این جشنواره نخستین بار در سال ۱۹۹۱ برگزار شد و از آن سال به بعد هر سال کشور چین میزبان برگزاری جشنواره شائولین تحت نام «هنرهای رزمی دوستانه، پیشرفت جهانی» است.
آنچه بر شائولین گذشت
معبد ۱۵۰۰ ساله شائولین از زمان خاندان تانگ، محل یادگیری و آموزش هنرهای رزمی بود.
در دوران حکومت پنج خاندان سلطنتی، راهبان این معبد بیش از ۱۰۰ فن را ابداع کردند. وقتی خاندان مینگ بین سال های ۱۳۶۸ تا ۱۶۴۴ بر چین حکومت می کرد، هنرهای رزمی شائولین به نقطه اوج خود رسیده بود و شهر دینگفنگ که معبد اصلی شائولین در آنجا قرار دارد تبدیل به مرکز هنرهای رزمی شده بود.
@KongFoo
اکنون شهر ژنگژو یکی از مشهورترین مراکز هنرهای رزمی در سراسر دنیاست تا جایی که اگر شخصی متولد این شهر باشد به احتمال زیاد در زمینه هنرهای رزمی مهارت زیادی دارد. در سال ۱۹۹۱ اولین جشنواره هنرهای رزمی ژنگژو در چین برگزار شد و با برگزاری چنین فستیوالی نه تنها گردشگران بسیاری به چین و شهر ژنگژو آمدند بلکه رشد اقتصادی این شهر نیز در زمان برگزاری جشنواره بیشتر شد و از آن زمان به بعد این جشنواره به صورت سالانه برگزار می شود.
از دیگر هنرهای رزمی که در این جشنواره به نمایش گذاشته می شود کونگ فوی چینی، کونگ فوی شائولین و دیگر فنون است.
انواع هنرهای رزمی شائولین
کونگ فوی چینی
کونگ فویچینی تلفیقی از تکنیک های دفاع شخصی و سلامت روانی است. می گویند که تاریخ این هنر رزمی بسیار کهن است وبه اجتماعات اولیه چینی ها برمی گردد، یعنی زمانی که افراد در نبردهای شان با چوب به همدیگر حمله می کردند. با گذشت زمان تجربه های شخصی افراد روی هم جمع شد و زمانی که خاندان شانگ به قدرت رسیدند تمرینات کونگ فوی چینی پررنگ تر شد. جالب اینجاست که شکار هم جزئی از تمرینات این هنر رزمی در نظر گرفته شد.
کونگ فوی شائولین
کونگ فوی شائولین در همه جای دنیا بسیار مشهور است. مهمترین هدف از این کونگ فو حفظ سلامتی افراد و درمان بیماری است. در بین ورزشکاران شایع است که اگر شخصی کونگ فوی شائولین را بلد باشد می تواند یک محافظ بسیار قدرتمند شود و در گذشته های دور نیز چنین بود و رزمی کارهای کونگ فوی شائولین، از کوهستان های مهم و معابد در برابر تهاجم بیگانگان دفاع می کردند.
مدال آوران مسابقه
در مسابقه رزمی که در این جشنواره برگزار شد رزمی کارهای ژاپنی خوش درخشیدند. هفت ورزشکار ژاپنی در ۱۵ رشته رزمی، هنرنمایی کردند و ۲۴ مدال از جمله دو مدال طلا، ۱۰ نقره و ۱۲ برنز برای کشورخود به ارمغان آوردند.
@KongFoo
⛩ ووشو
ووشو به انگلیسی: wushu
به چینی: 武術
به هنرهای رزمی کشور #چین گفته می شود که در آن انواع مختلف حرکات جهت سلامتی جسم و روح و دفاع از خود به تقلید از استیل حیوانات در نظر گرفته شده است.
در چین باستان از هنرهای رزمی برای دفاع از سرزمین یا خود یا خانواده از دشمنان، راه زنان و غیره استفاده می شد.
💪 در کونگ فو #شائولین، قدرت فرد به معنی قابلیت درک کردن ذات موجود است. شخص، نیازمند #قدرت درک و فهم است.
در تمرینات #کونگ_فو شائولین، شخص روح احدیت و هستی مطلق را درک می کند به عبارت دیگر، شخص نیازمندِ درک فلسفه زندگی برای بهتر زندگی کردن می باشد. و عاقبت در پی رسیدن به تعادل جسمی و روانی بوده است.
برای یک #راهب شائولین، شناخت یک شیوه، بدون فهمیدن معنی باطنی آن یعنی تمرین به خاطر ارضای نفس و خودنمایی است.
در زمان سلسله های (چینگ و مینگ) گروه هایی از مردم آزادی خواه و مبارز به معبد شائولین پیوستند تا در مواقع بحرانی بتوانند به کشور خویش خدمت کنند. آنها موجب پیدایش سبک های مختلف در کونگ فو شدند در همین زمان تمرینات کونگ فو از طرف دولت ( چینگ ) قدغن اعلام شد.
بدین ترتیب بسیار از راهبان شائولین، معبد را ترک کردند و به روستاه ها و کوه ها پناه بردند و در این زمان کونگ فو شائولین، جنبه عمومی تری در بین مردم پیدا کرد.
در پایان سلسله (چینگ) صدها نوع از سبک های مختلف بوکس شائولین وجود داشت. گرچه اغلب آن سبک ها از بین رفته یا به دست فراموشی سپرده شده است، اما بیشتر از صد نوع سبک به جا مانده است از قبیل: شیائوخونگ
داخانگ
تونگ بی (دست بلند)
پائو
لوخان
یو آن (میمون)
چی سینگ (هفت ستاره)
سین یی
رو ( نرم )
می خوا (شکوفه آلو)
و بسیاری از سبک های دیگر
⛩ کونگ فوی شائولین اصیل شامل تمرینات درونی و بیرونی است.
ضربات سخت ، شدید و سریع به (بوکس سخت) تعلق دارد.
البته این ظاهر قضیه بوده است و در حقیقت بوکس شائولین به روش جنگیدن نرم و سخت (حتی خیلی بالاتر از تای چی) اهمیت می دهد.
یک ضرب المثل چینی چنین می گوید:
آرام بسان گربه با نعره ای چون رعد، حرکت کردن هم چون #اژدها..
رهرو باید پیرو این اصل باشد. ☯
#Wushoo
#سبک_شناسی 🀄️
@KongFoo
💪 تمرین های کاتسو
🏋♂ در تمرین های #کاتسو، فرد وزنه های سبکی که معمولاً بین ۲۰ تا ۳۰ درصد یک تکرار بیشینه (یک تکرار بیشینه یعنی حداکثر وزنی که میتواند برای یک بار بلند کند) است را در حد واماندگی عضله و تا هنگامی که جریان خون در ناحیه یک گروه عضلانی مورد تمرین محدود شود، بلند می کند.
💪 این تمرینات به میزان زیادی قدرت و سایز #عضله را افزایش می دهد. ☯
@SportScience
#بدن_سازی_با_وزنه
@KongFoo
👊 تقویت #انگشتان دست
✅ رزمی کار یعنی دستان آهنین
۱. تهیه یک ظرف دهن باز
۲. استفاده از خاک نرم یا شن یا ماسه سبک
۳. تمرین قدم به قدم و آرام ☯
#بدن_سازی_رزمی 💪
@KongFoo
🥋 لی جن فان
با نام حرفهای #بروس لی
🎥 یک بازیگر #چینی هنگ کنگی و آمریکایی، کارگردان، رزمی کار، مربی ورزشهای رزمی، فیلسوف و مؤسس هنر رزمی #جیت_کان_دو بود.
🕔 او در تاریخ ۲۷ نوامبر ۱۹۴۰ (۱۳۱۹/۰۹/۰۶) به دنیا آمد و در سن ۳۳ سالگی و در تاریخ ۲۰ جولای ۱۹۷۳ (۱۳۵۲/۰۴/۲۹) فوت کرد. ☯
#مشاهیررزمی 🥋
@KongFoo
هدایت شده از موی تای
40.17M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
شباهتهای بسیار میان ورزشهای رزمی کنگ فو و کاراته وجود دارد. به طوریکه اگر به تماشای یک مبارزه کنگ فو کار یا کاراته کار بنشینید، اگر هیچ یک از این دو ورزش را آموزش ندیده باشید، هرگز نمیتوانید تفاوت حرکات آنها را تشخیص دهید. پس تفاوت کنگ فو و کاراته در چیست؟ در این مطلب به تفاوت این دو ورزش و ماهیت هر کدام میپردازیم.
کونگ فو چیست؟
کونگ فو در زبان چینی یک اصطلاح جتری است و به مکاتب مختلف هنرهای رزمی اشاره دارد. این واژه در زبان چینی به صورت 功夫 نوشته میشود. کنگ فو تاریخچه دور و درازی در چین دارد، این ورزش رزمی از قرن ۴ میلادی شکل گرفت. هنرهای رزمی چین را میتوان با سلاحهای مختلف ترکیب کرد، این موضوع در کاراته و تکواندو به ندرت امکانپذیر است.
کنگ فو نسبت به کاراته محبوبیت بیشتری در میان مردم چین دارد. به علاوه برخلاف کاراته، کنگ فو اغلب در نمایشها و آکروبات بازی به کار گرفته میشود.
کاراته چیست؟
کاراته یکی از هنرهای رزمی ژاپن است که از اوکیاناوا سرچشمه گرفته است. کلمه کاراته در زبان ژاپنی به معنای «دست خالی» است. گفته میشود که کاراته تحت تاثیر نوعی کنگ فو در جنوب چین شکل گرفته است.
در کاراته، تنها سلاحهای مجاز برای استفاده دست و پا هستند. این ورزش رزمی معمولا شامل تمرینات رزم و شبیهسازی یک رزم است. سطح ورزشکار با توجه به رنگ کمربند او مشخص میشود. برخلاف کنگ فو، در برخی از کشورها از این ورزش در آموزشهای پلیس نیز استفاده میشود.
هدایت شده از کاراته و دفاع شخصی
تفاوت بین کونگ فو و کاراته چیست؟
تفاوت کونگ فو و کاراته از تاریخچه، حرکات و لباس آنها ناشی میشود.
۱. تاریخچه کنگ فو و کاراته
کنگ فو از چین ریشه میگیرد درحالیکه کاراته اصالتا به پادشاهی اوکیاناوا در ژاپن بازمیگردد. در ابتدا، کنگ فو فقط یک تمرین معنوی بود که به تمرکز عمیق و همچنین نظم و انضباط نیاز داشت و بعد به عنوان نوعی مبارزه بدون دفاع توسعه یافت. در مقابل کاراته از تکنیکهای نبرد kempo چینی، پادشاهی اوکیاناوا و هنر رزمی ژاپنی برگرفته شده است.
۲. تفاوت حرکات کنگ فو و کاراته
حرکات کاراته در حقیقت از نظر ذاتی خطی هستند، فرد باید ضربه، مشت و لگد بزند. حرکات آن نیاز به انجام کارهایی دارد که با استفاده از تکنیک مکث و شروع انجام میشوند. در کنگ فو حرکات دایرهای شکل هستند. آنها از نوع مبارزات نرم هستند، زیرا در زمان اجرای حرکات، فرد با وجود احساس درد همچنان آرام به نظر میرسد. اگرچه کنگ فو حرکات دایرهای را به کار میگیرد و کاراته حرکات خطی، هر دو با قدرت یکسانی به سمت حریف یورش میبرند. بیشتر این استیلها از حالات حیوانات الهام گرفته شدهاند.
حال بیایید به این سوال پاسخ دهیم که حرکات خطی و دایرهای به چه معنا هستند؟ این بدان معناست که حرکات کاراته تمایل دارند شما را با شتاب به سمت هدف سوق دهند، درحالیکه حرکات کنگ فو تکیهگاه وزن را در بدن تغییر میدهند و بیشتر به واکنش در برابر حملات هدف تکیه میکنند، بنابراین کنگ فو بیشتر دفاعی و کاراته بیشتر یک هنر حملهکننده است. به طور کلی کاراته میتواند کارایی بیشتری در صدمه زدن داشته باشد و کنگ فو میتواند برای جلوگیری از صدمه دیدن استفاده گردد.
۳. تفاوت لباس کنگ فو و کاراته
چطور میتوانید شخصی که کاراته یا کنگ فو کار میکند را تنها با نگاه به طرز لباس پوشیدن او تشخیص دهید؟ معمولا کسانی که کاراته کار میکنند از یک «کیمونو» استفاده میکنند که تا روی کمر را میپوشاند، در این هنر رزمی ، ورزشکاران برای مبارزه از کفش استفاده نمیکنند. رنگ کیمونو اهمیتی ندارد، اما رنگ کمربند نشاندهنده سطح فرد است. از طرف دیگر کنگ فو کاران، از لباسهای ابریشمی سبک چینی با دکمههای قورباغهای و کفشهایی تخت و نرم استفاده میکنند.
جمع بندی
در مجموع، کنگ فو تکنیکها و حرکات بیشتری نسبت به کاراته دارد و حرکات آن دایرهای شکل هستند در حالیکه در کاراته، افراد به صورت خطی با یکدیگر مبارزه میکنند. کنگ فو قبل از اینکه به یک ورزش رزمی تبدیل شود، یک تمرین معنوی برای افزایش تمرکز بود و امروز بیش از اینکه در مبارزات به کار برود، در مسابقات و برای رقابت کار میشود. اگر به ورزشهای رزمی علاقه دارید مطالب معرفی ورزش جودو، ورزش رزمی ووشو، ورزش تکواندو و ورزش موی تای نیز میتوانند برای شما جذاب باشند.
📔 کتاب_رزمی
#فلسفه_تائودرکونگ_فو
📖 گزیدهای از متن کتاب:
⛩ «هنر کونگ فو چینی در اصل قلب هنرهای خاورمیانه محسوب می شود که اصول و فنون آن بر تمام ورزشهای مختلف رزمی #خاورمیانه تاثیر گذاشته و بیشتر نقاط آن را فرا گرفته است.
کونگفو یکی از هنرهای کهن و معروف دفاع از خود است. قدمت این هنر بیشتر از کاراته، جوجتسو و سایر ورزشهای رزمی است و در #هنر_مبارزه به خوبی میتوان آن را جوهره تمرکز عقل و اندیشه ژرف دانست.
کونگ فو با سابقه چهار هزارساله، به طور جامع و عمیقی درک نشده است.
🈯️ هنر کونگ فو چینی در سه مرحله پیشرفت داشته است:
🏯 در اواسط عهد باستان کونگ فو وسیلهای ساده طبیعی و اولیه برای مبارزه دست و پا بود.
اگر چه آن چنان اساسی نبود با این حال روش طبیعی و آزادی بود و هیچ مانعی نداشت. به مرور زمان فنون اصلی این هنر پیشرفت نمود.
✅ اگر چه این فنون نسبت به روش اولیه بسیار پیشرفتهتر بود اما به لحاظ اصیل بودن محدود بود و آزاد و طبیعی نبود.
به علاوه با این شیوه بسیار #فلسفی و علمی نمیشد بر فطرت پنهان ذهن نفوذ کرد.» ☯
#کتاب_شناسی 📚
@HrazmiVpahlvani
@KongFoo