#معرفی_کتاب
💠عنوان کتاب:
الاعتداء الإلكتروني – دراسة فقهيَّة
بررسی فقهی حمله سایبری
✍️ نویسنده: عبد العزيز بن إبراهيم بن محمد الشبل
🗒 تعداد صفحات: 270
🔹این کتاب در قالب یک مقدمه و سه بخش اصلی نگاشته شده است: (1) حمله سایبری و حوزه مالی؛ (2) حمله سایبری و تعرض به آبرو و جان کاربران؛ (3) احکام کلی حمله سایبری.
🔸 نویسنده در بخش نخست به مسائل مربوط به حمله سایبری که حوزه مالی را تحت تأثیر قرار داده میپردازد. این بخش دارای پنج فصل میباشد. در فصل اول به نحوه سوءاستفاده مادی و معنوی از برنامههای کاربردی در فضای سایبری در جهت سرقت مال یا اطلاعات کاربران اشاره میکند.
🔹در بخش دوم، پژوهشگر مسائل مربوط به حمله به جان و آبروی کاربران را مدّنظر قرار داده است. فصل اول این بخش به نحوه سوءاستفاده از اطلاعات شخصی که منجر به از بین رفتن آبرو یا حتی مردن یک کاربر شده اختصاص دارد؛ نگارنده در فصل دوم تهمت و افترا زدن در فضای سایبر، انتشار عکس یا فیلمهای خصوصی افراد را بررسی کرده و حکم فقهی آن را بیان میکند.
🔸محقق در بخش سوم به احکام کلی حمله سایبری اشاره میکند. در فصل نخست به عوامل شکلگیری حمله سایبری مانند: سهل انگاری کابران، تشویق و تحریک افراد سودجو، و آموزش روشهای آن میپردازد. فصل دوم به روشهای شناخت حمله سایبری پرداخته و دو روش، ردیابی از طریق آثار حمله و ادعای خود حملهکننده را مطرح میکند؛ او در فصل سوم حکم فقهی پنهانکاری و عدم اطلاع به نهادهای مسئول این حملات را بررسی میکند.
#فقه #حمله_سایبری
✅ دفتر مطالعات اسلامی و ارتباطات حوزوی پژوهشگاه فضای مجازی
🌐 @oisc_majazi
💻 نشست «اخلاق و ادب اسلامی در فضای مجازی» برگزار شد
✅ سومین نشست از سلسله نشستهای علمی «جهان اسلام در عصر فضای مجازی» با موضوع «اخلاق و ادب اسلامی در فضای مجازی»، به همت دفتر مطالعات اسلامی و ارتباطات حوزوی پژوهشگاه فضای مجازی و به صورت مجازی، برخط و به زبان انگلیسی برگزار شد.
✔️واژگان و مفردات مسئله اخلاق
✔️معضل تمایز بین امور غیر اخلاقی و غیر قانونی
✔️درک اصول اخلاقی، یکی از الزامات پیشرفت فناوری
✔️آموزههای اخلاقی فرهنگ غرب در استفاده از فضای مجازی
✔️ آموزههای اخلاقی اسلام در استفاده از فضای مجازی
💡 مشروح رویداد:
yun.ir/r2lt1g
#بین_الملل #نشست_علمی #اخلاق_مجازی
✅ دفتر مطالعات اسلامی و ارتباطات حوزوی پژوهشگاه فضای مجازی
🌐 @oisc_majazi
گزینه جدید کاربران در فیسبوک: التماس دعا!
🔹شبکه اجتماعی فیسبوک به تازگی گزینه جدیدی را به طور آزمایشی فعال کرده است که به کاربران امکان میدهد از اعضای گروههای فیسبوک درخواست دعا کنند و دیگر کاربران هم میتوانند به این درخواستها با دعای خود پاسخ بدهند.
🔸ایده اینگونه پستها در دوران همهگیری کرونا و تلاشهای گوناگون کاربران برای حفظ ارتباط با هم در عین دوری از یکدیگر به وجود آمد. ریاست بخش همکاریهای دینی جهانی در فیسبوک میگوید: ماموریت ما این است که امکان اجتماعسازی را برای مردم فراهم آوریم و این ماموریت بزرگترین اجتماع جهان یعنی اجتماع دینی را هم در بر میگیرد.
♦️به گفته فیسبوک، پستهای التماس دعا فعلا برای تعداد محدودی از گروهها در ایالات متحده فعال است که معیار انتخاب این گروهها اعلام نشده است. با این گزینه مدیران گروهها میتوانند از اعضای گروه برای موضوعی خاص درخواست دعا کنند و اعضا هم میتوانند با کلیک کردن روی دکمه «دعا» (pray) به درخواست فرستنده اصلی پاسخ بدهند یا به شکل دیگری واکنش نشان دهند و یا نظر خود را درج کنند.
#فیس_بوک #دعا
🌐 تهیه شده در واحد بینالملل
✅ دفتر مطالعات اسلامی و ارتباطات حوزوی پژوهشگاه فضای مجازی
🌐 @oisc_majazi
💠یادداشتی در مورد فیلم "SEARCHING" (جستجو)
➖کارگردان: آنیش چاگانتی
➖نویسنده: آنیش چاگانتی، سو اوهانیان
➖بازیگران: جان یوهان چو (بازیگر سگ را بجنبان)، دبرا مسینگ
➖ساخت: ۲۰۱۸، ایالات متحده
➖هزینه ساخت: هشتصد هزار دلار
➖فروش: ۷۵/۴ میلیون دلار
➖توزیع کننده: سونی پیکچرز
✍ به قلم: حجت الاسلام دکتر انبیائی
👇👇
یادداشتی در مورد فیلم "SEARCHING" (جستجو)
✍️ به قلم: حجت الاسلام دکتر انبیائی
💠 فیلم سینمایی "جستجو" ساخته کارگردان گمنام آنیش چاگانتی داستان پدری است که به دنبال دختر گمشده خود می گردد. پدری که هر چند در زمان معاصر نفس می کشد، اما مؤلفه های زندگی در عصر ارتباطات را کاملاً درک نکرده است.
🔹 کیم هر چند که نسبت به اکثر والدین اطلاعات بیشتری نسبت به علوم رایانه و شبکه های اجتماعی دارد، اما همچنان ناتوان از درک احساسات دختر ۱۶ساله خود است، دختری که در #زیست_بوم (اکوسیستم) جدیدی بزرگ شده که ماهیتاً متفاوت از زیست بوم کهنی است که ما والدین در آن پرورش یافته ایم.
🔹 موجود زنده برای بقاء در یک زیست بوم جدید، باید فهم صحیحی از آن پیدا کرده و تمامی ارگان های خود را هماهنگ با آن سازد، حقیقتی که هنوز برای بسیاری از ما والدین روشن نشده است و شورمندانه آنکه در سطح تصمیم گیری برخی از مدیران جامعه نیز مغفول مانده که همچنان این تغییرات کلان را تغییری موردی در زیست بوم کهن تفسیر میکنند.
🔹 فیلم به خوبی نشان می دهد که تحقیق و جستجو در این زیست بوم جدید کاملاً متفاوت از محیط سنتی بوده و کیم صرفاً به سبب توانمندی خود در #اوسینت (osint) است که می تواند به سرنخ هایی از دختر گمشده خود برسد. مشابه این پدیده حوزه های آموزش، تربیت، امنیت، تجارت، حکمرانی و ... را فراگرفته که نیازمند نگاهی نو در تمامی این حوزه ها می باشد.
🔹 سؤال مهمی که بیننده باید در پایان فیلم از خود بپرسد آن است که هر چند ورود به زیست بوم جدید نیازمند تغییر در بسیاری از رویکردها می باشد، اما این تغییرات به چه بهائی صورت میپذیرد؟ کدام بخش از هستی انسان در این بین قربانی می شود و چگونه می توان در این زیست بوم جدید همچنان «انسان» بود.
🎓تهیه شده در واحد آموزش
#زیست_بوم #آموزش #اخلاق_مجازی #فیلم_نشست
✅ دفتر مطالعات اسلامی و ارتباطات حوزوی پژوهشگاه فضای مجازی
🌐 @oisc_majazi
درباره اوسینت.docx
26.5K
💠 ارائه دهنده: محمد اسماعیل حسنی
💠 موضوع: اوسینت(OSINT) با محوریت فیلم سینمایی «جستجو»
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
"محمد کشوری" از منتقدان طرح صیانت :
طبق این پیش نویس، پلتفرمهای خارجی باید ۱۴ تعهد را بپذیرند که یکی از آنها احراز هویت اجباری کاربران برای همه خدمات؛ هیچ پلتفرم خارجی این شرط را نمیپذیرد و داخلیها هم از دست میروند.
#طرح_صیانت
✅ دفتر مطالعات اسلامی و ارتباطات حوزوی پژوهشگاه فضای مجازی
🌐 @oisc_majazi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
پاسخ سید عباس مرادی، یکی از تدوینگران "طرح صیانت" به سوالات اساسی مردم پیرامون این موضوع
هدف این طرح، تامین امنیت کاربران ایرانیست تا امریکا نتواند هر محتوایی که مغایر تعاریف خودش بود را حذف کند.
#طرح_صیانت
✅ دفتر مطالعات اسلامی و ارتباطات حوزوی پژوهشگاه فضای مجازی
🌐 @oisc_majazi
🔵 گفتگوی اختصاصی دفتر مطالعات اسلامی پژوهشگاه فضای مجازی با ابراهیم لودویک
✅ دفتر مطالعات اسلامی و ارتباطات حوزوی پژوهشگاه فضای مجازی، طی گفتوگویی اختصاصی با محمد ابراهیم لودویک، پژوهشگر بین المللی مطالعات اسلامی اقتصاد دیجیتال و ارزهای رمزپایه، به طرح پرسشهایی در حوزه اقتصاد اسلامی و بیتکوین پرداخته است.
💡 مشروح گفتگو:
yun.ir/q8uqg1
#پژوهشگران_شاخص #مصاحبه #اختصاصی
✅ دفتر مطالعات اسلامی و ارتباطات حوزوی پژوهشگاه فضای مجازی
🌐 @oisc_majazi
🌐 سجاده دیجیتالی هوشمند
🔹شرکت Thakaa Technologies مستقر در کشور قطر، بتازگی سجاده هوشمندی را با نام «سجده» به بازار ارائه کرده است.
🔸هدف این ابزار جدید راهنمایی مسلمانان جدید و جوان برای تشخیص قبله نماز است. این سجاده از دستورات صوتی و نمایشگر LED بهره گرفته و وضعیت صحیح نمازگزار را نشان میدهد. توسعه دهندگان «سجده» همچنین بر این باورند که صفحه نمایش سجاده و صدای صوتی میتواند به افرادی که دارای شرایط خاص پزشکی مانند بیماری آلزایمر یا زوال عقل هستند، کمک کند تا شکل و کلمات دعا را بهتر به خاطر بسپارند.
🔹رابط کاربری و تنظیمات این سجاده هوشمند از طریق WiFi یا اتصال بلوتوث به تلفن کاربر یا Apple Watch متصل میشود. در حال حاضر، این ابزار فقط از زبان عربی پشتیبانی میکند، اما توسعه دهندگان امیدوارند که در آینده زبان های دیگری را نیز به آن بیفزایند.
#سجاده_هوشمند #نماز
🌐 تهیه شده در واحد بینالملل
✅ دفتر مطالعات اسلامی و ارتباطات حوزوی پژوهشگاه فضای مجازی
🌐 @oisc_majazi
بازتاب خبری راه اندازی #اپلیکیشن_همدم در رسانههای بینالمللی
🔻رونمایی از برنامه کاربردی «همدم» بازتابهای بسیاری در رسانهها و سایتهای خبری مطرح داشته است که از آن جمله می توان به واشگنتن پست، رویترز، گاردین، بی بی سی و الجزیره اشاره کرد. در گزارش ذیل نگاهی کوتاه داریم به چند تحلیل خبری که در برخی از سایت ها منتشر شده است.
🔹البوابه (Al Bawaba) سایت خبری اردنی نوشته است که مقامات ایرانی برای مبارزه با شیطان برنامه "همدم" را در جهت همسر یابی طبق قوانین اسلامی راه اندازی کردهاند.
🔸سایت خبری-تحلیلی مرکاترنت (Mercatornet) این برنامه کاربردی را برنامه ریزی ایران برای حل مشکل کاهش باروری در کشور مورد بررسی قرار داده است. در این مقاله ابتدا به آمار بالای مجردها پرداخته و در ادامه راه اندازی این برنامه را در جهت تسهیل در امر ازدواج و در نتیجه بالا رفتن نرخ جمعیت بیان کرده است.
🔹پایگاه خبری الجزیره قطر هم با این تیتر «ایران از برنامه دوستیابی اسلامی با هدف تسهیل "ازدواج پایدار و آگاهانه" برای جوانان خود رونمایی کرد.» به بررسی کاربرد این برنامه و نقش آن در بالا رفتن نرخ باروری پرداخته است.
🔸سایت خبری رادیو فردا نیز در تحلیلی نوشت که رونمایی از این برنامه جنبه نمایشی دارد تا چهرهای انعطافپذیر از حاکمیت در برابر رشد روزافزون فناوری نشان دهد.
#همدم #بازتاب_خبری
🌐 تهیه شده در واحد بینالملل
✅ دفتر مطالعات اسلامی و ارتباطات حوزوی پژوهشگاه فضای مجازی
🌐 @oisc_majazi
💠 یازدهمین کارگاه آموزشی دفتر مطالعات اسلامی پژوهشگاه فضای مجازی با همکاری مرکز ملی نوآوری و خلاقیت اشراق برگزار می شود.
🔹موضوع: «آینده پژوهی فضای مجازی»
🔹 با حضور:
🔺حجتالاسلام والمسلمین دکتر احمد کوهی (پژوهشگر آینده پژوهی و مدیر گروه آینده پژوهی مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی)
🔺سرکار خانم دکتر مریم اردبیلی (آینده پژوه و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی قم)
📆 زمان: سیزدهم و چهاردهم مرداد ماه ( چهارشنبه و پنجشنبه)
🕰ساعت: 8 الی 16 (مجموعا شانزده ساعت)
🔖 همراه با اعطای گواهی معتبر مرکز ملی فضای مجازی
💠 سرفصل ها:
1️⃣ «روندپژوهی و پیامدپژوهی روندهای اصلی مؤثر بر آینده فضای مجازی»
2️⃣ «تحلیل لایهای علّی در مورد مسائل اصلی فضای مجازی»
🔹 مکان: مرکز ملی نوآوری و خلاقیت اشراق
⭕️با توجه به اعمال محدودیتهای کرونایی، ظرفیت این کارگاه محدود است.⭕️
مشروح خبر:
http://yun.ir/kjd659
📲 ثبتنام در کارگاه و کسب اطلاعات بیشتر: شناسه @H_AZIZI در پیامرسان ایتا
#کارگاه_آموزشی #آینده_پژوهی
✅ دفتر مطالعات اسلامی و ارتباطات حوزوی پژوهشگاه فضای مجازی
🌐 @oisc_majazi
#رهنمود
🔰سخننگاشت | در زمینه کار تبلیغاتی و رسانهای باید قویتر و هوشمندانهتر عمل کنیم
🔻رهبر انقلاب: دشمنان ما امروز بیشترین تحرک شان علیه ما بیش از تحرکات امنیتی و اقتصادی، تحرکات تبلیغاتی و جنگ نرم است، تبلیغات رسانهای است برای اینکه بر افکار عمومی مردم مسلط بشوند. ما در این زمینه ضعف داریم. در زمینه کار تبلیغاتی و حرکت تبلیغاتی درست و تمهیدات رسانهای باید قوی تر و هوشمندانه تر عمل بکنیم. ۱۴۰۰/۵/۱۲
🏷 #تنفیذ_سیزدهم | بیانات در مراسم تنفیذ حکم سیزدهمین دوره ریاست جمهوری اسلامی ایران
💻 @Khamenei_ir
✅ دفتر مطالعات اسلامی و ارتباطات حوزوی پژوهشگاه فضای مجازی
🌐 @oisc_majazi
✅امکان اجرای 10 نرمافزار جدید در پایگاه ابر نور فراهم شد
به همت مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی (نور)، امکان اجرای آنلاین 10 نرمافزار جدید از طریق سامانۀ پیشخوان برخط نرمافزارهای نور (ابر نور) فراهم شد.
این نرمافزارها عبارتند از :
• مجموعه آثار حضرت آیتالله العظمی جعفر سبحانی مد ظله نسخه 3
• مجموعه آثار استاد سید هادی خسروشاهی رحمةالله علیه ـ نسخه 3
• مجموعه آثار و دروس استاد علی محمدی خراسانی
• مجموعه آثار آیت الله العظمی سید محمدصادق روحانی حفظه الله نسخه 2
• مجموعه آثار کنگره بینالمللی بزرگداشت هزاره وفات سید مرتضی علمالهدی
• مجموعه آثار آیتالله حاج شیخ عباس ایزدی رحمه الله
• مجموعه آثار آیت الله محمد محمدی ریشهری
• مجموعه آثار مؤسسه علمی ـ فرهنگی دارالحدیث
• مجموعه آثار آیتالله العظمی سید محمدحسین فضلالله قدّس سرّه
• مجموعه آثار آیتالله شیخ محمد سند نسخه 3
✅ دفتر مطالعات اسلامی و ارتباطات حوزوی پژوهشگاه فضای مجازی
🌐 @oisc_majazi
صوت کامل نشست 1 جشنواره 3~1.mp3
31.52M
💠 صوت اولین کرسی ترویجی
ارائه مقالات مرتبط با جشنواره بین المللی "دین و فضای مجازی"
🔷 ارائه کننده: دکتر مرتضی شیرودی
با موضوع "تبیین بومی-دینی از دولت مجازی در آینده جمهوری اسلامی"
ناقدین:
حجتالاسلام ابوالحسن حسنی
حجتالاسلام رضا حاجحسینی
#جشنواره
✅ دفتر مطالعات اسلامی و ارتباطات حوزوی پژوهشگاه فضای مجازی
🌐 @oisc_majazi
#معرفی_کتاب
💠عنوان کتاب:
الفیسبوک آدابه و أحکامه
آداب و احکام فیسبوک
✍️ نویسنده: علی محمد شوقی
🗒 تعداد صفحات: 120
🔹این کتاب در یک مقدمه و هفت فصل نگاشته شده است: (1) آداب عمومی فیسبوک؛ (2) آداب مربوط به مطالب صفحه شخصی در فیسبوک؛ (3) آداب مربوط به درخواست و حذف دوستی و مسدود کردن (بلاک کردن)؛ (4) آداب مربوط به تأیید صفحات یا پیوستن به گروهها؛ (5) آداب مربوط به نشر مطالب در فیسبوک؛ (6) آداب مربوط به تأیید مطالب و نوشتن توضیح (کامنت) درباره آنها؛ (7) آداب مربوط به نامههای ارسالی در فیسبوک.
🔸 نویسنده در فصل اول آداب عمومی کار در فیسبوک را بیان میکند. او معاونت در نیکی و تقوا و نفع رساندن به بندگان خدا را در همه کشورها، بهعنوان آداب کار در فیسبوک برمیشمارد و دلایل آن را از قرآن کریم و احادیث میآورد.
🔹 درباره حکم تقاضای دوستی مرد از زن و بالعکس مینویسد: دوستی در دنیای فیسبوک نیازمند آشنایی نیست، بلکه دوستی بهمعنای پیگیری مطالبی است که فرد منتشر میکند، اما چنانچه دوستی به آشنایی و فرستادن نامه بینجامد، در این صورت درخواست و پذیرش دوستی جایز نیست.
🔸پژوهشگر آداب تأیید کردن صفحات (لایک کردن) یا پیوستن به گروهها را در فیسبوک برمیشمارد. او معتقد است پیوستن به گروههایی که دارای مطالب اشتباه، دشمنی و اعمال منکَر هستند یا تأیید کردن آنها جایز نیست؛ زیرا لایک کردن و پیوستن به این گروهها، بهمعنای پذیرش مطالبِ اشتباه آنهاست.
#فیس_بوک #احکام
✅ دفتر مطالعات اسلامی و ارتباطات حوزوی پژوهشگاه فضای مجازی
🌐 @oisc_majazi
💠 آیت الله جوادی آملی در دیدار اخیر خود با رییس قوه قضائیه بر دیدگاه خود بر فضای مجازی تاکید و بیان داشتند:
«درباره #فضای_مجازی اگر واقعاً ما آدم های صالحی باشیم ترسی نداشته باشیم که دیگری بگوید این چه چیزی را می خواهد منتشر کند؟ ما وقتی که درست باشیم حرف ما، گفتار ما، رفتار ما، مطابق باشد اینها چه چیزی را منتشر می کنند؟ اگر یک سلسله چیزهای خلاف را منتشر کنند که آن راه دارد و می شود از آنها جلوگیری کرد، مثلا اگر کسی چیزهایی دروغی را منتشر کرد، محاکمه بشود بعد دیگران حسابش را می کنند، اما ما اگر با طهارت زندگی بکنیم، از دنیا مجازی باکی نیست».
(دیدار رییس قوه قضائیه، 6/5/1400)
#زیست_مجازی #مراجع #اخلاق_مجازی
✅ دفتر مطالعات اسلامی و ارتباطات حوزوی پژوهشگاه فضای مجازی
🌐 @oisc_majazi