#مهدویت_نیمه_شعبان
#بداء_در_علائم_حتمی
🤔#پرسش
❔یکی از علائم حتمی ظهور اینه که در ماه رمضان دو صیحه آسمانی شنیده میشه که یکیش جبرئیل و دیگری #شیطان هست . و بعد از این صیحه ها ظهور رخ میده ، سوال من اينه که چون در ماه رمضان گذشته این صیحه ها شنیده نشده پس دیگه امیدی به ظهور نیست تا این که ماه رمضان بعدی بیاد و ببینیم صیحه شنیده میشه یا نه یا چون هنوز سفیانی و یمانی خروج نکردند پس نباید #منتظر ظهور امام زمان باشیم ❕❕
💠#پاسخ💠
👌در روایات ما آمده است که ممکن است حتی نشانه های حتمی ظهور چون صیحه آسمانی و خروج سفیانی و یمانی و ...هم #اتفاق نیفتد اما امام زمان علیه السلام ظهور کند و به اصطلاح در نشانه های حتمی ظهور بداء حاصل شود .
❕بدا، يكى از اعتقادات #شيعه است بدان معنا كه خداوند، تغييراتى را در برخى امور ايجاد مى كند كه تصوّر ما بر قطعى بودن آنهاست. در واقع، تغييرى در علم الهى به وجود نمى آيد؛ بلكه تغيير در اطلاع ما از آنچه قبلًا خبر داده شده، ايجاد مى شود ، در گذشته بیشتر پیرامون #عقیده به بداء بحث کرده ایم ؛
🍀 https://eitaa.com/Rahnamaye_Behesht/2683
👌در موضوع علائم ظهور، احاديثى داريم كه مى گويند ممكن است حتّى در باره مهمترين نشانه ها هم #بداء پيش آيد.
❕ابوهاشم جعفرى، يار ديرين چند امام آخر مى گويد ؛
«نزد امام جواد عليه السلام از سفيانى و حتمى بودن خروج او سخن به ميان آمد. گفتم: آيا ممكن است در امر حتمى، بدا پيش آيد؟ فرمود: «آرى». گفتم: مى ترسم در باره #قائم هم بدا حاصل شود. فرمود: «نه! قائم، وعده الهى است و در آن، تخلّف نمى شود».
📚الغیبه نعمانی ص 302_ بحار الانوار ج 52 ص 250
👌اين حديث با آنچه در قرآن آمده است كه «خداوند براى هر امرى زمانى مقرر كرده و هر چه را بخواهد، محو مى كند يا برقرار مى سازد و حكم اصلى نزد اوست» ( رعد 38_39) سازگار و موافق است؛ چه آن كه حكم محو و اثبات براى همه حوادثى كه زمان بردارند، #عموميت دارد و اين حوادث، عبارت اند از همه آنچه در آسمانها و زمين و ما بين آنها هست.
📚دانش نامه امام مهدی ج 7 ص 431
❕بنابراین هر لحظه و هر دقیقه باید #منتظر ظهور امام زمان علیه السلام باشیم .
👌در بسيارى از رواياتى كه از پيامبر گرامى اسلام و امامان معصوم عليهم السّلام نقل شده، اين نكته مورد تأكيد قرار گرفته است كه ظهور نيز همانند قيامت، ناگهانى و غيرمنتظره فرامى رسد و زمان آن را #هيچكس جز خداوند حكيم نمى داند. از جمله در روايتى كه امام رضا عليه السّلام به واسطه پدران بزرگوارش از پيامبر اكرم نقل مى كند چنين آمده است ؛
« به پيامبر عرض شد اى فرستاده خدا ، آن قائم كه از نسل شماست چه وقت ظهور مى كند؟ آن حضرت فرمود: ظهور او مانند قيامت است. «تنها خداوند است كه چون زمانش فرارسد آشكارش مى سازد. فرا رسيدن آن بر آسمانيان و زمينيان پوشيده است. جز به #ناگهان بر شما نيايد».
📚کمال الدین ج 2 ص 373
#پرسمان_اعتقادی
https://t.me/joinchat/AAAAADwfNBg2bGR7EMl2NA
#ایتا
http://eitaa.com/joinchat/304152577C9f840da185
#در_سروش
https://sapp.ir/poorseman
⁉️سوال
عزيزان شيعه بر خلاف دستورات اسلام معتقد است: كه خداوند گاهي به دليل اكتشافات و علوم جديدي كه نعوذبالله براي او تعالي آشکار مي شود! که قبلا نمي دانسته!! نظرات اعلان شده اش را تغيير مي دهد كه اين مورد در اصطلاح روحانيت شيعه «بدا» نام گرفته است! در حاليکه اهل سنت اين عقيده فاسد را مغاير با قرآن كريم و توحيد باري تعالي مي دانند.
♦️پاسخ
متأسّفانه موضوع «بدا» از موضوعاتى است که دستاویز عجیبى براى بعضى از مخالفان شیعه و حتّى بعضى از دشمنان اسلام شده است; آنها بدون این که کوچکترین تحقیقى درباره این مطلب در کتاب هاى بزرگان شیعه و دانشمندان «عقاید و مذاهب» اسلام بکنند، تنها به همین یک کلمه چسبیده و قلمفرسایى و تفسیرهایى که کمترین ارتباط به عقاید شیعه ندارد، براى آن کرده اند و مطالب موهوم و بى اساس به ما نسبت داده اند.
❗️این گونه تفسیرهاى نابجا مسلّماً کار یک دانشمند و محقّق (حتّى از مخالفین) نیست، کار افراد متعصّب و لجوجى است که همیشه دنبال بهانه و دستاویزى مى گردند که اغراض خود را در سایه آن انجام دهند; همواره به فکر این هستند که از طرف مقابل کلمه اى بشنوند که بتوانند براى آن تفسیرهاى نامناسب و گمراه کننده اى بنمایند و روى آن تبلیغات مسموم و زهرآگین کنند و به اصطلاح جنگ اعصاب روى آن راه بیندازند; لفظ «بدا» از جلمه این الفاظ است.
🔵در هر حال براى روشن شدن حقیقت معناى کلمه «بدا» از نظر عقاید شیعه، کافى است به بیان ساده و مختصرى که ذیلا گفته مى شود، توجّه فرمایید:
❗️اصولا کلمه «بدا» در لغت عربى به معناى آشکار شدن است. قرآن مجید درباره ظالمان و ستمگران مى گوید: «وَ بَدا لَهُمْ سَیِّئاتُ ما عَمِلُوا; در آن روز اعمال بدى را که انجام داده اند براى آنها آشکار مى شود (و نتیجه کردار سوء خود را مى بینند)».
📓زمر48
❗️در عبارت عربى گاهى گفته مى شود: بدا من فلان کلام فصیح یعنى از فلان شخص کلام فصیحى صادر شد و گاهى به جاى کلمه «مِن»، «لام» گذارده مى شود و مى گویند: بدالفلان کلام فصیح و معناى آن عیناً همان معناى جمله اوّل است، یعنى سخن فصیحى از او آشکار شد.
🗯 اصل مطلب:
❗️بسیار مى شود که مقدّمات کارى در نظر ما از هر جهت مهیّاست، ولى پیشامدهاى غیر منتظره اى رخ مى دهد و آن وضع به هم مى خورد و آن کار انجام نمى شود در این جا گفته مى شود: خدا نخواست چنین مطلبى انجام یابد، و ممکن است در همین جا کلمه «بدا» به کار برده شود و گفته شود: «بدالله انّه لا یرید هذا» یعنى از خداوند آشکار شد که نمى خواهد این کار انجام شود. بنابر این مقصود این نیست که براى خدا آشکار شد، تا مستلزم جهل به تقدیر دوّم باشد بلکه مقصود این است که از خدا براى ما آشکار گشت.
💢بدیهى است این مطلب اشکالى ندارد و موضوعى است که در طول زندگى هرکس بارها واقع مى شود که امورى برخلاف آنچه انتظار مى رفت رخ مى دهد، این همان «حقیقت بدا» است.
❗️آیات قرآن مجید و اخبار فراوانی گواهى مى دهد که بسیار مى شود مقدّمات بلا و ناراحتى هایى فراهم مى گردد و شاید انتظار آن هم مى رود، امّا مردم به سوى خدا مى روند، دعا مى کنند و دست از کارهاى ناروا مى کشند، نسبت به یکدیگر خوبى مى کنند و کارهاى نیک انجام مى دهند و خداوند به برکت این اعمال، بلا و بدبختى و ناراحتى را بر مى گرداند، این یکى از موارد بدا است.
❗️گاهى هم بعکس، مقدّمات خوشبختى و نعمت فراهم شده و مردم کارهایى انجام مى دهند که ورق بر مى گردد، این برگشت ورق همان بداست.
بسیار مى شود که سرنوشت انسان، بر اثر اعمال خوب و بد او تغییر مى یابد و این یکى از افتخارات ماست که سرنوشت خود را مربوط به اعمال خویش مى دانیم.
ممکن است گفته شود این که در این موارد گفته مى شود براى خدا «بدا» رخ داد، نظر به ظاهر کار و از دیدگاه فکر ما و محاسبات ماست، زیرا انسان روى محدودیّتى که دارد، تصوّر مى کند که فلان حادثه قطعاً رخ خواهد داد، یا حتماً جامه عمل نخواهد پوشید، وقتى خلاف آن را مشاهده کرد و دید که محاسبات او اشتباه بوده است، روى مقیاس فکر خود مى گوید: براى خدا «بدا» رخ داده در صورتى که آنچه شایسته مقام اوست «بدا» نیست بلکه «ابدا» است; یعنى چیزى را که از نظر ما مخفى بود، آشکار ساخت.
👌خلاصه، وقوع حوادث غیر مترقّبه و برخلاف شرایط در نظر ما «بدا» است، یعنى چیزى که پنهان بود، براى ما آشکار گشت; ولى درباره خدا «ابدا» یعنى اظهار است و چیزى را که مخفى کرده بود، آشکار مى سازد و این که درباره خدا گاهى به جاى «ابدا» لفظ «بدا» به کار مى رود، روى یک نوع مقایسه است که گفته شد.
🗯❗️ادامه پاسخ :
1⃣در داستان «یونس» مى خوانیم که نافرمانى قومش سبب شد که مجازات الهى به سراغ آنها بیاید و این پیامبر بزرگ هم که آنها را قابل هدایت نمى دید و مستحق عذاب مى دانست آنان را ترک گفت، اما ناگهان (بدا واقع شد) یکى از دانشمندان قوم که آثار عذاب را مشاهده کرد، آنان را جمع نمود و به توبه دعوت کرد، همگى پذیرفتند و مجازاتى که نشانه هایش ظاهر شده بود برطرف شد (فلو لاکانت قریة آمنت فنفعها ایمانها الا قوم یونس لما آمنوا کشفنا عنهم عذاب الخزى فى الحیوة الدنیا و متعناهم الى حین)
📓 (یونس آیه 98).
2⃣ در تواریخ اسلامى نیز آمده که حضرت مسیح (علیه السلام) درباره عروسى خبر داد که او در همان شب زفاف مى میرد، ولى عروس بر خلاف پیش بینى مسیح (علیه السلام) سالم ماند!، هنگامى که از وى جریان را پرسیدند فرمود: آیا صدقه اى در این راه داده اید؟ گفتند: آرى، فرمود، صدقه بلاهاى مبرم را دفع مى کند
📚بحار الانوار ج4 ص94
❗️در حقیقت روح پاک مسیح بر اثر ارتباط بالوح محو و اثبات، از حدوث چنین واقعه اى خبر داد، در حالى که این حادثه مشروط بود (مشروط به اینکه مانعى همچون «صدقه» بر سر راه آن حاصل نشود) وچون به مانع برخورد کرد نتیجه چیز دیگر شد.
3⃣در داستان ابراهیم، قهرمان بت شکن در قرآن مى خوانیم که او مأمور به ذبح اسماعیل شد و به دنبال این مأموریت، فرزندش را به قربانگاه برد، اما هنگامى که آمادگى خود را نشان داد «بداء» روى داد و آشکار شد که این امر یک امر امتحانى بوده است، تا میزان اطاعت و تسلیم این پیامبر بزرگ و فرزندش آزموده شود.
4⃣در سر گذشت موسى نیز مى خوانیم که او نخست مأمور شده بود که سى روز قوم خود را ترک گوید و به وعده گاه الهى براى دریافت احکام تورات برود، ولى بعداً این مدت به مقدار ده روز (براى آزمایش بنى اسرائیل) تمدید شد.
⁉️در اینجا این سؤال پیش مى آید که فائده این بداءها چیست؟
🗯پاسخ این سؤال با توجه به آنچه در بالا ذکر شد، ظاهراً پیچیده نیست، چرا که گاهى مسائل مهمى همانند آزمایش یک شخص یا یک قوم و ملت، ویا تأثیر توبه و بازگشت به سوى خدا (همانگونه که در داستان یونس آمده) و یا تأثیر صدقه و کمک به نیازمندان و انجام کارهاى نیک در برطرف ساختن حوادث دردناک، و مانند اینها، ایجاب مى کند که صحنه حوادث آینده قبلا طورى تنظیم شود، سپس با دگرگونى شرائط طور دیگر، تا مردم بدانند، سرنوشتشان در دست خودشان است، و با تغییر مسیر و روش قادرند سرنوشت خود را تغییر دهند و این بزرگترین فایده بداء است (دقت کنید).
♻️و اگر مى خوانیم کسى که خدا را به بداء نشناخته است معرفت کامل او را ندارد، اشاره به همین حقایق است.
❗️لذا در حدیثى از امام صادق مى خوانیم که فرمود: «خداوند هیچ پیامبرى را نفرستاد مگر اینکه این سه پیمان را از آنها گرفت: اقرار به بندگى پروردگار، و نفى هرگونه شرک، و اینکه خداوند هرچه را بخواهد مقدم مى دارد وهرچه را بخواهد تأخیر مى اندازد».
📚الکافی ج1 ص114
❗️در حقیقت اولین پیمان، مربوط به اطاعت و تسلیم در برابر خدا است و دومین پیمان مربوط به مبارزه با شرک. و سومین پیمان مربوط به مسأله بداء است که نتیجه اش آن است که سرنوشت انسان به دست خود او است که با تغییر دادن شرائط مى تواند خود را مشمول لطف یا عذاب خداوند قرار دهد.
🗯اخرین سخن اینکه روى جهات فوق دانشمندان شیعه گفته اند هنگامى که «بداء» به خداوند نسبت داده مى شود به معنى «ابداء» است یعنى آشکار ساختن چیزى که قبلا ظاهر نبود و پیش بینى نمى شد.
واما نسبت دادن این مطلب به شیعه که آنها معتقدند خدا گاهى از کار خود پشیمان مى گردد یا از چیزى باخبر مى شود که قبلا نمى دانست این از بزرگترین جنایات و نابخشودنى ترین تهمت ها است.
❗️لذا از امامان نقل شده است که فرمودند: من زعم ان الله عزوجل یبدو له فى شىء لم یعلمه امس فابرئوا منه: «کسى که گمان کند براى خدا چیزى امروز آشکار مى شود که دیروز نمى دانست از او تنفر و بیزارى بجوئید».
📚سفینه البحار ج1 ص112
📚نقل پاسخ از دو کتاب :
1⃣تفسیر نمونه ج10 ص245 به بعد
2⃣پاسخ به پرسشهای مذهبی،ایات عظام سبحانی و مکارم ،ص57 به بعد
🗯پرسمان اعتقادی کانالی برای کشف حقیقت و پاسخ به شبهات به روشی کاملا نو و استدلالی توسط کارشناسان مجرب و اساتید حوزوی
https://telegram.me/Rahnamye_Behesht
#نیمه_شعبان_مهدویت
#عرضه_اعمال_بر_امام_زمان_علیه_السلام
🤔#پرسش
❔این که می گویند اعمال ما بر امامان زمان عرضه می شود واقعیت دارد ❗️ مگر #خداوند ستار العیوب نیست چگونه حاضر می شود که امامان را بر اعمال ما آگاه کند ❕
💠#پاسخ💠
👌مساله عرضه اعمال بندگان به امامان علیهم السلام مساله ای ثابت و قطعی است که مورد #تصریح قرآن قرار گرفته و می فرماید ؛
« وَ قُلِ اعْمَلُوا فَسَيَرَى اللَّهُ عَمَلَكُمْ وَ رَسُولُهُ وَ الْمُؤْمِنُونَ وَ سَتُرَدُّونَ إِلى عالِمِ الْغَيْبِ وَ الشَّهادَةِ فَيُنَبِّئُكُمْ بِما كُنْتُمْ تَعْمَلُونَ » « بگو عمل كنيد، خداوند و فرستاده او و مؤمنان اعمال شما را مى بينند و به زودى به سوى كسى باز مىگرديد كه پنهان و آشكار را مى داند و شما را به آنچه عمل مى كرديد خبر مى دهد » ( توبه 105)
👌در روایات #فراوانی آمده است که منظور از مومنان شاهد اعمال امامان اهل بیت علیهم السلام می باشند .
📚البرهان فی تفسیر القرآن ج 2 ص 838
❕امام #صادق علیه السلام فرمود ؛
« تمام اعمال مردم هر روز صبح به پيامبر عرضه مى شود، اعمال نيكان و بدان، بنا بر اين مراقب باشيد و اين مفهوم #گفتار خداوند است كه ميفرمايد وَ قُلِ اعْمَلُوا فَسَيَرَى اللَّهُ عَمَلَكُمْ وَ رَسُولُهُ و المومنون »
📚الکافی ج 1 ص 170
👌 در حديث ديگرى از امام باقر علیه السلام مى خوانيم ؛
« تمامى اعمال شما بر #پيامبرتان هر عصر پنجشنبه عرضه مى شود، بنا بر اين بايد از اينكه عمل زشتى از شما بر پيامبر عرضه شود شرم كنيد »
📚بصائر الدرجات ص 446
👌باز در روايت ديگرى از امام على بن موسى الرضا علیه السلام مى خوانيم كه شخصى به خدمتش عرض كرد براى من و خانواده ام دعائى فرما، فرمود مگر من دعا نمى كنم؟ بخدا سوگند، اعمال شما هر #شب و روز بر من عرضه مى شود »
📚البرهان فی تفسیر القرآن ج 2 ص 842
👌البته در بعضى از اين اخبار تنها سخن از پيامبر به ميان آمده و در پارهاى از على علیه السلام ، و در بعضى پيامبر و امامان علیهم السلام همگى ذكر شده اند، همانطور كه بعضى تنها عصر پنجشنبه را وقت عرض اعمال مى شمرند، و بعضى همه روز، و #بعضى هفته اى دو بار و بعضى در آغاز هر ماه و بعضى به هنگام مرگ و گذاردن در قبر.
📚بحار الانوار ج 23 ص 333 باب 20
👌روشن است كه اين روايات #منافاتى با هم ندارند، و همه آنها مى تواند صحيح باشد، درست همانند اينكه در بسيارى از مؤسسات گزارش كار كرد، روزانه را همه روز، و گزارش كار هفته را در پايان هفته، و گزارش كار ماه يا سال را در پايان ماه يا سال به مقامات بالاتر مى دهند.
❕مساله عرض اعمال اثر تربيتى فوق العاده اى در معتقدان به آن دارد، زيرا هنگامى كه من بدانم علاوه بر خداوند كه همه جا با من است پيامبر و پيشوايان محبوب من همه روز يا همه هفته از هر عملى كه انجام مى دهم، در هر نقطه و هر مكان اعم از خوب و بد همه #آگاه مى شوند، بدون شك بيشتر رعايت مى كنم و مراقب اعمال خود خواهم بود. درست مثل اينكه كاركنان مؤسسه اى بدانند همه روز يا همه هفته گزارش تمام جزئيات اعمال آنها به مقامات بالاتر داده مى شود و آنها از همه آنها با خبر مى گردند.
📚تفسیر نمونه ج 8 ص 128
❕این مساله #منافاتی با ستاریت خداوند نیز ندارد چرا که امامان علیهم السلام ماموران اوامر الهی اند و به تعبیر روایات آنان عین الله و ید الله در میان #بندگان هستند و هیچ گونه دو گانگی بین آگاهی خداوند و آگاهی آنان از اعمال بندگان وجود ندارد .
📚بحار الانوار،ج24 ص191 باب 53
👌همانطور که آگاهی فرشتگان ثبت اعمال از اعمال انسان منافاتی با #ستاریت خداوند ندارد ، آگاهی امامان نیز منافاتی ندارد چرا که هر دو ماموران الهی هستند . خداوند ستار العیوب است به این معنا که آبروی بنده را نزد سایر بندگان نمی برد اما حساب امامان علیهم السلام و فرشتگان که ماموران الهی هستند از سایر #بندگان جدا است .
#پرسمان_اعتقادی
https://t.me/joinchat/AAAAADwfNBg2bGR7EMl2NA
#ایتا
http://eitaa.com/joinchat/304152577C9f840da185
#در_سروش
https://sapp.ir/poorseman
#سیل_سیلاب_نشانه_ظهور
🤔#پرسش
❔ آیا روایت زیر درست می باشد؟ آیا آمدن سیل یکی از #علائم ظهور است؟
❗️طبق روایات اسلامی، افزایش بارندگی و بالا آمدن سطح آب رودخانهها و دریاها و جاری شدن سیل بر روی زمین، از جمله نشانههای نزدیک شدن زمان ظهور امام مهدی عجل الله تعالی فرجه الشریف میباشد.
در روایتی آمده است که از امام هادی علیه السلام پرسیدند: چه وقت آنان (مردم قم) منتظر فرج خواهند بود؟ حضرت فرمود: «هنگامی که آب روی زمین را فراگیرد»
✅ بحارالانوار ,ج18 , ص311
💠#پاسخ💠
👌علائم ظهور امام زمان به دو قسم حتمی و غیر حتمی #تقسیم می شود .
❕امور حتمی تحقق شدنی هستند اما امور غیر حتمی ممکن است محقق شود و ممکن است محقق نشود .
🔶در مورد علائم حتمی ، امام صادق علیه السلام فرمود ؛
« ندای آسمانی از امور حتمی است و خروج سفیانی حتمی است و خروج یمانی هم حتمی است و کشته شدن نفس زکیه نیز حتمی است و پدیدار شدن کف دستی از آسمان نیز حتمی است و نیز آیه #سهمگین ماه رمضان که خوابیده را بیدار می کند و بیدار را می ترساند و دخترکان را از پس پرده بیرون می کشد »
📚الغیبه نعمانی ص262
❕اما امور غیر حتمی که به عنوان نشانه ظهور محسوب شده اند ، متعدد اند ، که از جمله آنان سیل و سیلاب است ، اما نه سیل و سیلاب عمومی بلکه سیل و سیلاب در کوفه و نجف به #عنوان نشانه غیر حتمی ظهور بیان شده است .
🔸در نقلی از امام سجاد علیه السلام آمده است ؛
« هنگامی که سیل و باران ، این بلندی های شما یعنی نجف را پر کند و آتش در سنگ و گل پدیدار شود و تاتارها بغداد را به چنگ آورند ، ظهور قائم منتظر را متتظر باشید »
📚الصراط المستقیم ج 2 ص 259
❕در نقل دیگری ، امام صادق از امام علی علیهما السلام نقل می کند که فرمود ؛
« هنگامی که در #حجاز آتش سوزی شد و بلندی شهرتان یعنی نجف شما را آب فرا گرفت ،منتظر ظهور قائم باشید »
📚الصراط المستقیم ج 2 ص 258
🔸در نقل دیگری از امام صادق علیه السلام نقل شده که فرمود ؛
« در سال فتح ، رود #فرات طغیان می کند تا آنجا که به درون کوچه های کوفه می ریزد »
📚الارشاد ج 2 ص 377 _ اعلام الوری ج 2 ص 284
👌و در نقل دیگر آمده است که فرمود ؛
« روز یا سال فتح ، فرات #طغیان می کند ، تا آنجا که وارد کوچه های کوفه می شود »
📚الغیبه طوسی ص 451 _ بحار الانوار ج 52 ص 217
🔸روایتی که می گوید قمیان زمانی که آب بر روی زمین بیاید ، انتظار فرج را میکشند ؛
📚الاختصاص ص 102 _ بحار الانوار ج 57 ص 207
🔸بر اساس روایات فوق الذکر ، چنین معنا می شود که زمانی که سیل و سیلاب کوفه و نجف را در بر بگیرد ، قمیان می دانند این حادثه از نشانه های ظهور است ، بنابراین منظور از جاری شدن آب بر روی زمین ، جاری شدن سیل و سیلاب در کوفه و نجف است و منظور از « الارض » ، ارض و زمین نجف و کوفه است که محل #جاری شدن سیلاب ها است .
#پرسمان_اعتقادی
https://t.me/joinchat/AAAAADwfNBg2bGR7EMl2NA
http://eitaa.com/joinchat/304152577C9f840da185
https://sapp.ir/poorseman
#امامت_فرزندان_امام_مهدی_علیه_السلام
🤔#پرسش
❔در فرازی از صلوات ابوالحسن ضراب که منسوب به امام زمان(عج) می باشد، آمده است : والائمة من ولده
با توجه به اینکه بی شک امامت به آن حضرت ( امام زمان ) خاتمه می یابد و در فرزندان ایشان #امامی نخواهد بود، مراد از آن عبارت چیست ❗️❗️
💠#پاسخ💠
👌از روایاتی استفاده می شود که امام زمان علیه السلام پس از ظهور صاحب فرزندانی خواهند بود .
❕امام على عليه السلام در سخنى در مورد امام زمان عليه السلام فرمود ؛
« او و اهلبيتش را در [مكانى به نام] رحبه سكنا مى دهد، آن جا كه سرزمين مقدّس و اقامتگاه نوح عليه السلام بود.»
📚تفسیر العیاشی ج 1 ص 66 _ بحار الانوار ج 52 ص 225
👌از امام صادق عليه السلام نقل شده كه مى فرمايد ؛
« گويا فرود آمدن قائم را در مسجد سهله با اهل و #عيالش مى بينم.»
📚المزار الکبیر ص 134
👌 در عبارتى از زيارت مخصوص امام مهدى عليه السلام در هر روز جمعه چنين آمده است ؛
« اى سَرور من! اى صاحب الزمان! درودهاى خدا بر تو و اهل بيت تو باد! ...
درودهاى خدا بر تو و #خاندان پاك تو باد!»
📚المزار الکبیر ص 102
👌در بخشى از صلوات بسيارى مفصّلى كه در صبح جمعه وارد شده، چنين آمده است ؛
« او و ذريّه اش را پيشوايان و #وارثان زمين قرار دهى.»
📚بحار الانوار ج 89 ص 34
👌حديثى كه شيخ طوسى از امام رضا عليه السلام نقل كرده است كه فرمود ؛
«خدايا! بر #واليان و فرزندان وى، درود فرست.»
📚جمال الاسبوع ص 510
👌 در ضمن صلواتى كه از ناحيه مقدّسه صادر شده که در سوال نیز به آن اشاره شده آمده است ؛
«بر ولىّ امرت و اولياى عهدش و پيشوايان از فرزندان او درود فرست و بر عمر و اجَلشان بيفزاى و آنها را به عالى ترين آرزوهاى دينى، دنيوى و اخروىشان برسان، كه تو حقّاً به هر چيز، توانايى.»
📚بحار الانوار ج 52 ص 22
👌در کتاب جمال الاسبوع ابن طاووس در توضیح نقل فوق آمده است ؛
« ائمه از فرزندان امام زمان ، کسانی هستند که پس از ظهور ، از طرف مهدی علیه السلام ، امام و #پیشوای مردم در اقامه نماز و اجرای احکام در شهر های مختلف هستند ، روایت شده است که آنان از جمله ابرار و نیکان در زمان حیات پدرشان امام مهدی هستند که از طرف امام زمان ، به عنوان والی در #بلاد منصوب می شوند »
📚جمال الاسبوع ص 512
👌بنابراین فرزندان امام زمان علیه السلام ، امام اصطلاحی و منصوب از جانب خداوند مانند دوازده امام نیستند ، بلکه آنان امام لغوی و پیشوا و والی به اذن امام زمان علیه السلام در نقاط مختلف #زمین هستند .
🔸البته برخی ، سند نقل های فوق را ضعیف و غیر قابل اعتماد می دانند .
📚دانشنامه امام مهدی ، ری شهری ، ج 3 ص 55 _ درسنامه مهدویت ، ج 2 ص 133
🔸 و بیان می کنند که اساسا در برخی نقل ها آمده است که امام زمان علیه السلام ، به هیچ عنوان #فرزندی نخواهد داشت .
🔸ابن ابى حمزه به امام رضا علیه السلام عرض کرد : «براى ما روايت شده است كه امام در نخواهد گذشت، تا اين كه جانشين و نسل خود را ببيند».
👌امام رضا عليه السّلام فرمود: «آيا در اين روايت، بيش از اين چيزى براى شما گفته نشده است؟» گفت: «نه». حضرت فرمود ؛ بله؛ به خدا سوگند! برايتان روايت شده است، مگر قائم ( که فرزندی نخواهد داشت )»
📚اثباه الوصیه ص 208 _ رجال کشی ص 465
❕روشن است كه اين روايت نه فقط در دوران غيبت، بلكه در تمام عمر آن حضرت داشتن فرزند براى حضرت مهدى عجّل اللّه تعالى فرجه الشريف را منتفى مى داند.
❕ شيخ طوسى نیز در كتاب الغيبه نزديك به همين مضمون را در روايتى ديگر آورده است.
👌حسن بن على خزاز گفت: على بن ابى حمزه وارد بر امام رضا عليه السّلام شد و پرسيد: «آيا تو امام هستى؟» حضرت فرمود: «آرى». على بن ابى حمزه گفت: «از پدربزرگ شما جعفر بن محمد شنيدم كه #امامى نيست، مگر اين كه فرزندى دارد». امام فرمود: «آيا فراموش كردى يا خود را به فراموشى زدى؟ اينچنين كه گفتى نفرمود. بلكه ايشان فرمود ؛
« امامى نيست، مگر اين كه فرزندى داشته باشد مگر امامى كه حسين بن على براى او خارج مى شود (رجعت مى كند یعنی #قائم )؛ پس همانا او فرزندى نخواهد داشت.على بن ابى حمزه گفت: «راست فرمودى. اينچنين فرمود جدّ بزرگوارت».
📚الغیبه طوسی ص 134
#پرسمان_اعتقادی
https://t.me/joinchat/AAAAADwfNBg2bGR7EMl2NA
http://eitaa.com/joinchat/304152577C9f840da185
https://sapp.ir/poorseman
🤔پرسش
❓برخی اشکال می کنند که از جمله خرافات شیعه آن است که به امام زمانشان می گویند (بقیه الله) و استناد به آیه قرآن می کنند :« بقیه الله خیر لکم» در حالی که این آیه مربوط به قوم شعیب و در آمد حلال است و ربطی به امام زمان ندارد❗️❗️
💠پاسخ💠
👌قرآن از زبان حضرت شعیب نقل می کند که چنین با قومش گفتگو می کرد:
« ای قوم من پیمانه و وزن را با عدالت وفا کنید و بر اشیاء ( و اجناس) مردم عیب مگذارید و از حق آنان نکاهید و در زمین فساد نکنید .سرمایه حلالی که خداوند برای شما باقی گذارده برایتان بهتر است اگر ایمان داشته باشید ( بقیه الله خیر لکم ان کنتم مومنین)»
🔶هود 85- 86
👌تعبیر به بقیه الله یا به خاطر آن است که سود حلال اندک چون به فرمان خداست بقیه الله است و یا اینکه تحصیل حلال باعث دوام نعمت الهی و بقای برکات می شود و یا اینکه اشاره به پاداش ها و ثواب های معنوی است که تا ابد باقی می ماند هرچند دنیا و تمام آنچه در آن است فانی شود .
📚تفسیر نمونه ج9 ص203
🔴در روایات متعددی بقیه الله تفسیر به وجود پر خیر و برکت امام مهدی علیه السلام شده است .
🔶امام باقر علیه السلام فرمود:
« نخستین سخنی که مهدی پس از قیام خود می گوید این آیه است « بقیه الله خیر لکم ان کنتم مومنین» سپس می گوید منم بقیه الله و حجت و خلیفه او در میان شما سپس هیچکس بر او سلام نمی کند مگر اینکه بگوید السلام علیک یا بقیه الله فی ارضه»
📚کمال الدین ج1 ص447
📚اعلام الوری ج2 ص248
📚بحار الانوار ج52 ص23
👌امام صادق علیه السلام فرمود:
« آخرین امامان قائم به حق است .بقیه الله در زمین و صاحب الزمان»
📚بحار الانوار ج51 ص145
👌وفرمود:
« مردم بر صاحب الزمان چنین سلام می کنند « سلام بر تو ای بقیه الله» سپس آیه « بقیه الله خیر لکم » را تلاوت فرمود»
📚الکافی ج1 ص412
❗️آیات قرآن هر چند در مورد خاصی نازل شده باشد مفاهیم جامعی دارد که می تواند در اعصار و قرون بعد بر مصداق های کلی تر و وسیع تر تطبیق شود .درست است که در آیه مورد بحث ، مخاطب، قوم شعیب هستند و منظور از بقیه الله سود و سرمایه حلال و یا پاداش الهی است ولی هر موجود نافع که از طرف خداوند برای بشر باقی مانده و مایه خیر و سعادت گردد بقیه الله محسوب می شود .مصداق این کلی گاهی سرمایه و سود حلالی است که به فرمان الهی کسب می شود و گاه تمام پیامبران الهی و جانشینانشان بقیه الله هستند .تمام رهبران راستین که پس از مبارزه با یک دشمن سرسخت برای یک قوم و ملت باقی می مانند از این نظر بقیه الله هستند.
👌واز آنجا که مهدی موعود آخرین پیشوا و بزرگترین رهبر انقلابی پس از قیام پیامبر اسلام است یکی از روشن ترین مصادیق بقیه الله می باشد و از همه به این لقب شایسته تر است بخصوص که تنها باقیمانده بعد از پیامبران و امامان است.
📚تفسیر نمونه ج9 ص204
📝پرسمان اعتقادی
https://telegram.me/joinchat/BRb8LDwfNBiQIByOu36zjw
#کشته_شدن_زکریا_علامت_ظهور
🤔#پرسش
🔴 آیا کشته شدن زکریای ۶ساله از علائم #ظهور است !
🔻 کشته شدن یک کودک در #مدینه که به ظلم کشته شده بود
🔍 عکس متن عربی و فارسی را ازصفحه 565 جلد2اصول کافی ببینید👆
💔 زکریای ۶ ساله ، به جرم صلوات بر محمد و #آلمحمد در حین دیدن حرم حضرت محمد (ص) ، توسط وهابیون مدینه ، با شیشه ماشین ، جلوی چشمان مادرش ، سرش را بریدند و او را #نحر کردند. و مادرش فریاد کمک سر داد و کسی او را یاری نکرد ❗️❗️
💠#پاسخ💠
👌اخیرا برخی مدعی شده اند که در روایات کشته شدن کودکی در مدینه به دست وهابیان از علائم #ظهور امام زمان علیه السلام محسوب شده است و این کودک ، همان زکریای خردسال است که توسط وهابیت کور و پلید ، مظلومانه به شهادت رسید و این حادثه نشان دهنده نزدیک بودن ظهور امام زمان علیه السلام است .
🔸روایت مورد استدلال این نقل از امام #صادق علیه السلام است که فرمود ؛
« لا بُدَّ مِن قَتلِ غُلامٍ بِالمَدينَةِ، قُلتُ: جُعِلتُ فِداكَ، ألَيسَ يَقتُلُهُ جَيشُ السُّفيانِيِّ؟ قالَ: لا، ولكِن يَقتُلُهُ جَيشُ بَني فُلانٍ، يَخرُجُ حَتّى يَدخُلَ المَدينَةَ فَلا يَدرِي النّاسُ في أيِّ شَيءٍ دَخَلَ، فَيَأخُذُ الغُلامَ فَيَقتُلُهُ، فَإِذا قَتَلَهُ بَغياً وعُدواناً وظُلماً لَم يُمهِلهُمُ اللَّهُ عز و جل، فَعِندَ ذلِكَ فَتَوَقَّعُوا الفَرَجَ »
🔸« بى ترديد، #غلامی در مدينه كشته مى شود». گفتم: فدايت شوم! آيا لشكر سفيانى، او را نمى كشد؟ فرمود: «نه؛ بلكه لشكر بنى فلان، او را مى كشد. خروج مى كند تا اين كه به مدينه وارد مى شود و مردم نمى دانند به چه كارى وارد شده است. آن گاه، جوان را مى گيرد و مى كشد و چون او را جنايتكارانه و به ظلم و ستم مى كشند، خداوند عز و جل مهلتشان نمى دهد و اين هنگام، منتظر فَرَج باشيد»
📚كمال الدين یک جلدی ص 342 ح 24 ، الغيبة، نعمانى: ص 166 ح 6 ، الكافى: ج 1 ص 337 ح 5، إعلام الورى: ج 2 ص 237، بحار الأنوار: ج 52 ص 146 ح 70.
🔸روایت مذکور از چند جهت قابل صدق بر کشته شدن کودک مظلوم #زکریا به دست وهابیت کور و پلید نیست ؛
1⃣در متن عربی روایت آمده است که « #غلام » در مدینه کشته می شود ، در لغت عرب به نوجوان غلام اطلاق می شود نه کودک .
🔸در کتاب لغات در تفسیر نمونه چنین آمده است ؛
« از تعبيرات مختلفى كه در لغت «عرب» آمده مى توان استفاده كرد: «غلام» حد فاصل ميان «طفل» (كودك) و «شاب» (جوان) است كه در زبان #فارسى از آن تعبير به «نوجوان» مى كنيم »
📚لغات در تفسیر نمونه ، مکارم شیرازی ص 401
🔸روشن است که عنوان غلام بر انسان شش و هفت ساله قابل صدق نیست و تعبیر مناسب برای این سنین کودک است .
2⃣روایت می گوید قاتلین آن « غلام » در #مدینه نیستند ، بلکه خارج از مدینه اند و خروج می کنند و گویی سعی می کنند مدینه را به تصرف در آورند که در همین هنگام آن نوجوان نیز به دست آنان کشته می شود . اگر قاتلین اشاره به وهابیون باشد ، روشن است که آنان هم اکنون مدینه تحت #تصرفشان است و نیازی به خروج و قیام ندارند .
🔸ادامه 👇
🔸ادامه 👇
3⃣علامه مجلسی در شرح روایت فوق می گوید ؛
« این که روایت می گوید بنی فلان آن غلام را می کشند ، یا منظور از بنی فلان ، بنو العباس هستند که همزمان با انقراض حکومتشان مردی را می کشند که از فرزندان رسول خدا است یا ممکن است بنی فلان ، بنو مروان باشند که در این صورت روایت اشاره است به انقراض #حکومت بنی امیه و پس از زوال حکومتشان است که از شرشان برای شیعیان فرج حاصل می شود »
📚مراه العقول ج 4 ص 42
🔸بنابراین طبق نظر علامه مجلسی یا در آینده بنی العباس و بنی امیه دو مرتبه صاحب حکومت و دولت می شوند ، اما سرآمد حکومتشان همزمان است به کشتن جوانی از آل محمد یا روایت در گذشته که حکومت و دولت دست بنی العباس و بنی امیه بوده است ، مصداق پیدا کرده و حکومتشان نابود شده و برای شیعیان نیز از شرشان فرج حاصل شده است .
❕در هر صورت تفسیر علامه مجلسی هم با آنچه در مورد زکریای مظلوم اتفاق افتاده است ، هم خوانی ندارد .
4⃣برخی هم معتقدند که « غلام » مذکور از عموزادگان نفس زکیه یا برادر نفس زکیه است که در مدینه کشته می شود و خود نفس زکیه هم در مکه در آستانه ظهور کشته می شوند .
🔸امام باقر عليه السّلام هم فرمودند ؛
« در آن زمان نفس زكيه در مكه كشته مى شود و برادرش را در مدينه هلاك مى كنند. »
📚بشاره الاسلام ص177
❕« مظلوم در يثرب (مدينه) و پسر عمويش در مكه كشته مى شود. »
📚یوم الخلاص ص 666 _ شش ماه پایانی ص 161
🔸در کتاب روزگار رهایی در توضیح روایت مورد بحث آمده است ؛
« اين مرد هاشمى كه در مدينه بدون #گناه كشته مى شود پسر عموى نفس زكيّه است كه در مسجد الحرام كشته مى شود. چنانكه پيشواى ششم در حديث ديگرى مى فرمايد ؛ «آن مرد مظلوم در مدينه كشته مى شود و پسر عمويش در مكّه و در حرم امن خدا كشته مى شود».
❕آن مرد مظلوم كه «محمّد» نام دارد به دست عراقيها كشته مى شود و خواهرش فاطمه نيز كشته مى گردد و جنازه هر دو در نزديكى مسجد پيامبر به دار آويخته مى شود.
📚روزگار رهایی ج 2 ص 1074
👌بنابراین طبق تفسیر فوق نیز ، روایت با جریان زکریای مظلوم ارتباطی ندارد ، بلکه ناظر به نزدیکی ظهور و کشته شدن نفس زکیه و نزدیکانش می باشد .
#پرسمان_اعتقادی
https://t.me/joinchat/AAAAADwfNBg2bGR7EMl2NA
http://eitaa.com/joinchat/304152577C9f840da185
https://sapp.ir/poorseman
#جسم_اسرائیلی_امام_زمان_علیه_السلام
🤔#پرسش
❔ کلیپی روز جمعه تو شبکه یک پخش شده کارشناس غیر روحانی این حرفها را میزنه خیلی تو مجازی صدا کرده لطفا پاسخ بدید میگه اندام امام زمان اسراییلی است ❗️❗️
💠#پاسخ💠
👌در نقل هایی جسم و هیکل جسمانی امام زمان علیه السلام اسرائیلی دانسته شده است .
🔸حذيفه مى گويد كه رسول گرامى اسلام فرمودند ؛
« المهدىّ رجل من ولدى لونه لون عربىّ و جسمه جسم اسرائيلىّ على خدّه الايمن خال كانّه كوكب درّى يملأ الارض عدلا كما ملئت جورا يرضى فى خلافته اهل الارض و اهل السّماء و الطّير فى الجوّ. »
🔸«مهدى مردى از فرزندان من است. امّا نشانه وجودى او ؛
1. از نظر رنگ و قيافه، عربى است.
2. از لحاظ جسم و قواى #جسمى اسرائيلى است (اشاره به قدرت جسمى فوق العاده آن سرور است).
3. در سمت راست صورت مباركش خال سياهى است كه مانند ستارهاى پرفروغ بر روى صفحه صورتش مى درخشد.
4. برنامه كار دولتش: جهان را پر از عدالت مى كند چنانچه پر از جور شده باشد. به نحوى كه در دوران خلافتش اهل زمين و اهل آسمان و پرندگان در فضا خشنود مى شوند.
📚کشف الغمه ج 2 ص 469 _ الوافی ج 2 ص 467_ اثباه الهداه ج 5 ص 223
👌این روایت مورد نقل کتب اهل سنت هم قرار گرفته است مانند ؛
📚تاریخ الاسلام ذهبی ج 1 ص 156 _ الصواعق المحرقه ص 98_ الفصول المهمه ص 275_ الجامع الصغیر ج 2 ص 579
👌چنانکه در ترجمه روایت گذشت ، منظور از هیکل #اسرائیلی امام زمان علیه السلام قدرت جسمانی و قوت فوق العاده ایشان است ، چرا که بنی اسرائیل به قدرت بدنی و جسمانی شناخته می شدند و مطابق نقل فوق امام زمان علیه السلام نیز دارای قدرت و قوت فوق العاده جسمانی است .
🔹علامه #مجلسی در توضیح روایت می نویسد ؛
« منظور از جسم اسراییلی امام زمان علیه السلام آن است که ایشان از لحاظ طول قامت و عظمت جثه و جسم ، همانند بنی اسرائیل است »
📚بحار الانوار ج 51 ص 85
🔸البته باید توجه کرد که اسرائيل يكى از نامهاى يعقوب، پدر يوسف علیهما السلام مى باشد، در علت #نامگذارى يعقوب به اين نام مورخان غير مسلمان مطالبى گفته اند كه با خرافات آميخته است که قول صحیح همان است که مفسر معروف طبرسى در" مجمع البيان" در اين باره گفته و چنين مى نويسد ؛
« اسرائيل همان يعقوب فرزند اسحاق پسر ابراهيم ع است... « اسر _ به معنى" عبد" و ئيل (به معنى اللَّه) است، و اين كلمه #مجموعا معنى" عبد اللَّه" را مى بخشد»
📚تفسیر نمونه ج 1 ص 205
#پرسمان_اعتقادی
https://t.me/joinchat/AAAAADwfNBg2bGR7EMl2NA
http://eitaa.com/joinchat/304152577C9f840da185
https://sapp.ir/poorseman
#گرانی_زمان_ظهور
🤔#پرسش
❔آیا گرانی و کساد تجارت و اقتصاد خراب که از علائم ظهور امام زمان گفته شده،مخصوص کشورهای اسلامی است و یا این اتفاقات باید در کل جهان و همه کشورها اعم از غیر مسلمان بیفتد ❗️❗️
💠#پاسخ💠
👌از روايات استفاده مى شود، كه در آخر الزمان بر اثر گسترش فساد و تباهى ها و از بين رفتن رحم و عاطفه و ايجاد جنگ، جهان از نظر اقتصادى در وضعيت بدى به سر خواهد برد؛ به طورى كه آسمان نيز بر آنان رحم نمى كند و نزول باران كه رحمت الهى است نيز براى آنان به #غضب تبديل شده، ويرانگر مى شود.
👌در آخر الزمان باران كم مى شود و يا در غير موسم فرود مى آيد و باعث نابودى #كشاورزى مى گردد.
📚مستدرک الوسائل ج 11 ص 375
👌 درياچه ها و رودخانه ها خشك مى گردد و #زراعتها به بار نمى نشيند و تجارت از رونق مى افتد.
📚الارشاد مفید ص 361
🔸فقر و گرسنگى گسترش مى يابد تا آنجا كه افراد براى سير كردن شكم خود، دختران و زنانشان را به #بازار مى آورند و آنان را با كمى غذا عوض مى كنند.
📚ملاحم ص 59 ( سند این نقل ضعیف است )
👌مردى از پيامبر گرامی پرسيد ؛ اى رسول خدا قيامت چه وقت برپا خواهد شد؟ فرمود ؛ قيامت داراى نشانه هايى است: يكى از آنها تقارب بازارهاست».پرسيد: تقارب بازارها چيست؟ فرمود: «كساد بازارها و تجارت و بارش باران بدون آنكه گياهان و #محصولاتى برويد».
📚الترغیب و الترهیب ج 3 ص 442
👌امير مؤمنان عليه السّلام به ابن عباس فرمود: «تجارت و معاملات زياد مى شود، ولى بهره اى اندك نصيب #مردم مى گردد و پس از آن قحطى سختى رخ مى دهد»
📚ملاحم ابن طاووس ص 125
🔸محمد بن مسلم مى گويد: از امام صادق عليه السّلام شنيدم كه فرمود: «پيش از ظهور حضرت قائم از سوى خداوند براى مؤمنان نشانه هايى است». گفتم: خدا مرا فداى تو گرداند؛ آن نشانه ها كدام است؟ فرمود: «آنها همان گفته خداوند است كه فرمود: «وَ لَنَبْلُوَنَّكُمْ بِشَيْءٍ مِنَ الْخَوْفِ وَ الْجُوعِ وَ نَقْصٍ مِنَ الْأَمْوالِ وَ الْأَنْفُسِ وَ الثَّمَراتِ وَ بَشِّرِ الصَّابِرِينَ؛ ( بقره 155) « و شما (مؤمنان) را (پيش از ظهور قائم عجّل اللّه تعالى فرجه) به چيزى از ترس و گرسنگى و كمى دارايى ها و جانها و ميوه ها مىآزماييم؛ پس #صابران را مژده ده)» آنگاه فرمود: «خداوند مؤمنان را به سبب ترس از پادشاهان بنى فلان در دوران پايانى حكومتشان مى آزمايد و مراد از گرسنگى، گرانى قيمتهاست و منظور از كمى دارايى ها، كساد تجارت و كمبود درآمد است و مقصود از نقصان جانها، مرگهاى فراوان و سريع و پى درپى است و مراد از كمبود ميوه ها، كمبود #عايدات و محصولات كشاورزى است. پس صابران را بشارت باد به تعجيل ظهور قائم عجّل اللّه تعالى فرجه در آن هنگام».
📚الغیبه نعمانی ص 250_ کمال الدین یک جلدی ص 649
🔸 به نقل از اعلام الورى، قلّة المعاملات به معناى كساد #بازار و كمى دادوستد است.
📚اعلام الوری ج 2 ص 280
❕امام صادق عليه السّلام مى فرمايد: «... در آن هنگام كه سفيانى خروج مى كند، مواد غذايى كم شده، قحطى به مردم مى آورد و باران كم مى بارد».
📚ملاحم ابن طاووس ص 133
🔸ابن مسعود مى گويد: هنگامى كه #تجارتها از بين برود و راهها ويران گردد، مهدى عجّل اللّه تعالى فرجه ظهور مى كند.
📚برهان ، متقی هندی ص 142
❕شايد وضعيت بد بازار در آن زمان، معلول ويرانى مراكز توليد و صنعت، كم شدن نيروى انسانى، كاهش قدرت خريد، #قحطى، ناامنى راهها و ... باشد ، این وضعیت اختصاص به مومنین ندارد و جوی حاکم بر تمام جهان است .
#پرسمان_اعتقادی
https://t.me/joinchat/AAAAADwfNBg2bGR7EMl2NA
http://eitaa.com/joinchat/304152577C9f840da185
https://sapp.ir/poorseman
#امامان_سیزده_گانه
🤔#پرسش
❔یکی از کانال های ضد دین شبهه کرده است که در روایات شیعه آمده است که امامان بعد از پیامبر سیزده نفرند نه دوازده نفر ❗️خواستم ببینم #واقعیت دارد ❕❕
💠#پاسخ💠
👌در این که امامان بعد از پیامبر گرامی اسلام دوازده نفر هستند که با نص الهی انتخاب و #گزینش شده اند ، شکی در آن نیست .
🔶پیامبر گرامی فرمود:
«امامان بعد از من دوازده نفر هستند که اولین آنان علی و آخرین آنان قائم است که خداوند به وسیله او در تمام جهان نامش را گسترش می دهد»
📚امالی صدوق ص111 _ عیون الاخبار ج1 ص65 _کمال الدین ج1 ص282
👌و فرمود ؛
«علی بن ابی طالب امام شما پس از من است و پس از او حسن و پس از او حسین و پس از آن دو نه نفر از فرزندان حسین یکی پس از دیگری امامان شما و خلفای من هستند ...»
📚کمال الدین ج1 ص261 _ الاحتجاج ج1 ص69
👌وفرمود:
«امامان مسلمین پس از من علی بن ابی طالب سپس حسن به علی و سپس حسین به علی و سپس علی بن الحسین و سپس محمد بن علی و سپس جعفر بن محمد و سپس موسی بن جعفر و سپس علی بن موسی و سپس محمد بن علی و سپس علی بن محمد و سپس حجه بن الحسن ...می باشند»
📚کفایه الاثر ص54 _کمال الدین ج1 ص253 _ اثباه الهداه ج2 ص74
❕جهت دیدن انبوه روایات در امامت #منصوص دوازده امام ، نمایه زیر را مطالعه فرمایید ؛
🍀 https://eitaa.com/Rahnamaye_Behesht/1497
❕حال آنچه مورد اشکال واقع شده است ،تعبیری است که در چند روایت ضعیف و محدود به کار رفته است که #شبهه سیزده نفر بودن امامان را ایجاد می کند .
🔸در کتاب کافی از پیامبر گرامی نقل شده است ؛
« اني واثني عشر من ولدي وأنت يا علي رز الأرض يعني أوتادها وجبالها، بنا أوتد الله الأرض أن تسيخ بأهلها، فإذا ذهب الاثنا عشر من ولدي ساخت الأرض بأهلها ولم ينظروا»
« به راستى من و 12 تن از فرزندانم به همراه تو ای علی ، رز (مايه ثبات، يعنى ميخها و كوههاى آن) در زمين هستيم به واسطه ما خداوند زمين را ميخكوب كرده تا به مردمش فرو نريزد. و آنگاه که دوازده تن فرزندانم از زمين بروند، زمين اهلش را فرو برد و به ديده نيايد.»
📚الکافی ج 1 ص 534
👌در این تعبیر پیامبر گرامی از دوازده تن از فرزندانش به همراه علی علیه السلام یاد می کند که #مایه امنیت زمین هستند .
❕آنچه روشن و مشخص است آن است که در این روایت و روایات شبیه آن «تصحيفِ» ناشي از خطا و سوء تعبير نسخه نويسان و راويان احاديث موجب چنين برداشتي گرديده است؛ خطا و يا سهوي که وقوع آن در کتابهاي قديم امري عادي و #معمول بوده است؛ چرا که تمام کتابهاي زمان قديم با دست نوشته شده و به همين جهت بسياري از علماي حديث بررسيهايي را براي معالجه اين مشکل در کتابها داشتهاند .
👌از جمله مواردي که اين نکته را تاييد ميکند که مشکل مورد بحث، از اشتباه و خطاي نسخه نويسان و #راويان به وجود آمده، اين نکته است که همانگونه که از مطالب بيان شده در ابواب مختلف کتاب کافي استفاده ميشود، هدف مرحوم كليني از تاليف اين کتاب، بيان عقايد صحيح شيعه اماميه بوده است که از روايات بيان شده از سوي او در اين کتاب، تصريح به عدد و اسامي امامان شيعه دوازده امامي است که اگر عکس اين موضوع در جايي از کتاب او ديده شود به طور طبيعي امر قبيح و غير منطقي و موجب نقض غرض از سوي او در تاليف اين کتاب به شمار خواهد رفت.
🔹از اينرو بدون شک ميتوان گفت اين اشتباه از سوي نسخه نويسانِ اين کتاب به #وقوع پيوسته که با مراجعه محققانه به کتابهايي که مرحوم كليني اين روايت را از آنها نقل کرده و يا کتابهايي که به نقل از مرحوم کليني همين روايت را در کتابهايشان نقل نمودهاند، صحت ادّعاي ما ثابت ميگردد.
❕در مقابل اين روايت، روايات ديگري هست که تصحيف ناشي از خطا و اشتباه راويان در آن نيامده، بلکه در آنها بر اين نکته #تصريح دارد که تعداد ائمه به اضافه امير المؤمنين عليه السلام دوازده تن ميباشند و مضمون روايت اول در چند کتاب از کتابهاي علماي شيعه با چند طريق ذکر گرديده که از همين روايت بدون تصحيف در كتاب «الأصول الستة عشر» که آن را چند تن از راويان روايت نمودهاند بدين شکل آمده است ؛
« قال رسول الله : إني وأحد عشر من ولدي وأنت يا على رز الأرض أعني أوتادها جبالها، وقال: وتّد الله الأرض أن تسيخ بأهلها، فإذا ذهب الأحد عشر من ولدي ساخت الأرض بأهلها ولم ينظروا»
« رسول خدا فرمود: به راستى من و #يازده تن از فرزندانم به همراه تو، رز (مايه ثبات، يعني ميخها و کوههاي) زمين هستيم. به ما خداوند زمين را ميخكوب كرده تا به مردمش فرو نريزد و آنگاه که يازده تن فرزندانم از زمين بروند، زمين اهلش را فرو برد و به ديده نيايد. »
📚الاصول السته عشر ص 386_ بحار الانوار ج 36 ص 259
🔸#ادامه👇
@Rahnamye_Behesht