3⃣1⃣2⃣📌چرا تلاش برای شناخت کاندیدای اصلح، لازم و واجب است؟
✍ پاسخ
1⃣به طور کلی، انسانها به حسب شرایط زندگی خود، در پی انتخاب بهترینها هستند. بهترین پزشک، بهترین منزل، بهترین ماشین و ... . در غیر این صورت مستحق سرزنش هستند.
2⃣این قاعده عقلایی، مورد تأیید خداوند متعال نیز میباشد، به همین جهت بهترین بندگانش را به عنوان پیامبر و امام برمیگزیند.
3⃣در حکومت دینی، از آنجا که متصدی امر حکومت ضامن اجرای قوانین دین است، لازم است این مسولیت به کسی واگذار شود که معدل او در سه عرصه دینشناسی، تدبیر جامعه و عدالت از دیگران بالاتر باشد.
4⃣ در عرصهی ریاستجمهوری نیز، از آنجا که فرد منتخب باید به اجرای قوانین دین و نیز دیگر قوانین بپردازد، عقل حکم میکند که فرد اصلح این مسوولیت را بر عهده بگیرد.
5⃣به لحاظ شرعی، چنانکه شناخت فرد اعلم در حوزهی اجتهاد و تقلید برای شناخت دین واجب است، شناخت برترین فرد برای اجرای قوانین دینی و دیگر قوانین نیز واجب است.
6⃣به دیگر سخن، افراد به یک اندازه تعهد و توانایی لازم برای اجرای قوانین را ندارند، ازاینرو ممکن است با انتخاب نادرست، مسیر اجرای دین در جامعه تغییر کند و گناه این کار به عهدهی افرادی است که در شناخت فرد اصلح دقت لازم را نداشتند.
7⃣به همین دلیل، مردم پس از وفات پیامبر، مستحق عذاب هستند که حکومت را به افرادی دادند که سرانجام حکومت آنها تغییرات متعدد در حوزه دین شده تا آنجا که اسلام به فرقههای مختلفی منشعب شده است.
#انتخابات
#انتخاب_اصلح
#وجوب_شناخت_کاندیدای_اصلح
✅با ما در کانال یادداشتهای اعتقادی همراه شوید.
🆔@faryab110
یادداشتهای اعتقادی _ فاریاب
3⃣1⃣2⃣📌چرا تلاش برای شناخت کاندیدای اصلح، لازم و واجب است؟ ✍ پاسخ 1⃣به طور کلی، انسانها به حسب شر
سلام خدمت سروران گرامی
لطفاً در انتشار یادداشتها کوشا باشید.
همچنین پرسشهای اعتقادی خود را برای بنده بفرستید.
التماس دعا
4⃣1⃣2⃣📌چه مواردی در اصلح بودن کاندیدای ریاستجمهوری، معتبر است؟
✍ پاسخ
1⃣معیارهای اصلح بودن به طور کامل و جزیی، در موارد مختلف، متفاوت است. برای نمونه، معیارهای فرد اصلح برای ریاست یک بیمارستان، مدرسه، نیروهای مسلح و ... در مواردی متفاوت است.
2⃣در عین حال، سه ویژگی در تمام این موارد مشترک است: دانش لازم و متناسب با حوزه ریاست، عدالت و توان تدبیر.
3⃣دانش لازم: برای نمونه، رییس بیمارستان باید دانش متناسب با فضای درمان و پزشکی و رییس نیروهای مسلح باید دانش متناسب با حوزه نظامی را داشته باشند. رییسجمهور از آنجا که مجری قوانین است باید با قوانین آشنا باشد.
4⃣عدالت: در اینجا به معنای رعایت تقوا در اداره امور است. برای نمونه، اهل رشوه، برخورد نامناسب با زیردستان و مراجعهکنندگان نباشد. در انتخاب همکاران، شایستهسالاری تنها معیار او باشد.
5⃣توان تدبیر: رییسجمهور باید بهترین برنامههای قابل اجرا و شجاعت لازم به همراه راهکارهای مناسب برای اجرای قوانین را داشته باشد.
6⃣امور نامعتبر در اصلح که گاه برای برخی افراد مهم است، نژاد و قومیت و داشتن صنف و شغل خاص است. در حقیقت، رأی دادن بر اساس این امور، برگشت به جاهلیت است.
#انتخابات
#انتخاب_اصلح
#معیار_اصلح_بودن
✅با ما در کانال یادداشتهای اعتقادی همراه شوید.
🆔@faryab110
5⃣1⃣2⃣📌آیا داشتن کارنامه برای شناخت اصلح ضروری است؟
✍ پاسخ
1⃣بدون تردید، یکی از راههای شناخت افراد بررسی کارنامه ی آنهاست. یقیناً کاندیداها همگی دارای کارنامه در مسولیت های پیشین خود هستند. در عین حال، هر کارنامهای _ هر چند درخشان _ نمیتواند نشان دهندهی صلاحیت فرد برای هر مسوولیتی باشد.
2⃣مثلاً کسی که در اداره یک بیمارستان، کارنامهای موفق دارد، لزوما نمیتواند برای اداره یک دبیرستان موفق باشد. یا اگر کسی در ادارهی یک وزارتخانه کارنامهای درخشان دارد، لزوما نمیتواند در ادارهی حوزهی علمیه موفق باشد.
3⃣ممکن است حتی کسی در ادارهی یک مجموعهی کاملاً اقتصادی با خط فکری لیبرالی بسیار موفق باشد، اما نتواند در اداره یک مجموعهی اقتصادی با خط فکری دینی کارآمد باشد.
4⃣بنابراین، صرف داشتن کارنامه در یک مجموعه، به معنای داشتن صلاحیت در هر مسولیتی نیست. بلکه باید دید آیا آن کارنامه، برای گرفتن مسولیت جدید در یک ردهی دیگر کافی است یا خیر.
5⃣در سوی مقابل، وجود برنامهی قابل اجرا از سوی یک کاندیدا یکی از بهترین راههای شناخت اصلح است. اگر این برنامه از سوی کارشناسان تایید شود، نمیتوان به صرف اینکه او تا کنون کارنامه ای در این حوزه نداشته، او را اصلح ندانست.
6⃣نکتهی پایانی اینکه، وقتی کسی را اصلح تشخیص میدهیم به معنای بینقص دانستن او نیست، بلکه به معنای بهترین گزینه از بین گزینههای موجود است.
#انتخابات
#انتخاب_اصلح
#کارنامه
#برنامه
✅با ما در کانال یادداشتهای اعتقادی همراه شوید.
🆔@faryab110