَّوْكَةِ بِالشَّوْكَة مى خواهم به وسيله شما بيمارى ها را درمان كنم ولى شما درد بى درمان من شدهايد، كسى را مى مانم كه خار در پايش رفته و با خار ديگرى مى خواهد آن را بيرون كشد.(نهج البلاغه صبحی صالح،ترجمه دشتی)
🚩در واقع نخبگان کوفه دچار یک نوع "خود فرزانه پنداری" شده بودند و اینطور تصور می کردند که مصلحت را بهتر از علی ع می فهمند، به همین جهت گروهی مثل خوارج شکل گرفت که باعث تحمیل بسیاری از امور به امیرالمومنین شدند.
🚨یکی دیگر از صفات نخبگان آن است که تعاون و کار تشکیلاتی بین آن ها بسیار ضعیف است؛ امیرالمومنین ع در وصف این مردمان می فرمایند: مادام كه افكار شما پراكنده است فراوانى تعداد شما سودى ندارد( نهج البلاغه صبحی صالح (خطبه 119) ، ص 176)
🏳همچنین ایشان در وصف همکاری و فرمانبرداری یاران معاویه و مقایسه آن ها با کوفیان می فرمایند: أَيُّهَا الْقَوْمُ الشَّاهِدَةُ أَبْدَانُهُمْ، الْغَائِبَةُ عَنْهُمْ عُقُولُهُمْ، الْمُخْتَلِفَةُ أَهْوَاؤُهُمْ، الْمُبْتَلَى بِهِمْ أُمَرَاؤُهُمْ. صَاحِبُكُمْ يُطِيعُ اللَّهَ وَ أَنْتُمْ تَعْصُونَهُ، وَ صَاحِبُ أَهْلِ الشَّامِ يَعْصِي اللَّهَ وَ هُمْ يُطِيعُونَهُ. لَوَدِدْتُ وَ اللَّهِ أَنَّ مُعَاوِيَةَ صَارَفَنِي بِكُمْ صَرْفَ الدِّينَارِ بِالدِّرْهَمِ، فَأَخَذَ مِنِّي عَشَرَةَ مِنْكُمْ وَ أَعْطَانِي رَجُلًا مِنْهُمْ (خطبه 97) اى مردم كه بدنهاى شما حاضر و عقلهاى شما پنهان و افكار و آراء شما گوناگون است و زمامداران شما دچار مشكلات شمايند، رهبر شما از خدا اطاعت مىكند، شما با او مخالفت مىكنيد، امّا رهبر شاميان خداى را معصيت مىكند، از او فرمانبردارند. به خدا سوگند دوست دارم معاويه شما را با نفرات خود مانند مبادله درهم و دينار با من سودا كند، ده نفر از شما را بگيرد و يك نفر از آنها را به من بدهد!
🗡امیرالمومنین خطاب به این دسته از افراد می فرمایند: همانا میدانم که اصلاح شما جز با زور و شمشیر نیست، اما نمیخواهم با فاسد شدن خودم شما را اصلاح کنم! وَ لَقَدْ عَلِمْتُ أَنَّ الَّذِي يُصْلِحُكُمْ هُوَ السَّيْفُ وَ مَا كُنْتُ مُتَحَرِّياً صَلَاحَكُمْ بِفَسَادِ نَفْسِي (الارشاد، ج1، ص 281)
📛امام صادق ع نیز می فرمایند کسانی که روبه روی امام عصر عج نیز می ایستند به همین شکل در ابتدا برای پیروزی ایشان تلاش کرده اما وقتی نوبت به تشکیل حکومت جهانی می رسد، بر اساس غرور و تکبری که در آن ها رسوخ کرده، این توهم را خواهند داشت که صلاح حکومت را بهتر و بیشتر از امام ع تشخیص می دهند.
✅ @Aminikhaah_Media
نظام تقديم 04.mp3
6.29M
🔈 #تاثیر_درک_مهندسی_خلقت_بر_معنویت
📢 #پارت_سوم - #نظام_تقدیم
🔊 جلسه چهارم
#ملکوت_اعمال / 4
📅97/07/03
#مشهد
#دانشگاه_فردوسی
🔔 @Aminikhaah_Media
وظيفه و نتيجه 04.mp3
14.97M
🔈 #دوراهی_وظیفه_و_نتیجه
🔊 جلسه چهارم
📅97/07/03
#مشهد
#دانشگاه_فردوسی
🔔 @Aminikhaah_Media
🔵 #خط_کوفی
🔴 (از کوفه علی ع تا کوفه حسین ع)
🔷 جلسه دهم / پایانی
🔶کلامی از امیرالمومنین در نهج البلاغه آورده شده که ریشه مخالفتها و دشمنی ها با خدا و رسول و امام را نشان می دهد، ایشان در خطبه 160 می فرمایند: وَ لَوْ لَمْ يَكُنْ فِينَا إِلَّا حُبُّنَا مَا أَبْغَضَ اللَّهُ وَ رَسُولُهُ وَ تَعْظِيمُنَا مَا صَغَّرَ اللَّهُ وَ رَسُولُهُ لَكَفَى بِهِ شِقَاقاً لِلَّهِ وَ مُحَادَّةً عَنْ أَمْرِ اللَّه ؛ اگر نبود در ما مگر دوستى دنيايى كه خدا و رسول آنرا دشمن داشته، و بزرگ شمردن آن چیزی را كه خدا و رسول كوچك شمرده همين مقدار براى سركشى از خدا و مخالفت فرمان او بس بود. (نهج البلاغه صبحی صالح، ترجمه فیض الاسلام)
📍یکی نبودن حب و بغض ها کافی است تا یک جامعه را به دشمنی با امام و سرانجام شهادت او برساند و طی 30 سال از تعابیر بلند امیرالمومنین ع (يَا أَهْلَ الْكُوفَةِ إِنَّكُمْ مِنْ أَكْرَمِ الْمُسْلِمِينَ) به آن جایی می رسد که حضرت زینب س این طور خطابشان می کند: (يَا أَهْلَ الْكُوفَةِ يَا أَهْلَ الْخَتْلِ وَالْغَدْرِ وَالْخَذْلِ؛ ای مردم کوفه،ای مردمان حیله گر و خیانت کار)
📛باید امامی که بافته ذهن خودمان است را کنار بگذاریم و امام حقیقی را با تمام مصلحت اندیشی ها و شرایط ظاهری و.. پذیرا باشیم، مشکل امیرالمومنین ع نیز همین بود که در عرض امر ایشان، مصلحت اندیشی های متعددی مطرح می کردند و توقعات بی جا و فراوانی از ایشان داشتند.
❌در حال حضر نیز، بعضی به حکومت اسلامی اشکال وارد میکنند و مدعی می شوند که حکومت امیرالمومنین ع هیچ پناهنده سیاسی نداشته چرا در حال حاضر از حکومت اسلامی پناهنده می شوند؟! روایتی از کتاب قویّ السند "الغارات" ذکر می شود که این ادعا را رد میکند: روزی امیرالمومنین از فرار مردم به سمت معاویه پیش مالک اشتر شکایت می کنند : شَكَا عَلِيٌّ ع إِلَى الْأَشْتَرِ فِرَارَ النَّاسِ إِلَى مُعَاوِيَةَ... مالک اشتر هم در پاسخ ، عدالت امیرالمومنین و از بین بردن اختلاف طبقاتی را عامل فرار نیروها به سمت معاویه معرفی میکند، اما امیرالمومنین ع در پاسخ می فرمایند: من می ترسم که در رعایت عدالت کم کاری هم کرده باشم!
🚩امام صادق ع در زیارت اربعین، در معرفی قاتلین اباعبدالله می فرمایند: آن ها کسانی بودند که دنیا آن ها را فریفته بود (وَقَدْ تَوازَرَ عَلَیْهِ مَنْ غَرَّتْهُ الدُّنْیا) امام ع خداخواه بود اما آنان دنیا خواه و پول دوست، و همین تفاوت حب و بغض ها آن ها را تا قتل اباعبدالله پیش برد.. .
✅ @Aminikhaah_Media
وظيفه و نتيجه 05.mp3
17.69M
🔈 #دوراهی_وظیفه_و_نتیجه
🔊 جلسه پنجم
📅97/07/04
#مشهد
#دانشگاه_فردوسی
🔔 @Aminikhaah_Media
💠 #تاثیر_درک_مهندسی_خلقت_بر_معنویت
🔷 #پارت_دوم - #نظام_تسخیر
🔷 جلسه شصت و هفتم
🔶 بخش اول
🔶 نکته ای را درباره حجاب در جلسه قبل مطرح کردیم که باعث شده بود برای برخی از عزیزان سوال پیش بیاید.
گفتیم فضای رقابتی که در مباحث حجاب و عدم حجاب هست باعث میشود این هندسه از موزون بودن خودش خارج شود.
بعضی ها گفتند این رقابتی که شما می گویید در مسائل علمی هم هست ، شما مگر نمی گویید که دعوت به رقابت خوب نیست ، پس این که بگوییم او پیشرفته تر است ، فلانی جلوتر از ماست ، ما عقب تریم ، پس با این حساب چون کسی که عقب می افتد دلش می شکند و خاطرش مکدر می شود ، کسی رقابتی در کسب علم نداشته باشد؟!؟
نکته ای که اینجا مطرح است این است که اول اینکه "رقابت" یک حس فطری است فطرت به طور کلی رقابت را دوست دارد.
برای همین قرآن دعوت به سبقت و رقابت می کند
فَاسْتَبِقُواْ الْخَيْرَاتِ (بقره:۱۴۸)
«درکارهای خیر از یکدیگر سبقت بگیرید»
وَ سارِعُوا إِلي مَغْفِرَةٍ مِنْ رَبِّکُمْ (ال عمران:133)
«و به سوى آمرزشى از پروردگارتان بشتابید.»
ما رقابت و سبقت و مسارعه را رد نمی کنیم ، چه بسا که در روایات داریم اگر کسی در یک شهری باشد و ادعای تشیّع و ایمان هم داشته باشد، آن کسی که ادعای تشیع ما را دارد اگر دیگرانی هم باشند که از او مومن ترند , پس آن شخص که عقب مانده از شیعیان ما نیست.
یعنی باید سعی کنید که سبقت بگیرید از دیگران در ایمان .
یعنی بنا داری که از او جلو بیافتی یا نه؟
اگر بنای آن را نداری شیعه نیستی..
لسان این روایت لسان سبقت و رقابت است.
اما رقابت نسبت به چه چیزی؟
نسبت به کمال حقیقی!
ما در رسیدن به کمال حقیقی باید از یکدیگر سبقت بگیریم.
حرف ما این است که رقابت در آن چیزی که من در آن نقشی ندارم و یا ، بود و نبود آن فی نفسه خیر نیست ، اصلا معنا ندارد و سبقت گرفتن در آن هم اصلا کمال نیست.
مثل رقابت داشتن بر سر مال و جمال ، که یکی را به شبی برند و دیگری را به تبی!
یک نفر هست که چهره اش زیبا شده ، حالا بخشی از آن ممکن است به ژن او برگردد یا به مناطق آب و هوایی او و... چیزی نیست که من در آن دخالتی داشته و تحصیلش کرده باشم بر فرض هم اگر باشد فی نفسه کمال به حساب نمی آید.
یا یک کسی قدش بلندتر است ، دیگری قدش کوتاه تر ، واقعا اینها چه اهمیتی دارد؟
اصل این رقابت باطل است.
شیطان و نفس ، فطرت را در یک سطح پایین مشغول می کند .
فطرت ، رقابت و سبقت را دوست دارد اما فریب می خورد و در پایین ترین سطح ظواهر گیر می کند.
🔔 @Aminikhaah_Media
💠 #تاثیر_درک_مهندسی_خلقت_بر_معنویت
🔷 #پارت_دوم - #نظام_تسخیر
🔷 جلسه شصت و هفتم
🔶 بخش دوم
🔶 فطرت مشغول رقابت در سطح پایین شود دنبال این می رود که چه کسی ماشین بهتری دارد ، چه کسی صورت قشنگتری دارد ، خب که چه؟!
مثالش این است ؛ یک وقت شما می گویید علی آمد ،
بعد می گویید خودِعلی نیامد ، ماشین علی آمد ، بعد می گویید ، ماشین علی هم نیامد کارت بیمه ماشین علی آمد!
این فاصله ای که افتاده را دقت کنید.
میگوید ما یک انسان داریم و یک لایه دیگری از انسان که آن لایه میشود بدن انسان.
بدن انسان که انسان نیست ، بدن شما که شما نیستید این بدن هر چند سال یکبار عوض می شود.
مثلاً یک پیوندی(قلب ، کبد ، دست و...) میزنید پس معلوم می شود اینها ما نیستیم.
بدن دوباره یک لایه دیگری به آن تعلق می گیرد ، مثل لباس او و چهره ی او ، قد و قامت او ، ماشین و محل استراحت و محل کار او.
باز همان محل کار و یا خانه که در آن زندگی می کند از حیث اعتباری یک جایگاه دیگری دارد.
مثلا یک نفر محل زندگی اش بالای شهر است یک نفر جایی که زندگی می کند پایین شهر است یا یک نفر کارمند است یک نفر کارگر.
همه اینها اعتباری است حقیقت که ندارد.
حالا این بنده خدا گول خورده است و به این افتخار میکند که مثلاً منزل من در بالای شهر است؟!
اینها تفاخر میکنند به داشته هایی که اعتباری هستند.
قرآن می فرماید:
أَنَّمَا الْحَياةُ الدُّنْيا لَعِبٌ وَ لَهْوٌ وَ زينَةٌ وَ تَفاخُرٌ بَيْنَکُمْ وَ تَکاثُرٌ فِي الْأَمْوالِ وَ الْأَوْلادِ (حدید:۲۰)
«بدانید زندگی دنیا تنها بازی و سرگرمی و تجمّل پرستی و فخرفروشی در میان شما و افزون طلبی در اموال و فرزندان است»
اموال و اولاد چیزیست که ربطی به ما ندارد و تفاخر کردن به اینها بی معناست.
زینت و کمال ما ایمان است حتی کمال شما علم هم نیست ، علم فی نفسه کمال نیست.
چو دزدی با چراغ آید ، گزیده تر برد کالا
می گویند علم چراغ است ، اما وقتی چراغ دست دزد باشد ، بهتر غارت گری می کند.
قرآن به زیبایی بیان می کند:
وَأَضَلَّهُ اللَّهُ عَلَىٰ عِلْمٍ(جاثیه:۲۳)
«خداوند او را با وجود آگاهیش به بیراهه گذاشت»
یعنی خداوند با علمی که او داشت ، او را به جهنم برد!
پس معلوم می شود آنی که انسان را به بهشت می برد علم نیست.
استاد ما می فرمود که در جهنم عالِم زیاد پیدا می شود اما عاقل پیدا نمی شود!
هیچ عاقلی به جهنم نمیرود ولی عالِم الی ماشاالله.
در سوره مبارکه اعراف میفرماید:
فَمَثَلُهُ کمَثَلِ الْکلْبِ(اعراف:۱۷۶)
«مثل او همچون سگ [هار] است»
یعنی عالمی داریم که چهره برزخی آن چون سگ است.
بدترین تعابیر قرآن در ارتباط با علما مطرح شده است؛
کَمَثَلِ الْحِمارِ يَحْمِلُ أَسْفاراً (جمعه:۵)
«مثل آنها مانند الاغیست که کتابها بر پشت حمل کند»
عالِم است ، علم دارد استدلال های زیادی می کند اما دلش کجاست که قرآن او را به دراز گوش تعبیر می کند؟
پس چه علمی است که به درد میخورد ؟
علم مفید و مضر ربطی به این ندارد که چه کسی در دانشگاه درس خوانده یا چه کسی در حوزه؟
علم مفید علمی است که آن علم بشود فصل مُقوّم شما.
این تعبیر فلسفی است یک وقت چیزی برای شما ملکه می شود و یک وقت می شود فصل مُقوّم ، یعنی می شود بخشی از وجود شما.
وقتی بخشی از هویت و ذات شما شد تا ابد با شما خواهد بود این همان علم مفید است.
علم مفید فراموشی و رها کردن ندارد تا ابد با شماست. همراه شما در برزخ و قیامت حضور دارد.
حالا سوال ما این است که مشخصا کدام یک از علوم دانشگاه اینطور است ؟
و یا کدام یک از علوم حوزوی اینطور است؟
هیچکدام ...
فرقی میان حوزه و دانشگاه نیست ، چرا که علم حقیقی ، توحید است!
آن هم توحید حقیقی نه توحید مفهومی چون توحید مفهومی هم هیچ خاصیتی ندارد.
توحید حقیقی آن علمی است که بخشی از قلب و وجود انسان شده باشد.
🔔 @Aminikhaah_Media
نظام تقديم 05.mp3
5.17M
🔈 #تاثیر_درک_مهندسی_خلقت_بر_معنویت
📢 #پارت_سوم - #نظام_تقدیم
🔊 جلسه پنجم
#ملکوت_اعمال / 5
📅97/07/07
#مشهد
#دانشگاه_فردوسی
🔔 @Aminikhaah_Media
ضروري ترين واقعيت_1.mp3
7.18M
🔈 #پادکست | مهم ترین کارکرد دین
🔔 @Aminikhaah_Media
💠 #تاثیر_درک_مهندسی_خلقت_بر_معنویت
🔷 #پارت_دوم - #نظام_تسخیر
🔷 جلسه شصت و هفتم
🔶 بخش سوم
🔶 توحید حقیقی همان است که امام صادق(ع) به عنوان بصری فرمود :
فَاطْلُبْ أَوَّلًا فِی نَفْسِکَ حَقِیقَةَ الْعُبُودِیَّةِ وَ اطْلُبِ الْعِلْمَ بِاسْتِعْمَالِهِ وَ اسْتَفْهِمِ اللَّهَ یُفْهِمْکَ قُلْتُ یَا شَرِیفُ
«پس اگر طالب علمی اول در نفس خودت حقیقت عبودیت را جست و جو کن و علم را با عمل به آن طلب کن و از خدا بپرس تا به تو پاسخ گوید و بفهماند.»
اول باید عبد باشی عبد که شدی خدا به تو علم می دهد.
بعد حضرت نه مرحله را عنوان میکند که خیلیها در همان مرحله اول آن می مانند .
اولین آن این است که هیچ مالی را از خودت ندانی و می فرماید « فَهَذَا أَوَّلُ دَرَجَةِ التُّقَى »اینها اولین درجات تقوا است.
اصلا علم گرفتنی نیست.
لَیْسَ الْعِلْمُ بِالتَّعَلُّمِ إِنَّمَا هُوَ نُورٌ یَقَعُ فِی قَلْبِ مَنْ یُرِیدُ اللَّهُ تَبَارَکَ وَ تَعَالَى أَنْ یَهْدِیَهُ فَإِنْ أَرَدْتَ الْعِلْمَ
«علم به آموختن نیست. علم نوری است که در قلب کسی که خدا بخواهد او را هدایت کند قرار می گیرید»
درسی نبود هرآنچه در سینه بُوَد
علم حقیقی که خوراک فطرت است نه کلاس دارد نه درس و نه تعلیم و نه تعلّم.
نور است ، خدا باید بدهد فقط ما باید زمینه را فراهم کنیم.
این نور زمینه اش چیست؟
خیلی چیزها زمینه ساز است ، یکی از آنها همین درس خواندن ها و زحمت کشیدن هاست چه در حوزه و چه در دانشگاه.
با چه می شود به آن علم حقیقی رسید؟ « با توجه و تذکر ».
امام خمینی (ره) میفرماید:
مگر میشود یک نفر مهندس شود و در اثر درس خواندنش آن به آن توحید او قوی تر نشود؟ مگر میشود یک نفر عالم شود اما توجه او به خدا بیشتر نشود ؟
خاصیت علم این است .
متأسفانه چیزی که الان هست این است که درس هم می خوانند و سال به سال از خدا دورتر می شوند [چه طلبه ها چه دانشجوها ] دلیل آن این است که به خدا توجه نمیشود .
در این باره شخصی می فرمود من اوایل دوران طلبگی رفتم خدمت علامه طباطبایی و عرض کردم مگرنه قرآن می فرماید:
إِنَّمَا یخْشَی اللّه مِنْ عِبَادِهِ الْعُلَمَاءُ(فاطر:۲۸)
«و از میان بندگان خدا، فقط دانشمندان خدا ترس هستند.»
خشیت به معنای تقوا و مراقبه است , این فرد میگوید من به علامه عرض کردم؛
مگر نه این که قرآن می فرماید هر چه علم بیشتر می شود خشیت هم بیشتر می شود؟ پس چرا من اوایل طلبگی حال و هوای بهتری داشتم. ارتباط بیشتری با خدا داشتم ولی الان این گونه نیست!
علامه فرمودند:
معلوم می شود آنچه که تحصیل شده علم نبوده علم اگر علم باشد خشیت را به همراه دارد.
حوزه و دانشگاه اینجا مطرح نیست ، چه بسا که در حوزه وضع بد تر است فطرت در آنجا بیشتر فریب می خورد.
چون شما در دانشگاه درس ها را می خوانید می بینید خیلی ربطی به خدا و پیغمبر ندارد ، فطرتتان آرام نمی گیرد ، اما در حوزه طرف گول می خورد فکر می کند همین هاست در حالی که علم اصلی اصلا اینها نیست.
علم آن است که خوراک فطرت باشد علم آن است که شهود بیاورد ، علم آن است که خشیت بیاورد توجه بیاورد.
راه این که اینهایی که می خوانیم خوراک فطرت شود این است که با توجه به خدا همراه باشد.
اگر همین هایی که در دانشگاه می خوانیم با توجه بود از بسیاری از حوزویان جلو می زنیم.
حوزه و دانشگاه درس خود را می دهد .
آن کسی که دارد درس را می گیرد اگر با توجه درس را گرفت این می شود خوراک فطرتش و رشد می کند وگرنه آن علم می شود حجاب ، می خواهد در دانشگاه باشد یا در حوزه فرقی نمی کند! برای همین است که فرمود: « العِلْمُ هُوَ الْحِجابُ الْاکْبَر » یعنی این علم نه تنها خوراک فطرت نمی شود بلکه بزرگترین حجاب را برای فطرت ایجاد میکند .
علم نردبان است اگر آن را به سمت پایین گذاشتید می روی به سمت جهنم اگر به سمت بالا گذاشتید می روید تا لقاء الله.
در روایات هم «العلم نُورٌ » داریم و هم « العِلْمُ هُوَ الْحِجابُ الْاکْبَر ».
همه چیز به این بستگی دارد که شما به کدام سمت حرکت کنید.
🔔 @Aminikhaah_Media
نظام تقديم 06.mp3
4.79M
🔈 #تاثیر_درک_مهندسی_خلقت_بر_معنویت
📢 #پارت_سوم - #نظام_تقدیم
🔊 جلسه ششم
#ملکوت_اعمال / 6
📅97/07/08
#مشهد
#دانشگاه_فردوسی
🔔 @Aminikhaah_Media
💠 #دوراهی_وظیفه_و_نتیجه
🔷 جلسه اول
🔶 بخش اول
🔶 عمدتا دو وقت ، دوگانه بین وظیفه و نتیجه طرح می شود.
1. جایی که تکلیفی انجام می دهیم و نتیجه ای نمی بینیم.
2. وقتی در مطالعه تاریخ ، نتیجه ملموس و محسوسی در عملکرد بزرگان دین یافت نمی شود. که اینجا نیز احاله به تکلیف می شود.
درباره قیام اباعبدالله ع نیز عده ای که به زعم خود نتیجه محسوسی برای نهضت حضرت نیافته اند ، توجیهاتی کرده اند تا نتیجه گرایی امام حسین ع زیر سوال نرود!
مثلا گفته اند حضرت نمی دانستند در کربلا شهید خواهند شد. عده ای هم گفته اند حضرت ، برای تشکیل حکومت قیام نکردند ، بلکه فقط نحوه شهادتشان را انتخاب کردند.
این در حالی است که حضرت به صراحت فرموده اند برای تشکیل حکومت خروج می کنم:
«إِنَّمَا خَرَجْتُ لِطَلَبِ الْإِصْلَاحِ فِي أُمَّةِ جَدِّي ص أُرِيدُ أَنْ آمُرَ بِالْمَعْرُوفِ وَ أَنْهَى عَنِ الْمُنْكَرِ وَ أَسِيرَ بِسِيرَةِ جَدِّي وَ أَبِي عَلِيِّ بْنِ أَبِي طَالِبٍ ع» (بحار الأنوار (ط - بيروت)، ج44، ص: 329)
« من تنها به انگيزه اصلاح در امّت جدّم بپا خاستم، مى خواهم امر به معروف و نهى از منكر كنم و به روش جدّم و پدرم على بن ابى طالب عليه السلام رفتار نمايم!»
در عین حال ، می دانسته اند که شهید هم می شوند:
«َ خُيِّرَ لِي مَصْرَعٌ أَنَا لَاقِيهِ كَأَنِّي بِأَوْصَالِي تَقَطَّعُهَا عُسْلَانُ الْفَلَوَاتِ ، بَيْنَ النَّوَاوِيسِ وَ كَرْبَلَاءَ فَيَمْلَأَنَّ مِنِّي أَكْرَاشاً جُوفاً، وَ أَجْرِبَةً سُغْباً لَا مَحِيصَ عَنْ يَوْمٍ خُطَّ بِالْقَلَم» (نزهة الناظر و تنبيه الخاطر، ص: 86)
« براى من «شهادت گاهى» اختيار شده است كه من به آن خواهم رسيد. گويا مى بينم كه گرگ هاى بيابان هاى عراق ميان نواويس (قبرستان يهود در نزديكى كربلا) و كربلا بند بند مرا جدا كرده و شكم ها و جيب هاى خالى خود را (با كشتن من و دريافت جوايز) پر مى كنند. از روزى كه با دست قضا و قدر الهى نوشته شده، چاره اى نيست.»
اینکه بین وظیفه و نتیجه ، دوگانگی می بینیم ، ناشی از نگاه تاجرانه به دینداری و بندگی است.
امیر مومنان ع فرمود:
«إِنَّ قَوْماً عَبَدُوا اللَّهَ رَغْبَةً فَتِلْكَ عِبَادَةُ التُّجَّارِ وَ إِنَّ قَوْماً عَبَدُوا اللَّهَ رَهْبَةً فَتِلْكَ عِبَادَةُ الْعَبِيدِ وَ إِنَّ قَوْماً عَبَدُوا اللَّهَ شُكْراً فَتِلْكَ عِبَادَةُ الْأَحْرَار» (نهج البلاغه ، حکمت 237)
«گروهى خدا را از روى رغبت و ميل (به بهشت) پرستش كردند، اين عبادت تاجران است و عدّه اى از روى ترس او را پرستيدند و اين عبادت بردگان است و جمعى ديگر خدا را براى شكر نعمت ها (و اين كه شايسته عبادت است) پرستيدند. اين عبادت آزادگان است.»
اما سوال این است که اگر کسی بندگی عاشقانه داشت ، نسبت وظیفه گرایی و نتیجه گرایی او چه خواهد شد؟
مثلا اگر ما تبلیغ دین کردیم ، چقدر به نتایج کار اهمیت دهیم؟ چقدر به دنبال جذب مخاطب باشیم؟ چقدر به فنون ، مهارت ها و تاثیرگذاری بها دهیم؟
اگر مجلس روضه گرفتیم ، تعداد جمعیت حاضر در جلسه برایمان اهمیت داشته باشد؟ یا بگوییم ما به وظیفه خود عمل کردیم و اهمیتی ندارد که چند نفر بیایند و چگونه باشند!
در فعالیت سیاسی ، به رای و نظر مردم اهمیت دهیم؟ اگر کاندیدای انتخابات شدیم ، بخواهیم رای بیاوریم؟ برای رای آوردن تلاش کنیم؟ یا فقط به وظیفه خود فکر کنیم؟
🔔 @Aminikhaah_Media