3⃣7⃣📌به مناسبت وفات حضرت فاطمه ام البنین سلام الله علیها
یک. تردیدی نیست که ایشان از بزرگ ترین بانوان تاریخ تشیع هستند و بزرگی ایشان صرفاً به دلیل فرزندان ایشان نیست. بزرگی فرزند، لزوماً دلیلی بر بزرگی والدین نیست و بالعکس.
دو. گاه در وصف بزرگی ایشان گفته می شود که وقتی با امام علی علیه السلام ازدواج کردند، پیش از ورود به خانه، از امام علیه السلام خواستند که در خانه ایشان را با نام فاطمه صدا نزنند تا مبادا فرزندان حضرت زهرا سلام الله علیها از شنیدن نام مادرشان اندوهگین شوند.
سه. در نقد این سخن به چند نکته اشاره می کنیم:
اولاً این مطلب در هیچ منبع معتبری نقل نشده است.
ثانیاً اگر امام علی علیه السلام ایشان را فاطمه صدا نزنند، باید با چه نامی ایشان را خطاب قرار دهند؟
ثانیاً سخن یادشده طوری القا می شود که فرزندان حضرت زهرا سلام الله علیها کودکانی خردسال بوده و نزد پدرشان زندگی می کرده اند. حال آنکه، به نظر می رسد که چنین نبوده است.
زیرا امام علی علیه السلام پس از حضرت زهرا سلام الله علیها، ابتدا با خواهرزادۀ ایشان یعنی «امامه» و سپس با مادر محمد حنفیه ازدواج کردند و سرانجام با حضرت فاطمۀ ام البنین سلام الله علیها.
اگر حضرت عباس علیه السلام موقع شهادت، 34 سال سن داشته باشند، فاصلۀ سنی ایشان با امام حسین علیه السلام 23 سال بوده است. از آنجا که حضرت فاطمه ام البنین، زنی نازا نبوده، قاعدتاً ازدواج ایشان با امام علی علیه السلام، طبق عادت مرسوم عرب، پس از فاصلۀ کمی منجر به تولد حضرت عباس علیه السلام شده است. بنابراین، هنگام ازدواج ایشان با امام علی علیه السلام، پسران حضرت زهرا سلام الله علیها جوانانی بالای بیست سال و دخترانشان نیز نزدیک به بیست سال سن داشته و قاعدتاً باید ازدواج کرده باشند. برای نمونه، نقل مشهور میان محققان آن است که حضرت زینب سلام الله علیها در سال 17 هجری و در سن یازده سالگی ازدواج کردند، حال آنکه ازدواج حضرت علی با فاطمه ام البنین سلام الله علیها، قاعدتاً باید حدود سال 25 یا 26 هجری باشد.
#حضرت_ام_البنین
https://eitaa.com/Faryab110
4⃣7⃣📌آیا مجازات اعدام برای مرتد، با آزادی عقیده سازگار است؟
👈پاسخ
1⃣ در اسلام آزادی عقیده، به رسمیت شناخته شده است. لااکراه فی الدین؛ هرچند هر عقیده ای، میتواند آثاری به دنبال داشته باشد.
2⃣ارتدادی که حکمش اعدام است، مربوط به کسی است که مسلمان بوده و از دین خارج شده است. چنین شخصی یا با علم به اینکه اسلام حق است، از دین خارج شده یا اینکه از باب اینکه جاهل قاصر است، از دین خارج شده است. یعنی واقعاً تصور کرده که اسلام حق نیست.
3⃣ به نظر می رسد، قسم دوم مستحق حکم اعدام نیست، او مانند سایر افرادی است که جاهل قاصر است و با اعتقادات خود زندگی می کنند.
4⃣ کسی که عالمانه و عامدانه از دین خارج می شود و در حقیقت کافر می شود، حکمش اعدام است؛ در حقیقت او خواسته یا ناخواسته به اعدام خود حکم داده است؛ ازاین جهت که وقتی کسی وجود خدا را انکار کند، وجود خود را نیز انکار کرده است؛ چراکه وجود انسان، وابسته به وجود خداوند متعال است.
5⃣هرچند حکم مرتد، اعدام است؛ ولی روشن است که مجری این حکم، حاکم شرع است. از سوی دیگر چنین نیست که حاکم شرع، در پی یافتن افراد مرتد باشد، تا آنها را اعدام کند. بلکه، اصل بر سلامت و ایمان افراد است؛ اما اگر کسی خود، اظهار کفر کرد و ارتداد خود را علنی کرد، آنگاه است که حاکم شرع، می تواند او را اعدام کند. بنابراین، اجرای این حکم، مشروط به اظهار و اصرار بر آن است.
6⃣ از سوی دیگر، آنچه موجب سعادت حقیقی و ابدی انسان می شود، شناخت دین حق و عمل به آن است؛ روشن است که اگر کسی مانع از شناخت دین حق و عمل به آن شود، دیگران را از سعادت در حیات ابدی محروم ساخته است.
7⃣وظیفه و رسالت حاکم اسلامی، در وهلۀ نخست، حفظ موجودیت دین و دفاع از دینداری مومنان است.
8⃣ کسانی که کفر و بی دینی را تبلیغ کنند، در حقیقت علیه دین و حکومت دینی قیام کرده است. افزون بر آن، کار آنها یقیناً می تواند موجب گمراهی دیگران شود.
9⃣ از سوی دیگر، اسلام همچون هر مکتب فکری، آسیب رساندن بر مردم را برنمیتابد و برای هر ضرری، متناسب به ماهیت و کیفیت آن، مجازاتی در نظر گرفته است.
اگر کسی، پای کسی را قطع کند، مجازات او قطع پا است.
اگر کسی جان کسی را در این دنیا بگیرد و حیات دنیوی او را از بین ببرد، مجازاتش، گرفتن جان اوست.
🔟 اینک، اگر کار کسی موجب از دست رفتن سعادت ابدی افراد باشد، یعنی حیات حقیقی آنها را از بین ببرد، به طریق اولی، مجازات او گرفتن جان اوست. کسی که آشکارا کفر و بی دینی را تبلیغ میکند، در واقع، هم موجب گمراهی دیگران و از دست رفتن سعادت در حیات ابدی آنها می شود و هم اینکه علیه موجودیت حکومت دینی که برای حفظ و اجرای دین آمده، قیام کرده است و روشن است که اعدام، همان مجازات متناسب با این جرم است.
#اعدام_مرتد
#عدل_الهی
https://eitaa.com/Faryab110
@faryab110
📌سوال امشب
آیا به لحاظ اعتقادی، شعار «مرگ بر ضد ولایت فقیه» صحیح است؟
تا شبی دیگر...
سلامتی و تعجیل در ظهور یوسف زهرا سلام الله علیها صلوات
🌹🌹
5⃣7⃣📌آیا به لحاظ اعتقادی، شعار «مرگ بر ضد ولایت فقیه» درست است؟
🌹پاسخ (قسمت اول)
👈مخالفان ولایت فقیه را میتوان به دو دسته کلی تقسیم کرد:
✅مخالفانی که به ضدیت و تقابل با ولی فقیه نمیپردازند.
اینان خود به دو گروه تقسیم میشوند:
یک. کسانی که مخالف نظریه ولایت فقیه هستند. یعنی میگویند در دوره غیبت امام زمان علیه السلام، فقیه جامع الشرایط حق حکومت ندارد.
دو. کسانی که مخالف نظریه ولایت فقیه نیستند، ولی مخالف مصداق آن _ یعنی امام خمینی و مقام معظم رهبری _ هستند.
👈 قسم اول، خود به دو گروه تقسیم میشوند:
1️⃣ افرادی که میدانند، امام زمان علیه السلام، فقیه جامع الشرایط را به عنوان جانشین خود در تأسیس حکومت منصوب کرده، در عین حال، زیر بار آن نمیروند.
چنین کسانی به لحاظ اعتقادی کافر هستند.
چرا که انکار سخن امام معصوم، به منزله انکار سخن پیامبر؛ و انکار سخن پیامبر به منزله انکار پیامبری پیامبر و در نتیجه کفر است. پس او شایسته شعار مرگ است. کسی که آگاهانه کافر می شود، عملاً وجود خود را انکار کرده است؛ چراکه وجود انسان وابسته به وجود خداوند متعال است و انکار وجود خدا، یعنی انکار وجود خود.
2️⃣افرادی که گمان می کنند امام زمان علیه السلام، کسی را جانشین خود برای تاسیس حکومت نکرده. ازاین، رو مخالف نظریۀ ولایت فقیه است. این افراد، جاهل قاصرند و حکمی بر آنها نیست.
👈 قسم دوم، نیز به دو گروه تقسیم می شوند:
3️⃣کسانی که می دانند، مصداق کنونی ولی فقیه(یعنی مقام معظم رهبری)، شایستگی این مقام را دارد؛ در عین حال با او مخالفت می کنند. این قسم نیز، عملاً به مخالفت با حکم امام زمان علیه السلام پرداخته اند، چراکه می دانند، چنین کسی همان مصداقی است که امام زمان علیه السلام به اطاعت از او فرمان داده، ولی زیر بار آن نمی روند و آن را انکار می کنند.
4️⃣ کسانی که فکر می کنند، مصداق کنونی ولی فقیه، شایستگی این مقام را ندارد، از این جهت، با او مخالفند. این قسم، را نمی توان شایستۀ شعار مرگ دانست.
⬅️بنابراین، از این چهار گروه که به ضدیت و تقابل با ولی فقیه نمی پردازند، فقط دو گروه، شایستۀ شعار مرگ است. البته این مرگ، از سنخ مرگ در شعار «مرگ بر ضد ولایت فقیه» نیست که توضیح آن در یادداشت فرداشب خواهد آمد.
✅✅قسم دوم از مخالفان به ضدیت و تقابل با ولی فقیه و به طور کلی با نظام مبتنی بر نظریۀ ولایت فقیه می پردازند.
دربارۀ این افراد، فرداشب سخن خواهیم گفت ان شاءالله.
#ولایت_فقیه
https://eitaa.com/Faryab110
با سلام خدمت همراهان گرامی
صبح آدینۀ شما به خیر و شادی
چنانکه پیشتر نیز گفتم، برخی از پرسش های مطرح در کانال، پرسش های خودتان است. بنابراین، اگر پرسش اعتقادی خاصی مدنظرتان است لطفاً برای بنده بفرستید.
🌹🌹
6⃣7⃣📌آیا به لحاظ اعتقادی، شعار «مرگ بر ضد ولایت فقیه» صحیح است؟
✅پاسخ (قسمت دوم)
👈دیشب گفتیم، مخالفان ولایت فقیه دو گروه هستند. گروه نخست، صرفاً مخالفت علمی دارند، ولی به ضدیت با ولی فقیه یا نظام مبتنی بر نظریۀ ولایت فقیه نمی پردازند. دیشب دربارۀ آنها سخن گفتیم.
👈گروه دوم، کسانی هستند که به ضدیت با ولی فقیه یا نظام مبتنی بر نظریۀ ولایت فقیه می پردازند. شعار مرگ بر ضد ولایت فقیه، در اینجا به لحاظ اعتقادی صددرصد صحیح است؛ زیرا:
1️⃣ به لحاظ اعتقادی، ولی فقیه جانشین و نائب عام امام زمان علیه السلام است.
2️⃣مخالفت عملی با جانشین امام زمان علیه السلام، به منزلۀ مخالفت با خود امام زمان علیه السلام است.
3️⃣ تقابل عملی با امام زمان علیه السلام، تقابل با خود خداوند متعال است.
4️⃣ تقابل با خدا یعنی جنگ با خدا و کسی به جنگ با خدا برود، شایستۀ مرگ است.
5️⃣بنابراین، این شعار هر چند رنگ و بوی سیاسی می دهد، ولی کاملاً برگرفته از اعتقادات صحیح است و کسی می تواند با این شعار مخالفت کند که یکی از مقدمات چهارگانۀ فوق را رد کند.
6️⃣البته حاکم اسلامی به تناسب میزان تقابل و انگیزه های افرادی که به ضدیت با نظام دینی پرداخته اند، می تواند با آنها برخورد متفاوتی داشته باشد. برخی ممکن است، صرفاً فریب خورده باشند و برخی ممکن است سرشاخه باشند و دیگر انواع. روشن است که برخورد با آنها نیز متفاوت است.
ضمن آنکه، حساب کسانی که به برخی تصمیمات نظام دینی معترضند از کسانی که رسماً تصمیم به براندازی حکومت دینی و جایگزینی حکومت غیر دینی دارند نیز کاملاً جداست.
7️⃣ امام علی علیهالسلام در خطبه ۲۷ نهج البلاغه خطاب به کوفیانی است که او را در جنگ با معاویه یاری نمیکردند، فرمودند:
ای مردنمایان نامرد ... چقدر دوست داشتم که شما را هرگز نمیدیدم و هرگز نمیشناختم... خدا شما را بکشد که دل من از دست شما پرخون و سینه ام از خشم شما مالامال است.
8️⃣فردا روز نهم دی است. روزی که نشانۀ بصیرت امت بود و به لحاظ اعتقادی پای کلیت نظام (با وجود نقدهایی که به آن داشت) ایستاد. گرامی باد این روز.
#ولایت_فقیه
https://eitaa.com/Faryab110