🔶 سیستم ایمنی خود را با اشتغال ذهنی مکرر به کرونا تضعیف نکنیم
میگنا- به همان میزان که ضروت توصیه های ایمنی و بهداشت فردی و جسمی را برای جلوگیری از شیوع دامنه این ویروس و یا در خانه ماندن را به شهروندان توصیه می کنیم باید مراقبت های بهداشت روانی جامعه و چگونگی مقابله با موقعیت های اضطراب آور ناشی از این ویروس را مرتب به مردم و بویژه جامعه خطرپذیر همچون کودکان و سالمندان گوشزد کرد.
▫ کارشناس واحد بهداشت روان در دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد در این زمینه می گوید: هر یک از ما به شکل متفاوتی به استرس و حوادث ناگوار واکنش نشان میدهیم و آگاهی به نشانههای جسمی و ذهنی اضطراب نخستین گام در مدیریت آن است.
▫ تقوی نژاد تصریح کرد: تحریکپذیری، عصبانیت و از کوره در رفتن، بیخوابی و کابوس، ترس، خستگی، سردرد، عدم تمرکز، اسپاسم عضلانی، تپش قلب، حالت تهوع و سایر مشکلات گوارشی از علائم اضطراب است.
▫ وی معتقد است که در شرایط بحرانی افراد واکنشهای متفاوتی مانند اضطراب، اشتغال ذهنی مکرر با مساله، سردرگمی و دوگانگی، یا احساس کرختی دارند به خاطر داشته باشید در بحرانها به طور معمول اتفاقها غیرطبیعی هستند اما در بسیاری اوقات واکنشهای افراد طبیعی است.
▫ هرگز به خودتان یا دیگران برچسب ضعیف بودن یا غیرطبیعی بودن در مقابل این ویروس نزنید و باید به این فکر کرد کاری که شما انجام میدهید شجاعانه، ایثارگرانه و بسیار ارزشمند است....👇👇👇
http://www.migna.ir/news/49931/preview/
🔶 فشار روانی؛ درد مضاعف خانوادههای جانباختگان کرونا
میگنا- در حالی که مسئولان چه در سطح استانی و شهرستانی و یا کشوری، ابایی از بیان ابتلا به کرونا ندارند اما همان اندازه، مردم جامعه که مبتلا به کرونا شده و یا اقوام آنها بر اثر ابتلا به کرونا فوت شده اند ، این مساله را پنهان میکنند و علاقهای ندارند درباره آن صحبت کنند.
شاید اقشار مختلف جامعه، نگران محرومیتهای #اجتماعی هستند که ممکن است از سوی دیگر افراد بر آنها اعمال شود.
◽ قشر میانه جامعه، فرودست یا بالادست فرقی نمیکند، چه آن که پزشک است یا وکیل، معلم یا کارگر ساده، علاقهای ندارد درباره فردی از خانواده خود که به #کرونا مبتلا شده و جان باخته است صحبت کند، کرونا را انگی میدانند که مهر آن نباید بر پیشانی آنها باقی بماند.
◽ در تماس با برخی خانوادهها که عزیزی را بر اثر ابتلا به کرونا از دست دادهاند یا اظهار میکنند که عضو خانوه اشان به کرونا مبتلا نبوده و یا عنوان میکنند نمیخواهند نام عضو خانواده آنها به عنوان فوتی مبتلا به کرونا درج شود. صحبت با آنها برای قانع کردن فایدهای ندارد، از آینده فرزندانشان واهمه دارند و این که مردم از آنها دوری گزینند.
◽ در تصور این افراد، گویا کرونا با رفتارهای پرخطری که باعث بروز برخی بیماریها میشود برابر است، شاید به همیت دلیل است که در شبکههای اجتماعی میخوانیم که به مزاح مینویسند " کسی که کرونا داره مجرم نیست، بیماره".
◽ #خانواده فوتیهای مبتلا به کرونا، در عزای عزیزان خود به سوگ نشستهاند، شرایط روحی مناسبی برای #مصاحبه و گفتن شرح حال فرد فوت شده ندارند اما اقوام دور و نزدیک این افراد، برخی علائم و شرح حال بیمار را اعلام کردند.....👇👇👇
http://www.migna.ir/news/49932
🔶 مردم روی دیگر «زندگی» را تجربه کنند
میگنا- ما تاکنون در زندگی خودمان از انواع امکانات و فضیلت های الهی برخوردار بوده ایم. مشیت الهی بر این قرار گرفت؛ ویروس کوچک #کرونا جهان را تکان دهد و این خود نشانه قدرت لایزال الهی است. ویروسی به این کوچکی بسیاری از ارزشها را دگرگون کرد. این ویروس، خیلی از رسوم و فرهنگها را که قرنها بر روابط #خانوادگی حاکم بوده متوقف کرده است.
◽ اکنون مردم روی دیگری از #زندگی را تجربه میکنند، گونهای از زندگی که ارتباط اجتماعی محدود است؛ در منزل بمانیم؛ رسم دید و بازدید عید نوروز را متوقف کنیم. زندگی در منزل جریان دارد. هنر انسان این است، زندگی را در درون خانواده شیرین کند.
◽ در مدتی که منزل هستیم، ارتباطات و سرگرمیهای جدیدی در خانه ایجاد کنیم. #اعتماد به نفس، امید و #شادمانی را در #سبک_زندگی جدید بیافرینیم، انسان #خلاق است. اکنون این فرصت در اختیار ماست، خلاقانه در خانه بمانیم و زندگی بانشاطی داشته باشیم....👇👇👇
http://www.migna.ir/news/49935
👤 دکتر محمد حاتمی
✨ رئیس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره
🔶 چکار کنیم در نوروز کرونایی افسرده و عصبی تر نشویم؟
میگنا- لیلا صادقی با بیان اینکه عدم برنامهریزی برای تعطیلات نوروزی #تاثیرات_منفی بر روی کودکان و نوجوانان دارد، افزود: نداشتن برنامهریزی برای ایام تعطیلات نوروزی موجب افزایش استرس، اضطراب و پرخاشگری در کودکان و نوجوانان میشود و حتی ممکن است آنها از نظر امنیتی نیز احساس خطر کنند. در نهایت نگرانی بیش از حد در کودکان موجب بروز علائمی مثل حالت تهوع، استفراغ، اسهال، اختلال خواب، جویدن ناخن، شب ادراری، بیقراری و بهانهگیری، گریه و لجبازی میشود، لذا بهتر است والدین در این ایام فعالیتهایی در قالب تفریحات سالم و سرگرم کننده در نظر داشته باشند.
◽ این روان شناس ادامه داد: والدین برای کاهش استرس و اضطراب فرزندان خود در ابتدا باید استرس خودشان را کنترل کنند، چراکه استرس قابلیت انتشار و انتقال دارد و به راحتی به کودکان منتقل میشود، در این میان لازم است والدین فضای خانه را شاد و آرام نگه دارند و برای سرگرمی و تفریح فرزندانشان در خانه برنامهریزی داشته باشند. همچنین سعی شود کودکان و نوجوانان را از اخبار مرتبط با این ویروس مصون نگه دارند زیرا آنها قدرت تحلیل اخبار را ندارند و با شنیدن اخبار منفی وحشتزده میشوند.
◽ این مشاور خانواده با بیان اینکه در این ایام والدین میتوانند کودکان خود را در تماشای کارتون؛ فیلمهای کمدی و بازیها و سرگرمیها همراهی کنند، یادآور شد: باید به کودکان و نوجوانان توضیح داده شود که نوروز امسال نیز همانند سالهای گذشته است اما با سبک و روشی جدید برگزار میشود با این تفاوت که فعالیتهای #دستهجمعی کاهش یافته است.....👇👇👇
http://www.migna.ir/news/49937/preview/
🔶 انجمن جامعه شناسی ایران: ۷۵ درصد جمعیت کشور در خانه بمانند
میگنا- انجمن جامعه شناسی ایران با توجه به #شیوع روزافزون موارد ابتلا به ویروس #کرونا، همراهی همه مردم با برنامههای #پیشگیرانه را یکی از مهمترین بایستهها برای اثربخشی زحمات تلاشگران مبارزه با این بیماری دانست و تاکید کرد که در این راستا لازم است اقداماتی را انجام دهیم.
◽ این انجمن با اعلام اینکه در حال حاضر ویروس کرونا به شدت شیوع پیدا کرده و تا شهرهای کوچک و روستاها هم منتشر شده است بیان کرده است: اگر وضعیت استانها و شهرهای کوچک را که تعداد مبتلایان در آنها کمتر است نسبت به جمعیت آنها در نظر بگیریم؛ وضعیت نگران کننده است. علاوه بر این ویروس می تواند دو هفته یا بیشتر در بدن فرد بدون علامت و پنهان باشد، بنابراین هر فردی می تواند ناقل باشد؛ پس از هر سفری اجتناب کنید و از شرکت در هرگونه مهمانی و دید و بازدید و حضور در محیطهای شلوغ اکیداً بپرهیزید.
◽ در گزارش منتشره این انجمن آمده است: از آنجا که شرکت در هر تجمعی امکان انتقال ویروس را افزایش میدهد، شرکت در هر گونه تجمع و همچنین مراسمهای سوگواری، ترحیم، مراسمهای عروسی وجشنها،زمینه خطرناکی برای همهگیری این ویروس فراهم میکند و به ویژه برای خانوادههای صاحب مراسم بسیار خطر آفرین است. بنابراین نسبت به ترغیب و تشویق سایر مردم برای عدم شرکت در مراسمها تلاش کنید. یکی از بهترین و امن ترین راهها برای عرض تسلیت در مراسم ترحیم این است که تلفن کنید یا به صورت پیامکی برای خانواده عزادار پیام تسلیت بفرستید.....👇👇👇
http://www.migna.ir/news/49938/preview/
🔶 انجام مشاوره تلفنی برای دانشآموزان در استان خراسان رضوی
میگنا- سیدحسن تهامی در خصوص راهنمایی تلفنی مرکز مشاوره آموزشوپرورش خراسان رضوی، با بیان اینکه «مشاوره تلفنی عملا نوعی راهنمایی است»، اظهار کرد: باتوجه به اینکه دانشآموزان در حال حاضر به مدرسه نمیروند، هدف از این طرح این است که خدمات مشاورهای متوقف نشود.
رئیس مرکز مشاوره و خدمات روانشناختی ادارهکل آموزشوپرورش خراسان رضوی با اشاره به اینکه«ما سه گروه دانشآموز داریم»، افزود: دانشآموزانی که برای کنکور خود را آماده میکنند، دانشآموزانی که برای هدایت تحصیلی آماده میشوند و دانشآموزانی که مشکلات روانی دارند.
تهامی با اشاره به اینکه «معلمان و مشاوران مدرسه این دانشآموزان را به ما معرفی میکنند»، ادامه داد: اگر نیاز به ارجاع به روانشناس بالینی باشد، ما این دانشآموزان را سریعا به روانشناس بالینی ارجاع میدهیم. اگر نیاز به ارجاع به بهزیستی باشد نیز باز هم سریعا ارجاع خواهند شد. این کارها به صورت مشاوره تلفنی و رایگان در قالب طرح صدای مشاور انجام خواهد شد تا از #مشکلات دانشآموز کمی کاسته شود.....👇👇👇
http://www.migna.ir/news/49939/preview/
🔶 کرونا می رود وسواس می ماند
میگنا- وسواس در واقع، فکر یا تصویری است که به رغم اراده انسان، به هشیاری ذهن او هجوم می آورد، سازمان روانی شخص را تحت سیطره خود قرار می دهد و اضطراب گسترده ای را در فرد بر می انگیزد.
♦ مبتلایان به وسواس آگاه هستند که ترس و اضطراب آنها معنا ندارد و منطقی نیست، اما در عین حال آن را بسیار واقعی، شدید و جدی تجربه می کنند. وسواس به دو گونه وسواس فکری و وسواس عملی نمود پیدا می کند؛ در وسواس فکری، افراد فقط اضطراب فکری و ذهنی دارند، مثلا دائما از این هراس دارند که به یک بیماری خطرناک مانند سرطان مبتلا شده باشند. ترس از سرقت و احساس ایمنی نداشتن از دیگر انواع وسواس های فکری به شمار می رود که برای فرد آزار دهنده است.
♦ وسواس عملی اما به صورت واکنش های رفتاری خود را نشان می دهد، به طور مثال شست و شوی فراوان، حمام کردن بیش از اندازه و کنترل مداوم وسایل از انواع وسواس عملی محسوب می شود. اما سوال اینجاست که حالا با فراگیری #ویروس_کرونا در ایران باید منتظر افزایش افراد مبتلا به وسواس باشیم؟
◽ پاسخ دکتر مجتبی ریاحی، روان شناس به این پرسش مثبت است. او می گوید: «وسواس پیشتر جزو اختلالات اضطرابی دسته بندی می شد اما در حال حاضر به واسطه گسترده شدن طیف وسواس به طور مجزا و تحت عنوان طیف #اختلالات_وسواسی بررسی می شود. در ایران به واسطه این که کشوری مذهبی هستیم این اختلال در پاکیزگی بیشترین نمود را دارد. این پیش آگهی را ما داریم که به احتمال بسیار اپیدمی ویروس کرونا برای افراد وسواسی یا افرادی که بنیان ژنتیکی این اختلال را داشتند به صورت یک «راه انداز» خودش را نشان دهد.»
◽ به باور این روان شناس علاوه بر وسواس بعد از فروکش کردن ماجرای ویروس کرونا ما شاهد یک طیف گسترده ای از افراد دچار «خود بیمارانگاری» هم خواهیم بود. این که افراد پس از این ماجرا گمان خواهند کرد که بیمارند و علائم بیماری را همواره در خودشان جست وجو می کنند. این بیماری هم جزو اختلالات طیف بیماری های جسمانی قرار می گیرد. همچنین به تعداد افرادی که دچار اختلال وسواس خواهند شد هم اضافه می شود.
◽ او می گوید: «پشت وسواس یک پایه قوی ژنتیکی وجود دارد. اما منتظر یک عامل بیرونی راه انداز می ماند که این عامل بیرونی راه انداز یک فشار در زندگی است؛ به این مفهوم که اغلب افراد وسواسی در خانواده یک زمینه اختلال اضطرابی را دارند، اما عامل های راه اندازی همچون سوگ، فشارهای بسیار عصبی، تنش کاری و کنکور، یک رابطه عاطفی شکست خورده یا در معرض قرار گرفتن یک تروما مثل جنگ یا بیماری همه گیری همچون #کرونا می تواند باعث بروز این اختلال وسواس شود.»
♦ چه اتفاقی برای وسواسی ها می افتد؟
مبتلایان به وسواس، مدت طولانی از وقت خود را صرف انجام کارها و رفتارهای تکراری مانند شست و شو یا بلندشدن مکرر از روی صندلی، می کنند. روان شناسان وسواس را نوعی بیماری می دانند که تعادل روانی و رفتاری را از بیمار سلب می کند و او را در #سازگاری با محیط دچار اشکال می سازد. ....👇👇👇
http://www.migna.ir/news/49941/preview/
🔶 شرایط موجود نباید اجازه دهد خانواده قربانیان کرونا احساس تنهایی کنند
میگنا- دکتر مجید صادقی درباره نحوه کاهش اثرات روحی افرادی که در این روزها عزیزان خود را به دلیل بیماری کرونا از دست دادهاند، اظهار کرد: بعد از فوت عزیزانمان طبق فرهنگ مراسمهایی داریم که سوگواران بتوانند بهداشت روانی پیدا کنند و تخلیه عاطفی صورت گیرد. ولی در شرایط شیوع بیماری #کرونا امکان گردهمایی و تسلیت گفتن به افرادی که عزیزان خود را از دست داده اند وجود ندارد.
◽ این روانپزشک افزود: در این وضعیت افراد باید با سایر وسایل ارتباط جمعی مانند تلفن و شبکههای اجتماعی با کسانی که عزیزانشان را از دست دادهاند #همدلی کنند تا آنها احساس تنهایی نداشته باشند.
◽ همچنین باید به این نکته توجه داشته باشند که ابتلا به کرونا یک انگ یا برچسب تلقی نشود. بنابراین در گفتگوهای روزمره خود از به کاربردن کلماتی مانند "بیمار کرونایی" باید خودداری و از کلمات دیگری مانند فرد مبتلا به کرونا استفاده کنیم.
◽ معمولا #سوگ مراحلی را طی میکند که وهله اول آن انکار موضوع است و بعد از آن خشم پدیدار میشود که متوجه بازمانده، کادر درمان و حتی متوفی میشود. در مرحله انکار افراد ممکن است فوت عزیز خود را باور نداشته باشند و بعد از آن دچار خشم شده و به دنبال یک مقصر باشند.
◽ گاهی اوقات افراد خود را مقصر فوت عزیز خود میدانند و گاهی این تقصیر متوجه کادر درمانی میشود که شاید آنها رسیدگی خوبی انجام ندادند. علاوه بر این ممکن است این خشم متوجه فرد متوفی شود و افراد به این فکر کنند که چرا متوفی نکات لازم را رعایت نکرده و چنین اتفاقی رخ داده است اما بعد از این مراحل به تدریج خشم فروکش کرده و فرد وارد مرحله #پذیرش میشود.
◽ بعد از مرحله پذیرش مهمترین مسئله عدم احساس گناه است؛ بنابراین افراد باید تلاش کنند تا احساس گناه به دلیل از دست دادن عزیزشان را نداشته باشند. به هرحال این بیماری در همه گروههای سنی حتی جوانان ممکن است اتفاق بیفتد اما واکنش #احساس #گناه و سرزنش کردن فرد یا دیگران مخرب ترین چیزی است که میتواند رخ دهد.....👇👇👇
http://www.migna.ir/news/49942/preview/
🔔📃 خود کارآمدی
@Mignair
✍️ نظریه خود کارآمدی چنین بیان می کند که انگیزش و عملکرد به وسیله باور افراد کارآ درباره این که آن ها می توانند کارآمد باشند تعیین می گردد ( بندورا، ۱۹۸۲ ). به عبارت دیگر، افرادی که دارای خود ـ کارآمدی بالا هستند چنین باور دارند که توانایی انجام وظایف را دارند و برای تلاش به انجام آن برانگیخته خواهند گردید.
🔻افرادی که دارای خود ـ کارآمدی پایین هستند باور ندارند که می توانند وظایف را انجام دهند، آن ها برانگیخته نخواهند شد و تلاشی ها انجام نخواهند داد. به عبارتی، این شبیه به پیشگویی خود ـ کامروا ساز می باشد که بر اساس آن فرد به طریقی رفتار می کند که باور اولیه خود را کامروا سازد. البته، افرادی که دارای خود کارآمدی بالا هستند فقط در صورتی می توانند کارآمد گردند که توانایی ضروری و لازم برای عملکرد در کار را داشته باشند.
🔻خود کارآمدی با مفهوم انتظار بسیار شبیه است. تفاوت اصلی در این است که نظریه انتظار به یک فعالیت خاص در زمان معین مربوط است، در حالی که نظریه ی خود کارآمدی با یک احساس کلی مرتبط است که فرد در بعضی از حوزه های زندگی مثلاً، بازی کردن تنیس، توانا است یا توانا نیست.
🔻برای مثال، یک فرد ممکن است دارای انتظار سطح بالا باشد که اگر تلاش زیادی به عمل آورد برنده مسابقه تنیس خواهد گردید. خود کارآمدی سطح بالا باوری است که فرد از خود دارد که او یک بازیکن خوبی است.
🔻آشکارا، این دو مفهوم با هم خیلی مرتبط می باشند، برای فردی که خود کارآمدی بالا دارد باید انتظار بالایی هم داشته باشد، اما آن ها یکسان نیستند. فردی که باور دارد بازیکن تنیس خوبی است ممکن است درباره پیروزی خود اگر هم با بهترین بازیکن حرفه ای تنیس دنیا می خواهد بازی کند، مطمئن نباشد. نظریه خود کارآمدی و انتظار در پیش بینی این که افراد وظایف خود را بهتر انجام خواهند داد هنگامی که بر این باور باشند که آن ها موفق خواهند بود، هماهنگ می باشند. نظریه ی انتظار هم چنین تأثیر پاداش ها بر انگیزش را مورد توجه قرار می دهد، موضوعی که در نظریه خود کارآمدی به آن پرداخته نشده است.
🔻نظریه خود کارآمدی برای محیط کار نظریه بسیار مفیدی می باشد. این نظریه چنین پیشنهاد می کند که انگیزش و عملکرد و شاید سلامت می توانند به وسیله افزایش خود کارآمدی کارکنان، افزایش یابند.
🗣 بندورا ( ۱۹۸۲ ) بحث می کند که چگونه خود کارآمدی از طریق مجموعه ای از موقعیت ها در انجام وظایف مشکل می تواند ایجاد گردد. یک سازمان می تواند این اصل را به وسیله سازمان دادن و گماردن کارکنان در وظایف چالش برانگیزی که موفق خواهند گردید، به کار برد. این راهبرد مخصوصاً برای کارکنان جدید تر می تواند با اهمیت باشد، که آن ها بخشی از زمان خود را برای سازگاری با تمام جنبه های شغل به کار خواهند گرفت. گماردن کارکنان جدید در وظایف نسبتاً مشکل شرایطی را برای آن ها مهیا خواهد ساخت که شکست کمی را، اگر هم وجود داشته باشد تجربه کند. اگر تجارب موفقیت در وظایف مشکل، بیش تر و بیش تر باشد، خود کارآمدی فرد افزایش خواهد یافت. کارل و همکاران ( ۱۹۹۳ ) کاربرد این روش را در برنامه های آموزشی پیشنهاد می کنند. مورین و لاتهام ( ۲۰۰۰ ) چنین نشان دادند که آموزش می تواند با افزایش خود کارآمدی موفق باشد.
📚 منبع: کتاب روان شناسی صنعتی و سازمانی
🖋 نوشته: علی مهداد
🖨 انتشارات: جنگل
💢بخوانید و در ایتا نشر دهید💯
@Mignair
🔶 اهمیت حمایت از سلامت روان خود و دیگران در روزهای شیوع کرونا
میگنا- سازمان جهانی بهداشت دستورالعمل #سلامت روان را برای افرادی که خود را #قرنطینه کردهاند و نیز عموم مردم منتشر کرده که در آن تاکید شده "در وضعیت #بحران افراد دچار استرس میشوند." همچنین این سازمان با تاکید بر آگاه بودن نسبت به انتشار اطلاعات ناصحیح از مردم درخواست کرد تنها به منابع موثق مراجعه کرده و میزان درگیر بودن با اخباری را که میتواند #استرس و #اضطراب ایجاد کند به حداقل برسانند.
◽ در این دستورالعمل آمده است: از خود مراقبت کنید و برای دیگران نیز حامی باشید. در زمان مورد نیاز برای افرادی که به کمک احتیاج دارند یاری رسان باشید. به طور مثال، از طریق تماس تلفنی با همسایه ها و افرادی که به کمک نیاز دارند #وضعیت آنان را کنترل کنید. برای مقابله با بیماری کووید-۱۹ لازم است افراد در کنار هم باشند و یکپارچه عمل کنند.
◽ "این سازمان از افراد درخواست کرد تا انتشار دهنده وقایع و داستانهای مثبت شیوع کروناویروس همچون وضعیت افراد بهبود یافته و حمایتهای افراد از همدیگر باشند."
◽ در این دستورالعمل تاکید شده است: با افرادی که درگیر این ویروس هستند #همدل باشید. افراد درگیر و مبتلا به بیماری کووید-۱۹ رفتار اشتباه نداشته اند و اکنون به حمایت و همدلی دیگر افراد نیاز دارند.
◽ این سازمان به والدین توصیه کرد "به فرزندان خود کمک کنند تا هر گونه ترس و ناراحتی خود را از طریق فعالیتهای خلاقانه مانند بازی و نقاشی کردن ابراز کنند.
◽ در این شرایط #کودکان را از والدین و اعضای خانواده دور نکنید. لازم است متناسب با سن کودک او را نسبت به بیماری کووید-۱۹ آگاه کرد و توجه به نگرانیهای آنان میتواند به کاهش اضطراب کودکان کمک کند."
◽ در این دستورالعمل به #سالمندان به ویژه افرادی که تنها زندگی میکنند یا دچار زوال عقل هستند اشاره شده و آمده است: ممکن است این افراد دچار اضطراب شوند و بیان "واقعیت های ساده" برای آنها به منظور توضیح آنچه در حال جریان است توصیه میشود....👇👇👇
http://www.migna.ir/news/49944/preview/
🔶 هر روز سرطان میگیرید، اما بدن تان آن را شکست میدهد
میگنا- طبق تخمین ها، هر روز بین یک تا پنج عدد از سلولهای بدن شما #سرطانی میشوند که دستگاه ایمنی بدن آنها را شناسایی میکند و از بین میبرد. ما میتوانیم چندین بار در هفته به یکی از هولناکترین بیماریهای دنیا مبتلا شویم، اما بدن بیشترمان ما را نجات میدهد.
سلولهای سرطانی مثل #سلولهای عادی هستند با این تفاوت که آنها به شدت تکثیر میشوند. از آنجایی که این سلولها طبیعی به نظر میرسند، ممکن است بدن آنها را تشخیص ندهد و مراحل اولیه سرطان میتواند با هیچ دردی همراه نباشد. اما وقتی تومورها آنقدری بزرگ شوند که به #عصبها فشار آورند، فرد به تدریج درد را احساس میکند و دست آخر به پزشک مراجعه میکند.
◽ سرطان هزینهای است که ما برای تکامل میپردازیم. اگر سلولهای ما توانایی جهش نداشتند، ما هرگز به سرطان مبتلا نمیشدیم، اما در عین حال، تکامل هم پیدا نمیکردیم.
◽ سرطان تنها یک بیماری نیست، بلکه بیشتر از ۲۰۰ نوع دارد که همگی دلایل و نرخ مرگ و میر متفاوتی دارند. ریسک ابتلا به سرطان با افزایش سن بالا میرود، به طوری که احتمال ابتلا به سرطان در افراد بالای ۸۰ سال، هزار برابر بیشتر از نوجوانها است....👇👇👇
http://www.migna.ir/news/49945/preview/
🔶 پیشنهاداتی برای سازگاری کودکان با شرایط بحرانی کرونا
میگنا- آزیتا محمدکریمی روانشناس کودک و نوجوان با بیان اینکه هم اکنون در یک بحران جهانی قرار داریم، اظهار کرد: این شرایط تنها مختص کشور ما نیست و بسیاری از کشورها را درگیر و به دنبال خود یک تغییر اساسی در سبک زندگی افراد ایجاد کرده که به نظر میرسد برنامهریزی مناسبی برای آن صورت نگرفته است.
♦ کودکان تا همین چند هفته پیش به مدرسه میرفتند و دوستان و معلمهای خود را می دیدند ولی بحران کرونا مانع دیدارها و سرگرمیهای روزانه آنان شده، البته سازگاری با شرایط برای کودکان آسانتر از بزرگسالان است، چراکه با متغییرهای کمتری سر و کار داشته و ذهنشان کمتر قضاوت میکند، با این حال والدین باید در این پروسه به کودکان کمک کنند، چراکه آنان نیز در معرض اخبار ضد و نقیضی قرار گرفته و علاوه بر ناتوانی در تحلیل شرایط، استرس و اضطراب والدین نیز به آنان منتقل شده و فرصت کمتری برای سازگاری با شرایط پیدا می کنند.
♦ برخی والدین تصور میکنند که کودکان با شنیدن اخبار و گفتوگوهای والدین خود به خود در جریان امور قرار گرفته و خود را با شرایط جدید سازگار میکنند، این درحالیست که ما از ذهن کودکانه آنان خبر نداریم.
♦ برگزاری جلسات خانوادگی با حضور کودکان بهترین راهکار سازگاری
این روانشناس برگزاری جلسات خانوادگی با حضور همه اعضای خانواده و کودکان را برای کمک به فهم و سازگاری با شرایط جدید بسیار کمک کننده دانست و ادامه داد: شرایط را باید ساده و منطقی و نه اغراق آمیز و ترسناک، برای کودکان تشریح کنیم. برای آنها توضیح دهیم که باید برای مدتی در خانه بمانیم و در این مدت نمیتوانیم دوستان و اقوام را ببینیم، البته بگوییم که این شرایط موقتی بوده و به زودی زندگی به روال عادی برمیگردد. به کودکان حق بدهیم که ناراحت، دلتنگ و یا عصبانی شده و اجازه دهیم از احساسات خود صحبت کرده و خود را تخلیه کنند. سپس احوالات آنان را پذیرفته و از آنان حمایت کنیم.
♦ احساسات کودک را پذیرفته و حمایت کنیم
وی با بیان اینکه در جلسات خانوادگی کودکان سهم خود را در این بحران پیدا میکنند، ادامه داد: اگر کودکان را کنار گذاشته با این تصور که خود شرایط را درک میکنند، آن وسطها میمانند و سهم و مسئولیت خود را در این شرایط پیدا نمیکنند.
محمدکریمی با اشاره به کودکانی که بستری در #بیمارستان و یا مرگ بر اثر کرونا در خانودههایشان رخ داده، اظهار کرد: این موضوع حتما باید با فهم کودکانه برای آنان توضیح داده شود. باید به آنها بگوییم که این بیماری برای برخی از گروهها و افراد قابل تحمل نیست، ولی قرار نیست که اتفاقات بد برای همه رخ دهد.....👇👇👇
http://www.migna.ir/news/49947/preview/