🤔پرسش
❓آیا اعتقاد به ظهور منجی در آخر الزمان در تورات و انجیل هم وجود دارد❕❕
💠پاسخ💠
👌عقیده به ظهور منجی در آخر الزمان ریشه در عقاید تمام ادیان ابراهیمی و غیر ابراهیمی دارد که جهت آگاهی تفصیلی می توانید رجوع کنید ؛
📚دانش نامه امام مهدی ، ری شهری ج1 ص94 به بعد
❗️یهود و نصاری از جمله آیین های ابراهیمی هستند که عقیده به ظهور منجی در کتبشان موج می زند.
💠کتب یهودیت و عهد عتیق ؛
1⃣کتاب دانیال پیامبر ؛
« در آن وقت سرور بزرگ میکائیلی که از جانب پسران قومت قائم است خواهد ایستاد و زمان تنگنایی که از بودن طوائف تا به این زمان نبوده است واقع خواهد شد و در آن زمان قوم تو هر کسی که در کتاب مکتوب شده است نجات خواهد یافت و از خوابندگان در خاک ، زمین بسیاری بیدار خواهند شد .بعضی جهت حیات ابدی و بعضی از برای شرمساری و حقارت ابدی...»
📚کتاب مقدس ، ترجمه فاضل خان همدانی ، کتاب دانیال ، ص1567 فصل دوازدهم بندهای 1 - 3
2⃣کتاب حگی ؛
« خداوند لشکرها چنین می فرماید هنوز وقت قلیلی است که من آسمان ها و زمین و بحر و خشکی را به هیجان می آورم بلکه تمامی طوائف را به هیجان می آورم و مرغوب تمامی طوائف خواهد آمد و خداوند لشکرها می فرماید این خانه را مملو از جلال خواهم کرد»
📚همان ، کتاب حگی ، ص1632 فصل دوم بندهای 6-8
3⃣کتاب زبور ؛
« زیرا که شریران منقطع می شوند اما متوکلان به خدا وارث زمین خواهند شد ، اما متواضعان وارث زمین شده از کثرث سلامتی متلذذ خواهند شد»
📚کتاب مقدس ، مزامیر داود ، مزمور سی و هفتم ، بندهای 9-37
4⃣سفر زکریا ؛
« ای دختر صهیون بسیار وجد نما و ای دختر اورشلیم آواز شادمانی بده اینک پادشاه نزد تو می آید . او عادل و صاحب نجات و حلیم می باشد »
📚تورات ، سفر زکریا ، فصل 9 بند 9
5⃣سفر ملاکی ؛
« زیرا اینک آن روزی که مثل تنور مشتعل می باشد خواهد آمد و جمیع متکبران و جمیع بدکاران کاه خواهند بود .آفتاب عدالت طلوع خواهد کرد و بر بال های وی شفا خواهد بود »
📚تورات ، سفر ملاکی ، فصل 4 بند 1-3
❕عالم بزرگ یهودیان موسی بن میمون در اصل دوازدهم از اصول سیزدهگانه اعتقادات یهود می گوید:
« من با ایمان کامل به آمدن ماشیح اعتقاد دارم و اگر چه او تاخیر کند با این حال هر روز در انتظار او هستم که بیاید»
📚اصل دوازدهم از اصول سیزدهگانه ایمان یهود ، موسی بن میمون
💠کتب مسیحیت و عهد جدید ؛
1⃣انجیل متی ؛
« چون فرزند انسان در جلال خود خواهد آمد ، با جمیع ملائکه مقدسه بر کرسی بزرگ خود قرار خواهد گرفت .همه قبائل نزد وی جمع خواهند شد و آنها را از همدگیر جدا خواهد کرد »
📚انجیل متی ، باب 25 بند های 31-33
2⃣انجیل لوقا ؛
« پس بایست که بسته باشد کمرهای شما و افروخته باشد چراغ های شما و خود باشید مانند کسانی که انتظار می کشند آقای خود را که از عروسی باز آید و در زند دفعتا در را گشایند . خوشا به حال آن نوکران که چون آقا آید بیدار یابد آنها را و من به شما می گویم که به درستی کمر خود را بسته ، آنها را نشانید و نزدشان آمده آنان را خدمت خواهد نمود»
📚انجیل لوقا ، باب دوازدهم ، بندهای 35-37
3⃣انجیل مرقس؛
« در آن روزهای بعد از مصیبت ، خورشید تاریک گردد و ماه نور خود را باز گیرد و ستارگان از آسمان فرو ریزند و قوای افلاک متزلزل خواهد گشت .آن گاه که پسر انسان را ببینند که با قوت و جلال عظیم بر ابرها می آید.
📚انجیل مرقس باب 13 بندهای 24-26
4⃣مکاشفات یوحنا ؛
« اینک با ابرها می آید و هر چشمی او را خواهد دید و آنانی که او را نیزه زدند و تمامی امت های جهان برای وی خواهند نالید»
📚مکاشفات یوحنا باب 1 بند7
📝پرسمان اعتقادی
https://t.me/joinchat/AAAAADwfNBg2bGR7EMl2NA
⁉️سوال
ضمن عرض تسلیت بابت شهادت امام جواد لطفا پاسخ این شبهه را بدهید که چگونه ممکن است یک کودک مانند امام جواد در سن هفت سالگی امام شود و هدایت جامعه را بر عهده گیرد این سوال خیلی از جوانان و دانشجویان است که از ما می پرسند
🗯پاسخ:
❗️دوران شکوفایى عقل وجسم انسان معمولًا حد و مرز خاصى دارد که با رسیدن آن زمان، جسم و روان به حد کمال مى رسند، ولى چه مانعى دارد که خداوند قادر و حکیم، براى مصالحى، این دوران را براى بعضى از بندگان خاص خود کوتاه ساخته، در سال هاى کمترى خلاصه کند؟
❗️در جامعه بشر یت از آغاز تاکنون افرادى بوده اند که از این قاعده عادى مستثنى بوده اند و در پرتو لطف و عنایت خاصى که از طرف خالق جهان به آنان شده است، در سنین کودکى به مقام پیشوایى و رهبرى امتى نائل شده اند.
🗯براى درک بهتر موضوع، مواردى از این استثناها را یاد آورى مى کنیم:
1⃣قرآن مجید درباره حضرت یحیى و رسالت او و اینکه در دوران کودکى به نبوت برگزیده شده است، مى فرماید:
«اى یحیى کتاب را با تمام قدرت بگیر، ما فرمان نبوت را درکودکى به او دادیم»
📓مریم12
2⃣ براى آغاز تکلم و سخن گفتن کودک معمولًا زمانى حدود دوازده ماه لازم است، ولى چنان که مى دانیم، حضرت عیسى در همان روزهاى نخستین تولد زبان به سخن گشود و از مادر خود که به قدرت الهى بدون ازدواج باردار شده و نوزادى به دنیا آورده و به این جهت مورد تهمت و اهانت قرار گرفته بود بشدت دفاع کرد و یاوه هاى معاندین را با منطق و دلیل رد کرد، در صورتى که این گونه سخن گفتن و با این محتوا، در شأن انسان هاى بزرگسال است. قرآن مجید گفتار او را چنین نقل مى کند:
«(ناگهان عیسى زبان به سخن گشود و] گفت: «من بنده خدایم او کتاب [آسمانى] به من داده و مرا پیامبر قرار داده استو مرا- هر جا که باشم- وجودى پربرکت قرار داده و تا زمانى که زنده ام مرا به نماز و زکات توصیه کرده است و مرا نسبت به مادرم نیکوکار قرار داده و جبّار و شقى قرار نداده است)»
📓مریم30-32
❗️با توجه به آنچه گفته شد به این نتیجه مى رسیم که قبل از امامان نیز مردان الهى دیگرى از این موهبت و نعمت الهى برخوردار بوده اند و این امر اختصاص به امامان ما نداشته است.
🗯همچنین از بررسى تاریخ زندگانى امامان استفاده مى شود که این مسئله در زمان خود آنان، به ویژه عصر امام جواد نیز مطرح بوده و آنان هم با همین استدلال پاسخ داده اند. به عنوان نمونه:
1. على بن اسباط، یکى از یاران امام رضا و امام جواد مى گوید: روزى به محضر امام جواد رسیدم، در ضمن دیدار، به سیماى حضرت خیره شدم تا قیافه او را به ذهن خود سپرده، پس از بازگشت به مصر براى ارادتمندان آن حضرت بیان کنم.
❗️درست در همین لحظه امام جواد که گویى تمام افکار مرا خوانده بود، در برابر من نشست و به من توجه کرد و فرمود: «اى على بن اسباط کارى که خداوند در مسئله امامت انجام داده، مانند کارى است که در مورد نبوت انجام داده است. خداوند درباره حضرت یحیى مى فرماید: «ما به یحیى درکودکى فرمان نبوت دادیم».
و درباره حضرت یوسف مى فرماید: «هنگامى که او به حد رشد رسید، به او حکم (نبوت) و علم دادیم».
📓یوسف22
❗️همچنین درباره حضرت موسى مى فرماید: «و چون به سن رشد وبلوغ رسید، به او حکم (نبوت) و علم دادیم».
📓قصص14
❗️بنابر این همان گونه که ممکن است خداوند، علم وحکمت را در سن چهل سالگى به شخصى عنایت کند، ممکن است همان حکمت را در دوران کودکى نیز عطا کند.
📚الکافی ج1 ص384
2. یکى از یاران امام رضا مى گوید: در خراسان در محضر امام رضا بودیم. یکى از حاضران به امام عرض کرد: سرور من، اگر [خداى نخواسته] پیش آمدى رخ دهد، به چه کسى مراجعه کنیم؟ امام فرمود: به فرزندم ابو جعفر.در این هنگام آن شخص سن حضرت جواد را کم شمرد، امام رضا فرمود: «خداوند عیسى بن مریم را در سنى کمتر از سن ابو جعفر، رسول و پیامبر و صاحب شریعت تازه قرار داد.»
📚همان مدرک ص322
3. امام رضا به یکى از یاران خود به نام «معمر بن خلاد» فرمود: «من ابو جعفر را در جاى خود نشاندم وجانشین خود قرار دادم، ما خاندانى هستیم که کوچکتران ما مو به مو از بزرگانمان ارث مى برند»
📚ارشاد مفید ص319
🗯ادامه پاسخ 👇👇👇
🗯ادامه پاسخ 👇👇👇
4- در اغاز قرن سوم امامت کودک نه ساله یا کمتر مایه شگفتی فقیهان و متکلمان عصر گردید ولی مامون از واقع اگاه بود .او همگان را دعوت به مناظره با امام جواد کرد و پرده از چهره حقیقت برافتد، مناظرات آن کودک با علما و دانشمندان، نفس ها را در سینه حبس کرد و دهان ها بست.
❗️در اینجا به یک نمونه از مناظرات امام اشاره می کنیم:
🗯«یحیى بن اکثم از امام جواد اجازه گرفت. امام فرمود: هر چه مى خواهى بپرس.
❗️یحیى گفت: درباره شخصى که مُحْرِم بوده و در آن حال حیوانى را شکار کرده است، چه مى گویید؟
🔷امام جواد فرمود:« آیا این شخص، شکار را درحِلّ (خارج از محدوده حَرَم) کشته است یا درحرم؟ عالم به حکم حرمت شکار در حال احرام بوده یا جاهل؟ عمداً کشته یا به خطا؟ آزاد بوده یا برده؟ صغیر بوده یا کبیر؟ براى اولین بار چنین کارى کرده یا براى چندمین بار؟ شکار او از پرندگان بوده یا غیر پرنده؟ از حیوانات کوچک بوده یا بزرگ؟ باز هم از انجام چنین کارى ابا ندارد یا از کرده خود پشیمان است؟ در شب شکار کرده یا در روز؟ در احرامِ عُمره بوده یا احرامِ حج؟
❗️یحیى بن اکثم از این همه فروع که امام براى این مسئله مطرح نمود، متحیر شد و آثار ناتوانى و زبونى در چهره اش آشکار گردید و زبانش به لکنت افتاد، به طورى که حضار مجلس ناتوانى او را در مقابل آن حضرت نیک دریافتند.
🗯مأمون گفت: خداى را بر این نعمت سپاسگزارم که آنچه من اندیشیده بودم همان شد. سپس به بستگان و افراد خاندان خود نظر انداخت و گفت: آیا اکنون آنچه را که نمى پذیرفتید، دانستید؟
📚ارشاد مفید ص319
📚بحار الانوار ج50 ص75
❗️آنگاه پس از مذاکراتى که در مجلس صورت گرفت، مردم پراکنده گشتند وجز نزدیکان خلیفه، کسى در مجلس نماند. مأمون رو به امام جواد کرد و گفت: قربانت گردم خوب است احکام هریک از فروعى را که در مورد کشتن صید درحال احرام مطرح کردید، بیان کنید تا استفاده کنیم.
❗️ امام جواد فرمود: بلى، اگرشخص محرم در حِلّ (خارج ازحرم) شکار کند و شکار از پرندگان بزرگ باشد، کفاره اش یک گوسفند است و اگر در حرم بکشد کفاره اش دو برابر است؛ و اگر جوجه پرنده اى را در بیرون حرم بکشد کفاره اش یک بره است که تازه ازشیر گرفته شده باشد، و اگر آن را در حرم بکشد هم بره و هم قیمت آن جوجه را باید بدهد؛ و اگر شکار از حیوانات وحشى باشد، چنانچه گورخر باشد کفاره اش یک گاو است واگر شتر مرغ باشد کفاره اش یک شتر است و اگر آهو باشد کفاره آن یک گوسفند است و اگر هریک از اینها را در حرم بکشد کفاره اش دو برابر مى شود.
و اگر شخص محرم کارى بکند که قربانى بر او واجب شود، اگر دراحرام حج باشد باید قربانى را در «مِنى» ذبح کند و اگر در احرام عمره باشد باید آن را در «مکّه» قربانى کند. کفاره شکار براى عالم و جاهلِ به حکم، یکسان است؛ منتها در صورت عمد، [علاوه بروجوب کفاره] گناه نیز کرده است، ولى در صورت خطا، گناه از او برداشته شده است. کفاره شخص آزاد بر عهده خود او است و کفاره برده به عهده صاحب او است وبر صغیر کفاره نیست ولى بر کبیر واجب است وعذاب آخرت از کسى که از کرده اش پشیمان است برداشته مى شود، ولى آنکه پشیمان نیست کیفر خواهد شد.
📚الارشاد ص322
📚احتجاج ص246
❗️از این نمونه های تاریخی چنین استفاده می شود که یک کودک می تواند با عنایت خداوند صاحب علوم الهی شود و امام باشد.
📚راهنمای حقیقت،علامه سبحانی،ص349
https://telegram.me/Rahnamye_Behesht
سوال
شب به امامت رسیدنه امام عصر هسته یه سوال دارم خواهش میکنم جواب بدید سنی ها اشکال میکنن که چطور ممکنه یه بچه هفت ساله امام بشه
✅پاسخ:
این اشکال ناشی میشود از عدم شناخت وفهم مستشکل از معارف قرآنی
❗خداوند نقل میکند که حضرت یحیی در کودکی به نبوت رسید چنان که می فرماید:
"ای یحیی تو کتاب آسمانی مارا به قوت گیر وبه او در کودکی مقام نبوت دادیم"( مریم 12)
"اتینا الحکم صبیا"
❗فخر رازی از بزرگان اهل سنت می گوید:
"مراد از حکم در آیه نبوت است زیرا خداوند عقل اورا در کودکی محکم وکامل کرد وبه او وحی فرستاد چرا که خداوند یحیی وعیسی را در کودکی به پیامبری برگزید"
📚تفسیر فخر رازی،ج11 ص192
❗ودر مورد عیسی نقل میکند که در گهواره چنین می گفت:
"من بنده خدایم که مرا کتاب آسمانی وشرف نبوت عطا فرمود"
"انی عبدالله اتانی الکتاب وجعلنی نبیا"( مریم 29)
❗آیا خداوندی که در کودکی حضرت یحیی وعیسی را به نبوت رساند نمیتواند امام مهدی را در کودکی امام کند
❗در روایات ما آمده است که خداوند در همان کودکی امام را مورد عنایت قرار داده و عقل وفکر اورا استوار و محکم نموده تا شایسته مقام امامت باشد
📚بحار الانوار،ج25 ص1 باب 1 تا باب 4 ص103
✅پرسمان اعتقادی
🆔ایدی ما در تلگرام برای طرح سوالات
@poorseman
📢کانال ما در تلگرام
https://telegram.me/Rahnamye_Behesht
#شناخت_امام_زمان_علیه_السلام
🤔#پرسش
❔کسی این سوال را برایم اگر امام #زمان موهومت الان ظهور کرد تو چجوری میخوای بفهمی ک از طرف خداست ؟ شاید دروغ بگه ک از طرف خداست❗️
💠#پاسخ💠
👌ما به مهدى موعود شخصى #معتقديم نه نوعى، يعنى به ظهور شخصى به نام مهدى عليه السّلام فرزند امام حسن عسكرى عليه السّلام با خصوصيات ظاهرى و باطنى اعتقاد داريم، و لذا هيچگاه در تطبيق آن اشتباه نخواهيم كرد، خصوصا آنكه معجزه نيز مؤيّد و مثبت وجود او است. و امامان از اهل بيت عليهم السّلام نيز هركدام خصوصيات او را ذكر نموده اند.
📚#موعود شناسی ، رضوانی، ص 547
❕ما برای شناخت امام زمان واقعی دلائل و قرائن فراوانی در دست داریم که با توجه به آن ها هیچ گاه در #تطبیق اشتباه نمی کنیم ، که هم اینک به برخی از آنها اشاره می شود ؛
1⃣معجزه ؛
👌همان گونه که #تمام امامان علیهم السلام برای اثبات امامت خود معجزه ارائه می داده اند و بر این اساس امامت خود را اثبات می کرده اند ، طبیعتا امام زمان علیه السلام نیز باید از معجزه برای اثبات حقانیت خود استفاده کند ؛
🍀 https://eitaa.com/Rahnamaye_Behesht/2681
2⃣وجود امام زمان علیه السلام #مقرون و مسبوق به چیزهایی است که به عنوان علائم و نشانه های ظهور شناخته می شود و اگر کسی قبل از وقوع نشانه های ظهور خصوصا نشانه هایی که حتمی است ، ادعای مهدویت کند ، روشن است که ادعای او #کذب و خلاف واقع است .
❕بيان علائم ظهور در كلمات ائمّه اطهار عليهم السلام و جمع آورى آن در متون روايى، يكى از #راههايى است كه امكان شناسايى مهدى واقعى را از مدّعيان دروغين و غير اصيل، فراهم مى كند.
❕علائم و نشانه های #حتمی و #غیر_حتمی ظهور عبارتند از شورش سفیانی ، فرو رفتن زمین در بیداء ، کشته شدن نفس زکیه ، خروج یمانی ، ندای آسمانی به حقانیت امام زمان ، قیام خراسانی ، طلوع خورشید از مغرب، خورشید گرفتگی و ماه گرفتگی در ماه رمضان ، فراوانی اختلاف و زلزله و ...که جهت آگاهی #تفصیلی رجوع شود ؛
📚دانشنامه امام مهدی ج 7 ص 63 بخش دهم نشانه های ظهور امام مهدی
3⃣خصوصیات #جسمانی و #روحانی امام زمان علیه السلام ؛
❕امام رضا فرمود:
«برای امام علامات و صفاتی است از جمله باید عالم ترین مردم و عادل ترین آنها و با تقوا ترین آنها و حلیم ترین آنها و شجاع ترین آنها و سخی ترین آنها و عابد ترین آنها باشد ...و از پدران ومادران آنها نسبت به آنها مهربان تر بوده و متواضع ترین مردم در #برابر خداوند است و دعایش مستجاب می باشد ...»
📚عیون الاخبار ج1 ص213
👌همین طور در روایات ما به صورت تفصیلی شکل ظاهری امام زمان علیه السلام و شکل زره و پرچم و خلق و خوی او و ویژگی های یارانش و همراهی فرشتگان و پیامبران با او در هنگام ظهور و به همراه داشتن آثار تمام پیامبران و پیامبر اسلام و علی علیه السلام و سیره رفتاری امام زمان در هنگام ظهور ، دگرگونی هایی که درعالم در هنگام ظهورش رخ می دهد و رجعت مومنان در هنگام ظهور و ...بیان شده است که با مطالعه دقیق آنها هیچ گاه در تطبیق امام زمان علیه السلام #اشتباه نمی کنیم ؛
📚بحار الانوار ج51 ، 52، 53
#پرسمان_اعتقادی
https://t.me/joinchat/AAAAADwfNBg2bGR7EMl2NA
🤔پرسش
❔آیا معجزاتِ غیر قرآن از پیامبر و معصومین، به صورتِ متواتر به ما رسیده یا همه اینها با اخبار واحد برای ما نقل شده ❗️
❔ابن شهر آشوب معجزات زیادی برای پیامبر نقل میکند اما سند قوی ارائه نمی دهد پس ما چگونه به معجزات پیامبر قطع و یقین پیدا کنیم حال آنکه ما در بحث معجزه نیاز به یقین داریم ❗️❗️
💠پاسخ💠
👌معجزات پیامبر گرامی و امامان طاهر ، به صورت متواتر و قطعی برای ما نقل شده است و جای هیچ گونه شکی در صحت و قطعی بودن آن ها نیست . این معجزات که همراه با ادعای نبوت و امامت می باشد دلیل روشنی و واضحی بر اثبات پیامبری و امامت ،آن هادیان الهی می باشد .
🗯برای اثبات تواتر این معجزات باید توجه کنید ؛
🔶روایت متواتر روایتی است که شمار راویان آن به حدی باشد که عادتا تبانی آنها بر کذب محال باشد . در روایت متواتر وثاقت راوی شرط نیست بلکه باید تعداد راویان به قدری باشند که عادتا تبانی آنان بر کذب را ممتنع سازد .
📚مقباس الهدایه ج1 ص89
🔴محدث بزرگوار شیخ حر عاملی در کتاب شریف « اثباه الهداه بالنصوص و المعجزات » مفصلا به اثبات نبوت پیامبر گرامی و امامت ائمه اطهار از طریق نص های متواتر و معجزات قطعی می پردازد .
🗯ایشان بیش از 720 معجزه از معجزات پیامبر گرامی را که در کتب معتبر شیعه نقل شده است ، در کتابش ذکر می کند که این مقدار فوق حد تواتر است .
📚اثباه الهداه ج1 ص242 تا ص446
👌و بیش از 500 معجزه از معجزات حضرت علی علیه السلام را از کتب معتبر نقل می کند .
📚همان مدرک ج3 ص430 تا ص563
👌و بیش از 50 معجزه از معجزات قطعی امام حسن مجتبی را در اثبات امامتشان نقل می کنند .
📚همان مدرک ج4 ص20 الی 51
👌و بیش از 86 معجزه از معجزات امام حسین علیه السلام را نقل می کند .
📚همان مدرک ج4 ص36 تا ص57
👌و بیش از هفتاد و سه معجزه از معجزات امام سجاد و نود و سه معجزه از معجزات امام باقر و 268 معجزه از معجزات امام صادق و شصت و هشت معجزه از معجزات امام کاظم و حدود دویست معجزه از معجزات امام رضا و هشتاد و سه معجزه از معجزات امام جواد و هفت معجزه از معجزات امام هادی و نود و نه معجزه از معجزات امام حسن عسکری و صد و هفتاد معجزه از معجزات امام مهدی علیهم السلام را نقل می کند .
❕این مقدار معجزه از پیامبر گرامی و امامان اطهار متواتر و بلکه فوق حد تواتر است.
👌همینطور علامه گرانقدر مجلسی نیز در مجلدات مختلف بحار مفصلا روایات فراوانی در معجزات پیامبر گرامی و ائمه اطهار نقل می کند .
#بحار_الانوار ج17 ص225 به بعد ، ج18 ص1 تا ص 143 - ج41 ص166 به بعد و ج42 تا ص 50 و ج43 ص323 به بعد و ج44 ص180 به بعد و ج46 ص20 به بعد تا ج 51 ص293
❕توجه به این نکته نیز لازم است که معجزه یکی از طرق پی بردن به صحت ادعای نبوت و امامت است که برای پیامبر گرامی و امامان به صورت متواتر معجزات فراوانی نقل شده است .
🗯بیش از هزاران هزار روایت نیز در اثبات امامت هادیان الهی نقل شده است که برای منصفان جای هیچ شکی باقی نماند که جهت آگاهی به نمایه زیر رجوع فرمایید ؛
🍀 https://eitaa.com/Rahnamaye_Behesht/1497
👌اگر از تواتر معجزات نیز چشم بپوشیم باید توجه داشت که ملاک ، اطمینان یافتن به صدور معجزه از پیامبر گرامی و ائمه است و این اطمینان با خبر واحدی که یقین به صحت آن داشته باشیم نیز حاصل می شود و ما در گذشته اثبات کرده ایم که بیشتر روایاتی که در کتب روایی معتبر ما نقل شده است صحیح و قابل اطمینان هستند اگر چه ممکن است سند برخی از آنها ضعیف باشد زیرا مبنای صحیح در روایات اعتماد به روایت #موثوق_الصدوری است نه #موثوق_السندی
🍀 https://eitaa.com/Rahnamaye_Behesht/2475
❕بنابراین حتی اگر معجزات به صورت خبر واحد یا با سند ضعیف نیز نقل شود باز هم در صحت و قطعیت آنها شکی وارد نمی شود.
#پرسمان_اعتقادی
https://t.me/joinchat/AAAAADwfNBg2bGR7EMl2NA
#مهدویت_نیمه_شعبان
#بداء_در_علائم_حتمی
🤔#پرسش
❔یکی از علائم حتمی ظهور اینه که در ماه رمضان دو صیحه آسمانی شنیده میشه که یکیش جبرئیل و دیگری #شیطان هست . و بعد از این صیحه ها ظهور رخ میده ، سوال من اينه که چون در ماه رمضان گذشته این صیحه ها شنیده نشده پس دیگه امیدی به ظهور نیست تا این که ماه رمضان بعدی بیاد و ببینیم صیحه شنیده میشه یا نه یا چون هنوز سفیانی و یمانی خروج نکردند پس نباید #منتظر ظهور امام زمان باشیم ❕❕
💠#پاسخ💠
👌در روایات ما آمده است که ممکن است حتی نشانه های حتمی ظهور چون صیحه آسمانی و خروج سفیانی و یمانی و ...هم #اتفاق نیفتد اما امام زمان علیه السلام ظهور کند و به اصطلاح در نشانه های حتمی ظهور بداء حاصل شود .
❕بدا، يكى از اعتقادات #شيعه است بدان معنا كه خداوند، تغييراتى را در برخى امور ايجاد مى كند كه تصوّر ما بر قطعى بودن آنهاست. در واقع، تغييرى در علم الهى به وجود نمى آيد؛ بلكه تغيير در اطلاع ما از آنچه قبلًا خبر داده شده، ايجاد مى شود ، در گذشته بیشتر پیرامون #عقیده به بداء بحث کرده ایم ؛
🍀 https://eitaa.com/Rahnamaye_Behesht/2683
👌در موضوع علائم ظهور، احاديثى داريم كه مى گويند ممكن است حتّى در باره مهمترين نشانه ها هم #بداء پيش آيد.
❕ابوهاشم جعفرى، يار ديرين چند امام آخر مى گويد ؛
«نزد امام جواد عليه السلام از سفيانى و حتمى بودن خروج او سخن به ميان آمد. گفتم: آيا ممكن است در امر حتمى، بدا پيش آيد؟ فرمود: «آرى». گفتم: مى ترسم در باره #قائم هم بدا حاصل شود. فرمود: «نه! قائم، وعده الهى است و در آن، تخلّف نمى شود».
📚الغیبه نعمانی ص 302_ بحار الانوار ج 52 ص 250
👌اين حديث با آنچه در قرآن آمده است كه «خداوند براى هر امرى زمانى مقرر كرده و هر چه را بخواهد، محو مى كند يا برقرار مى سازد و حكم اصلى نزد اوست» ( رعد 38_39) سازگار و موافق است؛ چه آن كه حكم محو و اثبات براى همه حوادثى كه زمان بردارند، #عموميت دارد و اين حوادث، عبارت اند از همه آنچه در آسمانها و زمين و ما بين آنها هست.
📚دانش نامه امام مهدی ج 7 ص 431
❕بنابراین هر لحظه و هر دقیقه باید #منتظر ظهور امام زمان علیه السلام باشیم .
👌در بسيارى از رواياتى كه از پيامبر گرامى اسلام و امامان معصوم عليهم السّلام نقل شده، اين نكته مورد تأكيد قرار گرفته است كه ظهور نيز همانند قيامت، ناگهانى و غيرمنتظره فرامى رسد و زمان آن را #هيچكس جز خداوند حكيم نمى داند. از جمله در روايتى كه امام رضا عليه السّلام به واسطه پدران بزرگوارش از پيامبر اكرم نقل مى كند چنين آمده است ؛
« به پيامبر عرض شد اى فرستاده خدا ، آن قائم كه از نسل شماست چه وقت ظهور مى كند؟ آن حضرت فرمود: ظهور او مانند قيامت است. «تنها خداوند است كه چون زمانش فرارسد آشكارش مى سازد. فرا رسيدن آن بر آسمانيان و زمينيان پوشيده است. جز به #ناگهان بر شما نيايد».
📚کمال الدین ج 2 ص 373
#پرسمان_اعتقادی
https://t.me/joinchat/AAAAADwfNBg2bGR7EMl2NA
#ایتا
http://eitaa.com/joinchat/304152577C9f840da185
#در_سروش
https://sapp.ir/poorseman
⁉️سوال
عزيزان شيعه بر خلاف دستورات اسلام معتقد است: كه خداوند گاهي به دليل اكتشافات و علوم جديدي كه نعوذبالله براي او تعالي آشکار مي شود! که قبلا نمي دانسته!! نظرات اعلان شده اش را تغيير مي دهد كه اين مورد در اصطلاح روحانيت شيعه «بدا» نام گرفته است! در حاليکه اهل سنت اين عقيده فاسد را مغاير با قرآن كريم و توحيد باري تعالي مي دانند.
♦️پاسخ
متأسّفانه موضوع «بدا» از موضوعاتى است که دستاویز عجیبى براى بعضى از مخالفان شیعه و حتّى بعضى از دشمنان اسلام شده است; آنها بدون این که کوچکترین تحقیقى درباره این مطلب در کتاب هاى بزرگان شیعه و دانشمندان «عقاید و مذاهب» اسلام بکنند، تنها به همین یک کلمه چسبیده و قلمفرسایى و تفسیرهایى که کمترین ارتباط به عقاید شیعه ندارد، براى آن کرده اند و مطالب موهوم و بى اساس به ما نسبت داده اند.
❗️این گونه تفسیرهاى نابجا مسلّماً کار یک دانشمند و محقّق (حتّى از مخالفین) نیست، کار افراد متعصّب و لجوجى است که همیشه دنبال بهانه و دستاویزى مى گردند که اغراض خود را در سایه آن انجام دهند; همواره به فکر این هستند که از طرف مقابل کلمه اى بشنوند که بتوانند براى آن تفسیرهاى نامناسب و گمراه کننده اى بنمایند و روى آن تبلیغات مسموم و زهرآگین کنند و به اصطلاح جنگ اعصاب روى آن راه بیندازند; لفظ «بدا» از جلمه این الفاظ است.
🔵در هر حال براى روشن شدن حقیقت معناى کلمه «بدا» از نظر عقاید شیعه، کافى است به بیان ساده و مختصرى که ذیلا گفته مى شود، توجّه فرمایید:
❗️اصولا کلمه «بدا» در لغت عربى به معناى آشکار شدن است. قرآن مجید درباره ظالمان و ستمگران مى گوید: «وَ بَدا لَهُمْ سَیِّئاتُ ما عَمِلُوا; در آن روز اعمال بدى را که انجام داده اند براى آنها آشکار مى شود (و نتیجه کردار سوء خود را مى بینند)».
📓زمر48
❗️در عبارت عربى گاهى گفته مى شود: بدا من فلان کلام فصیح یعنى از فلان شخص کلام فصیحى صادر شد و گاهى به جاى کلمه «مِن»، «لام» گذارده مى شود و مى گویند: بدالفلان کلام فصیح و معناى آن عیناً همان معناى جمله اوّل است، یعنى سخن فصیحى از او آشکار شد.
🗯 اصل مطلب:
❗️بسیار مى شود که مقدّمات کارى در نظر ما از هر جهت مهیّاست، ولى پیشامدهاى غیر منتظره اى رخ مى دهد و آن وضع به هم مى خورد و آن کار انجام نمى شود در این جا گفته مى شود: خدا نخواست چنین مطلبى انجام یابد، و ممکن است در همین جا کلمه «بدا» به کار برده شود و گفته شود: «بدالله انّه لا یرید هذا» یعنى از خداوند آشکار شد که نمى خواهد این کار انجام شود. بنابر این مقصود این نیست که براى خدا آشکار شد، تا مستلزم جهل به تقدیر دوّم باشد بلکه مقصود این است که از خدا براى ما آشکار گشت.
💢بدیهى است این مطلب اشکالى ندارد و موضوعى است که در طول زندگى هرکس بارها واقع مى شود که امورى برخلاف آنچه انتظار مى رفت رخ مى دهد، این همان «حقیقت بدا» است.
❗️آیات قرآن مجید و اخبار فراوانی گواهى مى دهد که بسیار مى شود مقدّمات بلا و ناراحتى هایى فراهم مى گردد و شاید انتظار آن هم مى رود، امّا مردم به سوى خدا مى روند، دعا مى کنند و دست از کارهاى ناروا مى کشند، نسبت به یکدیگر خوبى مى کنند و کارهاى نیک انجام مى دهند و خداوند به برکت این اعمال، بلا و بدبختى و ناراحتى را بر مى گرداند، این یکى از موارد بدا است.
❗️گاهى هم بعکس، مقدّمات خوشبختى و نعمت فراهم شده و مردم کارهایى انجام مى دهند که ورق بر مى گردد، این برگشت ورق همان بداست.
بسیار مى شود که سرنوشت انسان، بر اثر اعمال خوب و بد او تغییر مى یابد و این یکى از افتخارات ماست که سرنوشت خود را مربوط به اعمال خویش مى دانیم.
ممکن است گفته شود این که در این موارد گفته مى شود براى خدا «بدا» رخ داد، نظر به ظاهر کار و از دیدگاه فکر ما و محاسبات ماست، زیرا انسان روى محدودیّتى که دارد، تصوّر مى کند که فلان حادثه قطعاً رخ خواهد داد، یا حتماً جامه عمل نخواهد پوشید، وقتى خلاف آن را مشاهده کرد و دید که محاسبات او اشتباه بوده است، روى مقیاس فکر خود مى گوید: براى خدا «بدا» رخ داده در صورتى که آنچه شایسته مقام اوست «بدا» نیست بلکه «ابدا» است; یعنى چیزى را که از نظر ما مخفى بود، آشکار ساخت.
👌خلاصه، وقوع حوادث غیر مترقّبه و برخلاف شرایط در نظر ما «بدا» است، یعنى چیزى که پنهان بود، براى ما آشکار گشت; ولى درباره خدا «ابدا» یعنى اظهار است و چیزى را که مخفى کرده بود، آشکار مى سازد و این که درباره خدا گاهى به جاى «ابدا» لفظ «بدا» به کار مى رود، روى یک نوع مقایسه است که گفته شد.
🗯❗️ادامه پاسخ :
1⃣در داستان «یونس» مى خوانیم که نافرمانى قومش سبب شد که مجازات الهى به سراغ آنها بیاید و این پیامبر بزرگ هم که آنها را قابل هدایت نمى دید و مستحق عذاب مى دانست آنان را ترک گفت، اما ناگهان (بدا واقع شد) یکى از دانشمندان قوم که آثار عذاب را مشاهده کرد، آنان را جمع نمود و به توبه دعوت کرد، همگى پذیرفتند و مجازاتى که نشانه هایش ظاهر شده بود برطرف شد (فلو لاکانت قریة آمنت فنفعها ایمانها الا قوم یونس لما آمنوا کشفنا عنهم عذاب الخزى فى الحیوة الدنیا و متعناهم الى حین)
📓 (یونس آیه 98).
2⃣ در تواریخ اسلامى نیز آمده که حضرت مسیح (علیه السلام) درباره عروسى خبر داد که او در همان شب زفاف مى میرد، ولى عروس بر خلاف پیش بینى مسیح (علیه السلام) سالم ماند!، هنگامى که از وى جریان را پرسیدند فرمود: آیا صدقه اى در این راه داده اید؟ گفتند: آرى، فرمود، صدقه بلاهاى مبرم را دفع مى کند
📚بحار الانوار ج4 ص94
❗️در حقیقت روح پاک مسیح بر اثر ارتباط بالوح محو و اثبات، از حدوث چنین واقعه اى خبر داد، در حالى که این حادثه مشروط بود (مشروط به اینکه مانعى همچون «صدقه» بر سر راه آن حاصل نشود) وچون به مانع برخورد کرد نتیجه چیز دیگر شد.
3⃣در داستان ابراهیم، قهرمان بت شکن در قرآن مى خوانیم که او مأمور به ذبح اسماعیل شد و به دنبال این مأموریت، فرزندش را به قربانگاه برد، اما هنگامى که آمادگى خود را نشان داد «بداء» روى داد و آشکار شد که این امر یک امر امتحانى بوده است، تا میزان اطاعت و تسلیم این پیامبر بزرگ و فرزندش آزموده شود.
4⃣در سر گذشت موسى نیز مى خوانیم که او نخست مأمور شده بود که سى روز قوم خود را ترک گوید و به وعده گاه الهى براى دریافت احکام تورات برود، ولى بعداً این مدت به مقدار ده روز (براى آزمایش بنى اسرائیل) تمدید شد.
⁉️در اینجا این سؤال پیش مى آید که فائده این بداءها چیست؟
🗯پاسخ این سؤال با توجه به آنچه در بالا ذکر شد، ظاهراً پیچیده نیست، چرا که گاهى مسائل مهمى همانند آزمایش یک شخص یا یک قوم و ملت، ویا تأثیر توبه و بازگشت به سوى خدا (همانگونه که در داستان یونس آمده) و یا تأثیر صدقه و کمک به نیازمندان و انجام کارهاى نیک در برطرف ساختن حوادث دردناک، و مانند اینها، ایجاب مى کند که صحنه حوادث آینده قبلا طورى تنظیم شود، سپس با دگرگونى شرائط طور دیگر، تا مردم بدانند، سرنوشتشان در دست خودشان است، و با تغییر مسیر و روش قادرند سرنوشت خود را تغییر دهند و این بزرگترین فایده بداء است (دقت کنید).
♻️و اگر مى خوانیم کسى که خدا را به بداء نشناخته است معرفت کامل او را ندارد، اشاره به همین حقایق است.
❗️لذا در حدیثى از امام صادق مى خوانیم که فرمود: «خداوند هیچ پیامبرى را نفرستاد مگر اینکه این سه پیمان را از آنها گرفت: اقرار به بندگى پروردگار، و نفى هرگونه شرک، و اینکه خداوند هرچه را بخواهد مقدم مى دارد وهرچه را بخواهد تأخیر مى اندازد».
📚الکافی ج1 ص114
❗️در حقیقت اولین پیمان، مربوط به اطاعت و تسلیم در برابر خدا است و دومین پیمان مربوط به مبارزه با شرک. و سومین پیمان مربوط به مسأله بداء است که نتیجه اش آن است که سرنوشت انسان به دست خود او است که با تغییر دادن شرائط مى تواند خود را مشمول لطف یا عذاب خداوند قرار دهد.
🗯اخرین سخن اینکه روى جهات فوق دانشمندان شیعه گفته اند هنگامى که «بداء» به خداوند نسبت داده مى شود به معنى «ابداء» است یعنى آشکار ساختن چیزى که قبلا ظاهر نبود و پیش بینى نمى شد.
واما نسبت دادن این مطلب به شیعه که آنها معتقدند خدا گاهى از کار خود پشیمان مى گردد یا از چیزى باخبر مى شود که قبلا نمى دانست این از بزرگترین جنایات و نابخشودنى ترین تهمت ها است.
❗️لذا از امامان نقل شده است که فرمودند: من زعم ان الله عزوجل یبدو له فى شىء لم یعلمه امس فابرئوا منه: «کسى که گمان کند براى خدا چیزى امروز آشکار مى شود که دیروز نمى دانست از او تنفر و بیزارى بجوئید».
📚سفینه البحار ج1 ص112
📚نقل پاسخ از دو کتاب :
1⃣تفسیر نمونه ج10 ص245 به بعد
2⃣پاسخ به پرسشهای مذهبی،ایات عظام سبحانی و مکارم ،ص57 به بعد
🗯پرسمان اعتقادی کانالی برای کشف حقیقت و پاسخ به شبهات به روشی کاملا نو و استدلالی توسط کارشناسان مجرب و اساتید حوزوی
https://telegram.me/Rahnamye_Behesht
#نیمه_شعبان_مهدویت
#عرضه_اعمال_بر_امام_زمان_علیه_السلام
🤔#پرسش
❔این که می گویند اعمال ما بر امامان زمان عرضه می شود واقعیت دارد ❗️ مگر #خداوند ستار العیوب نیست چگونه حاضر می شود که امامان را بر اعمال ما آگاه کند ❕
💠#پاسخ💠
👌مساله عرضه اعمال بندگان به امامان علیهم السلام مساله ای ثابت و قطعی است که مورد #تصریح قرآن قرار گرفته و می فرماید ؛
« وَ قُلِ اعْمَلُوا فَسَيَرَى اللَّهُ عَمَلَكُمْ وَ رَسُولُهُ وَ الْمُؤْمِنُونَ وَ سَتُرَدُّونَ إِلى عالِمِ الْغَيْبِ وَ الشَّهادَةِ فَيُنَبِّئُكُمْ بِما كُنْتُمْ تَعْمَلُونَ » « بگو عمل كنيد، خداوند و فرستاده او و مؤمنان اعمال شما را مى بينند و به زودى به سوى كسى باز مىگرديد كه پنهان و آشكار را مى داند و شما را به آنچه عمل مى كرديد خبر مى دهد » ( توبه 105)
👌در روایات #فراوانی آمده است که منظور از مومنان شاهد اعمال امامان اهل بیت علیهم السلام می باشند .
📚البرهان فی تفسیر القرآن ج 2 ص 838
❕امام #صادق علیه السلام فرمود ؛
« تمام اعمال مردم هر روز صبح به پيامبر عرضه مى شود، اعمال نيكان و بدان، بنا بر اين مراقب باشيد و اين مفهوم #گفتار خداوند است كه ميفرمايد وَ قُلِ اعْمَلُوا فَسَيَرَى اللَّهُ عَمَلَكُمْ وَ رَسُولُهُ و المومنون »
📚الکافی ج 1 ص 170
👌 در حديث ديگرى از امام باقر علیه السلام مى خوانيم ؛
« تمامى اعمال شما بر #پيامبرتان هر عصر پنجشنبه عرضه مى شود، بنا بر اين بايد از اينكه عمل زشتى از شما بر پيامبر عرضه شود شرم كنيد »
📚بصائر الدرجات ص 446
👌باز در روايت ديگرى از امام على بن موسى الرضا علیه السلام مى خوانيم كه شخصى به خدمتش عرض كرد براى من و خانواده ام دعائى فرما، فرمود مگر من دعا نمى كنم؟ بخدا سوگند، اعمال شما هر #شب و روز بر من عرضه مى شود »
📚البرهان فی تفسیر القرآن ج 2 ص 842
👌البته در بعضى از اين اخبار تنها سخن از پيامبر به ميان آمده و در پارهاى از على علیه السلام ، و در بعضى پيامبر و امامان علیهم السلام همگى ذكر شده اند، همانطور كه بعضى تنها عصر پنجشنبه را وقت عرض اعمال مى شمرند، و بعضى همه روز، و #بعضى هفته اى دو بار و بعضى در آغاز هر ماه و بعضى به هنگام مرگ و گذاردن در قبر.
📚بحار الانوار ج 23 ص 333 باب 20
👌روشن است كه اين روايات #منافاتى با هم ندارند، و همه آنها مى تواند صحيح باشد، درست همانند اينكه در بسيارى از مؤسسات گزارش كار كرد، روزانه را همه روز، و گزارش كار هفته را در پايان هفته، و گزارش كار ماه يا سال را در پايان ماه يا سال به مقامات بالاتر مى دهند.
❕مساله عرض اعمال اثر تربيتى فوق العاده اى در معتقدان به آن دارد، زيرا هنگامى كه من بدانم علاوه بر خداوند كه همه جا با من است پيامبر و پيشوايان محبوب من همه روز يا همه هفته از هر عملى كه انجام مى دهم، در هر نقطه و هر مكان اعم از خوب و بد همه #آگاه مى شوند، بدون شك بيشتر رعايت مى كنم و مراقب اعمال خود خواهم بود. درست مثل اينكه كاركنان مؤسسه اى بدانند همه روز يا همه هفته گزارش تمام جزئيات اعمال آنها به مقامات بالاتر داده مى شود و آنها از همه آنها با خبر مى گردند.
📚تفسیر نمونه ج 8 ص 128
❕این مساله #منافاتی با ستاریت خداوند نیز ندارد چرا که امامان علیهم السلام ماموران اوامر الهی اند و به تعبیر روایات آنان عین الله و ید الله در میان #بندگان هستند و هیچ گونه دو گانگی بین آگاهی خداوند و آگاهی آنان از اعمال بندگان وجود ندارد .
📚بحار الانوار،ج24 ص191 باب 53
👌همانطور که آگاهی فرشتگان ثبت اعمال از اعمال انسان منافاتی با #ستاریت خداوند ندارد ، آگاهی امامان نیز منافاتی ندارد چرا که هر دو ماموران الهی هستند . خداوند ستار العیوب است به این معنا که آبروی بنده را نزد سایر بندگان نمی برد اما حساب امامان علیهم السلام و فرشتگان که ماموران الهی هستند از سایر #بندگان جدا است .
#پرسمان_اعتقادی
https://t.me/joinchat/AAAAADwfNBg2bGR7EMl2NA
#ایتا
http://eitaa.com/joinchat/304152577C9f840da185
#در_سروش
https://sapp.ir/poorseman
#سیل_سیلاب_نشانه_ظهور
🤔#پرسش
❔ آیا روایت زیر درست می باشد؟ آیا آمدن سیل یکی از #علائم ظهور است؟
❗️طبق روایات اسلامی، افزایش بارندگی و بالا آمدن سطح آب رودخانهها و دریاها و جاری شدن سیل بر روی زمین، از جمله نشانههای نزدیک شدن زمان ظهور امام مهدی عجل الله تعالی فرجه الشریف میباشد.
در روایتی آمده است که از امام هادی علیه السلام پرسیدند: چه وقت آنان (مردم قم) منتظر فرج خواهند بود؟ حضرت فرمود: «هنگامی که آب روی زمین را فراگیرد»
✅ بحارالانوار ,ج18 , ص311
💠#پاسخ💠
👌علائم ظهور امام زمان به دو قسم حتمی و غیر حتمی #تقسیم می شود .
❕امور حتمی تحقق شدنی هستند اما امور غیر حتمی ممکن است محقق شود و ممکن است محقق نشود .
🔶در مورد علائم حتمی ، امام صادق علیه السلام فرمود ؛
« ندای آسمانی از امور حتمی است و خروج سفیانی حتمی است و خروج یمانی هم حتمی است و کشته شدن نفس زکیه نیز حتمی است و پدیدار شدن کف دستی از آسمان نیز حتمی است و نیز آیه #سهمگین ماه رمضان که خوابیده را بیدار می کند و بیدار را می ترساند و دخترکان را از پس پرده بیرون می کشد »
📚الغیبه نعمانی ص262
❕اما امور غیر حتمی که به عنوان نشانه ظهور محسوب شده اند ، متعدد اند ، که از جمله آنان سیل و سیلاب است ، اما نه سیل و سیلاب عمومی بلکه سیل و سیلاب در کوفه و نجف به #عنوان نشانه غیر حتمی ظهور بیان شده است .
🔸در نقلی از امام سجاد علیه السلام آمده است ؛
« هنگامی که سیل و باران ، این بلندی های شما یعنی نجف را پر کند و آتش در سنگ و گل پدیدار شود و تاتارها بغداد را به چنگ آورند ، ظهور قائم منتظر را متتظر باشید »
📚الصراط المستقیم ج 2 ص 259
❕در نقل دیگری ، امام صادق از امام علی علیهما السلام نقل می کند که فرمود ؛
« هنگامی که در #حجاز آتش سوزی شد و بلندی شهرتان یعنی نجف شما را آب فرا گرفت ،منتظر ظهور قائم باشید »
📚الصراط المستقیم ج 2 ص 258
🔸در نقل دیگری از امام صادق علیه السلام نقل شده که فرمود ؛
« در سال فتح ، رود #فرات طغیان می کند تا آنجا که به درون کوچه های کوفه می ریزد »
📚الارشاد ج 2 ص 377 _ اعلام الوری ج 2 ص 284
👌و در نقل دیگر آمده است که فرمود ؛
« روز یا سال فتح ، فرات #طغیان می کند ، تا آنجا که وارد کوچه های کوفه می شود »
📚الغیبه طوسی ص 451 _ بحار الانوار ج 52 ص 217
🔸روایتی که می گوید قمیان زمانی که آب بر روی زمین بیاید ، انتظار فرج را میکشند ؛
📚الاختصاص ص 102 _ بحار الانوار ج 57 ص 207
🔸بر اساس روایات فوق الذکر ، چنین معنا می شود که زمانی که سیل و سیلاب کوفه و نجف را در بر بگیرد ، قمیان می دانند این حادثه از نشانه های ظهور است ، بنابراین منظور از جاری شدن آب بر روی زمین ، جاری شدن سیل و سیلاب در کوفه و نجف است و منظور از « الارض » ، ارض و زمین نجف و کوفه است که محل #جاری شدن سیلاب ها است .
#پرسمان_اعتقادی
https://t.me/joinchat/AAAAADwfNBg2bGR7EMl2NA
http://eitaa.com/joinchat/304152577C9f840da185
https://sapp.ir/poorseman
#امامت_فرزندان_امام_مهدی_علیه_السلام
🤔#پرسش
❔در فرازی از صلوات ابوالحسن ضراب که منسوب به امام زمان(عج) می باشد، آمده است : والائمة من ولده
با توجه به اینکه بی شک امامت به آن حضرت ( امام زمان ) خاتمه می یابد و در فرزندان ایشان #امامی نخواهد بود، مراد از آن عبارت چیست ❗️❗️
💠#پاسخ💠
👌از روایاتی استفاده می شود که امام زمان علیه السلام پس از ظهور صاحب فرزندانی خواهند بود .
❕امام على عليه السلام در سخنى در مورد امام زمان عليه السلام فرمود ؛
« او و اهلبيتش را در [مكانى به نام] رحبه سكنا مى دهد، آن جا كه سرزمين مقدّس و اقامتگاه نوح عليه السلام بود.»
📚تفسیر العیاشی ج 1 ص 66 _ بحار الانوار ج 52 ص 225
👌از امام صادق عليه السلام نقل شده كه مى فرمايد ؛
« گويا فرود آمدن قائم را در مسجد سهله با اهل و #عيالش مى بينم.»
📚المزار الکبیر ص 134
👌 در عبارتى از زيارت مخصوص امام مهدى عليه السلام در هر روز جمعه چنين آمده است ؛
« اى سَرور من! اى صاحب الزمان! درودهاى خدا بر تو و اهل بيت تو باد! ...
درودهاى خدا بر تو و #خاندان پاك تو باد!»
📚المزار الکبیر ص 102
👌در بخشى از صلوات بسيارى مفصّلى كه در صبح جمعه وارد شده، چنين آمده است ؛
« او و ذريّه اش را پيشوايان و #وارثان زمين قرار دهى.»
📚بحار الانوار ج 89 ص 34
👌حديثى كه شيخ طوسى از امام رضا عليه السلام نقل كرده است كه فرمود ؛
«خدايا! بر #واليان و فرزندان وى، درود فرست.»
📚جمال الاسبوع ص 510
👌 در ضمن صلواتى كه از ناحيه مقدّسه صادر شده که در سوال نیز به آن اشاره شده آمده است ؛
«بر ولىّ امرت و اولياى عهدش و پيشوايان از فرزندان او درود فرست و بر عمر و اجَلشان بيفزاى و آنها را به عالى ترين آرزوهاى دينى، دنيوى و اخروىشان برسان، كه تو حقّاً به هر چيز، توانايى.»
📚بحار الانوار ج 52 ص 22
👌در کتاب جمال الاسبوع ابن طاووس در توضیح نقل فوق آمده است ؛
« ائمه از فرزندان امام زمان ، کسانی هستند که پس از ظهور ، از طرف مهدی علیه السلام ، امام و #پیشوای مردم در اقامه نماز و اجرای احکام در شهر های مختلف هستند ، روایت شده است که آنان از جمله ابرار و نیکان در زمان حیات پدرشان امام مهدی هستند که از طرف امام زمان ، به عنوان والی در #بلاد منصوب می شوند »
📚جمال الاسبوع ص 512
👌بنابراین فرزندان امام زمان علیه السلام ، امام اصطلاحی و منصوب از جانب خداوند مانند دوازده امام نیستند ، بلکه آنان امام لغوی و پیشوا و والی به اذن امام زمان علیه السلام در نقاط مختلف #زمین هستند .
🔸البته برخی ، سند نقل های فوق را ضعیف و غیر قابل اعتماد می دانند .
📚دانشنامه امام مهدی ، ری شهری ، ج 3 ص 55 _ درسنامه مهدویت ، ج 2 ص 133
🔸 و بیان می کنند که اساسا در برخی نقل ها آمده است که امام زمان علیه السلام ، به هیچ عنوان #فرزندی نخواهد داشت .
🔸ابن ابى حمزه به امام رضا علیه السلام عرض کرد : «براى ما روايت شده است كه امام در نخواهد گذشت، تا اين كه جانشين و نسل خود را ببيند».
👌امام رضا عليه السّلام فرمود: «آيا در اين روايت، بيش از اين چيزى براى شما گفته نشده است؟» گفت: «نه». حضرت فرمود ؛ بله؛ به خدا سوگند! برايتان روايت شده است، مگر قائم ( که فرزندی نخواهد داشت )»
📚اثباه الوصیه ص 208 _ رجال کشی ص 465
❕روشن است كه اين روايت نه فقط در دوران غيبت، بلكه در تمام عمر آن حضرت داشتن فرزند براى حضرت مهدى عجّل اللّه تعالى فرجه الشريف را منتفى مى داند.
❕ شيخ طوسى نیز در كتاب الغيبه نزديك به همين مضمون را در روايتى ديگر آورده است.
👌حسن بن على خزاز گفت: على بن ابى حمزه وارد بر امام رضا عليه السّلام شد و پرسيد: «آيا تو امام هستى؟» حضرت فرمود: «آرى». على بن ابى حمزه گفت: «از پدربزرگ شما جعفر بن محمد شنيدم كه #امامى نيست، مگر اين كه فرزندى دارد». امام فرمود: «آيا فراموش كردى يا خود را به فراموشى زدى؟ اينچنين كه گفتى نفرمود. بلكه ايشان فرمود ؛
« امامى نيست، مگر اين كه فرزندى داشته باشد مگر امامى كه حسين بن على براى او خارج مى شود (رجعت مى كند یعنی #قائم )؛ پس همانا او فرزندى نخواهد داشت.على بن ابى حمزه گفت: «راست فرمودى. اينچنين فرمود جدّ بزرگوارت».
📚الغیبه طوسی ص 134
#پرسمان_اعتقادی
https://t.me/joinchat/AAAAADwfNBg2bGR7EMl2NA
http://eitaa.com/joinchat/304152577C9f840da185
https://sapp.ir/poorseman
🤔پرسش
❓برخی اشکال می کنند که از جمله خرافات شیعه آن است که به امام زمانشان می گویند (بقیه الله) و استناد به آیه قرآن می کنند :« بقیه الله خیر لکم» در حالی که این آیه مربوط به قوم شعیب و در آمد حلال است و ربطی به امام زمان ندارد❗️❗️
💠پاسخ💠
👌قرآن از زبان حضرت شعیب نقل می کند که چنین با قومش گفتگو می کرد:
« ای قوم من پیمانه و وزن را با عدالت وفا کنید و بر اشیاء ( و اجناس) مردم عیب مگذارید و از حق آنان نکاهید و در زمین فساد نکنید .سرمایه حلالی که خداوند برای شما باقی گذارده برایتان بهتر است اگر ایمان داشته باشید ( بقیه الله خیر لکم ان کنتم مومنین)»
🔶هود 85- 86
👌تعبیر به بقیه الله یا به خاطر آن است که سود حلال اندک چون به فرمان خداست بقیه الله است و یا اینکه تحصیل حلال باعث دوام نعمت الهی و بقای برکات می شود و یا اینکه اشاره به پاداش ها و ثواب های معنوی است که تا ابد باقی می ماند هرچند دنیا و تمام آنچه در آن است فانی شود .
📚تفسیر نمونه ج9 ص203
🔴در روایات متعددی بقیه الله تفسیر به وجود پر خیر و برکت امام مهدی علیه السلام شده است .
🔶امام باقر علیه السلام فرمود:
« نخستین سخنی که مهدی پس از قیام خود می گوید این آیه است « بقیه الله خیر لکم ان کنتم مومنین» سپس می گوید منم بقیه الله و حجت و خلیفه او در میان شما سپس هیچکس بر او سلام نمی کند مگر اینکه بگوید السلام علیک یا بقیه الله فی ارضه»
📚کمال الدین ج1 ص447
📚اعلام الوری ج2 ص248
📚بحار الانوار ج52 ص23
👌امام صادق علیه السلام فرمود:
« آخرین امامان قائم به حق است .بقیه الله در زمین و صاحب الزمان»
📚بحار الانوار ج51 ص145
👌وفرمود:
« مردم بر صاحب الزمان چنین سلام می کنند « سلام بر تو ای بقیه الله» سپس آیه « بقیه الله خیر لکم » را تلاوت فرمود»
📚الکافی ج1 ص412
❗️آیات قرآن هر چند در مورد خاصی نازل شده باشد مفاهیم جامعی دارد که می تواند در اعصار و قرون بعد بر مصداق های کلی تر و وسیع تر تطبیق شود .درست است که در آیه مورد بحث ، مخاطب، قوم شعیب هستند و منظور از بقیه الله سود و سرمایه حلال و یا پاداش الهی است ولی هر موجود نافع که از طرف خداوند برای بشر باقی مانده و مایه خیر و سعادت گردد بقیه الله محسوب می شود .مصداق این کلی گاهی سرمایه و سود حلالی است که به فرمان الهی کسب می شود و گاه تمام پیامبران الهی و جانشینانشان بقیه الله هستند .تمام رهبران راستین که پس از مبارزه با یک دشمن سرسخت برای یک قوم و ملت باقی می مانند از این نظر بقیه الله هستند.
👌واز آنجا که مهدی موعود آخرین پیشوا و بزرگترین رهبر انقلابی پس از قیام پیامبر اسلام است یکی از روشن ترین مصادیق بقیه الله می باشد و از همه به این لقب شایسته تر است بخصوص که تنها باقیمانده بعد از پیامبران و امامان است.
📚تفسیر نمونه ج9 ص204
📝پرسمان اعتقادی
https://telegram.me/joinchat/BRb8LDwfNBiQIByOu36zjw
#کشته_شدن_زکریا_علامت_ظهور
🤔#پرسش
🔴 آیا کشته شدن زکریای ۶ساله از علائم #ظهور است !
🔻 کشته شدن یک کودک در #مدینه که به ظلم کشته شده بود
🔍 عکس متن عربی و فارسی را ازصفحه 565 جلد2اصول کافی ببینید👆
💔 زکریای ۶ ساله ، به جرم صلوات بر محمد و #آلمحمد در حین دیدن حرم حضرت محمد (ص) ، توسط وهابیون مدینه ، با شیشه ماشین ، جلوی چشمان مادرش ، سرش را بریدند و او را #نحر کردند. و مادرش فریاد کمک سر داد و کسی او را یاری نکرد ❗️❗️
💠#پاسخ💠
👌اخیرا برخی مدعی شده اند که در روایات کشته شدن کودکی در مدینه به دست وهابیان از علائم #ظهور امام زمان علیه السلام محسوب شده است و این کودک ، همان زکریای خردسال است که توسط وهابیت کور و پلید ، مظلومانه به شهادت رسید و این حادثه نشان دهنده نزدیک بودن ظهور امام زمان علیه السلام است .
🔸روایت مورد استدلال این نقل از امام #صادق علیه السلام است که فرمود ؛
« لا بُدَّ مِن قَتلِ غُلامٍ بِالمَدينَةِ، قُلتُ: جُعِلتُ فِداكَ، ألَيسَ يَقتُلُهُ جَيشُ السُّفيانِيِّ؟ قالَ: لا، ولكِن يَقتُلُهُ جَيشُ بَني فُلانٍ، يَخرُجُ حَتّى يَدخُلَ المَدينَةَ فَلا يَدرِي النّاسُ في أيِّ شَيءٍ دَخَلَ، فَيَأخُذُ الغُلامَ فَيَقتُلُهُ، فَإِذا قَتَلَهُ بَغياً وعُدواناً وظُلماً لَم يُمهِلهُمُ اللَّهُ عز و جل، فَعِندَ ذلِكَ فَتَوَقَّعُوا الفَرَجَ »
🔸« بى ترديد، #غلامی در مدينه كشته مى شود». گفتم: فدايت شوم! آيا لشكر سفيانى، او را نمى كشد؟ فرمود: «نه؛ بلكه لشكر بنى فلان، او را مى كشد. خروج مى كند تا اين كه به مدينه وارد مى شود و مردم نمى دانند به چه كارى وارد شده است. آن گاه، جوان را مى گيرد و مى كشد و چون او را جنايتكارانه و به ظلم و ستم مى كشند، خداوند عز و جل مهلتشان نمى دهد و اين هنگام، منتظر فَرَج باشيد»
📚كمال الدين یک جلدی ص 342 ح 24 ، الغيبة، نعمانى: ص 166 ح 6 ، الكافى: ج 1 ص 337 ح 5، إعلام الورى: ج 2 ص 237، بحار الأنوار: ج 52 ص 146 ح 70.
🔸روایت مذکور از چند جهت قابل صدق بر کشته شدن کودک مظلوم #زکریا به دست وهابیت کور و پلید نیست ؛
1⃣در متن عربی روایت آمده است که « #غلام » در مدینه کشته می شود ، در لغت عرب به نوجوان غلام اطلاق می شود نه کودک .
🔸در کتاب لغات در تفسیر نمونه چنین آمده است ؛
« از تعبيرات مختلفى كه در لغت «عرب» آمده مى توان استفاده كرد: «غلام» حد فاصل ميان «طفل» (كودك) و «شاب» (جوان) است كه در زبان #فارسى از آن تعبير به «نوجوان» مى كنيم »
📚لغات در تفسیر نمونه ، مکارم شیرازی ص 401
🔸روشن است که عنوان غلام بر انسان شش و هفت ساله قابل صدق نیست و تعبیر مناسب برای این سنین کودک است .
2⃣روایت می گوید قاتلین آن « غلام » در #مدینه نیستند ، بلکه خارج از مدینه اند و خروج می کنند و گویی سعی می کنند مدینه را به تصرف در آورند که در همین هنگام آن نوجوان نیز به دست آنان کشته می شود . اگر قاتلین اشاره به وهابیون باشد ، روشن است که آنان هم اکنون مدینه تحت #تصرفشان است و نیازی به خروج و قیام ندارند .
🔸ادامه 👇
🔸ادامه 👇
3⃣علامه مجلسی در شرح روایت فوق می گوید ؛
« این که روایت می گوید بنی فلان آن غلام را می کشند ، یا منظور از بنی فلان ، بنو العباس هستند که همزمان با انقراض حکومتشان مردی را می کشند که از فرزندان رسول خدا است یا ممکن است بنی فلان ، بنو مروان باشند که در این صورت روایت اشاره است به انقراض #حکومت بنی امیه و پس از زوال حکومتشان است که از شرشان برای شیعیان فرج حاصل می شود »
📚مراه العقول ج 4 ص 42
🔸بنابراین طبق نظر علامه مجلسی یا در آینده بنی العباس و بنی امیه دو مرتبه صاحب حکومت و دولت می شوند ، اما سرآمد حکومتشان همزمان است به کشتن جوانی از آل محمد یا روایت در گذشته که حکومت و دولت دست بنی العباس و بنی امیه بوده است ، مصداق پیدا کرده و حکومتشان نابود شده و برای شیعیان نیز از شرشان فرج حاصل شده است .
❕در هر صورت تفسیر علامه مجلسی هم با آنچه در مورد زکریای مظلوم اتفاق افتاده است ، هم خوانی ندارد .
4⃣برخی هم معتقدند که « غلام » مذکور از عموزادگان نفس زکیه یا برادر نفس زکیه است که در مدینه کشته می شود و خود نفس زکیه هم در مکه در آستانه ظهور کشته می شوند .
🔸امام باقر عليه السّلام هم فرمودند ؛
« در آن زمان نفس زكيه در مكه كشته مى شود و برادرش را در مدينه هلاك مى كنند. »
📚بشاره الاسلام ص177
❕« مظلوم در يثرب (مدينه) و پسر عمويش در مكه كشته مى شود. »
📚یوم الخلاص ص 666 _ شش ماه پایانی ص 161
🔸در کتاب روزگار رهایی در توضیح روایت مورد بحث آمده است ؛
« اين مرد هاشمى كه در مدينه بدون #گناه كشته مى شود پسر عموى نفس زكيّه است كه در مسجد الحرام كشته مى شود. چنانكه پيشواى ششم در حديث ديگرى مى فرمايد ؛ «آن مرد مظلوم در مدينه كشته مى شود و پسر عمويش در مكّه و در حرم امن خدا كشته مى شود».
❕آن مرد مظلوم كه «محمّد» نام دارد به دست عراقيها كشته مى شود و خواهرش فاطمه نيز كشته مى گردد و جنازه هر دو در نزديكى مسجد پيامبر به دار آويخته مى شود.
📚روزگار رهایی ج 2 ص 1074
👌بنابراین طبق تفسیر فوق نیز ، روایت با جریان زکریای مظلوم ارتباطی ندارد ، بلکه ناظر به نزدیکی ظهور و کشته شدن نفس زکیه و نزدیکانش می باشد .
#پرسمان_اعتقادی
https://t.me/joinchat/AAAAADwfNBg2bGR7EMl2NA
http://eitaa.com/joinchat/304152577C9f840da185
https://sapp.ir/poorseman
#جسم_اسرائیلی_امام_زمان_علیه_السلام
🤔#پرسش
❔ کلیپی روز جمعه تو شبکه یک پخش شده کارشناس غیر روحانی این حرفها را میزنه خیلی تو مجازی صدا کرده لطفا پاسخ بدید میگه اندام امام زمان اسراییلی است ❗️❗️
💠#پاسخ💠
👌در نقل هایی جسم و هیکل جسمانی امام زمان علیه السلام اسرائیلی دانسته شده است .
🔸حذيفه مى گويد كه رسول گرامى اسلام فرمودند ؛
« المهدىّ رجل من ولدى لونه لون عربىّ و جسمه جسم اسرائيلىّ على خدّه الايمن خال كانّه كوكب درّى يملأ الارض عدلا كما ملئت جورا يرضى فى خلافته اهل الارض و اهل السّماء و الطّير فى الجوّ. »
🔸«مهدى مردى از فرزندان من است. امّا نشانه وجودى او ؛
1. از نظر رنگ و قيافه، عربى است.
2. از لحاظ جسم و قواى #جسمى اسرائيلى است (اشاره به قدرت جسمى فوق العاده آن سرور است).
3. در سمت راست صورت مباركش خال سياهى است كه مانند ستارهاى پرفروغ بر روى صفحه صورتش مى درخشد.
4. برنامه كار دولتش: جهان را پر از عدالت مى كند چنانچه پر از جور شده باشد. به نحوى كه در دوران خلافتش اهل زمين و اهل آسمان و پرندگان در فضا خشنود مى شوند.
📚کشف الغمه ج 2 ص 469 _ الوافی ج 2 ص 467_ اثباه الهداه ج 5 ص 223
👌این روایت مورد نقل کتب اهل سنت هم قرار گرفته است مانند ؛
📚تاریخ الاسلام ذهبی ج 1 ص 156 _ الصواعق المحرقه ص 98_ الفصول المهمه ص 275_ الجامع الصغیر ج 2 ص 579
👌چنانکه در ترجمه روایت گذشت ، منظور از هیکل #اسرائیلی امام زمان علیه السلام قدرت جسمانی و قوت فوق العاده ایشان است ، چرا که بنی اسرائیل به قدرت بدنی و جسمانی شناخته می شدند و مطابق نقل فوق امام زمان علیه السلام نیز دارای قدرت و قوت فوق العاده جسمانی است .
🔹علامه #مجلسی در توضیح روایت می نویسد ؛
« منظور از جسم اسراییلی امام زمان علیه السلام آن است که ایشان از لحاظ طول قامت و عظمت جثه و جسم ، همانند بنی اسرائیل است »
📚بحار الانوار ج 51 ص 85
🔸البته باید توجه کرد که اسرائيل يكى از نامهاى يعقوب، پدر يوسف علیهما السلام مى باشد، در علت #نامگذارى يعقوب به اين نام مورخان غير مسلمان مطالبى گفته اند كه با خرافات آميخته است که قول صحیح همان است که مفسر معروف طبرسى در" مجمع البيان" در اين باره گفته و چنين مى نويسد ؛
« اسرائيل همان يعقوب فرزند اسحاق پسر ابراهيم ع است... « اسر _ به معنى" عبد" و ئيل (به معنى اللَّه) است، و اين كلمه #مجموعا معنى" عبد اللَّه" را مى بخشد»
📚تفسیر نمونه ج 1 ص 205
#پرسمان_اعتقادی
https://t.me/joinchat/AAAAADwfNBg2bGR7EMl2NA
http://eitaa.com/joinchat/304152577C9f840da185
https://sapp.ir/poorseman
#گرانی_زمان_ظهور
🤔#پرسش
❔آیا گرانی و کساد تجارت و اقتصاد خراب که از علائم ظهور امام زمان گفته شده،مخصوص کشورهای اسلامی است و یا این اتفاقات باید در کل جهان و همه کشورها اعم از غیر مسلمان بیفتد ❗️❗️
💠#پاسخ💠
👌از روايات استفاده مى شود، كه در آخر الزمان بر اثر گسترش فساد و تباهى ها و از بين رفتن رحم و عاطفه و ايجاد جنگ، جهان از نظر اقتصادى در وضعيت بدى به سر خواهد برد؛ به طورى كه آسمان نيز بر آنان رحم نمى كند و نزول باران كه رحمت الهى است نيز براى آنان به #غضب تبديل شده، ويرانگر مى شود.
👌در آخر الزمان باران كم مى شود و يا در غير موسم فرود مى آيد و باعث نابودى #كشاورزى مى گردد.
📚مستدرک الوسائل ج 11 ص 375
👌 درياچه ها و رودخانه ها خشك مى گردد و #زراعتها به بار نمى نشيند و تجارت از رونق مى افتد.
📚الارشاد مفید ص 361
🔸فقر و گرسنگى گسترش مى يابد تا آنجا كه افراد براى سير كردن شكم خود، دختران و زنانشان را به #بازار مى آورند و آنان را با كمى غذا عوض مى كنند.
📚ملاحم ص 59 ( سند این نقل ضعیف است )
👌مردى از پيامبر گرامی پرسيد ؛ اى رسول خدا قيامت چه وقت برپا خواهد شد؟ فرمود ؛ قيامت داراى نشانه هايى است: يكى از آنها تقارب بازارهاست».پرسيد: تقارب بازارها چيست؟ فرمود: «كساد بازارها و تجارت و بارش باران بدون آنكه گياهان و #محصولاتى برويد».
📚الترغیب و الترهیب ج 3 ص 442
👌امير مؤمنان عليه السّلام به ابن عباس فرمود: «تجارت و معاملات زياد مى شود، ولى بهره اى اندك نصيب #مردم مى گردد و پس از آن قحطى سختى رخ مى دهد»
📚ملاحم ابن طاووس ص 125
🔸محمد بن مسلم مى گويد: از امام صادق عليه السّلام شنيدم كه فرمود: «پيش از ظهور حضرت قائم از سوى خداوند براى مؤمنان نشانه هايى است». گفتم: خدا مرا فداى تو گرداند؛ آن نشانه ها كدام است؟ فرمود: «آنها همان گفته خداوند است كه فرمود: «وَ لَنَبْلُوَنَّكُمْ بِشَيْءٍ مِنَ الْخَوْفِ وَ الْجُوعِ وَ نَقْصٍ مِنَ الْأَمْوالِ وَ الْأَنْفُسِ وَ الثَّمَراتِ وَ بَشِّرِ الصَّابِرِينَ؛ ( بقره 155) « و شما (مؤمنان) را (پيش از ظهور قائم عجّل اللّه تعالى فرجه) به چيزى از ترس و گرسنگى و كمى دارايى ها و جانها و ميوه ها مىآزماييم؛ پس #صابران را مژده ده)» آنگاه فرمود: «خداوند مؤمنان را به سبب ترس از پادشاهان بنى فلان در دوران پايانى حكومتشان مى آزمايد و مراد از گرسنگى، گرانى قيمتهاست و منظور از كمى دارايى ها، كساد تجارت و كمبود درآمد است و مقصود از نقصان جانها، مرگهاى فراوان و سريع و پى درپى است و مراد از كمبود ميوه ها، كمبود #عايدات و محصولات كشاورزى است. پس صابران را بشارت باد به تعجيل ظهور قائم عجّل اللّه تعالى فرجه در آن هنگام».
📚الغیبه نعمانی ص 250_ کمال الدین یک جلدی ص 649
🔸 به نقل از اعلام الورى، قلّة المعاملات به معناى كساد #بازار و كمى دادوستد است.
📚اعلام الوری ج 2 ص 280
❕امام صادق عليه السّلام مى فرمايد: «... در آن هنگام كه سفيانى خروج مى كند، مواد غذايى كم شده، قحطى به مردم مى آورد و باران كم مى بارد».
📚ملاحم ابن طاووس ص 133
🔸ابن مسعود مى گويد: هنگامى كه #تجارتها از بين برود و راهها ويران گردد، مهدى عجّل اللّه تعالى فرجه ظهور مى كند.
📚برهان ، متقی هندی ص 142
❕شايد وضعيت بد بازار در آن زمان، معلول ويرانى مراكز توليد و صنعت، كم شدن نيروى انسانى، كاهش قدرت خريد، #قحطى، ناامنى راهها و ... باشد ، این وضعیت اختصاص به مومنین ندارد و جوی حاکم بر تمام جهان است .
#پرسمان_اعتقادی
https://t.me/joinchat/AAAAADwfNBg2bGR7EMl2NA
http://eitaa.com/joinchat/304152577C9f840da185
https://sapp.ir/poorseman
#امامان_سیزده_گانه
🤔#پرسش
❔یکی از کانال های ضد دین شبهه کرده است که در روایات شیعه آمده است که امامان بعد از پیامبر سیزده نفرند نه دوازده نفر ❗️خواستم ببینم #واقعیت دارد ❕❕
💠#پاسخ💠
👌در این که امامان بعد از پیامبر گرامی اسلام دوازده نفر هستند که با نص الهی انتخاب و #گزینش شده اند ، شکی در آن نیست .
🔶پیامبر گرامی فرمود:
«امامان بعد از من دوازده نفر هستند که اولین آنان علی و آخرین آنان قائم است که خداوند به وسیله او در تمام جهان نامش را گسترش می دهد»
📚امالی صدوق ص111 _ عیون الاخبار ج1 ص65 _کمال الدین ج1 ص282
👌و فرمود ؛
«علی بن ابی طالب امام شما پس از من است و پس از او حسن و پس از او حسین و پس از آن دو نه نفر از فرزندان حسین یکی پس از دیگری امامان شما و خلفای من هستند ...»
📚کمال الدین ج1 ص261 _ الاحتجاج ج1 ص69
👌وفرمود:
«امامان مسلمین پس از من علی بن ابی طالب سپس حسن به علی و سپس حسین به علی و سپس علی بن الحسین و سپس محمد بن علی و سپس جعفر بن محمد و سپس موسی بن جعفر و سپس علی بن موسی و سپس محمد بن علی و سپس علی بن محمد و سپس حجه بن الحسن ...می باشند»
📚کفایه الاثر ص54 _کمال الدین ج1 ص253 _ اثباه الهداه ج2 ص74
❕جهت دیدن انبوه روایات در امامت #منصوص دوازده امام ، نمایه زیر را مطالعه فرمایید ؛
🍀 https://eitaa.com/Rahnamaye_Behesht/1497
❕حال آنچه مورد اشکال واقع شده است ،تعبیری است که در چند روایت ضعیف و محدود به کار رفته است که #شبهه سیزده نفر بودن امامان را ایجاد می کند .
🔸در کتاب کافی از پیامبر گرامی نقل شده است ؛
« اني واثني عشر من ولدي وأنت يا علي رز الأرض يعني أوتادها وجبالها، بنا أوتد الله الأرض أن تسيخ بأهلها، فإذا ذهب الاثنا عشر من ولدي ساخت الأرض بأهلها ولم ينظروا»
« به راستى من و 12 تن از فرزندانم به همراه تو ای علی ، رز (مايه ثبات، يعنى ميخها و كوههاى آن) در زمين هستيم به واسطه ما خداوند زمين را ميخكوب كرده تا به مردمش فرو نريزد. و آنگاه که دوازده تن فرزندانم از زمين بروند، زمين اهلش را فرو برد و به ديده نيايد.»
📚الکافی ج 1 ص 534
👌در این تعبیر پیامبر گرامی از دوازده تن از فرزندانش به همراه علی علیه السلام یاد می کند که #مایه امنیت زمین هستند .
❕آنچه روشن و مشخص است آن است که در این روایت و روایات شبیه آن «تصحيفِ» ناشي از خطا و سوء تعبير نسخه نويسان و راويان احاديث موجب چنين برداشتي گرديده است؛ خطا و يا سهوي که وقوع آن در کتابهاي قديم امري عادي و #معمول بوده است؛ چرا که تمام کتابهاي زمان قديم با دست نوشته شده و به همين جهت بسياري از علماي حديث بررسيهايي را براي معالجه اين مشکل در کتابها داشتهاند .
👌از جمله مواردي که اين نکته را تاييد ميکند که مشکل مورد بحث، از اشتباه و خطاي نسخه نويسان و #راويان به وجود آمده، اين نکته است که همانگونه که از مطالب بيان شده در ابواب مختلف کتاب کافي استفاده ميشود، هدف مرحوم كليني از تاليف اين کتاب، بيان عقايد صحيح شيعه اماميه بوده است که از روايات بيان شده از سوي او در اين کتاب، تصريح به عدد و اسامي امامان شيعه دوازده امامي است که اگر عکس اين موضوع در جايي از کتاب او ديده شود به طور طبيعي امر قبيح و غير منطقي و موجب نقض غرض از سوي او در تاليف اين کتاب به شمار خواهد رفت.
🔹از اينرو بدون شک ميتوان گفت اين اشتباه از سوي نسخه نويسانِ اين کتاب به #وقوع پيوسته که با مراجعه محققانه به کتابهايي که مرحوم كليني اين روايت را از آنها نقل کرده و يا کتابهايي که به نقل از مرحوم کليني همين روايت را در کتابهايشان نقل نمودهاند، صحت ادّعاي ما ثابت ميگردد.
❕در مقابل اين روايت، روايات ديگري هست که تصحيف ناشي از خطا و اشتباه راويان در آن نيامده، بلکه در آنها بر اين نکته #تصريح دارد که تعداد ائمه به اضافه امير المؤمنين عليه السلام دوازده تن ميباشند و مضمون روايت اول در چند کتاب از کتابهاي علماي شيعه با چند طريق ذکر گرديده که از همين روايت بدون تصحيف در كتاب «الأصول الستة عشر» که آن را چند تن از راويان روايت نمودهاند بدين شکل آمده است ؛
« قال رسول الله : إني وأحد عشر من ولدي وأنت يا على رز الأرض أعني أوتادها جبالها، وقال: وتّد الله الأرض أن تسيخ بأهلها، فإذا ذهب الأحد عشر من ولدي ساخت الأرض بأهلها ولم ينظروا»
« رسول خدا فرمود: به راستى من و #يازده تن از فرزندانم به همراه تو، رز (مايه ثبات، يعني ميخها و کوههاي) زمين هستيم. به ما خداوند زمين را ميخكوب كرده تا به مردمش فرو نريزد و آنگاه که يازده تن فرزندانم از زمين بروند، زمين اهلش را فرو برد و به ديده نيايد. »
📚الاصول السته عشر ص 386_ بحار الانوار ج 36 ص 259
🔸#ادامه👇
@Rahnamye_Behesht
🔸#ادامه 👇
👌اگر این پاسخ مورد قبول نباشد باز هم گفتنی است که نقل کتاب کافی به سبب وجود زياد بن منذر ابو الجارود که در ابتدا امامي بوده امّا بعدها زيدي مذهب و سرکرده قبيله #جاروديه گشته و در مذمت او و پيروانش رواياتي صادر شده است ضعيف ميباشد .
📚نقد الرجال ج 2 ص 279
❕از این گذشته تعبیر « واثنا عشر من ولدي » منظور پیامبر گرامی دوازده تن از فرزندان من به اضافه حضرت #فاطمه سلام الله عليها ميباشد .
📚شرح الکافی ، مازندرانی ، ج 7 ص 381
👌اضافه بر اين که از باب تغليب صحيح ميباشد که به مجموع امير المؤمنين و ساير ائمه عليهم السلام تعبير فرزندان رسول خدا شود و عطف «أنت» بر حضرت امير از قبيل عطف خاص بر عام از باب تأكيد و تشريف باشد، چنان که جبرائيل را بر ملائكه عطف ميکنند با این که جزء #ملائکه است .
📚مراه العقول ج 6 ص 232
👌روایت دیگری که مرحوم کلینی از جابر بن عبد اللَّه انصارى نقل می کند که گويد؛ « خدمت فاطمه عليها السلام رسيدم، در برابرش لوحى بود كه نامهاى اوصياء از #فرزندان او در آن بود، من شمردم، دوازده نفر بودند، آخر آنها قائم عليه السلام بود، سه محمد در ميان آنها بود و سه على.
📚الکافی ج 1 ص 532
👌اين روايت نیز به سبب ضعف ابوالجارود كه قبلاً نيز آن را بيان نموده بوديم ضعيف ميباشد ،گذشته از آنکه این نقل هم از روی تصحیف می باشد و کتاب های دیگری روایت مذکور را بدون تصحیف نقل کرده اند مانند آنچه شیخ صدوق نقل کرده است که جابر می گوید ؛
« خدمت فاطمه سلام الله عليها رسيدم، در برابرش لوحى بود كه نامهاى اوصياء در آن بود، من #شمردم، دوازده نفر بودند، آخر آنها قائم عليه السلام بود، سه محمد در ميان آنها بود و سه على »
📚الخصال ج 2 ص 478
👌روایت دیگری که مرحوم کلینی نقل می کند و کانال ملحد به آن استدلال کرده است #نقل زیر است که پیامبر گرامی فرمود ؛
« از ابوسعيد، به شکل مرفوعه از امام باقر روايت کرده است که رسول خدا فرمود: از فرزندان من دوازده نفرند كه نقيب (شناسنده و سرپرست) و نجيب (اصيل و خوش گوهر) و محدَّث (کساني که فرشتگان با آنها در ارتباط هستند) و مفهم (درک کننده حقايق امور) ميباشند، آخرين آنها قائم به حق است، كه زمين را از عدالت پر كند چنان كه از ستم پر شده باشد.»
📚الکافی ج1 ص 534
👌اين روايت نيز ضعيف است؛ زيرا روايت، مرفوعه و مبهم است و يکي از واسطهها در سلسله سند افتاده است، از اينرو روايت در حکم روايت #مرسل است.
🔸از ضعف سند هم بگذریم مرحوم مازندرانی در شرح روایت می گوید ؛
«من ولدي اثنا عشر نقيباً» (دوازده تن از فرزندان من نقيب هستند.) تعبير دوازده تن که شامل امير المؤمنين عليه السلام نيز ميشود را از باب تغليب آورده است و يا اين که به صورت مجازي بر امير المؤمنين عليه السلام نيز اطلاق فرزند نموده است (زیرا او نیز تربیت یافته و بزرگ شده پیامبر بوده است) »
📚شرح الکافی ج 7 ص 381
👌و پاسخ سوم نیز همان است که در مورد دو روایت قبلی گفتیم که در روایت تصحیف صورت گرفته است و این روایت بدون تصحیف در کتاب الاصول السته عشر چنین نقل شده است که پیامبر گرامی فرمود ؛
« از فرزندان من #يازده نفرند كه نقيب (شناسنده و سرپرست) و نجيب (اصيل و خوش گوهر) و محدَّث (کساني که فرشتگان با آنها در ارتباط هستند) و مفهم (درک کننده حقايق امور) ميباشند، آخرين آنها قائم به حق است، كه زمين را از عدالت پر كند چنان كه از ستم پر شده باشد.»
📚الاصول السته عشر ص 15_ اثباه الهداه ج 2 ص 259
👌پاسخ چهارم هم آن است که احتمال دارد تعبیر دوازده نقیب از فرزندان پیامبر اشاره است به یازده امام و حضرت زهرا سلام الله علیهم چرا که آنها با سخنان و رفتارشان سرپرست مردم در هدایت الهی بوده اند .
📚مراه العقول ج 6 ص 233
#پرسمان_اعتقادی
https://t.me/joinchat/AAAAADwfNBg2bGR7EMl2NA
http://eitaa.com/joinchat/304152577C9f840da185
https://sapp.ir/poorseman
#ایمان_زمان_ظهور
🤔#پرسش
❔این که در روایاتی آمده است که اگر کسی تا قبل ظهور ایمان نیاورد ایمان بعد از ظهور برایش #فائده ای ندارد چه معنایی دارد ❗️بیشتر مردم جهان ممکن است بعد ظهور به امام زمان ایمان آورد یعنی ایمان اینان بی فائده است و همه اهل دوزخند ❗️
💠#پاسخ💠
👌خداوند می فرماید ؛
« آن روز كه آيات و نشانه ها(ی قیامت ) تحقق پذيرد ايمان آوردن افرادى كه قبلا ايمان نياورده اند و يا عمل #نيكى انجام نداده اند سودى به حالشان نخواهد داشت » ( انعام 158)
❕خداوند در این آیه از بی فائده بودن ایمانی سخن می گوید که نزدیک قیامت و با دیدن نشانه های قیامت چون زلزله های وحشتناک و بی فروغ شدن خورشید و ماه و ستارگان و ... #صورت می گیرد زیرا چنین ایمانی از روی ترس و جبر بوده و فائده و ارزش ایمان اختیاری را ندارد .
📚تفسیر نمونه ج 6 ص 46
🔸در تفسير عياشى از امام باقر و صادق علیهما السلام روايت شده كه در ذيل آیه " يَوْمَ يَأْتِي بَعْضُ آياتِ رَبِّكَ لا يَنْفَعُ نَفْساً إِيمانُها" فرمودند ؛
« مقصود از اين آيات طلوع آفتاب از مغرب و خروج جنبنده زمين و پديد آمدن دود است كه انسان اگر به گناه #اصرار ورزد و عمل ايمانى بجا نياورد و اين آيه ها ظاهر شود ايمانش سودى نخواهد داشت »
📚تفسیر عیاشی ج 1 ص 384
🔷البته در برخی روایات تفسیر معنوی و باطنی برای آیه مذکور صورت گرفته است و آیه فوق به زمان #ظهور امام زمان علیه السلام تطبیق داده شده است .
🔹از امام صادق علیه السلام نقل شده است که فرمود ؛
« مراد از نشانه ها امامان هستند و آن نشانه اى كه انتظار كشيده مى شود، قائم عليه السّلام است. در آن زمان ايمان كسى كه پيش از قيام آن حضرت با شمشير، ايمان نياورده براى او #سودى نخواهد داشت، اگرچه به پدران آن حضرت كه پيش از او بودند، ايمان آورده باشد.»
📚کمال الدین ج 1 ص 18
🔸 و در نقل دیگری در تفسیر آیه مذکور فرمود ؛
«[مراد از آن روز] زمان خروج قائم ماست كه انتظارش كشيده مى شود، آنگاه فرمود: اى ابا بصير! خوشا به حال #پيروان قائم ما كه در زمان غيبت او چشم به راه ظهور اويند و در زمان ظهورش او را پيروى مى كنند. آنها دوستان خدا هستند كه نه بيمناك مى شوند و نه اندوهگين مى گردند. »
📚کمال الدین ج 2 ص 357
❕این روایات اشاره به آن دارد که کسانی که قبل از ظهور امام عصر علیه السلام علی رغم وجود شواهد و ادله #قطعی ، از روی عناد و لجاجت به آن حضرت ایمان نیاورده اند ، ایمان پس از ظهورش هم برایشان فائده ای ندارد ، زیرا قطعا این ایمان ، ایمانی حقیقی و خالص نیست بلکه ایمانی صوری و غیر حقیقی است .
🔰البته همین افراد یا #سایرین از مردم اگر از روی خلوص و صداقت به حضرت حتی پس از ظهور و قبل از بروز نشانه های قیامت ایمان بیاورند ، بی شک ایمانشان #مقبول خداوند واقع می شود چرا که امام صادق علیه السلام فرمود ؛
« همواره در روزى زمين از ناحيه پروردگار حجتى كه حلال و حرام خدا را بشناسد و به راه خدا دعوت كند بوده و خواهد بود، و اين رابطه بين خدا و خلق هيچگاه در زمين قطع نمى شود مگر #چهل روز مانده به قيامت كه در آن چهل روز خداوند حجت خود را از زمين برمى دارد، در آن روزها است كه در توبه به روى گنهكاران بسته مى شود، و ايمان آوردن در آن ايام بى فايده است، گنهكاران و كفارى كه تا آن روز توبه نكرده و ايمان نياورده اند از بدترين #خلقند و كسانى هستند كه قيامت بر آنان قيام مى كند »
📚البرهان فی تفسیر القرآن ج 2 ص 501_ المحاسن ص 236_ دلائل الامامه ص 229
#پرسمان_اعتقادی
https://t.me/joinchat/AAAAADwfNBg2bGR7EMl2NA
http://eitaa.com/joinchat/304152577C9f840da185
https://sapp.ir/poorseman
#نام_پدر_امام_زمان_علیه_السلام
🤔#پرسش
❔در حدیثى آمده است که « قیامت بر پا نمیشود تا وقتی که مـردی از اھـل بیـت من که اسمش اسم من و اسم #پدرش، اسم پدر من است، خروج نکند»
⚡️همانطور كه همه ميدانيد نام پيامبر اسلام محمـد بـن عبداللـه بود اما مھـدی شیعیان نامش محمد بن حسن است؛ اسمش ھـم اسـم پیـامبر اسـت ولـی اسـم پدرش ھم اسم #پدر او نیست ❕❕
💠#پاسخ💠
👌شیعیان احادیث زياد و در حد تواترى دارند كه با اسناد متفاوت و متعدد، نام پدر امام مهدى عليه السّلام را مشخص كرده و بر آن تصريح دارد، و به سبب همين احاديث فراوان بوده كه شيعه، كوچكترين اختلاف و يا ترديدى در اينباره نداشته است.
❕رواياتى كه اين واقعيت را بازگو كرده اند، عبارتها و لحنهاى متفاوتى دارند، بسيارى از آنها با صراحت، ايشان را فرزند امام #عسكرى عليه السّلام معرفى كرده اند.
👌 آيت اللّه صافى گلپايگانى در باب «مهدى فرزند امام حسن عسكرى» كتاب خود 147 #حديث ذكر كرده است.
📚منتخب الاثر ج 2 ص 202 فصل 22
👌برای نمونه به دو حدیث توجه کنید ؛
1⃣مفضل بن عمر مى گويد ؛ « خدمت امام صادق عليه السّلام رسيدم و عرض كردم كاش درباره جانشين پس از خود وصيت مى فرمودى؛ امام عليه السّلام فرمود: اى مفضل ، امام پس از من فرزندم موسى است، و جانشين مأمول منتظر، محمد #فرزند حسن بن على بن محمد بن على بن موسى است »
📚کمال الدین ج 2 ص 334
2⃣محمد بن جعفر اسدى مى گويد ؛ « احمد بن ابراهيم براى من چنين نقل كرده است: در سال (262 ه. ق) خدمت خديجه خواهر امام هادى عليه السّلام رسيدم و از پشت پرده با وى سخن گفتم و در مورد دينش از وى پرسيدم، كه در پاسخ به من گفت: وى از چه كسانى پيروى مىكند؟ آنگاه گفت ، جانشين صالح، فرزند امام عسكرى عليه السّلام است؛ از وى پرسيدم: آيا او را ديده اى يا از او خبر مى دهيد؟ گفت: از پسر برادرم (امام عسكرى عليه السّلام) مى گويم كه او اين موضوع را طى نامه اى، به #مادرش اعلام مى دارد .... »
📚اثبات الوصیه ، مسعودی ص 271
👌در شمار ديگرى از احاديث شيعه، اين واقعيت، با عباراتى متفاوت، منعكس شده است . امام صادق عليه السّلام فرمود ؛
« اذا اجتمعت ثلاثة أسماء متوالية ، محمّد [و] عليّ و الحسن، فالرابع القائم؛ آنگاه كه سه نام محمد، على و حسن پىدرپى هم آمدند، #چهارمين آنها قائم خواهد بود.»
📚الغیبه طوسی ص 233
❕البته اغلب اهل سنّت، با بيان برخى روايات در اين زمينه، بر اين باورند كه نام پدر حضرت مهدى عليه السّلام عبد اللّه، همنام پدر پیامبر اکرم است.
👌دانشمندان شيعه، اگرچه با حفظ امانت كامل، برخى از اين احاديث را هرچند كه صحيح نمى دانسته اند بدون كم و كاست از كتابهاى اهل سنّت #نقل كرده اند؛ اما هرگز ترديد در اين موضوع به خود راه نداده اند که این احادیث باطل و ضعیف هستند .
❕مرحوم #اربلی می نویسد ؛
« اصحاب شیعه ما روایتی را که می گوید نام پدر امام مهدی همنام پدر پیامبر است را صحیح نمی دانند زیرا اسم و اسم پدر امام مهدی نزد آنها ثابت و مشخص است ، ( برخی از ) اهل سنت نیز آن بخش حدیث که نام پدر امام مهدی را ، همنام پدر پیامبر می داند ، #جعلی و زائد می دانند »
📚کشف الغمه ج 2 ص 477
👌برخی از محققان با بررسی مفصلی که انجام داده اند ، جعلی و ضعیف بودن روایت مذکور را که مورد نقل اهل #سنت قرار گرفته است را ثابت کرده اند ؛
📚درسنامه مهدویت ، ج 1 ص 160 _ بررسی تطبیقی مهدویت ص 225
❕ بنابراین گفتنی است که روايت مذکور از مجعولات و موضوعات عبّاسيان می باشد، زيرا شكى نيست كه دولت عباسى براى تأييد سلطنت خود و تشويق مردم به بيعت با محمّد بن عباس ملقّب به مهدى عباسى، #سومين خليفه دولت عباسى دست به هركارى از جمله جعل حديث و نسبت آن به رسول خدا زدند.
❕منصور عباسى كه عبد اللّه نام داشت فرزندش محمّد را به عنوان خليفه و جانشين خود تعيين نمود و مردم را تشويق به بيعت با او كرد. او براى ترغيب بيشتر مردم به اين كار لقب فرزندش را مهدى گذاشت، تا مردم به گمان اينكه او مهدى منتظر و موعود است با او بيعت كنند، ولى از آنجا كه اسم خودش عبد اللّه بود دستور داد تا حديثى #جعل كرده و در آن اسم پدر مهدى امّت را عبد اللّه معرفى كنند.
📚مجموعه آثار شهید مطهری ج 18 ص 173
👌علامه #مجلسی نیز بر فرض این که حدیث فوق صحیح باشد می نویسد ؛
« كنيه امام حسن عسكرى عليه السّلام ابو محمد است و كنيه پدر پيامبر نيز، ابو محمد مى باشد و از آنجا كه نام و اسم ، بر كنيه نيز #اطلاق مى شود، به اين شكل مفاد حديث صحيح است »
📚بحار الانوار ج 51 ص 103
#پرسمان_اعتقادی
https://t.me/joinchat/AAAAADwfNBg2bGR7EMl2NA
http://eitaa.com/joinchat/304152577C9f840da185
https://sapp.ir/poorseman
❓پرسش
❔آخوندهای ایران معتقدند : حضرت علی علیه السلام علم غیب داشت اما در مورد خوابیدن حضرت علی علیه السلام در رختخواب پیامبر خدا در شب هجرت پیامبر با آشفتگی نظری کاملا متضاد با عقیده خود ارایه می دهند و مدعی هستند در آن شب علم غیب حضرت علی علیه السلام متوقف گردید.❗️
💠پاسخ💠
❗️این شبهه ناظر به این است که شیعه در مورد علم غیب حضرت علی و خوابیدن در بستر پیامبر دچار آشفتگی شده است .اگر علی علم غیب دارد و می داند که آسیب نمی بیند دیگر خوابیدن در بستر پیامبر برایش فضیلتی نیست و اگر بگوییم علم غیب ندارد با عقیده شیعه متضاد است.برای پاسخ توجه به نکات زیر لازم است؛
1⃣خداوند می فرماید:
« بعضی از مردم ( علی علیه السلام) جان خود را به خاطر خشنودی خدا می فروشند و خدا نسبت به بندگان مهربان است»
🌀بقره 207
➿منابع فراوانی از کتب شیعه وسنی تصریح کرده اند که آیه در شان حضرت علی ودر جریان لیله المبیت نازل شده است که حضرت علی در شب هجرت با خوابیدن در بستر پیامبر گرامی جان خود را به خطر انداخت تا جان پیامبر حفظ شود.این شان نزول را بسیاری از علمای اهل سنت نقل کرده اند؛
📚کفایه الطالب،ص 114
📚 الفصول المهمه،ص33
📚تذکره الخواص،ص21
📚نور الابصار،ص82
📚شواهد التنزیل،ج1 ص196
📚مستدرک علی الصحیحین،ج3 ص4
📚مسند احمد، ج1 ص348
📚جامع البیان،ج9 ص140
📚 تفسیر کبیر،ج5 ص223
📚 اسد الغابه،ج4 ص25
📚 الجامع لاحکام القرآن،ج3 ص1936
👌جهت آگاهی بیشتر رجوع کنید به کتاب احقاق الحق،ج3 ص23-45- ج6 ص479- 481- ج8 ص335 -348- ج14 ص116-130 والغدیر،ج2 ص49 به بعد
👌علمای شیعه نیز مفصلا این شان نزول را نقل کرده اند که جهت اگاهی رجوع کنید به کتاب شریف بحار الانوار که جامع روایات شیعه است جلد 36 ص41 باب 32
2⃣علم غیب امامان شانی است یعنی آنها به همه امور اگاهی دارند اما «بالقوه» نه «بالفعل» یعنى هر گاه بخواهند و اراده کنند چیزى از اسرار غیب را بدانند خداوند به آنها الهام مى کند، و یا قواعد و اصولى نزد آنها است که با مراجعه به آن قواعد و اصول فتح باب مى شود و مى توانند هر چیزى از اسرار غیب را بدانند، و یا کتبى نزد آنها است که به آن مى نگرند و از اسرار غیب با خبر مى شوند.
❗️امام صادق فرمود:
«امام زمانی که بخواهد به چیزی آگاهی پیدا کند خداوند آگاهش می کند»
📚الکافی ج1 ص641
📚الاختصاص ص285
📚بحار الانوار ج26 ص57
❗️با ذکر یک مثال مى توان این مسأله را روشن ساخت:
🔶 اگر کسى نامه اى به دست دیگرى بدهد که در این نامه اسامى افراد زیادى یا مقامات آنها ذکر شده باشد، و یا حقایق مکتوم دیگرى در آن آمده باشد.
او اگر بخواهد از این حقائق با خبر بشود در نامه را باز مى کند و آگاه مى شود ولى تا در نامه باز نشده از آنها با خبر نیست، ضمناً شخص بزرگى که نامه را به دست او داده گشودن در نامه را موکول به اذن و اجازه خود کرده است.»
👌مطابق این بیان:
🗯علوم ائمه نسبت به غیب و آینده علوم ارادی بوده است یعنی هر چه را اراده می کردند می دانستند و آنچه را اراده نمی کردند نمی دانستند.
❗️ممکن است در حادثه لیله المبیت حضرت علی اراده ای برای دانستن عاقبت کار نداشته است بدین جهت احتمال خطر در ذهن حضرت بوده و در عین حال حاضر به این فداکاری و ایثار بزرگ شده است .بنا براین حادثه فوق افتخاری بس بزرگ برای آن حضرت بوده و منافاتی با علم غیب ائمه ندارد.
📚آیات ولایت،مکارم ایت الله شیرازی،ص283
3⃣خداوند در آیه فوق از کار علی به عنوان یک کار با عظمت و معامله با خداوند تعبیر می کند در صورتی که اگر علی آگاهی به عدم آسیب رسیدن داشت کارش عظمتی نداشت و یک امر عادی تلقی می شد .بنابراین هرگونه سخن و روایتی که بگوید علی آگاهی به عدم آسیب دیدن داشت و در بستر پیامبر خوابید چون مخالف قرآن است قابل پذیرش نیست.
👌پرسش و پاسخ مرتبط:
1⃣آیات قرآن تصریح می کند که حتی پیامبر هم علم غیب نداشته است چگونه می گوییم امامان علم غیب داشتند❓
https://telegram.me/Rahnamye_Behesht/3748
👌پرسمان اعتقادی
https://telegram.me/Rahnamye_Behesht
#موضوع_فقهی_فلسفه_احکام
#تحریم_مجسمه_سازی_فلسفه_حرمت
🤔#پرسش
❔آیا دلیلی از روایات است که ساختن #مجسمه حرام است❕#فلسفه حرمتش چیست❕❕
💠#پاسخ💠
👌از روایات متعددی استفاده می شود که ساخت #مجسمه موجودات ذی #روح جایز نمی باشد.
🔶امام #صادق علیه السلام فرمود :
« رسول خدا از #تصویر سازی و #مجسمه سازی نهی کرد و فرمود هر کس چنین کند ، خداوند روز قیامت او را مکلف می کند که در آن #روح بدمد در حالی که او توانایی چنین کاری را ندارد »
📚#الفقیه ج4 ص5
👌و #فرمود :
« سه دسته هستند که روز قیامت #عذاب می شوند که یک دسته در مورد کسانی است که #مجسمه حیوانی را تصویر کند ، خداوند او را عذاب می کند تا زمانی که در آن روح بدمد ( در حالی که او چنین قدرتی ندارد )»
📚#وسائل_الشیعه ج17 ص297
👌و #فرمود :
« تصویر سازی درخت و خورشید و ماه اشکالی ندارد تا زمانی که تصویر سازی ( موجودات ذی روح ) مانند #حیوانات صورت نگیرد »
📚#المحاسن ص619
🔷حضرت #امیر علیه السلام فرمود :
« از تصویر و #مجسمه سازی اجتناب کنید زیرا خدا روز قیامت در مورد آن از شما سوال می کند »
📚#مستدرک_الوسائل ج13 ص210
👌#پیامبر گرامی فرمود :
« شدید ترین عذابها برای کسی است که #تصویر گری کرده و مجسمه و تصویر ( موجودات ذی روح ) را بسازد »
📚#همان_مدرک
❕#فلسفه این تحریم بازگشت می کند به مبارزه شدید اسلام با بت #پرستی و ریشه کن کردن آن زیرا در تاریخ بت پرستی ثابت است که بسیاری از بت ها مجسمه های بزرگی بودند که به شکل #انسان و ...ساخته می شد . اگر شخص بزرگی از دنیا می رفت بستگان او مجسمه ای بزرگ از او را می ساختند و بر #قبرش نصب می کردند و سر انجام این کار به پرستش آن فرد کشیده می شد و آن مجسمه به بت و بارگاه او بت #خانه و معبد تبدیل می شد.
🗯اسلام برای مقابله با بت پرستی و ترویج آن به صورت مطلق ساخت #مجسمه را ممنوع اعلام کرد تا تمام زمینه های شرک و بت #پرستی را از جامعه ریشه کن کند .
❗️البته برخی فقها معتقدند که این روایات ناظر به افرادی است که مجسمه را به عنوان نمادی از بت پرستی و ... می سازند تا مورد پرستش قرار گیرند و ناظر به ساخت مجسمه از روی انگیزه های هنری و ...نمی باشد اما این نظریه با توجه به این که روایات به صورت مطلق این عمل را تحریم می کند ، #موجه نمی باشد .
#پرسمان_اعتقادی
https://t.me/joinchat/AAAAADwfNBg2bGR7EMl2NA
#استفاده_از_نیروی_غیبی_برای_شفای_فاطمه_سلام_الله_علیها
🤔#پرسش
❔چرا 3 معصوم شیعه که علم غیب داشتند و ولایت تکوینی داشتند فاطمه را شفا ندادند ؟ مگر قدرت ندارند و شما را شفا نمی دهند ❗️چرا برای خودشان کاری نکردند ❕❕
💠#پاسخ💠
❕در این که امامان گرامی ما دارای قدرت خارق العاده در عالم هستند و می توانند چه در حال حیات و چه بعد از ممات ، در عالم تکوین تصرفاتی بکنند ، شکی در آن نیست چنان که امام #باقر علیه السلام فرمود ؛
«اسم اعظم خدا دارای هفتاد و سه حرف است .نزد آصف بن برخیا وصی سلیمان تنها یک حرف بود که توانست تخت بلقیس را در یک چشم به هم زدن از فاصله دور حاضر کند و نزد ما اهل بیت هفتاد و دو حرف از آن حروف است ( وقدرت ما بی شک قابل مقایسه با آصف نیست) و یک حرف را خداوند به ما تعلیم نداده است و اختصاص به خودش دارد»
📚بحار الانوار ج27 ص25
💠جهت آگاهی بیشتر در مورد قدرت #تکوینی امامان علیهم السلام دو نمایه زیر را مطالعه کنید ؛
🔰https://t.me/Rahnamye_Behesht/546
🔰https://t.me/Rahnamye_Behesht/9086
👌اما باید توجه داشت که امامان گرامی ما مامور هستند که طبق اسباب و روال عادی ، زندگی کنند و جز در موارد محدودی آن هم به اذن الهی ، از #قدرت_غیبی خود استفاده نکنند .
🔷امام کاظم علیه السلام فرمود ؛
« خداوند قلوب امامان را محل اراده و خواست خودش قرار داده است . هر زمان خداوند چیزی را بخواهد آنان هم می خواهند و بدون اذن خداوند کاری نمی کنند»
📚بحار الانوار ج5 ص114
👌اگر امامان گرامی ، مشکلات و #گرفتاری های خود را از طریق علم غیب و قدرت غیبی حل کنند دیگر نمی توانند اسوه و الگوی #جهانیان باشند.
❕اگر پیامبر تمام امورش را از طریق علم غیب و آگاهی های غیبی پیش می برد آیا می توانست به مردم درس #صبر و بردباری و ایثار و از خود گذشتگی در راه حق را بیاموزد؟
❔ایا اگر امام حسین مشکل کربلا را با آگاهی #غیبی حل می کرد می توانست به مردم درس آزادگی و #جهاد و بردباری و امر به معروف و نهی از منکر و ... را بدهد؟
👌چون امامان #الگوی مردم هستند خداوند به آنان اجازه استفاده از علم غیب و قدرت غیبی را جز در مواردی که اثبات امامتشان منوط به آن است نداده است اگر چه آنان آگاهی و قدرت ، غیبی را دارند اما موظف به استفاده از آن نیستند.
🔷اهل بیت علیهم السلام مطیع #محض خداوند بودند وقتی خداوند به آنان اجازه استفاده از قدرت غیبی نداده است آنان نیز از قدرت غیبی استفاده نمی کردند.
🔷آنان وظیفه داشتند تا در زندگی اجتماعی خود همانند انسان های #معمولی رفتار کنند وجز در موارد محدودی از علم باطنی و قدرت خود استفاده نکنند و به زندگی عادی با مردم بپردازند تا نظام اجتماعی بر هم نخورد، چنان که پیامبر وامامان منافقان را به خوبی می شناختند ومی دانستند که ایمان واقعی ندارند ولی هرگز از علم غیب خود درباره آنان استفاده نکردند ودر معاشرت، ازدواج ودیگر احکام با آنان مانند سایر مسلمانان رفتار می کردند .
🔶پیامبر #گرامی فرمود:
«من بین شما با بینات و قسم حکم می کنم ( و از طریق علم غیب حکم نمی کنم) .ممکن است برخی شما در بینه آوردن زیرک تر از دیگری باشد و من به نفعش در مال برادرش حکم کنم اما او بداند که آن مال ناحق برای او قطعه ای از جهنم خواهد بود»
📚الکافی ج7 ص414 _ معانی الاخبار ص279
❕بنابراین این که مثلا علی علیه السلام از قدرت غیبی برای شفای فاطمه سلام الله علیها ، استفاده نکرد هم ریشه در همین نکته ای دارد که بازگو کردیم . به عنوان مثال ، از نظر قرآن پیامبر گرامی نیز دارای قدرت فوق العاده بود. معراج، شق القمر و دیگر معجزات و کرامات او که در کتابهای حدیث به صورت متواتر نقل شده بر این مطلب گواه اند.
❕اما با این قدرت فوق العاده دندانش در جنگ احد شکست، چهره اش خونین شد، در جنگ خندق از گرسنگی سنگ بر شکم می بست و... چرا پیامبر با آن قدرت فوق العاده با این همه مشکل مواجه شد؟
👌پاسخ همه یک جمله است وآن اینکه انبیا و امامان از طریق روش های عادی به تبلیغ می پردازند و با دشمنان می جنگند و تنها در موارد خاص که اثبات نبوت یا امامت نیز به اعمال قدرت فوق العاده داشته ویا وضعیت ایجاب می کرد که از نیروی غیبی کمک بگیرند چنین می کردند .
❗امامان گرامی ، الگوی جامعه هستند ومردم باید ببینند که آنان چگونه با مشکلات مواجهه می شوند و استقامت می کنند تا مردم از آنان درس صبر و ایثار و ... را فرا بگیرند ، روی این جهت خداوند به آنان اجازه استفاده از قدرت غیبی در هر امر و مشکلی را نداده است و آنان نیز طبق فرمان خداوند عمل می کنند .
#پرسمان_اعتقادی
@Rahnamye_Behesht
❓پرسش
❔کانال نقد اسلام پستی را مطرح کرده است که از دید مراجع شیعه رابطه جنسی با حیوان گناه نیست زیرا باطل کننده روزه نمی باشد .
❗️سپس می گویند براستی حماقت و خرافات در اسلام پایان ناپذیر است❔
💠پاسخ💠
1⃣در این شکی نمی باشد که وطی و نزدیکی کردن با حیوان از جمله گناهان کبیره بوده که موجب جاری شدن حد و تعزیر بر فاعل می شود.
🔶امام کاظم فرمود:
« کسی که با حیوانی نزدیکی کند باید بیست و پنج ضربه شلاق بخورد و ...پول قیمت حیوان از او گرفته می شود و به صاحب حیوان پرداخت می شود »
📚التهذیب ج10 ص60
📚الاستبصار ج4 ص222
📚الکافی ج7 ص204
👌امام صادق فرمود:
« بر کسی که با حیوانی وطی کند حد جاری شده و از شهرش تبعید می شود»
📚التهذیب ج10 ص60
📚الاستبصار ج4 ص223
📚الکافی ج7 ص204
🔶در روایت دیگر فرمود:
« چنین فردی باید کشته شود»
📚التهذیب ج10 ص61
❗️محدث شیخ حر عاملی می نویسد که مراد از این که امام می گوید چنین فردی باید کشته شود این است که باید به شدیدترین وجه مجازات شود و مراد از قتل مجازات شدید می باشد.
📚وسائل الشیعه ج28 ص359
👌چنان که امام علی فرمود:
« کسی که با حیوان وطی کند به شدیدترین وجه مجازات می شود»
📚قرب الاسناد ص50
📚وسائل الشیعه ج28 ص361
🗯به این مضمون روایات متعدد دیگری نیز نقل شده است؛
📚مستدرک الوسائل ج18 ص189 باب 1
👌بنابراین می بینیم که وطی با حیوان در اسلام از جمله گناهان بزرگی است که سبب شدیدترین مجازات می باشد و این سخن که این عمل در اسلام گناهی ندارد کذب محض است .
2⃣حال اگر معاذ الله فردی در حال روزه با حیوانی وطی کند و انزال صورت گیرد شکی نیست که طبق روایات روزه اش باطل می شود .
📚وسائل الشیعه ج10 ص39 باب 4
👌و فقهای بزرگ نیز به آن فتوا داده اند؛
📚الحدائق الناضره ، محدث بحرانی ، ج13 ص129
3⃣اما اگر نزدیکی صورت گیرد و سبب انزال نشود در این صورت اختلاف است که آیا سبب فساد روزه می شود یا خیر که برخی چون شیخ جواهری فتوی به بطلان روزه می دهد
📚جواهر الکلام ج16 ص222
👌اما در هر صورت شکی نیست که وطی حیوان مطلقا از جمله گناهانی می باشد که مستوجب عقوبت شدید می باشد .
📝پرسمان اعتقادی
https://telegram.me/joinchat/BRb8LDwfNBiQIByOu36zjw