تا پای جان برای آرمان «بیطرفی رسانه ای»
در شرایطی که رسانهها به بخشی از مکانیسم #نسلکشی تبدیل شدهاند، خودسوزیِ مناجونیور،خبرنگار آمریکاییِ حامی غزه نزدیک کاخ سفید صورت گرفت.
🔹#جونیور دیشب در پیامی با زیر سوال بردن بیطرفیِ رسانههای آمریکایی در پوشش اخبار جنگ غزه نوشت: خطاب به ۱۰ هزار کودک غزه که در این درگیری دستوپای خود را از دست دادهاند، دست چپ خود را برای شما میدهم. دعا میکنم که صدای من بتواند صدای شما را بلند کند و لبخندهای شما هرگز محو نشود.
شدت این رفتار میدانی و انعکاس آن در برخی رسانه ها، نشان از آن دارد که #آزادی_بیان، #بیطرفی، #جریان_آزاد_اطلاعات و... در قاموس صاحبان این رسانه، صرفا کلیدواژههایی روی کاغذ هستند که چکیده آن، چیزی جز استانداردهای دوگانه و #حقوق_بشر_ییلاق_قشلاقی نخواهد بود.
منبع اصلی خبر:
https://nypost.com/2024/10/05/us-news/anti-israel-protester-lights-himself-on-fire-outside-of-white-house-video-shows/
کانال عصر حقوق بشر
https://eitaa.com/HumanRightsInWorld
پنداره «بهشت اجباری»: تأملی در ابعاد «حق بر سعادت» و کارکرد حکومت در قبال آن
🖼غالبا شناسایی «حق بر نیل به سعادت» برای شهروندان، با مترادف هایی همچون «#بهشت_اجباری» فهم شده که بایستی مبرّا از دخالتهای دولت قرار گیرد.
❌غفلت این سخن در آن است که میان «#اجبار_حکومتی در برابر همگان و در مرحله اول مواجهه» با «#زمینه_سازی_توسط_حکومت تا حدی که راه رشد از گمراهی مشخص باشد»، تفاوتی قائل نشده و همچنین رسالت #حکومت_دینی را با رسالت تمدن غربی یکی می انگارد.
⬅️ این در حالی است که اندیشه #دولت_مدرن، دولت را مسئول #سعادت یا شقاوت اعضای جامعه نمی داند، و تنها دولت را مسئول حمایت از زندگی طبیعی افراد و حفظ جریان آن، ایجاد و حفظ #نظم و #امنیت در جامعه قلمداد میکند. البته ورود حکومت به حمایت از #حق_بر_سعادت، مساوی با #خشونت نیست و ابزارهای تضمین حق بر سعادت؛ از جمله، امر به معروف و نهی از منکر توأم با محبت و موعظه و رعایت همه جوانب اخلاقی است.
دخالت حکومت نیز تنها محدود به رفتارهای علنی و عمومی است و چنین دخالتی زمینه ساز اجرا و تضمین حقوق و ازادی های دیگر است و پاسخی به ندای #فطرت کمال طلب شهروندان و دوری از نگاه سطحی به فلسفه تشکیل دولت است که دولت را تنها برای تامین غذا و مسکن و امنیت معتبر می شمارد!!
بنابراین، در پذیرش «حق بر سعادت» که پروفسور کارل لگنهاوزن آن را در راس سلسله مراتب حقوق برمی شمارد سخنی نیست، در لزوم تضمین آن از سوی حکومت نیز سخنی نیست، بلکه باید دید که دولت ها چگونه عقل و عزم لازم را در تضمین این حق، به کار خواهد بست.⁉️❓
کانال عصر حقوق بشر
https://eitaa.com/HumanRightsInWorld
نقد و ارزیابی عملکرد رژیم اسرائیل متعاقب عملیات طوفان الأقصی از منظر حق بر حقیقت
#حق_بر_حقیقت بهعنوان یک حق مستقل بشری میتواند بههنگام نقضهای گستردة حقوق بشری، حقوقی را جهت حمایت از قربانیان و تکالیفی را برای دولتها در جهت ارائة حقیقت ایجاد کند. عدم مصونیت و مجازات خاطیان، بازدارندگی از تکرار تخلفات بعدی، رفع نیازهای قربانیان و حفظ حقوق آنها، امتیازاتی است که به موجب حق بر حقیقت برای قربانی ایجاد میشود و از سوی دیگر، این حق تعهدات و تکالیفی را در زمینة آگاهسازی و انتشار حقایق در خصوص علل، عوامل و معرفی ناقضان قواعد حقوق بشری برای دولتها، ایجاد میکند. این تعهد در نقض های فاحش حقوق بشری، تعهدی است که علاوه بر قربانیان و خانوادههای آنها، در قبال جامعة جهانی بهعنوان یک کل ایجاد مسئولیت میکند.
برای مطالعه کامل این تحلیل
نگاه کنید به
https://jplsq.ut.ac.ir/article_99011.html
کانال عصر حقوق بشر
https://eitaa.com/HumanRightsInWorld
ادعای مالکیت و اشغال
اتحادیه اروپا چهارشنبه شانزدهم اکتبر با انتشار بیانیه مشترکی با #شورای_همکاری_خلیج_فارس، از ادعای مالکیت #امارات متحده عربی بر #جزایر_سهگانه تنب بزرگ، تنب کوچک و ابوموسی حمایت کرده است.
در بیانیه پایانی نخستین نشست مشترک سران این دو بلوک مهم سیاسی که در بروکسل برگزار شد، نوشته شده است: «از ایران میخواهیم به #اشغال سه جزیره تنببزرگ، تنب کوچک و ابوموسی متعلق به امارات متحده عربی که نقض #حاکمیت این کشور و منشور ملل متحد است، پایان دهد.»
این نخستین بار است که یک سازمان منطقهای غربی، از جزایر سهگانه به عنوان بخش «اشغال شده» خاک امارات نام میبرد.
ایران جزایر سهگانه خلیج فارس را بخش جداییناپذیر سرزمین خود میداند و بر حاکمیت تاریخی بر آن تاکید دارد.
عباس عراقچی وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی در واکنش به حمایت اتحادیه اروپا از ادعای سرزمینی امارات، با مقابله جویانه خواندن رویه اتحادیه اروپا از به کارگیری واژه «اشغال» در بیانیه پایانی انتقاد و بر تعلق این جزایر به ایران تاکید کرد.
https://eitaa.com/HumanRightsInWorld
8.36M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
سیاست چمن زنی علیه حقوق بشر
در مخاصمات مسلحانه، حقوق کودکان به طرق مختلفی نقض میشود. از جمله:
۱٫ استفاده از کودکان به عنوان سربازان: این عمل نه تنها حقوق آنها را نقض میکند، بلکه به سلامت روانی و جسمی آنها آسیب میزند.
۲٫ حملات مستقیم به مدارس و بیمارستانها: در بسیاری از مخاصمات، مدارس و بیمارستانها به عنوان اهداف نظامی مورد حمله قرار میگیرند. این عمل نه تنها جان کودکان را به خطر میاندازد، بلکه حق آنها به آموزش و درمان را نیز نقض میکند.
۳٫ آسیبهای جسمی و روانی: کودکان در جنگها به شدت آسیب میبینند. این آسیبها میتوانند جسمی (مانند جراحات ناشی از انفجار) و روانی مانند PTSD) )باشند.
۴٫ نقص دسترسی به خدمات بهداشتی: در شرایط جنگ، دسترسی به خدمات بهداشتی و درمانی برای کودکان به شدت محدود میشود. این موضوع میتواند به افزایش مرگ و میر و بیماریهای غیرقابل درمان منجر شود.
۵٫ استثمار جنسی و سوءاستفاده: در شرایط جنگ، کودکان به شدت در معرض خطر سوءاستفاده جنسی و استثمار قرار دارند. این موضوع میتواند تأثیرات عمیق و ماندگاری بر روان آنها داشته باشد.
۶٫ نقص حق دسترسی به آب و غذا: در بسیاری از مناطق جنگزده، دسترسی به آب آشامیدنی و غذا برای کودکان محدود میشود. این موضوع میتواند به سوءتغذیه و بیماریهای جدی منجر شود.
برای دیدن ادامه مطلب ارزشمند مخاطب محترم عصر حقوق بشر نک به:
https://jahanbanou.ir/%D9%86%D9%82%
کانال عصر حقوق بشر
https://eitaa.com/HumanRightsInWorld
14.2M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
⚡️رید برودی وکیل حقوق بشر:
🟡"موساد همچون مافیا، دادستانهای ارشد دیوان کیفری بین المللی را تهدید میکند.
عدم صدور حکم دستگیری نتانیاهو در حکم مرگ این دیوان خواهد بود
اسرائیل غزه را به گورستان قوانین بین الملل تبدیل کرده است"
عصر حقوق بشر
https://eitaa.com/HumanRightsInWorld
5.78M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#حق_اشتراک_اجباری_رسانه در اروپا
از جمله حقهایی که با هدف افزایش #سطح_آگاهی_شهروندان! بر ایشان تحمیل شده است، پرداخت پول برای تماشای برنامه های تلویزیونی در اروپا است.
🕓در #سوئیس، هر خانوار باید سالانه ۴۸۰ یورو بابت حق اشتراک رسانه پرداخت کند. در #ایتالیا، این هزینه به قبض برق خانوارها اضافه میشود. #دانمارکی ها ماهانه ۲۹.۵۸ یورو، در نروژ ۲۵.۸۰ یورو و در سوئد ۲۰.۳۷ یورو حق اشتراک رسانه پرداخت میکنند. در #فنلاند، ۰.۶۸٪ از درآمد خانوار به این هزینه اختصاص مییابد.
در #بریتانیا، افراد زیر ۷۵ سال به صورت سالانه ۱۷۲ یورو برای حق اشتراک رسانه پرداخت میکنند.
🕖بنابر گزارش دیلیمیل، این کار درستی نیست که به دلیل عدم خرید حق اشتراک بی بی سی در یک سال دویست هزار نفر در دادگاه حاضر شوند.
منبع خبر:
http://www.dailymail.co.uk/news/article-3078942/BBC-licence-fee-dodgers-shouldn-t-face-court-say-Tories.html
براساس گزارش ایندپندنت، تقریبا یک سوم از محکومیت های زنان به دلیل عدم پرداخت حق مجوز تلویزیون است.
منبع خبر:
https://www.independent.co.uk/news/uk/home-news/tv-licence-fee-women-convictions-b1763192.html
کانال عصر حقوق بشر را از اینجا ببینید
https://eitaa.com/HumanRightsInWorld
⭕️ *نظر سنجی اداره کل بازرسی کار در خصوص آییننامه حق دانستن و حق امتناع از کارهای خطرناک *
🔰 اداره کل بازرسی کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در راستای راهبرد مشارکت مردم با این وزارتخانه و دریافت دیدگاههای کارشناسی و تخصصی در خصوص آییننامه حق دانستن و حق امتناع از کارهای خطرناک نظرسنجی کرد.
🔹 دانلود آیین نامه حق دانستن و امتناع از کارهای خطرناک:
🌐 mcls.gov.ir/icm_content/media/image/2024/10/770882_orig.docx
🔹 به منظور دریافت نظرات کارشناسی و تخصصی در خصوص این آییننامه نشانی پست الکترونیکی زیر اعلام شده است:
🌐 bazrsikar@mcls.gov.ir
✅ وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در رابطه با تهیه و تدوین لوایح و... که نیازمند تصویب نمایندگان مجلس شورای اسلامی یا مراجع ذیصلاح است. پیش از ارسال، از طریق درگاه الکترونیک خود لوایح و... یاد شده را در معرض نقد عموم قرار داده و پس از دریافت نظرات و انتقادات سازنده مردمی، نسبت به اصلاح و سپس ارسال آن اقدام میکند.
کانال عصر حقوق بشر
https://eitaa.com/HumanRightsInWorld
هدایت شده از عصر حقوق بشر
تسخیر سفارت آمریکا در تهران به استناد حق دفاع مشروع؟؟؟
در روز ۱۳ آبان ۱۳۵۸ گروهی از دانشجویان چهار دانشگاه تهران، سفارت ایالات متحده آمریکا در تهران را اشغال کردند و دیپلماتهای حاضر در ساختمان را به گروگان گرفتند.
این اقدام چند روز پس از آن صورت گرفت که آخرین شاه ایران بعد از مدتی سرگردانی در کشورهای مختلف سرانجام به آمریکا رفت و این موضوع باعث خشم دانشجویان مسلمانی شد که از فردای انقلاب در پی محاکمه ی شاه بودند.
"فرانسیس آنتونی بویل" - استاد دانشكده حقوق دانشگاه ایلینویز آمریكا می نویسد:
«بحران گروگانها در ایران با توقیف دیپلماتهای آمریكایی در 4 نوامبر سال 1979 آغاز نشد، بلكه تصمیم كارتر مبنی بر پذیرش شاه برای معالجه كه امكانات آن در دیگر جاها نیز فراهم بود، باعث بروز این بحران گردید»(ص 74).
او در جای دیگر(ص 76) می نویسد: «تاریخ طولانی مداخلات آشكار و پنهان آمریكا در حمایت از شاه راه را برای بروز بحران گروگانگیری هموار كرد. آمریكا باید از این تجربه دردناك درس بگیرد كه كمك به یك رژیم سركوبگر در یك جنگ تمام عیار با مردم نه تنها عادلانه نیست، بلكه دور از مصلحت هم هست. به هر حال در این مورد، اصل اساسی حقوق بینالمللی، مبنی بر عدم مداخله در امور داخلی كشورهای دیگر آنچه را در بردارنده بیشترین منافع برای آمریكاست، به او گوشزد میكند».
«با توجه به این مجموعه تاریخی تلخ و ناخوشایند، استدلالهای حقوقی ایران در دفاع از بازداشت كاركنان سیاسی سفارت آمریكا در تهران شایسته تأمل است. تصمیم به پذیرش شاه، نمایانگر بیاعتنایی دولت كارتر به تشویش و نگرانی به جای مردم ایران بود. آنها پیش از این، یك بار شاه را از مملكت اخراج كرده بودند[اشاره به كودتای 28 مرداد 1332] اما دیدند كه با حمایت سازمان سیا، دوباره بر تاج و تخت سلطنت نشست. برای آنان قابل تصور بود كه با حضور شاه در آمریكا تكرار چنین امری امكان پذیر است. اینكه سفارت آمریكا در تهران درگیر فعالیتهای گسترده اطلاعاتی و امنیتی بود كه مأموران اطلاعاتی آمریكا آنها را تحت عنوان دیپلمات انجام میدادند، غیر قابل انكار است چرا كه سفارت، اولین منبع برای هدایت مسائل اطلاعاتی و امنیتی آمریكا بود. در واقع سازمانهای اطلاعاتی آمریكا با گروهی از اطرافیان "شاپور بختیار" در پاریس، به عنوان جانشینان احتمالی [امام] خمینی تماس نزدیك برقرار كرده بودند. بیم و هراس مردم ایران از یك كودتای آمریكایی، عقلانی بود.»
این حقوقدان در توضیح بیشتر استدلال خود چنین نتیجهگیری میكند: «بر اساس این واقعیتها میتوان به طور متقن و موجه استدلال كرد كه بازداشت دیپلماتهای آمریكایی، استیفای مشروع حق دفاع فردی ملت ایران طبق ماده 51 منشور ملل متحد بود. این دفاع با توجه به شرایط وخیم آن زمان بر تعهدات ایران ناشی از بندهای 3 و 4 ماده 2 و ماده 33 منشور ملل متحد و بر كنوانسیون 1961 وین راجع به روابط دیپلماتیك و نیز كنوانسیون 1963 وین راجع به روابط كنسولی و كنوانسیون 1973 راجع به جلوگیری و مجازات جرائم علیه اشخاص تحت حمایت بینالمللی از جمله نمایندگان دیپلماتیك مقدم بود.»
این حقوقدان آمریكایی همچنین در بخشی از مطالب خود با توسل به نظریه "دفاع مشروع پیشگیرانه"، سعی میكند تا اشغال سفارت آمریكا در تهران را منطبق بر مبانی فكری مقامات این كشور نشان دهد: «میتوان در اینباره به دكترین "دفاع مشروع پیشگیرانه" كه به وسیله وزیر خارجه وقت آمریكا "دانیل وبستر" عنوان شد، اشاره كرد. ضابطه هم این است كه "ضرورت توسل به دفاع از خود" فوری و همه جانبه شود و هر نوع انتخاب، وسیله و فرصتی برای مشورت و تأمل را از بین میبرد. اگر از دید ایرانیان به این قضیه نگاه كنیم، دیپلماتهای آمریكایی بر مبنای همین دكترین دستگیر و بازداشت شدند چراكه هدف، جلوگیری از وقوع یك كودتای ویرانگر و شاید همراه با خونریزی با حمایت آمریكا بود كه به طور آشكار مغایر حقوق بینالمللی تلقی می شد.»(ص 80).
برای مطالعه بندهای فوق نگاه کنید به اثر این حقوقدان:
Buyle، Francis Anthony ، "World Politics and International Law" ،Duk University Press
#تسخیر_سفارت_آمریکا
#سیزدهم_آبان
#حق_دفاع_مشروع
کانال عصر حقوق بشر
https://eitaa.com/HumanRightsInWorld
هدایت شده از عصر حقوق بشر
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
آیا آمادگی زندگی در دنیای هوش مصنوعی را دارید؟
⭕️ چرا نباید عکس فرزندانمان را در فضای مجازی نشر بدهیم؟
🧷حق نسلهای آینده بر حفاظت از اطلاعات هویتی و منع سوءاستفاده از آن
کانال عصر حقوق بشر
https://eitaa.com/HumanRightsInWorld
هدایت شده از عصر حقوق بشر
هنر دارای گستره تاثیرگذاری بسیار وسیعی است که تاکنون در حوزه های کاهش جرم و به عنوان یک ابزار دیپلماتیک تاثیرگذار در روابط بین الملل و نیز ابزاری برای پیشبرد حقوق بشر در کشورها و نیز انتقاد از نقض حقوق بشر و یا اتهام زنی به وضعیت حقوق بشر در کشورهای دیگر مورد استفاده قرار گرفته است.
در این میان، نقاشی و کاریکاتور و نیز هجویه های شعری بیشتر در حوزه حقوق بشر کاربرد داشته است.
در مقابل، حقوق بشر نیز حمایتهای خود را از برخی اقسام هنر روا داشته است؛ از جمله در قالب «آزادی مشارکت در زندگی فرهنگی» و «آزادی بیان». البته این آزادیها با محدودیتهایی به نام اخلاق حسنه، نظم عمومی و امنیت عمومی، در نظام بین المللی حقوق بشر مواجه است.
در تصاویر بالا میتوانید برخی از بنام ترین کاریکاتورهای حقوق بشری را ملاحظه بفرمایید.
#کاریکاتور
#هنر
#حقوق_بشر
کانال عصر حقوق بشر
https://eitaa.com/HumanRightsInWorld