7⃣1⃣ اشکالات نظریه تکامل داروینی چیست؟
✍پاسخ
پیش از هر چیز، یادکرد این نکته خالی از لطف نیست که داروین خود ملتزم یا معتقد به انکار خدا نبود یا دست کم دلیل قاطعی که اثبات کند او بر پایه نظریه تکامل، وجود خدا را انکار کرده، در دست نیست. در عین حال، برخی افراد به استناد نظریه تکامل، به انکار وجود خدا معتقد شدند.
و اینک ارزیابی این نظریه:
یک. لازمه منطقی چارچوب نظریه تکامل، که بر نفی علت غایی در تبدل انواع تاکید داشت، انکار وجود خدای ادیان ابراهیمی است؛ چرا که بر پایه تعالیم دینی که مبتنی بر ادله عقلی است، جهان فعل خداست و فعل خدا دارای هدف است و تمام حوادث به اراده ی خداوند محقق میشود، به دیگر سخن این جهان دارای ناظم و طراح هوشمند است.
دو. نظریه تکامل داروینی، یک نظریه زیست شناسی مبتنی بر طبیعت گرایی روش شناختی یا همان روش تجربی است. برخی دانشمندان علوم تجربی آن را پذیرفته و برخی نیز آن را نادرست و ناتوان از اثبات ادعای داروین دانستهاند. دکتر ابوالفضل درویزه در کتاب آفرینش حیات به طور تفصیلی به نقد نظریه داروین با روش تجربی و با استناد به سخنان زیست شناسان مشهور دنیا پرداخته است.
سه. آشکارترین نقد تجربی نظریه تکامل، عدم تبیین اصل منشأ حیات است که اساسا با روش تجربی قابل تبیین نیست، هرچند پیروان داروین معتقدند در آینده این مسأله قابل تبیین است.
چهار. تنوع و تکامل انواع جانداران در جهان قابل انکار نیست، حتی ممکن است گفته شود تغییرات طبیعت در این تبدل انواع جانداران دارای نقش است، ولی منطقا و بر پایه روش تجربی، نمیتوان از وجود نقش طبیعت به انکار نقش یک ناظم و طراح هوشمند رسید. به زبان علمی، از طبیعت گرایی روششناختی نمیتوان به طبیعت گرایی وجود شناختی رسید. روش علمی تجربی اجازه سخن گفتن درباره وجود یا عدم موجود ماوراء طبیعت را به فرد طبیعی دان نمیدهد. و این مهمترین نقد فلسفه ی علمی به پیروان داروین است که بر پایه این نظریه به انکار وجود خدا روی آورده اند.
#نظریه_تکامل
https://eitaa.com/Faryab110
اگر کسی انسان باشد، امشب نمیتواند آرام بگیرد...
و سیعلم الذین ظلموا ای منقلب ینقلبون
#فلسطین
8⃣1⃣📌 اشکالات نظریه داروین در خصوص تکامل انسان چیست؟
✍پاسخ
داروین در سال 1871 میلادی با انتشار کتاب «تبار انسان» به طور مستقل به تطبیق دیدگاه خود بر انسان پرداخت.
نظریۀ رایج دربارۀ انسان، خلقت دفعی او بود که با آفرینش آدم و حوا تحقق یافته بود، ولی داروین آفرینش انسان را در امتداد همان نظریۀ تکامل انواع توجیه می کرد. به گفتۀ او شکل و شمایل خاص انسان نیز در ماجرای نظریۀ تکامل قابل تعریف است و در حقیقت بدن انسان، همان بدن تکامل یافتۀ گوریل است، ازاینرو است که انسان به خلاف گوریل که بدنی خمیده دارد، بدنش مستوی القامۀ است.
نکتۀ مهمتر و حیاتی تر در داستان انسان، این بوده که چارلز داروین بر این امر پافشاری میکرد که ویژگیهای اخلاقی و روانی انسان نیز تکامل همان ویژگیهای اخلاقی و روانی نیاکانش از جنس حیوان است. به دیگر سخن، تفاوت انسان در این ویژگیها با دیگر حیوانات، تفاوت درجه ای است نه تفاوت نوعی؛ بدین دلیل که این ویژگیها با درجۀ کمتری در حیوانات نیز به چشم می آیند.
👈ارزیابی دینی نظریۀ تکامل
در برخى از آيات قرآن كريم، به صراحت به اين نكته اشاره شده است كه آدم به عنوان يك شخص از خاك آفريده شده و منشا خلقت او خاک می باشد:
« و خلقت انسان را از گلى آغاز كرد و سپس خلقت نسل او را از چكيدهاى از آب پست قرار داد».(سجده 7-8)
👈ارزیابی تجربی نظریۀ تکامل
یک. زیست شناسان دیگری با تحقیقات تجربی نشان دادند که به لحاظ تجربی نمی توان انسان را تکامل یافته میمون به شمار آورد. مانند جفری برن، جان گریبن و جرمی چرفاس.
دو. مهمترین مشکل این نظریه، پرنشدن حلقه میانی بین میمون و انسان است. آلفرد راسل والاس، طبيعى دان انگليسى كه در همان زمان داروين اصل انتخاب طبيعى را مورد بررسى قرار داده است، در نقد داروين و طرفداران او كه انسان را با ميمون خويشاوند مىدانند، مى گوید:
فاصله عقل انسان و ميمون بيش از آن اندازهاى است كه داروين در نظر داشته است و قبائل بدوى هم نمی توانند اين فاصله را پر كنند، زيرا قواى دماغى طبيعى آنها فى الواقع، به پيشرفتگى اقوام متمدن است.
سه. کشف موجوداتی انسان نما مانند انسان جاوه، انسان پکن و انسان نئاندرتال در ظاهر می توانست فرشتۀ نجات انسان شناسی داروین باشد، ولی بررسی علمی از سوی دانشمندان تجربی، شواهد مورد استناد، ضعف آنها را آشکار می کرد.
چهار. این همه، نشان می دهد که تطبیق نظریۀ تکامل بر انسان، به لحاظ تجربی شدیداً محل اختلاف است.
#نظریه_تکامل
https://eitaa.com/Faryab110
یادداشتهای اعتقادی _ فاریاب
8⃣1⃣📌 اشکالات نظریه داروین در خصوص تکامل انسان چیست؟ ✍پاسخ داروین در سال 1871 میلادی با انتشار کتا
برای آشنایی بیشتر خوانندگان با نقدهای وارد بر دیدگاه تکامل یا همان فرگشت، چند مقاله را معرفی می کنم.
📌سوالی برای اندیشیدن
چه فرقی بین ما و سنی ها است در حالی که اونها چندین سال قبل رفتن سراغ مراجع و ما بعد از غیبت صغری رفتیم
فقط اونها زودتر رفتن و زودتر فهمیدن.
9⃣1⃣📌تفاوت شیعه و اهل سنت در مسأله امامت دینی چیست؟
✍ پاسخ
👈 شیعه از همان ابتدا، وجود امام معصوم برای تفسیر و تبیین صحیح دین را ضروری دانست و به پیروی از توصیه پیامبر در حدیث ثقلین، اهلبیت علیهمالسلام را به عنوان امامان معصوم به رسمیت شناخت که همگی حرف و تفسیر واحدی از دین ارایه میکردند.
در زمان غیبت امام زمان علیه السلام، باز به توصیه امام زمان علیه السلام به مجتهدان مراجعه کرد.
بنابراین مسیری که شیعه پیمود، کاملا عقلانی بود. ابتدا به معصوم مراجعه کرد و سپس با غیبت معصوم به غیر معصوم رجوع کرد.
👈 اهل سنت، ابتدا با لزوم وجود امام جهت تبیین و تفسیر دین مخالف بودند، ولی پس از حدود ۱۵۰ سال بعد از وفات پیامبر، به اشتباه خود پی بردند و چهار امام غیر معصوم _ احمد بن حنبل، ابوحنیفه، شافعی و مالک بن انس _ را معرفی کردند، در حالیکه این چهار امام نظریات متفاوتی داشتند. از اهلبیت پیامبر هم نبودند.
👈نقد اهل سنت:
یک. اگر نظریه عدم ضرورت وجود امام برای تبیین و تفسیر دین، صحیح بود، چرا از آن برگشتید؟
دو. اگر به اشتباه خود پی بردید، چرا به جای اهلبیت پیامبر به غیر اهلبیت مراجعه کردید؟
سه. تا قبل از به رسمیت شناختن آن چهار امام، تکلیف مردم چه میشود؟
👌به نظر شما مکتبی به حق نزدیکتر است که امامش _ علی بن ابی طالب _ شاگرد مستقیم پیامبر بوده یا مکتبی که تا حدود ۱۵۰ سال امامی نداشته و نخستین امام او، بیش از صد سال پس از پیامبر تازه متولد شده است؟
#شیعه_سنی
#امامت
https://eitaa.com/Faryab110
0⃣2⃣📌رابطه میان فقر و بی ایمانی چیست؟
✍ پاسخ
از ظاهر برخی روایات به دست میآید که فقر در بی دینی انسان ها تاثیر دارد. همین نکته، گاه سبب شده تا برخی از مردم، مشکلات اقتصادی را عامل دین گریزی معرفی کنند.
در این باره توجه به چند نکته ضروری است:
یک. در طول تاریخ، پیروان پیامبران بیشتر از طبقه مستمندان بوده اند نه اغنیا.
دو. عملاً ملازمه ای میان فقر و بی دینی نیست. چنین نیست که دینداری موجب فقر شده باشد و اگر کسی بی دین شود، فقر او از میان رود.
سه. کسی که بخاطر فقر، بی دین و ایمان میشود، عملا شعارش این است که تا وقتی خدا به من پول میدهد، به او اعتقاد می ورزم. یا آنکه اگر حکومت بتواند، مشکلات اقتصادی را برطرف کند، اعتقادم به خدا را حفظ میکنم!! این یعنی اینکه از ابتدا او ایمان ضعیفی داشته است.
چهار. کسی که دارای ایمان ضعیف است، نه تنها با فقر بلکه با رفاه، با آمدن سیل و زلزله، با از دست دادن عزیزان و ... هم میتواند، بی دین شود؛ چه بسیار افرادی که وقتی ثروتمند شدند، از خدا رویگردان شدند.
بنابراین، کسی که دارای ایمان قوی باشد، با هیچ چیزی ایمانش را از دست نمیدهد. کسی هم که ایمانش ضعیف باشد، ممکن است با هر بهانه ای بی ایمان شود و فقر یکی از این عوامل است و هیچ تضمینی نیست که او اگر ثروتمند هم میشد، از ایمان خارج نمیشد.
#فقر
https://eitaa.com/Faryab110
1⃣2⃣📌چرا خداوند کاری به ظالمان مانند اسراییل ندارد؟
✍ پاسخ
👈یک. بر اساس آموزه های توحیدی، هیچ چیزی خارج از ارادۀ الهی در نظام هستی تحقق نمی یابد؛ چراکه در غیر این صورت، ربوبیت تکوینی الهی محدود و ناقص شده و چنین چیزی با کامل مطلق بودن او ناسازگار خواهد بود.
👈دو. سنت الهی آن است که خداوند متعال دنیا را بر اساس نظام اسباب و مسببات پیش می برد. ازاین رو، انسان ها نیز باید از طریق اسباب کار خود را پیش ببرند، هرچند باید معتقد باشند که با ارادۀ الهی است که سبب، سببیت دارد. برای نمونه، اگر کسی احساس تشنگی کرد، خداوند متعال برای رفع این تشنگی، آب را آفریده، تا فرد به جای آنکه بنشیند و دعا کند که خدایا تشنگی ام را برطرف کن، به سوی آب رفته و با نوشیدن آب، تشنگی اش را برطرف سازد.
👈سه. اگر خداوند خودش به جای اسباب وارد صحنۀ دنیا شود، سنگ روی سنگ بند نمی شود و این عالم نظم تکوینی خود را از دست می دهد.
👈چهار. خداوند متعال به انسان ها قدرت و اختیار داده تا بتوانند به بالاترین مرتبه انسانیت یا پایین ترین مرتبۀ حیوانیت برسند. چنین نیست که اگر کسی خواست با وحشی گری، از مرتبه حیوانیت نیز پایین تر برود، خداوند مانع او شود، زیرا با مختاربودن انسان ناسازگار است.
👈 پنج. بنابراین اساساً سنت خداوند متعال این نیست که خود به طور مستقیم در این دنیا داد مظلوم را از ظالم بگیرید، او به جای آنکه خود مستقیماً وارد صحنه شود که عملاً منجر به بی نظمی عالم می شود، اسباب مقابله با ظلم را قرار داده است و تأکید کرده که انسان ها خود باید بخواهند با ظلم مبارزه کنند و اینگونه ظلم را برطرف سازند. إِنَّ اللَّهَ لا يُغَيِّرُ ما بِقَوْمٍ حَتَّى يُغَيِّرُوا ما بِأَنْفُسِهِمْ؛ خداوند سرنوشت هيچ قوم (و ملّتى) را تغيير نمىدهد مگر آنكه آنان آنچه را در خودشان است تغيير دهند.(رعد: 11)
👈شش. از آنچه گذشت و مبتنی بر مسئلۀ نظام اسباب و مسببات باید گفت که خداوند متعال، همانطور که به ظالمان قدرت و اختیار ظلم کردن را داده، به ظلم ستیزان نیز قدرت و اختیار مقابله با ظلم را داده است. اگر انسان های مدعی ظلم ستیزی، خود برای مقابله با ظالم برنخیزند، نمی توانند به خدا اعتراض کنند که چرا با ظالمان برخورد نمی کنی. دقیقاً مانند فرد تشنه که برای برداشتن آب برنمی خیزد، و از خدا می خواهد که او تشنگی اش را برطرف سازد.
#فلسطین
https://eitaa.com/Faryab110
📌هر شب یک سوال
شبهه ای درباره بهشت.
یک ششم کتابهای ادیان الهی وصف بهشت و جهنم و معاد است و در این یک ششم چیزی جز عذابهای وحشیانه جهنم و لذتهای احمقانه به چشم نمی خورد...!
و یکی از دلایل بوجود آمدن بهشت اینه که اکثریت مردم دنیا را آدمهای سطح پایین و کم هوش تشکیل میدن.
آدمهایی که خوردن و خوابیدن و سکس را بهترین لذات دنیا میبینند.
یا اینکه بهشت سوای آن چیزی باشد اینها تعریف میکنند و فرضیه دوم اینکه آنجا وجود ما اینچنین که در این دنیا هستیم نخواهد بود.
اراجیفی که قرنهاست دین فروشان برای چند صباحی که زنده هستند بتوانند راحت و بی دردسر و بی زحمت زندگی کنند به خورد انسانها داده اند.
پاسخ چیست؟
تا فرداشب ...