یک نمونه از چندها نمونه آرای قضایی که بی دلیل و به اشتباه، به مبانی حقوق بشر غربی (و غیر الزام آور بر ایران) استناد کرده است:
رأی شمارە 99097715116600577 مورخ 1399/4/11 (حکم مرحله تجدیدنظر از دادنامۀ بدوی به خواستۀ حکم بر الزام زوج به طلاق زوجه):
در این دادنامه دادگاه تجدیدنظر در تأیید دادنامۀ بدوی به اسناد بین المللی غیرمصوب از جمله #اعلامیه_لغو_خشونت_علیه_زنان 1993 مجمع عمومی سازمان
ملل استناد کرده است. گرچه در مجموع به جهت تعداد زیاد ادله و مستندات ذکرشده در رأی، نتیجۀ نهایی این دادنامه قابل دفاع است، به همین لحاظ نیز منجر به صدور رأی اصراری شده است؛ لیکن اشکال استناد به اسناد غیرالزام آور حقوق بشری و مبانی #حقوق_بشر_غربی در آن هست.
در خصوص موضوع سه پُست اخیر، مطالعه دستور العمل ارزیابی اتقان آرای قضایی و بخشنامه نحوه استناد به کنوانسیون های بین المللی حقوق بشری در آرای قضایی در پیوندهای زیر پیشنهاد میشود:
https://rrk.ir/Laws/ShowLaw.aspx?Code=22738
https://www.shenasname.ir/qaza/59567-%D8%A7%
عصر حقوق بشر
https://eitaa.com/HumanRightsInWorld
🔶گزارش دبیر کل سازمان ملل راجع به ایران در نشست شورای حقوق بشر ملل متحد
🔸ندا النشیف معاون کمیسر عالی حقوق بشر ملل متحد،گزارش دبیر کل به نشست 56 شورای حقوق بشر را ارائه کرد.
این گزارش 19 صفحه و شامل 72 بند و 162 ارجاع تشکیل شده که بسیاری از آنها به سایتهای خبری ایران یا اظهارات مسئولین کشور استناد شده، اگرچه از منابع فارسی و غیر فارسی خارج کشور نیز بهره مند شده است.
🔸در بخش دوم این گزارش به مرور وضعیت حقوق بشر در ایران پرداخته شده؛مانند:
- مجازات اعدام و حق بر دادرسی عادلانه
- آزادی نظر، بیان و انجمن و حق بر اجتماعات مسالمت آمیز
- حقوق اقتصادی و اجتماعی ( شامل استاندارد مناسب زندگی، حق به محیط زیست سالم، ایمن و پایدار، حق بر سلامت، حق بر کار و حق بر تامین اجتماعی)
- وضعیت حقوق زنان
- وضعیت حقوق کودکان
- وضعیت حقوق بشر مدافعان حقوق بشر، وکلا و خانواده ها
- وضعیت حقوق بشر اقلیتها
- وضعیت حقوق بشر دوتابعیتی ها و اتباع خارجی
نماینده ایران نزد دفتر سازمان ملل در ژنو در نشست 56 شورای حقوق بشر، ضمن بیان برخی مواضع انتقادی ایران نسبت به گزارش مزبور، توضیحاتی در خصوص رویه های ایران راجع به اعدام را ارائه کرده و موضوع تحریم ها و پیامدهای ضد انسانی آنرا برجسته نمود.
لینک دسترسی به انتقاد ایران:
https://geneva.mfa.ir/files/mfageneva/newsattachment/2024062022454939865832174.pdf
عصر حقوق بشر
https://eitaa.com/HumanRightsInWorld
«زندگی سیاه پوستان مهم است»: ضرورت بررسی دقیق پدیده جهانی «پیشداوری نژادی» توسط پلیس
سازمان دیدهبان حقوق بشر در تاریخ ۶ ژوئن (۱۷ خرداد ۱۴۰۳) در گزارشی به درخواست تمدید ماموریت سازوکار تخصصی پیشرفت #عدالت_نژادی و برابری در اجرای قانون پرداخت.
نکات این گزارش:
🔶صدور قطعنامه ۴۷/۲۱ شورای حقوق بشر در سال ۲۰۲۱ (پس از کشتن جورج فلوید توسط پلیس آمریکا) برای تاسیس این سازوکار
🔸ضرورت بررسی دقیق پدیده «پیشداوری نژادی» توسط پلیس در سازمان ملل؛
🔶ایجاد جنبش جهانی «زندگی سیاهپوستان مهم است» و درخواستهایی برای پایان دادن به نژادپرستی سیستماتیک در آمریکا
🔸درخواست۶۵ سازمان جامعه مدنی و ۱۱۲ نفر و خانوادههای متاثر از خشونت نژادپرستانه پلیس در سراسر جهان پیش از اجلاس ۵۶ شورای حقوق بشر، برای تمدید مکانیسم عدالت نژادی؛
🔶ابراز نگرانی مداوم کارشناسان در مورد شکست دولتها در جمع آوری اطلاعات مربوط به نژادپرستی و قومیتگرایی توسط پلیس.
جلوگیری از پیش داوری نژادی نیازمند دو رهیافت «ذهنی» و «عینی» است؛ به ترتیب یعنی حذف این فکر که «فرد چون سیاه پوست است،پس مجرم است» و نیز تامین سازوکارهای اجرایی در نظام پلیس برای تاثیر ندادن رنگ پوست در انجام وظایف پلیسی.
عصر حقوق بشر
https://eitaa.com/HumanRightsInWorld
🇮🇷🇮🇷🇮🇷چالشهای حقوقی تبلیغات انتخاباتی در ایران
📶 یادداشت (1) مناسبتی کانال عصر حقوق بشر:
۱)#اصل_برابری_در_فرصتهای_انتخاباتی، نه فقط برابری نامزدها در استفاده از اموال دولتی و عمومی (مانند صدا و سیما) را شامل میشود، بلکه استفاده از سایر فضاها مانند اینترنت و شبکه های اجتماعی نیز باید برابر باشد.
اما متاسفانه در این روزها عمده سایتهای خبری، اجتماعی و ورزشی که با جستجوی حتی طرز پخت یک غذا، بالا می آیند درخواست حمایت از یک کاندید خاص را به کاربر نمایش میدهند. (#نقض_اصل_برابری و نیز #اصل_بیطرفی_رسانه ای).
۲)گرچه قوانین انتخاباتی به دنبال تعیین قواعدی برای #شفافیت و تعیین «#منابع_مالی» تبلیغات هستند، ولی کسب #حمایتهای_معنوی یله و رها مانده؛ مثلا در روزهای اخیر برخی رسانه های یک کاندیدا از طریق نقض #حق_تصویر برخی چهره ها (مانند #علی_دایی یا #مولوی_عبدالحمید) به دنبال جلب رای بوده اند یا حمایت متهمان و سران تبلیغ و اقدام عملی علیه نظام سیاسی ایران از کاندید، که حتی می تواند باعث از دست رفتن شرط شماره ۱۱(از ماده ۱) دستور العمل #شورای_نگهبان در خصوص معیارهای رجل سیاسی و مذهبی/بند ۶ ماده ۳۵ قانون انتخابات #ریاست_جمهوری (ایمان و اعتقاد به مبانی جمهوری اسلامی ایران) در مورد آن کاندید شود (با وجود تایید صلاحیت قبلی)
۳)همچنین انتشار #نظرسنجی_ها و تکذیب و تاییدهای پس از آن در روزهای اخیر نیز نشان از وجود یک خلأ حقوقی در خصوص نظارت بر نظرسنجی ها دارد، خصوصا که نظرسنجی ها ممکن است از طریق اعلام مغرضانه و نادرست نظرات مردم و سوءاستفاده تبلیغاتی از آن، بر نتایج انتخابات تاثیر سوء بگذارد.
کانال عصر حقوق بشر
https://eitaa.com/HumanRightsInWorld
یادداشت (۲).....
1️⃣رأی شهروندان در انتخابات، یک «رأی سیاسی» است یا «حکمی قضایی»؟
2️⃣رأی، حق تعیین سرنوشت نسبت به «🔜آینده» است یا انتقام و التیام از «گذشته🔙»؟!
🔺یکی از جلوه های #نظارت_مردمی بر سیاستمداران، محاکمه و سلاخی سیاستهای آنان در پای #صندوق_رأی، در قالب رأی ندادن به افراد شاخص یا نمایندگان آن گفتمان است.
📣#انتخابات_به عنوان_جلسه_دادگاه، امری همیشه پذیرفته شده است-حتی در آن کشورهایی که قضاوت در مورد نقض وعده ها را از جهت حقوقی نمی پذیرند- و این شیوه «نه» گفتن، بسیار پیشروتر از انتظار برای محاکمه آنان توسط قوه قضاییه است.
🔔 نه به گفتمان آنها در صندوقها، گرچه جبران گذشته نمیکند، اما «التیامی» است که راحت تر از «اثبات رابطه علیت میان خسارتها و اقدامات آنان» و «اثبات تقصیر مسئولان سابق» است.
📢در این شیوه، #شهروند هم #قاضی است، هم رنج کشیده و هم مُجری حکم و #دادگاه، تنها وجدان اوست.
🔴🔴امروزه این دادرسی در روز انتخابات نه تنها محاکمه مسئولان ریاست جمهوری سابق-ولو کاندید نباشند- است، بلکه گفتمان آنها در معرض #دادرسی_افکار_عمومی قرار گرفته و وزرای حاضر آنها در کمپین های در کمینِ تشکیل دولت سومشان نیز از این طریق، #تنبیه_سیاسی می شوند.
به قول آن ضرب المثل انگلیسی:
Actions speak louder than words
اعمال بلندتر از کلمات صحبت می کنند
#دادگاه_وجدان
#دادگاه_انتخابات
#آناتومی_سقوط_دولتهای_هشت_ساله
عصر حقوق بشر
https://eitaa.com/HumanRightsInWorld
رای، حق تعیین سرنوشت فردی 🧍♂️است؟ یا تعیین سرنوشت جمعی👨👨👧👧؟
#نسل_سوم_حقوق_بشر با این ادعا شکل گرفت که در نسل اول و دوم، به دلیل سایه انداختن «#فردگرایی غرب»، #حقوق_مردم به خوبی تامین نمیشود. مثلا حق رای، حقی است فردی، اما آثار انتخاب هر کسی، دامن دیگری را گرفته و سرنوشت دیگری را تا 4 سال، تحت تاثیر قرار می¬دهد. پس با اینکه نحوه اعمال حق رای، تکی است؛ ولی اگر مردم یا بخشی از آنان پای صندوق نیایند، پس چه کسی سرنوشت آنان را مشخص نماید؟!
✌️در گذشته، پاسخ این سوال از طریق رای اجباری و تبدیل #حق_رای به #تکلیف_رای تعیین میشد؛ اما امروزه در حقوق بشر، با توضیح آثار «اجتماعی» رای، سعی در این است که سایه فردگرایی از روی این حق برداشته شده و چهره اصلی حق_رای دیده شده و گفته شود، #تعیین_سرنوشت، جمعی است.
یا همان که پروین اعتصامی سرود:
«پندار من ضعیفم و ناچیز و ناتوان
بی اتحاد من، تو توانا چه می کنی»
کانال عصر حقوق بشر
https://eitaa.com/HumanRightsInWorld
حقوق مصرف کنندگان سیاست
❌در کشورهای مختلف، تلاش در رام کردن اسب چموش «سیاست» به دستان «حقوق» است.
🌇یکی از این تلاشها در آمریکا، توسعه مقررات قانونیِ راجع به «#گفته_های_تجاری» به «بیانهای سیاسی» (مانند صحبتهای نامزدهای انتخابات) است. در این تلاش، پیشفرض آن است که سیاست و تجارت، قواعد مشابهی دارند؛ در تبلیغ کالا، در ضرورت حمایت از مصرف کنندگان و... .
⚖️بر همین اساس است که، کاندید نباید اهل فریب و #عوام_گرایی باشد، باید «کالا یا همان #برنامه/ #وعده»ای را عرضه کند و تعهدی را بر عهده بگیرد تا بتوان بعدها اقدامات او در عرصه مدیریت قوه مجریه کشور را ارزیابی کرد که آیا منطبق بر برنامه و وعده هایش بوده یا نه؟
❌#حق_بر_دانستن_حقیقت میگوید نامزد بایستی اطمینان حاصل کند که شهروندان، اطلاعات لازم را برای ترجیح دادن او بر دیگران دارد؛ اما وقتی نامزدی، برنامه ای ارائه نمیکند و به حرفهای کلی اکتفا میکند، بعدا امکان شکایت علیه او و پیگیری حقوق و منافع مردم در بسیاری موارد، نخواهد بود؛ چون علیه «هیچِ» یک فرد «هیچگو»، نمی توان «هیچ»کاری کرد.😔😔
بنابراین، نداشتن برنامه و زدن حرفهای عوام پسندانه، راهی برای فرار از «#پاسخگویی_سیاسی کاندیدا» است و نقض صریح «#حقوق_مصرف_کنندگان_سیاسی» و «#حق_بر_دانستن_حقیقت».
کانال عصر حقوق بشر را از اینجا ببینید
👇👇👇
https://eitaa.com/HumanRightsInWorld
انصراف از انتخابات 1403
و
نکاتی از حقوق بشر
#انصراف نامزدها از دو جهت قابل توجه است:
1) حقوق شهروندانی که پیگیر #برنامه_های_تبلیغاتی نامزد و یا تبلیغ برای او بودند یا گزینه نهایی شان آن نامزد بوده؛
2) مصلحت #حزب یا نظام سیاسی.
1️⃣مبنایی قوی در حقوق بشر، برای مکلف کردن کاندید به ماندن در صحنه #انتخابات وجود ندارد، چون نامزدی وی، براساس درخواست عموم شکل نگرفته و مشروع نشده، بلکه قانون و مجموع ویژگیهای شخصی، به وی صلاحیت قرار گرفتن در نامزدی ریاست جمهوری را داده است. بنابراین، رفتن یا ماندن، #حق_شخصی اوست و انصراف او یا باقی ماندن او، نقض #انتظار_مشروع حامیان و رقبای او نیست.
2️⃣ولی مصلحت حزب یا مصلحت مردم که بعدها کاندید در صورت انتخاب شدن، بایستی آن را پیگیری و تامین کند، این نتیجه را میدهد که نامزد نباید فقط «اصلحیت شخصی» خود بر دیگران را درنظر گیرد، بلکه باید «مصلحت مردم» را سنجیده و مقدمش کند و در صورتی که از استعفا دادن یا ندادن او ضرری عظیم به ملت وارد آید، بایستی اقدام به صلاح را در آن برهه، چه در میانه تبلیغات و چه پس از آن پایان، انجام دهد.
⏮⏮از جمله این ضررها میتواند سلب وجاهت از رئیس جمهور منتخب به دلیل آرای پایین یا ریسک ورود به #مرحله_دوم_انتخابات یا روی کار آمدن #گزینه_ناکارآمد باشد.
◀️در این میان، وعده یکی از نامزدهای این دوره مبنی بر اجماع جبهه انقلاب بر روی نامزدی واحد تا قبل از روز رای گیری، میتواند مصداقی از ایجاد «#انتظار_مشروع برای شهروندان» باشد. در این صورت، انصراف و بقاء، حق فردیِ کاندیداها نیست و باید نفع #ملت را درنظر گرفت.
🎦یک نوشته غیرعلمی، در روز گذشته، انصراف را نوعی «#تبانی واجد وصف کیفری»، «خلاف شرط ایمان» و «سوء استفاده از #بیت_المال» دانسته و گفته که نباید انصراف دهندگان، توسط #شورای_نگهبان تایید صلاحیت شوند! این حرفها، توجه ندارند که انصراف، حق و اذنی است که قانون عطا کرده، بنابراین موجب مسئولیت و #سلب_صلاحیت از انصراف دهنده نیست. «منطق هزینه بیت المال برای تبلیغات انتخاباتی نیز صرف آن در مصالح مسلمین؛ مانند زمینه سازی برای #انتخاب_آگاهانه مردم» است (بیت المال معدّ لمصالح المسلمین)+در بسیاری موارد، فرد نیت ماندن تا آخر انتخابات را داشته ولی نهایتا براساس مصلحت و دلایل خود، به انصراف میرسد+نمی توان کسی را به دلیل استفاده از #حق_انصراف، مسئول دانست.
برای دیدن یادداشت مورد انتقاد:
https://fararu.com/fa/news/748723/%D8%A7%D9%86%D8%B5%D8%B1%D8%A7%D9%81-%D8%A7%D8%B2-%D8%A7%D9%86%D8%AA%D8%AE%D8%A7%D8%A8%D8%A7%D8%AA-%D8%A8%D9%87-%DA%86%D9%87-%D9%85%D8%B9%D9%86%D8%A7%D8%B3%D8%AA
برای دیدن کانال عصر حقوق بشر
👇👇
🆔https://eitaa.com/HumanRightsInWorld
صدای بی صداها باشید🎤🎤🎯🎯🇮🇷🇮🇷🇮🇷 (باز نشر به مناسبت انتخابات 1403)
⬅️در #تبلیغات_انتخاباتی_آمریکا به درستی، برای افزایش #مشارکت_در_انتخابات از حقوق نسلهای آینده سخن به میان آمده؛ با شعارها و پویش هایی مثل:
Speaking for the Voiceless
Shaping Democracy for future generations
Voting on Behalf of a Future Generation
⬅️گرچه شاید رأی شما در انتخابات های قبل نتوانسته برخی مشکلات را رفع کند اما باید صدایی برای بی صداها شد و در انتخاب، تجدید نظر کرد، نه در اصل استفاده از حق انتخاب.
⬅️گویا عدم شرکت در انتخابات، نقض #حقوق_نسلهای_آینده و نسلهای بی صداست و باید در خصوص شرکت نکردن در انتخابات، تجدیدنظر کرد.
⬅️ در واقع «#جهانشمولی_حقوق_بشر» برای فردای فرزندان و آنانکه دوستشان داریم❤️ و حق زیستن عزتمندانه آنان و #اصل_عدالت_و_انصاف_بین_نسلی، دلیلی است برای آنکه نسلهای کنونی با رای دادن، بار نسلهای آینده را به دوش بکشند و ایران را سرزمینی خوب برای آنان بسازند.
کانال عصر حقوق بشر
https://eitaa.com/HumanRightsInWorld
هدایت شده از عصر حقوق بشر
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
سکانس فیلم و #حقوق_بشر
آنچه در قطعه گمشده بالا از سریال نوستالژیک «سیمرغ» می بینید، چند چیز است:
۱)تمنای #مشارکت_مردم در #انتخابات و مدیون کردن #حکومت به واسطه مشارکت در انتخابات
۲)سختی های فراوان دو شهید سرافراز «شیرودی» و «کشوری» برای زمینه سازی تحقق #حق_تعیین_سرنوشت_مردم
۳)#اصل_برابری مردم کوهستان و عشایر با مردم مرکز در تعیین سرنوشت
۴)اهمیت رأی «همه» مردم حتی چند نفر در ارتفاعات برفی
۵)استنادناپذیری #حق_تعیین_سرنوشت به بهانه هایی مانند: #ضرورت، #اضطرار و تکلیف مالایطاق
۶)صیانت از «#رأی_مردم و رأی در صندوق» تا پای جان
#شهدای_حق_تعیین_سرنوشت
#حق_الناس_بودن_رای
#انتخابات
کانال عصر حقوق بشر
https://eitaa.com/HumanRightsInWorld
🌍روز جهانی حمایت از قربانیان شکنجه
🔺#شکنجه طبق قوانین بینالمللی و نیز قانون اساسی ایران، جرم و مطلقاً ممنوع است و تحت هیچ شرایطی قابل توجیه نیست. اِعمال سیستماتیک یا گسترده شکنجه #جنایت_علیه_بشریت است.
🔷 اهداف مجمع عمومی سازمان ملل از نامگذاری ۲۶ ژوئن هر سال (6 تیر) به روز جهانی “حمایت از قربانيان شکنجه”:
🔸جرم انگاری، تحقیق، تعقیب و مجازات عمل شکنجه؛
🔸#اعاده_حیثیت قربانیان؛
🔸جبران خسارت و جلوگیری از استرداد و یا اخراج افرادی که احتمال شکنجه آنها در کشورهای مقصد وجود دارد؛
🔸رد هرگونه تلاش از سوی کشورها برای توجیه توسل به شکنجه در هر شرایط و با هر انگیزه؛
📜تعریف شکنجه براساس ماده 1 کنوانسيون منع شکنجه (سال ۱۹۸۴):
📌هر فعل عمدي كه توسط آن درد يا صدمه شديد، اعم از جسمي يا روحي، به منظور نيل به اهدافي از قبيل كسب اطلاعات يا اقرار از قرباني يا شخص ثالث وارد آيد، يا مجازات قرباني براي عملي كه وي يا شخص ثالث مرتكب شده و يا مظنون به ارتكاب آن است، همچنین مرعوب نمودن يا اعمال فشار بر قرباني يا شخص ثالث، يا به هر علتي كه (آن فعل عمدي) بر مبناي تبعيض، از هرگونه (باشد)، هنگامي كه چنين درد يا صدمهاي توسط يك مأمور رسمي يا تحت نظارت وي يا با رضايت يا سكوت وي در ظرفيت رسمياش صورت ميپذيرد، بر شخص وارد گردد
💲#صندوق_داوطلبانه_سازمان_ملل برای قربانیان شکنجه، که توسط #دفتر_حقوق_بشر_سازمان_ملل برای ارائه خدمات مالی،حقوقی و پزشکی به قربانیان شکنجه و خانواده های آنها فعال است.
کانال عصر حقوق بشر
https://eitaa.com/HumanRightsInWorld
🌐 نگاهی به پنجاه و ششمین نشست #شورای_حقوق_بشر (هفته سوم: ۲ تا ۳ ژوئیه)
♻️ شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد در حال برگزاری پنجاه و ششمین نشست منظم خود از ۱۸ ژوئن تا ۱۲ ژوئیه ۲۰۲۴ ( ۲۹ خرداد تا ۲۲ تیرماه) در کاخ ملل ژنو میباشد.
مهمترین محورها و تحولات رویداده در هفته سوم به شرح زیر است:
✅ دوم ژوئیه
❇️ گفتگوی تعاملی با آقای اولیویه دو شوتر، گزارشگر ویژه در زمینه #فقر شدید و حقوق بشر:
🔸گزارشگر با اشاره به سفرهایش به بنگلادش و اکوادور، وضعیت پناهندگان روهینگیا در بنگلادش را مورد توجه قرار داده و تأکید نمود تا زمانی که شرایط برای بازگشت آنها به کشور اصلی فراهم نشود، آنها حق دارند که در شرایط مناسبی زندگی کنند و جامعه بینالمللی نیز وظیفه دارد که کمک کند.
🔸در اکوادور، او به بررسی وضعیت امنیتی پرداخته و بر اهمیت سرمایهگذاری در جوانان و تضمین حقوق #آموزش، #بهداشت و حمایت اجتماعی تأکید دارد.
🔸آقای دو شوتر بر اهمیت یک اقتصاد مبتنی بر حقوق بشر تأکید میکند که باید به جای رشد اقتصادی، تمرکز بر روی بهبود زندگی انسانی قرار گیرد.
✅ سوم ژوئیه
✳️ در ابتدا، گزارش ششمین نشست بین دورهای برنامه ۲۰۳۰ و حقوق بشر مورد بررسی قرار گرفت. از جمله موضوعات مورد بحث، اصلاح نهادهای مالی بینالمللی،استفاده بهینه از منابع، مبارزه با جریانهای مالی غیرقانونی و #فساد بود.
✳️در ادامه، پگی هیکس، مدیر بخش تعاملات موضوعی، رویههای ویژه و توسعه حقوق بشر گزارش کمیساریا را درخصوص لزوم بهبود استراتژیهای فراگیرسازی افراد دارای معلولیت، بزرگداشت هفتاد و پنجمین سالگرد اعلامیه جهانی حقوق بشر، #دسترسی_به_داروها و واکسنها، مقابله با ختنه زنان و دختران، #اعتراض_به_خدمت_نظامی بر اساس وجدان، مقابله با آزار و #اذیت_سایبری_افراد_دارای_معلولیت، نقش خدمات عمومی در تحقق حقوق بشر و همکاریهای بینالمللی در زمینه حقوق بشر، تحلیلی درباره انتقال سلاحها و تأثیرات آن بر حقوق بشر ارائه نمود.
✳️ گفتگوی تعاملی با گزارشگر ویژه در مورد وضعیت حقوق بشر در بلاروس:
🔺در گزارش به نقض #آزادی_انجمنها اشاره شده و توضیح داده شده است که تمامی حقوق بشر در دوره گزارشدهی بهطور مستمر رو به زوال رفتهاند.
🔺در گزارش به سه روند نگرانکننده اشاره شده: گزارشهای متعدد از بدرفتاری و #شکنجه در بازداشت، اذیت و آزار مخالفان در تبعید و تداوم مصونیت از مجازات برای نقضهای گذشته حقوق بشر
✳️ گفتگوی تعاملی به روز رسانی شفاهی کمیسیون تحقیق در مورد جمهوری عربی سوریه:
🔺پائولو سرجیو پینیرو اعلام کرد که نقض گسترده حقوق بشر و جنایات جنگی در سوریه توسط همه طرفهای درگیر مستند شده است. وی از دولتها خواست تا از تلاشهای پاسخگویی و نهادهای کمک به خانوادههای ناپدیدشدگان حمایت کنند، تحریمهای یکجانبه علیه سوریه را بررسی کنند، و از برنامههای پاسخگویی حمایت کنند.
✳️نماینده سوریه در شورای حقوق بشر، حیدر علی احمد، گزارش کمیته تحقیق درباره وضعیت حقوق بشر در سوریه را غیرواقعی و نادرست دانست. وی تأکید کرد که کشورهای حامی این کمیته خود در کشتار و آواره کردن سوریها نقش دارند و تحریمهای یکجانبه علیه سوریه باعث تشدید مشکلات انسانی میشود.
✳️ گزارش گزارشگر ویژه در مورد وضعیت حقوق بشر در میانمار
🔺او با تأکید بر حملات بیرحمانه نظامی به مردم، از جامعه بینالمللی خواست تا علاوه بر تأمین کمکهای انسانی، فشاری روی بانکها و دولتها بگذارد تا معاملاتی که برای تجهیزات نظامی صورت میگیرد، متوقف شود.
✳️ گفتگوی تعاملی در مورد گزارش کمیساریا درباره وضعیت حقوق بشر در جمهوری بولیواریای ونزوئلا:
در این گزارش، مسائلی همچون حملات به حقوق مدنی و سیاسی، شرایط زندگی و اقتصادی مردم، محدودیتهای مداخله انسانی و نقضهای جدی حقوق بشر مورد بررسی قرار گرفت.
کانال عصر حقوق بشر
https://eitaa.com/HumanRightsInWorld
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
بازخوانی یک پرونده حقوق بشری فراموش شده
⬅️شاخه داویدیان (فرقه داوودیه) یک شاخه پروتستان است که در سال 1955 توسط گروهی از اعضای این شاخه که جدا شده بودند، تاسیس شد.
⬅️در بیست و هشتم فوریه 1993، نیروهای امنیتی دولت آمریکا به پناهگاه فرقه داوودیه در حومه شهر وِیکو واقع در ایالت تگزاس حمله کردند. اعضای فرقه با وجود 50 روز محاصره و گرسنگی کشیدن اجباری زنان و کودکان، در برابر این حمله پایداری به خرج دادند و در نتیجه در نوزدهم آوریل ساختمان محل پناهگاه فرقه به آتش کشیده شد و بیش از هشتاد نفر از اعضای آن زنده زنده در آتش سوختند.
⬅️نکته قابل ذکر در کنار نقض #حقوق_غیرنظامیان (زنان و کودکان)، ارتکاب ممنوعیتهایی مانند #گرسنگی_دادن_اجباری، و نقض #اصل_تناسب میان جرم ادعایی و مجازات، لزوم موجه بودن و #ضرورت حمله نظامی است.
⬅️افزون بر اینکه، دولت آمریکا تاکنون اجازه هیچگونه تحقیق مستقل را در مورد این فاجعه نداده است.
⬅️نکته قابل توجه این است که فرقههای مذهبی، ضدمذهبی و حتی شیطانپرستی مختلفی در آمریکا وجود دارند که شنیعترین اعمال ضدبشری و ضداخلاقی را نیز بهطور علنی مرتکب میشوند اما تاکنون هیچکدام از آنها با حملاتی شبیه به جنگهای ارتش آمریکا مواجه نشدهاند (#تبعیض_در_رفتار_با_اقلیتهای_مذهبی)
کانال عصر حقوق بشر
https://eitaa.com/HumanRightsInWorld
May 11
CamScanner 07-09-2024 00.29.35.pdf
2.96M
نخستین #دانشنامه_ایرانی_حقوق_بشر از سوی مرکز تحقیقات و کرسی حقوق بشر، صلح و دموکراسی دانشگاه شهید بهشتی و استادان و پژوهشگران حقوق سراسر کشور با ۱۷۹ مدخل و در قالب دو جلد تهیه و تدوین شد. این اثر از سوی نشر میزان و مرکز نشر آثار علمی دانشگاه شهید بهشتی به چاپ و انتشار رسید.
کانال عصر حقوق بشر
https://eitaa.com/HumanRightsInWorld
هدایت شده از عصر حقوق بشر
کتابشناخت نهضت ابی عبدالله از منظر حقوق بشر
تنها اثری که در سال 2016 نسبت به بررسی ابعاد حقوق بشری نهضت حسینی به زبان انگلیسی نوشته شده است، عبارت است از : امام حسین و تعمیق حقوق بشر
این کتاب که به محض انتشار، در فضای علمی و نخبگانی طبع و نشر گسترده ای یافته، اثر حجت الاسلام شیخ عبدالله یوسف از روحانیان شیعه عربستان به زبان انگلیسی است.
کتاب، با محور قراردادن کرامت انسانی و آزادی های ذاتی او به بررسی ریشه های حقوق انسان در کلمات امام حسین(ع) می پردازد.
در این اثر آمده است: اسلام برای حمایت از حقوق انسان مجموعه زیادی از قوانین را تشریع کرده است و اعطای تمامی حقوق مشروع را واجب و هرگونه تعدی و تجاوز به حقوق انسان را حرام شمرده است.
این کتاب چندی است که به زبان عربی در بیروت و از طریق انتشارات دار العلوم للتحقيق والطباعة والنشر منتشر شده است.
#معرفی_کتاب
#ابعاد_حقوق_بشری_نهضت_حسینی
کانال عصر حقوق بشر
https://eitaa.com/HumanRightsInWorld
هدایت شده از عصر حقوق بشر
▪️حقوق بشردوستانه و تمثل نقض آن به فجیع ترین شکل ممکن در کربلای 61 هجری
✅کانال عصر حقوق بشر
https://eitaa.com/HumanRightsInWorld
#حق_بر_آموزش در خلال مخاصمات مسلحانه
✅روز گذشته یک مدرسه تحت پوشش آژانس امداد و کاریابی سازمان ملل در #فلسطین هدف حمله قرار گرفت و خانواده های پناه آورده بدان از بین رفتند. روز قبلتر، مدرسه دیگری از سازمان ملل در نصیرات هدف حمله خونین قرار گرفت. سازمان ملل اعلام کرده که فقط طی 10 روز اخیر 5 مدرسه تحت پوشش این سازمان هدف حملات صهیونیست ها قرار گرفته اند.
✅در قطعنامه ۱۹۹۸ مصوب سال ۲۰۱۱، #شورای_امنیت حمله به مدارس را به عنوان نوعی نقض فاحش #حقوق_کودکان تلقی نمود که می تواند موجب قرار گرفتن دولت متخلف در لیست ضمیمه گزارش سالانه دبیرکل در رابطه با کودکان و مخاصمات مسلحانه گردد.
کانال عصر حقوق بشر
https://eitaa.com/HumanRightsInWorld
علیه حق داشتن #پوشش و «حق #ورزش_برای_همگان»
🗣آمیلی اودِآ کاستِرا، وزیر ورزش #فرانسه در ابتدا ۲۴ سپتامبر ۲۰۲۴ این ممنوعیت را اعلام کرد.
👈مارتا هورتادو، سخنگوی دفتر کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد در بیانیهای که ۲۶ سپتامبر منتشر شد، این ممنوعیت را «نادرست» و خواند.
♦️سازمان عفو بین الملل نیز مجددا در چند روز گذشته به این موضوع توجه نشان داد و ضمن محکومیت برخی محدودیت های ایجاد شده علیه ورزشکاران زن مسلمان، از مسئولین سازمان های بین المللی ورزش خواست که این تبعیض و بی عدالتی را پیگیری کرده تا هر چه سریعتر مرتفع شود.
✍️در این بیانیه گفته شده: ممنوعیت حجاب از وجود «استاندارد دوگانه تبعیضآمیز در سیاست فرانسه» حکایت دارد. همچنین، ممنوعیت مذکور ناقض مقررات بینالمللی است. همچنین این نهاد تاکید کرد که این ممنوعیت نمایانگر «تزویر تبعیضآمیز» مقامات فرانسه و «ضعف» کمیته بینالمللی المپیک در آستانه این بازیهاست.
برای دسترسی به متن اصلی بیانیه:
https://www.amnesty.org/en/latest/news/2024/07/france-hijab-bans-olympic-and-paralympic/
کانال عصر حقوق بشر
https://eitaa.com/HumanRightsInWorld
⚖️ دیوان بینالمللی دادگستری و نامشروع خواندن اِسرائیل ⚖️
🔷 عصر دیروز، دیوان بینالمللی دادگستری با صدور نظریة مشورتی موسوم به «پیامدهای حقوقی ناشی از سیاستها و رویههای اسرائیل در سرزمین اِشغالی فلسطین بویژه قدس شرقی» اعلام نمود:
🟢 حضور مستمر اسرائیل در سرزمین اِشغالی فلسطین فاقد مشروعیت است؛
🟢 اسرائیل متعهد است فوراً به حضور نامشروع در سرزمین اِشغالی فلسطین خاتمه دهد؛
🟢 اسرائیل باید هر اقدام جدید مرتبط با شهرک نشینان را متوقف، و شهرک نشینان را از فلسطین خارج سازد؛
🟢 اسرائیل باید تمام خسارات وارده به اشخاص حقیقی و حقوقی ذی ربط را جبران کند؛
🟢 همة دولتها متعهدند به عدم #شناسایی قانونی وضعیت ناشی از حضور نامشروع اسرائیل و خودداری از مساعدت به تداوم این حضور؛
🟢 سازمانهای بینالمللی ـ بویژه سازمان ملل متحد ـ نیز متعهدند به عدم شناسایی قانونی وضعیت ناشی از حضور نامشروع اسرائیل در فلسطین؛
🟢 سازمان ملل متحد ـ بویژه مجمع عمومی در مقام درخواست کنندة این نظریة مشورتی ـ و شورای امنیت باید الگوی دقیق و اقدامات بعدی به منظور پایان بخشیدن فوری به حضور نامشروع اسرائیل در فلسطین را تبیین نمایند.
🔘 متن کامل نظریة مشورتی:
https://www.icj-cij.org/sites/default/files/case-related/186/186-20240719-adv-01-00-en.pdf
کانال عصر حقوق بشر
https://eitaa.com/HumanRightsInWorld
از:
سازمان عفو بینالملل
به:
فرانسه
"به نقض حقوق بشر زنان و دختران مسلمان ورزشکار در المپیک پاریس پایان دهید"
🤌عفو بینالملل در واکنش به سیاست دولت فرانسه، تاریخ ۱۹ ژوئیه، عنوان کرد: «در فرانسه، فوتبالیستها، بسکتبالیستها، والیبالیستها، ورزشکاران و شناگران همگی به دلیل مسلمان بودن و پوشیدن حجاب و سایر اشکال مذهبی از انجام کاری که دوست دارند منع میشوند. بله، درست خواندید: این همان چیزی است که در فرانسه اتفاق میافتد، کشوری که از شما میخواهد فکر کنید که مدافع حقوق زنان است. کشوری که تعهد خود را به برابری اعلام میکند و تنها چند روز دیگر میزبان بازیهای المپیک و پاراالمپیک تابستانی ۲۰۲۴ خواهد بود.»
به گفته عفو بینالملل، تنها در طول بازیهای المپیک نیست که فرانسه اجازه حضور زنان مسلمان را در مسابقات ورزشی نمیدهد. حتی در سطوح آماتور و در مسابقات منطقهای، چندین فدراسیون ورزشی حجاب را ممنوع کردهاند. بنابراین، پس از سالها تمرین و در نظر گرفتن ورزش به عنوان یک حرفه، به زنان جوان مسلمان ورزشکار گفته میشود که حجاب خود را بردارند یا از رویاهای خود دست بکشند.
این نهاد حقوق بشری در ادامه تاکید کرده که حجابهای ورزشی که الزامات ایمنی را برآورده میکنند توسط فدراسیونهای ورزشی بینالمللی مانند FIFA، FIBA و FIVB مجاز شناخته شدهاند و فرانسه تنها کشور اروپایی است که استفاده از سرپوش مذهبی در ورزشهایی مانند فوتبال زنان، بسکتبال و والیبال را ممنوع کرده است.
به عقیده عفو بینالملل «این ممنوعیتها #تبعیضآمیز است و #حقوق_بشر_زنان و دختران مسلمانی را که از لباس مذهبی استفاده میکنند و ورزش میکنند، از جمله #حق_برابری، #آزادی_بیان، #اجتماع، #مذهب، #سلامت، #استقلال_بدنی، #تمامیت_جسمی_و_روانی را نقض میکند... همه این حقوق باید برای همه بدون تبعیض رعایت و محافظت شود.»
این سازمان در نهایت از همه کسانی که اهمیت واقعی ورزش را درک میکنند خواسته که از صدای خود علیه این ممنوعیتهای نژادپرستانه، تبعیض آمیز و مضر علیه حجابهای ورزشی استفاده کنند.
کانال عصر حقوق بشر
https://eitaa.com/HumanRightsInWorld
شستشوی ورزشی🛁🛁
مجله آمریکایی The Nation:
«آنها این کار را با روسیه و آفریقای جنوبی کردند، چرا نمیتوانند با رژیم صهیونیستی این کار را انجام دهند؟»
1️⃣حدود ۲۰ ماه پس از آغاز عملیات ویژه نظامی #روسیه به #اوکراین میگذشت که کمیته بینالمللی المپیک (IOC) روز پنجشنبه ۲۰ مهرماه سال گذشته، روسیه را از شرکت در همه مسابقات جهانی #المپیک و غیر المپیک محروم کرد.
2️⃣در دعوت «توماس باخ» رییس کمیته بینالمللی المپیک از ۲۰۳ کشور برای حضور در بازیهای المپیک ۲۰۲۴، نامی از روسیه و گواتمالا دیده نمیشود.
3️⃣در اظهارات مختلف مسئولان #کمیته_بین_المللی_المپیک، دلایل محرومیت روسیه اینطور اعلام شده:
الف- الحاق منطقههای چهارگانه اوکراین به روسیه
ب- نقض اصل «لزوم برقراری #آتشبس در زمان برگزاری مسابقات المپیک»
اما با نگاهی گذرا به تاریخ کشورهای تعلیق شده، هیچگاه نام رژیم صهیونیستی میان آنها نبوده و همیشه در مسابقات حضور داشته است؛ این در حالی است که حداقل بعد از هفت اکتبر، وضعیت کنونی رژیم صهیونیستی در واقع بسیار حادتر از جنگ اوکراین علیه روسیه است.
اما کمیته المپیک، به صورت گزینشی، منشور را فقط در مورد محرومیت روسیه به کار گرفته و در پی شست و شوی چهره خونین اسرائیل با ابزارهای بشردوستانه ای مانند #ورزش است.
کانال عصر حقوق بشر را از اینجا ببینید
👇👇👇
https://eitaa.com/HumanRightsInWorld