May 11
May 11
هدایت شده از بانو امین
بسم الله الرحمن الرحیم
بنا به درخواست دوستان و سروران، انتشار آرشیو متنی و صوتی تحلیلها و فعالیتهای پنج سال اخیر، برای اولینبار.
شنوای نظرات و انتقادات و پیشنهادات شما هستم.
@AminJavaheri
بازخوردهای رسانه ای پیش خبر
نشست «بازخوانی اندیشه اجتماعی شهید محمدباقر صدر»
در خبرگزاری های ایران
https://b2n.ir/98544
خبرگزاری رسا
https://b2n.ir/44846
خبرگزاری مهر
https://b2n.ir/72993
خبرگزاری بین المللی قرآن
https://b2n.ir/59986
جامعه خبری تحلیلی الف
https://b2n.ir/76578
خبرگزاری شبستان
https://b2n.ir/67297
خبرگزاری فارس
https://b2n.ir/82335
خبرگزاری تقریب
https://b2n.ir/47862
خبرگزاری دانشجویان ایران
#نشست | سازمانهای غیردولتی و تشکیلات زنانه، با نگاهی به کتاب نان سالهای جنگ.
زنان ذیل کلان مسئله مواجهه پروبلماتیک با ساختارهای اجتماعی، نیازمند تشکیلات و سازمان غیردولتی زنانه هستند تا از خلال خلاقیتهای جمعی، ساختار مطلوبشان را بیافرینند.
برای یافتن پیشینه سازمانهای زنانه به سراغ تاریخ شفاهی میرویم و از معبر آثاری مانند نان سالهای جنگ، کارخانه زنانه صدخرو را مییابیم که نمونهای از تشکیلات منظم و کارآمد زنانه است و با روش تحلیل محتوا کدهای آن را استخراج و مدل آن را تحلیل میکنیم.
پیرامون سازمانهای غیردولتی زنانه: ۱. زنانه بودن باید در سه عرصه فرم و محتوا و شکل جمعی سازمان بروز یابد. ۲. زنانهبودن کنش اجتماعی، هم در کیفیت کنش و هم در هویت کنشگر، از مولفههای هستیبخش و قوامبخش به الگوی سوم است و از همین نقطه با ایدههای رقیب مرز میگیرد.
#تشکیلات_زنانه
#تاریخ_شفاهی
#علوم_انسانی
@Safoora_AminJavaheri
نامه و درد و دل جمعی از مادران ایران زمین درباره زندگی آپارتمانی
بسم الله الرحمن الرحیم
محضر محترم رئیس جمهور اسلامی ایران حجه الاسلام و المسلمین سید ابراهیم رئیسی(زید عزه)
سلام و عرض ادب و احترام
چند وقت قبل خبر مسرت بخش به گوشمان رسید که ساخت آپارتمان
در پروژه های مسکن مهر متوقف شد! لذا ما جمعی ازمادران تصمیم گرفتیم به همراه و همسران و کودکان مان، نامه ی تشکری برایتان بنویسیم، اما خبری امد و همه رویایمان دوباره فرو ریخت!
جناب آقای رئیسی!
اگر دغدغه ی امروز کشور جمعیت است، پیشنهادی داریم:
فقط به مدت ۶ماه، آقایان تصمیم گیر در حوزه مسکن را با سه فرزند تحت نظر یک روانشناس خانه نشین کنید! البته به آنها بگویید که لازم نیست خیلی نگران باشند چون مادر ها هستند اما فقط در نقش یک حامی عاطفی برای خانه که البته با رعایت تقوا و حجاب، اجازه دارند هر وقت خواستند از منزل خارج شوند!
آنگاه بعد از ۶ماه این اقایان، با تایید روانی همان روان شناس حق بازگشت به کارهایشان را خواهند داشت
جناب آقای رئیسی!
اگر دغدغه این روزها حجاب است، دختر نوجوان من چرا نباید فریاد آزادی سر دهد؟! درحالیکه آسمانی ندارد که زیر سایه ی امن نگاه از نامحرم، موهایش را باز کند و شادی و خنده کند؟ ! چرا نباید از حجاب بدش بیاید در حالی که اگر مهمان داشته باشد، باید در فضا و هوای نامطلوب آپارتمان، سختی حجاب را تحمل کند و ساعاتی که در کنار خانواده میتوانست برای او گشایش قلب باشد را با رنج سپری کند؟ !
این حجاب اجباری، اجبار ناجوانمردانه ی این قوطی های آجری و سیمانی است، نه خدای مهربان ما!
یک خانم برای قدم زدن در هوای آزاد دو راه بیشتر ندارد، یا حجاب بگیرد و به خیابان برود و یا با داشتن فرزند کوچک در سرمای زمستان، پشت پنجره، به امید بهار، با حسرت به آسمان کوچکی که از لابلای ساختمانهای بلند پیداست ،بنگرد!
و در این زندانهای سیمانی و تمیز... چقدر برای تربیت نسل انقلابی، بی پناه و دست خالی هستیم...!
اما ما حتی فرصت تحصن هم نداریم، «انما اشکوا بثی و حزنی الی الله!»
شکایت ما نه از مردان خودمان، نه از مردان دولت و نه از هیچ مرد دیگری نیست شکایت ما از تمدنی ست که ما را به اسارت خود درآورده ست.
از نظام مقدس جمهوری اسلامی و حاج قاسم های آن میخواهیم که صدای ناله زنان و دخترانی که در اسارت این زندانها هستند را بشنوند آنها را از این زندان ها و قفس های ناجوانمرد آزاد کند!
خدا به اخلاص و تلاش و مجاهدت شما برکت دهد
جمعی از مادران این سرزمین
دیماه 1401
@social_theory
💢چه صدای آشنایی!
صدایی از جنس حرفهای همیشگیمان،
حرفهایی که بارها گفتیم و هربار سه سرنوشت محتوم بیشتر نداشت: یا شنیده نشد یا برچسب خورد و رد شد یا در بهترین حالت شنیده شد و تواصی به صبر شد.
مادران ایران زمین! شیرزنان ایرانی! بهراستی تا کی از موضع ستمدیدگی و بیچارگی سخن بگوییم؟
این همه سال این موضع را آزمودیم و نتیجه نیافتیم. این همه سال از رنجها و غمهامان از دست و پای دراز ساختارهای ظالمانه غربی و شرقی در زندگیهای شخصیمان نالیدیم و راه به هیچجا نبردیم.
آیا وقت آن نشده است زن مسلمان ایرانی نشان دهد دنباله این دردودلهایش طرحی ایجابی متکی به ایده انقلاب اسلامی دارد؟ حداقل در عرصه گفتوگو و استخدام واژگان و فرمِ بیان، از طرحمان برای فردا سخن بگوییم! مادران و بانوان بیپناه و دست خالی! وقتی دغدغه رهایی موهای دخترانمان زیر آسمان آبی را بدون اتصال به هیچ غایت والاتری بیان کنیم، باید مطمئن باشیم پاسخ خواهیم شنید: تحمل کن خواهرم اینها جهاد است، ثواب دارد.
کما اینکه در همه این سالها چنین شنیدیم.
در ایران اسلامی، بانوان دغدغهمند در حوزه معماری و طراحی شهری کم نداریم که آنها هم در پی طراحی شهری برای به زیستن زن مسلمان با همه اقتضائاتش هستند، اما روی سخنم با عموم زنان است. همه کسانی که درد کشیدهاند و سختی زندگی مومنانه در ساختارهای غیرمومنانه را چشیدهاند.
صدای ما اولا باید به هم بپیوندد تا در گوش جهان بپیچد و ثانیا باید انقلابی و پیشرو شود و از موضع
فلاکتزدگی رها شود تا تواصی به سکوت و تحمل نشود و حرکتی در محیط ایجاد کند. طرح فردا را ما باید بزنیم، ما معماران ایران جدید.
📆 ۵ دی ۱۴۰۱
➡️@BanooAmin
همین ساعتها
سه سال پیش
خون مقاومت در رگهای سرزمین ما جاری شد.
#جان_فدا
@Safoora_AminJavaheri
💢 منشور فاطمیه
منشور عزاداری ما حول شخصیت حضرت صدیقه طاهره دست کم سه وجه دارد و هر وجه نور متفاوتی به قلب ما میتاباند و اثری متفاوت بر جان ما میگذارد.
1⃣ وجه اول منشور، سیده نساء العلمین را بانویی با ویژگیهای ممتاز شخصیتی نشان میدهد. از این وجه نور فضائل شخصی ایشان بر قلب ما میتابد. حتی میتوانیم این ویژگیها را با زمانۀ خود مرتبط کنیم و بهرهای بهروز از آن بگیریم، مثلاً حُرّه را بکاویم تا بدانیم حرّه یعنی زن آزاد و مفهومش آزادی از بند شهوات و تمایلات نفسانی است یا صفت حانیه را از خاطر بگذرانیم و مهربانیهای ایشان را مرور کنیم: وقتی لباس عروسی به فقیر داد، وقتی لقمۀ افطار به مسکین و یتیم و اسیر دارد، وقتی اول برای همسایه دعا کرد و بعد برای اهل خانه و حتی در بستر شهادت، وقتی خدا را قسم داد به اشک فرزندانش در فراق مادر که گناه شیعیان را بشوید.
منشور فاطمیه از این وجه به مصیبت فاطمهزهرا، وجهی فردی میدهد و ما برای یگانه بانویی متقی و مهربان و آزاد میسوزیم
در این بُرش از ماجرا، غم اصلی، غم ظلم ظالم به مظلوم است که البته در ماجرای فاطمیه این مظلوم، مظلومی عالمه و طاهره و محدثه و زکیه و ... هم بوده است و داغ را دو چندان میکند.
2⃣ وجه دوم منشور فاطمیه، حضرت زهرا را بانویی افتخارانگیز در مدینةالنبی (جامعه) به ما نشان میدهد. از این وجه میتوانیم همۀ تحولاتی که پیرامون شخصیت حضرت صدیقه در جامعۀ جاهلی رخ داد، مرور کنیم و به تأثیرات اجتماعی حضرت افتخار کنیم: مجالس درسشان برای زنان مدینه و ارتقا سطح معرفت و فهم و توانمندی زنان مسلمان، حضورشان در غزوات و جنگها، تغییر کارکرد حجاب از جامعۀ جاهلی به مدنیت نبوی، ساماندهی مبارزۀ حزنآلود برای لرزاندن پایههای حکومت غاصب و ... .
منشور فاطمیه از این وجه به مصیبت فاطمه زهرا وجهی اجتماعی میدهد و ما در غم بانویی میسوزیم که احساس مسئولیت اجتماعی داشت و نقش تاریخی ایفا کرد. در این وجه برای بانوی قدرتمندی مویه میکنیم که مبارزهای ۹۵ روزه با حزن و گریه ترتیب داد. او شهر مدینه را به هم ریخت تا مردم را سمت ولی خدا فراخواند و در اوج این صحنه با نثار جان خودش و فرزند در این راه، مبارزۀ اجتماعی زنانهاش را بر تارک تاریخ ثبت کرد.
در این بُرش از ماجرا، غم اصلی جانفشانی بانویی افتخارانگیز است که اگر شهیده نمیشد، چه خدمات اجتماعی و چه رشدها و تحولات کلانی که در زیست زن مسلمان رقم نمیخورد و چه جاهلیتها که با سیره و منشش از هویت زن و جامعۀ اسلامی نمیزدود.
3⃣ وجه سوم منشور فاطمیه، حضرت حوراء الانسیه را سیده النسایی در کل تاریخ اسلام مینمایاند. از این وجه است که تاریخسازی حضرت زهرا را به نظاره مینشینیم، از این وجه میبینیم که چطور وجود صدیقه طاهره سرنوشت زن و بلکه انسان را در سراسر تاریخ تا به امروز تغییر داد و او را از هلاکت و شقاوت نجات داد. از این وجه، فرازهای توحیدی خطبۀ فدک فهم میشود که چرا در بازپسگیری مِلکش، نگران ایمان بشریت الی یوم القیامة بود و خط توحید را تبیین کرد. از این وجه روشن خواهد شد همو که خدا را قسم داد به اشک فرزندانش در فراقش برای بخشش شیعیانش، گریهها کرد تا غضب خدا از انحراف از جریان ولایت به گوش ما برسد، درب خانۀ انصار را دانه به دانه کوبید تا فاجعۀ بیاعتنایی به ولی خدا در تاریخ به ما برسد و خط هدایت و الزاماتش برای ما بماند، بدون اینکه جامعه و امت اسلامی آن روز درگیر تفرقه و جنگ شود و فروبپاشد.
منشور فاطمیه از این وجه به مصیبت فاطمهزهرا وجهی فرازمان و فرامکان میدهد و ما صدای گریههای ۹۵ روزۀ این بزرگ بانو را به گوش جان میشنویم و قلبمان برمیآشوبد. قیام عاطفیاش را میبینیم و ما را هم به حرکت وامیدارد. گویی همین روزهاست که بعضی از اعضای پارۀ تن رسول خدا بین در و دیوار شکست، تا خط هدایت در طول تاریخ بشریت نشکند. از این وجه است که میبینیم بهانۀ آفرینش هستی، میخ را به جان خرید تا در عین اینکه کشتی یکدست امت اسلامی سوراخ نشود، نور توحید به امروز و ما و سراسر تاریخ برسد.
👈 در این بُرش از ماجرا، غم اصلی، غم ندیدن و نشناختن بانویی تاریخساز است. غم نفهمیدن نسبت انسان و زن امروز با سیدة نساء العلمین در خط هدایت و ولایت است. غم ندیدن اثر وجود فاطمهزهرا تا به امروز، غم زمین گذاشتن آنچه برای آن قیامی عاطفی ترتیب داد و تاریخ ساخت، غم نیمهکار ماندن خط تاریخسازی تا زمان ظهور.
☑️ منشور فاطمیه در همه ابعاد و زوایا نورانی است و بابرکت، از هر وجهی طینت ما با وجود حضرت پیوند میخورد میتوانیم نور طلب کنیم، اما از وجه بانوی تاریخساز و وجوه زنانه تاریخسازی حضرت غافل نباشیم که این وجه آن دو وجه دیگر را هم در دل دارد.
#تاریخسازی
#قیام_عاطفی
#زن
🔰سخنرانی ۶ دی ۱۴۰۱
مجلس عزاداری مدرسه تزکیه آیندهسازان (سلمان)
@BanooAmin
🔰مادرِ شهید یا شهیدِ مادر
همیشه مادران شهدا را زنانی "فداکار و صبور" شناختیم و شناساندیم، زنانی که گویی قله زندگیشان گذشتن صبورانه و عزتمندانه از فرزندی عزیز در زندگی شخصیشان بوده است.
اما برای من مدتهاست سوال است که آیا ارزش مقام مادران شهدا صرفا برخاسته از نسبت زیستی و یا تربیتی با شهیدشان است؟ یا ارزشی مستقل از این نسبت هم در وجود این زنان نهفته است؟
(همانطور که در بررسی مصاحبه مادر شهید طالبلو دیدیم) آنچه میستاییم و نامش را "صبر بر شهادت فرزند" میگذاریم، در واقع، از کوزه برون تراویدهای است که تقدیسش میکنیم. اما، صد افسوس که روایتگری و تصویربرداری از خود آب و کوزه را وانهادیم.
وجود پر از ایمان و عمل صالح مادر شهید با همه شور و شعور هویت دینی و ملیاش را وانهادیم و همه آن دریای عظیم را در ضجهنزدن بر شهادت پارهتنش خلاصه کردیم. خب چطور انتظار هست که سبک این مادران در زندگی اجتماعی بماند و بازتولید شود؟!
آنچه در کنش مادران شهدا مقاومت و صبر و فداکاری مینامیم، صرفا مرهون ارتباط زیستی و یا تربیتی مادر با شهیدش نیست. پس ارزش مقام آن مادر صرفا برآمده از مقام شهیدش نیست (مادرِ شهید)، بلکه از نگاهی حتی خود شهید هم امتداد وجود آن مادرِ پرمایه و غیور و رشید است (شهیدِ مادر). البته مقام شهودِ شهید نیز فینفسه محفوظ و ارزشمند است.
در ثبت سکانسهای زنانه، دوربین را در زاویهای زنانهتر باید کاشت و جور دیگر باید دید... .
#مادر
#شهید
#زنانگی
#هویت
📆 ۱۶ دی ۱۴۰۱
@Safoora_AminJavaheri
فرق است میان نگاهی که برای بیان سبکی از برهنگی جاافتاده در فرهنگ غرب این همه سختی میکشد و قلبش آزرده میشود و در نهایت با هزار تاسف و شفقت به حال آن زنان، بیانش میکند تا نگاههایی که به بهانههای مختلف، چه دفاع از حریم عفاف!!! چه تخریب عفاف، زنهای متمایل به فرهنگ کمپوششی و خودنمایی جنسی را دستمایه تحقیر و تمسخر قرار میدهد.
اینجاست که غیرتورزی معنای دیگری مییابد و انسانها در سراسر جهان پی میبرند، زن و تکتک ساحات وجودش در نگاه انقلاب اسلامی محترم و ارزشمند است.
#زن_غربی
#انقلاب_اسلامی
#رهبر_انقلاب
📆 بیانات ۱۴ دی ۱۴۰۱
@Safoora_AminJavaheri
#نشست
نسبت علم دینی و ساخت نظام اجتماعی
دغدغۀ اصلی شهید صدر، یافتن نظام اجتماعی مطلوب است و یکی از عناصر مهم هر نظام اجتماعی، علم است. همچنین، بررسی رابطۀ علم و اجتماع، از موضوعات مهم علوم اجتماعی به حساب میآید.
شهید صدر برای بررسی این موضوع ابتدا وضعیت علم در روزگار خود را در قالب دوگانههای «عقل و تجربه» و «فلسفه و علم» توصیف و تبیین و نقد میکند.
پس از نقد این دوگانهها، از دوگانۀ خود رونمایی میکند: مکتب و علم.
مکتب: روشها و قواعد ساخت نظام اجتماعی
و
علم: توصیف نظام اجتماعی ساخته شده.
او بر این باور است که مسلمانان میتوانند براساس بینش اسلامی، مکتب اسلامی را کشف کنند و سپس با اجرای آن قواعد مکتبی در جامعه، نظام اجتماعی خویش را بسازند.
مسلمانان پس از پشت سر گذاشتن این مراحل، با تکیه بر تجربه زیسته اجتماعیشان، میتوانند به تولید علم اسلامی نیز بیندیشند.
#شهید_صدر
@Safoora_AminJavaheri
حجاب-کانال ایتا_ک حجم.mp3
9.71M
#صوت_نشست
🔰 قدرت اجتماعی زن در کشاکش معنای حجاب، دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه اصفهان.
در این صوت خواهید شنید، نسبت زن و حجاب چیست و چه تاثیری بر حضور و قدرت اجتماعی زن دارد؟
📆 ۲۰ آذر ۱۴۰۱
#حجاب
#معنا_پردازی
#جامعه
#زن
@Safoora_AminJavaheri
این همگراییها فقط زیر تابوت شهید میسر است؟ جان جوانان وطن هزینه گزافی نیست؟
آیا جای دیگر و سر میز دیگری، جز میز جانفشانی جوانان، امکان همگرایی نیست؟
#همگرایی
#شهید
#گفت_و_گو
@Safoora_AminJavaheri
💢 منشور فاطمیه
منشور عزاداری ما حول شخصیت حضرت صدیقه طاهره دست کم سه وجه دارد و هر وجه نور متفاوتی به قلب ما میتاباند و اثری متفاوت بر جان ما میگذارد.
1⃣ وجه اول منشور، سیده نساء العلمین را بانویی با ویژگیهای ممتاز شخصیتی نشان میدهد. از این وجه نور فضائل شخصی ایشان بر قلب ما میتابد. حتی میتوانیم این ویژگیها را با زمانۀ خود مرتبط کنیم و بهرهای بهروز از آن بگیریم، مثلاً حُرّه را بکاویم تا بدانیم حرّه یعنی زن آزاد و مفهومش آزادی از بند شهوات و تمایلات نفسانی است یا صفت حانیه را از خاطر بگذرانیم و مهربانیهای ایشان را مرور کنیم: وقتی لباس عروسی به فقیر داد، وقتی لقمۀ افطار به مسکین و یتیم و اسیر دارد، وقتی اول برای همسایه دعا کرد و بعد برای اهل خانه و حتی در بستر شهادت، وقتی خدا را قسم داد به اشک فرزندانش در فراق مادر که گناه شیعیان را بشوید.
منشور فاطمیه از این وجه به مصیبت فاطمهزهرا، وجهی فردی میدهد و ما برای یگانه بانویی متقی و مهربان و آزاد میسوزیم که در غم رسولالله ناحلة الجسم شد، برای دفاع از شوهرش که ولی خدا هم بود آسیب شدید دید و غریبانه و مظلومانه خودش و فرزندش در راهش، شهید شدند.
👈در این بُرش از ماجرا، غم اصلی، غم ظلم ظالم به مظلوم است که البته در ماجرای فاطمیه این مظلوم، مظلومی عالمه و طاهره و محدثه و زکیه و ... هم بوده است و داغ را دو چندان میکند.
ادامه دارد ...
@Safoora_AminJavaheri
#یادداشت | تزریق از بیرون یا جوشش از درون (۱)
در مذمت تحمیل الگوهای تاریخی به زن امروز
برشی از متن: «واقعیت این است که زن امروز، زن دهۀ پنجم انقلاب است، نه زن دورۀ صفویه و قاجار و نه زن عصر ممنوعیت روضه و نه زن بحبوحۀ انقلاب. حتی «اگر فرض کنیم» زنان آن روزگار کنش متناسب با عصر خویش را داشتند و مصرفکننده و مجری صرف نبودند یا در آن روزگار زن در حاشیه نبوده است و جایگاه با کرامتی داشته، باز هم آنان صرفاً تبار زن امروز هستند، اما خود او نیستند. «هویتِ زنِ امروز» با «هویت زنِ دیروز» متفاوت است، گرچه در بهترین حالت در امتداد آن قرار میگیرد.»
🖌 در روزگار ما ناگهان هویت جنسیتی زن مهم شده است و کنشگران گوناگونی با انگیزههای متفاوت برای احیای هویت زنانه دست به کار شدهاند. در این میان راهکار غالب، طراحی و تحمیل برخی مولفههای هویتی و انتظارات جنسیتی به زن است. در این یادداشت، کوشیدم نشان دهم راهکارهای احیای هویت جنستی زنان و واقعیت اجتماعی برآمده از آن باید ناظر به "جوشش از درون" باشد، نه "تزریق از بیرون".
متن کامل یادداشت
https://gesostu.ir/?p=2424
#هویت
#تاریخ
#زن
@Safoora_AminJavaheri
🔰 نشست دانشجویی حجاب
به همت گروه علوم اجتماعی دانشگاه اصفهان در جمع دانشجویان،
از دریچه جدیدی به سه ضلع زن و جامعه و حجاب نگاه کردیم.
از این دریچه دیدیم، میان حجاب و قدرت اجتماعی زن رابطه وثیقی برقرار است. بهطوری که معنای حجاب تعیینکننده دایره قدرت زن در کنشگری اجتماعی است. پوشش بهطور عام، کنشی اجتماعی است که ذیل جهانی از معانی قرار دارد و همین جهان معنایی است که تعیین میکند بهطور خاص پوشش زن در جامعه چه پدیدههایی را به وجود میآورد و چه دامنهای از قدرت اجتماعی برای زن به ارمغان میآورد.
سه جهان معنایی ۱. مصرف؛ ۲. پوشاندن فیزیک بدن؛ ۳. مبارزه سیاسی را بررسی کردیم و نشان دریافتیم، زنان ایرانی بیشترین قدرت اجتماعی را زمانی داشتند که اولاََ خودشان جهان معنایی حجابشان را تعیین کردند و ثانیاََ ارادهورزیشان کمتر ذیل سایر قدرتها قرار گرفت.
💡پیشنهادم برای زمانه حاضر این بود که زنان ایرانی، متناسب با اقتضائات عصر فعلی و ذائقه اصیل و شریف ایرانی به معناپردازی جهان معنایی حجاب در عصر خویش بپردازند و باب گفتوگوی زنانه را در عرصههای علمی و اجتماعی این موضوع بگشایند.
#حجاب
#قدرت_اجتماعی
#جامعه
#زن
@Safoora_AminJavaheri
189603587_2116736171.mp3
23.89M
🎙بشنوید | صوت بیانات رهبر انقلاب در دیدار اقشار مختلف بانوان.
📥 سایر کیفیتها👇
https://khl.ink/f/51652
شاهکار عصر صفوی به نظرت، به دعای کدام مقرب یا به قدم مبارک کدام تحفه الهی، پس از هشت سال روی سفید برف را میبینیم؟
#نزول_رحمت
#برف
#اصفهان
@Safoora_AminJavaheri