📚 #کتاب_شناسی | اندیشههای مطهّر
✍🏻 نویسنده: استاد علی ربانی گلپایگانی؛
❓ موضوع: تبیین دیدگاه شهید مطهری دربارۀ برخی مسائل معرفت شناسی و الهیاتی؛
🗓 سال چاپ : ۱۳۸۵؛
📤 ناشر: انتشارات پارسایان؛
📙 تعداد مجلد و صفحات: ۱ جلد در ۲۶۴ صفحه؛
🔍 معرفی کتاب :
حق بزرگی که استاد شهید مطهری بر جامعۀ اسلامی عموماً و بر جامعۀ فرهنگی و فرهیختگان حوزه و دانشگاه خصوصاً دارد، بر هیچ خردمند منصفی پوشیده نیست.
کتاب «اندیشههای مطهر» دربردارندۀ دیدگاههای ایشان در زمینۀ برخی از مسائل مهم فلسفه و کلام جدید است.
📜 فهرست مباحث
🔻 تعدادی از فصول این کتاب، مقالاتی است که استاد ربانی گلپایگانی به مناسبت سالگرد شهادت استاد مطهری طی چند سال نگاشته است و برخی دیگر مباحثی است که بر اساس آراء و اندیشههای شهید مطهری برای دانشپژوهان کلام تدریس شده است.
🔻 این کتاب شامل یک درآمد و دو بخش به همراه فصولی از این قرار است:
▫️ درآمد: نگرشی به شخصیت و سیره علمی استاد مطهری؛
▫️ بخش اول: بحث هایی از معرفتشناسی و فلسفه، شامل فصول: معرفت شناسی ، علم حصولی و حضوری، ادراکات بدیهی و نظری، مفاهیم جزئی و کلی، چگونگی پیدایش مفاهیم ذهنی، معقولات اولیه و ثانویه، چگونگی پیدایش معقولات ثانیه، معقولات ثانیه و حل مشکل شناخت، ذهنشناسی و فلسفه، رابطه فلسفه و علوم تجربی؛
▫️ بخش دوم: بحثهایی از الهیات و کلام جدید، شامل فصول: الهیات عقلی و فلسفی، کلام جدید، تکثرگرایی دینی، اسلام و تحولات زندگی، نیاز بشر به دین.
📥 برگرفته از کانال «استاد علی ربانی گلپایگانی»
🏷 #کتاب_شناسی | #تخصصی
🌐 کانال «پارۀ تن»
📚 #کتاب_شناسی | آفتاب مطهر
✂️ برشی از کتاب:
💠 ویژگی برجستهای که مطهری را از دیگر مشاهیر یا دستکم، بسیاری از بزرگان علوم اسلامی ممتاز میسازد، این است که مسئلۀ اهم و مهم را در نظر داشت.
💠با محاسبات و بررسیهای دقیق و ژرفاندیشی، به خوبی تشخیص میداد که در وضع کنونی، باید چه کرد. آنگاه، همان زمینه را پی میگرفت و در آن به کند و کاو و مطالعاتی منسجم میپرداخت و محصول آن را به صورت کتاب، درسهایی آموزنده برای طلاب و دانشجویان و نیز سخنرانیهای مفید برای عموم مردم، عرضه میکرد.
📥 برگرفته از کانال «آیت الله مصباح یزدی» -رحمهالله-
🏷 #کتاب_شناسی | #عمومی
🌐 کانال «پارۀ تن»
14000211 Aftabe Motahar(2).pdf
2.56M
📚 #کتاب_شناسی | آفتاب مطهر
✍🏻 نویسنده: آیت الله محمد تقی مصباح یزدی -رحمهالله-
💠 توضیح کوتاه دربارۀ کتاب:
▫️ نوشتار پیش روی محصول تدوین، تبویب، نگارش و بازنویسی مقالات، سخنرانیها و مصاحبههای استاد برجسته حوزه، آیتالله مصباح یزدی است که به جنبههایی از زندگی، اندیشهها و خدمات علمی و فرهنگی شهید مطهری میپردازد.
💠 رؤوس مطالب کتاب:
▫️ نوشتار حاضر در نُه بخش سامان یافته است.
▫️ در بخش نخست، به نام دانشوری ژرفاندیش، جنبههایی از امتیازات علمی و اخلاقی شهید مطهری آمده است.
▫️ در بخش دوم، رازهای موفقیت این دانشمند به خواننده شناسانده شده است، ▫️ در دیگر بخش ها چهرۀ مُدَرسی وارسته ترسیم گردیده که به احیای تفکر دینی پرداخته است.
▫️ پاسخگویی آن شهید به نیازهای زمان، آفتزدایی از عقاید و باورها، مقابله با سیلاب تحریفات و در نهایت چگونگی شهادت ایشان به دست گروهک فرقان نیز تبیین و مورد واکاوی قرار گرفته است.
📥 برگرفته از کانال «آیت الله مصباح یزدی» -رحمهالله-
🛒 خرید اینترنتی
🏷 #کتاب_شناسی | #عمومی
🌐 کانال «پارۀ تن»
📝 #سخنبزرگان | تأثیرگذاری آثار در زمینه های مختلف
👤 آیت الله مکارم شیرازی:
شهید مطهری از نظر عقاید اسلامی، فقه، اصول و فلسفه، جامعیت قابل توجهی داشت و دارای قلمی روان و شیوا بود و مبانی و علوم حوزه را با قلم روز به جهانیان معرفی کرد؛ به همین دلیل آثارش در زمینه های مختلف تأثیر گذار است.
📥 برگرفته از کانال «آیت الله مکارم شیرازی» -حفظهالله-
🏷 #آثار | #عمومی
🌐 کانال «پارۀ تن»
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
👤 متفکر فقیه شهید مطهری:
🩸اگر حسین بن علی بود میگفت اگر میخواهی برای من عزاداری، کنی شعار امروز تو باید فلسطین باشد.
🏷 #مسؤولیت_اجتماعی | #عمومی
🌐 کانال «پارهٔ تن»
📖 #بخوانید | «عفت» و «شرافت» در کلام شهید مطهری
🔰 «شرافت زن اقتضا میكند هنگامى كه از خانه بيرون میرود, متين و سنگين و باوقار باشد، در طرز رفتار و لباس پوشيدنش هيچگونه عمدى كه باعث تحريك و تهييج شود به كار نبرد.
🔰 عملًا مرد را به سوى خود دعوت نكند، زباندار لباس نپوشد، زباندار راه نرود، زباندار و معنىدار به سخن خود آهنگ ندهد؛ چه آنكه گاهى اوقات ژستها سخن مىگويند، راه رفتن انسان سخن مىگويد، طرز حرف زدنش يك حرف ديگرى مىزند.»
📘 مجموعه آثار استاد شهيد مطهری؛ ج۱۹؛ ص۴۴۷
🏷 #عفت #شرافت | #عمومی
🌐 کانال «پارۀ تن»
📖 #بخوانید | زندگی سعادتبخش در کلام شهید مطهری
🔰 امام زین العابدین -علیهالسلام- در دعا، از خداوند متعال چنین مسألت مینماید:
« خدایا بر محمد و آل او درود بفرست و ایمان و یقین مرا به اعلی درجه برسان، نیّت مرا نیکوترین نیّتها گردان و عمل مرا فاضلتر و بهترین اعمال گردان.»
🔰 منتهای سعادت همین است که آدمی در ناحیهٔ عقل و فکر، دارای محکمترین اطمینانها و در ناحیهٔ احساسات و قلب، دارای پاکترین نیّتها و در ناحیهٔ عمل، دارای نیکوترین عملها باشد. زندگی پاک و پاکیزه و سعادتبخش همین است.
📘 حکمتها و اندرزها؛ ج۱؛ ص۳۵
🏷 #سعادت | #عمومی
🌐 کانال «پارۀ تن»
📖 #بخوانید | رابطۀ بیغیرتی مردان و بیعفتی زنان در کلام شهید مطهری
➖ «اگر زنى آلوده شد، مرد ديگر نمىتواند ادّعاى شرافت كند، ... زن در جهات عفتى، ناموس مرد است ...؛ يعنى اگر زنى- العياذ باللَّه- در مسائل عفت، آلودگى داشته باشد دامن مرد آلوده مىشود... .
➖ قرآن مىگويد: «خبيثات مال خبيثين است». زنهاى ناپاک مال مردان ناپاک است و زنان پاک مال مردان پاک است، اين، ناظر به پاكى ناموسى است؛ يعنى مردِ ناپاک است كه غيرت را از دست مىدهد و زن ناپاک را مىپذيرد و ناراحت نيست كه زنش ناپاک باشد، ولى مرد پاك امكان ندارد كه زن ناپاک را بپذيرد. اين است كه طبعاً يك نوع انتخاب صورت مىگيرد.
➖ اين بيانِ حكم شرعى نيست؛ بلكه قرآن يک قانون طبيعى را بيان مىكند: طبعاً اين طور است كه پاکها سراغ پاکها مىروند و ناپاکها سراغ ناپاکها.»
📘 مجموعه آثار استاد شهيد مطهرى؛ ج۲۶؛ صفحۀ ۴۳۲-۴۳۳
🏷 #غیرت #عفت | #عمومی
🌐 کانال «پارۀ تن»
📖#بخوانید | ماه مبارک و آثار شگفت تمرین
▫️ ماه رمضان ماه روزه است. در هر سال یک ماه بر همۀ کسانی که عذر شرعی ندارند واجب است که روزه بگیرند. قرآن کریم میفرماید: «روزه برای شما مقرر شده تا در شما تقوا پدید آید.» (بقره ۱۸۳)؛ یعنی سی روز یا بیست و نه روز متوالی ماه رمضان را خودداری و پرهیزکاری کنید تا خوددار و پرهیزکار شوید.
▫️ روزه، مشق و تمرین خودداری و پرهیزکاری و تسلط بر نفس است. مشق و تمرین اگر منظم و متوالی باشد آثار شگفت دارد، عادت و ملکه ایجاد میکند؛ مثلا اگر کسی سی روز متوالی ورزش کند، عضلات بدنش محکم میشود، اگر سی روز متوالی تمرین خط؛ یا نقاشی؛ یا تیراندازی بکند، قطعا پیشروی میکند.
▫️ چگونه ممکن است کسی سی روز مشق خودداری و پرهیزکاری و تسلط بر نفس بکند، گرسنه بشود و غذا نخورد، تشنه بشود و آب نیاشامد، از نزدیکی با زنان خودداری کند و آنگاه در وی عادت خودداری و تسلط بر نفس و خویشتنداری پیدا نشود؟!
📘 حکمتها و اندرزها؛ ج۲؛ ص۲۰۲ و ۲۰۳
🏷 #روزه #تمرین | #عمومی
🌐 کانال «پارۀ تن»
📖 #بخوانید | انسان، عاشق کمال بیحد
مسئله❓
انسان هميشه طالب آن چيزى است كه ندارد؛ و اين خيلى عجيب است. هرچيزى را تا ندارد خواهان آن است؛ وقتى همان چيز را دارا شد، دلزدگى برايش پيدا مىشود، چرا؟
جواب 📨
➖ مسأله اين است كه انسان آنچنان موجودى است كه نمىتواند عاشق «محدود» باشد؛ نمىتواند عاشقِ «فانى» باشد؛ نمىتواند عاشق شيئى باشد كه به زمان و مكان محدود است.
➖انسان عاشق كمال مطلق است و عاشق هيچ چيز ديگرى نيست؛ يعنى عاشق ذات حق است، عاشق خداست.
📘 مجموعه آثار؛ ج۲۳؛ ص ۱۴۷ و ۱۴۸؛ با تلخیص
🏷 #عشق #کمال_مطلق | #عمومی
🌐 کانال «پارۀ تن»
✏️ #کوتاه_نوشت | انسان کامل
👤 شهید مطهری -قدّسسرّه-:
انسان کامل یعنی انسانی که قهرمان همۀ ارزشهای انسانی است، در همۀ میدانهای انسانیت قهرمان است.
🏷 #انسان_کامل | #عمومی
📘 انسان کامل؛ صفحۀ ۵۰
🌐 کانال «پارۀ تن»
📮 ایتا | ویراستی | آپارات
✏️ #کوتاه_نوشت | منتهای سعادت
شهید مطهری -قدّسسرّه-:
منتهای سعادت همین است که آدمی در ناحیهٔ عقل و فکر، دارای محکمترین اطمینانها و در ناحیهٔ احساسات و قلب، دارای پاکترین نیّتها و در ناحیهٔ عمل، دارای نیکوترین عملها باشد.
پ.ن: اشاره به کمال در ۴ ساحتِ عقل، قلب، رفتار و بدن.
🏷 #انسان_کامل #سعادت | #عمومی
📘 حکمتها و اندرزها؛ ج ۱؛ ص ۳۵
🌐 کانال «پارۀ تن»
📮 ایتا | ویراستی | آپارات