May 11
🌥 وَ لَوْ أَنَّ أَشْیاعَنَا وَفَّقَهُمْ اللَّهُ لِطَاعَتِهِ عَلَی اجْتِمَاعٍ مِنَ الْقُلُوبِ فِی الْوَفَاءِ بِالْعَهْدِ عَلَیهِمْ لَمَا تَأَخَّرَ عَنْهُمُ الْیمْنُ بِلِقَائِنَا ...
🌕 اگر شیعیان ما که خداوند توفیق طاعتشان دهد، در راه ایفای پیمانی که بر دوش دارند، همدل می شدند، میمنت ملاقات ما از ایشان به تأخیر نمی افتاد ...
🌍 برای رسیدن به دوران طلایی #ظهور_آفتاب باید به صورت جمعی و #همدل در راستای وفای به #عهد با حضرت #صاحب_الزمان حرکت کنیم.
May 11
May 11
بسم الله الرحمن الرحیم
لا حول و لا قوة إلا بالله العلی العظیم.
💎نسل جدید #عدالتجویی و مطالبهگری جهادی💎
۱- مرور اجمالی سیر فعالیتهای #گروههای_جهادی در دو دهه اخیر
این متن، اولین متن از دور جدید فعالیت رسانهای من هست؛ از چند روز پیش که کانال #قلمگاه را ایجاد کردم، با وسواس به انتخاب موضوع برای اولین متن فکر میکردم تا امروز که این موضوع را انتخاب کردم و امیدوارم موجب برکت قلمم شود.
اما موضوع اصلی
✅ ابتدا #اردوهای_جهادی با هدف آشنایی جوانان شهرنشین با شرایط زندگی در مناطق محروم پا گرفت و با هدف خودسازی و رشد معنوی ادامه یافت؛ البته لازمه اینها، چند روز بیتوته در مناطق محروم و تلاش برای ارائه سادهترین خدمات عمرانی مانند آب شرب سالم، یا ساخت سرویس بهداشتی و حمام بود.
✅ بعد عدهای از این جوانان به صدا در آمدند که «با ده، بیست روز اردو در سال، رفع محرومیت نمیشود»؛ #گروههای_جهادی شکل گرفتند که در تمام طول سال مشغول تهیه امکانات مورد نیاز و انتقال به مناطق محروم بودند؛ این گروهها از هر فرصتی برای برگزاری اردوی جهادی استفاده میکردند و پروژههای بزرگتری مانند مسجد، خانه عالم، مسکن محرومین را طی چند اردو در یک منطقه معین به سرانجام میرساندند و خدمات فرهنگی و آموزشی را هم به فعالیتهایشان افزودند.
✅ در گام بعدی جهادیهای خوشفکر، چشمانداز #محرومیت_زدایی دائمی را در نظر گرفتند، و برای این کار اصلاح زیربنای اقتصاد و زندگی در مناطق محروم را هدفگیری کردند. کمکم برخی گروههای جهادی برنامههای جامع و میانمدت برای مناطق محل خدماتشان تهیه کردند و طرحهای #اشتغالزایی را در مناطق خدمتشان اجرا کردند.
در این میان، برخی گروههای جهادی علاوه بر برنامههای رفع محرومیت در یک منطقه معین، نسبت به مسائل مبتلابه کل کشور غافل نبودند و در مواردی که دولت فشل بود، به یاری مردم سیلزده، زلزلهزده و کرونازده شتافتند.
✍ لا أدري
@Qalam_gah
بسم الله الرحمن الرحیم
لا حول و لا قوة إلا بالله العلی العظیم.
💎نسل جدید #عدالتجویی و مطالبهگری جهادی💎
۲-جمعبندی مسیر طی شده و پیشنهاد
💡 تا این مرحله، فعالیتهای گروههای جهادی تنوع، گستره و پایداری بیشتری یافته و در حال تبدیل از حالت تسکیندهنده به حالت تثبیتکننده است؛ برخی گروههای جهادی علاوه بر خدمات عمرانی و فرهنگی، خدمات اقتصادی (تأمین سرمایه اولیه، دانش مورد نیاز و شبکه توزیع کالا) را نیز به فعالیتهای جهادیشان افزودهاند.
💡 تا این مرحله، راهبرد عدالتخواهی گروههای جهادی مبتنی بر «پر کردن جای خالی نهادهای حاکمیتی و پوشش کمبودها و کمکاریهای آنان» بوده است؛ هرجا باری بر زمین ماند، جهادگران بیایند پای کار. در این روش، ناتوانیهای فردی و ساختاری نظام توسط جهادیها جبران میشود.
💡 به نظر میرسد که راهبرد همراهی با نظام و پوشش دادن کمکاریهای دولت برای تأمین عدالت، اشباع شده (و امیدوارم در دولت جدید اصلا کمکاریای وجود نداشته باشد) و نیاز است #راهبرد_عدالتجویی دیگری نیز در دستور کار گروههای جهادی قرار بگیرد.
🔰 یک راهبرد، #مطالبه_رسانهای است. بیعدالتیها را با صدای بلند و در صحن علنی جامعه فریاد بزنیم؛ این راهبرد به تنهایی پسندیده نیست و میتواند دستاویز عدالتکشی و ظلمهای بزرگی بشود.
🔰 راهبرد دیگر، #مطالبه_حقوقی است. رفع بیعدالتیها و محرومیتها را از مسیر قانون و با ابزارهای حقوقی پیگیری کنیم. این راهبرد هم به تنهایی مؤثر نیست و نمیتواند تنبلها و فشلها را به تحرک وادار کند.
🔵 #پیشنهاد من استفاده از یک #تیم_رسانهای و یک #تیم_حقوقی در کنار هر گروه جهادی است. این دو تیم باید در کنار هم پروژههای رفع بیعدالتی و محرومیت را انجام بدهند. تیم حقوقی باید با بررسی آییننامهها و بخشنامهها، ظرفیت قوانین و مقررات را برای رفع محرومیتها شناسایی و فعال کند؛ حضور تیم حقوقی در گروههای جهادی میتواند منجر به کاهش بسیاری از #ترک_فعل های مسئولین بشود؛ و تیم رسانهای، فشار افکار عمومی را به عنوان نیروی محرکه برای انجام پروژهها و پای کار آمدن دولتیها فراهم میکند.
به شرط توفیق، در آینده باز هم از جهادیها خواهم نوشت؛ انشاءالله
✍ لا أدري
@Qalam_gah
سه پیشنهاد مجمع همافزایی جوانان انقلابی به آقای رئیسی:
1-بهترین راه عبور از مشکلات و رفع محرومیتها در کشور آزادسازی ظرفیتهای مردمی و فعال نمودن تمام استعدادها و توانمندیهای گروههای جهادی در کشور است که به رغم تلاشهای ارزشمند گروههای جهادی، به علت عدم حمایت صحیح از جهادیها و وجود سازوکارهای اداری و ضابطههای حاکم در کشور، اثربخشی این فعالیتها در حد مطلوب و قابل انتظار نمی باشد. لذا به منظور حمایت، پشتیبانی و جهش فعالیتهای جهادی و اثر بخشی و کارایی حداکثری این ظرفیتها پیشنهاد می شود که بر اساس اصل 124 قانون اساسی این مهم در جایگاه معاون رئیس جمهور دنبال گردد و معاونت امور جهادی در نهاد ریاست جمهوری در جایگاه معاون و یا دستیار ویژه رئیس جمهور تشکیل گردد.
2- تمرکز قدرت در هیات دولت و حضور مدیران شاخص در پایتخت با هر توجیهی موجب شده که بعد از ۴۲ سال هنوز موفق به رفع محرومیت استانهایی همچون خوزستان و سیستان و بلوچستان نشده ایم. لذا تغییرات در شیوه حکمرانی به نفع مردم میباید با رویکرد تمرکز زدایی قدرت از پایتخت و کنار زدن روندهای قبلی می باشد.
در این خصوص پیشنهاد میشود شاخص ترین مدیران کشور را برای رفع محرومیتها به استانها و شهرستانهای کشور مامور کنید که قطعا در بازگرداندن اعتماد عمومی به نظام مقدس جمهوری اسلامی و همخوانی شعارها و وعدهها با عملکرد دولتها نقش بسزایی خواهد داشت. چه الگویی بهتر از حاج عبدالله والی که بشاگرد را برای خدمت به مستضعفین انتخاب کرد و خوب است که خیل مدیران مشتاق خدمت در دولت سیزدهم را برای رفع محرومیتها به مناطق، بخشها و شهرستانهای محروم کشور مامور نمایید.
3-شعار کار و کارآمدی در راس وعدههای انتخاباتی شما قرار داشت و لذا ضروری است در ارزش گزاریها برای انتخاب مدیران در کشور این مهم مورد توجه قرار گیرد. لذا پیشنهاد میشود سیمای کارگزاران دولت ایران قوی و مرام نامه قبول مسئولیت مدیران دولت خود را طبق شعارهای انقلاب و مبانی دینی تبیین و ابلاغ نمایید.
مدیرانی انتخاب کنید که به جای کت و شلوار لباس کار بر تن کنند، مدیرانی انتخاب کنید که برای خدمت خالصانه به مردم از سطح معمول حقوق و مزایا برخوردار باشند که در این خصوص "طرح مفصلی تحت عنوان یکسان سازی حقوق کارگزاران دولتی" با اهداف چند وجهی اقتصادی- اجتماعی و توجه به قوانین سازمان امور استخدامی کشور توسط پژوهشگران جوان اقتصادی در اندیشکده قصد آماده شده که قابل ارائه می باشد.
هنوز الگوهای رفتاری مدیران جهادی دهه ۶۰ در دریافت کمترین میزان حقوق و بیشترین تلاش و جهاد و خدمت رسانی را پیش رو داریم و احیای این رویا در توان جنابعالی است. ان شاء الله به مدد حضرت ولی عصر عج الله تعالی فرجه الشریف امید مردم ایران با خدمات دولت حضرتعالی روز افزون شده و اعتماد گسترده مردم انقلابی ایران، جهشی بزرگ را در گام دوم انقلاب پدید آورد.
@Qalam_gah
Fariborz Lachini - Paeez Talaaee 320.mp3
7.84M
بسمالله
دیشب، همزمان که مشغول #مطالعه_مفید توی کانالها و گروههای مجازی بودم، تلویزیون روشن بود و برنامه #دورهمی پخش میشد. 📚
من هم برای اولین بار داشتم سری جدید دورهمی را، کاملا سرسری و بیتوجه، از گوشه چشمم میدیدم. 😒
⚡️ ناگهان پرت شدم به #دوران_نوجوانی ام و هیجان و شور زیادی در وجودم حس کردم. 💥
🎼 #مهران_مدیری برشی از #پاییز_طلایی را پخش کرد و خاطرات و احساسات پرشور بیست سال پیش را کاملا در من زنده کرد؛ آنقدر که بعد از چند ساعت تلاش و فعالیت، آن هم در طول یک روز تعطیل و گرم تابستانی، دوباره پرانرژی شدم و هنوز احساس تکاپو و هیجان دارم.
شاید شما هم این #موسیقی_فاخر و زیبا را بپسندید و برایتان یادآور خاطرات خوشی باشد. پاییز طلایی آفریدهی یک #هنرمند_ایرانی پرآوازه به نام #فریبرز_لاچینی است.
@Qalam_gah
بسمالله
باید به همه دستاندرکارهای برنامه #یورو۲۰۲۰ خداقوت گفت 👏
همینطور باید به همه #فوتبالدوست هایی که همزمان مسابقات قهرمانی اروپا و آمریکای جنوبی را پیگیری میکردند و تا سحر با توپ و دروازه راز و نیاز میکردند، خداقوت گفت. 😁
خوشبختانه فرصت چندانی برای تماشای #فوتبال ندارم، و برخلاف گذشتهها لذت و جذابیتی هم برایم ندارد😅
ولی هربار که وسط پرسهزنی لابلای در شبکههای سیما چشمم به #یورو۲۰۲۰ افتاد به #محمدحسین_میثاقیان و همکارانش، مخصوصا گزارشگران جوان این برنامه دست مریزاد گفتم.
کار دیگر این برنامه که باید از آن تقدیر کرد، ارتباط زنده با افراد سرشناس فوتبال جهان مانند #سیدورف و #اریکسون است؛ کاری که هواداران فوتبال را خوشحال میکند و #سیما را در صحنه رقابت با شبکههای #فارسیزبان_برونمرزی حفظ میکند.💪
تولید برنامههایی با این کیفیت، و معرفی مجریان و گزارشگران جدید، علاوه بر احترام به #ذائقه_مخاطب (البته از نوع مشروعش😉) اثر دیگری هم دارد؛ به همه ثابت میشود که موفقیت برنامههای پیشین وابسته به فرد نبوده و معرفی مجریان خوب قابل تکرار است.
پ.ن.۱ قهرمانی #آرژانتین و #ایتالیا رو به طرفدارای سبک فوتبال این تیمها تبریک میگم.
پ.ن.۲ همیشه از دیدن تعامل اعضای یه تیم با هم، بعد از پیروزی یا شکست توی یه مسابقه مهم خوشم میاد. جلوههای جالبی از #کار_تیمی و یکی بودن و یکدل بودن رو میشه اینجاها دید.
پ.ن.۳ خوبه که این برنامهها خاطره بعضیا رو که با پول و #آنتن_ملی به آوازه رسیدند و حالا نیستن رو میشوره و میبره. 😉
لاأدری
@Qalam_gah
بسمالله الرحمن الرحیم
🎞 هالیوود، آخرالزمان و خانواده 🎞
۱- جنگ فردا و روایت آخرالزمانیاش
به توصیه یکی از دوستان، فیلم #جنگ_فردا یا #TheTomorrowWar را چند شب پیش دیدم؛ فیلم #تولید۲۰۲۱ است و زمان کمی از اکرانش میگذرد. 🔥
آن دوست، که خودش فیلم را تهیه کرد و پیگیری کرد تا ببینم، نکاتی درباره فیلم گفت:
او مدعی است که این فیلم تصویرسازی یکی از حوادث مورد انتظار در ابتدای #وقایع_آخرالزمان ، یعنی شکسته شدن سد #ذوالقرنین_نبی و باز شدن راه #یأجوج_مأجوج به دنیای ماست.
به گفته آن دوست گرامی، ادعاهایی وجود دارد که آن سد داخل زمین و جایی مثل اعماق یک آتشفشان است. 🌋
خلاصه #داستان_فیلم
در فیلم «جنگ فردا» موجوداتی عجیب و غریب در سال ۲۰۴۸ از عمق زمین (جایی در #روسیه و نزدیک #چین) بیرون میایند و نسل بشر را منقرض میکنند و دوستمان معتقد است که این داستان روایتی از آن #پیشگویی است.
بنابر داستان فیلم، این موجودات پیش از دوران یخبندان از فضا به زمین آمدهاند (آورده شدهاند)
ولی پس از فرود (یا سقوط) ابتدا زیر خاکستر یک آتشفشان عظیم (آتشفشان هزاره) مدفون شدند و سپس چندصد متر برف و یخ آنها را زندانی کرد. ولی افزایش دمای زمین و ذوب یخها باعث رهایی آنها خواهد شد.
بک زن دانشمند در ۲۰۴۸ با فناوری #سفر_زمان، تعداد زیادی از مردم ۲۰۲۱ را برای جنگیدن با این قاتلان عجیب و غریب به آینده میبرد و نقش حساس و کلیدی تولید سم ضد این موجودات و انتقال آن به ۲۰۲۱ را به عهده پدر جوان خودش (دنیل که از ۲۰۲۱ رفته) میگذارد.
دنیل جوان که پس از تهیه سم برای تولید انبوه آن به ۲۰۲۱ بازگشته، حین تلاش برای سفر مجدد به ۲۰۴۸، متوجه میشود که این موجودات سالها پیش به زمین آمدهاند و الان زیر برفند.
این پدر جوان همراه پدر خودش (از کهنه سربازان ویتنامدیده) به اکتشاف و جنگ با موجودات مدفون زیر یخ میروند و ساکنان حال و آینده زمین را نجات میدهند.
لا أدري
@Qalam_gah
بسم الله الرحمن الرحیم
🎞 هالیوود، آخرالزمان و خانواده 🎞
۲- جنگ فردا و دیدگاه خانوادهمحورش
نکات #آخرالزمان ی این فیلم زیاد نیست و به آنها اشاره کردم؛ اما از دیدگاه #خانواده هم میشود به این فیلم پرداخت.
شاید سه نکته زیر، اصلیترین نکات این فیلم در حوزه خانواده باشد:
✅ سه نسل را میبینیم که خانوادهی کاملی دارند و چیزی از #تک_والد بودن نمیبینیم. 👨👩👧👦
پدر دنیل در #ویتنام آسیب روانی دیده و برای عدم آسیب به همسر و پسرش از آنها دوری کرده ولی دنیل این عذر را نمیپذیرد؛ فیلم میگوید یک پدر عصبی و خشن بهتر از #بیپدر ی است و خانواده باید کامل باشد.
✅ در این فیلم #قهرمان یک نفر نیست، بلکه یک خانواده است. همه اعضای این خانواده به پیروزی میرسند و در سکانسهای نهایی پدر و پسر هستند که مشترکا آخرین ضربات را میزنند و آخرین موجود قاتل را میکشند. #خانواده_قهرمان یکی از ایدههای این فیلم است.
✅ دختر برای تولید سم فقط به پدرش #اعتماد و تکیه میکند؛ پدر او هم برای کشتن آن موجودات قاتل به پدر خودش تکیه میکند؛ اصلیترین کسی که به نظریات دنیل #اعتماد میکند و برای جنگ با موجوداد قاتل کمکش میکند، پدر اوست.
فیلم میگوید #اعتماد_خانواده و #پیوستگی_خانواده جای دیگری یافت نمیشود و همین عامل اصلی #موفقیت_خانواده است.
لا أدري
@Qalam_gah
بسم الله الرحمن الرحیم
💎 مردم مهماند - ۱ 💎
آیهای که تصویرش را میبینیم، آیه ۱۱۲ سوره #آلعمران است. آیات قبل پیرامون #اهل_کتاب است، پس این آیه هم مربوط به اهل کتاب (احتمالا یهودیان؛ به دلیل شباهت محتوای آیه با آیه ۶۱ سوره #بقره) است. مفسرین گفتهاند که این آیه دلیل ذلت تشریعی و تکوینی اهل کتاب (#یهود) است.
💡 ترجمه آیةالله #مکارم_شیرازی:
آنها هر كجا يافت شوند مهر ذلت بر آنان خورده است، مگر با ارتباط به خدا (و تجديد نظر در روش ناپسند خود) و (يا) با ارتباط به مردم (و وابستگی به اين و آن) و در خشم خدا مسكن گزيده اند، و مهر بيچارگی بر آنها زده شده، چرا كه آنها به آيات خدا كفر ميورزند و پيامبران را به ناحق ميكشند اينها به خاطر آن است كه گناه ميكنند و (به حقوق دگران) تجاوز مينمودند.
⚡️ قسمتهای داخل کمانک را مترجم برای کمک به فهم بهتر متن به آن افزوده است و جزو متن #قرآن نیست.
بحث من پیرامون «حبل من الناس» است.
برخی مفسرین آنرا #امیرالمؤمنین دانستهاند و برخی جزیه و خراج و سرسپردگی به #حکومت_اسلامی گفتهاند. بعضی از مفسرین هم به صورت کلی «ارتباط با مردم» ترجمه کردهاند.
#علامه_طباطبایی در #تفسیر گرانسنگ #المیزان این بخش را اینگونه ترجمه کرده است:
... مگر اينكه متوسل به خدا و يا به وسيلهای مردمی بشوند و زورمندانی از ايشان حمايت كند ...
ایشان هم مانند اکثر (همه) مفسرین در ترجمه یک کلمه «یا» افزودهاند که دلیلش را در متن تفسیر ایشان نیافتم.
#مردم_مهماند ادامه دارد 👇 ...
لا أدري
@Qalam_gah
💎 مردم مهماند - ۲ 💎
در متن عربی آیه ۱۱۲ سوره #آلعمران میبینیم که «حبل من الناس» با یک «و» به «حبل من الله» وصل (عطف) شده است.
درباره این «و» و «یا» میتوان چند فرضیه مطرح کرد:
🔸 #ریسمان_الهی و ریسمان مردمی باید در کنار هم باشند تا مانع ذلت شوند؛ و هیچ کدام به تنهایی رفع ذلت نمیکنند.
یعنی ریسمان الهی (فرض کن #اسلام یا #ولایت_امیرالمؤمنین) به تنهایی کافی نیست و ارتباط با مردم هم باید باشد تا با تمسک به این دو ریسمان عزت بیابند.
این فرضیه به وضوح غلط است و شاید متضمن نوعی #شرک باشد!
🔸 مثل غالب (همه) مفسرین «و» را به «یا» ترجمه کنیم و بگوییم به جز اسلام آوردن راه دیگری هم برای خلاصی از ذلت (یا کاستن از شدت زبونی و خواری) وجود دارد و آن #ریسمان_مردمی است.
مفسرین این رشته را به پیوند با زورمندان، قرارگرفتن تحت ذمه حکومت اسلامی یا همپیمانان حکومت اسلامی و مانند اینها ترجمه کردهاند که جای بحث دارد و قطعا نمیتواند به تنهایی رافع ذلت الهی، معنوی و اخروی باشد و حداکثر این است که ذلت دنیوی و عرفی را کاهش بدهد؛ چه بسا یکی از موارد مورد نظر آیه همین باشد.
🔸 بگوییم این «و» معنایش قرارگرفتن ریسمان مردمی در کنار ریسمان الهی نیست؛ بلکه در طول هم هستند و به معنای بیان جزء از کل یا مصداق اصلی و عملی آن قاعده کلی (آویختن به ریسمان الهی) است.
یعنی پیوند خوردن به ریسمانی از مردم مصداق اصلی و عملی پیوستن به ریسمان الهی است.
من قطعا شایستگی کافی برای اعلام نظر درباره احتمالات بالا را ندارم ولی آن چیزی که از این آیه کریمه میفهمم این است که «به هر روی #مردم_مهماند و باید در محاسبات مادی و معنوی (تشریعی و تکوینی) جایگاه مهمی داشته باشند»
#مردم_مهماند ادامه دارد 👇 ...
لا أدري
@Qalam_gah
بعد از اینکه بخش اول و دوم #مردم_مهماند را آماده کردم، قبل از ارسال در کانال، به دو روحانی بزرگوار ارائه دادم.
بخشی از نکات ایشان را در ویرایش دو بخش اول به کار بردم و بخش دیگری را هم انشاءالله در بخش سوم ارائه خواهم کرد.
و من الله التوفیق
لا أدري
@Qalam_gah
💎 مردم مهماند -۳ 💎
در کنار بحث از «حبل من الناس»، لازم است کمی به مفهوم «ضربت علیهم الذلة» هم بپردازیم.
💡 ضربت علیهم الذلة تقریبا به معنی «زبونی بر آنان چنبره زده» است.
🧐 حال پرسش این است که کدام خواری؟
❔خواری عرفی دنیوی و مادی؟
❔خواری و ذلت معنوی و اخروی؟
❔یا ذلت و زبونی دنیا و آخرت با هم؟
🔰 اگر فرض کنیم مراد این آیه فقط ذلت معنوی و اخروی است، چگونه ریسمان مردمی میتواند عزتبخش باشد؟ کدام #ریسمان_مردمی این توان و خاصیت را دارد؟!
معتقدیم که چنگ زدن به #ریسمان_الهی، اگر با لوازم و ضروریاتش صورت بگیرد، قطعا در دنیا و آخرت عزتبخش است؛ چرا که «... وَلِلَّهِ العِزَّةُ وَلِرَسولِهِ وَلِلمُؤمِنينَ ...» (آیه ۸ سوره #منافقین) 💪
🔰 اگر فرض کنیم که مراد آیه فقط ذلت دنیوی و عرفی باشد، آنگاه میتوانیم ادعا کنیم که خداوند متعال این واقعیت را بیان کرده است که «پیوند با مردم میتواند (نه لزوما و نه قطعا) رفع ذلت دنیوی کند»؛ و این پرسش آشکار میشود که «پیوند با مردم چگونه باید باشد؟»
#مردم_مهماند ادامه دارد ...
لا أدري
@Qalam_gah
💎 مردم مهماند -۴ 💎
برخی مفسرین، مراد از #اهل_کتاب در این آیه (۱۱۲ سوره #آلعمران ) را #بنی_اسرائیل دانستهاند به قرینهی آنکه مشابه این متن در پی داستان بنیاسرائیل در آیات ۴۰ تا ۶۱ سوره #بقره آمده است.
اگر این سخن را بپذیریم، نکتهای جلوهگر میشود:
😡 بنیاسرائیل هم با خدا در افتادند و هم با مردم. 😡
👺 آنان چه در عصر پیامبرانی که از قوم و نژاد خودشان بودند و چه بعد از آن تا عصر #پیامبر_اعظم، با پیامبران خدا دشمنی کردند و بنا بر ظاهر متن قرآن (۶۱ بقره و ۱۱۲ #آلعمران و ...) در پیامبرکشی استمرار داشتند.
🧟♂ علاوه بر این، بنیاسرائیل خود را #قوم_برتر میدانستند و نه تنها با مردم غیر از نژاد خودشان رفتار درستی نداشتند، بلکه به گواهی قرآن (۸۳ #بقره) در میان شاخههای مختلف خودشان هم رفتار برادرانهای نداشتند!
حال میتوان ادعا کرد که شاید یکی از موارد مورد نظر این آیه این باشد:
این بنیاسرائیل پیامبرکش وخودبرتربین باید دو ایراد اساسیاش را برطرف کند، وگرنه همیشه در چنبره ذلت باقی میماند؛ هم باید دست از دشمنی با خدا (و رسولان الهی) بردارد و هم مردم را به رسمیت بشناسد و با آنان پیوند بخورد.
پس #مردم_مهماند حتی اگر خود خدا به شما گفته باشد که تو را بر عالمین برتری (یا ترجیح) دادم.
#مردم_مهماند ادامه دارد ...
لا أدري
@Qalam_gah
عیدتون مبارک 🌺
اعیادتون مبارک 🌸
میلاد امام #موسی_کاظم، بابالحوائج و ولینعمت حقیقی #ما_ایرانیها، مبارک. 💐
ما ایرانیها، در بسیاری از شهرها و روستاها میزبان و شاید به تعبیر درستتر مهمان فرزندان و نوادگان #امام_کاظم هستیم و از سفره گسترده امام هفتم خوشهچینی میکنیم.
انشاءالله در شناخت و بهرهبرداری از معارف ایشان بیشتر کوشش کنیم.
💎 حدیث از #امام_کاظم درباره جدیت و #تلاش 💎
💡 عَلَیکَ بِالجِدِّ وَ لا تُخرِجَنَّ نَفسَکَ مِن حَدِّ التَّقصیرِ فی عِبادَةِ اللهِ وَ طاعَتِهِ فَاِنَّ اللهَ تَعالىٰ لا یُعبَدُ حَقَّ عِبادَتِه.
📖 بر تو باد به تلاش و کوشش و [اینکه به زعم باطلت] خود را از مرز کوتاهی در عبادت خدا و بندگی او خارج نسازی؛ پس به درستی که خداوند والا آن گونه که شایسته است بندگی نمیشود.»
شرح حدیث توسط #امام_خامنهای در پست بعدی 👇
لا أدري
@Qalam_gah
💎 شرح حدیثی از حضرت موسیبن جعفر، توسط #امام_خامنهای در ابتدای #درس_خارج فقه (۱۵مهر۹۷) 💎
توصیه #امام_کاظم علیهالسلام به تلاش تام و تمام؛
💡عَلَیکَ بِالجِدِّ وَ لا تُخرِجَنَّ نَفسَکَ مِن حَدِّ التَّقصیرِ فی عِبادَةِ اللهِ وَ طاعَتِهِ فَاِنَّ اللهَ تَعالىٰ لا یُعبَدُ حَقَّ عِبادَتِه.(۱)💡
🔸 عَلَیکَ بِالجِد
این روایت از حضرت موسیبنجعفر است و سندش، سند بسیار معتبری است و صحیح است که توصیه میفرمایند به «جدّیّت»؛ جدّیّت یعنی تلاشِ تام و تمام؛ [یعنی] هر چه میتوانید #تلاش کنید. جِدّ در مقابل هزل(۲) نیست، در مقابل وهن(۳) است، [به معنی] سستیکردن، عدم مبالات؛ قَوِّ عَلى خِدمَتِکَ جَوارِحی وَ اشدُد عَلَى العَزیمَةِ جَوانِحی وَ هَب لِیَ الجِدَّ فی خَشیَتِکَ وَ الدَّوامَ فِی الِاتِّصالِ بِخِدمَتِک.(۴) میفرمایند در رفتارِ دوران حیات خود، در مقابل وظیفه، در مقابل پروردگار دارای جِدّ باش!
🔸 وَ لا تُخرِجَنَّ نَفسَکَ مِن حَدِّ التَّقصیرِ فی عِبادَةِ اللهِ وَ طاعَتِه
این هم مکمّل و دنبالهی همان جِدّ است؛ میفرماید که خودت را از اندازهی یک آدمِ مقصّر خارج نکن، خودت را از حدّ تقصیر در عبادتِ خدا بیرون نیاور؛ یعنی هیچ وقت گمان نکن که خب، ما دیگر آن کاری که باید بکنیم، انجام دادهایم؛ ما دیگر آن وظیفهی لازم را در قِبال پروردگار انجام دادهایم؛ نه، هیچ وقت چنین چیزی برای من و شما پیش نمیآید؛ ما همیشه در مقابل خدای متعال، دچار تقصیر و کوتاهی هستیم. مغفرت الهی و گذشت الهی، مورد نیاز صدّیقین و اولیای معصومین است؛ یعنی آنها هم «ما عَبَدناکَ حَقَّ عِبادَتِک»،(۵) حقّ عبادت الهی را، حقّ اطاعت الهی را بهجا نیاوردند؛ با اینکه همهی وجودشان غرق در عبادت و محبّت و معرفت الهی است، در عین حال «ما عَبَدناکَ حَقَّ عِبادَتِکَ وَ ما عَرَفناکَ حَقَّ مَعرِفَتِک»؛(۶) بنابراین میفرماید که «وَ لا تُخرِجَنَّ نَفسَکَ مِن حَدِّ التَّقصیرِ فی عِبادَةِ اللهِ وَ طاعَتِه».
🔸 فَاِنَّ اللهَ تَعالىٰ لا یُعبَدُ حَقَّ عِبادَتِه
بعد برای همین مطلب که شما همیشه در محدودهی مقصّرین -[یعنی] تقصیرکنندگان- قرار دارید، استدلال ذکر میفرمایند: خدای متعال آن چنان که مشایستهی عبادت او است، هرگز عبادت نمیشود! ما یک کاری میکنیم، [برای] یک وظیفهای، یک راهی که در مقابل ما گذاشتهاند، تلاشی میکنیم که باید این تلاش را بکنیم؛ هیچ وقت گمان نکنید که حالا آن کاری را که ما باید بکنیم، انجام دادهایم، ما حقّ بندگی را انجام دادهایم؛ نه، هیچ وقت چنین چیزی را تصوّر نکنید. خیلی جهالت میخواهد که انسان به صِرف چند حسنهای که انجام میدهد، کار خوبی که انجام میدهد، خودش را قانع کند بگوید: خب، دیگر الحمدﷲ ما فلان قدر صدقه که در روز میدهیم، نماز شب هم که میخوانیم، در فلان اداره هم که مشغول کار و تلاش هستیم، دیگر کارمان را انجام دادهایم؛ نخیر، ما مقصّریم، تقصیر داریم در قبال آنچه تکلیف و وظیفهی ما است. عرض کردم که سند این روایت، یک سند بسیار معتبری است و انسان در بین این روایات اخلاقی و مانند اینها کمتر سند به این محکمی مشاهده میکند.
۱) امالی طوسی، مجلس هشتم، ص ۲۱۱؛ «حضرت موسیبنجعفر (علیه السّلام) فرمود: بر تو باد به تلاش و کوشش و [اینکه به زعم باطلت] خود را از مرز کوتاهی در عبادت خدا و بندگی او خارج نسازی؛ پس به درستی که خداوند والا آن گونه که شایسته است بندگی نمیشود.»
۲) شوخی
۳) سستی
۴) مصباح المتهجّد، ج ۲، ص ۸۴۹
۵) صحیفهی سجّادیّه، دعای سوّم؛ «هرگز آن چنان که شایستهی تو است، بندگیات نکردیم.»
۶) بحارالانوار، ج ۶۶، ص ۲۹۲
https://farsi.khamenei.ir/speech-content?id=45942
لاأدري
@Qalam_gah
💎 هوا بهاری میشود؟ 💎
چند روزی هست که هوای #تهران تغییر کرده و بر خلاف روال این فصل سال، خنکتر شده و گهگاه رگباری از #باران_رحمت نازل میشود.
در این روزها، که با هفته پایانی #دولت_نحس #روحانی مقارن شده، نسیم خنکی به تناوب میوزد و جان آتش گرفته ما در این تابستان ۸ساله را با خنکای دلچسبی نوازش میدهد.
گویا آسمان تهران هم برای انزال (بلکه ازاله) یک #فرعون متکبر و منافق از تخت سلطنتش خرسند و بیقرار است.
لا أدري
@Qalam_gah
قلمگاه
💎 هوا بهاری میشود؟ 💎 چند روزی هست که هوای #تهران تغییر کرده و بر خلاف روال این فصل سال، خنکتر شده
💎 هوا بهاری میشود؟ -۲ 💎
بعد از نوشتن متن کوتاه قبلی، برخی از دوستان قدیم محبت کردند و مرا نواختند. یکی از ایشان فرمودند که «زیاد دلخوش نباش» و دیگری بعد از شمارش مناصب مختلف جناب حسن #فرعون و مدت آنها چنین نوشته:
«اگر فکر میکنید یه موجود عجیب و غریبی از مریخ اومده و شده رییس جمهور و فرعونه و غیره، محض اطلاع اینا رو گفتم که بدونید نه خیر، اتفاقا ایشون دقیقا خودِ خودِ جمهوری اسلامی بوده و هست. ایشون دقیقا نماد این نظام و خروجی و مورد اعتماد این ساختاره.
خوبه به جای بد و بیراه گفتن به یک فرد، به ریشه های تولید این افراد از دل این ساختار فکر کنیم.»
نکته آن دوست 👆 و پاسخش 👇 را اینجا مینویسم:
🔸اول/ سلام؛ خدا قوت برادر؛ اعیاد گذشته و ایام آینده، به ویژه #مباهله، مبارک. 💐
🔸دوم/ من فقط اعلام وضعیت هواشناسی کردم؛ انصافا چند روزه که هوا بهاری شده؛ یکی دو شب پیش کولر خاموش که هیچ، از سرما پتو لازم شدم 😁
🔸سوم/ #جمهوری_اسلامی، مثل یک #جوان، بلکه نوجوان، چهلسالهایست که از بدو تولد یتیم بوده؛ خیلی چیزها را در حال تجربه کردن است و خیلیها برای فریب و انحرافش نقشه کشیدهاند. لغزیده و خطا کرده و پشیمان شده و از بعضی تصمیمات برگشته. جمهوری اسلامی معصوم نیست ولی انشاءالله عاقل و عبرتبین، و خوداصلاحگر، هست.
🔸چهارم/ در حالت کلی؛ زمانی را برای قضاوت درباره یک #مجموعه_انسانی (سیستم اجتماعی) مناسب میدانم که
«حداقل طی یک دوره مدیریتی، اداره سیستم توسط تربیتشدگان همان سیستم صورت گرفته باشد.»
با این دیدگاه؛ چهل سال برای ارزیابی و نمرهدهی به موفقیت هر نظام حکومتیای، چه در عرصه صحت و #خودسازگار بودن نظریات زیربنایی آن حکومت و چه در عرصه #کارآمدی این نظریات، کم است.
در مورد جمهوری اسلامی حداقل باید تا #1408 (و شاید #1416) برای موفقیت #تلاش و برای ارزیابی نتایج #صبر کنیم و سپس درباره موفقیت یا عدم موفقیت #زمامدار ی #دهه_شصتی ها و #دهه_هفتادی های نظام نظر بدهیم.
🔸 پنجم/ یک چیزی که شاید شما «خود خود جمهوری اسلامی» بدانیدش و من #وصله_ناجور مینامم، #اندیشه_هاشمی است؛ معتقدم بعد از مرگ آقای هاشمی رفسنجانی، حداقل یک دهه زمان لازم است تا لکههای اندیشه #غیر_انقلابی او از تار و پود #نظام_انقلابی جمهوری اسلامی شسته شود.
پانویس ۱: البته از این لکههای اندیشهای باز هم در نظام داشته و داریم ولی به نظرم هیچ کدام به قوت و چسبندگی اندیشههای #هاشمی_رفسنجانی نبوده و نخواهند بود؛ حتی ...
پانویس ۲: جهت روشنگری، منزل ما شمال تهران نیست بلکه پایینتر از خیابان انقلاب است. برچسب شمال شهری و مرفه بیدرد و مشابهاتش بهم نمیچسبه 😉
لا أدري
@Qalam_gah
قلمگاه
💎 هاشمیزدایی از نظام -۱ 💎
💡 در انتهای متنی که به مناسبت آخرین روزهای کاری #دولت_نحس منتشر کردم، اشارهای گذرا به زدودن آثار اندیشه آقای هاشمی رفسنجانی از #نظام_انقلابی داشتم؛ با عنایت دوستان و همچنین به مناسبت انتشار سخنان منتشر نشده #امام_خامنهای و آقای هاشمی (تصویر بالا)، این موضوع را اندکی تفصیل میدهم و شاید در آینده شرح بیشتری بنویسم.
🔸 شستشوی تار و پود نظام از #اندیشه_هاشمی روندی دارد که باید طی شود و کار یک روز و دو روز نیست.
🔸 این اندیشه محدود به یک نفر و یک حزب نیست؛ بلکه با توجه به حضور طولانی مدت آقای #هاشمی_رفسنجانی و همفکرانش در مناصب مختلف و کلیدی جمهوری اسلامی، #بدنه_اجتماعی دیدگاه آنان گسترش یافته و در میان اقشار مختلف نفوذ و هوادار پیدا کرده است.
البته هواداری از این دیدگاه محدود به #انقلابیون_دیروز و خستگان امروز نیست؛ بلکه طبیعی است که این اندیشه در میان مذهبیهای #غیر_انقلابی، مخالف نهضت #امام_خمینی، و ضد #براندازی حکومت #پهلوی، نیز هوادارانی داشته باشد.
🔸 از سوی دیگر، یک اندیشه محدود به یکی دو گزارهی معدود و معین نیست. در #اندیشه_هاشمی #غربگرا یی در کنار تبدیل جمهوری اسلامی به یک عضو عادی و معمولی جامعه جهانی و یکی مثل بقیه و ساختن #ژاپن_اسلامی یا مالزی (یا حتا ترکیه) شیعه است و این دو در کنار حذف نهادها و #ساختارهای_انقلابی قرار دارند.
🔸 پاکسازی #جمهوری_اسلامی از این دیدگاه غیر انقلابی، ابعاد مختلفی دارد.
❕هم باید #خودباوری را تقویت کنیم و هم باید زمینه استفاده از #تجربیات_غرب را فراهم کنیم.
❕هم باید از #فلسطین و #سوریه و #افغانستان و ... حمایت کنیم و هم با #شوروی و #روسیه و #انگلیس و #فرانسه و حتی #آمریکا گفتگو، #مذاکره و حتی همکاری مقطعی داشته باشیم.
❕هم باید مثل همه دنیا در #طب_مدرن پیشرفت کنیم و #واکسن بسازیم و هم باید مجال پیشرفت، گسترش و تبلیغ #میراث_پزشکی خودمان را فراهم کنیم.
❕هم باید #ساختار_رسمی وزارتخانه و اداره کل و ... را برای رتق و فتق روزمره امور داشته باشیم و هم باید #گروههای_جهادی را پر و بال بدهیم تا کارها روی زمین نماند.
💡 همه اینها کمک میکند که نفی و اثبات دو اندیشه در کنار یکدیگر قرار بگیرد و مردم رشد کنند و انتخاب کنند؛ فراموش نمیکنیم که #مردم_مهماند و پیراستن افکار و عواطف عموم مردم از #غرب و #غرب_گرا یی #تلاش و #صبر توأمان میخواهد.
لا أدري
@Qalam_gah
بسم الله الرحمن الرحیم
💎 بررسی محتوای یک کتاب -۱ 💎
کتاب #تبار_انحراف، جلد اول
چند روز پیش فرصت پیدا کردم که #کتاب تبار انحراف را بخوانم.
🔸 دو سوم ابتدایی کتاب مربوط به پیامبران پیش از پیامبر اعظم است و محتوای جذاب و جدیدی برایم نداشت. به همین دلیل کل کتاب را با سرعت زیاد و #مطالعه_روزنامهوار -تقریبا ۲۵۰ صفحه در ۳ ساعت- خواندم.
🔸 تقریبا یک سوم نهایی کتاب پیرامون توطئهها و دسیسههای قوم #یهود در سالهای منتهی به میلاد پیامبر اعظم و دوران پیش و پس از اعلام پیامبری آن حضرت -درودهای خدا بر او خاندانش باد- نوشته شده است.
این بخش از کتاب بیش از آنکه گزارههای ارزشمند تاریخی درباره نقش یهودیان در وقایع آن دوره از #تاریخ به خواننده بدهد، پرسشهایی را در این زمینه مطرح میکند و در پاسخ به آنها فرضیههایی را ارائه میدهد.
فرضیاتی که در این کتاب نه تنها اثبات نشدهاند، بلکه گاه با استدلالهای ناقص و بسیار ضعیف میتوانند به تقویت نظریه #توهم_توطئه دامن بزنند.
در برخی موارد نیز ادعاهای کتاب ظاهر توهین به شخص #پیامبر_اعظم -صلواتالله و سلامه علیه و آله- را به خود میگیرند.
🔸 این کتاب دو جلد دیگر هم دارد که من نخواندهام.
جلد دوم به نقش قوم یهود در #عصر_خلفا اختصاص دارد (و گویا هنوز منتشر نشده!)
جلد سوم به تأثیرات یهودیان در دوران #امیرالمؤمنین، امام #حسن_مجتبی، و #امام_حسین تا #عاشورا و پس از آن تا پایان سلسله پادشاهی #امویان میپردازد.
🔸 به نظر میرسد که دستاندرکاران کتاب تبار انحراف برای کاهش حجم کتاب و پوشش همه مسائل کلی، از پرداختن به بسیاری از جزئیات صرف نظر کردهاند.
شاید مسئله دیگری که دست تهیهکنندگان کتاب را بسته، تعصبات بیجا پیرامون برخی از #صحابه باشد؛ که همیشه قلمها را کند کرده و مانع صراحت تاریخنگاران و شفافیت تاریخ شده است.
💡 به همین دلیل، فقط میتوان مرور سریع و گرفتن سرنخهایی از این کتاب را برای تحقیق در تاریخ #صدر_اسلام، و یافتن رد پای دشمنترین دشمنان اهل ایمان در حوادث گوناگون، به دوستان توصیه کرد؛ نه بیشتر. 💡
❗️پانویس ۱: تبار انحراف از کتابهایی است که مدتها پیش تهیه کرده بودم ولی در اولویت مطالعهام نبوده و فرصتی برای مطالعهاش فراهم نشده بود؛ تا اینکه به صورت اتفاقی لابلای کتابهای #کتابخانهام به چشمم خورد و کتاب را دستم گرفتم.
❗️پانویس ۲: #صهیونیسم_جهانی نظریه توهم توطئه را طراحی و ترویج کرده تا مخالفینش را به آن متهم کند.
لا أدري
@Qalam_gah
💎 لا أدري 💎
شماری از دوستان پیرامون «لا أدري» پرسشهایی داشتند.
💡 باید عرض کنم که نوشتههای من، در بهترین حالت ناقصند و کامل نیستند؛ تازه اگر درست باشند و غلط نداشته باشند.
چه بسیار نوشتههایی که تنها چند روز بعد از نوشتنشان هنگام بازخوانیشان متوجه اشتباهات بزرگی شدم. 😲
لا أدري یادآوری این نکته به خودم و دیگران است که نمیدانم.
🔥دانش من کامل نیست و چه بسا دانستههایی که عین جهل هستند.🔥
لا أدري
کانال قلمگاه در سه پیامرسان ایتا، بله و تلگرام بهروزرسانی میشود:
eitaa.com/Qalam_gah
https://ble.ir/Qalam_gah
https://t.me/Qalam_gah
💎 نمایندگی مردم در رأس امور؟ 💎
💡شنیده میشود که برخی از نمایندههای مجلس به فکر استعفا از #مجلس_شورا ی اسلامی و ورود به مناصب دیگر هستند.
🔸این یک ماجرای تکراری است و هر بار که #دولت جدیدی تشکیل میشود، تعدادی از ساکنین بهارستان به پاستور و اقمارش اسبابکشی میکنند.
🔸اینکه مجلسیآدم، صندلیهای دیگر را به صندلیهای بهارستان ترجیح میدهد، ممکن است دلایل مختلفی داشته باشد؛ و من امیدوارم که دو علت زیر نباشد:
🔥 او صرفا یک مجلسیآدم است و خود را #نماینده_مردم نمیداند. به همین دلیل تعهدی نسبت به مردم ندارد و بار وکالت مردم را به راحتی بر زمین میگذارد.
🔥 غیر از اینکه او ارزشی برای مردم قائل نیست، مجلس شورای اسلامی را هم در رأس امور نمیداند و صندلیهای دیگر را بالاتر و والاترهای صندلیهای بهارستان میداند.
لا أدري
@Qalam_gah
بسم رب الحسین
تفریبا دو هفته از آخرین متنی که نوشتم میگذرد. بیشتر این فاصله زمانی، به خاطر محرم بود.
انشاءالله از امروز دوباره در خدمتتان هستم.
یا حسین
لا أدري
@Qalam_gah
قلمگاه
💎 لا أدري 💎 شماری از دوستان پیرامون «لا أدري» پرسشهایی داشتند. 💡 باید عرض کنم که نوشتههای من، در
💎 لا أدري 💎
متن زیر خلاصه متنیست درباره #لا_أدري که به صورت اتفاقی به دستم رسید:
... الان که دارم این متن را می نویسم در میان دانشجویانم سه پایان نامه در این موضوع [=افغانستان] در حال اجرا دارم. ... اما می گویم نمی دانم.
... «من نمی دانم» من به این معنا نیست که نمی توانم چند بند بنویسم. از پیچیدگی بسیار حکایت می کند. سکوتی از سر استیصال در پیچیدگی ها.
اما با دیدن پست قبل، برخی مخاطبان کانال را ترک کردند، شاید از این جهت که «نمی دانم» اساسا در جامعه ما حرف بدی است.
ای کاش «نمی دانم» به امری رایج بدل شود.
کل متن را در نشانی زیر بخوانید:
https://eitaa.com/hamidrezamaghsoodi/3238