📃✨📃✨📃✨📃
#تفسیر_سوره_مبارکه_یس
#آیه_نهم
📃 آیه نهم سوره مبارکه یس
✨ وَ جَعَلْنا مِنْ بَيْنِ أَيْدِيهِمْ سَدّاً وَ مِنْ خَلْفِهِمْ سَدّاً فَأَغْشَيْناهُمْ فَهُمْ لايُبْصِرُون
﴿و در پيشروى آنان سدّى قرارداديم، و در پشتسرشان سدّى؛ و چشمانشان را پوشاندهايم، لذا نمىبينند.﴾
✍ آیه نهم سوره مبارکه یس در ادامه آیه شریفه هشتم، مصادیق عذاب برای «لایومنون بولایة»، را بیان می فرماید.
➖ چنانکه در تفسیر شریفه هشتم سوره یس بیان گردید؛ عذاب ایشان در آخرت ، جعل اغلال بر اعناق و سلب قدرت تکلم و بینایی و در نهایت نار جهنم است:
✨إِنَّا جَعَلۡنَا فِيٓ أَعۡنَاقِهِمۡ أَغۡلَالاً فَهِيَ إِلَى ٱلۡأَذۡقَانِ فَهُم مُّقۡمَحُونَ
(آیه ۸ سوره مبارکه یس)
🖋 و عذاب ایشان در شریفه نهم ، جعل سد و حائل در پیش رو و پشت سر، قرار دادن غشاء بر ابصار و سلب قوه باطنی بصیرت و علم به حق در دنیا بیان گردیده است:
✨ وَ جَعَلْنا مِنْ بَيْنِ أَيْدِيهِمْ سَدًّا وَ مِنْ خَلْفِهِمْ سَدًّا فَأَغْشَيْناهُمْ فَهُمْ لا يُبْصِرُونَ
(آیه ۹ سوره مبارکه یس)
💠 چنانکه حضرت امام صادق (علیه السلام) در تفسیر آیه نهم این سوره مبارکه فرمودند:
⚜ «وَ جَعَلْنا مِنْ بَيْنِ أَيْدِيهِمْ سَدًّا وَ مِنْ خَلْفِهِمْ سَدًّا فَأَغْشَيْناهُمْ فَهُمْ لا يُبْصِرُونَ»؛ عُقُوبَةً مِنْهُ لَهُمْ حَيْثُ أَنْكَرُوا وَلَايَةَ أَمِيرِ الْمُؤْمِنِينَ علیه السلام وَ الْأَئِمَّةِ مِنْ بَعْدِهِ هَذَا فِي الدُّنْيَا وَ فِي الْآخِرَةِ فِي نَارِ جَهَنَّمَ مُقْمَحُون
«و پيش رويشان سدى قرار دهيم و پشت سرشان سدى ديگر، و آنها را بپوشانيم كه جايى را نبينند»؛ اين عمل كيفرى است از جانب خدا براى ايشان كه ولايت اميرالمؤمنين و امامان بعد از او را انكار كردند، اين كيفر دنياى آنهاست و در آخرت در آتش دوزخ (بوسيله غل و زنجير) سرشان بيحركت ماند.
📔كنز الدقائق ؛ ج۱۱ ص۵۷
📔تأويل الآيات ؛ ص۴۷۶
📔الكافی ؛ ج۱ ص۴۳۲
✅ کسانی که منکر امر ولایت امیرالمؤمنین علیه السلام هستند، بسبب اینکه سد و حائل بین ایشان و بین «مومنون بولایة» کشیده شده و ایشان را از اقباس از نور مومنین محروم می کند، مورد عذاب واقع میگردند. چنانکه در آیه ۱۳ سوره مبارکه حدید بیان می فرماید:
✨ يَوْمَ يَقُولُ الْمُنَافِقُونَ وَالْمُنَافِقَاتُ لِلَّذِينَ آمَنُوا انْظُرُونَا نَقْتَبِسْ مِنْ نُورِكُمْ قِيلَ ارْجِعُوا وَرَاءَكُمْ فَالْتَمِسُوا نُورًا فَضُرِبَ بَيْنَهُمْ بِسُورٍ لَهُ بَابٌ بَاطِنُهُ فِيهِ الرَّحْمَةُ وَظَاهِرُهُ مِنْ قِبَلِهِ الْعَذَابُ
_ همان روزى كه مردان و زنان منافق به مؤمنان مى گويند: «نظرى به ما بيفكنيد تا از نور شما پرتوى برگيريم.» به آنها گفته مىشود: «به پشت سرِ خود بازگرديد و نورى به دست آوريد». در اين هنگام ديوارى ميان آنها زده مىشود كه درى دارد، درونش رحمت است و از طرف برونش عذاب.
(سوره حدید، آیه ۱۳)
🖇 «سور» در این آیه شریفه، با «سد و دیوار» ترادف معنایی دارد: «يطلق السور على جدار عظيم و سدّ يمنع عن المخالف و يسدّ بين المتجاوزين أو متجاوز»
📗التحقيق في كلمات القرآن الكريم ؛ ج۵ ؛ ص۲۵۸
💎 نور همراه مومنین ، نور ولایت و نور الله است . که حقیقت آن وجود مقدس حضرت نور الانوار «اب المومنین» علی بن ابیطالب (علیه السلام) می باشند:
⚜ انّ المومن ینظر بنور الله ... ابوه النور
_بحارالانوار، ج۶۴، ص ۷۳
🔰 عذاب قرار گرفتن حائل و دیوار در آخرت برای «لا یومنون بولایه» ، صورت حقیقی حالت اعراض و سدی است که منکران ولایت در برابر تنذیر پیامبر اعظم (صلی الله علیه و آله) اطراف خود کشیده و خود را از هر طرف از دیدن نور الانوار امیرالمومنین علی (علیه السلام) محروم میکنند . بدین سبب در آخرت نیز دیگر حظ و بهره ای از نور مومنین که همان نور ولایت است نمی توانند داشته باشند.
📃✨📃✨📃✨📃
@BahrulEilm
📃✨📃✨📃✨📃
#تفسیر_سوره_مبارکه_یس
#آیه_نهم
💠 حضرت باقر العلوم (علیه السلام) در این باره می فرمایند:
⚜...لَنُورُ الْإِمَامُ فِي قُلُوبِ الْمُؤْمِنِينَ أَنْوَرُ مِنَ الشَّمْسِ الْمُضِيئَةِ بِالنَّهَارِ وَ هُمْ وَ اللَّهِ يُنَوِّرُونَ قُلُوبَ الْمُؤْمِنِينَ وَ يَحْجُبُ اللَّهُ نُورَهُمْ عَمَّنْ يَشَاءُ فَتُظْلِمُ قُلُوبُهُمْ..
_ نور امام در دل مؤمنين درخشانتر از نور خورشيد است در روز. و ایشان بخدا سوگند دلهاى مؤمنين را منور مىكنند و نور ايشان را از هر كه بخواهد خدا پنهان مىكند.
📔تفسير القمي ؛ ج۲ ص۳۷۱
📔الکافي ج ۱، ص ۱۹۴
🖋 نور همراه مومنین به سبب حمل ولایت در جبین آنها قرار گرفته و از خورشید نیز نورانی تر است. اما هنگامی که منافقین از مومنین طلب عنایت می کنند تا از نور ولایت انور من الشمس ایشان اقتباس کنند، يَحْجُبُ اللَّهُ نُورَهُمْ عَمَّنْ يَشَاءُ فَتُظْلِمُ قُلُوبُهُمْ، دیواری بین ایشان و مومنین کشیده و از اقتباس نور محروم و محجوب می شوند.
✅ اين انسداد برای مومنين رحمت و نور و برای كافران ظلمت و عذاب است.
💠 چنانکه امام محمد باقر(علیه السلام) در تفسیر آیه ۱۳ سوره حدید فرمودند:
⚜ أَمَا إِنَّهَا نَزَلَتْ فِينَا وَ فِي شِيعَتِنَا وَ فِي اَلْكُفَّارِ أَمَا إِنَّهُ إِذَا كَانَ يَوْمُ اَلْقِيَامَةِ وَ حُبِسَ اَلْخَلاَئِقُ فِي طَرِيقِ اَلْمَحْشَرِ ضَرَبَ اَللَّهُ سُوراً مِنْ ظُلْمَةٍ فِيهِ بٰابٌ بٰاطِنُهُ فِيهِ اَلرَّحْمَةُ يَعْنِي اَلنُّورَ وَ ظٰاهِرُهُ مِنْ قِبَلِهِ اَلْعَذٰابُ يَعْنِي اَلظُّلْمَةَ فَيُصَيِّرُنَا اَللَّهُ وَ شِيعَتَنَا فِي بَاطِنِ اَلسُّورِ اَلَّذِي فِيهِ اَلرَّحْمَةُ وَ اَلنُّورُ وَ يُصَيِّرُ عَدُوَّنَا وَ اَلْكُفَّارَ فِي ظَاهِرِ اَلسُّورِ اَلَّذِي فِيهِ اَلظُّلْمَةُ
➖ اين آيه در باره ما و شيعيانمان نازل شده و در باره كفار روز قيامت كه شد خداوند جهانيان را در راه محشر نگه ميدارد و ديوارى از تاريكى ميزند كه داراى دربى است كه داخلش رحمت است يعنى نور و ظاهرش از جلو عذاب است يعنى ظلمت و تاريكى است خداوند شيعيان ما را بداخل ديوار تاريك كه رحمت و نور است قرار ميدهد و دشمنان ما و كفار را در جلو ديوارى كه در آن تاريكى است قرار ميدهند.
📔تأويل الآيات ؛ ج۱ ص۶۳۶
📔بحار الأنوار، ج ۲۴، ص ۲۷۶
✅ فلذا با کشیده شدن سد و دیوار، «لا یومنون بولایة» در ظلمت ولایت طاغوت و عذاب باقی مانده، و «مومنین بولایة» در رحمت و نور ولایت امام قرار داده می شوند. این جعل سد، سنت قطعی الهی است و دلالت بر جدایی بین حق و باطل دارد. چرا که مومنین خود را از دیدن حقیقت و نور عالَم که وجود مقدس امام است، و رسولان و انذار دهندگان الهی جهت ابلاغ این حقیقت مبعوث شده بودند، محروم نکردند:
🖋عن اباجعفر (علیه السلام):
⚜ ..النُّورُ وَ اللَّهِ الْأَئِمَّةُ مِنْ آلِ مُحَمَّدٍ (علیهم السلام) إِلَى يَوْمِ الْقِيَامَةِ، ...وَ هُمْ وَ اللَّهِ نُورُ اللَّهِ فِي السَّمَاوَاتِ وَ الْأَرْضِ
_ نور بخدا قسم ائمه از آل محمّدند (صلوات الله علیهم) تا روز قيامت. و ایشان بخدا قسم نور خدايند در آسمانها و زمين
📗تفسير القمي ؛ ج۲ ص۳۷۱
📃✨📃✨📃✨📃
@BahrulEilm
4_5796535996380091822.mp3
7.48M
#رمضان_الکریم
منم آن گناهکاری که به سوی تو دوان است
@BahrulEilm
#صحیفه_سجادیه
#مکارم_الاخلاق
✨ دعای مکارم الاخلاق صحیفه سجادیّه✨
📃 فراز دوازدهم
✨️ اللَّهُمَّ اجْعَلْنِي أَصُولُ بِكَ عِنْدَ الضَّرُورَةِ ، وَ أَسْأَلُكَ عِنْدَ الْحَاجَةِ ، وَ أَتَضَرَّعُ إِلَيْكَ عِنْدَ الْمَسْكَنَةِ ، وَ لَا تَفْتِنِّي بِالِاسْتِعَانَةِ بِغَيْرِكَ إِذَا اضْطُرِرْتُ ، وَ لَا بِالْخُضُوعِ لِسُؤَالِ غَيْرِكَ إِذَا افْتَقَرْتُ ، وَ لَا بِالتَّضَرُّعِ إِلَى مَنْ دُونَكَ إِذَا رَهِبْتُ ، فَأَسْتَحِقَّ بِذَلِكَ خِذْلَانَكَ وَ مَنْعَكَ وَ إِعْرَاضَكَ ، يَا أَرْحَمَ الرَّاحِمِينَ .
خدایا! چنانم قرار ده که هنگام ضرورت با کمک حضرتت به دشمنان حمله کنم و به هنگام اقتضا و لزوم از تو بخواهم و زمان درماندگی و مسکنت، به درگاه تو بنالم؛ و مرا به این امور امتحان مکن: کمک خواستن از غیر خودت، هنگامیکه تنگدست و ناچار شوم؛ به خاکساری و فروتنی در برابر ما سوای وجودت، زمانی که به تهیدستی گرفتار آیم؛ و زاری کردن به درگاه غیر حضرتت، وقتی که دچار ترس شوم تا به خاطر این امور مستحق خواری و منع نعمت و رویگردانی و بیاعتنایی از جانب تو گردم؛ ای مهربانترین مهربانان!
@BahrulEilm
#الکوثر
#ولایت_فاطمی
#ام_الکتاب
📜تفسیر آیات منتخب حضرت قرآن؛ با محوریت معرفت فاطمی
🖋جزء بیست و ششم
✨﴿مثَلُ الجَنَّةِ الَّتي وُعِدَ المُتَّقُونَ فيها أَنهارٌ مِن ماءٍ غَيرِ آسِنٍ وَ أَنهارٌ مِن لَبَنٍ لَم يَتَغَيَّر طَعمُهُ وَ أَنهارٌ مِن خَمرٍ لَذَّةٍ لِلشَّارِبينَ وَ أَنْهارٌ مِن عَسَلٍ مُصَفًّى..﴾
(سوره مبارکة محمد آیه۱۵)
✍تفسیر
حضرت أم الائمه فاطمة زهرا علیها السلام ، در کلام مبارکی وجود مبارکشان را سرمنشأ انهار بهشت معرفی مینماید: «أَنَا مِنِّي أَنهَارُ المَاءِ وَ اللَّبَنِ وَ الخَمرِ و العَسَلِ فِي الجِنان»: منم آنکه نهرهای آب، شیر، شراب و عسل در بهشت، از وجود اوست(۱). حقیقتِ این انهار به علم، معرفت، ولایت و عشق به وجود امام اشاره مینماید: ماءٍ غَيرِ آسِنٍ فهو عَليٌّ علیه السلام (۲) أنهارٌ مِن لَبنٍ لَم يَتَغَيّر طَعمُه فإنّه الإمام(۳) أَنهارٌ مِن خَمرٍ لَذَّةٍ لِلشَّاربِين فإنّه عِلمُهُم يَتَلَذَّذ مِنه شِيعَتُهم(۴)؛ که سرمنشأ و مبدأ همگی به چشمه کوثر فاطمی برمی گردد.
📚(۱) عوالم العلوم ج۱۱ص۲۶۴ (۲و۳و۴)تأويل الآيات ص۵۷۳؛البرهان ج۵ ص۷۵؛بحارالأنوار ج۲۴ ص۳۲۱
@Lowhon_Mahfooz
@BahrulEilm