یادداشتهای اعتقادی _ فاریاب
1⃣2⃣2⃣📌چگونه می توان با توجه به قرائن خارجی، ثابت کرد که کلمۀ «مولا» در حدیث غدیر، به معنای سرپرست ا
سلام عزیزان
از اینکه یادداشتهای کانال را منتشر میکنید، متشکرم.
اجرتون با مولا علی علیهالسلام
2⃣2⃣2⃣📌اعتقاد اهل سنت نسبت به امام علی علیه السلام و سایر امامان شیعه چیست؟ آیا دشمن آنها هستند؟
✍️پاسخ
1️⃣اهل سنت، امام علی علیهالسلام را امام به معنای اینکه او معصوم و مرجع دینی و سیاسی رسمی پس از پیامبر باشد، قبول ندارند. بلکه، ایشان را چهارمین امام سیاسی پس از پیامبر می دانند. امامان دینی آنها هم چهار نفرند: احمد حنبل، مالک بن انس، ابوحنیفه و شافعی.
2️⃣از نظر اهل سنت، امام علی علیهالسلام یکی از ده صحابهای است که پیامبر به آنها بهشت را بشارت داد. (سنن ترمذی، ج5، ص648)
3️⃣احترام به او و محبت به ایشان و سایر اهلبیت علیهمالسلام را واجب میدانند. فضایل فراوانی برای ایشان ذکر میکنند. ناسزاگویی به او را جایز نمی دانند.(کتاب بررسی نظام اعتقادی وهابیت)
4️⃣آنها با مذهب شیعه مشکل دارند نه با امام علی علیهالسلام. دشمنی برخی از اهل سنت مانند وهابیان، با شیعه است نه امامان شیعه.
#غدیر
#امام_علی_علیه_السلام
#اعتقاد_اهل_سنت_به_امام_علی_علیه_السلام
✅با ما در کانال یادداشتهای اعتقادی همراه شوید.
🆔@faryab110
3⃣2⃣2⃣📌خطبه غدیر برای دلجویی از امام علی (ع) بوده نه اعلام خلافت و امامت امام علی (ع)
👈توضیح سوال: سبب حدیث غدیر، اختلافی بود که در سفر یمن، میان جمعی از اصحاب با امام علی علیه السلام رخ داد. بریده به نمایندگی از آنها نزد پیامبر آمد و از قاطعیت علی (ع) شکایت کردند. و پیامبر حدیث غدیر را بیان کردند. بنابراین، این حدیث ارتباطی با معرفی امام علی (ع) برای خلافت ندارد.
✍️پاسخ
1️⃣امام علی (ع) تنها یک سفر به یمن نداشته. در یک سفر، میان خالدبن ولید و امام علی علیه السلام اختلاف شد. بریده نزد پیامبر آمد و شکایت کرد. پیامبر فرمود: دربارۀ على بدگویى مکنید، او از من است و من از او هستم. و او ولیّ شما پس از من است.(مسند احمدحنبل،ج 5، ص356) در نقل دیگری فرمود: هر کس من مولای اویم، علی مولای اوست. (فضائل الصحابه، ج2، ص584) به تصریح طبرانی، این شکایت در مسجد پیامبر در مدینه انجام شد.(المعجم الاوسط، ج6، ص162) بنابراین، این شکایت ارتباطی با حادثۀ غدیر که سال دهم هجری بوده، ندارد.
2️⃣سفر دیگر، سال دهم هجری بود. به دلیل برخورد قاطعانۀ امام علی (ع)در برابر رفتار نادرست اصحاب در مسئلۀ تقسیم غنائم، آنها پس از ملاقات با رسول خدا(ص) از علی (ع) شکایت کردند.(مغازی واقدی، ج3، ص1079) پیامبر پاسخ آنها را با قاطعیت داد و سپس اعمال حج را ادامه دادند. (سیرۀ ابن هشام، ج2، ص603؛ تاریخ طبری، ج3، ص149و 150) در این نقل، ملاقات با پیامبر در مکه بوده نه غدیر؛ و پیامبر نیز سخن معروف در غدیر را بیان نفرموده است.
3️⃣بسیاری از دانشمندان اهل سنت ـ مانند واحدی نیشابوری، فخررازی، ابن صباغ مالکی ـ معتقدند که شأن نزول آیۀ تبلیغ (یَا أَیُّهَا الرَّسُولُ بَلِّغْ مَا أُنْزِلَ إِلَیْکَ مِنْ رَبِّکَ) همان واقعۀ غدیر است. (اسباب النزول، ص150؛ مفاتیح الغیب، ج3، ص636؛ فصول المهمه، ص27) بنابراین، سبب حدیث غدیر، امر خداوند بوده نه شکایت اصحاب در جریان سفر یمن.
4️⃣بنابراین، اولاً حادثۀ غدیر را نمی توان به ماجرای شکایت از امام علی (ع) ربط داد. ثانیاً اگر هم این دو واقعه یکی باشد، در همان سفر اول، پیامبر فرمود: «ای بریده، آیا من به مومنان از خودشان سزاوار نیستم؟ گفتم: بله. آنگاه فرمود: هر کس مولای او هستم، علی مولای اوست.» (فضائل الصحابه، ج2، ص584) قبلا گفتیم ، سزاوار بودن به انسانها به معنای همان سرپرستی بر افراد است؛ ازاینرو، باز هم این حدیث، توان اثبات حاکمیت و سرپرستی امام علی (ع) را دارد.
#غدیر
#حدیث_غدیر
#اعلام_خلافت
#دلجویی
✅کانال یادداشتهای اعتقادی
🆔@faryab110