📍سکانس پایانی قهرمان
🔺آنطور که دشمن گفته و تصاویر نشان میدهند، سکانس پایانی قهرمانِ قصه ما اینگونه بوده: پیرمرد، تنها بود و بیکس و البته شجاع و نترس. جوانهای دشمن محاصرهاش کردند ولی قهرمان، تا آخرین گلوله جنگید. نیروهای تیپ ویژه، از او ترسیدند و با تانک به سمت او شلیک کردند. زانوی چپش کاملا خرد شد، ساعد دست راست هم شکست، انگشت سبابه دست چپ هم قطع شد؛ اما او تسلیم نشد. فرمانده نیروهای ویژه تلاش کرد با نیروهایش از پلهها بالا رفته و بر قهرمانِ زخمی و بیرمق، پیروز شود؛ اما او با نارنجک اینها را عقب راند.
🔺شکستگی استخوانها و خونریزی، رمق از قهرمان ربوده بود. کوادکوپتر وارد ساختمان شد تا بدانند این مرد تسلیم ناپذیر کیست؟ اما او در تنهایی و جراحت هم کاملا باهوش و زرنگ بود: چهرهاش را با چفیهای پوشانده بود و با همان درد شدید، کوادکوپتر را فراری داد.
🔺تکتیرانداز دشمن به پیشانیاش شلیک کرد اما خونی بر صورتش نریخته، یعنی خونریزی خیلی شدید بوده و خونی در بدن نداشته. در نهایت مجددا تانک دشمن گلوله دیگری شلیک کرد و طبقه دوم آوار شد. نیروهای ویژه، هنوز جرأت نزدیک شدن به قهرمان در طبقه دوم را نداشتند و او را رها کردند. یک روز بعد و پس از تمام شدن همه چیز، بالاخره بالا رفتند و قهرمانی را دیدند که در کنار سلاح و کتاب دعایش به شهادت رسیده است.
🔺فیلمنامه و دکوراسیون صحنه، عجیب سورئال است. قهرمان قصه، یک کلاشینکف خراب دارد که ناگزیر شده با چسب برق، قطعات آن را به هم بچسباند. تا آخرین فشنگ و آخرین قطره خون جنگیده. پیکرش نه روی زمین، که روی مبل افتاده و زیر تونلها نیست؛ بلکه در یک منزل مسکونی عادی است.
🔺عجب دکوراسیون عجیبی برای پایانبندی فیلم! قهرمان، خانه، مبل، اسلحه و البته کتاب دعا... حتی وقتی سربازان دشمن بالای پیکر او هستند، هیچ نشانهای از خوشحالی در آنها نیست؛ چهرههایشان بهتزده است.
🔺ابوابراهیم شهید شده و اکنون، منتظر ابراهیمهایی هستیم که قرار است بت بزرگ را بشکنند و بساط نمرود و نمرودیان را جمع کنند. آتش بر این ابراهیمها، گلستان است و خوشا به حال اینان.
🔺همیشه، خورشید در سپیدهدم خود، از میان خون برمیخیزد. آنان که سرخی شفق را میبینند، منتظر سپیدی خورشید هم هستند.
🖋عبدالحمید بیات
✍ فریضه روایتگری، اوجب الفرائض است
چون امر به معروف و نهی از منکر است
فیلنامه نویس های ما باید دهها فیلنامه از قهرمان و اهریمن این قصه ها بنویسند
@Binesh_Rahbordi
اینکه خسارت کم بوده یا زیاد، خیلی مهم نیست، مهم #اراده_اسرائیل بر زدن بود که الحمدلله ظاهراً بخش عمده آن توسط پدافند دفع شده
از امروز وظیفه همه ما، مطالبه #وعده_صادق_۳ است.
سوخت موشک ها، با همین مطالبات تامین میشود
اگر حجم خسارات کم هم باشد، باید به استناد روایت و تصویر سازی رسانه ای خود رژیم منحوس، برای حمله مشروعیت سازی کرد، نگوییم ترقه بازی بود و از کنارش راحت عبور کنیم،
در عین اینکه حمله آنها را تمسخر میکنیم و واقعیت پوشالی آنها را آشکار میکنیم، در مجامع بین المللی براساس روایت خودشان، مشروعیت سازی وعده صادق ۳ بکنیم.
بگوییم حالا که مثلا با ۱۰۰ هواپیما آمدی، حالا منتظر پاسخش هم باشد.
مقابل #سگ_هار، نباید کوتاه آمد، باید محکم ایستاد.
فیش های مطالعاتی یک طلبه
اینکه خسارت کم بوده یا زیاد، خیلی مهم نیست، مهم #اراده_اسرائیل بر زدن بود که الحمدلله ظاهراً بخش عمد
در اینکه باید به مسئولین و فرماندهان نظامی اعتماد داشت، شکی نیست
اما اینکه برخی عزیزان میگویند #مطالبه_وعده_صادق3 نکنید، عجیب است.
یکی از عواملی که موثر در تصمیم فرماندهان و مسئولین است، ذهنیت و #افکار_عمومی مردم ایران است.
اگر مطالبه ای باشد، اگر ذهنیت مردم آماده باشد، قطعا موثر واقع خواهد شد و مسئولین راحت تر میتوانند تصمیم بگیرند.
اگر هم مصلحت در عدم پاسخ علنی بود و تصمیم مسئولین این شد، اشکالی نیست چون مردم آماده شرایط جدید شده اند و منتظر تصمیم مسئولین.
البته که قطعا #اتهام و #تهمت_زنی به مسئولین و فرماندهان و #ترسو_خواندن آنان، آن هم در شرایط کنونی، امری غلط و اشتباهی راهبردی است.
اما آماده نگه داشتن مردم برای شرایط جدید، امری بسیار خوب است.
ساده اندیش یعنی تفکری که فکر میکنه با #نتانیاهو هم میتونه پای میز مذاکره بشینه و اختلافات رو از راه #دیپلماسی، بدون توجه به اتفاقات #میدان حل کنه
💢 اندیشه اجتماعی متفکران مسلمان👇
https://eitaa.com/joinchat/1389690894C341de0b3be
💠 اندیشه قدرت
🔺برای #حفظ_امنیّت یک کشور، آن عنصر ضروری و لازم چیست؟
بعضیها در تحلیلهای گوناگون، در فهم عجیب از مسئله، تصوّر میکنند اگر بخواهیم کشور در امنیّت باشد، بایستی سراغ #ابزارهای_حسّاسکنندهی_قدرتها نرویم؛
🔺مثلاً «چه لزومی دارد ما #موشک با فلان بُرد را داشته باشیم که حسّاس بشوند»! خیال میکنند اینجوری، این شکلی میتوانند #امنیّت کشور را تأمین کنند؛
🔺یعنی در واقع اینجور فکر میکنند که اگر میخواهید کشور امن باشد، #ضعیف باشید، #ابزارهای_قدرت را برای خودتان فراهم نکنید؛ بعضی اینجور قضاوت میکنند؛ این #غلط است.
🔺آن چیزی که امنیّت را برای یک کشور حفظ میکند، «#قدرت_ملّی» آن کشور است، قوی بودن آن کشور است؛ قوی بودن از همهجهت: قوی بودن در #علم، قوی بودن در #اقتصاد، قوی بودن در #امکان_دفاع، قوی بودن در #تسلیحات؛
🔺اینها است که امنیّت یک کشور را حفظ میکند و تأمین میکند. هر وقت ما، بر اثر #سوءِ_سیاست_زمامداران کشورمان، از رفتن به سمت ابزارهای قدرت روگردان شدیم، دشمن بر ما مسلّط شد.
🔺در دوران قاجار، دوران پهلوی، این مصیبت سر این ملّت آمد؛ ملّت را قوی نکردند. لذا شما میبینید در #جنگ_بینالملل اوّل و جنگ بینالملل دوّم ــ که هیچ کدام به ایران ارتباط نداشت و اعلام بیطرفی هم کردند ــ کشور ما اشغال شد؛
🔺وقتی کشوری توانایی دفاع از خودش را ندارد اینجور میشود دیگر. این گناه #زمامداران_نالایق ــ بعضی نالایق، بعضی #خائن و وابستهی به این و آن ــ نابخشودنی است که ملّت را ضعیف بار بیاورند که نتواند از خودش دفاع کند؛ طبعاً امنیّتش از بین خواهد رفت.
🔺راه تأمین امنیّت، #قدرت است؛ ملّت ایران و مسئولین کشور باید این را هضم کنند: باید قوی شد.
🔺ملّت باید روزبهروز خودش را بیشتر تقویت کند. #ایرانِ_قوی است که میتواند از خودش دفاع کند، میتواند امنیّت خودش را، پیشرفت خودش را تأمین کند، میتواند به دیگران هم از تفضّلات این پیشرفت و این قوّت کمک برساند. [برای] ایران قوی، قوّت لازم است.
🔺البتّه قوّت فقط ساخت تسلیحات نیست؛ قوّت #علمی، تواناییهای #سیاسی، تواناییهای #مدیریّتی، همهی اینها جزو چیزهایی است که ایمنساز است، جامعه را به ایمنی میرساند.
📚 بیانات در دیدار خانوادههای شهدای امنیت، 6/8/1403.
💢 اندیشه اجتماعی متفکران مسلمان👇
https://eitaa.com/joinchat/1389690894C341de0b3be
💠 تأملی پیرامون صحبت های مهم امروز رهبر معظم انقلاب
🔺قبلا عرض شد که فرآیند تصمیمگیری در کشور، براساس برآیند نیروهای مختلف در نظام رخ میدهد و رهبر انقلاب نیز در عمده موارد، براساس همین برآیند، تصمیم نهایی رو تایید و اخذ میکنند.
🔺چه اینکه هم در خطبه #جمعه_نصر و هم در صحبت امروز، رهبر انقلاب تاکید کردند که تصمیم با مسئولین سیاسی و نظامی است.
🔺موارد متعدد دیگری را نیز میشود به عنوان شاهد مثال ذکر کرد، مثل #برجام یا #قطعنامه_598.
در شرایط کنونی نیز ممکن است برآیند نیروهای مختلف، پاسخ ندادن به اسرائیل باشد و رهبری نیز با توجه به همین، تصمیم نهایی را بگیرند.
🔺 این مسئولین اند که باید تصمیم بگیرند، چگونه قدرت و اراده ملت ایران را به رژیم صهیونیسم نشان بدهند و او را از #خطای_شناختی خود بیرون بیاورند.
لذا مسئولین در این موقف، #مسئولیت_بسیار_سنگینی دارند.
🔺اما رهبر انقلاب امروز گفتند: «کیفیّت کار را مسئولین ما باید تشخیص بدهند و #درست_بفهمند و آنچه صلاح این کشور و این ملّت است، آن را انجام بدهند»
🔺این حرف یعنی در عین اعتماد به مسئولین نظام، ممکن است مسئولین نیز دچار خطا بشوند لذا آقا تاکید میکنند که مسئولین باید درست تشخیص بدهند.
اگر ممکن است مسئولین دچار تحلیل اشتباه بشوند، آیا در این مسئله، #مردم میتوانند نقشی ایفا کنند؟ میتوانند به مسئولین کمکی بکنند؟
🔺مسئولین نباید در فهمِ قدرت و ارادۀ ملت ایران دچار خطا بشوند، نباید در تشخیص چگونگی نشان دادن آن دچار خطا بشوند، البته که ان شاالله دچار خطا هم نخواهند شد،
🔺اما نکته مهم آن است که مردم باید در این مسیر به مسئولین کمک کنند.
به نظرم یکی از مولفه های مهمی که در تصمیم گیری مسئولین اثر گذار است، #افکار_عمومی و نوع کنش مردم خواهد بود،
دقیقا به همین جهت است که میگوییم مردم باید مطالبه #وعده_صادق3 داشته باشند تا کمک کار مسئولین باشد.
🔺باید مطالبه پاسخ محکم و کوبنده را بصورت عمومی مطرح کرد تا برآیند نیروها به این سمت برود و دست #ولیّ_جامعه باز باشد تا بتواند هر تصمیمی که مصلحت میبیند، اتخاذ کند.
🔺البته همانگونه که آقا به مسئولین #اعتماد دارند، ما هم به مسئولین اعتماد داریم اما معتقدیم که باید در تمام صحنه ها، مردم کمک کار دولت مردان باشند، نباید نقش مردم را در چنین صحنه هایی حذف کرد.
الحمدلله که مسئولین هم موضع محکم گرفته و ان شاالله ضربه ای محکم به رژیم منحوس خواهیم زد.
💢 اندیشه اجتماعی متفکران مسلمان👇
https://eitaa.com/joinchat/1389690894C341de0b3be
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺️از بیانات روز گذشتهی رهبر انقلاب خوانشهای متنوعی صورت گرفت. برخی آنرا مُراعی گذاشتن موضوع انتقام و پاسخ تلقی کردند.
آیا مسئولیت اخذ تصمیمی مهم در حد تصعید چالش با اسرائیل که تبعات احتمالی جدی امنیتی و اقتصادی دارد، بر عهده یک نفر -حتی رهبری- است؟ آیا صرف اخذ تصمیم کافی است؟ مکانیسم اخذ تصمیمهای تاریخساز چگونه است؟
به نظر میرسد تاخیر در برخی تصمیمات مهم(اگر تاخیر مجاز باشد) به این علت است که باید اکثریت در آن شریک باشند. بار این تصمیم به دوش یک نفر یا یک دولت فقط نیست. اکثریت مردم باید ضرورت یک تصمیم را بفهمند و آن حق را مطالبه کنند، آنوقت مسئولان به نمایندگی از آنها بهترین شیوه استیفای آن حق را برگزینند؛ نخبگان در گفتگو با مردم تصمیمسازی میکنند و مقدمه تصمیم نهایی مسئولان میشوند این هم معنایی از مردمسالاری دینی است؛ چون یکی از شئون رهبری و امامت، مراقبت از نسبت مردم و سیاست است.
➕️ @yaminpour
بسم الله
❤️امروز حدود ۷۰ نفر توی یک ساختمان پنج طبقه در بیت لاهیا داشتند به سختی زندگی میکردند. مهاجرهای شمال غزه بودند. همه را کشتند. تقریبا بیست نفر از اونها کودک بودند.
❤️بیا بریم توی ساختمان قدم بزنیم. زندگی که سوخته، بوی خون و گوشت سوخته، بچه ها و زنها ، دخترها و پسرها، کشته شدند و بدنهای سلاخی شده.
❤️چشمهایت را نبند، رویت را برنگردان، نگاه کن، آن دخترک کوچک شبیه خواهر تو است آن کودک غرق خون شبیه فرزند تو است. نگاه کن! چرا اینها را کشتند؟ به چه گناهی؟ بای ذنب قتلت؟ بایست شاید برخیزند و با تو سخن بگویند.
❤️هفتاد نفر را کنار هم بخوابانی کل فضای خانه ات را پر میکنند، خونشان همه چهار دیواریت را سرخ میکند، صدای ناله هایی که میشنوی، آخرین لحظه های جان دادنشان است. کشته میشوند چون خانه خودشان است، کشته میشوند چون مسلمانند، کشته میشوند چون گناهی ندارند. کشته میشوند چون زور قدرتهای دنیا به اینها میرسد.
❤️روشن تر از این جنگ در عالم نداریم. چشم باز کن، کنار نکش. آن بیننده دانا همه ما را دارد نگاه میکند. همه ما را میبیند. الم یعلم بان الله یری.
❤️دوباره مرور کن، ساختمان پنج طبقه، هفتاد کشته شده که بیست تایش کودک است.
اگر بنا است در این قلب اتفاقی رخ دهد، بسم الله، اگر بنا است در این جنگ، کاری کنی بسم الله.
@ali_mahdiyan
💠 تاثیر میدان بر دیپلماسی
🔺آن روز[=#دفاع_مقدس] هم خيلىها ميگفتند نميشود؛ بنده خب وسط ميدان بودم يعنى نه در ميدان جنگ، در وسط ميدان كارهاى نظامى و تصميمگيرىهاى نظامى و مانند اينها، حضور داشتيم، ميديديم؛ بعضىها ميگفتند: «آقا! فايدهاى ندارد، نميشود، #امكان_ندارد، كارى نميشود كرد».
🔺يعنى اجازه بدهيم نيروهاى #صدّام كه تا ده كيلومترى اهواز آمدند، همان جا بمانند، كارى نميشود كرد؛ آن روز هم بودند كسانى كه اين جورى ميگفتند. همين جوانهاى مثل شما آمدند وسط ميدان و كارى كردند كه همهى دنيا را #متحيّر كرد.
🔺بعد از آنكه خرّمشهر فتح شده بود، يك هيئتى از رؤساى چندين كشور اسلامى، در رأسشان هم آن آقاى #سكوتوره بود كه رئيسجمهور #گينه بود -يك جمعى بودند، هفت هشت نفر از رؤساى كشورهاى اسلامى- كه مىآمدند براى #ميانجيگرى؛ بعد از #فتح_خرّمشهر اينها اينجا آمدند.
🔺يك بار يا دو بار قبل از آن آمده بودند، بنده هم رئيسجمهور بودم و با اينها ملاقات ميكردم. اين دفعه كه آمدند، #سكوتوره گفت اين دفعه كه ما آمديم وضع ايران با وضع گذشته #متفاوت است. چرا؟ چون #خرّمشهر فتح شده بود، خرّمشهر بازپس گرفته شده بود.
يعنى اين جورى است؛ تأثير پيشرفتها در دنيا اين جورى است.
🔺همين جوانهاى همسنّ شما بودند كه توانستند اين كار را انجام بدهند؛ شما هم ميتوانيد. البتّه بعضى از نسلهاى گذشتهى شما اينجا #كم_آوردند، در اين مورد كم آوردند و دچار #خطا شدند؛ يعنى آنجايى كه نبايستى #مأيوس بشوند، نبايد نااميد بشوند، نااميد شدند، و اين نااميدى آنها را از ميدان خارج كرد، و بعضىهايشان هم بدجورى خارج شدند! حالا بعضىها فقط خارج شدند امّا بعضىها علاوه بر خارج شدن از #ميدان_مبارزهى_انقلابى، همصداى با ديگران هم شدند.
📚 بيانات در ديدار جمعى از دانشجويان، 6/2/1401.
📌پ.ن1: این یک اصل ثابت در امور بین الملل است: اگر میخواهیم در #دیپلماسی موفق شده و پیروز بشویم، پیش از آن باید در #میدان پیروز شده و دست برتر را داشته باشیم.
اینکه برخی میگویند مشکل را با اسرائیل و امریکا با دیپلماسی حل کنیم، لازمه اش پیروزی در میدان، پیش از آن است، وگرنه نتیجه آن دیپلماسی، یا #خفت و #خواری خواهد شد یا #حمله_مجدد به شما در عرصه میدان.
📌پ.ن2: در جای دیگری نیز میفرمایند:
«آقاى #سكوتوره كه خب شخصيّتِ جاافتادهى مهمّى بود در آفريقا، آمد به من گفت كه امروز وضع شما با ديروز فرق ميكند، به خاطر #فتح_خرّمشهر؛ يعنى اصلاً زمينهى صحبت يك زمينهى ديگرى است.»3/3/1402.
💢 اندیشه اجتماعی متفکران مسلمان👇
https://eitaa.com/joinchat/1389690894C341de0b3be
خداوند برای برخی مومنان لحظه ای خاص تعیین کرده است که باید به آن برسند و در آنجا نقش آفرینی الهی کنند ولو برای رسیدن آنها به آن لحظه، اهل ایمان عزیزترین و نورانی ترینِ انسان ها را از دست بدهند... حال آنکه این حرمان مقدمه بزرگترین خیرات است. علم این تبدلات نزد خداست و نه حتی ملائکه مقربش ... لذا به ایشان فرمود: انی اعلم ما لا تعلمون ...
💠 استقامت درمقابل عذرهای شرعی
#مصلحت_سنجی
#عقلانیت
#شجاعت
🔺يكى از عواملى كه در كارهاى بزرگ، جلوِ انسان را سدّ میكند، #عذرهاى_به_ظاهر_شرعى است. گاهی انسان باید كار #واجب و تكليفى را انجام دهد اما انجام چنین کاری مستلزم یک اشکال بزرگ است، مثلا لازمه چنین کاری #کشته_شدن عده زیادی است، اینجا آن شخص احساس میكند كه ديگر #تكليف ندارد.
در مقابل امام حسين(ع) از اينگونه عذرهاى شرعى كه میتوانست هر انسان ظاهر بينى را از ادامه راه منصرف كند، خیلی زیاد بود:
🔺از اِعراض مردم كوفه و كشته شدن مسلم گرفته تا حادثه کربلا، از شهادت اصحاب گرفته تا اسارت آل الله. امام حسین(ع) میتوانست بگوید شرایط محیا نیست، مردم تحمّل نمیكنند، #مصلحت اقتضا میکند کنار بیاییم.
يكوقت به كسى میگويند: «اين راه را نرو؛ ممكن است شكنجه یا کشته شوى.» انسانِ قوى میگويد: «شكنجه شوم! کشته شوم، چه مانعى دارد؟»
🔺اما يكوقت میگويند: «نرو؛ ممكن است گروهى از #مردم، به خاطر اين حركت تو #سختی کشده و #كشته شوند.» اينجا ديگر پاى جان ديگران در میان است.
مصلحت چه اقتضا میکند؟ مگر دیگر بزرگان اسلام، #مصلحت_سنجی نکردند؟
🔺#عبدالله_بن_عباس، #عبدالله_بن_جعفر، #محمد_بن_حنفیه و... چگونه با این مسئله برخورد کردند؟ تمام تلاش خود را کردند تا این مصلحت سنجی خود را بر امام خود نیز تحمیل کنند اما زورشان نرسید. چه اینکه امروز نیز عده ای مشی شان چنین است.
🔺مطلب مهم و اساسی این است که اگر امام حسين(ع) میخواست در مقابل حوادثِ بسيار تلخ و دشواری که برای او پیش آمد با ديدِ يك متشرّعِ معمولى نگاه كند و عظمتِ رسالتِ خود را به فراموشى بسپارد، قدم به قدم میتوانست #عقب نشينى كند و بگويد ديگر تكليف نداريم. #مصلحت در بیعت با یزید است.
🔺اما ایشان چنين نكرد. اين، نشان از #استقامت او دارد، اما نه استقامت به نحو مرسوم بلکه استقامت در مقابل #موازین_شرعی، عرفی و عقلی. تحمل این سنخ مشکلات، خیلی سخت تر از دیگر مشکلات است چرا که در ظاهر #خلاف_مصلحت به نظر می آيد.
🔺کسی میتواند در مقابل این مصلحت سنجی ها و عذرهای به ظاهر شرعی استقامت کند که اوّلًا در حد اعلى #بصيرت داشته و بفهمد چه كار بزرگى انجام میدهد.
ثانياً #قدرت_نفس داشته و ضعفِ نفسش او را نگيرد، چنین شخصی دیگر پایش نخواهد لرزید. امام حسين(ع) اين دو خصوصيت را در كربلا به خوبی از خود نشان داد. لذا حادثه كربلا مثل خورشيدى بر تارك تاريخ درخشيد؛ هنوز هم میدرخشد، و تا ابدالدّهر هم خواهد درخشيد.
🔺#امام_راحل نیز در اين خصوصيت، به طور كامل دنباله رو امام حسين(ع) شد. یک روز به او گفتند با این کارت، حوزه علمیه قم را به تعطیلی میکشانی، روز دیگر گفتند همه علما و مراجع علیه شما تحریک میشوند و بین علما #اختلاف می افتد، روز دیگر گفتند جواب این خون های ریخته شده را چه کسی میدهد؟
🔺اين طرز فكرهاست که فشار مى آورد و ممكن است هركسى را از ادامه حركت منصرف كند. اما امام، #استقامت ورزيد و پای او در هیچ کدام از این موارد نلرزيد. عظمت روح او و عمق بصيرتى كه بر او حاكم بود، در اين جاها ديده میشود.
💢 اندیشه اجتماعی متفکران مسلمان👇
https://eitaa.com/joinchat/1389690894C341de0b3be