هدایت شده از KHAMENEI.IR
🏴 رهبر انقلاب: برای استفاده از فرصت زندگی برنامهریزی و فکر کنید/ برای اینکه درست فکر کنید، با قرآن آشنا بشوید/ آنجایی که اقدام لازم است اقدام کنید/ اقدام یک وقت در کلاس درس و دانشگاه است، یک وقت راه کربلا و فلسطین است
📩 رهبر انقلاب در جمع عزاداران هیئتهای دانشجویی اربعین حسینی:
✏️ جوانیتان را قدر بدانید. میدان وسیعی در مقابل شماست، انشاءالله ۷۰ سال دیگر، ۶۰ سال دیگر شما در این دنیا حضور خواهید داشت و کار خواهید داشت. از این فرصت استفاده کنید. برای این فرصت طولانی برنامهریزی کنید. برای اینکه برنامهریزیتان درست از آب در بیاد، فکر کنید.
✏️ برای اینکه درست بتوانید فکر کنید، با قرآن آشنا بشوید. قرآن را بخوانید، تأمل کنید. از کسانی که پیش از شما و بیش از شما تأمل کردند، یاد بگیرید. یاد گرفتن ننگ نیست، افتخار است، همیشه باید یاد بگیریم، تا آخر عمر باید یاد بگیریم.
✏️ فکر کنید، مطالعه کنید، شناسایی کنید، آنجایی که اقدام لازم است، اقدام کنید. اقدام یک وقت در آزمایشگاه وکلاس درس و محیط دانشگاه است، یک وقت محیط اجتماعی است، یک وقت محیط سیاسی است، یک وقت راه کربلاست، یک وقت راه فلسطین است. ۱۴۰۳/۶/۴
🖼 #بسته_خبری
💻 Farsi.khamenei.ir
اربعینیات ۱۴۰۳
(۲) پرتگاه خودباختگی ملی در اربعین
بازخوانی منصفانه گرایش ایرانیان به مناسک اربعین، نشان میدهد تکریم، جاذبه مغناطیسی پیادهروی اربعین است که میتواند روابط طولی و عرضی زائران و زائرات را حول وجود امام توضیح دهد. در این میان اما، دغدغههای فرهنگی و اجتماعی ملی مذهبی از چشم دور نمیماند. از بین نبردن اصالتهای مسیر مشایه توسط حضور گردشگرانه برخی ایرانیان از طرفی و نیز احساس خودباختگی برخی دیگر از ایرانیان در برابر قوت فرهنگ عراق در اربعین دو نگرانی مهم عمیق فرهنگی است.
درست است ما در پیادهروی اربعین، شرکتکننده و در واقع مصرفکننده فرهنگ سنتی شیعیان عراق هستیم، اما فراموش نکنیم ایرانیان نیز در ارادتورزی به اهل بيت علیهمالسلام سنتها و فرهنگ دیرینهای دارند. اتمسفر و فرهنگ واژگانی ایرانیاسلامی غنی و پرباری در طی سالیان طولانی تولید کردهاند و نسل به نسل در تمام طول محرم و صفر و حتی تمام طول سال با محبت امام حسین زندگی میکنند. خانه و زندگی خود را خرج این مسیر میکنند و در هویت دینی بسیاری از ایرانیان هیئتیبودن حرف اول را میزند.
علت به حاشیه رانده شدن واژگان ملی ایرانی در مناسک مذهبی را نوعی روحیه خودباختگی میبینم که حاصل تاریخی است که به لحاظ فرهنگی مغلوب فرهنگ غرب شدیم. واقع بینانه بپذیریم، ما به لحاظ تاریخی در برههای از بحران فرهنگی واقع شدیم که گمان میکنیم، همه زمین و زمان خوشبخت و قدرتمند هستند و ما ایرانیان باید در مواجه با فرهنگهای قدرتمند خود را ببازیم و صرفا مصرفکننده و تقلیدکننده عناصر فرهنگی باشیم!
این هشدار فرهنگی را در همه عرصهها و مواجهههای فرهنگی میتوان دید، حتی در عرصه مقاومت که ایرانیان آغازگر آن بودهاند باز دچار نوعی خودکمبینی و خودباختگی میشویم! اما اینجا به مناسبت ورود مناسک اربعین به ایران ما به همین یک نمونه اشاره میکنیم.
مثلا، ایرانیان در طی سالهای خفقان رضاخانی و کشف حجاب و ممنوعیت روضه، فرهنگ اصیل روضهخوانی دهه اول محرم را سینه به سینه زنده نگهداشتند و چایخانهها محصول مقاومتها و مبارزات همان دوران است. چرا اینک واژه چایخانه باید در برابر واژه موکب به محاق رود؟! کارکرد موکب و چایخانه متفاوت است. چرا واژه موکب در کنار چایخانه به دایره واژگان ما اضافه نشود و آن را پربار نکند؟
همچنین است، پردهخوانی، تعزیه، روضههای خانگی، پرچمدوزی و ... . این واژگان و سنتها کجا هستند و چرا به یکباره موکب دارد همه عناصر ملی ما در اراداتورزی به اهل بیت را میبلعد؟ آن هم، موکب نه به معنای واقعی و اصیل فرهنگ عراقی، بلکه نوعی موکب ایرانیزه شده و تقلیل یافته!
به هر حال اربعین با همه ظرفیتها و فرصتهایش از آن باب که نوعی واردات فرهنگی است باید پایش شود و جایگاه قرارگیری عناصر آن در هویت ملی و دینی ما باید روشن باشد. نقش ما در توسعه فرهنگ اربعین چیست؟ سهم انسان انقلاب اسلامی با اهداف جهانی و تمدنی در این حرکت فراملی چیست؟
ما ایرانیان حتی در مواجهه فکری و اندیشهای تخصص فراوانی در همگرایی و همافزایی داریم و بدون استحالهشدن و خودباختگی توان توسعه فرهنگی و افزایش روابط فراملی را داریم نمونه آن ورود اسلام به ایران، نمونه بعدی مواجهه فارابی با فلسفه یونانی و ... . مایلم این ویژگی را دست کم نگیریم و حول همان مفهوم محوری تکریم، عناصر فرهنگی پیادهروی اربعین در عراق را جذب کنیم و فرهنگ شیعی را توسعه دهیم.
@BanooAmin
هدایت شده از لفظ قلم | زهرا محسنیفر
8.49M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#حنانه_خرم_دشتی، دختر نسل زد چادری، بجای زرد بودن، طلایی شدن را زندگی کرده است تا این پنجهی آفتاب، در دانش اختر و نجوم، شهرهی آفاق شود. در دنیای گودزیلاها و پلنگها، تو مثل حنانه فرشته باش. در زمانهای که سلبریتیهای شهرتزده دسته گل به آب میدهند، تو مثل حنانه به گل کاشتن مشهور شو. او افتخار ملی است، اما چرا برندهی المپیاد علمی به اندازهی مدالآور المپیک ورزشی دیده نمیشود؟!
✍#زهرا_محسنی_فر
https://eitaa.com/joinchat/963837996C814ca55648
هدایت شده از دفتر مطالعات جنسیت و جامعه
📸 #گزارش_تصویری | سلسله رویدادهای تخصصی #حیات_عاطفی_زن
❇️ نشست هفتم
واکاوی شاخصههای حیات عاطفی در الگوی سیاستورزی انقلابی شهید جمهور و تاثیر آن بر مردم
🎙 با حضور جمعی از پژوهشگران و کنشگران حوزه زنان
🚻 دفتر مطالعات جنسیت و جامعه
@gesostu_ir
www.GESOSTU.ir
هدایت شده از دفتر مطالعات جنسیت و جامعه
📝#گزارش_متنی | سلسله رویدادهای تخصصی #حیات_عاطفی_زن
🏷 نشست هفتم
شاخصههای حیات عاطفی در الگوی سیاستورزی انقلابی شهید جمهور
🎙 قسمت اول
مدتهاست شبهاتی پیرامون مردمسالاری جمهوری اسلامی و شکاف بین مردم و حاکمیت مطرح است. لذا تحلیل رفتار عاطفی مردم در تشییع پیکر شهید رئیسی، موضوع نشست هفتم شده است. پرسش این است که الگوی سیاستورزی شهيد رئیسی چه مولفههایی داشته است که منجر به جوشش عاطفه مردم شد؟
🔻علل جوشش عاطفه مردم
۱. یک عالم مجاهد مردمی در عرصه اجرا آمده بود
۲. مردم، شهید رئیسی را از خود و حاصل تلاش خودشان میدیدند.
۳. عرصه فعالیت ایشان، میدان جنگ نبود.
⬅️در مجموع مردم انتظار مانایی بیشتری از او داشتند و غم بزرگی بر قلبها وارد شد.
جنس غم مردم در شهادت رئیس جمهور، تصمیمساز برای حرکتهای بزرگ بود، انفعالآور نبود. پرسش ما این است که چه چیز چنین غمی در قلب مردم ایجاد کرد؟
🔻شاخصههای الگوی سیاستورزی:
ما ناگزیریم از شخص آقای رئیسی تحلیل را شروع کنیم، اما غایت ما کشف شاخصههای مکتبی است.
1⃣محبت واقعی
نه محبت از روی منافع و زبانی و منافقانه. محبت جایگاهش قلب است و آگاهانه است.
2⃣ فرهنگ خدمتگزاری
آقای رئیسی تراز جدیدی ایجاد کرد. الان اگر کسی الگوی سیاستورزیاش جهاد و خدمت نباشد، مجبور است ژست و پز محبت به مردم بگیرد. ریشه خدمتگزاری، محبت بود.
3⃣ امید داشتن به مردم
این امید هم از باب محبت است، هم از باب اینکه خودشان از بین مردم بودند.
🚻 دفتر مطالعات جنسیت و جامعه
@gesostu_ir
www.GESOSTU.ir
هدایت شده از دفتر مطالعات جنسیت و جامعه
📝#گزارش_متنی | سلسله رویدادهای تخصصی #حیات_عاطفی_زن
🏷 نشست هفتم
شاخصههای حیات عاطفی در الگوی سیاستورزی انقلابی شهید جمهور
🎙قسمت دوم
4⃣ درهمتنیدگی با مردم
در هم تنیدگی امام و امت است یا همان ولایت؛ یک شاخصه عاطفی است.
اینکه در مواقع بحرانی رفتار مردم ایران به جوزدگی تفسیر میشود؛ یک اشتباه است. مردم در نعمت درهمتنیدگی ولایت غرقاند و اتفاقا در مواقعی که این بند میخواهد جدا شود؛ عاطفه شدید بروز پیدا میکند. در مواقع عادی، زندگی اجتماعی درگیری دارد، ظلمهای خواسته و ناخواسته و ساختاری و غیر ساختاری باعث درگیری میشود. ولی این درگیریها، درهمتنیدگی روابط ما را از هم نمیپاشد.
5⃣ تقدس
خدمت و جهاد و محبت و کارآمدی شهید جمهور، مقدس بود؛ چرا که همه برای قرب الیالله بود. مقدس بودن بخشی از همان عاطفه است؛ بخشی از غلیان قلب. در بیانات مقام معظم رهبری داریم که قانون قانون الهی، مملکت مملکت الهی، همه چیز دینی، اگر نیت تو برای خدا نباشد؛ نه کارت برای خداست و نه مقدس است. تقدس در علوم اجتماعی مذموم است، اما در حیات عاطفی جزو کلماتی است که باید احیایش بکنیم. امر قدسی، امر واقعی است.
6⃣ خود را مدیون مردم دانستن
بروز محبت واقعی ایجاد عزت و احساس تعلق و هویت جمعی در افراد میکند. شهید رئیسی هم خود را از مردم می دانست هم مدیون به آنان و همین عاطفه سیاسی در الگوی سیاستورزی او، مردمسالاری را به تحقق عینی نزدیکتر کرده بود.
7⃣جهاد
جهاد نه به معنای زیاد کار کردن و هزاران پروژه انجام دادن، بلکه به معنای بسط ید ولی. نگاه آقای رئیسی انجام وظیفه صرف نبود، حب به ولی و حب به مردم نوعی جهاد حبی در الگوی سیاستورزی او رقم زده بود.
⏪جمعبندی
✓ یکی از دغدغههای همیشگی جمهوری اسلامی این بوده است که بتواند در تقویت مردمسالاریاش به مردم نقش موثر و عزت نفس دهد. آقای رئیسی پس از چهار دهه توانست در این نظام و ساختار، اصل مردمسالاری در نظام اسلامی را به نحو بارزی احیا کند و در این نشست دیدیم، طریق این احیا منطبق بر شاخصههای حیات عاطفی است. ایمان به کارآمدی محبت و در همتنیدگی روابط اعضای یک جامعه و سایر ویژگیها در مجموع باعث میشود الگوی سیاستورزی شهید جمهور را جهاد و خدمت حبی و مقدس بنامیم.
🚻 دفتر مطالعات جنسیت و جامعه
@gesostu_ir
www.GESOSTU.ir
هدایت شده از اندیشه انقلاب اسلامی
#تازه_های_نشر
کتاب "فلسفه چگونگی اسلامی" اثر حجت الاسلام محمدمتقیان تبریزی منتشر شد.
🔖کتاب "فلسفه چگونگی اسلامی" تقریری است از نظریه فلسفی استاد سیدمنیرالدین حسینی الهاشمی که به بررسی رابطه «دین» و «عقل نظری» و «دانش تجربی» و نحوه تعامل آنها می پردازد.
📚 این کتاب به همت انتشارات تمدن نوین اسلامی وابسته به فرهنگستان علوم اسلامی قم در شهریورماه ۱۴۰۳ منتشر گردید.
#فلسفه
فرهنگستان علوم اسلامی قم
ایتا|وبگاه|اندیشه منیر|انتشارات
https://eitaa.com/monir_ol_din
هدایت شده از دفتر مطالعات جنسیت و جامعه
📸 #گزارش_تصویری | سلسله رویدادهای تخصصی #حیات_عاطفی_زن
❇️ نشست هشتم
عقلانیت عاطفی و تبیین فلسفی و عرفانی آن
🎙 با حضور
خانم دکتر علمالهدی
🚻 دفتر مطالعات جنسیت و جامعه
@gesostu_ir
www.GESOSTU.ir
هدایت شده از دفتر مطالعات جنسیت و جامعه
📝#گزارش_متنی | سلسله رویدادهای تخصصی #حیات_عاطفی_زن
🏷 نشست هشتم
عقلانیت عاطفی و تبیین فلسفی و عرفانی آن
🎙 خانم دکتر علمالهدی
این نشست به ضمیمه کتاب هنر زنانه زیستن و بررسی و واکاوی محتوای آن شکل گرفت. آنچه درباره عقلانیت عاطفی اهمیت دارد این است که این بحث پایگاه هستیشناختی دارد و صرفا تعیّن بیشتری در زن دارد، اگرنه اساسا عقلانیت بدون عاطفه نیست و جدا کردن عاطفه از عقلانیت شورشی است علیه عقلانیت. عاطفه هم بدون عقل تعین بیرونی ندارد. عقل نحوه بروز عاطفه را در هر قلمرو مشخص میکند. روابط خانوادگی مصداق عقلانیتی است که بروز عاطفه را میسر میکند و جهت میدهد. پس عقل و عاطفه یک حقیقت هستند که جنبهی ایجابیاش جاذبه عاطفه است و جنبهی سلبیاش تعیین قلمرو و حدود عقلانی است.
ما در زمانه حاضر با عقلانیتهای گوناگون مواجیهم، اعم از عقلانیت شناختی، ابزاری، انتقادی و جریان فمینیست به طور ویژه متصل است به عقلانیت انتقادی با این پرسش که چرا من در جامعه حضور ندارم؟ خروجی پرداختن به مسائل زنان از منظر عقلانیت انتقادی و ابزاری، اهمیتیافتن افزايش درصد اشتغال زنان، زن سرپرست خانوار و ... است. اما عقلانیت عاطفی، حکمت عملی و نظری را با هم در نظر میگیرد و ارزشگذاری و سیاستگذاری با هم مهم میشود.
از معبر عقلانیت عاطفی است که میتوانیم بر سکولاریسم جاری در زندگی غلبه کنیم و بین علم و ارزش پیوند برقرار شود. چرا که در همین فضای سکولار و فقدان عقلانیت عاطفی است که عاطفه زنان بازیچه اربابان قدرت و ثروت میشود و مرد در جایگاه سوژگی قرار میگیرد.
امتداد اجتماعی عاطفه را در لسان قرآن در تمثیل زن به حرث میتوان یافت، فهم درست از تمثیل حرث نشان میدهد در جوامع بدون حضور زنان هیچ هویت جدیدی ساخته نمیشود و تعین بیرونی نمییابد. اما در استفاده ساختاریابی عاطفه باید بدانیم، ساختارهای سازمانی و بنگاهی نمیتواند عاطفه را در امتداد اجتماعیاش محقق کند، زیرا اساس آن منفعتگرایی مادی است. بلکه بهترین الگو برای امتداد اجتماعی عاطفه، ساختار خانواده است که تجلی بخشی از آن را در نظریه ولایت فقیه میبینیم.
🚻 دفتر مطالعات جنسیت و جامعه
@gesostu_ir
www.GESOSTU.ir
هدایت شده از مجله هفده دی
💠فصلنامه هفده دی، فصلنامه اختصاصی روایت روزگار انسان مونث مسلمان رسماً آغاز به کار کرد...
📚@mag_17dey
🎥جنگ فردا
نمایی از جنایات غرب علیه انسان
یکی از سیئات تمدن مادی، حرکتی است که در مورد زن انجام دادند. ما در این زمینه خیلی حرف داریم. گناه بزرگی که تمدن غرب در مورد جنس زن مرتکب شده است، نه به این زودی قابل پاک شدن است، نه به این زودی قابل جبران شدن است، حتّی نه بهآسانی قابل بیان کردن است. حالا اسمهای گوناگونی هم میگذارند - مثل همهی کارهایشان - جنایت میکنند، اسمش را حقوق بشر میگذارند! ظلم میکنند، اسمش را طرفداری از ملتها میگذارند!... یکی از طبایع تمدن غربی، فریب است؛ دوروئی، نفاق، دروغگوئی، تناقض در رفتار و گفتار؛ در قضیهی زن هم عیناً همین جور است. آنها متأسفانه فرهنگ رائج خودشان را در کل دنیا گسترش دادهاند. . وقتی در یک جامعهای خانواده متزلزل شد و از بین رفت، مفاسد در این جامعه نهادینه میشود.
مشکلاتی که امروز در غرب وجود دارد، این قانونهای ابلهانه و خباثتآمیزی که اینها در زمینهی مسائل جنسی دارند میگذرانند، اینها را به ته درّه دارد حرکت میدهد. این انحطاط، قابل جلوگیری هم نیست؛ اینها محکوم به سقوطند. تمدن غربی چه بخواهد، چه نخواهد، دیگر قادر نیست جلوی این سقوط را بگیرد. ترمز این وسیله بریده است، جاده هم بشدت لغزنده و سراشیب است. اینها گناه کردند آن وقتی که ترمز را بریدند و آمدند خودشان را در لب این پرتگاه قرار دادند؛ لذا محکوم به شکستند. زوال تمدنها، مثل سر برآوردن تمدنها، یک امر تدریجی است - یک امر دفعی و فوری نیست - و این تدریج دارد اتفاق میافتد و گمان نمیکنم از چشم این نسل یا نسل بعد از این نسل دور بماند؛ خواهند دید که چه اتفاقی میافتد.
بیانات: ۱۳۹۲/۰۲/۱۱
@BanooAmin