5⃣1⃣2⃣📌آیا داشتن کارنامه برای شناخت اصلح ضروری است؟
✍ پاسخ
1⃣بدون تردید، یکی از راههای شناخت افراد بررسی کارنامه ی آنهاست. یقیناً کاندیداها همگی دارای کارنامه در مسولیت های پیشین خود هستند. در عین حال، هر کارنامهای _ هر چند درخشان _ نمیتواند نشان دهندهی صلاحیت فرد برای هر مسوولیتی باشد.
2⃣مثلاً کسی که در اداره یک بیمارستان، کارنامهای موفق دارد، لزوما نمیتواند برای اداره یک دبیرستان موفق باشد. یا اگر کسی در ادارهی یک وزارتخانه کارنامهای درخشان دارد، لزوما نمیتواند در ادارهی حوزهی علمیه موفق باشد.
3⃣ممکن است حتی کسی در ادارهی یک مجموعهی کاملاً اقتصادی با خط فکری لیبرالی بسیار موفق باشد، اما نتواند در اداره یک مجموعهی اقتصادی با خط فکری دینی کارآمد باشد.
4⃣بنابراین، صرف داشتن کارنامه در یک مجموعه، به معنای داشتن صلاحیت در هر مسولیتی نیست. بلکه باید دید آیا آن کارنامه، برای گرفتن مسولیت جدید در یک ردهی دیگر کافی است یا خیر.
5⃣در سوی مقابل، وجود برنامهی قابل اجرا از سوی یک کاندیدا یکی از بهترین راههای شناخت اصلح است. اگر این برنامه از سوی کارشناسان تایید شود، نمیتوان به صرف اینکه او تا کنون کارنامه ای در این حوزه نداشته، او را اصلح ندانست.
6⃣نکتهی پایانی اینکه، وقتی کسی را اصلح تشخیص میدهیم به معنای بینقص دانستن او نیست، بلکه به معنای بهترین گزینه از بین گزینههای موجود است.
#انتخابات
#انتخاب_اصلح
#کارنامه
#برنامه
✅با ما در کانال یادداشتهای اعتقادی همراه شوید.
🆔@faryab110
6⃣1⃣2⃣📌اگر حدیث غدیر صحیح است، چرا بخاری ـ بزرگترین عالم حدیث شناس اهل سنت ـ آن را نقل نکرده است؟
✍️پاسخ
1️⃣لازمۀ این سخن آن است که اگر حدیثی در صحیح بخاری نباشد، صحیح نیست. این مبنا مورد قبول بسیاری از حدیث شناسان اهل سنت نیست. چراکه آنها احادیث فراوانی در موضوعات متفاوت نقل کرده اند که بخاری آنها را نقل نکرده است. اگر معیار صحیح بودن یک حدیث، صرفاً نقل آن در کتاب صحیح بخاری بود، دلیلی نداشت دیگران به تدوین کتاب حدیثی دیگری بپردازند.
2️⃣دربارۀ حدیث غدیر، با وجود آنکه بخاری آن را نقل نکرده، بسیاری از بزرگان اهل سنت، آن را نقل کرده و اذعان به صحت آن کرده اند. (ر.ک: الغدیر علامه امینی)
3️⃣همچنین، بخاری تعهدی نسبت به نقل تمام روایات صحیح نداشته است. ابن حجر عسقلانی که از شارحان صحیح بخاری است در مقدمه کتابش می نویسد: «بخاری به نقل همه احادیث صحیح ملتزم نبوده است و گفته که احادیث صحیح را نقل کردم اما احادیث صحیح که نقل نکردم بیشتر هستند و نسفی (شاگرد بخاری)گفته است که از بخاری شنیدم که گفت: فقط احادیث صحیح را در کتابم ذکر کردم و احادیث صحیح دیگری هم موجودند که برای طولانی نشدن کتاب از نقل آنها خودداری کردم.» (فتح الباری، ج1، ص7)
#غدیر
#حدیث_غدیر
#صحیح_بخاری
✅با ما در کانال یادداشتهای اعتقادی همراه شوید.
🆔@faryab110
7⃣1⃣2⃣📌آیا از نظر اهل سنت، سند حدیث غدیر معتبر است؟
✍️پاسخ
1️⃣برخی متفکران اهل سنت مانند ابن تیمیه حدیث غدیر را حدیث نامعتبری تلقی کرده اند.
2️⃣ با مراجعه به متون اهل سنت به موارد فراوانی دست پیدا می کنیم که عالمان اهل سنت این حدیث را متواتر یا صحیح دانسته اند. به چند نمونه اشاره می کنیم:
3️⃣ذهبی پس از نقل حدیث غدیر مینویسد: «هذا حديث حسن عال جدا و متنه فمتواتر؛ این حدیث، واقعاً نیکو و پرمحتواست و متن آن متواتر است»( سیر اعلام النبلاء، ج8، ص334.)
4️⃣ابن حجر عسقلانی نیز مینویسد: «بیش هفتاد صحابی این حدیث را نقل کرده اند.» تهذیب التهذیب، ج7، ص297.
5️⃣ابن حجر هیتمی نیز مینویسد: «بدون شک این حدیث صحیح است...اسناد این حدیث فراوان است و شانزده تن از اصحاب آن را روایت کردهاند، و در نقلی که احمد دارد میگوید: سی نفر از اصحاب در زمان خلافت علی (علیهالسّلام) وقتی که علی از آنان در خواست گواهی بر شنیدن این حدیث از رسول خدا (ص) نمود، شهادت دادند که آن را از پیامبر شنیدهاند.» (الصواعق المحرقة، ص 42 و 122.)
6️⃣ابوحامد غزالی میگوید: «از خطبههای رسول گرامی اسلام (ص) خطبه غدیرخم است که همه مسلمانان بر متن آن اتفاق دارند.» (سرّ العالمین، ج1، ص18)
7️⃣سبط بن جوزی از دیگر عالمان اهل سنت می نویسد: «دانشمندان متخصص در تاریخ اسلام اتفاق دارند که قصه غدیر بعد از بازگشت رسول خدا (ص) از حجةالوداع در هیجدهم ذی الحجة اتفاق افتاد» (تذکرۀ الخواص، ص37)
8️⃣ملاعلی قاری از عالمان حنفی مذهب اهل سنت، می گوید: «حدیث غدیر بدون شک صحیح است، بلکه بعضی از حافظان آن را متواتر دانستهاند». (مرقاۀ المفاتیح، ج9، ص3937)
#غدیر
#سند_حدیث_غدیر
#اهل_سنت
✅با ما در کانال یادداشتهای اعتقادی همراه شوید.
🆔@faryab110