⬛️ حرکت کاروان اسرا به سمت شام
▪️پس از سخنان شجاعانه اهل بیت کاروان اسرای کربلا، فضا تغییر کرد و مردم جرات اعتراض پیدا کرده و قیام هایی بر علیه عبیدالله بن زیاد به وقوع پیوست.
▪️رسولان و سفیران سرافراز عاشورا، پس از فروشکستن بت کوفه -عبیدالله بن زیاد- و روشنگری و خطبه خوانی و تحول آفرینی، به سمت آزمون گاه سوم خود -شام- رهسپار شدند.
▪️این کاروان، پیش از این فاصله میان مکه تا کربلا را، خائفا یترقب پیموده بود و کربلای خون و تازیانه و تیغ و آتش و غارت و طعنه را پشت سر نهاده و از آزمون 70 کیلومتر فاصله کربلا تا کوفه با شتران بی جهاز، تازیانه و گرسنگی و زنجیر سربلند بیرون آمده بود و کوفه جشن و سرور را به سوگ و اشک و تحقیر عبیدالله زیاد رسانده بود.
▪️آنچه مسلم است میزان درنگ در کوفه پس از رسوایی و تحقیر و تغییر رفتار مردم از یک سو و انتظار یزید بن معاویه در شام از دیگر سو، نباید طولانی باشد. در نتیجه میزان توقف در کوفه را 3 یا 4 روز یا حداکثر 6 روز باید دانست. تذکره الخواص مدت توقف در کوفه را 2 روز می داند.
▪️پیش از این -در بدو ورود کاروان به کوفه- عبیدالله به یزید نامه نگاشته و خبر پیروزی و اسارت اهل بیت را گزارش کرده بود. کمی پیش از حرکت کاروان اسیران به شام نیز به شهرهای مسیر اطلاع داده بود که قافله اسیران در راه است و از حاملان سرها و محافظان آنها، استقبال و پذیرایی کنند.
▪️سرها را در صندوق ها نهادند و با نزدیک شدن به شهرها قرار بود بر نیزه افراشته کنند تا قدرت و پیروزی خود را نشان دهند و ترس و دلهره بیافرینند و راه را بر خیزش ها و حرکت های انقلابی سد کنند.
◾️ شیوه حرکت کاروان :
1. فرماندهان و حاملان سر عبارت بودند از زحر بن قیس جعفی (فرمانده و مامور گزارش در دربار دمشق)، ابوبردة بن عوف ازدی، طارق بن ابی ظبیان ازدی، مخفر بن ثعلبه، شمر بن ذی الجوشن، و گروهی از اهل کوفه، برخی همراهی عمربن سعد را نیز نوشته اند.
2. بر گردن امام سجاد(ع) طوق آهنین و بر دست و پایش زنجیر بسته بودند. زنان و کودکان را بر شتران نشاندند. به گونه ای که صورت ها و موها آشکار بود.
3. در این کاروان نام علی بن الحسین (ع)، فاطمه بنت حسین، سکینه بنت حسین، زینب بنت علی، و دختران و زنان و کودکان را ذکر کرده اند.
4. عبیدالله دستور داده بود سریع و با عجله حرکت کنند. در برخی منابع اشاره شده است که سرها را جلوتر فرستاد و اسیران را پشت سر آنها روانه کرد.
5. تعداد همراهان با قافله اسیران که با همه امکانات نظامی و تدارکاتی حرکت کردند و کار حفاظت از سرها را به عهده داشتند هزار نفر ذکر شده است.
6. این گروه ماموریت داشتند سرها را در همه شهرهای سر راه بچرخانند.
7. نوشته اند در طول راه امام سجاد(ع) ساکت بود و با هیچ کس تا رسیدن به شام سخن نگفت.
8. سرها را در صندوق ها نهاده بودند و به هر منزلی که می رسیدند بیرون می آوردند و بر نیزه می کردند و در تمام مدت، نگهبانی شدید می کردند و هنگام حرکت دیگر بار به صندوق بر می گرداندند.
9. کسی در راه، حق گریه کردن نداشت. سید بن طاووس از امام محمدباقر(ع) نقل کرده است که پدرم فرمود:
«چون ما را به نزد یزید می بردند، مرا بر شتر برهنه سوار کرده بودند و مخدرات اهل بیت را بر اشترهای برهنه سوار کرده بودند و در عقب من بودند و سر بزرگوار پدر عالی مقدارم بر سر نیزه بود و در پیش روی ما می بردند و نیزه داران آن کافران بر دور ما احاطه کرده بودند و هر یک از ما را می دیدند که آب از دیده ما جاری می شود، نیزه را بر سر ما می کوبیدند.»
10. حاملان سرها هر چند ماموریت داشتند از شهرهای بین راه بگذرند و برای قدرت نمایی و ارعاب و وارونه نشان دادن حقیقت در آن شهرها تبلیغ کنند و سرها را بر نیزه افراشته کنند اما ترس از درگیری و شورش قبایل عرب باعث می شد که گاه از بی راهه ها حرکت کنند، به همین سبب مسیر طولانی تر و گاه با بی نظمی مواجه می شد.
▪️فاصبه مستقیم کوفه تا شام حدود 750 کیلومتر بوده است که بر اساس محاسبه ورود کاروان به شام در اول ماه صفر، در حدود 15-16 روزه طی شده است.
▪️طول زمان حرکت از کوفه به شام را نباید معادل بازگشت از شام به کربلا دانست چرا که رفتن همراه با توقف در شهرها بوده است و بازگشت، بی درنگ و بی توقف و از حاشیه فرات بدون نیاز به ورود به شهرها صورت پذیرفته است.
▪️مسیر حرکت قافله نیز به درستی و دقت در مقاتل و تواریخ ثبت نشده است. نوعی تشتت و جا به جایی در منازل راه کاملا مشهود و معلوم است.
📚 منابع :
شرح نهج البلاغه، ابن ابی الحدید،
شیخ مفید، ارشاد،
تاریخ طبری
الفتوح ، ابن اعثم کوفی، ،
مقتل الحسین، خوارزمی
انساب الاشراف، بلاذری
و ....
🦋🌱🦋🌱🦋🌱🦋🌱
🔆#زيارت_عاشورا و #برطرف_شدن_دشواريها
⚡️يكى از علماى معروف شهر اصفهان در يادداشتهاى خود مى گويد: يكى از شبها در خواب به من الهام شد تا به فرد محترمى از اهالى شهر اصفهان كه نام او را نياورده مبلغ 45000 تومان بدهم ، و در صبح روز دوم در انجام آنچه در خواب به من دستور داده شده بود متحير شدم كه آيا آنچه را كه در خواب درك نموده بودم صحيح بوده يا خير، از مقدار اندوخته خود نيز بى خبر بودم . وقتى آنها را شمردم 45000 تومان بود به دكان آن مرد محترم رفتم (من او را مى شناختم وى صاحب دكان كوچكى بود) آنجا دو نفر را در مقابل دكانش ديدم در اولين فرصتى كه يافتم به صاحب دكان گفتم :
⚡️ با تو كارى دارم ، تقاضا دارم با من به مكانى بيايى و سريع باز گرديم ، او را به مسجد النبى واقع درخيابان ((جى )) بردم . كارگران و بنايان در مسجد مشغول تعمير بودند، در يكى از گوشه هاى مسجد رو به قبله نشستيم ، به او گفتم : به من امر شده غم و غصه و مشكلى را كه هم اكنون در آن به سر مى برى از تو برطرف كنم ، از تو مى خواهم مشكلت را برايم بازگو كنى ، به او بسيار اصرار كردم ، ليكن از گفتن سرباز زد، سرانجام مبلغ را به وى دادم ، ولى مقدار آن را به او نگفتم ، مرد گريان شد و گفت : من مبلغ 45000 تومان مقروضم ، نذر كردم هر روز صبح به مدت چهل روز بعد از نماز صبح زيارت عاشورا بخوانم ، و امروز آخرين آن را خواندم .
📚زيارت عاشورا و داستانهاى شگفت آن ، ص ۳۰
👌 #تلنگر
📛 عبرت های عاشورا
3⃣ 😔 ...ولی دیر شده بود!
✍️ بعد از واقعه عاشورا حدوداً ۳۵ هزار نفر در یاری اهل بیت کشته شدند ولی اصلا ارزش کار اون ۷۲ نفر رو نداشت...
1️⃣ گروه اوّل توابیّن بودند؛ همونهایی که روز عاشورا سکوت کردند، بعد از شهادت همگی قیام کردند تقریباً همه کشته شدند. ۵۰۰۰ نفر...
👈 «ولی دیر شده بود.»
2️⃣ گروه دوّم مردم مدینه بودند؛ بعد از عاشورا قیام کردند همگی کشته شدند حدود ۱۰ هزار نفر. یزید گفت: لشکری که به مدینه حمله کنه، سه روز جان و مال و ناموس مردم مدینه برايش حلاله.
👈 «امّا دیر شده بود.»
3️⃣ گروه سوّم مختار بود که بعد از جنگهای فراوان و کشته شدن حدود ۲۲ هزار نفر. گر چه قاتلان امام مظلوم (علیه السلام) را قصاص کرد...
👈 «امّا دیر شده بود.»
✍️ مردمی که در مدینه هنگام خروج امام حسین (علیه السلام) همراهیش نکردن...
✍️ مردمی که هنگام ورود امام حسین (علیه السلام) به کوفه کمکش نکردند...
👈 همه بعدها به کمک امام رفتند... «ولی دیر شده بود.»
🕌 امام سجاد (علیه السلام) هم استقبال خاصّی از این حرکتها نمیکردند. «چون دیر شده بود.»
✍️ حدود ۳۵ هزار نفر کشته شدند امّا دیر شده بود.
✅ خیلی فرق هست بین اون ۷۲ نفری که به موقع به یاری امامشون رفتند...!
⚠️ ما باید مراقب باشیم که از امام خودمون عقب نیفتیم.
✍️ الْمُتَقَدِّمُ لَهُمْ مارِقٌ، وَالْمُتَاَخِّرُ عَنْهُمْ زاهِقٌ وَاللّازِمُ لَهُمْ لاحِقٌ_
هر که بر ایشان تقدم جوید از دین بیرون رفته و کسى که از ایشان عقب ماند به نابودى گراید.
✍️ این نکته هم همیشه آویزه گوشمان باشد که امروز امام خامنه ای حسین زمان است و ندای هل من ناصرش بلند.. به وقتش سر قرار حاضر باشید تا دیر نشود!
فاعتبرویااولی الابصار
#دقایقی_با_قرآن
💢 امام حسین (ع) در قرآن
🔮 بخش پنجم :
💎آیه 107 سوره صافات
« وَفَدَيْنَاهُ بِذِبْحٍ عَظِيمٍ »
و بر او (گوسفندی فرستاده و) ذبح بزرگی فدا ساختیم.
◾️▪️◾️▪️◾️▪️◾️
✍ شرح آیه و روایت وارده :
🔹فداء» به چیزى میگویند که به جاى چیزی دیگر قرار داده میشود تا ضرر از چیز اول برطرف شود.
🔹 واژه «ذبح» در آیه «وَ فَدَیناهُ بِذِبْحٍ عَظِیمٍ»؛ (ما ذبح عظیمى را فداى او کردیم)] ، به معناى مذبوح(قربانی شده) است . لذا مقصود این است که ما یک قربانی را به جاى حضرت اسماعیل(ع) قرار دادیم تا باعث فدیه و آزادی او شود
🔹در مورد این آیه چند مسئله شایان توجه است:
1) درباره حیوانی که به جای اسماعیل(ع) ذبح شد، مفسران احتمالاتی را مطرح کردهاند:
1- آن قربانی، قوچى بود که از بهشت آورده شد.
2. قربانی، همان قوچى بود که «هابیل» آنرا به قربانگاه آورد و در بهشت نگهداری میشد.
2) همچنین درباره اینکه چرا به آن قربانی، «ذبح عظیم» و یا «قربانی بزرگ» گفته شده است، نظراتی از سوی مفسران ارائه شده است:
1- چون مورد قبول خداوند واقع شد.
2- چون اندازه آن بزرگتر از قوچهاى دیگر بوده است.
3- چون آن قوچ، چهل پائیز در بهشت چرا کرده است.
4- چون خداوند آنرا بدون پدر و مادر به وجود آورده بود.
5- چون فدای بندهای بزرگ شد.
مانعى ندارد که تمام این جهات در «ذبح عظیم» جمع، و از دیدگاههاى مختلف داراى عظمت باشد.
3) آنچه گفته شد در ارتباط با تفسیر ظاهر آیه بود که خدا حیوانی را فرستاد تا فدای اسماعیل شود،
اما روایات دیگری وجود دارند که با فرض پذیرش باید آنها را تفسیری باطنی آیه قلمداد کرد. این روایات ناظر به آن هستند که اسماعیل زنده ماند تا از نسلش پیامبر آخر الزمان به وجود آید، اما از نسل آن پیامبر، فرزندی به وجود خواهد آمد که او به شهادت خواهد رسید و او همان قربانی بزرگ است، مانند این روایت:
🔹مرحوم صدوق (ره) در كتاب خصال نقل مى كند كه :
🔹«هنگامى كه خداوند ، گوسفندى را به جاى ذبح اسماعیل ، براى حضرت ابراهیم (ع ) فرستاد ، حضرت درخواست كرد كه فرزندش را ذبح كند ، تا با تحمل غم و اندوه دل پدرى كه به دست خویشتن ، فرزندش را ذبح كرده است درجاتش بالا رود .
خداوند از او پرسید: محبوب ترین مخلوقاتم نزد تو كیست ؟»
پاسخ داد: «محبوب تر از حبیبت محمد(ص) نیافریدى .»
فرمود: «نزد تو ، او محبوب تر است یا خودت ؟»
گفت : او ،
فرمود: «فرزند او نزد تو محبوت تر است یا فرزند خودت ؟»
گفت : «فرزند او»
فرمود: «این كه فرزند او را دشمنانش از روى ستم ذبح كردند ، تو را بیشتر اندوهگین مى سازد یا این كه فرزندت را به دست خود ذبح كنى ؟»
گفت : «پروردگارا ! ذبح او به دست دشمنانش دلم را اندوهگین كرد .»
فرمود: «اى ابراهیم ! شخصى از امت محمّد ، فرزندش حسین را بعد از او ، از روى ظلم همچون گوسفند ذبح مى كند و با این كار گرفتار غضب من مى شود .»
دل ابراهیم اندوهگین شد و ناله و گریه سر داد .
وحى آمد كه اى ابراهیم ! ناله ات را پذیرفتم و آن را جایگزین ناله و زارى براى فرزندت ـ اگر او را ذبح مى كردى ـ كردم و برایت درجات اهل ثواب بر مصیبت ها را واجب كردم و این همان قول خداوند است كه فرمود: «و فدینـهُ بذبح عظیم .»
📚 منابع :
۱- خصال و عیون اخبار الرضا شیخ صدوق
۲-بحارالأنوار، ج ۱۲، ص۱۲۴ و ج۴۴، ص ۲۲۵.
۳-تاویل الآیات الظاهره (حسینی استرآبادی،۱۴۰۹ق: ج۱: ۴۸۶)؛
۴- تفسیر اثنی عشری (شاه عبدالعظیمی، ۱۳۸۴ق: ج۱۱: ۱۴۵)
۵- تفسیر صافی (فیض کاشانی، ۱۴۱۵ق: ج۴: ۲۷۹)
و....
◼️امام صادق عليهالسلام:
◾️تَرْكُ الْحُقوقِ مَذَلَّةٌ وَإِنَّ الرَّجُلَ يَحْتاجُ إِلى أَنْ يَتَعَرَّضَ فيها لِلْكَذِبِ
▪️ندادن حقوق (ديگران) ذلّت مىآورد و انسان در اين باره مجبور به دروغ گفتن مىشود.
📚تحف العقول، ص۳۶۰
#حقوق_دیگران
هدایت شده از آستان مقدس امامزاده سیدفتح اله (ع)گلزار شهداء🏴🏴
مراسم عزاداری شب هفت حضرت سید الشهداء (ع)_____
و نهمین سالگرد شهید والامقام محمد جعفری منش ___
آدرس: ورامین خیابان ۱۵ خرداد کوچه شهید سید حسین حسینی (موتورآب) پلاک ۱۰ منزل شهید محمد جعفری منش
چهارشنبه ۱۴۰۲/۵/۱۱
ساعت ۹ الی ۱۰:۳۰. شب
به همراه سفره احسان اهل بیت
📖 #داستانک
💧 قتیل العبرات
4⃣1⃣ گریه و عزاداری امام جواد (ع)، امام هادی (ع) و امام حسن عسکری(ع) برای امام حسین (ع):
▪️«در عصر امام جواد(ع) ، عزاداری برای امام حسین (ع)، به صورتی آشکار در منازل علویان برگزار میشد،
▪️ پس از معتصم عباسی از اقامهٔ عزاداری به شدت جلوگیری شد؛ امام هادی ، در محیطی خفقانآور زندگی میکرد،
▪️متوکل عباسی دشمنی خاصی با امام و شیعیان داشت. وی بهاندازهای در زشتکاری پیش رفت که قبر امام حسین را ویران ساخت و آثار آن را از میان برد.
▪️این وضعیت تا عصر امامت امام حسن عسگری(ع) استمرار داشت، اما شیعیان و علویان هرگز ترس به خود راه ندادند و همواره در طول تاریخ بر مظلومیت شهیدان عزاداری و گریه کردند.»
▪️امام حسن عسکری (علیهالسّلام) تعبیر بسیار جالبی در مورد امام حسین (علیهالسّلام) به کار میبرند که نشان از حزن و اندوه این امام بزرگوار نسبت به مصیبت امام حسین (علیهالسّلام) دارد، ایشان در دعایی میفرمایند حضرت امام حسین (علیهالسّلام) قبل از شهادتشان از نحوه شهادتشان باخبر بودند و تمام آسمانها بر آن حضرت گریه کردند (مصباح المجتهد شیخ طوسی ، ج۱ ، ص۸۲۶)
#مباحث_دینی
💢جفا به حضرت زینب (س) و امام حسین (ع)
🌹حضرت زینب (سلام الله علیها)🌹
❗️کوبیدن سر به محمل
❗️گریبان چاک کردن
1⃣ دستور امام حسین (ع) :
🔹امام حسین (علیه السلام) به خواهرش زینب (س) فرمود :
خواهر جان! من تو را سوگند دادم و تو به سوگند من وفادار باش که چون من کشته شدم، بر من گریبان چاک مده و چهره مخراش و در مرگ من، واویلا مگو.”
(کتاب الارشاد، شیخ مفید، ج ۲، ص ۹۷)
⁉️آیا حضرت زینب از دستور امام خود سرپیچی کرده و سر خود را به محمل کوبیده و گریبان چاک زده است ؟
2⃣ کلام حضرت زینب (س)
حضرت زینب (سلام الله علیها) بعد از واقعه کربلا در جواب آن ملعون فرمود :
❤️ما رأیت الا جمیلا❤️
⁉️آیا نتیجه زیبایی دیدن، کوبیدن سر به محمل است
3⃣ گریبان چاک دادن در مقابل نامحرم ؟
🔹میگویند حضرت زینب (سلام الله علیها) در کاخ یزید گریبان چاک کرده!
⁉️آیا حضرت زینب در کاخ یزید آن هم جلوی چشم نامحرمان گریبان چاک زده ؟
⁉️آیا نتیجه زیبایی دیدن در کربلا گریبان چاک زدن است ؟
4⃣ کلام پیامبر اکرم (ص)
🔹پیامبر خدا (ص) فرمود :
از ما نیست کسی که (در هنگام مصیبت) بر گونهها بزند و گریبانها پاره کند.”
(مسکن الفؤاد،شهید ثانی، صفحه ۱۰۸)
⁉️آیا طبق این سخن پیامبر، حضرت زینب از خاندان اهل بیت نیست ؟
5⃣ لعن پیامبر اکرم (ص)
🔹 پیامبر اکرم (ص) در حدیث دیگری می فرماید :
خدا لعنت کند زنی را که چهرهاش را در مصیبت خراش دهد و گریبانش را بدرد و فریاد و فغان بردارد.”
(مسکن الفواد، صفحه ۱۰۸)
⁉️آیا نعوذبالله حضرت زینب از نظر پیامبر اکرم(ص) ملعون است ؟
❓مگر اهل بیت (علیهم السلام) الگوی صبر و مقاومت نبوده اند؟
❓آیا حضرت زینب ، اسوه صبر و مقاومت است یا با این اعمال فاقد صبر و مقاومت ؟
6⃣ قمه زنی با کدام منطق ؟!
⁉️راستی کدام یک از اهل بیت قمه زده اند؟!
❌منابع نامعتبری از جمله کتاب نورالعین از کوبیدن سر حضرت زینب به محمل خبر می دهد و همین باعث شده تا بسیاری از افراد قمه زنی کنند.
❌در حالی که در هیچ یک از مقاتل معتبر چنین چیزی وارد نشده است.
❌هدف قمه زنان از این کار نیز احساس همدردی با حضرت زینب است و هدف بسیار والایی دارند،
✅ اما باید بدانیم که چنین کاری توسط حضرت زینب، اسوه صبر و مقاومت با توجه به احادیث بالا غیرممکن است.
⛔️و اینکه دشمنان ما در حال حاضر از قمه زنی نهایت سوء استفاده علیه تشیع را انجام می دهند.
⛔️حمایت شدید دشمنان اسلام از قمه زنی جای بسیار تأمل است.
⛔️استعمار انگلیس و یهودیان جهت شکستن مقاومت مسلمین از جهل و سادگی برخی شیعیان سوء استفاده کردند و این عمل ضد شعائر حسینی را ابتدا از هند و سپس به ایران و عراق گسترش دادند.
⛔️بسیاری از قمه ها و کفن های مربوط به قمه زنان از آمریکا و انگلیس تأمین می شود.
⛔️دشمنان ما فیلمی به نام فتنه تهیه کرده اند و مسلمان ها را به دلیل قمه زنی، وحشی و نفهم معرفی می کنند؟
⛔️یک سایت مسیحی تصاویر قمه زنی مادری بر سر فرزندش را به نمایش گذاشته و تشیع را به عنوان یکی از ادیان دروغین معرفی کرده است؟
7⃣ زینت اهل بیت علیهم السلام :
🔹امام حسن عسکری علیه السلام:
زینت ما باشید؛ نه مایه ننگ ما. با رفتار خود همه محبتها را به سوی ما جلب کنید و (با رفتار مناسب خود) هر (نسبت) ناروایی را از ما دور کنید.
(بحارالانوار، ج 75، ص 372)
🤔 #اندکی_تفکر
🔆 تحلیل نشریه هافینگتون پست آمریکا درباره قیام امام حسین(ع)
✍️ اگر ایستادگی حسین نبود، اسلام مدت ها پیش یک دین مرده بود. این ایستادگی در برابر بی عدالتی، برای مدت طولانی مسلمانان را در امنیت و سلامت نگه داشت.
🏴 شاید مهمترین درسی که می توانیم از حسین و لشکر او بگیریم، مقاومت و فداکاری باشد. مهاتما گاندی زمانی گفته بود: «اگر لشکری مثل 72 سرباز حسین داشتم، در 24 ساعت آزادی هند را به دست می آوردم».
🕌 امروزه در تمام دنیا، مردم در برابر ظلم و بی عدالتی مقاومت می کنند و حسین را الگو قرار می دهند.
📚 کتابهای شما هرگز به شما نیاموختند که بسیاری از مردان و زنان بزرگ (نویسندگان، مورخان، روسای جمهور، برندگان جایزه نوبل، هنرمندان و غیره) چه احترامی برای حسین قائل بودند.
👈 شخصیت حسین و واقعه کربلا فقط یک الگو و داستان برای مسلمانان شیعه نیست، بلکه الگو و داستانی برای بشریت است.
منبع:
#أَیْنَ_الطّالِبُ_بِدَمِ_الْمَقْتُولِ_بِکَرْبَلاءَ
#لبیک_یا_خامنه_ای
❗️ تکاپوی پوچ!!
نامه عوامفریبانه اصلاحات در بحث برهنگیها
❗️خاتمي و دوستانش متن جالب توجهي را درباره حجاب و حكومت نوشته اند.
🔻خاتمی در جايي بيان كرده كه «حكومت بايد با مقوله مخالفت اكثريت با حجاب اجباري كنار بيايد.» سوال اینجاست كه با «عقيده اكثريت به حجاب» چه بايد كرد؟ در تمام نظر سنجي ها جمعيت بالاي هشتاد درصد معتقد به حجاب و پوشش بر اساس عقيده به دين هستند.
🔹 خاتمي معتقد است اين خواست عمومي مردم را بايد كنار گذاشت به دليل تشخيص غیر تخصصیشان. اين يعني چي؟ اين يعني عدول از مردمسالاري _كه مراجعه به نخبگان و متخصصين در آن مرجع تشخيص امور تخصصي هستند_ به نظریه عوام سالاری.
🔻خاتمي در همان مقدمه خود از اصطلاح «نفع عمومي» با يك چرخش قلم به اصطلاح «احساس نفع عمومي» تغيير موضع ميدهد. يعني در دو جمله پشت سر هم از دو اصطلاح استفاده ميكند.اين دو با يكديگر خيلي تفاوت ميكنند. اولي مراجعه به متخصصين و عقلانيت جامعه را ضروري ميداند و دومي مراجعه به حال عمومي عوام خصوصا اگر در خدمت رسانه هاي ذائقه ساز باشند. اين يعني حتي عوام سالاري هم نه بلكه يك قدم عقب تر شيطان سالاري.
🔻در متني كه اين جريان نوشته است در پاسخ به اين نكته كه حد يقف مقوله پوشش كجا است؟ ميگويد كلا ورود حكومت در پوشش غلط است و اين مساله بايد با گفتگو حل و فصل شود. اين يعني به جاي حكومت و قانون و عقلانيت، آنانكه در بستر جامعه قدرت بيشتري دارند بتوانند جامعه را تحت تاثير قرار دهند و باز هم او قدرت رسانه غربي را به رخ ميكشد.
🖋 بخشی از یادداشت علی مهدیان
#أَیْنَ_الطّالِبُ_بِدَمِ_الْمَقْتُولِ_بِکَرْبَلاءَ
#لبیک_یا_خامنه_ای
#عارفانه
▪️مرحوم کوثری فرمود:
▪️محرم از خانه خارج شدم به قصد رفتن به مراسمات و روضه خوانی، در راه کودکانی اصرار کردند در موکب کوچکشان برایشان درحد چند بیت روضه بخوانم. اول صرف نظر کردم و پس از اصرارشان رفتم و چند بیت روی منبرِ آجری شان خواندم.
▪️تمام که شد برای پذیرایی چای برایم آوردند که در خانه یا جای دیگری چنین چایی هرگز نمیخوردم، برای اینکه کودکان دلخور نشوند، یواشکی چای را گوشهای ریختم و تشکر کردم و رفتم به مراسمات سنگینی که داشتم برسم.
▪️شب که آمدم خانه از خستگی به خواب رفتم.
▪️در خواب مادرسادات را دیدم. فرمود: فلانی، تنها روضه ای که از تو قبول شد همان چند بیتی بود که برای آن کودکان خواندی، و اینکه آن چای را که ریختی در کناری، من آن چای را با دستِ خودم برایت ریخته بودم...
▪️در این حال از خواب بیدار شدم و فهمیدم روضه هایی که ما تحویلشان نمیگیریم، اهل بیت حواسشان هست!