1403.07.18 - کرسي ترويجي - گزارش سفر علمي دکترلگنهاسن به مراکزعلمي درايتالياوآلمان_001.mp3
46.07M
📢#صوت «گزارش سفر به اروپای فلسفی»
✅ صبح روز چهارشنبه ۱۸ مهر ماه سالن اندیشه موسسه امام خمینی(ره) میهمان مراسم هیئت رضویه بود. سخنران این جلسه پروفسور لگنهاوزن به ارائهی گزارش از سفرشان به ایتالیا و آلمان پرداختند.
🔰 کانال رسمی گروه فلسفه موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره)
@philosophy_iki_ac_ir
📢 #ارائه «گزارش سفر به اروپای فلسفی»
✅ صبح روز چهارشنبه ۱۸ مهر ماه سالن اندیشه موسسه امام خمینی(ره) میهمان مراسم هیئت رضویه بود. سخنران این جلسه پروفسور حاج محمد لگنهاوزن به ارائهی گزارش از سفرشان به ایتالیا و آلمان پرداختند. اینک در سه پیام، به گزارش جلسه ایشان میپردازیم.
❇️ جلسه با مدیحهخوانی در مورد پیامبر آغاز شد و در ادامه دکتر علی مصباح از سخنران محترم جناب آقای پروفسور لگنهاوزن برای ارائه گزارش سفر و شرکت در همایشهای جهانی فلسفه دعوت نمودند. دکتر لگنهاوزن در ادامه به ارائه گزارش سفر علمی خود پرداختند که در ادامه کلام ایشان را به رشتهی تحریر در آوردیم:
❇️ سفر ایتالیا
ابتدا به دانشگاه رم در ایتالیا که همایش جهانی فلسفه برگزار شد رفتم. در ایتالیا همایش به وسعت شگفتانگیزی برگزار شد. تعداد سخنرانیها و موضوعاتی که برای ارائه برنامهریزی شده بود بسیار متنوع و متکثر بود تا جایی که بروشور راهنما بیش از چند صد صفحه بود.
🔻پنل فلسفه دین
من در پنل فلسفه دین شرکت کردم. از آنجایی که سخنرانان این پنل نیامده بودند و میزبان نیز عذرخواهی کرده بود، من فرصت را غنیمت شمردم و داوطلبانه و حتی بدون آمادگی و حتی بدون هماهنگی با میزبانان به محل تریبون رفته و سخنرانی کردم. به عنوان سخنران، ابتدا موسسه را معرفی کرده و سپس پیرامون پلورالیسم دینی و در ادامه درباره شر صحبت کردم. اتفاقا بحث بنده سوالات زیادی برای مخاطبان ایجاد کرده بود که ادامه جلسه به پرسش و پاسخ گذشت.
خانم دکتری نیز بود که در فلسفه اخلاق کار میکرد و با من درباره همکاریهای پژوهشی صحبت کرد.
🔻واتیکان
در واتیکان نیز برنامهای برای جوانان کاتولیکی که الهیات میخواندند داشتیم. با زمینهسازی دکتر مختاری (سفیر ایران در واتیکان) جلسهای نیز با آکادمی مریمشناسی داشتیم. در آن جلسه در خدمت آقای دکتر اعوانی و افرادی از سفارتخانه ایران در واتیکان درباره نگاه قرآن به حضرت مسیح (علیهالسلام) و حضرت مریم ( علیهاالسلام) با میزبان آنجا که راهبی کاتولیک بود صحبت کردیم. عجیب آن بود که وی ادعا میکرد که توان شناخت اثرات شیطان را بر روی افراد دارد.
🔻سخنرانی در پنل فلسفه اخلاق
در کنگره جهانی فلسفه در مورد فلسفه اخلاق سخنرانی کردم. بحث من مباحثی پیرامون نسبیت اخلاقی و عینیتگرایی بود. محتوای سخنرانی من این بود که علامه طباطبایی مدعی است که در اخلاق دو مسلک داریم. یک مسلک که ارزشها بر محور خوف و رجاست و مسلک دیگر که ارزشها بر محور عشق است. اولی مبتنیبر سلوک فقهی و دومی مبتنیبر سلوک عرفانی است. در اخلاق علامه نوعی نسبیتانگاری دیده میشود ولی نه به معنای نسبیانگاری، ذهنیگرایی و سلیقهگرایی، بلکه مبتنیبر انتخاب مسلک است و در عین حال عینیگراست یعنی ذهنی و سلیقهای نیست.
🔻پنل فلسفه اسلامی
روز بعد، جلسه فلسفه اسلامی بود. در پنل فلسفه اسلامی از چهار سخنران سه نفر نیامده بودند. سخنران حاضر هم به زبان اسپانیولی سخنرانی کرد، علیرغم اینکه زبان مصوب کنگره نبود. دکتر اعوانی که ریاست جلسه را عهدهدار بودند از فرصت استفاده کردند و به اندازه وقت سهنفر غایب، سخنرانی کردند. ایشان بحثهای خوبی راجع به مقایسه کانت و ابنسینا ارائه دادند که بسیاری از نکات آن جدید بود چون حاصل تاملات خودشان بود.
ادامه دارد...
🔰 کانال رسمی گروه فلسفه موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره)
@philosophy_iki_ac_ir
📢 #ارائه «گزارش سفر به اروپای فلسفی»
✅ قسمت دوم
❇️ سفر آلمان
در آلمان دانشگاه بن در شهر بن میزبان ما بود. پیش از آغاز برنامههای دانشگاه فرصتی دست داد تا از جاهای مختلف شهر دیدن کنیم. البته ملاقاتهایی نیز با چند دانشجو و استاد داشتیم.
🔻کنفرانس هرمنوتیک زیباشناختی در مورد قانون
عنوان اولین کنفرانسی که در آلمان شرکت کردم "هرمنوتیک زیباشناختی در مورد قانون: مقایسه بین رویکردهای حقوق دینی و حقوق سکولار" بود. این کنفرانس جالب بود. موضوعش برای من جدید بود. رویکرد هنری در مباحث حقوقی فقهی در ادیان اعم از یهودیت و مسیحیت و اسلام بود. معمولاً ما در توجیه دینداری استدلالهای عقلی فلسفی میکنیم، در حالی که منظور کنفرانس این بود که دینداری بیشتر از اینکه وامدار استدلالهای عقلی باشد به انگیزههای روانی و احساسات و عواطف وابسته است؛ لذا باید به جنبههای زیباشناختی قوانین و دستورات دینی نیز توجه کنیم.
🔺 موضوعات سخنرانیها خیلی متنوع بود. یکی از سخنرانان اسلامشناس با اینکه مسلمان نبود در مورد اِفک در قرآن صحبت کرد و بیان کرد که غرض بیان حکم شرعی است ولی در قالب داستان. سخنران دیگر که یهودی بود در مورد تلمود و زیباییهای آن صحبت کرد. فرد دیگری که مسلمان پاکستانی مقیم آلمان بود در این باره که احکام دینی برای آنها به صورت و قالب شعر آموزش داده میشود ولو وزن و قافیه در شعر مراعات نشود، صحبت کرد.
🔺 سخنران دیگری در مورد قرن سیزدهم در ایران صحبت کرد. زمانی که مغولان بر ایران حاکم بودند و قانون یسع را حاکم کردند ولی مردم ایران تابع دین و شریعت اسلام ماندند و تحت تاثیر مغولان قرار نگرفتند، بلکه این مغولان بودند که مسلمان شدند و این به این خاطر بود که شریعت اسلام در مقابل قانون مغولان زیبا بود.
🔺 سخنران دیگری نیز پیرامون تورات و تمثیلات آن صحبت کرد. فرد دیگری نیز در مورد زیباشناسی احکام قضائی در دادگاه و آداب اعلان آن صحبت نمود. وی در صدد تبیین این نکته بود که تشریفات بیان حکم قاضی از نظر زیباشناختی چه تاثیری در نفوذ حکم دادگاه در ذهن و دلها دارد.
🔺 سخنران دیگری نیز پیرامون قوانین کلیسا بحث کرد.
یک مقاله نیز مطالب جالبی داشت که نویسنده آن ادعا کرده بود معمولاً در بحثهای مربوط به دین بهویژه احکام آن هیچ توجهی به بُعد زیباشناختی آن نداریم؛ مثلا در تشریفات و آداب عشای ربانی و در توجیه احکام دین از این موارد زیباشناختی غفلت میکنیم و بیشتر در پی توجیهات اخلاقی آنها هستیم.
ادامه دارد...
🔰 کانال رسمی گروه فلسفه موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره)
@philosophy_iki_ac_ir
📢 #ارائه «گزارش سفر به اروپای فلسفی»
✅ قسمت سوم
🔻کنفرانس دین و زمان
موضوع کنفرانس بعدی در آلمان "دین و زمان" بود. در این کنفرانس هم یکی از سخنرانان غایب بود و از بنده درخواست کردند که به جای ایشان سخنرانی کنم.
من راجع به فرازمانی بودن خدا در فلسفه اسلامی ابنسینا و ملاصدرا و مقایسه آن با فیزیک جدید صحبت کردم و گفتم که از نظر فلسفه اسلامی چیزی که مکان ندارد زمان هم ندارد. این دیدگاه در فلسفه اسلامی میتواند بیشتر با دیدگاههای الهیات کاتولیک تطابق کند و مسئله ایشان را راجع به زمان و خدا را به صورت بهتر تبیین کند. برخی از کاتولیگها خداوند را زمانمند میدانند با این استدلال که ما دعا میکنیم و قرار است او دعای ما را بشنود بعد تصمیم بگیرد اجابت کند یا نه. همه اینها در زمان رخ میدهد و این یعنی خدا هم در زمان است. حتی یک دانشجویان ایرانی که فوق دکتری کار میکرد براساس حرکت جوهری ملاصدرا گمان میکرد که همه موجودات در حرکتاند و هر حرکتداری زمان دارد و خداوند هم که موجود است متحرک است و زمان دارد به نوعی به الهیات پویشی گرویده بود.
🔻کنفرانس چالشهای الهیات تطبیقی
در کنفرانس دیگری بحث چالشهای الهیات تطبیقی با توجه به ارتباط بین یهودیان و مسیحیان و مسلمانان بود که آن هم برای من جالب بود. خیلی از فلاسفه مشهور الهیات کاتولیک در آن کنفرانس حضور داشتند.
🔺 مسئله جالب دیگری که در شهر بن توجه بنده را جلب کرد، این بود که گروهی در این شهر عبادت خاصی داشتند. آنها تعدادی از یهودیان و تعدادی از مسیحیان و تعدادی هم از مسلمانان بودند که بهطور هفتگی دور هم جمع میشدند و به مدت نیم ساعت به تلاوت دعاها و متون مقدس خود که محتوای مشترک و مورد قبول همه بود میپرداختند و سعی داشتند به موارد اختلاف برانگیز نپردازند. از تورات و انجیل و قرآن میخواندند و در صدد ایجاد تفاهم مشترک بودند.
🔺 داستان حضرت ابراهیم که پیامبر مورد قبول هر سه گروه است در کنفرانسی دیگر مورد بحث بود. موضوع بحث بنده در این کنفرانس، موانع تفاهم ادیان در الهیات تطبیقی بود. اشکالی که من گرفتم این بود اگر میخواهیم کار تبشیری و تبلیغی داشته باشیم در جای خود مفید است، ولی در گفتوگوی علمی ادیان که معمولا در کنفرانسها و مجامع علمی برگزار میشود نباید کار مسیونری و تبشیری کنیم. چون در چنین محافلی صرفا باید کار علمی و محققانه کنیم. ثانیاً پیشداوریهای متعصبانه که در جهت نفی دیگری است نیز مانع این تفاهم مشترک است. ثالثاً در گفتوگوی بین ادیان حرفهای نابخردانه زیاد زده میشود. متاسفانه بسیاری از حرفها عامهپسند است در حالی که بحثها باید جدی و همراه با تحقیق باشد.
🔻 جلسه با مسلمانان فرانکفورت
فرصتی دست داد تا در ادامه سفرمان چند روزی در فرانکفورت باشم و در جلسهای هم با دوستان مسلمان گزارشی از کنفرانسها را ارائه بدهم. برخی از مسلمانان آنجا از تعطیل شدن مساجد و مراکز اسلامی توسط دولت آلمان گلایه داشتند. دولت آلمان آنها را متهم به حمایت از حماس و غزه و ایجاد حکومت اسلامی در آلمان کرده است.
❇️ در پایان برخی اساتید حاضر به طرح سوالات پرداختند و سخنران محترم نیز پاسخ دادند.
پایان.
🔰 کانال رسمی گروه فلسفه موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره)
@philosophy_iki_ac_ir
هدایت شده از آکادمی بینالمللی حکمت
📚 دوره تخصصی فلسفه اسلامی بهزبان انگلیسی 📖
(با حضور اساتید برجسته بینالمللی)
1️⃣ دکتر الیور لیمان؛ عصر طلایی فلسفه اسلامی (سفری تاریخی)
2️⃣ دکتر محمد لگنهاوزن؛ تحلیل تطبیقی سنت های فلسفی اسلامی و غرب
3️⃣ دکتر پیتر آدامسون؛ درآمدی بر آثار فلسفی ابنسینا
4️⃣ دکتر الگا لزینی؛ اشراق جسم وروح
5️⃣ دکتر فرانک گریفل؛ هماهنگی ایمان و عقل
6️⃣ دکتر سید نظامالدین احمد؛ هستی و نیستی در اندیشه اسلامی
7️⃣ دکتر جری کاکوا؛ حکمت نور؛ اشراق گرایی سهروردی
8️⃣ دکتر فریل بوهافا؛ معرفت شناسی اسلامی: منابع معرفت
9️⃣ دکتر حسن اسپایکر؛ مفهوم اختیار در فلسفه اسلامی
🔟 دکتر سید حسین نصر؛ ملاصدرا؛ زندگی، آثار و تعالیم
1️⃣1️⃣ دکتر محمد فاروق؛ وحدت در تنوع: کثرت گرایی در اندیشه فلسفی اسلامی
2️⃣1️⃣ سید علی موسوی جزایری؛ وضعیت کنونی فلسفه اسلامی
🔖 همراه با گواهی پایان دوره
🔻 اطلاعات بیشتر و ثبتنام:
hekmat.academy/islamic-philosophy
🔹 آکادمی بینالمللی حکمت
eitaa.com/joinchat/1830879264C6fc532bd89
هدایت شده از آکادمی بینالمللی حکمت
🔸 معرفی اساتید دوره فلسفه اسلامی بهزبان انگلیسی
2️⃣ دکتر محمد لگنهاوزن
📎 استاد فلسفه مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره)
🔹 تحلیل تطبیقی سنتهای فلسفی اسلامی و غرب
📆 زمان: ۱۴ دی
📝 ثبتنام:
https://hekmat.academy/islamic-philosophy
🛑 توجه داشته باشید جهت بهرهمندی از تخفیف ویژه فقط تا پایان امروز فرصت باقیست.
#فلسفه_اسلامی
📍 آکادمی بینالمللی حکمت
eitaa.com/joinchat/1830879264C6fc532bd89
هدایت شده از روابط عمومی مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی ره
30.16M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥گزارش تصویری نمایشگاه تجلی عبودیت
🔺 دومین دوره نمایشگاه آثار نقاشی استاد عبدالرسول عبودیت
🔰نگارستان اشراق
#عبدالرسول_عبودیت
#فلسفه_هنر
روابطعمومی مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره)
🖥 @iki_ac_ir
📢 #اطلاعیه «عهد جدید، مقدمهای تاریخی بر نوشتههای مسیحیت قدیم»
✅ جلسه #نشست علمی معرفی نقد کتاب «عهد جدید، مقدمهای تاریخی بر نوشتههای مسیحیت قدیم» اثر بارت دی آرمن ترجمه شده توسط استاد حسین توفیقی با ناقدی پروفسور حاج محمد لگنهاوزن و با دبیری دکتر رضا کاظمی راد برگزار میگردد.
🗓 سه شنبه ۲۰ آذر ماه
🕓 ساعت ۱۹:۰۰
📍 بلوار جمهوری، ک۲، ساختمان انجمنهای علمی حوزه
🟢 کانال رسمی پروفسور حاج محمد لگنهاوزن
🆔 eitaa.com/legenhausen_ir
🆔 t.me/legenhausen_ir
هدایت شده از مرتضی صانعی
🔹 با سلام و احترام!
🔰 گزارش نشست معرفی و نقد کتاب عهد جدید مقدمهای تاریخی بر نوشتههای مسیحی قدیم» اثر بارت دی ارمان
✍ مرتضی صانعی
✅ بحمدالله نشست مذکور در تاریخ ۲۰ آذر ۱۴۰۳ با حضور اساتید، پژوهشگران و فراگیران مطالعات ادیان در محل جلسات انجمنهای علمی حوزه علمیه قم برگزار شد که حقیقتا جلسهای پربار بود.
✅ ضمن تقدیر از برگزار کنندگان این نشست و بویژه دبیر محترم جلسه جناب آقای دکتر کاظمی راد، گزارش مختصری از این جلسه تقدیم اساتید، پژوهشگران و فراگیران حوزه مطالعات ادیان ارائه میشود.
✅ در ابتدای جلسه استاد بزرگوار و برجسته ادیان کشور جناب حجتالاسلام والمسلمین آقای حسین توفیقی «ادام الله ظله» اشارهای کوتاه به ترجمه کتاب کردند و فرمودند کتاب ارمان کتاب قوی و خوبی در زمینه بررسی و ارزیابی عهد جدید است که نویسنده تلاش کرده با ارائه عکسهای فراوان و همچنین باکسهای (خانههای) مناسب بر غنا و جذابیت کتاب بیفزاید. لیکن در ترجمه به لحاظ محدودیتهایی که بود ما سعی کردیم فقط باکسهای بسیار خوب کتاب را با عنوان «خانهها» به پایان هر فصل منتقل و تقدیم جامعه علمی کنیم. بنابراین کسانی که نیاز به دیدن عکسهای کتاب پیدا میکنند باید به اصل کتاب مراجعه کنند.
✅ در ادامه استاد حاج محمد لگنهاوزن به بررسی و ارزیابی ترجمه پرداختند و ضمن تقدیر ویژه از استاد توفیقی بابت ترجمه کتاب، اشاره کردند این کتاب تا کنون به چاپ هشتم رسیده است. لیکن زمانی که استاد توفیقی چند سال پیش اقدام به ترجمهی کتاب کردند، چاپ چهارم آن در بازار نشر بود و لذا این ترجمه مربوط به «چاپ چهارم» کتاب است که البته خوب بود در جایی از ترجمه تذکر داده می شد. در عین حال می خواهم به چند نکته اشاره کنم:
1⃣ نکته یکم: نویسندهی کتاب آقای ارمان را شاید بتوان گفت از مشهورترین نویسندگان تاریخ کتاب عهد جدید است که کتاب محل بحث بسیار مورد توجه دانشمندان قرار گرفته به گونه ای که ارجاعات به آن بسیار زیاد بوده است؛
2⃣ نکته دوم: در میان چاپهای اول تا پنجم شاید بتوان ادعا کرد که چاپ پنجم این کتاب بسیار قویتر از چاپهای قبلی بوده است که قابل تأمل است. چاپ ششم و هفتم آن خیلی تغییر محسوسی نداشته لیکن چاپ هشتم از لحاظ محتوایی بسیار غنی و از لحاظ شکلی هم عکسهای آن رنگی چاپ شده است. اگر استاد توفیقی بتوانند در چاپ آتی ترجمهشان مباحث و مطالب چاپ هشتم را به ترجمه فعلی اضافه کنند کار تکمیل خواهد شد و جامعه علمی کشور بیشترین بهره را خواهد برد؛
3⃣ نکته سوم: کتاب ارمان امروز بقدری مهم است که اگر اثری با رویکرد تطبیقی قرآن و عهدین منتشر شود ولی در آن کتاب ارجاعی داده نشود از نظر من (استاد لگن هاوزن) کم ارزش تلقی می شود.
✅آدرس کانال 👇👇
@msanei_ir
هدایت شده از انجمن کلام اسلامی حوزه
برابری انسانها... دکتر لگنهاوزن.mp3
21.63M
👨💻📣 صوت نشست علمی؛
با موضوع: بررسی برابری اخلاقی انسانها و سازگاری آن با عقاید اسلامی
💠 انجمن کلام اسلامی حوزه علمیه برگزار میکند
🎙استاد ارائه دهنده:
▫️پروفسور محمد لگنهاوزن
🔺عضو هیئت علمی موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره).
استاد سابق دانشگاه تگزاس جنوبی.
🕰 زمان: دوشنبه، ۱۰ دی، ۱۴۰۳
🌐 اطلاع رسانی اخبار و برنامه های انجمن کلام اسلامی حوزه 👇
🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹
🆔@Islamic_theology
📢 #گزارش_تصویری «بررسی برابری اخلاقی انسانها و سازگاری آن با عقاید اسلامی»
✅ تصویری از نشست امروز پروفسور لگنهاوزن با موضوع «بررسی برابری اخلاقی انسانها و سازگاری آن با عقاید اسلامی» که با همت انجمن کلام اسلامی حوزه علمیه برگزار شد.
🟢 کانال رسمی پروفسور حاج محمد لگنهاوزن
🆔 eitaa.com/legenhausen_ir
🆔 t.me/legenhausen_ir
هدایت شده از مرتضی صانعی
19.28M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
با سلام و احترام!
✅ مستندی کوتاه از زندگی پروفسور گری کارل لگنهاوزن (Gary Carl Legenhausen)
✅ متولد خانواده ای مسیحی کاتولیک در آمریکا
🔸استاد دانشگاه آمریکا
🔸چهره ماندگار فلسفه
🔸استاد مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی ره
✅ ایشان بیش از بیست سال پیش به دعوت آیت الله مصباح یزدی به موسسه آمدند و از آن زمان در این مجموعه فاخر مشغول پژوهش و تدریس هستند.
✅ در ایام رحلت آیت الله مصباح به این نکته توجه بدهم که ارتباط دکتر لگنهاوزن و آیت الله مصباح بسیار صمیمی بود و مدت زیادی میان این دو استاد برجسته، جلسات هفتگی در خصوص مباحث فلسفی برگزار بود.
✅ حقیر سالیانی است که توفیق آشنایی با این استاد فرهیخته را دارم و همواره شاگرد اندیشههای بلند ایشان بودهام.
🤲 ضمن گرامیداشت یاد و خاطره آیت الله مصباح؛ از این فرصت بهره میبرم برای استاد عزیز جناب آقای دکتر حاج محمد لگنهاوزن از درگاه ربوبی آرزوی سلامتی، عافیت و سربلندی نمایم.
✅ آدرس کانال: 👇
@msanei_ir