مُحَلِّل
پازل دشمن جهت ایجاد بیثباتی داخلی نیاز به قطعاتی دارد. قطعاً بحث بازار ارز یکی از این قطعات است که
اتفاقات دیروز بازار نشان داد که ناهماهنگیهای جدی در تیم اقتصادی دولت وجود دارد. امری که نشان دهنده لزوم وجود فرماندهی با اختیارات ویژه است. در شرایط خاصِ فعلی کشور و منطقه و جهان، هر خطا مساوی با تبعات جبران ناپذیر است.
@Muhallel
مُحَلِّل
اینکه بارنیا گفته باید برای مقابله با حوثیها، به ایران ضربه بزنیم، حاکی از برخورد اسرائیل با زمین س
گزینه حرکت رژیم به سمت گزینه همیشگی خود، "ترور" در یمن اصلاً بعید نیست.
در ابتدای لیست ترور رژیم در حوزه یمن، ژنرال سرافراز ایرانی و ابوعلی الحاکم قرار دارد. برای رژیم اقدام نمادین از اهمیت خاصی برخوردار است لذا یحیی سریع نیز به عنوان نماد عملیاتهای نظامی ارتش یمن نیز در اهداف قرار دارد. البته یک معضل عمده دشمن، عدم شناخت کامل (مثل حزب الله) از افراد کلیدی است لذا اهداف، علنی است. نهایت این اهداف نیز مانند بقیه، به سیدعبدالملک میرسد.
@Muhallel
طرح گام به گام، همان طرحی است که قرار است امروز در جلسه شورای عالی فضای مجازی پس از ارائه گزارش کمیته ویژه به رای گذاشته شود. در این طرح فیلترینگ طی چندین هفته و پله پله رفع میشود. تلگرام، گوگلپلی و واتساپ سه اپلیکیشنی هستند که در صورت تصویب طرح گام به گام، بین یک یا دو تا از آنها در بازه نزدیک رفع فیلتر میشوند.
@Muhallel
استراتژی ثابت رژیم صهیونیستی در منطقه، کانتون سازی در خاورمیانه است. کردستان عراق نمونهای از این راهبرد است.
اکنون رژیم در راستای "کرانه باختریسازی" به دنبال توسعه و بسط نفوذ خود در سوریه به مثابه کرانه است بطوریکه هر گاه خواستند در هر نقطه از سوریه عملیات کنند.
همچنین، رژیم به دنبال تبدیل جنوب سوریه، جبلالشیخ و ارتفاعات هرمون به کردستان عراق دوم است. لذا انتظار میرود پس از تثبیت مواضع، کار استقرار و راهاندازی سایتهای راداری، جاسوسی و شنود پیشرفته بردبلند با هدف کسب اشراف اطلاعاتی در سوریه، عراق، لبنان، مصر، اردن و حتی غرب ایران آغاز میشود. علیالخصوص با پاکسازی نسبی کردستان عراق، اهمیت این طرح برای رژیم بیشتر شده است.
@Muhallel
🔻حملات روزانه یمن به تلآویو چند هدف را دنبال میکند:
اول. با خاموش شدن جبهه لبنان و سقوط سوریه، لزوم حفظ آتشباری و تثبیت معادله ناامنی شهرکنشینان صهیونیست مهم است. این جنگی است که ادامه دارد.
دوم. قبلا گفته شد که "آنها جلو میآیند و ما از پشت و جناحین دورشان میزنیم". در حالی که دشمن به سرعت به دنبال رسیدن به ایران با گذر از عراق و یمن است، آنها با سد محکمی به نام یمن مواجه شدهاند. نگاه تهران به یمن نیز راهبردی و به عنوان مقابله کننده با ائتلاف جهانی صهیونیسم است.
🔸 هر گونه طرح تجاوز دشمن آمریکایی - صهیونی به ایران لوازمی دارد؛ حملات یمن اولاً موجب ناامنی و بیثباتی در قلب فتنه شده و از سوی دیگر ناوگان ضربت آمریکایی تازه مستقر شده در دریای سرخ و اقیانوس هند را به شدت با چالش مواجه میکند.
🔸 یک نکته مهم پیوستی در حملات یمن این است که سامانه تاد آمریکایی اساساً برای مقابله با موشکهای ایرانی وعده صادق ۳ مستقر شده است لذا آنها عمداً آن را فعال نمیکنند. فعال شدن این سامانه جهت درگیری با موشکهای یمنی، عواقب فنی برای دشمن خواهد داشت.
@Muhallel
مُحَلِّل
📄 اپیزود اول - کنار گذاشتن ایدههای قبلی و عدم ارتباط با درگیریهای مستقیم و غیرمستقیم دور اول - آ
این موضوع وجود دارد. آنها سه روز بعد از انتخاب ترامپ پیامی به شرح بالا فرستادند. ما نیز حداکثر انعطاف را نشان دادهایم. این نیز حساس است. یا به نتیجه میرسد و روابط و معادلات دگرگون میشود یا احتمال وقوع هر سناریویی در منطقه وجود خواهد داشت. از حرکت به سمت تغییر دکترین اتمی کشور تا سایر موارد.
@Muhallel
مُحَلِّل
🔻حملات روزانه یمن به تلآویو چند هدف را دنبال میکند: اول. با خاموش شدن جبهه لبنان و سقوط سوریه، ل
ریختن حجم آتش مناسب و کافی بر سر دشمن، یکی از معیارهای مهم تحلیل و بررسی تحولات است.
قبلا نیز گفته شد که آتش از مبدا لبنان، سوریه و عراق خاموش شده است اما اکنون این آتشباری توسط حماس و انصارالله اجرایی میشود.
در روزهای گذشته مقاومت فلسطین چندین رشته شلیک راکتی و حتی پهپادی داشته که پیامی روشن به دشمن دارد. آنها در حالی از نابودی حزبالله میگویند که حماس و جهاد که ضربات به مراتب سنگینتری دریافت کردهاند اکنون در حال توزیع آتش هستند.
بدیهی است که این آتشباری توسط قسام و قدس بدون حمایت و پشتیبانی همه جانبه و به روزِ حزبالله و قدس ممکن نبود.
همچنین عملیاتهای زمینی رزمندگان قسام در غزه را نیز نباید یک درگیری روزانه توصیف کرد بلکه میزان مشخصی از فشار باید بر روی نیروی زمینی و شهرکنشینان رژیم وارد گردد.
@Muhallel
هفته گذشته، صنعا به تهران از قصد خود برای یک حمله موشکی قابل توجه به اراضی اشغالی خبر داد. البته چند روز پیش انصارالله دو موشک فلسطین ۲ و ذوالفقار به فرودگاه بنگورین و یک نیروگاه برق شلیک کرد. انتظار عملیاتهایی در حجم وعده صادق را نباید از یمنیها داشت اما باید دید آیا منظور یمنیها همین عملیات بوده یا طرح دیگری در پیش است. در این مرحله، آتشبس در غزه میتواند افق تشدید تنش در یمن را کاهش دهد.
@Muhallel
ابعاد متعدد فنی(پدافندی و آفندی)، سیاسی(مذاکرات آتی)، اقتصادی(انرژی و ارز) و استراتژیک بر اجرای طرح عملیاتی وعده صادق ۳ موثر است. در این بین گمانهزنی زمان اشتباه است و ما را وارد یک دالان مبهم میکند همانند وعده صادق۲.
به جهت پیچیدگیهای متعدد مترتب بر این امر، دو کارگروه تخصصی در یک وزارتخانه و یک شورای بالادستی شکل گرفته که وظیفه بررسی موارد فوق را برعهده دارند. مقامات عالی کشورمان نیز خود را تابع نظر کارشناسی این کارگروهها اعلام کردهاند.
@Muhallel
چرا حزبالله به نقض آتشبس پاسخ نمیدهد؟
🔹 حزب فعلا سیاست "صبر استراتژیک" را در پیش گرفته است که دلایلی دارد:
۱. وضعیت مردمی و آوارگان در شرایط خیلی مطلوبی قرار ندارد مخصوصا پس از ورود آوارگان سوری. وقوع جنگ جدید، حزب را در معرض اتهام جنگ طلبی قرار خواهد داد.
۲. ضاحیه میداند که هدف فعلی رژیم، درگیری داخلی در لبنان و شکاف بین ارتش - ملت و مقاومت است. مسئول توافق فعلی نیز با دولت و ارتش است. تبعات درگیری داخلی مشخص است.
۳. حزبالله به دنبال اثبات پایبندی خود به توافقات، در وهله اول به مردم لبنان است.
۴. در حاضر منطقه در شرایط ناپایداری قرار دارد و مسیر نقشه آمریکایی - اسرائیلی با ورود ترامپ علیالخصوص احتمال حمله به ایران باعث شده تا مقاومت لبنان نیز با ارزیابی دادههای پویای منطقهای، بداند که هر حرکت، نه یک اقدام تاکتیکی، بلکه ماهیت استراتژیک خواهد داشت.
۵. بازسازی لبنان و حزب باید در نقاطی ادامه یابد و به نظر تا برخی مسائل مرتفع نشوند، اساساً ورود به درگیری جدید درست نیست.
البته اشراف حزب بالاست و در صورت عبور از برخی خطوط قرمز، پاسخ میدهد.
@Muhallel
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
دوش بی روی تو آتش به سرم بر میشد
و آبی از دیده میآمد که زمین تر میشد
تا به افسوس به پایان نرود عمر عزیز
همه شب ذکر تو میرفت و مکرر میشد
چون شب آمد همه را دیده بیارامد و من
گفتی اندر بن مویم سر نشتر میشد
آن نه می بود که دور از نظرت میخوردم
خون دل بود که از دیده به ساغر میشد
از خیال تو به هر سو که نظر میکردم
پیش چشمم در و دیوار مصور میشد
چشم مجنون چو بخفتی همه لیلی دیدی
مدعی بود اگرش خواب میسر میشد
هوش میآمد و میرفت و نه دیدار تو را
میبدیدم نه خیالم ز برابر میشد
گاه چون عود بر آتش دل تنگم میسوخت
گاه چون مجمرهام دود به سر بر میشد
گویی آن صبح کجا رفت که شبهای دگر
نفسی میزد و آفاق منور میشد
سعدیا عقد ثریا مگر امشب بگسیخت
ور نه هر شب به گریبان افق بر می
مُحَلِّل
چرا حزبالله به نقض آتشبس پاسخ نمیدهد؟ 🔹 حزب فعلا سیاست "صبر استراتژیک" را در پیش گرفته است که د
رژیم صهیونیستی یک طرح نظامی - امنیتی را آماده کرده و آن را به آمریکا نیز اطلاع داده است. در این طرح یک نوار 3 تا 5 کیلومتری در نظر گرفته شده تا عملیات صورت گیرد. همچنین عملیات پیاده سازی در عمق، ترور و ... را نیز در نظر دارد. ممکن است هوکشتاین بزودی وارد بیروت شود و طرحی جهت تمدید یک تا دو ماهه آتش بس جاری دهد. امری که کاملا بر خلاف منافع است و اعطای مشروعیت به تعرضات رژیم است.
در کمیته نظارتی نیز اتفاق خاصی نمی افتد. اسرائیل دو دلیل برای نقض آتش بس ارائه کرده آنها گفتهاند استقرار ارتش لبنان کند پیش می رود و حزب الله نیز در جنوب لبنان تقویت شده است.
البته رژیم با نقض آتش بس یکسری اهداف بلند مدت دارد زیرا آنها تصور می کنند با ورود به سوریه، برتری میدانی در سمت بقاع پیدا کرده اند که شاید هیچ گاه تکرار نخواهد شد.
در پرونده ریاست جمهوری نیز متغیرها همچنان پیچیده است. علی الخصوص که عربستان سعودی به دلیل افزایش نفوذ ترکیه در سوریه به دنبال جبران این خلاء در زمین لبنان است. قطعیت تعیین رئیس جمهور در جلسه 9 ژانویه پارلمان نیز مبهم است.
بر آستان تو، دل پایمال صد درد است
ببین که دست غمت بر سرم چه آورده است
هوای باغ گل سرخ داشتیم و دریغ
که بلبلان همه زارند و برگها زرد است
شب است و آینه خواب سپیده میبیند
بیا که روز خوش ما خیال پرورده است
دهان غنچه فرو بسته ماند در شب باغ
که صبح خندهگشا روی از او نهان کرده است
چهها که بر سر ما رفت و کس نزد آهی
به مردمی که جهان سخت ناجوانمرد است
به سوز دل نفسی آتشین بر آر، ای عشق
که سینهها سیه از روزگار دم سرد است
غم تو با دل من پنجه درفکند و رواست
که این دلیر به بازوی آن هماورد است
دلا منال و ببین هستی یگانه ی عشق
که آسمان و زمین با من و تو همدرد است
ز خواب زلف سیاهت چه دم زنم که هنوز
خیال سایه پریشان ز فکر شبگرد است
ماجرا از این قرار است که چند روز پیش پیامی مهم و در آن زمان سری از آمریکا به بغداد رسید. در این پیام، که نظرات دونالد ترامپ در خصوص خاورمیانه بود، از دولت عراق خواسته شده تا نیروهای مقاومت عراقی خلع و برچیده شوند. در این خصوص جلساتی میان دولت و فصائل و اطار و همین گروهها با هم، در خصوص تنظیم ریتم فعالیت نظامی و سیاسی گروههای عراقی برگزار شده است.
در هفته جاری نیز محمد شیاع السودانی راهی تهران میشود. در سفر فوق چند پرونده بررسی میشود:
۱. بحث وضعیت گروههای مقاومت عراقی
۲. ارتباط با دولت جدید سوریه
۳. پرونده مطالبات گازی
۴. صادرات برق
وی پس از تهران راهی دوحه و شاید لندن شود تا پیامهای مهمی در این میان رد و بدل شود.
همچنین بغداد به دنبال برگزاری اجلاسی در خصوص سوریه با حضور ایران، عراق، سوریه، سعودی و مصر است.
@Muhallel
در دو روز گذشته و در سکوت خبری خطرات بزرگی دفع شد. حجم انتقال سلاح، آزادی تروریستها در منطقه و زمانهای نمادین مانند سالگرد حاج قاسم و شب لیله الرغائب بالاترین هشدارها را صادر کرده بود. این مرهون تلاشهای خاموش سربازان گمنام امام زمان(عج) است. البته باید همواره هوشیار باشیم چون دشمن غدار وجود دارد.
@Muhallel
جریانی که ادعای «عدالت» دارد هست که کار افرادشان گویی دخالت در زندگی شخصی افراد و در نتیجه رفتن آبروی آنها در رخدادهای بعدی است. چه خانواده فلان مسئول را تعقیب کنند چه زندگی شخصی مسئول دیگر را افشا.
الحمدلله که خط قرمز مقام معظم رهبری آبروی افراد است و این در آن ماجرای بهار 1401 نیز اثبات شد.
@Muhallel
مُحَلِّل
این نظریه که "زنگزور را باز کنیم و در عوض مسیر ما به لبنان نیز باز باشد" بیمعنا است. @Muhallel
از روز سقوط دمشق، ترکیه با همکاری باکو با انواع فشارها و تهدیدات و تطمیعها به دنبال باز کردن زنگزور هستند. مشکلآفرینی برای کامیونداران ایرانی نیز بخشی از همین پازل تعریف میشود. اما اردوغان و علیاف آیا میدانند یکی از برنامههای تمرینی رزمایش پیامبر اعظم (ص) ۱۹ (که بزودی درباره آن صحبت خواهیم کرد) تمرین بازپسگیری نخجوان است؟
@Muhallel
هدایت شده از مُحَلِّل
ما نمیتوانیم تحولات را خارج از وقایع قبل و بعد داخلی و خارجی در نظر بگیریم.
ما در یک دوره گذار مهم هستیم که پیریزی آن به صورت جزئی از دیماه سال گذشته و در خیابان پرتو تهران کلید خورد. تصمیماتی گرفته شد تا ابتدا از مرحله ریسک و بحران امنیتی ۱۴۰۱ برای مدتی طولانی و تضمین شده عبور کرده، در منطقه متحدان را تقویت، اعراب را همراه و آمریکا را کنترل کنیم تا تمرکز را بر خصم اصلی گذاشته، آن را از درون منهدم کنیم. شکست اغتشاشات ۱۴۰۱، توافقات منطقهای با عربستان، صبر راهبردی در خصوص برخی مسائل داخلی، فروپاشی ضدانقلاب، توافق موقت با آمریکا و سپس طوفانالاقصی را باید در یک روندی برای خشکاندن ریشه بحران فهم کرد. اکنون در حال ورود به مرحله جدیدی هستیم که در آن با دشمنی درنده خو اما عمیقا مجروح و در حال احتضار روبروییم که به فکر جبران است و مایی که به دنبال تثبیت دستاوردها، مهار نهایی دشمن و تحقق اهداف میان مدت و بلند مدت هستیم. دشمن ما قصد داشت با طرح صبر استراتژیک، اقدامات اصلی خود را به "بعد از یک واقعه حساس" موکول کند، زخم کاریِ طوفانالاقصی اما این طرحها را تعلیق یا تسریع خواهد کرد که مطلوب ماست.
@Muhallel