اجبار اهل کتاب به اسلام و کشتن حیوانات حرام گوشت توسط امام حسین ع در دوره رجعت ?
🤔#پرسش
❓مطابق عقاید تشیع امام حسین رجعت میکند و با هند و روم به جنگ میپردازد تا هر کافری را که اسلام نپذیرفت به قتل رساند و سپس تمام حیوانات حرام گوشت را از بین ببرد!!!
{در اخبار معتبره وارد شده... چنانچه قطب راوندی روایت کرده که امام حسین گفت: ... پس هرکه دشمن خدا باشد خونش را بریزم و هر بتی را که بیابم بسوزانم، لشکری به سوی بلاد روم بفرستد که آنها را فتح کنند. پس هر حیوان حرام گوشت که باشد را بکشم تا آنکه بغیر طیب و نیکو بر روی زمین نباشد و جزیه را برطرف کنم و یهود و نصاری و سایر ملل را مخیر کنم بین اسلام و شمشیر پس هرکه مسلمان شود بر او منت گذارم و هرکه اسلام را نخواهد خونش را بریزم}
📓منبع: کشف الحق / تألیف محمدصادق خاتون آبادی / ص۲۲۵ ❗️❗️
💠#پاسخ💠
👌منبع اصلی روایات فوق کتاب الخرائج و الجرائح مرحوم راوندی است که ایشان در ج ٢ ص ٨٤٨ از کتاب خود روایت را نقل می کند , حال نکاتی پیرامون روایت مذکور مورد اهمیت است :
1⃣این روایت از نظر سندی ضعیف است , زیرا در سند آن " سهل بن زیاد آدمی " وجود دارد که نجاشی رجالی معروف , در مورد او می گوید در حدیث ضعیف و غیر قابل اعتماد است و نقل می کند که او اهل غلو و دروغگویی بوده است :
" كان ضعيفا في الحديث، غير معتمد فيه. و كان أحمد بن محمد بن عيسى يشهد عليه بالغلو و الكذب "
📚رجال النجاشي، ص: 185
❕همینطور " محمد بن فضیل " وجود دارد که شیخ طوسی تصریح می کند که متهم به غلو بوده است : " يرمى بالغلو "
📚رجال طوسی ص ٣٦٥
❕همینطور " سعد بن ابی عمرو الجلاب " وجود دارد که مرحوم مامقانی می گوید مدحی در مورد او ندیدم :
" لم أقف فيه على مدح يلحقه بالحسان. "
📚تنقیح المقال ج ٣٠ ص ٢٤٣
2⃣در این روایت آمده است که امام حسین ع در هنگام رجعت , تمام حیوانات حرام گوشت را می کشد , با توجه به آنکه تنها تعداد اندکی از حیوانات حلال گوشت اند , یعنی امام حسین ع اکثر حیوانات کره زمین را می کشد که این سخن نیز قابل قبول و مطابق با قرآن نیست , زیرا قرآن تصریح می کند که تمام حیوانات در مسیر منافع انسان آفریده شده اند , یعنی اگر چه از گوشت آنان نتوان استفاده کرد , اما منافع بی شمار دیگری برای بشر دارند و کشتن آنان مطابق با قرآن نیست , چنان که فرمود :
" هُوَ الَّذِي خَلَقَ لَكُمْ ما فِي الْأَرْضِ جَمِيعاً " " او خدايى است كه همه آنچه (از نعمتها) در زمين وجود دارد، براى شما آفريده است " ( بقره ٢٩ )
❕از سوی دیگر , تمام حیوانات مخلوق و نشانه وجود خداوندی اند که خداوند ما را دعوت به تدبر د خلقت شگفت انگیز آنان برای خداشناسی می کند , کشتن این حیوانات که می توانند خداوند را به بشریت بشناسانند , مطابق با حکم خداوند نیست , چنان که فرمود :
"وَ مِنْ آياتِهِ خَلْقُ السَّماواتِ وَ اْلأَرْضِ وَ مابَثَّ فِيْهِما مِنْ دابَّةٍ وَ هُوَ عَلى جَمْعِهِمْ اذا يَشاءُ قَدِيْر " " «و از آيات او است آفرينش آسمانها و زمين و آنچه از جنبندگان در آنها خلق و منتشر نموده، و هرگاه بخواهد قادر بر جمع آنها است.» ( شوری ٢٩ )
❕" - «بدون شك در آسمانها و زمين نشانههاى فراوانى است براى آنها كه اهل ايمانند- و همچنين در آفرينش شما و جنبندگانى كه در سراسر زمين منتشر ساخته، نشانههايى است براى جمعيتى كه اهل يقينند.» "انَّ فِى السَّمواتِ وَ اْلأَرْضِ لَاياتٍ لِلْمُؤمِنيْنَ وَ فِى خَلْقِكُمْ وَ ما يَبُثُّ مُنْ دابَّة آياتٌ لِقَوْمٍ يُوْقِنُون " ( جاثیه ٣ و ٤ )
3⃣در این روایت آمده است که امام حسین ع کفار اهل کتاب یعنی یهودیان و مسیحیان را با شمشیر , اجبار به ایمان و اسلام می کند و اگر آنان امتناع ورزند , آنان را می کشد , در حالی که حکم صریح قرآن است که در پذیرش دین اجباری نیست , چنان که فرمود :
" لا إِكْراهَ فِي الدِّينِ قَدْ تَبَيَّنَ الرُّشْدُ مِنَ الْغَيِّ " " در قبول دين، اكراهى نيست. (زيرا) راه درست از راه انحرافى، روشن شده است. " ( بقره ٢٥٦ )
💠ادامه 👇
💠ادامه 👇
❕در نقلی آمده است که امام رضا ع به نقل از پدران بزرگوار خود فرمود :
" مسلمانان به پيامبر خدا گفتند: اى پيامبر خدا! اگر كسانى را كه بر آنان چيره گشتى، به پذيرش اسلام مجبور مىساختى، شمارِ ما افزون مىگشت و در برابر دشمنان، نيرومند مىشديم. پيامبر خدا فرمود:" من حاضر نيستم خداوند عز و جل را با بدعتى كه در باره آن به من دستورى نرسيده است، ديدار كنم «و من، از خودسران نيستم» . در اين هنگام، خداوند- تبارك و تعالى- نازل كرد: اى محمّد! «اگر پروردگارت مىخواست، بى گمان، همه كسانى كه در زمين هستند، سراسر، ايمان مىآوردند»؛ يعنى همه در دنيا، از سرِ اجبار وناچارى ايمان مىآوردند، همچنان كه در آخرت، با ديدن و مشاهده عذاب، ايمان مىآورند، و اگر من اين كار را با آنان مىكردم، ديگر سزاوارِ پاداش و ستايش از جانب من نمىبودند؛ بلكه مىخواهم كه با اختيار و آزادانه، ايمان بياورند تا سزاوار تقرّب [به من] و كرامت و
جاودانگى در بهشتِ جاويدان شوند. «پس آيا تو مردم را مجبور مىكنى كه مؤمن باشند؟». " أنَّ المُسلِمينَ قالوا لِرَسولِ اللَّهِ صلى الله عليه و آله لَو أكرَهتَ يا رَسولَ اللَّهِ مَن قَدَرتَ عَلَيهِ مِنَ النّاسِ عَلَى الإِسلامِ لَكَثُرَ عَدَدُنا وقَوينا عَلى عَدُوِّنا. فَقالَ رَسولُ اللَّهِ صلى الله عليه و آله: ما كُنتُ لِأَلقَى اللَّهَ عَزَّ وجَلَّ بِبِدعَةٍ لَم يُحدِث إلَيَّ فيها شَيئاً «وَ ما أَنَا مِنَ الْمُتَكَلِّفِينَ» فَأَنزَلَ اللَّهُ تَبارَكَ وتَعالى: يا مُحَمَّدُ «وَ لَوْ شاءَ رَبُّكَ لَآمَنَ مَنْ فِي الْأَرْضِ كُلُّهُمْ جَمِيعاً» عَلى سَبيلِ الإِلجاءِ وَالاضطِرارِ فِي الدُّنيا كَما يُؤمِنونَ عِندَ المُعايَنَةِ ورُؤيَةِ البَأسِ فِي الآخِرَةِ ولَو فَعَلتُ ذلِكَ بِهِم لَم يَستَحِقُّوا مِنّي ثَواباً ولا مَدحاً لكِنّي اريدُ مِنهُم أن يُؤمِنوا مُختارينَ غَيرَ مُضطَرّينَ لِيَستَحِقّوا مِنِّي الزُّلفى وَالكَرامَةَ ودَوامَ الخُلودِ في جَنَّةِ الخُلدِ «أَ فَأَنْتَ تُكْرِهُ النَّاسَ حَتَّى يَكُونُوا مُؤْمِنِينَ».
📚عيون أخبار الرضا عليه السلام: ج 1 ص 136، تفسير نور الثقلين: ج 2 ص 331.
❕لذا می بینیم که در زمان ظهور , امام مهدی ع با اهل کتاب به مدارا رفتار می کند و آنان را بر آیین خود می گذارد و از آنان جزیه می گیرد , چنان که امام صادق ع فرمود :
" يودون الجِزيةَ عَن يدٍ وَ هُم صَاغِرُونَ. " [در حكومت قائم، اهل كتاب] به دست خود و با خضوع جزيه خواهند داد "
📚المزار الكبير: ص 135.
👌و پس از آن که عیسی مسیح ع به زمین می آید و به امام زمان ع اقتدا می کند , اهل کتاب اعم از یهودیان و مسیحیان نیز از روی اراده و اختیار اسلام می آورند , چنان که خداوند فرمود :
" وَ إِنْ مِنْ أَهْلِ الْكِتابِ إِلاَّ لَيُؤْمِنَنَّ بِهِ قَبْلَ مَوْتِهِ وَ يَوْمَ الْقِيامَةِ يَكُونُ عَلَيْهِمْ شَهِيداً " " و هيچيك از اهل كتاب نيست مگر اينكه به او ( عیسی مسیح ) قبل از مرگش ايمان مىآورد و روز قيامت گواه بر آنها خواهد بود. " ( نساء ١٥٩ )
❕در تفسیر نمونه می خوانیم :
" منظور اين است كه تمام اهل كتاب به حضرت مسيح ع پيش از" مرگ او" ايمان مىآورند يهوديان او را به نبوت مىپذيرند و مسيحيان دست از الوهيت او ميكشند و اين به هنگامى است كه مسيح ع طبق روايات اسلامى در موقع ظهور مهدى (عج) از آسمان فرود ميايد، و پشت سر او نماز مىگزارد و يهود و نصارا نيز او را مىبينند و به او و مهدى ع ايمان مىآورند، و روشن است كه مسيح ع به حكم اينكه آئينش مربوط به گذشته بوده وظيفه دارد در اين زمان از آئين موجود يعنى آئين اسلام كه مهدى ع مجرى آن است پيروى كند "
📚تفسير نمونه، ج 4، ص: 204
❕در تفسير" على بن ابراهيم" از" شهر بن حوشب" چنين نقل شده كه روزى حجاج به او گفت آيهاى در قرآن است كه مرا خسته كرده و در معنى آن فرو ماندهام،" شهر" مىگويد كدام آيه است اى امير! حجاج گفت: آيه" وَ إِنْ مِنْ أَهْلِ الْكِتابِ ..." زيرا من يهوديان و نصرانيانى را اعدام ميكنم كه هيچگونه نشانهاى از چنين ايمانى در آنها مشاهده نمىكنم،" شهر" مىگويد آيه را درست تفسير نكردى، حجاج مىپرسد چرا؟ تفسير آيه چيست؟" شهر" ميگويد: منظور اين است كه عيسى ع قبل از پايان جهان فرود ميايد و هيچ يهودى و نه غير يهودى باقى نميماند مگر اينكه قبل از مرگ عيسى ع به او ايمان مياورد او پشت سر مهدى ع نماز ميخواند، هنگامى كه حجاج اين سخن را شنيد گفت: واى بر تو اين تفسير را از كجا آوردى؟ ميگويد از محمد بن على بن حسين بن على بن ابى طالب ع شنيدم، حجاج گفت و اللَّه جئت بها من عين صافيه!: " به خدا سوگند آن را از سرچشمه ذلال و صافى گرفتى"!
📚تفسیر قمی ج ١ ص ١٥٨
👌بنابراین روایت مورد استناد معاند به خاطر سه جهتی که بیان شد مردود است و قابل استناد نیست .
#پرسمان_اعتقادی
@Rahnamye_Behesht
#سایت_ما
ipasookh.ir
توضیحی پیرامون دیدگاه رهبر انقلاب پیرامون ترور
🤔#پرسش
❓اعتراف خامنهای: پیامبر اسلام دستور میداد افراد را ترور کنند!
علی خامنهای در سخنرانی مربوط به سال ۱۳۷۹ میگوید: خشونت یعنی کشتن، کتک زدن، زندانی کردن. خشونت قانونی خوب است. آنجایی که حکومت اسلامی در مقابل اغتشاش قرار میگیرد بایستی با خشونت رفتار کند. از اسم خشونت نباید ترسید، پیغمبر دستور داد افراد را ترور کنند. امروز هم رهبری تکلیفش اقتضا کند علنی خواهد گفت. /حافظه تاریخی ❗️❗️
💠#پاسخ💠
👌ما در ذیل پیرامون دیدگاه اسلام در مورد ترور توضیحات کافی را ارائه داده ایم :
💠https://eitaa.com/Rahnamye_Behesht/970
❕هم اینک توضیحی پیرامون دیدگاه رهبر انقلاب می دهیم که طبق دیدگاه ایشان , تروری که مقصودشان از بیان فوق بوده است , تروری نیست که جوامع بشری آن را ناپسند می دانند و تنها تشابه در نامگذاری موجب اشتباه شده است .
👌ترور در لغت به ترساندن و ارعاب و وحشت میان مردم معنا شده است که مناسب است با قتلی که به صورت پنهانی و بدون اطلاع قبلی صورت می گیرد .
📚فرهنگ کامل انگلیسی , فارسی ; دکتر عباس آریان پور ج ٥ ص ٥٧٠٩ _ فرهنگ علوم سیاسی , احمد شاملو ص ٥٦٣
❕همینطور " ولف " فیلسوف آمریکایی ترور را عبارت از به کار بردن غیر مشروع خشونت می داند و می نویسد :
" تروریسم عبارت است از به کار بردن غیر مشروع زور و خشونت برای رسیدن به اهداف خاص , لذا استفاده مشروع از قدرت و زور داخل در مفهوم ترور نیست "
📚الارهاب , مصطفی مصباح , ص ٤٤
❕سایت ویکی پدیا نیز ترور را استفاده غیر قانونی از خشونت و ترساندن می داند و می نویسد :
" تروریسم استفاده غیرقانونی از خشونت یا ارعاب است، به خصوص علیه غیر نظامیان، برای دنبال کردن اهداف سیاسی است "
📚https://b2n.ir/q29817
💠ادامه 👇
💠ادامه 👇
❕بنابراین تروری که ناپسند افراد و جوامع است دو رکن اساسی دارد :
1⃣به صورت پنهانی و ارعاب باشد چرا که در ترور عنصر پنهان کاری نهفته است 2⃣به صورت استفاده غیر قانونی از خشونت و قدرت باشد .
👌حال اگر قتلی صورت گیرد که به صورت قانونی و مشروع بوده باشد و از قبل هم به صورت عمومی اعلام شده باشد که مثلا دیگر جان فلانی که مجرم است , حرمتی ندارد , چون دو رکن ترور مذکور در آن نیست , ناپسند محسوب نمی شود .
❕مقصود رهبری از تعبیر " ترور " , ترور مذموم در نزد جوامع بشری نیست که دو ملاک مذکور را دارا باشد , بلکه ایشان تروری را جایز می دانند و به پیامبر گرامی نسبت می دهند که مصداق ترور مذموم نیست و دو ملاک مذکور را ندارد , بیان کامل ایشان به این صورت است :
" خشونت یعنی چه؟ خشونت، یعنی کشتن، کتک زدن، زندانی کردن، بداخلاقی کردن، تندی کردن. خشونت، یک امر واضح و یک معنای بدیهی است. الان چند ماه است که در بعضی از مطبوعاتِ ما دائم دنبال میشود که خشونت خوب است یا بد است؛ یا فلان کس طرفدار خشونت است، فلان کس مخالف خشونت است؛ یا اسلام خشونت را قبول دارد، یا قبول ندارد! آیا این مسأله اینقدر مهم و مشکل است!؟ یا نه؛ پشت سر این قضیه، نیّتهای دیگری است!؟
❕ اسلام دربارهی مسأله خشونت نظر روشن و واضحی دارد. اسلام استفاده از خشونت را اصل قرار نداده؛ 👈اما در مواردی که خشونت قانونی باشد، آن را نفی هم نکرده است. 👉ما دوگونه خشونت داریم: یک خشونت قانونی است؛ یعنی قانون خشونتی را اعمال میکند؛ مینویسد که اگر فلان کس این کار را کرد، او را به زندان ببرند. این خشونت است، اما این خشونت بد نیست. این خشونت در برابر تجاوز به حقوق انسانهاست. این خشونت در مقابل آدمِ بیقانون است. این خشونت در مقابل متجاوز است. اگر در مقابل متجاوز خشونت اعمال نشود، تجاوز در جامعه زیاد خواهد شد. اینجا خشونت لازم است. یک خشونت هم خشونت غیر قانونی است. مثلاً یک نفر بیجا، خودسر، خودرأی، بر طبق میل خود، برخلاف قانون و بر خلاف دستور، نسبت به کسی اعمال خشونت میکند؛ یک سیلی به گوش کسی میزند. آیا این خوب است یا بد است؟ معلوم است که این بد است. در این شکّی نیست.
❕ یکی از بزرگترین مظاهر استقلال انسان، استقلال فکری است. ببینید اسلام چه میگوید؛ ببینید منطق صحیح چه میگوید. آیا خشونت بد است یا خوب؟ جواب این است که نه بد است، نه خوب؛ هم بد است، هم خوب. 👈خشونت قانونی، خوب و لازم است؛👉 اما خشونت غیرقانونی، بد و زشت و جنایت است. طرح اینگونه مطالب را به صورت یک مسأله روز درآوردهاند. مسأله روز هم که تمام شدنی نیست. مرتّب از این نقل میکنند، از آن نقل میکنند؛ حرفهای بعضی از بزرگان را تحریف میکنند، برای اینکه بتوانند جو متشنّجی در کشور درست کنند. جوانی میگوید خشونت خوب است، جوان دیگر میگوید خشونت بد است. این او را به خشونت متّهم میکند، او این را به خشونت متّهم میکند! چرا این کار را میکنند؟ جوانان ما هم اهل خشونت نیستند؛ مؤمنین ما هم اهل خشونت نیستند؛ متدیّنین ما هم اهل خشونت نیستند. 👈آنجایی که قانون خشونت را نسبت به کسی بخواهد، البته خشونت اعمال خواهد شد. قانون هم قانون است؛ قانون یک امر پنهانی نیست. 👉👈آن روزی که پیامبر دستور داد آن افراد را ترور کنند، درِ گوش کسی نگفت. علناً گفت هر کس هند را پیدا کرد، او را بکشد. هر کس فلانبنفلان را پیدا کرد، او را بکشد. امام رضواناللهعلیه گفت هر کس سلمان رشدی را پیدا کرد، او را بکشد. امروز هم رهبری اگر بر طبق احکام اسلام یک جا تکلیفش اقتضا کند، علنی خواهد گفت. مخفیانه و درِ گوشی نیست "👉
🌐https://farsi.khamenei.ir/speech-content?id=3002
❕می بینیم ایشان تروری را به پیامبر نسبت می دهند و خود نیز جایز می دانند که مصداق خشونت مشروع و قانونی باشد و پنهان کاری نیز در آن رخ نداده باشد , یعنی دو ملاک ترور مذموم در نزد جوامع بشری در آن نیست .
#پرسمان_اعتقادی
@Rahnamye_Behesht
#سایت_ما
ipasookh.ir
❗️پاسخ معاند را که مطالبه فدک توسط فاطمه صدیقه سلام الله علیها را حمل بر دنیا پرستی ایشان می کند , در ذیل بخوانید :
💠https://eitaa.com/Rahnamye_Behesht/3384
چرایی اعلان عمومی ولایت در غدیر خم و ابلاغ ولایت ائمه قبل از واقعه غدیر
🤔#پرسش
❓طبق روايت اصول كافى :
پيامبر ﷺ در حجة الوداع (در مكه) سخنرانى كرد وفرمودند :
اى مردم ، به الله قسم، من هر چيزى كه شما را به بهشت نزديك كند و از دوزخ دور كند براى شما تبليغ كردم
📙 كتاب اصول كافى ج2 ص74
متن عربي روايت :يا أيها الناس والله ما من شيء يقربكم من الجنة و يباعدكم من النار إلا وقد أمرتكم به
مازندرانى : منظور آداب اسلام و عقايد حق اسلامى و اخلاق نيك و اعمال صالحه است
📙 كتاب شرح كافى مازندرانى ج8 ص235
شيعيان اعتقاد دارند امامت ائمه بعد از اتمام حجة الوداع و در غدير تبليغ شد
در صورتيكه پيامبرﷺ در حج و در مكه قسم ياد ميكند و ميفرمايد من هر آنچه كه شما را به بهشت نزديك كند براى شما تبليغ كردم ❗️❗️
💠#پاسخ💠
👌ما معتقد نیستیم که امامت علی علیه السلام بعد از حجه الوداع و در غدیر تبلیغ شد , بلکه طبق نصوص مسلم اهلسنت پیامبر گرامی بارها و بارها قبل از واقعه غدیر نیز امامت علی ع را بیان کرده بود که در ذیل به بخشی از این نصوص اشاره کرده ایم :
🌿 https://eitaa.com/Rahnamaye_Behesht/3471
👌بنابراین اگر پیامبر گرامی ص در حجه الوداع می فرماید هر آنچه که شما را به بهشت نزدیک می کند بیان کردم , این بیان کردن شامل نصوص ولایت و امامت هم می شود .
❕گذشته از آنکه در خود حجه الوداع نیز در مواردی پیامبر گرامی اسلام متذکر ولایت اهلبیت علیهم السلام می شدند و مثلا حدیث ثقلین را در برخی از مساجدی که حضور داشتند بازگو می کردند , چنان که ترمذی عالم بزرگ اهلسنت نقل می کند كه جابر گفت ؛
« هنگام حج پیامبر ( در حجه الوداع ) در روز عرفه، رسول خدا را در حالى كه سوار بر ناقه قصوى خود بود، مشاهده كردم كه به ايراد خطابه پرداخته و شنيدم كه فرمود ؛
« اى مردم! همانا در ميان شما اثرى از خود باقى گذاشته ام كه اگر از آن اثر، كمال پيروى را داشته باشيد، هرگز گمراه نخواهيد شد و آن كتاب خدا و اهل بيت من است » " رَأَيْتُ رَسُولَ اللَّهِ صَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَ سَلَّمَ فِي حَجَّتِهِ يَوْمَ عَرَفَةَ، وَ هُوَ عَلَى نَاقَتِهِ الْقَصْوَاءِ يَخْطُبُ، فَسَمِعْتُهُ يَقُولُ: «يَا أَيُّهَا النَّاسُ إِنِّي قَدْ تَرَكْتُ فِيكُمْ مَا إِنْ أَخَذْتُمْ بِهِ لَنْ تَضِلُّوا كِتَابَ اللَّهِ وَ عِتْرَتِي؛ أَهْلَ بَيْتِي». "
📚سنن ترمذی ج 5 ص 478
❕همینطور ایشان در مسجد خيف در مني در حجة الوداع نیز حدیث ثقلین و لزوم پیروی از اهل بیت علیهم السلام را اعلام کردند ؛
📚ينابيع الموده، ص 34
❕یا مرحوم علی بن ابراهیم نقل می کند :
" پيامبر اكرم در حجة الوداع در مسجد خيف فرمود من جلوتر از شما ميروم و شما پس از آن در حوض كوثر پيش من خواهيد آمد، حوضى كه به اندازه فاصله ديد چشم من و ضعفاء است در آنجا قدحهائى از نقره به تعداد ستارگان است.
من از شما بازخواست خواهم نمود راجع به دو امانت گران پرسيدند دو امانت گران چيست فرمود امانت بزرگتر كتاب خداست كه از يك جانب بدست خدا و از جانب ديگر بدست شما است چنگ بزنيد به آن هرگز گمراه نخواهيد شد و منحرف نمىشويد امانت دوم اهل بيت و عترت منند خداوند بمن خبر داده كه آن دو از هم جدا نخواهند شد تا در حوض بر من وارد شوند چون اين دو انگشت من. هر دو انگشت سبابه را بهم نزديك نمود "
"قَالَ رَسُولُ اللَّهِ ص فِي حِجَّةِ الْوَدَاعِ فِي مَسْجِدِ الْخَيْفِ «إِنِّي فَرَطُكُمْ «3» وَ إِنَّكُمْ وَارِدُونَ عَلَيَّ الْحَوْضَ، حَوْضٌ عَرْضُهُ مَا بَيْنَ الْبَصْرَةِ وَ صَنْعَاءَ، فِيهِ قُدْحَانٌ مِنْ فِضَّةٍ عَدَدَ النُّجُومِ أَلَا وَ إِنِّي سَائِلُكُمْ عَنِ الثَّقَلَيْنِ- قَالُوا يَا رَسُولَ اللَّهِ وَ مَا الثَّقَلَانِ قَالَ كِتَابُ اللَّهِ الثَّقَلُ الْأَكْبَرُ طَرَفٌ بِيَدِ اللَّهِ وَ طَرَفٌ بِأَيْدِيكُمْ- فَتَمَسَّكُوا بِهِ لَنْ تَضِلُّوا وَ لَنْ تَزِلُّوا- وَ الثَّقَلُ الْأَصْغَرُ عِتْرَتِي وَ أَهْلُ بَيْتِي فَإِنَّهُ قَدْ نَبَّأَنِي اللَّطِيفُ الْخَبِيرُ- أَنَّهُمَا لَنْ يَفْتَرِقَا حَتَّى يَرِدَا عَلَيَّ الْحَوْضَ كَإِصْبَعَيَّ هَاتَيْنِ وَ جَمَعَ بَيْنَ سَبَّابَتَيْه ... "
📚تفسیر قمی ج ١ ص ٣
❕ابن حجر عالم بزرگ اهلسنت ميگويد ؛
«حديث ثقلين طرق زيادي دارد كه آن را بيش از بيست نفر از صحابه نقل كرده اند. در بعضي از آن طرق آمده است ، پيامبر در حجةالوداع، سرزمين عرفه به كتاب و عترت سفارش نمود. در برخي به غدير خم اشاره شده است. در دسته اي ديگر بعد از بازگشت از طائف آمده است. و هيچ گونه تناقي بين اينها نيست؛ زيرا مانعي نيست كه رسول خدا در مكانهاي متعددي به ثقلين سفارش كرده باشد »
" اعلم أن لحديث التمسك بذلك طرقا كثيرة وردت عن نيف وعشرين صحابيا ..."
📚الصواعق المحرقه ص ١٥٠
💠ادامه 👇
💠ادامه 👇
👌بنابراین پیامبر گرامی در حجه الوداع نیز در برابر جمع های محدود صحابه که در برخی مساجد می توانستند اجتماع کنند , متذکر ولایت علی و اهلبیت علیهم السلام می گردید , اما برای آنکه حجت را بر همگان و تمام افراد از تمام نقاط سرزمین اسلامی تمام کند و ولایت علی ع را به گوش همه مردم از همه مناطق برساند , واقعه غدیر را ایجاد کردند و در یک اعلان عمومی در برابر تمام طوائف مسلمین از تمام نقاط سرزمین اسلامی متذکر ولایت علی ع را متذکر شدند و از همه آنها بیعت نیز گرفتند تا ولایت علی ع مستحکم تر از همیشه گردد , چنان که علامه مجلسی می نویسد :
" خداوند عالميان مىدانست كه اگر از غدير خم در گذرند متفرق خواهند شد بسيارى از مردم بسوى شهرها و واديهاى خود، پس حق تعالى خواست كه در اين موضع ايشان جمع شوند كه همه ايشان نص بر حضرت امير المؤمنين عليه السّلام را بشنوند و حجت بر ايشان در اين باب تمام شود و كسى از مسلمانان را عذرى نماند "
📚حیاه القلوب ج ٤ ص ١٣٩٠
❕در ذیل در رابطه جمعیت عظیم مسلمین در واقعه غدیر خم توضیحات کافی را داده ایم :
🌿 https://eitaa.com/Rahnamye_Behesht/1308
❕بر همین اساس برخی از علما در رابطه با ویژگی و امتیازات حدیث غدیر می نویسند :
" در غدير آن چه را كه رسول خدا صلى اللَّه عليه وآله از ابتداى بعثتش به صورت پراكنده درباره حضرت على عليه السلام فرموده بود جمع كرده و يك جا بيان نمود.
❕افزون بر آن، غدير ويژگىهايى را درخود جاى داد كه پيش از آن در تبليغهاى ديگر پيامبر نبود. و بدين سان از اهميت فوق العادهاى برخوردار گرديد كه اهتمام و عنايتى خاص را در تمام جوانب مىطلبيد :
1⃣از جمله اين ويژگى ها صراحت كلام پيامبر اكرم صلى اللَّه عليه وآله و روشنى مقصود ايشان بود، تا آن جا كه حضرت به كلام تنها اكتفا نفرموده و عملًا نيز مقصود خود را معرفى نمودند.
2⃣ ايشان در همان حال كه سخن خود را مىفرمودند، دست على عليه السلام را كه در جانب راستش ايستاده بود گرفته و بالا بردند و با اين عمل نيز شخص مورد نظر خود را به همگان نشان دادند.
3⃣از ديگر خصوصيات اين تبليغ نزديك بودن زمان آن به وفات پيامبر اكرم صلى اللَّه عليه وآله و اطلاع خود حضرت از اين امر بود.آن بزرگوار در ضمن خطبهاش فرمود: يوشك أن ادعى فاجيب ...؛ من به زودى به سوى پروردگارم دعوت مىشوم كه آن را خواهم پذيرفت .... پوشيده نيست كه اين گونه سخن در چنين موقعيتى، تأثير عميقى بر حاضران گذاشته و حجت را بر همگان تمام و هر عذر و بهانهاى را از آنان مىستاند.
4⃣همچنين از ديگر امتيازات ماجراى غدير، وقوع آن در ميان جمعيت بىنظيرى از مسلمانان بود. پيامبر صلى اللَّه عليه وآله از مدتى قبل اين حج را آخرين حجشان اعلام فرموده بودند؛ در نتيجه گروههاى بسيارى از مسلمانان به مدينه آمده تا براى آخرين بار همراه پيامبرشان به حج مشرف شوند و عده زيادى نيز در هنگام مناسك به ايشان پيوستند تا از فيض همراهى با رسول خدا صلى اللَّه عليه وآله بهره برند و در نهايت جمعيتى را رقم زدند كه جز خداى متعال شمارشان را نمىدانست.
پيامبر خدا صلى اللَّه عليه وآله به همراه اين خيل عظيم مناسك حج را به پايان رسانده و راه بازگشت پيش گرفتند و چون به منطقه غدير خم كه محل جدايى راههاى اهل مدينه از مصريان و عراقيان بود رسيدند، توقف نموده و به انتظار نشستند تا آنان كه عقب مانده بودند برسند. همچنين امر فرمودند تا آنان كه جلو رفتهاند نيز بازگردند. پيامبر خدا صلى اللَّه عليه وآله پس از اقامه نماز برخاستند و خطبه مفصلى خواندند و بدين سان سخن خود را به گوش تمامى آنان رساندند.
5⃣بعد از خطبه آن بزرگوار اين آيه نازل شد: «الْيَوْمَ أَكْمَلْتُ لَكُمْ دينَكُمْ وَأَتْمَمْتُ عَلَيْكُمْ نِعْمَتي وَرَضيتُ لَكُمُ اْلإِسْلامَ دينًا»؛ " امروز دين شما را برايتان كامل كردم و نعمت خود را بر شما تمام نمودم و اسلام را آيين شما پذيرفتم. "
6⃣همچنين از ديگر نكات ممتاز اين تبليغ تبريك و تهنيت گفتن آن جماعت بر اميرالمؤمنين عليه السلام است. البته از نخستين كسانى كه براى اين امر، قدم پيش گذاشتند ابوبكر و عمر بودند! ... در حالى كه مىگفتند: بخٍ بخٍ لك يابن أبي طالب، أصبحت وأمسيت مولاي ومولى كلّ مؤمنٍ ومؤمنة؛ " خوشا به حال تو اى پسر ابوطالب كه مولاى ما و مولاى هر مرد و زن مؤمن شدى. "
7⃣ نيز از نكات خاص اين تبليغ پيامبر صلى اللَّه عليه وآله شعرى بود كه حسّان بن ثابت با اجازه خواستن از آن حضرت سرود و در وصف ولایت علی ع شعر سرود .
📚غدیر آخرین جایگاه اعلام عمومی , میلانی , ص ٤٢
#پرسمان_اعتقادی
@Rahnamye_Behesht
#سایت_ما
ipasookh.ir
👌پاسخ وهابی را که مدعی است افسانه به صلیب کشیدن عیسی مسیح ع در مذهب تشیع تکرار شده است را در ذیل بخوانید :
💠https://eitaa.com/Rahnamye_Behesht/2835
❕وهابی جاهل مدعی شده است که امامان شیعه از پیامبر اسلام هم آگاه ترند زیرا امامان علم غیب دارند اما قرآن می گوید پیامبر اسلام علم غیب ندارد , در ذیل پاسخش را داده ایم :
🌿 https://eitaa.com/Rahnamaye_Behesht/3268
🌿 https://eitaa.com/Rahnamye_Behesht/2699
پاسخ به دو اشکال وهابی پیرامون آیه مباهله
🤔#پرسش
❓آيا در آيه مباهله حضرت علی همچون نفس پیامبر است ؟ چرا روافض بقيه آيه و آيات ديگر را نمیخوانند ؟
⭕️ در اين آين در مورد نصارای نجران واژه انفسكم به كار رفته . آيا مردان نصاری طبق اين آيه در يك درجه و مقام بودند ؟ و نفس يكديگر بودند ؟
◀️ ﻓَﻤَﻦْ ﺣَﺎﺟَّﻚَ ﻓِﻴﻪِ ﻣِﻦْ ﺑَﻌْﺪِ ﻣَﺎ ﺟَﺎﺀَﻙَ ﻣِﻦَ ﺍﻟْﻌِﻠْﻢِ
ﻓَﻘُﻞْ ﺗَﻌَﺎﻟَﻮْﺍ ﻧَﺪْﻉُ ﺃَﺑْﻨَﺎﺀَﻧَﺎ ﻭَﺃَﺑْﻨَﺎﺀَﻛُﻢْ ﻭَﻧِﺴَﺎﺀَﻧَﺎ ﻭَﻧِﺴَﺎﺀَﻛُﻢْ
ﻭَﺃَﻧْﻔُﺴَﻨَﺎ 👈ﻭَﺃَﻧْﻔُﺴَﻜُﻢْ ﺛُﻢَّ ﻧَﺒْﺘَﻬِﻞْ ﻓَﻨَﺠْﻌَﻞْ ﻟَﻌْﻨَﺖَ ﺍﻟﻠَّﻪِ ﻋَﻠَﻰ ﺍﻟْﻜَﺎﺫِﺑِﻴﻦَ ( ﺁﻝ ﻋﻤﺮﺍﻥ 61 )
⭕️ آيا در اين آيه صحابه نفس پیامبر هستند ؟
◀️ ﻟَﻘَﺪ ﺟَﺎﺀﻛُﻢ ﺭَﺳُﻮﻝٌ 👈ﻣِّﻦ ﺃَﻧﻔُﺴِﻜُﻢ ( ﺍﻟﺘﻮﺑﺔ 28 )
⭕️ آیا در اين آيه زنان پیامبر نفس او هستند ؟
◀️ ﻭَﻣِﻦْ ﺁَﻳَﺎﺗِﻪِ ﺃَﻥْ ﺧَﻠَﻖَ ﻟَﻜُﻢْ 👈ﻣِﻦْ ﺃَﻧْﻔُﺴِﻜُﻢْ ﺃَﺯْﻭَﺍﺟًﺎ ﻟِﺘَﺴْﻜُﻨُﻮﺍ ﺇِﻟَﻴْﻬَﺎ ﻭَﺟَﻌَﻞَ ﺑَﻴْﻨَﻜُﻢْ ﻣَﻮَﺩَّﺓً ﻭَﺭَﺣْﻤَﺔً ( الروم 21 ) ❗️❗️
💠#پاسخ💠
👌خداوند می فرماید :
" فَمَنْ حَاجَّكَ فِيهِ مِنْ بَعْدِ ما جاءَكَ مِنَ الْعِلْمِ فَقُلْ تَعالَوْا نَدْعُ أَبْناءَنا وَ أَبْناءَكُمْ وَ نِساءَنا وَ نِساءَكُمْ وَ أَنْفُسَنا وَ أَنْفُسَكُمْ ثُمَّ نَبْتَهِلْ فَنَجْعَلْ لَعْنَتَ اللَّهِ عَلَى الْكاذِبِينَ " هر گاه بعد از علم و دانشى كه (در باره مسيح) به تو رسيده، (باز) كسانى با تو به محاجه و ستيز برخيزند، به آنها بگو:" بياييد ما فرزندان خود را دعوت كنيم، شما هم فرزندان خود را، ما زنان خويش را دعوت نماييم، شما هم زنان خود را، ما نفوس خود را دعوت كنيم، شما هم نفوس خود را , آن گاه مباهله كنيم، و لعنت خدا را بر دروغگويان قرار دهيم. " ( آل عمران ٦١ )
👌مطابق روایات متواتر فریقین , مقصود از " نساءنا " فاطمه س و مقصود از " ابناءنا " , حسنین و مقصود از " انفسنا " علی علیهم السلام است , چنان که در صحيح مسلم در كتاب فضائل الصحابة در باب فضائل على بن ابيطالب عليه السلام از سعد بن ابى وقاص نقل شده كه معاويه به سعد گفت:
" چرا ابوتراب (على عليه السلام) را سب و دشنام نمىدهى؟ گفت: من سه سخن از پيامبر اكرم صلى الله عليه و آله به ياد دارم كه به خاطر آنها نمىتوانم على عليه السلام را دشنام دهم! و اگر يكى از آنها براى من باشد بهتر از تعداد زيادى اشتران سرخ مو است- اين حيوان از گرانبهاترين سرمايههاى عرب محسوب مىشد- سپس داستان حديث منزلت (در جنگ تبوك) و داستان پرچم دادن به دست على عليه السلام در جنگ خيبر را ذكر مىكند، و بعد مىافزايد: «وَ لَمّا نَزَلَت هذِه الآيَةُ قُل تَعالَوا نَدعُ ابنائَنا وَ ابنائَكُم دَعا رَسُولُ اللَّهِ صلى الله عليه و آله عَليّاً وَ فاطِمَةَ وَ حَسَناً وَ حُسَينا فَقالُ: اللّهُمَّ هؤُلاءِ اهلى»: «هنگامى كه آيه مباهله نازل شد؛ رسول خدا صلى الله عليه و آله على و فاطمه و حسن و حسين عليهم السلام را فرا خواند. سپس عرض داشت: خداوندا اينها اهلبيت من هستند». (و مصداق اين آيهاند) "
📚صحيح مسلم، جلد 4 صفحه 1871، حديث شماره 32، باب 4.
❕در ذیل در مورد اسناد و دلالت آیه توضیحات بیشتری داده ایم :
🌿 https://eitaa.com/Rahnamye_Behesht/1319
👌بنابراین منظور از «أنفسنا» در آيه مباهله، شخص حضرت على عليه السلام است. اين كه پيامبر صلى الله عليه و آله، على عليه السلام را جان خود خوانده، و او را «نفس» خويش خطاب كرده، آيا معناى حقيقى مراد است، يا تنزيل مقامى منظور است؟
❕بدون شك معناى حقيقى منظور نيست؛ يعنى «على» پيامبر نيست! بلكه منظور اين است كه على عليه السلام در فضائل و كمالات و مقامات همچون پيامبر است لذا چون نفس و جان پیامبر شده است , در شجاعت و رشادت و شهامت و تقوا و ايثار و خلاصه تمام كمالات و مقامات مانند پيامبر اسلام است. نتيجه اين كه على عليه السلام در مقامات و كمالات نازل منزله پيامبر صلى الله عليه و آله و تالىتلو اوست.
❕با توجّه به اين مطلب اگر قرار باشد پس از پيامبر صلى الله عليه و آله خليفه و جانشينى براى آن حضرت از سوى خداوند انتصاب شود، يا امّت اسلامى كسى را براى اين منظور انتخاب كنند، آيا نبايد شخصى را انتخاب كنند كه همطراز پيامبر، يا در مرحله بعد از آن حضرت باشد؟
👌آيا نبايد شخصى منتخب مردم يا منصوب الهى باشد كه در فضائل و كمالات، مخصوصاً تقوا و عصمت، همچون پيامبر اسلام صلى الله عليه و آله باشد؟
📚آيات ولايت در قرآن، ص: 209
💠ادامه 👇
💠ادامه 👇
❕روزى مأمون به امام رضا عليه السلام گفت: بزرگترين فضيلت امير مؤمنان على عليه السلام در قرآن كدام است؟
👌امام رضا عليه السلام جواب داد:
"فضيلتى كه آيه مباهله بر آن حكايت دارد . در پى نزول اين آيه رسول خدا صلى اللَّه عليه وآله، حسن، حسين، فاطمه و اميرالمؤمنين عليهم السلام را فراخواند. آنها به حكم خداوند متعال در جايگاه فرزندان، زنان و نفس ايشان قرار داشتند.
❕مشخص است كه هيچ يك از بندگان خداى سبحان برتر و شريفتر از رسول خدا صلى اللَّه عليه وآله نيست. از همين رو مىبايست از كسى كه به حكم خداوند سبحان نفس رسول خدا صلى اللَّه عليه وآله است، احدى برتر نباشد.
❓مأمون گفت: مگر نه اين است كه خداوند «أَبناء و نِساء» را به صورت جمع بيان كرده، ولى پيامبر تنها دو پسر و دخترش را فراخوانده است. چرا احتمال نمىدهيد كه منظور از «نفس»، خود ايشان باشد. بنابراين، آن چه گفتيد نمىتواند فضيلت اميرالمؤمنين عليه السلام را نشان دهد؟! امام رضا عليه السلام در پاسخ او فرمود:
" ليس بصحيح ما ذكرت ... وذلك أنّ الداعي إنّما يكون داعياً لغيره، كما يكون الآمر آمراً لغيره، ولا يصحّ أن يكون داعياً لنفسه في الحقيقة، كما لا يكون آمراً لها في الحقيقة، وإذا لم يدعُ رسول اللَّه صلّى اللَّه عليه وآله رجلًا في المباهلة إلّاأمير المؤمنين عليه السلام، فقد ثبت أنّه نفسه التي عناها اللَّه تعالى في كتابه، وجعل حكمه ذلك في تنزيله؛ "
" آن چه مىگويی درست نيست؛ چرا كه دستور دهنده و دعوت كننده صرفاً به غير از خود مىتواند دستور دهد و او را به چيزى دعوت كند و درست نيست اين عمل را در مورد نفس خود انجام دهد. با اين توصيف چون رسول خدا صلى اللَّه عليه وآله در روز مباهله از بين اصحاب، تنها امير مؤمنان على عليه السلام را با خود همراه كرد، بنابراين، وى مقصود از نفس پيامبر صلى اللَّه عليه وآله است كه خداى متعال در قرآن از او سخن گفته و شايستگى آن بزرگوار را براى مباهله اثبات كرده است. مأمون گفت: پاسخ قانع كنندهاى بود. "
📚الفصول المختارة من العيون والمحاسن: ص ٣٨ _ بحار الانوار ج ١٠ ص ٣٥٠
❕پاسخ به دو اشکال سطحی وهابی :
1⃣آیه خطاب به پیامبر گرامی دستور می دهد که بگوید ما از نفوس خود یعنی كسانى كه به منزله جان ما هستند دعوت مىكنيم، شما هم از نفوس خود و کسانی که به منزله جانتان هستند دعوت كنيد، سپس مباهله مىكنيم , بنابراین اشکالی از این جهت وارد نیست .
2⃣وهابی دو آیه ای را که در آن تعبیر " من انفسکم " به کار رفته است را مورد استدلال قرار داده است تا نفس بودن امیر مومنان برای پیامبر گرامی را زیر سوال ببرد , خداوند می فرماید :
" لَقَدْ جاءَكُمْ رَسُولٌ مِنْ أَنْفُسِكُمْ عَزِيزٌ عَلَيْهِ ما عَنِتُّمْ حَرِيصٌ عَلَيْكُمْ بِالْمُؤْمِنِينَ رَؤُفٌ رَحِيمٌ " " رسولى از خود شما به سويتان آمد كه رنجهاى شما بر او سخت است، و اصرار به هدايت شما دارد و نسبت به مؤمنان رئوف و مهربان است. " ( توبه ١٢٨ )
❕" وَ مِنْ آياتِهِ أَنْ خَلَقَ لَكُمْ مِنْ أَنْفُسِكُمْ أَزْواجاً لِتَسْكُنُوا إِلَيْها وَ جَعَلَ بَيْنَكُمْ مَوَدَّةً وَ رَحْمَةً إِنَّ فِي ذلِكَ لَآياتٍ لِقَوْمٍ يَتَفَكَّرُون " " و از نشانههاى او اينكه همسرانى از جنس خود شما براى شما آفريد، تا در كنار آنها آرامش يابيد، و در ميانتان مودت و رحمت قرار داد، در اين نشانههايى است براى گروهى كه تفكر مىكنند. " ( روم ٢٢ )
❓سوال وهابی این است که آیا می توان با توجه به آیات مذکور بگوییم که ما نفس پیامبر هستیم یا همسران نفس مردان هستند ❗️
👌وهابی توجه ندارد که در دو تعبیر فوق با استفاده از " من جاره " از تعبیر " من انفسکم " استفاده شده است و یکی از معانی " من جاره " , بیان جنس است : " الثالث: بيان الجنس "
📚مغني اللبيب، ج1، ص: 319
❕یعنی خداوند می گوید که پیامبر از جنس خودتان است و بشر است و مثلا فرشته نیست یا همسرانی از جنس خودتان برایتان آفریده است .
👌اما در آیه مباهله نیامده است کسانی را برای مباهله همراه خود بیاوریم که " من انفسنا " و از جنس خودمان باشند , بلکه آیه بدون " من " جاره آمده و با صراحت گفته است کسانی را برای مباهله بیاوریم که نفس و جان ما هستند " انفسنا "
❕بنابراین قیاس کردن دو آیه مذکور با آیه مباهله اشتباه و ناشی از بیسوادی است .
💠ادامه 👇
💠ادامه 👇
❗️این که امیر مومنان ع نفس و جان پیامبر است , در روایات متعددی از منابع اهلسنت هم تاکید شده است .
👌حاکم نیشابوری به سند خود، از «عبد الرحمن بن عوف» نقل كرده است که گوید :
"پس از آنكه رسول خدا مكه را فتح كرد، از آن جا به طائف عزيمت فرمود و مدت هشت شبانه روز يا نه شبانه روز آن جا را به محاصره خويش در آورد. پس از آنكه محاصره به پايان رسيد و طائف را فتح كرد، خطاب به مردم فرمود: من دوستار شما هستم و سفارش مىكنم تا از هيچگونه خيرى نسبت به خاندان من دريغ نداشته باشيد و وعدهگاه ما فرداى قيامت در كنار حوض كوثر است. به خدائى كه جان من در دست اوست، بر شماست كه نماز به پاى داريد و زكات بپردازيد و در غير اين صورت، مردى را بر شما بر مىانگيزانم كه از من است و يا نفس من است تا گردن جنگجويان شما را بزند...
❕مردم طائف گمان مىكردند آن مرد كه پيغمبر اكرم به وى اشاره كرده است، «ابو بكر» يا «عمر» است. رسول خدا براى دفع توهّم ايشان و بر خلاف انتظار آنان، دست على عليه السّلام را گرفت و گفت: آن مرد كه از من است يا نفس من است، اين فرد مىباشد. " "حاكم» گويد: سند اين حديث «صحيح» است. "
" افتتح رسول اللَّه صلى اللَّه عليه ( وآله ) وسلم مكة ثم انصرف إلى الطائف فحاصرهم ثمانية أو سبعة ثم أوغل غدوة أو روحة ثم نزل ثم هجر
ثم قال : أيها الناس إنى لكم فرط وإنى أوصيكم بعترتى خيرا ، موعدكم الحوض والذى نفسى بيده لتقيمن الصلاة ولتؤتن الزكاه أو لأبعثن عليكم رجلا منى - أو كنفسى - فليضربن أعناق مقابليهم .... فرأى الناس أنه يعنى أبا بكر أو عمر فأخذ بيد على عليه السلام فقال : هذا "
📚المستدرک علی الصحیحین ج ٢ ص ١٢٠
❕یا نقل می کنند که خطاب به گروهی دیگر فرمود :
" لأبعثن اليكم رجلا هو عندى كنفسى " يا مردى را كه در نزد من است و مانند خود من است، به سوى شما مىفرستم "
📚الکشاف , زمخشری , ج ٤ ص ٣٦٠
❕این مضمون را دیگران از علمای اهلسنت هم نقل کرده اند :
📚کنزالعمال ج ٦ ص ٤٠٥ _ الصواعق المحرقه ص ٧٥ _ مجمع الزوائد هیثمی ج ٩ ص ١٣٤ _ خصائص نسائی ص ١٩ _ الریاض النضره , ج ٢ ص ١٦٤ _ الاستیعاب , ج ٢ ص ٤٦٤
❕در روایت دیگری از «عمرو بن عاص» نقل می کنند که گوید :
"هنگامى كه از غزوه ذات السّلاسل باز مىگشتم با خود مىپنداشتم كسى محبوبتر از من در پيشگاه رسول خدا نمىباشد از رسول خدا پرسيدم: كداميك از مردم در نزد شما محبوبتر از ديگران است؟ ( پیامبر از عدهاى یاد کرد ) تا آن جا كه «عمرو عاص» مىگويد:
"در ميان اين عدهاى كه بر شمرديد از على ياد نكرديد؟! رسول خدا توجهى به اصحاب كرد و فرمود: اين مرد از نفس من (خود من) است. مىپرسد كه آيا كسى از اصحاب محبوبتر از خود من مىباشد؟ "
" ما قدمت من غزوة ذات السلاسل - وكنت أظن أن ليس أحد أحب إلى رسول اللَّه صلى اللَّه عليه ( وآله ) وسلم منى - فقلت : يا رسول اللَّه أى الناس أحب اليك... قلت : یا رسول اللَّه فأين على ؟ فالتفت إلى أصحابه فقال : إن هذا يسألنى عن النفس "
📚کنزالعمال ج ١٣ ص ١٤٢ _ المناقب خوارزمی ص ١٤٨
#پرسمان_اعتقادی
@Rahnamye_Behesht
#سایت_ما
ipasookh.ir
🌸به مناسبت فرا رسیدن سالروز عید مباهله کانال پرسمان اعتقادی تقدیم می کند ؛
👌پرسش و پاسخ ها در مورد مباهله ؛
1⃣نزول آیه مباهله در شان اهل بیت چگونه دلالت بر عظمت و مقام آن بزرگواران دارد ❗️❗️
💠https://eitaa.com/Rahnamye_Behesht/1319
2⃣اهل سنت می گویند منظور از انفسنا در آیه مباهله علی نیست بلکه خود پیامبر است یعنی پیامبر گفته است ما خودمان را برای مباهله میخوانیم شما هم خودتان را برای مباهله بخوانید ❕❕
💠https://eitaa.com/Rahnamaye_Behesht/3251
3⃣آیا راست است که در اسلام حکمی به نام مباهله و نفرین کردن دشمنان دینی داریم ❗️کانال های ضد دین می گویند اسلام به جای آنکه مخالفان خودش را با عقل و منطق مجاب کند آنان را دعوت به نفرین و مباهله می کنند آیا این عقلانیست ❕❕
💠https://eitaa.com/Rahnamye_Behesht/1321
5⃣یکی سنی اشکال کرد که چگونه آیه مباهله شامل اهل بیت می شود در حالی که تعابیر « ابناءنا» _ نساء نا _ انفسنا در آیه مباهله #جمع است چگونه شامل حسنین یاحضرت زهرا یا امام علی می شود ❗️❗️
💠https://eitaa.com/Rahnamye_Behesht/1320
6⃣آيا در آيه مباهله حضرت علی همچون نفس پیامبر است ؟ چرا روافض بقيه آيه و آيات ديگر را نمیخوانند ؟
⭕️ در اين آين در مورد نصارای نجران واژه انفسكم به كار رفته . آيا مردان نصاری طبق اين آيه در يك درجه و مقام بودند ؟ و نفس يكديگر بودند ؟
◀️ ﻓَﻤَﻦْ ﺣَﺎﺟَّﻚَ ﻓِﻴﻪِ ﻣِﻦْ ﺑَﻌْﺪِ ﻣَﺎ ﺟَﺎﺀَﻙَ ﻣِﻦَ ﺍﻟْﻌِﻠْﻢِ
ﻓَﻘُﻞْ ﺗَﻌَﺎﻟَﻮْﺍ ﻧَﺪْﻉُ ﺃَﺑْﻨَﺎﺀَﻧَﺎ ﻭَﺃَﺑْﻨَﺎﺀَﻛُﻢْ ﻭَﻧِﺴَﺎﺀَﻧَﺎ ﻭَﻧِﺴَﺎﺀَﻛُﻢْ
ﻭَﺃَﻧْﻔُﺴَﻨَﺎ 👈ﻭَﺃَﻧْﻔُﺴَﻜُﻢْ ﺛُﻢَّ ﻧَﺒْﺘَﻬِﻞْ ﻓَﻨَﺠْﻌَﻞْ ﻟَﻌْﻨَﺖَ ﺍﻟﻠَّﻪِ ﻋَﻠَﻰ ﺍﻟْﻜَﺎﺫِﺑِﻴﻦَ ( ﺁﻝ ﻋﻤﺮﺍﻥ 61 )
⭕️ آيا در اين آيه صحابه نفس پیامبر هستند ؟
◀️ ﻟَﻘَﺪ ﺟَﺎﺀﻛُﻢ ﺭَﺳُﻮﻝٌ 👈ﻣِّﻦ ﺃَﻧﻔُﺴِﻜُﻢ ( ﺍﻟﺘﻮﺑﺔ 28 )
⭕️ آیا در اين آيه زنان پیامبر نفس او هستند ؟
◀️ ﻭَﻣِﻦْ ﺁَﻳَﺎﺗِﻪِ ﺃَﻥْ ﺧَﻠَﻖَ ﻟَﻜُﻢْ 👈ﻣِﻦْ ﺃَﻧْﻔُﺴِﻜُﻢْ ﺃَﺯْﻭَﺍﺟًﺎ ﻟِﺘَﺴْﻜُﻨُﻮﺍ ﺇِﻟَﻴْﻬَﺎ ﻭَﺟَﻌَﻞَ ﺑَﻴْﻨَﻜُﻢْ ﻣَﻮَﺩَّﺓً ﻭَﺭَﺣْﻤَﺔً ( الروم 21 ) ❗️❗️
💠https://eitaa.com/Rahnamye_Behesht/4146
#پرسمان_اعتقادی
@Rahnamye_Behesht
#سایت_ما
ipasookh.ir
پرسمان اعتقادی ( شیعه پاسخ )
نقدی بر مولوی عبد الحمید در مورد محدود سازی فضای مجازی
🤔#پرسش
❓مولوی عبدالحمید :
به جای محدود کردن فضای مجازی، به مشکلات مردم رسیدگی شود و نارضایتیها برطرف شوند.
زندگی مردم با فضای مجازی گره خورده است و چنین محدودیتی،مساویست با افزایش مشکلات مردم.
#طرح_صیانت_از_حقوق_کاربران مبارزه با معلول و طرحی ناموفق است؛ مسئولان به جای آن با علت مبارزه کنند. ❗️❗️
💠#پاسخ💠
👌این که طرح صیانت مجلس خوب است یا بد ما کاری نداریم اما آنچه برایمان جالب بود سخنان مولوی عبدالحمید در مخالفت با محدود کردن فضای مجازی بود.
❕جای تعجب است که اینان چگونه طرفدار گسترش ارتباطات در فضای مجازی و عدم محدود سازی اند , در حالی که در فتاوای خود استفاده از ساده ترین وسائل ارتباطی را حرام و ممنوع و گناه بزرگ اعلام می کنند .
👌به عنوان نمونه می توان از حرام بودن استفاده از تلویزیون در نزد علمای بلوچستان یاد کرد .
❕مولوی محمد عمر سربازی که مولوی عبدالحمید شاگرد او بوده و تاکید ویژه بر انتشار آثار محمد عمر سربازی دارد ( در ذیل ببینید ) :
💠http://sunnionline.us/farsi/2013/12/1613
👌با صراحت فتوا به حرمت استفاده از تلویزیون داده و این فتوا را فتوای کثیری از علما می داند , چنان که وقتی از او سوال کردند :
❓"حکم تصویر و تلویزیون چیست ?
💠جواب داد :
👌" این سوالی است که تاکنون چندین بار از بنده پرسیده شده است خلاصه جوابش این است : " تلویزیون به هر صورت حرام و ناجایز است حتی نزد بنده خریدن آن هم حرام است کما این که بسیاری از علما و مفتی ها جهت احتیاط خرید آن را نیز حرام قرار داده اند , گوش کردن اخبار , تلاوت قرآن و وعظ از طریق تلویزیون حرام است . "
📚مجالس قطب الارشاد , محمد عمر سربازی : ج ١ ص ٢١٦
❕یا جای تعجب است که اینان خواهان عدم محدود سازی فضای مجازی و ارتباطات صوتی و تصویری موجود در آن هستند با این که یک عکس گرفتن ساده را حرام می دانند , چنان که علمای دار العلوم زاهدان زیر نظر مولوی عبدالحمید فتوا بر حرام بودن عکس گرفتن می دهند و می گویند :
" عکس گرفتن از جاندار و ذی روح بنابر ورود چهارده حدیث از رسول اکرم حرام است ... ائمه ثلاث ( امام ابوحنیفه , امام شافعی , امام احمد بن حنبل ) بر حرمت عکس گرفتن متفق هستند به دلیل مشابهت با آفرینش خداوند سایه دار باشد یا بی سایه "
📚محمود الفتاوی ( زیر نظر مولوی عبدالحمید ) ج ٤ ص ٢٣٤ _ ٢٣٥
#پرسمان_اعتقادی
@Rahnamye_Behesht
#سایت_ما
ipasookh.ir
توضیحی در مورد اصل علیت و کوانتوم
🤔#پرسش
❓لطفا به این شبهه که علیت در کوانتوم و آزمایشاتی مثل فایمن رد میشه پاسخ بدید ❗️❗️
💠#پاسخ💠
👌علّيّت همان رابطه وجودى ميان دو چيز است، به طورى كه يكى وابسته به ديگرى باشد، و اگر كسى بگويد رابطه علّيّت، همان پى در پى آمدن دو حادثه نسبت به يكديگر است، مسلّماً تعريف ناقصى كرده، زيرا درست است كه هر معلولى بعد از علّت خود حادث مىشود، ولى اين مطلب براى توضيح مفهوم علّيّت كافى نيست، بلكه بايد اين موضوع ناشى از رابطه ميان آنها و وابستگى وجود دوم به وجود اوّل باشد.
❕به گفته بعضى از محقّقان در ميان مسائل فلسفى قانون علّت و معلول از لحاظ سبقت و قدمت، اوّلين مسألهاى است كه فكر بشر را به خود مشغول ساخته، و او را به انديشه براى كشف معمّاى هستى وادار كرده است. براى انسانى كه داراى استعداد فكر كردن است مهمترين انگيزه تفكر همان درك قانون كلّى علّت و معلول است كه به او مىگويد هر حادثهاى علّتى دارد، و همين امر سبب مىشود كه مفهوم چرا؟ در ذهن انسان پيدا شود اگر ذهن انسان مفهوم كلّى علّت و معلول را نمىدانست و قانون علّيّت را نپذيرفته بود هرگز مفهوم چرا در ذهن او پيدا نمىشد.
❕اصولًا همين چراها است كه سرچشمه پيدايش تمام علوم و دانشهاى بشرى شده، و انسان را به بررسى ريشهها و نتيجههاى موجودات اين جهان و حوادث مختلف آن واداشته است.
👈به تعبير ديگر: تمام علوم بشرى بازتابى از قانون علّيّت است، و اگر اين قانون از او گرفته شود اين علوم محتواى خود را به كلّى از دست خواهد داد. 👉
📚پیام قرآن ج ٣ ص ٧٦
❕برخی بر اساس استدلال های کوانتومی مدعی اند اصل علیت نقض می شود , یعنی حتميت حادثۀ معيّنى بر اثر علت پيشين نفى شده است و مطالعه جهان اتم بر آن شاهد آورده شده است؛ زيرا مطالعۀ حالات كنونى در جهان اتم كافى براى پيش بينى حالتهاى بعدى نمىباشد.
❕در حالی که عدم قطعيت برای پیش بینی حالتهای بعدی , مربوط به جهل فعلى بشرى است، يعنى در بُن اين سخن اين اعتقاد نهفته است كه قوانين دقيقى وجود دارد كه در آينده كشف خواهد شد و ما چون به آن قوانین علم نداریم , نمی توانیم آینده را پیش بینی کنیم , بنابراین نقض قانون علیت از این سخن حاصل نمی شود .
📚مدخل مسائل جدید در علم کلام , ج ١ ص ٢٨٧
❕برخی از سایت های علمی نیز با صراحت این سخن که در کوانتوم اصل علیت رد می شود را مردود دانسته و می گویند :
" اگر بخواهیم خیلی دقیق و مستدل به تاثیر دنیای کوانتوم در مفهوم علیت بپردازیم، هرگز نمی توانیم بگوییم در دنیای کوانتوم علیت نقض می شود، بلکه باید گفت تعریف سنتی از ساز و کار علّی را باید کنار بگذاریم. در تعریف سنتی علیت یک سازوکار مشخص داشت و با تعیّن،یا موجبیت (Determinist) یکی بود ...
❕اما علیت صرفا بدین معنا نیست.علیت در تعریفی کلی یعنی هر معلولی علتی دارد. این اصل در هیچ کجای علم ،همچنین دنیای کوانتومی نقض نشده و نخواهد شد، چرا که اساساً پیشفرض اصلی و اساسی کل علوم همین “علیت” است. “این درست مثل این است که کسی بگوید قصد دارد پارچه های پیراهن خود را کنار بگذارد اما پیراهن خود را داشته باشد!”
🌐https://b2n.ir/x61593
❕ما با استدلال به قانون علیت به روشنی بر وجود خداوند استدلال می کنیم که در ذیل در این رابطه توضیح داده ایم :
💠https://eitaa.com/Rahnamaye_Behesht/955
#پرسمان_اعتقادی
@Rahnamye_Behesht
#سایت_ما
ipasookh.ir
پرسمان اعتقادی ( شیعه پاسخ )
پاسخی به معاند پیرامون نماز خواندن و جنایت کردن ❓
🤔#پرسش
❓ابتذال اخلاقی در دین اسلام:
آدم بکش؛ تجاوز بکن؛ مواد بفروش؛ اما نماز بخون! «در این حالت نزد الله محبوب تر از کسی هستی که مرتکب هیچ یک از این جرم و جنایتها نشده اما نماز نمیخونه!» ❗️❗️
💠#پاسخ💠
👌معاند کلام فوق را از یک عالم وهابی نقل می کند , در حالی که این سخن صحیح نیست , یعنی چنین نیست که کسی که نماز می خواند و منکرات و فحشاء را نیز انجام می دهد , در نزد خداوند محبوبیتی داشته باشد .
❕قرآن تصریح می کند که نمازی محبوب خداوند است که انسان را از فساد و فحشاء باز دارد , اگر نمازی که انسان می خواند چنین ویژگی ندارد , در نزد خداوند نیز ارزشی ندارد , چنان که می فرماید :
" َ أَقِمِ الصَّلاةَ إِنَّ الصَّلاةَ تَنْهى عَنِ الْفَحْشاءِ وَ الْمُنْكَر " " و نماز را بر پا دار كه نماز (انسان را) از زشتىها و منكرات باز مىدارد " ( عنکبوت ٤٥ )
❕پيامبر خدا فرمود :
"هر كس نمازش او را از كار زشت و ناپسند باز ندارد، جز دورى از خدا نمىافزايد. " " مَن لَم تَنهَهُ صَلاتُهُ عَنِ الفَحشاءِ وَالمُنكَرِ، لَم يَزدَد مِنَ اللَّهِ إلّا بُعدا "
📚مجمع البیان ج ٨ ص ٤٤٧ _ بحار الانوار ج ٨٢ ص ١٩٨
👌و فرمود :
"كسى كه از نماز فرمان نبرد، نمازى ندارد و فرمان بردن از نماز، خوددارى از كار زشت و ناپسند است. " " لا صَلاةَ لِمَن لَم يُطِعِ الصَّلاةَ، وطاعَةُ الصَّلاةِ أن تَنهى عَنِ الفَحشاء وَالمُنكَرِ. "
📚همان منابع
❕امام صادق ع فرمود :
" هر كس دوست دارد بداند آيا نمازش پذيرفته شده است يا نه، بنگرد آيا نمازش، او را از كار زشت و ناپسند باز داشته است يا نه؟ هر اندازه كه او را باز داشته، از او پذيرفته شده است. " " مَن أحَبَّ أن يَعلَمَ أقُبِلَت صَلاتُهُ أم لَم تُقبَل، فَليَنظُر هَل مَنَعَتهُ صَلاتُهُ عَنِ الفَحشاءِ وَالمُنكَرِ؟ فَبِقَدرِ ما مَنَعَتهُ قُبِلَت مِنه "
📚بحار الانوار ج ٧٩ ص ١٩٨
❕بنابراین نماز خواندنی که همراه با انجام اعمال شنیع و جنایات باشد , در نزد خداوند ارزش و محبوبیتی ندارد , لذا خداوند نماز گزارانی را که اعمال ناشایست انجام می دهند , تهدید به دوزخ می کند و می فرماید :
" فَوَيْلٌ لِلْمُصَلِّينَ ... الَّذِينَ هُمْ يُراؤُنَ وَ يَمْنَعُونَ الْماعُونَ " " پس واى و ویل بر نمازگزارانى كه ... ريا مىكنند و ديگران را از ضروريات زندگى منع مىنمايند. " ( ماعون ٤ تا ٧ )
❕پیامبر گرامی فرمود : " الوَيلُ وادٍ في جَهَنَّمَ " " «ويل»، درّهاى در جهنّم است "
📚 بحار الانوار ج ٨٢ ص ٢٠٢
❕از سوی دیگر خداوند تصریح می کند اعمال خوبی چون نماز تنها از متقین و پرهیزکاران پذیرفته می شود , یعنی کسانی که اهل انجام منکرات و کارهای زشت نیستند : " إِنَّما يَتَقَبَّلُ اللَّهُ مِنَ الْمُتَّقِين " ( مائده ٢٧ )
❕امام معصوم عليه السلام فرمود:
" بكوشيد و كوشا باشيد و اگر عمل نمىكنيد [دست كم] نافرمانى نكنيد؛ زيرا كسى كه مىسازد و ويران نمىكند، بنايش بالا مىرود اگر چه اندكى؛👉 اما كسى كه مىسازد و ويران مىكند، بنايش هيچ گاه بالا نمىرود. 👉" " جِدُّوا واجتَهِدوا، وإن لَم تَعمَلوا فلا تَعصُوا؛ فإنَّ مَن يَبني ولا يَهدِمُ يَرتَفِعُ بِناؤهُ وإن كانَ يَسيراً، وإنَّ مَن يَبني ويَهدِمُ يوُشِكُ أن لا يَرتَفِعَ بِناؤه "
📚بحار الانوار ج ٦٧ ص ٢٨٦
❕عمر بن حنظله گفت :
" به حضرت صادق عليه السّلام عرض كردم يك آيه در قرآن مرا به شك انداخته فرمود: كدام آيه. عرض كردم " إِنَّما يَتَقَبَّلُ اللَّهُ مِنَ الْمُتَّقِينَ " فرمود: در چه چيز اين آيه مشكوك شدهاى ? گفتم هر كس نماز بخواند و روزه بگيرد و خدا را بپرستد از او خداوند عملش را مىپذيرد ( حتی اگر عصیان کند ) ?
❕امام ع فرمود : " خداوند تنها از پرهيزكاران عارف مىپذيرد. " " قلت لأبي عبد الله (عليه السلام): إن آية في القرآن تشككني؟ قال: «و ما هي؟» قلت: قول الله: إِنَّما يَتَقَبَّلُ اللَّهُ مِنَ الْمُتَّقِينَ قال: «و أي شيء شككت فيها» قلت: من صلى و صام و عبد الله قبل منه؟ قال: «إنما يتقبل الله من المتقين العارفين» "
📚المحاسن ج ١ ص ١٦٨
❕ابوحمزه می گوید :
"نزد امام زين العابدين عليه السلام بودم كه مردى آمد و به حضرت گفت: اى ابا محمّد! من زن باره هستم، از همين رو يك روز زنا مىكنم و يك روز روزه مىگيرم. آيا اين مىتواند كفّاره آن باشد؟ حضرت فرمود: هيچ چيز نزد خداوند عزّوجلّ محبوبتر از اين نيست كه اطاعت شود و نافرمانى نشود. پس، نه زنا كن و نه [براى كفّاره] روزه بگير. سپس امام باقر عليه السلام آن مرد ا به طرف خود كشيد و دستش را گرفت و فرمود: ... كار دوزخيان را مىكنى و اميد دارى به بهشت روى؟! " ... " تَعمَلُ عَمَلَ أهلِ النَّارِ وتَرجو أن تَدخُلَ الجَنَّةَ؟! "
📚الکافی ج ٥ ص ٥٤٢
#پرسمان_اعتقادی
@Rahnamye_Behesht
#سایت_ما
ipasookh.ir
پاسخی به وهابی پیرامون برتری ائمه بر انبیاء علیهم السلام
🤔#پرسش
❓مقام ائمه، نه تنها بالاتر از انبیا نبود، بلکه مساوي آنها نیز نبود. و در حد یاران آنها بود.
🌴 عَلِيُّ بْنُ إِبْرَاهِيمَ عَنْ أَبِيهِ عَنِ ابْنِ أَبِي عُمَيْرٍ عَنِ ابْنِ أُذَيْنَةَ عَنْ بُرَيْدِ بْنِ مُعَاوِيَةَ عَنْ أَبِي جَعْفَرٍ وَأَبِي عَبْدِ اللَّهِ قَالَ : قُلْتُ لَهُ مَا مَنْزِلَتُكُمْ وَمَنْ تُشْبِهُونَ مِمَّنْ مَضَى؟ قَالَ : صَاحِبُ مُوسَى وَذُو الْقَرْنَيْنِ كَانَا عَالِمَيْنِ وَلَمْ يَكُونَا نَبِيَّيْنِ.
✍🏻 بُرَید بن معاویه میگوید : از امام باقر و امام صادق پرسیدم : مقام و منزلت شما چقدر است و شبیه کدامیک از گذشتگان هستید؟
امام فرمود : مانند صحابيّ حضرت موسی و ذوالقرنین؛ که عالِم بودند، ولی [در حد] انبیا نبودند.
📚 اصول کافی ٢٦٩/١
▬▭▬▭▬▭▬▭▬▭▬▭▬
🔆 قضاوت با خوانندگان 🔆
💠#پاسخ💠
❕این که امامان گرامی شیعه برتر از تمام انبیاء غیر از پیامبر خاتم ص هستند , گذشته از آنکه در روایات متواتر شیعه به آن تصریح شده است :
🌿 https://eitaa.com/Rahnamaye_Behesht/2178
👌در روایات متعددی از منابع اهلسنت هم مورد تاکید قرار گرفته است که به برخی اشاره می کنیم :
1⃣از برخی احادیث مورد اتفاق شیعه و سنّی استفاده میشود که حضرت علی علیه السلام دارای صفات بارز و نمونه ای است که هر یک از انبیای الهی به آنها شناخته میشدند.
❕پیامبر اکرم صلی الله علیه وآله فرمود:
«هر کس بخواهد به آدم در علمش نظر کند و به نوح در طاعتش، و به ابراهیم در دوستی اش با خداوند، و به موسی در هیبتش، و به عیسی در برگزیده شدنش، بنگرد به علی بن ابی طالب».
👌این حدیث با مضمونهای مختلف و اختلافِ تعبیر در مصادر حدیثی اهل سنت وارد شده است.
📚شرح نهج البلاغه، ابن ابی الحدید، ج ۷، ص ۲۲۰ و ج ۹، ص ۱۶۸؛ شواهد التنزیل، ج ۱، ص ۱۰۳، ح ۱۱۷؛ تاریخ دمشق، ج ۴۲، ص ۳۱۳؛ البدایة و النهایة، ج ۷، ص ۳۹۲و۳۹۳.
❕از این احادیث استفاده میشود که امام علی علیه السلام جامع همه صفاتی است که هر یک از انبیا در یکی از آنها بارز بودند، و این خود دلالت بر افضلیت امام علی علیه السلام بر سایر انبیا دارد.
2⃣ علی علیه السلام، محبوب ترین خلق نزد خداوند :
❕انس بن مالک میگوید: من برای رسول خدا پرنده بریان شده ای آوردم، حضرت نام خدا را برده و از آن تناول نمودند، سپس دست به دعا برداشته و عرض کردند، «بار خدایا بهترین اشخاص نزد تو و من را به سویم بفرست». که ناگاه علی آمد و درب منزل را کوبید. عرض کردم: کیستی. گفت: من علی هستم. عرض کردم: پیامبر مشغول است. انس میگوید: پیامبر لقمه ای دیگر تناول کرد، باز جمله سابق را تکرار نمود، که ناگهان درب خانه کوبیده شد. عرض کردم: کیست درب را میکوبد؟ علی فرمود: منم. عرض کردم: پیامبر مشغول کاری است. باز پیامبر لقمه ای دیگر تناول کرده و جمله سابق را تکرار کردند، که باز صدای درب خانه بلند شد، علی از پشت درب خانه صدا میزد: من هستم. در این هنگام پیامبر فرمود: ای انس! درب را باز کن. انس میگوید: علی داخل خانه شد. هنگامی که چشم پیامبر به من و علی افتاد خطاب به علی کرد و فرمود: «حمد مخصوص خداوندی است که تو را آنچه میخواستم قرار داد، زیرا در هر لقمه ای از خداوند میخواستم که بهترین خلقش نزد او و من را به سویم بفرستد، و تو همان کسی هستی که میخواستم.... "
📚مناقب ابن مغازلی ص ١٦٩ ح ٢٠١
❕این حدیث شریف را احمد بن حنبل در «فضائل الصحابه»، ترمذی در «سنن»، طبرانی در «المعجم الکبیر»، حاکم در «المستدرک علی الصحیحین» و دیگران نقل کرده اند.
📚فضائل الصحابه، ج ۲، ص ۵۶۰، ح ۹۴۵ _ سنن الترمذی، ج ۵، ص ۶۳۶، باب ۲۱ از کتاب المناقب _ المعجم الکبیر، ج ۱، ص ۲۵۳، ح ۷۳۰ _ المستدرک علی الصحیحین، ج ۳، ص ۱۳۰و۱۴۲
❕حدیث دلالت دارد بر این که امام علی علیه السلام «احبّ الخلق الی اللَّه تعالی» است که عموم این تفضیل شامل جمیع انبیا نیز میشود، خصوصاً که در برخی از روایات این چنین آمده است: «أللّهمَّ أئتنی بأحبّ خلقک إلیک من الأوّلین و الآخرین»؛ «بار خدایا! بهترین خلقت از اولین و آخرین را نزد من بفرست. »
📚مناقب ابن المغازلی، ص ۱۶۸و۱۶۹
💠ادامه 👇
💠ادامه 👇
3⃣در روایات زیادی چنین آمده که بعد از نزول حضرت عیسی علیه السلام برای شرکت در حکومت عدل جهانی که به رهبری امام مهدی علیه السلام برقرار میشود حضرت علیه السلام در نماز جماعتی که برپا میشود به امام مهدی علیه السلام اقتدا میکند، و این خود دلیل افضلیت امام مهدی علیه السلام بر پیامبر اولوالعزم است.
👌سیوطی در کتاب «الحاوی للفتاوی» مینویسد: «موضوع اقتدای حضرت عیسی علیه السلام به امام مهدی علیه السلام از موضوعات ثابت است که در احادیث متعدد و صحیح از رسول خدا صلی الله علیه وآله رسیده، و او صادق مصدقی است که خبرش کذب و خلاف واقع نخواهد شد».
📚الحاوی للفتاوی ج ٢ ص ١٦٧
❕ابن حجر هیتمی در «الصواعق المحرقة» مینویسد: «احادیث نماز خواندن حضرت عیسی علیه السلام پشت سر امام مهدی علیه السلام متواتر است».
📚الصواعق المحرقه، ص ۹۹
4⃣سبط بن الجوزی در تذکرة الخواص به سند صحیح از سلمان نقل میکند که رسول خدا فرمود: «کنت انا و علی بن ابی طالب نوراً بین یدی اللَّه تعالی قبل ان یخلق آدم بأربعة آلاف عام، فلمّا خلق آدم قسّم ذلک النور قسمین: فجزءٌ أنا و جزءٌ علی»؛ «من و علی بن ابی طالب نوری بودیم نزد خداوند متعال به چهار هزار سال قبل از خلقت آدم، هنگامی که خداوند آدم را خلق کرد آن نور را دو قسم نمود: قسمی از آن من هستم و قسمی دیگر علی است. »
📚تذکرة الخواص، ص ۴۶
❕ این که پیامبر در حدیث به این مطلب اشاره میکند که ما از یک نور خلق شده ایم، در حقیقت در صدد بیان این نکته است که ما در فضیلت و کمال با هم یکسانیم.
5⃣حاکم نیشابوری به سند صحیح از جابر بن عبداللَّه انصاری نقل کرده که شنیدم از رسول خداصلی الله علیه وآله که خطاب به علی علیه السلام فرمود:
«یا علی! الناس من شجر شتّی، و انا وانت من شجرة واحدة، ثمّ قرأ رسول للَّه صلی الله علیه وآله: « وَجَنّاتٌ مِنْ أَعْنابٍ وَزَرْعٌ وَنَخیلٌ صِنْوانٌ وَغَیرُ صِنْوانٍ یسْقی بِماءٍ واحِدٍ» »؛ «ای علّی! مردم از درختان پراکنده اند، ولی من و تو از یک درختیم. آن گاه پیامبر اکرم صلی الله علیه وآله این آیه را قرائت فرمود: "و زمینی برای زراعت و زمینی برای نخلستان آن هم نخلهای گوناگون، با آن که همه به یک آب مشروب میشوند". »
📚المستدرک علی الصحیحین ج ٢ ص ٢٤١
👌در این حدیث نیز پیامبر خود و علی علیهما السلام را از یک درخت میداند، واضح است که این گونه تعبیر برای اشاره به یکی بودن آن دو در فضیلت و کمال است.
💠ادامه 👇
💠ادامه 👇
6⃣حدیث «اخّوت» :
❕جابر بن عبداللَّه انصاری و سعید بن مسیب نقل میکنند: «انّ رسول اللَّه صلی الله علیه وآله آخی بین اصحابه، فبقی رسول اللَّه صلی الله علیه وآله وابوبکر و عمر و علی فآخی بین ابی بکر وعمر، وقال لعلّی: انت اخی و أنا اخوک... »؛
👌 «رسول خدا صلی الله علیه وآله بین اصحابش عقد اخوت بست. از میان آنان چهار نفر باقی ماندند: رسول خدا و ابوبکر و عمر و علی علیه السلام؛ آن گاه بین ابوبکر و عمر عقد اخوت بست. و سپس بین خود و علی علیه السلام، و خطاب به علی علیه السلام فرمود: تو برادر من و من برادر تو خواهم بود... ».
📚سنن ترمذی ج ۵، ص ۵۹۵، ح ۳۷۲ _ المستدرک علی الصحیحین، ج ۳، ص ۱۶، ح ۴۲۸۹_ مسند احمد ج ۱، ص ۳۸۱، ح ۲۰۴۱.
❕مرحوم شیخ محمّد حسن مظفّر در «دلائل الصدق» میفرماید:
«غرض از عقد اخوت بستن پیامبر صلی الله علیه وآله با علی علیه السلام تعریف و بیان فضیلت آن حضرت علیه السلام بر غیر اوست، زیرا پیامبر عقد اخوت بین شخص و نظیرش میبست، همان گونه که از روایات استفاده میشود... در نتیجه امیرالمؤمنین علیه السلام تنها نظیر رسول خدا صلی الله علیه وآله در فضایل و کمالات میباشد. "
📚دلائل الصدق ج ٢ ص ٤١٣
❕بنابراین از این احادیث مشارکت علی ع با پیامبر گرامی ص استفاده می شود و از آنجایی که پیامبر گرامی اسلام افضل از تمام پیامبران است , علی ع نیز که در کمالات مشارک پیامبر است , افضل از تمام پیامبران است .
❕روایت مورد استناد معاند نیز نافی برتری ائمه بر انبیاء نیست , زیرا مقصود راوی این بود که آیا امامان با توجه به علم فراوانی که دارند , پیامبرند و جایگاه پیامبر را دارا هستند ? امام ع پاسخ داد خیر آنان عالمانی اند که پیامبر نبوده اند مانند صاحب موسی و ذوالقرنین از امم گذشته که عالم بودند , اما پیامبر نبودند , چنان که علامه مجلسی در شرح روایت می نویسد :
" یعنی تشبیه در این است که همانطور که صاحب موسی و ذو القرنین عالم به علوم دینی و کامل در اصناف علم بودند , و در عین حال پیامبر نبودند , امامان ع نیز چنین هستند یعنی عالم غیر پیامبر و این تشبیه منافاتی با این ندارد که امامان از آن دو نفر و سائر انبیاء برتر باشند "
" أي التشبيه في أنها كانا عالمين بالعلوم الدينية و كاملين في صنوف العلم، و لم يكونا نبيين فلا ينافي كونهم أفضل منهما و من سائر الأنبياء "
📚مرآة العقول في شرح أخبار آل الرسول، ج3، ص: 159
❕چنان که در روایت دیگر راوی از امام صادق ع سوال کرد که آیا امامان پیامبرند ? " امام ع پاسخ داد خیر بلکه عالمانی اند , مانند ذو القرنین و صاحب موسی و صاحب سلیمان که عالمان غیر پیامبر بودند " " قُلْتُ لِأَبِي عَبْدِ اللَّهِ ع مَا مَنْزِلَتُهُمْ أَنْبِيَاءُ هُمْ قَالَ لَا وَ لَكِنَّهُمْ عُلَمَاءُ كَمَنْزِلَةِ ذِي الْقَرْنَيْنِ فِي عِلْمِهِ وَ كَمَنْزِلَةِ صَاحِبِ مُوسَى وَ كَمَنْزِلَةِ صَاحِبِ سُلَيْمَانَ "
📚بصائر الدرجات ج ١ ص ٣٦٦
#پرسمان_اعتقادی
@Rahnamye_Behesht
#سایت_ما
ipasookh.ir
پاسخی به معاند پیرامون خالق بودن امامان علیهم السلام
🤔#پرسش
❓امام سجاد خالق زمين است و خورشيد را جا به جا ميكند!
#ترجمه_روايت:
سالم بن قبيصه نقل ميكند كه امام سجاد را ديدم كه ميگفت:
من اولين كسى هستم كه زمين را خلق كرد و آخرين كسى هستم كه آنرا هلاك خواهم كرد
عرض كردم اى پسر رسول الله دليلتان چيست؟
حضرت فرمود: نشانه آن اين است كه اگر بخواهم خورشيد را از مغرب به مشرق، و از مشرق به مغرب ببرم.
پس عرض كردم انجام دهيد! و حضرت اينكار را انجام داد.
#متن_عربى:
شهدت علي بن الحسين وهو يقول: أنا أول من خلق الأرض، وأنا آخر من يهلكها.
فقلت له: يا بن رسول الله، وما آية ذلك؟
قال: آية ذلك أن أرد الشمس من مغربها إلى مشرقها، ومن مشرقها إلى مغربها.
فقيل له: أفعل ذلك. ففعل.
#منابع:
دلائل الأئمه ص ١٩٩ (لينك منبع)
نوادر المعجزات ١١٤ / ٤،
مدينة المعاجز ٢٩٣ / ٦. ❗️❗️
💠#پاسخ💠
❕این روایت از دو بخش تشکیل شده است که یک بخش آن قابل پذیرش و بخش دیگر قابل پذیرش نیست .
1⃣این که امامان ما به اذن الهی قدرت تکوینی دارند و می توانند در عالم تصرفاتی بکنند , و مثلا خورشید را حرکت دهند , شکی در آن نیست , چنان که در ذیل توضیح داده ایم :
🍀 https://eitaa.com/Rahnamye_Behesht/3800
🍀 https://eitaa.com/Rahnamye_Behesht/1671
2⃣اما این که امامان خالق زمین باشند , مورد پذیرش نیست , چرا که خداوند با صراحت می فرماید :
" «أَلَا لَهُ الْخَلْقُ وَالْأَمْرُ تَبَارَكَ اللَّهُ رَبُّ الْعَالَمِينَ» " «... آگاه باشيد كه آفرينش و تدبير (جهان)، از آن او (و به فرمان او) است! پر بركت و بى زوال است خداوندى كه پروردگار جهانيان است» ( اعراف ٥٤ )
❕و می فرماید : "هَلْ مِنْ خَالِقٍ غَيْرُ اللَّهِ يَرْزُقُكُمْ مِنْ السَّمَاءِ وَالْأَرْضِ لَاإِلَهَ إِلَّا هُوَ فَأَنَّى تُؤْفَكُونَ». " . «... آيا آفريننده اى جز خدا هست كه شما را از آسمان و زمين روزى دهد؟! هيچ معبودى جز او نيست؛ با اين حال چگونه (به سوى باطل) منحرف مى شويد؟!». ( فاطر ٣ )
❕و می فرماید :
" . «... بگو: خدا آفريننده همه چيز است؛ و اوست يكتا و حاكم بر همه چيز». " ". «... بگو: خدا آفريننده همه چيز است؛ و اوست يكتا و حاكم بر همه چيز». ( رعد ١٦ )
❕در روایات معصومین نیز به روشنی , تصریح شده است که خداوند خالق اشیاء است .
👌هروى می گوید :
" بحضرت رضا عليه السّلام عرض كردم يا ابن رسول اللَّه اين چه مطالبى است كه از شما نقل مىشود فرمود چه مطلب. عرض كردم ميگويند شما ادعا ميكنيد كه مردم بنده شما هستند فرمود👈 بار خدايا اى آفريننده آسمانها و زمين👉 كه از پنهان و آشكار اطلاع دارى تو ميدانى كه من هرگز چنين چيزى را نگفتهام و نه از هيچ يك از آباء خود شنيدهام خدايا تو ميدانى كه اين امت چه ستمها بما روا ميدارند اين نيز يكى از آنها است. " قُلْتُ لِلرِّضَا ع يَا ابْنَ رَسُولِ اللَّهِ مَا شَيْءٌ يَحْكِيهِ عَنْكُمُ النَّاسُ قَالَ وَ مَا هُوَ قُلْتُ يَقُولُونَ إِنَّكُمْ تَدَّعُونَ أَنَّ النَّاسَ لَكُمْ عَبِيدٌ فَقَالَ اللَّهُمَّ فاطِرَ السَّماواتِ وَ الْأَرْضِ عالِمَ الْغَيْبِ وَ الشَّهادَةِ أَنْتَ شَاهِدٌ بِأَنِّي لَمْ أَقُلْ ذَلِكَ قَطُّ وَ لَا سَمِعْتُ أَحَداً مِنْ آبَائِي "
📚عیون الاخبار ج ٢ ص ١٨٤
❕در روایت دیگر فرمود :
" خلق و رزق به ما واگذار نشده است , کسی که گمان کند خلق و رزق به ما واگذار شده است قائل به تفویض شده است و چنین کسی مشرک است "
" فَأَمَّا الْخَلْقَ وَ الرِّزْقَ فَلا _ مَنْ زَعَمَ أَنَّ اللَّهَ عَزَّ وَ جَلَّ فَوَّضَ أَمْرَ الْخَلْقِ وَ الرِّزْقِ إِلَى حُجَجِهِ ع فَقَدْ قَالَ بِالتَّفْوِيضِ وَ الْقَائِلُ بِالْجَبْرِ كَافِرٌ وَ الْقَائِلُ بِالتَّفْوِيضِ مُشْرِك "
📚عیون الاخبار ج ٢ ص ٢٠٢ _ ج ١ ص ١٢٤
❕امام عصر ع فرمود :
" خداوند است که خالق اجسام است و ارزاق را تقسیم می کند ... ائمه دعا می کنند و خداوند خلق می کند " " ُ إِنَّ اللَّهَ تَعَالَى هُوَ الَّذِي خَلَقَ الْأَجْسَامَ وَ قَسَمَ الْأَرْزَاقَ ... فَأَمَّا الْأَئِمَّةُ ع فَإِنَّهُمْ يَسْأَلُونَ اللَّهَ تَعَالَى فَيَخْلُقُ "
📚الغیبه طوسی ص ٢٩٤
💠ادامه 👇
❕ابو هاشم جعفرى گوید :
" از حضرت رضا عليه السّلام راجع بغاليان و مفوّضه فرمود غاليان كافرند و مفوضه مشرك هستند (مفوضه كسانى هستند كه ميگويند خداوند خلقت را به ائمه واگذار كرده) هر كه با آنها مجالست نمايد و آميزش داشته باشد يا بخوردن و آشاميدن بنشيند يا با آنها رابطه برقرار كند و يا بآنها دختر بدهد و يا دختر بگيرد يا امانت بگيرد و يا بآنها اعتماد كند و يا سخن آنها را تصديق كند يا بآنها كمك كند بيك كلمه از ولايت خدا و پيامبر و ولايت ما اهل بيت خارج خواهد شد. "
" وَ الْمُفَوِّضَةُ مُشْرِكُونَ مَنْ جَالَسَهُمْ أَوْ خَالَطَهُمْ أَوْ وَاكَلَهُمْ أَوْ شَارَبَهُمْ أَوْ وَاصَلَهُمْ أَوْ زَوَّجَهُمْ أَوْ تَزَوَّجَ إِلَيْهِمْ أَوْ أَمِنَهُمْ أَوِ ائْتَمَنَهُمْ عَلَى أَمَانَةٍ أَوْ صَدَّقَ حَدِيثَهُمْ أَوْ أَعَانَهُمْ بِشَطْرِ كَلِمَةٍ خَرَجَ مِنْ وَلَايَةِ اللَّهِ عَزَّوَ جَلَّ وَ وَلَايَةِ الرَّسُولِ ص وَ وَلَايَتِنَا أَهْلَ الْبَيْت "
📚عیون الاخبار ج ٢ ص ٢٠٣
❕راوی می گوید :
"بحضرت صادق عليه السّلام عرض كردم: ابو هارون نابينا مدعى است كه شما به او فرمودهايد اگر اراده قديم را دارى ذات او را هيچ كس درك نخواهد كرد و اگر منظورت كسى است كه خلق می کند و روزی می دهد , پس او محمّد بن علي است فرمود بر من دروغ بسته خدا لعنتش كند خالقى جز خداى يكتا كه شريكى ندارد نيست خداوند بما مرگ را ميچشاند كسى كه هرگز نخواهد مرد او آفريننده يكتا است كه تمام جهان را بوجود آورده است "
"قُلْتُ لِأَبِي عَبْدِ اللَّهِ ع زَعَمَ أَبُو هَارُونَ الْمَكْفُوفُ أَنَّكَ قُلْتَ لَهُ إِنْ كُنْتَ تُرِيدُ الْقَدِيمَ فَذَاكَ لَا يُدْرِكُهُ أَحَدٌ وَ إِنْ كُنْتَ تُرِيدُ الَّذِي خَلَقَ وَ رَزَقَ فَذَاكَ مُحَمَّدُ بْنُ عَلِيٍّ فَقَالَ كَذَبَ عَلَيَّ عَلَيْهِ لَعْنَةُ اللَّهِ مَا مِنْ خَالِقٍ إِلَّا اللَّهُ وَحْدَهُ لَا شَرِيكَ لَهُ حَقٌّ عَلَى اللَّهِ أَنْ يُذِيقَنَا الْمَوْتَ وَ الَّذِي لَا يَهْلِكُ هُوَ اللَّهُ خَالِقُ الْخَلْقِ بَارِئُ الْبَرِيَّةِ "
📚رجال کشی ج ٢ ص ٤٨٨
❕بنابراین روایتی که سخن از خالق بودن ائمه ع به میان می آورد , چون بر خلاف قرآن و سنت متواتر است , برای ما قابل قبول نیست .
👌امام صادق علیه السلام فرمود ؛
« روایتی که از ما نقل می شود را تصدیق نکنید مگر زمانی که موافق با کتاب خدا و سنت پیامبرش باشد » « لا تصدق علینا الا ما وافق کتاب الله و سنه نبیه »
📚وسائل الشیعه ج 27 ص 123
❕راوی نقل مورد استناد معاند فردی به نام " سالم بن قبیصه " است که مجهول بوده و توثیقی ندارد .
📚مستدرکات علم رجال الحدیث ج ٤ ص ٩ ش ٦٠٤٢
👌البته اگر از ضدیت نقل مورد استناد معاند , با آیات و روایت و ضعف راوی آن چشم بپوشیم , احتمال است که در فراز مذکور از روایت تصحیف رخ داده باشد و نسخه نویسان برخی از کلمات آن را سهوا ضبط نکرده باشند , یعنی امام سجاد ع می گوید :
" من اولین کسی هستم که خداوند خلقش کرده است و آخرین کسی است که جانش را می گیرد " , سپس امام ع به عنوان شاهد که بنده برگزیده الهی است از قدرت خویش در حرکت خورشید سخن به میان می آورد .
❕گواه بر این سخن آن است که در ادامه روایت امام سجاد ع متذکر می شود که بنده و مربوب خداوند است و خداوند دعایش را در اطاعت امرش و عبادتش اجابت کرده است : " سألت ربّي ثلاثا فأعطاني، سألته أن يحل في ما حل في سميّي من قبل، ففعل تعالى و ان يرزقني العبادة ففعل، و ان يلهمني التقوى ففعل تعالى "
👌این یعنی امام سجاد ع خودش را بنده و مخلوق خداوند می داند نه خالق زمین و قدرتی در برابر قدرت خداوند .
❕ لذا می بینیم که در پاورقی کتاب " مدینه معاجز " تصریح شده است که در مصدر اصلی روایت , آمده است که امام سجاد ع می گوید :" من اولین کسی هستم که خداوند خلقش کرده و آخرین کسی هستم که جانش را می گیرد " " في المصدر: أنا أوّل من خلق اللّه و آخر من يهلكها. "
📚مدینه معاجز الائمه ج ٤ ص ٢٥٨
❕که متاسفانه نسخه نویسان اشتباه کرده اند و به صورت دقیق کلام امام ع را ضبط نکرده اند .
#پرسمان_اعتقادی
@Rahnamye_Behesht
#سایت_ما
ipasookh.ir
❕ما در ذیل در مورد قدرت ائمه در حرکت دادن خورشید سخن به میان آوردیم :
🍀https://eitaa.com/Rahnamye_Behesht/4160
👌معاند جاهل که همواره گمان می کند هر گردی , گردو است , تصور کرده که هر جا سخن از حرکت خورشید به سخن آید یعنی حرکت خورشید به دور زمین , در حالی که چنین نیست و خورشید حرکت های دیگری هم دارد , چنان که در ذیل گفته ایم :
🍀https://eitaa.com/Rahnamaye_Behesht/3473
❗️البته اگر مورد بحث حرکت خورشید نسبت به زمین هم تلقی شود , باز هم محذوری لازم نمی آید , زیرا این حرکت به صورت اعجازی رخ داده است , اگر چه در حالت عادی زمین است که به دور خورشید می چرخد , اما به صورت معجزه و غیر عادی در موردی امام ع کاری می کند که خورشید به حرکت در آید , چنین حرکتی در حالت عادی ممکن نیست , اما معجزه که خارق عادت است , این امر را ممکن می سازد , معجزه محالات عادی را ممکن می کند , چنان که در ذیل پاسخی گفته ایم :
🍀https://eitaa.com/Rahnamye_Behesht/889
👌گذشته از آنکه از منابع دینی به وضوح استفاده می شود که زمین است که در شرایط عادی به دور خورشید حرکت می کند و این مطلب تحت عنوان اعجاز علمی از دلائل حقانیت اسلام است , چنان که در ذیل گفته ایم ;
🍀https://eitaa.com/Rahnamaye_Behesht/2801
🍀https://eitaa.com/Rahnamaye_Behesht/2802
حرمت شراب خواری در تمام آیین های الهی
🤔#پرسش
❓در دنیایی که مسیح میگوید شراب حلال است و محمد میگوید حرام
و هر دو میگویند این امر خداست و فرستاده او هستند , یک جای کار بسی میلنگد ❗️❗️
💠#پاسخ💠
👌شراب خواری از جمله محرماتی است که تمام شرایع آسمانی و پیامبران الهی در حرمت آن متفق القول بوده است , چنان که امام صادق عليه السلام فرمود :
" خداوند هرگز پيامبرى را برنينگيخت، مگر آن كه مىدانست كه چون دين او را كامل كند، تحريم شرابخوارى نيز در آن است. شراب، هميشه حرام بوده است "
" مَا بَعَثَ اللَّهُ عَزَّ وَ جَلَّ نَبِيّاً قَطُّ إِلَّا وَ فِي عِلْمِ اللَّهِ أَنَّهُ إِذَا أَكْمَلَ دِينَهُ كَانَ فِيهِ تَحْرِيمُ الْخَمْرِ وَ لَمْ تَزَلِ الْخَمْرُ حَرَاما "
📚الکافی ج ٦ ص ٣٩٥
❕طبق تصریح عیسی مسیح ع ، تمام مندرجات تورات ، برای مسیحیان حجت است و باید به آن عمل کنند ، چنان که عیسی مسیح ع می گوید ؛
« گمان مبرید که آمده ام تا تورات و نوشته های پیامبران را نسخ کنم ، نیامده ام تا آنها را نسخ کنم ، بلکه آمده ام تا تحققشان بخشم »
📚انجیل متی فصل پنجم شماره 17
❕در كتب عهد قديم (تورات و ساير كتابهاى يهود) كه مورد قبول تمام مسيحيان جهان است و هم بهوسيله آنها ترجمه و در سراسر دنيا نشر گرديده، بارها از شراب مذمّت كرده و آن را منافى پرهيزگارى و مخالف با عقل و حكمت و همرديف زنا شمرده است:
❕در سفر اعداد از اسفار تورات چنين مىخوانيم:
«خداوند موسى را خطاب كرده گفت: بنىاسرائيل را خطاب كرده به ايشان بگو: چون مرد يا زن نذر خاص (نذر پرهيزگارى) كند و خود را براى خدا تخصيص نمايد (پارسا سازد) از شراب و مسكرات بپرهيزد و سركه شراب و سركه مسكرات را ننوشد و هيچ عصير انگور ننوشد و انگور تازه يا خشك نخورد و تمام ايّام تخصيصش (نذر پرهيزگاريش) از هر چيزى كه از تاك انگور ساخته شود از هسته تا پوست نخورد». "
📚تورات , سفر اعداد , باب ٦ , شماره ١ تا ٤
👌گرچه موضوع بالا مربوط به نذر خاصّى به نام نذر پرهيزگارى است، از آن استفاده مىشود كه نوشيدن مشروبات الكلى با پرهيزگارى سازگار نيست و حتّى در اين حالت بايد از تمام فراوردههاى درخت انگور دورى كند؛ و اين خود نهايت خباثت شراب را مىرسانَد.
❕و در كتاب هوشع (چهارمين انبياى بنىاسرائيل) مىخوانيم: «زنا و شراب و شيره انگور، دل را مىگيرند».
📚کتاب هوشع باب ٤ شماره ١٢
👌در اينجا زنا و شراب را در رديف هم ذكر كرده و ممكن است منظور از دل، همان قلب به معنى عقل بوده باشد. يعنى عقل را از انسان مىگيرد. و شيره انگور هم ظاهراً همان عصير مسكر است نه شيره معمولى.
❕و در نخستين جمله باب بيستم از كتاب امثال سليمان مىخوانيم: «شراب استهزا مىكند و مسكرات عربده مىآورد و هر كه به آن فريفته شود حكيم نيست!».
👌اين جمله گواهى مىدهد كه شراب عقل را زايل مىكند و موجب مىشود انسان مورد ريشخند واقع شود.
❕و در باب 23 كتاب امثال سليمان در مذمّت شراب چنين مىگويد:
" هنگامى كه شراب سرخفام است و رنگش در جام نمايان ساخته و هم بهراستى حركت مىنمايد (مىلرزد و موج مىزند) به آن منگر. چه عاقبت مثل مار مىگزد و مثل شاهمار (افعى) نيش مىزند. چشمان تو به زنان بيگانه نگران خواهد شد و دل تو متدبّر كجىها خواهد بود (افكار غلط و گمراهكننده در نظر تو پيدا مىشود). "
📚امثال سلیمان باب ٢٣ شماره ٣١ _ ٣٣
👌در كتاب اشعياى نبى جملههاى صريحترى درباره مذمّت مشروبات ديده مىشود، آنجا كه مىگويد:
«واى بر آنان كه سحرگاه برمىخيزند تا در پى مسكرات روند و شب دير مىنشينند تا شراب ايشان را گرم كند».
📚کتاب اشعیای نبی باب ٥ شماره ١١
👌و در همان كتاب مىگويد: «ايشان نيز از شراب، ضال و از مسكرات گمراه شدند».
📚کتاب اشعیای نبی باب ٢٨ شماره ٧
❗️در كتابهاى عهد جديد در رساله پولس به افسسيان نيز مىخوانيم:
«مست شراب مشويد كه در آن فساد است».
📚رساله پولس به افسسیان باب ٥ جمله ١٨
❕بنابراین طبق تعالیم عیسی مسیح ع نیز شراب خوردن حرام و قبیح است , اما مسیحیان کنونی چشم خود را بر این ادله بسته و به پیروی از هوای نفس , شراب خواری را ترویج می کنند و از آیین مسیحیت می شمارند .
#پرسمان_اعتقادی
@Rahnamye_Behesht
#سایت_ما
ipasookh.ir