نکات حقوق بشری جزء 25
1. ممنوعیت خودرایی و #استبداد در اسلام و لزوم توجه به #عقل جمعی و نظرات دیگران و احترام به #آرای_مخالف:«وَ أَمْرُهُمْ شُوری بَیْنَهُمْ»(38 شوری)
2. ممنوعیت #مداخله در #حاکمیت_داخلی کشورهای دیگر و اختصاص #حق_تعیین_سرنوشت (#انتخابات، #رفراندوم و...) به شهروندان داخلی (و نه بیگانگان)(...بینهم...)(همان آیه)
3. انتقام عادلانه در مقابل خشونت جایز است و #قصاص و مجازات باید مطابق جنایت باشد(نه متفاوت با آن که موجب افراط و تفریط شود). «وَ جَزاءُ سَیِّئَهٍ سَیِّئَهٌ مِثْلُها»(40شوری)
4. قصاص قبل از جنایت نارواست (ممنوعیت #مجازات_دسته_جمعی و ممنوعیت #مجازات_پیشگیرانه در حقوق بین الملل). بَعْدَ ظُلْمِهِ …(41 شوری)
5. #حق_متهم بر #تفهیم_اتهام و آگاهی از ادله علیه خود در دادرسی عادلانه ... ذلِکُمْ بِأَنَّکُمُ اتَّخَذْتُمْ آیاتِ اللّهِ هُزُواً ... فَاسْتَکْبَرْتُمْ … اِجْتَرَحُوا السَّیِّئاتِ(35 دخان)
عصر حقوق بشر
https://eitaa.com/HumanRightsInWorld
نکات حقوق بشری جزء ۲۶
۱. #حق_مادر بر فرزند بیش از #حق_پدر و حق هر دو شامل هر نوع احسان به ایشان، آن هم بی واسطه و پیوسته است" وَصَّیْنَا الْإِنْسانَ بِوالِدَیْهِ إِحْساناً"(۱۵احقاف)
۲. #اصل_رحمت در حکمرانی" فَاصْبِرْ... وَ لا تَسْتَعْجِلْ لَهُمْ(۳۵ احقاف)
۳. همه اقشار مردم، حتی کفار بایستی به حاکم #دسترسی داشته باشند وَ مِنْهُمْ مَنْ یَسْتَمِعُ إِلَیْکَ (۱۶محمد)
۴. از حقوق دائمی در بستر خانه خدا، #حق_بر_صلح و #حق_امنیت است هُوَ الَّذِی کَفَّ أَیْدِیَهُمْ عَنْکُمْ وَ أَیْدِیَکُمْ عَنْهُمْ بِبَطْنِ مَکَّهَ(۲۴ فتح)
۵. #اصل_دروازه_بانی_خبری و لزوم رعایت #حق_بر_امنیت_روانی شهروندان در برابر شایعات و اخبار نادرست إِنْ جاءَکُمْ فاسِقٌ بِنَبَإٍ فَتَبَیَّنُوا(۶حجرات)
۶. در جامعه ی ایمانی،اصل بر اعتماد،#کرامت و #برائت انسان ها است. «إِنَّ بَعْضَ الظَّنِّ إِثْمٌ»(۱۲حجرات)
عصر حقوق بشر
https://eitaa.com/HumanRightsInWorld
🔰 شورا و کمیساریای عالی حقوق بشر در هفته اخیر
✳️ «جمعی از کارشناسان حقوق بشر سازمان ملل متحد» در ۳ آوریل نسبت به تایید حکم اعدام هفت نفر از سوی عالیترین دادگاه مصر با موضوع مبارزه با تروریسم ابراز نگرانی کردند.
✳️ «کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد» در ۳ آوریل از تصمیم دادگاه قانون اساسی اوگاندا مبنی بر حمایت از قانون تبعیضآمیز ضد همجنسگرایی ابراز تاسف کرد.
✳️ «گزارشگر ویژه سازمان ملل در مورد وضعیت حقوق بشر در فدراسیون روسیه» در ۴ آوریل اظهار داشت که مقامات روسیه باید فوراً تمام اتهامات جنایی علیه یک مدافع حقوق بشر را لغو کنند.
✳️ «کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد» در آستانه سیامین سالگرد نسل کشی در رواندا، در اظهارات ۵ آوریل یاد بیش از یک میلیون مرد، زن و کودکی را که در رواندا در ۱۰۰ روز با خونسردی کشته شدند گرامی داشت.
✳️ «کمیته رفع تبعیض نژادی سازمان ملل متحد» نشست آتی خود را از ۸ تا ۲۶ آوریل برگزار خواهد کرد تا طی آن وضعیت مکزیک، سن مارینو، آلبانی، قطر و جمهوری مولداوی را بررسی کند.
✳️ «سخنگوی کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد» در ۵ آوریل اظهار داشت که با نزدیک شدن به شش ماه از بحران غزه بیش از ۳۳۰۰۰ فلسطینی و ۱۲۰۰ اسرائیلی کشته شدهاند. وی همچنین از قانون جدیدی در قرقیزستان که تهدیدی جدی برای فعالیتهای بسیاری از سازمانهای جامعه مدنی در این کشور است، ابراز نگرانی کرد.
#گزارش_هفتگی
عصر حقوق بشر
https://eitaa.com/HumanRightsInWorld
نکات حقوق بشری جزء ۲۷
1⃣#قاعده_سیمین اخلاقی _ حقوقی (آنچه برای خود نمی پسندید، برای دیگران نپسندید) «أَ لَکُمُ الذَّکَرُ وَ لَهُ الْأُنْثی» (۲۱ نجم)
2⃣#تبعیض_ناروا میان #زنان و مردان، نوعی بی عدالتی است. «أَ لَکُمُ الذَّکَرُ وَ لَهُ الْأُنْثی. تِلْکَ إِذاً قِسْمَهٌ ضِیزی»(۲۱ و ۲۲ نجم)
3⃣#حق_مشارکت_مردم در ایجاد و استمرار عدالت و مطلوب بودن #حق_بر_عدالت در تمامی سطوح" لَقَدْ أَرْسَلْنا رُسُلَنا بِالْبَیِّناتِ وَ أَنْزَلْنا مَعَهُمُ الْکِتابَ وَ الْمِیزانَ لِیَقُومَ النّاسُ بِالْقِسْطِ"(۲۵نجم)
4⃣تقدم هنجارهای فرهنگی بر هنجارگذاری حقوقی و اعمال قدرت و تنبیه. أَنْزَلْنا … اَلْکِتابَ وَ الْمِیزانَ …(همان آیه)
5⃣#تثلیث (سه گانگی) قوای حکومتی: مقنّنه، «الْکِتابَ» ،قضائیّه «الْمِیزانَ لِیَقُومَ النّاسُ بِالْقِسْطِ» و مجریّه. «أَنْزَلْنَا الْحَدِیدَ فِیهِ بَأْسٌ شَدِیدٌ» (همان آیه )
عصر حقوق بشر
https://eitaa.com/HumanRightsInWorld
نکات حقوق بشری جزء ۲۸
1⃣#خشونت_علیه_زنان یکی از رسوم دوران جاهلیت است" یُظاهِرُونَ مِنْ نِسائِهِمْ"(۳مجادله)
2⃣بعضی #خشونتهای_کلامی علیه #زنان در خانه، مجازات مالی (کفاره) دارد" فَتَحْرِیرُ رَقَبَهٍ مِنْ قَبْلِ أَنْ یَتَمَاسّا"(همان آیه)
3⃣لغو تدریجی #تجارت_برده به مناسبت های گوناگون از جمله بهعنوان مجازات برخی ترک رفتارهای عبادی «فَتَحْرِیرُ رَقَبَهٍ»(همان آیه)
4⃣رویکرد اسلام در #مجازات، اصلاح گری است و نه انتقام جویی «تُوعَظُونَ بِهِ»(همان آیه)
5⃣لزوم عمل به #وعده_های_انتخاباتی و سیاسی " یا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُوا لِمَ تَقُولُونَ ما لا تَفْعَلُونَ کَبُرَ مَقْتاً عِنْدَ اللّهِ أَنْ تَقُولُوا ما لا تَفْعَلُونَ(۲و ۳صف)
6⃣#حق_مسکن زن مطلقه در ایام عده در منزل همسر؛ همچنین طلاق نیز نباید همراه خشونت و تحقیر باشد «لا تُخْرِجُوهُنَّ مِنْ بُیُوتِهِنَّ»(۱طلاق)
7⃣در تصمیم گیری های خانوادگی باید #حقوق_کودک حفظ شود: «وَ إِنْ تَعاسَرْتُمْ فَسَتُرْضِعُ لَهُ أُخْری»(۶طلاق)
8⃣ #آزادی_عقیده زنان در خانواده «نَجِّنِی مِنْ فِرْعَوْنَ وَ عَمَلِهِ»(۱۱تحریم)
عصر حقوق بشر
https://eitaa.com/HumanRightsInWorld
نکات حقوق بشری جزء ۲۹ و ۳۰
1⃣حداقل #علم و آموزش به عنوان حقی #واجب_الاستیفاء و مقدمه برخورداری از سایر حقوق، مورد تاکید اسلام است "ن وَ الْقَلَمِ وَ ما یَسْطُرُونَ"(۱قلم)
2⃣#حق_تعیین_سرنوشت و حاکمیت انسان بر سرنوشت خود و اصل #آزادی_اراده "إِنّا هَدَیْناهُ السَّبِیلَ إِمّا شاکِراً وَ إِمّا کَفُوراً" (۳ انسان)
3⃣لزوم رعایت #حقوق_مصرف_کنندگان از جمله #اصل_انضباط و دقت اقتصادی یا همان ممنوعیت کم فروشی وَیْلٌ لِلْمُطَفِّفِین، اَلَّذِینَ إِذَا اکْتالُوا عَلَی النّاسِ یَسْتَوْفُونَ (۱ و ۲ مطففین)
4⃣#حقوق_افراد_دارای_معلولیت در دریافت رفتار مبتنی بر #کرامت و ممنوعیت #رفتار_تحقیر آمیز در خصوص آنها عَبَسَ وَتَوَلَّى (۱ عبس)
5⃣#حق_افراد_دارای_معلولیت در برخورداری از #فرصتهای_برابر وَمَا يُدْرِيكَ لَعَلَّهُ يَزَّكَّى (۳عبس)
عصر حقوق بشر
https://eitaa.com/HumanRightsInWorld
8.79M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
علیه حقوق کودکان
😔 بخواب تا رنگ بیمهری نبینی...❤️🩹
#نماهنگ_حقوق_بشری
عصر حقوق بشر
https://eitaa.com/HumanRightsInWorld
هدایت شده از انجمن علمی حقوق عمومی اسلامی ایران
#یادداشت_تحلیلی
🔷️حمله پهپادی موشکی جمهوری اسلامی ایران به مناطقی از سرزمینهای اشغالی از منظر حقوق بین الملل
✍️دکتر سید یاسر ضیایی
دنشیار حقوق بینالملل و عضو هیأت علمی دانشکده حقوق دانشگاه قم
🔻حمله پهبادی و موشکی مقتدرانه جمهوری اسلامی ایران به مواضعی از رژیم صهیونیستی در سرزمینهای اشغالی در 26 فروردین 1403 که در پاسخ به حمله رژیم صهیونیستی به کنسولگری ایران در سوریه بود، اقدامی بیسابقه در رویارویی با این رژیم بوده است. تحلیل حقوقی از این اقدام به شرح زیر است:
1- ماده 51 منشور ملل متحد به دفاع مشروع در برابر یک «حمله مسلحانه علیه یک دولت» اشاره میکند. حمله مسلحانه در منشور ملل متحد تعریف نشده است و لذا مشخص نیست منظور از دولت همان مؤلفههای مذکور در بند 4 ماده 2 (تمامیت سرزمینی و استقلال سیاسی) است و یا شامل موارد دیگری مانند حاکمیت نیز میشود. مصادیق حمله مسلحانه مذکور در قطعنامه 3314 مجمع عمومی در تعریف تجاوز معیارهایی را به دست میدهد. ماده 3 قطعنامه از عبارت حمله نیروهای نظامی علیه سرزمین یک دولت و علیه نیروهای زمینی، دریایی و هوایی یا ناوهای دریایی و هوایی کشور دیگر استفاده میکند. دیوان بینالمللی دادگستری در قضیه سکوهای نفتی حمله به یک کشتی نظامی ساده را مصداق حمله مسلحانه دانسته است. بنابراین آنچه مسلم است حمله به نیروی نظامی یک کشور مصداق حمله مسلحانه خواهد بود. حمله رژیم صهیونیستی به کنسولگری ایران در سوریه که منجر به کشته شدن ۷ مستشار نظامی ایرانی از جمله سردار زاهدی معاون عملیات سپاه قدس در سوریه شد حمله علیه نیروهای نظامی ایران محسوب میشود. اهمیت این حمله قطعاً کمتر از اهمیت حمله به یک کشتی نظامی ساده نبوده است و لذا حمله مسلحانه علیه دولت ایران صورت گرفته است که حق دفاع مشروع را برای ایران ایجاد میکند.
2- اینکه سفارتخانه و کنسولگری، سرزمین دولت محسوب نمیشود مورد حمایت بسیاری از حقوقدانان است و به طور مثال استدلال میکنند که متولد در آنجا متولد در خاک محسوب نمیشود و یا جرم در آنجا مشمول صلاحیت سرزمینی قرار نمیگیرد و یا ورود به آنجا نیاز به ویزا ندارد. اما نباید فراموش کرد این اماکن برخی ویژگیهای سرزمین دولت متبوع را نیز دارند؛ به طور مثال پناهندگی به آنجا در حکم پناهندگی به سرزمین است و یا مصونیت این اماکن کمابیش مانند مصونیت اماکن دولتی است. لذا اگر این اماکن خاک کشور محسوب نشوند، اما شاید نظر صحیحتر آن باشد که این اماکن «در حکم خاک کشور» در نظر گرفته شوند. در این صورت حمله مسلحانه به آن نیز میتواند «در حکم حمله مسلحانه» به دولت تلقی شود که میتواند حق دفاع مشروع را ایجاد نماید.
3- در صورتی که حمله به کنسولگری ایران در سوریه مصداق حمله به سرزمین یا حاکمیت سوریه محسوب شود، سوریه نیز حق دفاع مشروع دارد. این حق میتواند به طور جمعی یعنی با مشارکت کشورهای دیگر اعمال شود و لذا اقدام ایران اگر مورد تأیید سوریه باشد مصداق دفاع مشروع جمعی نیز تلقی میشود.
4- و نکته آخر اینکه آنچه ممنوع است توسل به زور دولتها علیه یکدیگر است. در دکترین جمهوری اسلامی ایران، رژیم صهیونیستی یک موجودیت نامشروع اشغالگر است و به عنوان یک دولت مورد شناسایی قرار نگرفته است. بنابراین اقدام نظامی علیه این رژیم، اقدام علیه یک بازیگر غیردولتی است که عجالتاً در سرزمینهای اشغالی حضور دارد و لذا اقدام نظامی علیه یک دولت نیست تا مشمول ممنوعیت توسل به زور از سوی جمهوری اسلامی ایران باشد.
🔻انجمن علمی حقوق عمومی اسلامی ایران | IPLAI
🌐 @iplai_ir
May 11
🕌🕌چهار راهکار به منظور استفاده از حمایتهای حقوق بین الملل از «#زیارت»
🗒یادداشت به مناسبت #هشتم_شوال (سالروز تخریب قبور ائمه بقیع)
به دلیل
(۱) فقدان سندی خاص در حوزه زیارت و نیز
(۲) تفاوت معنایی میان گردشگری با زیارت (به حدی که نمیتوان از اسناد بین المللی ناظر به گردشگری در حوزه زیارت استفاده کرد) و نیز
(۳) به دلیل ملحق نشدن برخی #کشورهای_اسلامی به این اسناد، به ناچار برای حمایت نظام حقوق بین المللی بشر از #حق_زیارت یا بایستی:
1️⃣قائل به امکان استناد به اسناد عام #حقوق_بین_الملل_گردشگری در این خصوص شد که با مشکل و محظور «وجود تفاوتهای اساسی میان گردشگری با زیارت» مواجه خواهد بود.
2️⃣یا قائل به شکلگیری #عرف_منطقه_ای و خاص و مشروعِ الزام آور در خصوص حقی به نام حق بشر بر زیارت در میان کشورهای اسلامی شد.
3️⃣یا زیارت را ذیل #آزادی_بیان و اندیشه تحلیل کرد و از ضمانتهای این حق برای زیارت مراقدی مانند بقیع استفاده کرد.
4️⃣و یا از آن دست از قواعد و حقوق مانند #آزادی_رفت_و_آمد و...که جنبه قواعد امره بین المللی یافته است، برای حمایت از زیارت بهره برد.
عصر حقوق بشر
https://eitaa.com/HumanRightsInWorld
پلیس سلامت در انگلستان
نمایندگان انگلیس از طرحی برای ممنوعیت خرید سیگار توسط افرادی که پس از سال 2009 متولد شده اند، حمایت کرده اند و عملاً تضمین کرده اند که این قانون رای خواهد آورد و به دست #پلیس_سلامت اجرا خواهد شد
ویکتوریا اتکینز وزیر بهداشت، در دفاع از این طرح به نمایندگان مجلس گفت: «در اعتیاد، #آزادی وجود ندارد».
در صورت تبدیل این طرح به قانون، قوانین استعمال دخانیات در بریتانیا یکی از سختترین قوانین جهان خواهد بود.
با این حال چندین نماینده حزب محافظه کار از جمله نخست وزیر سابق لیز تراس به این لایحه رأی مخالف هستند و استدلال کردند که این لایحه، #آزادی_شخصی را محدود می کند.
متن اصلی خبر:
https://au.news.yahoo.com/mps-back-smoking-ban-those-190238843.html?
نخست وزیر سابق، لیز تراس در نقد عملکرد پلیس بهداشت اینطور گفته که: تصور کنید! فرود آمدن پلیس با هلیکوپتر و زدن چیزبرگرها از دست مردم
و در پستهای دیگرش، از #پلیس_سلامت با عنوان «پزشکان جنایی» یاد کرده است.
برای دسترسی به نقدهای وارد بر پلیس سلامت انگلیس:
https://www.thepoke.com/2024/04/17/liz-truss-blamed-health-police-for-anti-smoking-policy/
عصر حقوق بشر
https://eitaa.com/HumanRightsInWorld