eitaa logo
صفرتاصدعربی l بیات
8.1هزار دنبال‌کننده
1.7هزار عکس
226 ویدیو
7 فایل
‌﷽ 🔹محمدهادی بیات ✍🏻 نویســنده و پژوهشگر 👨🏻‍🎓 کارشناس قرآن و حدیث 🧑🏻‍🏫 مــدرّس‌ ادبیات عربی 😎 صِفر تا صَد قواعد عربی✌️ 🎬 آموزشها: eitaa.com/Arabi0_100/286 📚 کتابها: eitaa.com/Arabi0_100/7685 ⭐️ رضایت: @Rezayat0_100 👤 پشتیبان: @Admin0_100
مشاهده در ایتا
دانلود
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
1 ، یعنی آیین. سبک و روش زندگی. 🧐و دوتا نکتۀ جالب توجّه اینجا وجود داره: 🔻اوّل اینکه: چیزی به نام وجود نداره! حتّی همون کافر از خــــــــدا بی خبر هم به هر حال برای زندگیش، رفتـــــــــــــــــار خاصّ خودش رو داره. یا به تعبیری، دینش همون بی دینیه (عدم اعتقاد به دین الهیه!) .
2 🔻 و دوّم اینکه: دین (سبک زندگی) میتونه نشأت گرفته از راهنمایی های کسی مثل خـــــالق انسان باشه که جیکّ و پوکّ آدمو میدونه و این برنامه رو مطابق با صــــــــــــلاح و مصلحت فردی و اجتمـــــاعی انسان تنظیم کرده (که اگه درســت اجرا بشه، دنیا و آخرت آدم تضمینه)😇 و میتونه صِرفا برخاسته از عقل ناقـص بشر باشه که با آزمون و خطا داره جلو میره و یقینا اگه به خدا تکیه نکنه، سر از ناکجا آباد در میاره 😥 .
3 🤔 آدم عاقل میگه فقط خودم؛ یا اوّل خدا؟! .
4 به امید روزی که ، نشون دهندۀ انسان ها باشه و اینقدر کلاس نداشته باشه😒 .
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
. سلام به رفقای صفر تا صدی عزیز صبح زیبای چهارشنبه تون بخــــــیر .
. امروز میخوام در مورد یه مطلب خیلی و با هم دیگه صحبت کنیم... پس کمربند ها رو محــــکم ببندین😉 .
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
...«««( ﷽ )»»»... 🌱 ⁉️از کار با کتب هیچی نمیدونم؛ چطور می تونم به این کتب مراجعه کنم؟ و چه کتابهایی مناسب هستن؟ .
صفرتاصدعربی l بیات
...«««( ﷽ )»»»... 🌱 #مشاوره ❻ ⁉️از کار با کتب #لغت هیچی نمیدونم؛ چطور می تونم به این کتب مراجعه کنم
. به شدّت سؤال و مورد ابتلایـــــیه. و البته، چند روزی باید در موردش باهم صحبت کنیم😊 اگه شما هم در این باره ســــــؤالی داری؛ ناشناس مطرح کن👇 https://harfeto.timefriend.net/16758837010656 .
. پس، بدون تکرار مـباحث قبلی، بریم سراغ اصل مطلب و پاسخ به این مهم😇 .
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
1 برای استفادۀ راحت تر و بهتر از فرهنگ لغت، باید با بعضی از مباحث علم «صرف» آشــنایی داشته باشید. مباحثی مثلِ: حروف اصلی و زائد، وزن، لازم و متعدی، مجرّد و مزید، ثلاثی و رباعی، مـــــفرد، مثنی، جمع، مذکّر و مؤنث، مصادر و مشتقّات و... .
2 ✅ پس، اوّل از همه اینکه: کسی می تونه کـــــــــار با رو شروع کنه، که یه چیزی از صرف بدونه🌱 بنابراین، بهتره کار کردن با لغـــتنامه ها رو در خلال یادگیری علم شروع کنید. .
3 💬 ❷➊ ✅ به قول استاد، سیّد محمود طیّب حسینی: 📌 «یک مفسّر، پیش از مراجعه به منابع لغت و مفردات، لازم است آگاهی کامـــــــــلی از دانش داشته باشد». 📚 مفردات قرآن، ص12 🎯 صفر تا صد ادبیّات عربی: 📱@Arabi0_100
صفرتاصدعربی l بیات
3 💬 #کلام_بزرگان ❷➊ ✅ به قول استاد، سیّد محمود طیّب حسینی: 📌 «یک مفسّر، پیش از مراجعه به منابع لغت
4 اینکه از فرمایشات اساتید و بزرگـــــان، زیاد استفاده می کنم، فقط برای اینه که بدونی این صحبتا، صِرفا نظر شخصی من نیست و اونایی که تو این مسیر اســــــــتخون خرد کردن هم، چنین نظراتی دارن☺️ .
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
5 خب آقای بیات، 😥همین اوّل کاری نابودمــون کردی که! ⁉️یعنی من اگه اطلاعات صرفی چندانی نداشته باشم، کلاّ نمیتونم از لغــتنامه ها استفاده کنم؟ .
6 نه عزیز من، خدا نکنه نابود بشی😄 اگه داشته باشی، بهت میگم که بعضی از کتابهای لغت، اتفاقا برای مثل شمایی نوشته شده که اطلاعات صرفی ندارن، امّا میخوان که به لغت مراجعه کنن🤩 پس اصلا نگران نباش 🌺 .
. 😉 برای امروز بسّه یا ادامه بدم؟ می تونی بهم بگی👇 @Admin0_100 .
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
. خدمت به حافظین ، جز افتخار چیزی دیگه ای نیست. 😊 چشم ادامه میدم 👇👇 .
7 در ابتدای شروع کار لغوی، باید از کتب دو زبانه (عربی ـ فارسی) استفاده کنید. و رفته رفته، پس از مهارت پیدا کردن در و ، می تونید از کتــب لغتِ تک زبانـــــــــــــه (عربی) که دقیق ترن، هم استفاده کنید🌱 .
8 ☑️ ❶ از جمله کتب لغتی که به فارســـی شده و در ابتـــــــــــــــــدای مسیر، خیلی قابل استفاده و مناســـــــــــــــــــــــــــــــــبه، میشه به «» اشاره کرد ✅ این محصول سالها تــــلاش شماری از اساتیدِ «مجمع اللغة العربیـــــة» در مـصره که با کارِ گروهی و بلند مدّت تونستن اثـــــــــــــــری بسیار دقیق، کامل و منـــــــــظّم و در عین حال مختصر تولید کنن🌱 .
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
9 نقطۀ مقابل «المعجم الوســـــیط»، کتابِ « فی اللغة» هست که استفاده ازش رو اصلا توصیه نمی کنیم ❌ این هم به زبان فارسی شده و به دلیل خصوصیّاتی مثل اختصار، نظــــــــــمِ داخلی، استفاده از تصــاویر، ذکر اصطلاحــاتِ مربوط به علوم و... شهرت زیادی پیدا کـــرده؛ اما... .
10 امّا: چون این کتاب توسط یک کشیش نوشته شده و مســـــــــــــیحی بودن مؤلّف، در محتوای کتاب بی تأثیر نبوده😯 پس اگه به این کتاب مراجـــــــــــعه کردین، باید حواستون باشه تا تحت تاثیر عقاید مؤلف قرار نگیرید 😰 تا در فهم مفاهـیم دچار التقاط نشین😦 .
11 ☑️ بذارید یه مثال بزنم👇 📌 در و : زهد در اسلام یعنی بی رغبتی به دنــــیا. جوهری؛ عالِم لغوی مسلمان مینویسه: «الزُّهْدُ: خلافُ الرَّغبةِ »؛ ابن ســیّده هم می نویسه: «الزُّهْدُ فى الدّيـــــــن خاصَّةً: ضدُّ الحِرْص على الدُّنيا»🌱 اما «لوئیس معلوف» در المنجد، زهد رو مطابق با تعالیم مــــعنا کرده و مینویسه: «زَهَدَ: تَـــــــــــرَكَ الدُّنْيا لِلتَّخَلّي لِلْعِبادَةِ»؛ یعنی زهد به مــعنای ترک امور دنیا برای پرداختن به عبـــــــادت است😳 📚 ر.ک: الصحاح؛ المحکم و المحیط؛ المنجد .
12 پس طبق تعالیم زاهد یعنی شخصی که زراعت و صنعت و امــــــور زندگی اش رو رها کرده تا عبادت کنه در حالیکه به هــــیچ عنوان چنین چیزی رو زهد نمی دونه❌ زهد یعنی: در متن زندگی و در عیــن برخورداری از نعمت های مادّی، به دنیا دل نبندی! ✅ و اتفاقا اینه که سخته و مبارزه با نفس میخواد! پس اگه کسی صرفا به مراجعه به المنجد اکتفا کنه، نمی تونه فهم درستی از قرآن و روایات داشتـه باشه و مشترکات بین اسلام و مسیحیت رو طبق تعالیم ترجمه میکنه🙁 .