💠ادامه 👇
❕در آیات قرآن نیز تصریح شده است که عاصیان مورد غضب الهی اند , و خداوند از آنان بدش می آید , طبیعی است که چنین کسانی دیگر نمی توانند محبوب الهی باشند مگر آنکه از عصیان خود توبه کنند .
👌خداوند می فرماید :
" بخوريد از روزيهاى پاكيزهاى كه به شما داديم، ولى در آن طغيان نكنيد كه غضب من بر شما وارد خواهد شد، و هر كس غضبم بر او وارد شود سقوط مىكند. "
"كُلُوا مِنْ طَيِّباتِ ما رَزَقْناكُمْ وَ لا تَطْغَوْا فِيهِ فَيَحِلَّ عَلَيْكُمْ غَضَبِي وَ مَنْ يَحْلِلْ عَلَيْهِ غَضَبِي فَقَدْ هَوى " ( طه ٨١ )
❕در تفسیر نمونه می خوانیم :
" طغيان در نعمتها آن است كه انسان به جاى اينكه از آنها در راه اطاعت خدا و طريق سعادت خويش استفاده كند، آنها را وسيلهاى براى گناه، ناسپاسى و كفران و گردنكشى و اسير افكارى قرار دهد، همانگونه كه بنى اسرائيل چنين كردند، اينهمه نعمتهاى الهى را دريافت داشتند و سپس راه كفر و طغيان و گناه را پيمودند. "
📚تفسير نمونه، ج13، ص: 262
❕بنابراین کسی که نعمات الهی را در مسیر شراب خواری و مستی صرف می کند , مغضوب الهی است و وارد دوزخ خواهد شد .
👌فرد شراب خوار و لا ابالی ممکن است کار خوبی هم انجام دهد , اما آن کار خوبش هم از او قبول نمیشود و باز وارد دوزخ می شود , زیرا خداوند تصریح می کند که اعمال خوب تنها از متقین و پرهیزکاران پذیرفته می شود , یعنی کسانی که اهل انجام منکرات و کارهای زشت نیستند : " إِنَّما يَتَقَبَّلُ اللَّهُ مِنَ الْمُتَّقِين " ( مائده ٢٧ )
❕امام معصوم عليه السلام فرمود:
" بكوشيد و كوشا باشيد و اگر عمل نمىكنيد [دست كم] نافرمانى نكنيد؛ زيرا كسى كه مىسازد و ويران نمىكند، بنايش بالا مىرود اگر چه اندكى؛👉 اما كسى كه مىسازد و ويران مىكند، بنايش هيچ گاه بالا نمىرود. 👉" " جِدُّوا واجتَهِدوا، وإن لَم تَعمَلوا فلا تَعصُوا؛ فإنَّ مَن يَبني ولا يَهدِمُ يَرتَفِعُ بِناؤهُ وإن كانَ يَسيراً، وإنَّ مَن يَبني ويَهدِمُ يوُشِكُ أن لا يَرتَفِعَ بِناؤه "
📚بحار الانوار ج ٦٧ ص ٢٨٦
❕عمر بن حنظله گفت :
" به حضرت صادق عليه السّلام عرض كردم يك آيه در قرآن مرا به شك انداخته فرمود: كدام آيه. عرض كردم " إِنَّما يَتَقَبَّلُ اللَّهُ مِنَ الْمُتَّقِينَ " فرمود: در چه چيز اين آيه مشكوك شدهاى ? گفتم هر كس نماز بخواند و روزه بگيرد و خدا را بپرستد از او خداوند عملش را مىپذيرد ( حتی اگر عصیان کند ) ?
❕امام ع فرمود : " خداوند تنها از پرهيزكاران عارف مىپذيرد. " " قلت لأبي عبد الله (عليه السلام): إن آية في القرآن تشككني؟ قال: «و ما هي؟» قلت: قول الله: إِنَّما يَتَقَبَّلُ اللَّهُ مِنَ الْمُتَّقِينَ قال: «و أي شيء شككت فيها» قلت: من صلى و صام و عبد الله قبل منه؟ قال: «إنما يتقبل الله من المتقين العارفين» "
📚المحاسن ج ١ ص ١٦٨
❕ابوحمزه می گوید :
"نزد امام زين العابدين عليه السلام بودم كه مردى آمد و به حضرت گفت: اى ابا محمّد! من زن باره هستم، از همين رو يك روز زنا مىكنم و يك روز روزه مىگيرم. آيا اين مىتواند كفّاره آن باشد؟ حضرت فرمود: هيچ چيز نزد خداوند عزّوجلّ محبوبتر از اين نيست كه اطاعت شود و نافرمانى نشود. پس، نه زنا كن و نه [براى كفّاره] روزه بگير. سپس امام باقر عليه السلام آن مرد ا به طرف خود كشيد و دستش را گرفت و فرمود: ... كار دوزخيان را مىكنى و اميد دارى به بهشت روى؟! " ... " تَعمَلُ عَمَلَ أهلِ النَّارِ وتَرجو أن تَدخُلَ الجَنَّةَ؟! "
📚الکافی ج ٥ ص ٥٤٢
❕خداوند در آیه ای دیگر از قرآن تصریح می کند : آنانی که با اعمال زشت چون شراب خواری , خداوند را به غضب می آورند , کارهای خوبشان نیز حبط و نابود می گردد : " اين بخاطر آن است كه آنها از آنچه خداوند را به خشم مىآورد پيروى كردند و آنچه را موجب خشنودى او است كراهت داشتند لذا اعمالشان را حبط و نابود كرد. " " ذلِكَ بِأَنَّهُمُ اتَّبَعُوا ما أَسْخَطَ اللَّهَ وَ كَرِهُوا رِضْوانَهُ فَأَحْبَطَ أَعْمالَهُمْ " ( محمد ٢٨ )
❕بنابراین و بر اساس آیات قرآن و سنت پیامبر اسلام , شراب خواری غضب الهی را در پی دارد و کسی که مغضوب الهی است , دیگر نمی تواند محبوب خداوند باشد و چنین فردی حتی اگر کار خوبی هم انجام دهد , از او پذیرفته نمی شود و جایگاهش در دوزخ است .
💠ادامه 👇
💠ادامه 👇
❕حال این آیات و روایات را مقایسه کنید با سخنان نقویان که می گوید شرابخوارانی که گرد هم جمع شده اند , به خاطر این گردهم بودن محبوب الهی اند و خداوند به آنان بیشتر توجه می کند !!!!
👌 در حالی که روشن کردیم که خداوند آن ثواب گرد هم بودن را هم به آنان نمی دهد و هیچ کار خوبی را از آنان قبول نمی کند .
❕همینطور نقویان گفت که اگر عده ای شب را تا صبح به عبادت سپری کنند اما از دوستان و بستگان دور باشند , محبوبیتی در نزد خداوند ندارند !!!!
👌در حالی که صرف دوری و بیخبری از بستگان مثلا , عصیان الهی نیست که موجب شود که انسان محبوبیتی در نزد خداوند نداشته باشد . عصیان آنجایی است که این دوری مصداق قطع رحم و بر پایه قهر و دشمنی باشد , یعنی انسان با بستگان قهر کرده باشد و رابطه خود را با آنان قطع کرده باشد و الا صرف دوری و بیخبری , مصداق قطع رحم نیست تا در پی آن غضب الهی به همراه باشد , در روایات از این نکته با عنوان " القاطع لرحمه " یاد شده است :
📚وسائل الشیعه ج ١٢ ص ٣٢
❕در استفتائی از آیت الله مکارم شیرازی سوال شد :
سؤال 1787- به نظر جنابعالى «حدّ اقل» صله رحم و قطع رحم، چه مقدار است؟
👌جواب: حدّ اقل صله رحم آن است كه در عرف گفته شود: «فلان كس با خويشاوندانش ارتباط دارد» و👈 اگر طورى رفتار كند كه بگويند: «قطع رابطه كرده» قطع رحم محسوب مىشود "👉
📚استفتاءات جديد، ج1، ص: 544
❕انسان ممکن است مدتی از بستگانش بی خبر باشد و از آنان خبری نگرفته باشد , اما با آنان قهر نیست و دشمنی نکرده است تا عرف بگوید که قطع رابطه کرده است , در چنین مواردی عرف می گوید که ارتباط فرد با خویشانش کمرنگ و کم رمق است نه آنکه قطع رابطه کرده باشد , بنابراین هر بی خبری مساوی با قطع رحم نیست , در این استدلال نیز جناب نقویان مطالب اشتباهی بیان کرده اند .
👌تا اینجا نقد خود را به کلیپ تصویری آقای نقویان ایراد کردیم .
❕آقای نقویان صوتی از خود منتشر کردند و مدعی شدند که سخنانش در آن کلیپ تقطیع شده است و در ابتدای کلیپ هم نوشته شده بود که شراب مطلقا حرام است یعنی چه زیاد و چه کمش و همینطور جناب نقویان در آن صوت به صورت مکرر می گوید که منتقدین در این قضیه بیسواد هستند !!!!
👌با کمال تعجب وقتی صوت آغاز می شود , می شنویم که آقای نقویان از گفته های خود در کلیپ جنجالی دفاع می کند تا جایی که به روایاتی برای اثبات درستی کلامش در کلیپ جنجالی استدلال می کند و هیچ سخنی هم از حرمت مطلق شراب به میان نمی آورند , بنابراین منتشر کردن صوت نیز مشکلی را حل نکرد و ما هم اینک روایاتی که آقای نقویان به آن استدلال می کند را بررسی می کنیم :
❕جناب نقویان در کلیپ مذکور گفته بود که آنانی که گرد هم جمع شده اند و شراب می خورند , از آن عابدی که تا صبح عبادت می کند اما از بستگان و دوستان دور است , نزد خداوند آن شرابخواران مثلا محبوبترند .
👌در صوت مذکور جناب نقویان دو روایت را به عنوان شاهد سخن خود ذکر می کند :
🔸١ _ عَنْ أَبِي عَبْدِ اللَّهِ ع قَالَ: "شَابٌّ سَخِيٌّ مُرَهَّقٌ فِي الذُّنُوبِ أَحَبُّ إِلَى اللَّهِ مِنْ شَيْخٍ عَابِدٍ بَخِيلٍ." امام صادق ع فرمود : " جوان بخشنده فرو رفته در گناه، نزدِ خداوند، از پيرِ عابد بخيل، محبوبتر است. "
📚الکافی ج ٤ ص ٤١
👌نکته : قبل از آنکه پیرامون این روایت توضیح دهیم لازم است نکته ای را متذکر شویم و آن اینکه جناب نقویان در صوت مذکور می گوید آنانی که به او اشکال گرفته اند , اهل فکر و دقت و مطالعه و سواد نیستند !!!!
❕با این حال خودش همین روایت را اشتباه می خوانند و " مرهق " را که اسم مفعول است , به صورت اسم فاعلی و به کسر " هاء " و سکون "راء " اداء می کند و عملا نشان می دهد که چه کسی بیسواد است !!!!
💠ادامه 👇
💠ادامه 👇
❕اما نقد این روایت :
🔸اولا : این روایت سندش ضعیف است , چنان که علامه مجلسی به این نکته تصریح می کند : " الحديث الرابع عشر: ضعيف على المشهور. "
📚مرآة العقول في شرح أخبار آل الرسول، ج16، ص: 170
❕بنابراین شما که ظاهرا مبنایتان آن است که روایات کافی نیز باید بررسی سندی شود , نمی توانید به این روایت استناد کنید .
🔸دوما : این روایت خلاف قرآن است , زیرا از آیات قرآن بیان کردیم که عاصیان و خصوصا شراب خواران مغضوب الهی اند و حتی اگر کار خوبی هم کنند , خدا از آنان قبول نمی کند و آنان محبوب خداوند نمی گردند , بنابراین روایت مذکور که از
محبوبیت گناهکار سخن به میان می آورد, خلاف قرآن است و روایت خلاف قرآن هم مردود است " لَا تُصَدِّقْ عَلَيْنَا إِلَّا مَا وَافَقَ كِتَابَ اللَّهِ وَ سُنَّةَ نَبِيِّهِ ص. "
📚وسائل الشيعة، ج27، ص: 123
🔸سوما : اصلا این روایت چه ارتباطی به بحث شما دارد , شما گفتید که شرابخوارانی که دور هم هستند , از عابدی که از بستگان دور است , محبوبترند , اما این روایت می گوید که جوان گناهکار بخشنده از عابد پیر بخیل محبوبتر است .
❕صفت سخاوت و بخشندگی یعنی جوان گناهکاری که اهل جود است و به نیازمندان بخشش و ایثار می کند و بخشش و سخاوتش در مسیر درست است , نه آنکه برود شراب بخرد و به دیگران بنوشاند , چنین فردی مفسد است نه بخشنده , چنانکه خداوند می گوید : "تَعاوَنُوا عَلَى الْبِرِّ وَ التَّقْوى وَ لا تَعاوَنُوا عَلَى الْإِثْمِ وَ الْعُدْوان " " در راه نيكى و پرهيزگارى با هم تعاون كنيد و (هرگز) در راه گناه و تعدى همكارى ننمائيد " ( مائده ٢ )
❕از سوی دیگر این روایت می گوید که جوان گناهکار بخشنده از عابد پیر بخیل محبوبتر است , در حالی که در استدلال شما آمده بود که شرابخواران از عابد بی خبر از بستگان بالاتر ند , یعنی فرقی نمیکند که آن عابدان پیر باشند یا جوان , بخیل باشند یا غیر بخیل , تنها ملاک شما بی خبری از اقوام بود , اما این روایت تنها دست می گذارد بر روی عابد پیر , آن هم عابد پیر بخیل نه بی خبر از دوستان , بنابراین این روایت بیگانه با بیان و ادعای شما است یعنی در مثال شرابخواری شما و روایتی که به آن استناد کردید , نه بخشندگی مصداقی دارد زیرا کسی که به دیگران شراب می دهد مفسد است نه بخشنده و نه برتری بر تمام عباد بی خبر از اقوام مصداق پیدا می کند , زیرا روایت تنها از عابد پیر بخیل سخن به میان می آورد .
💠ادامه 👇
💠ادامه 👇
🔸٢ _ دومین روایتی که مورد استناد آقای نقویان قرار گرفت , این نقل است که اميرالمؤمنين عليه السلام در خطبه خويش فرمود:
❕«پناه مىبرم به خدا از گناهانى كه نيستى را پيش مىاندازد». عبداللّه بن كواء يشكرى برخاست و گفت: «اى اميرالمؤمنين! آيا گناهانى هم هستند كه نيستى را پيش اندازند؟» فرمود: «آرى واى بر تو! و آن، پيوند گسستن از خويشان است. همانا شود كه خانوادهاى گرد هم آيند و يكديگر را يارى كنند و با آن كه بدكارند، خداوند روزىشان دهد؛ و خانوادهاى پراكنده باشند و از هم جدا باشند و با آن كه پرهيزگارند، خدا از روزى محرومشان سازد». " .... نَعَم وَيلَكَ! قَطيعَةُ الرَّحِمِ؛ إنَّ أهلَ البَيتِ لَيَجتَمِعونَ ويَتَواسَونَ وهُم فَجَرَةٌ فَيَرزُقُهُمُ اللّهُ، وإنَّ أهلَ البَيتِ لَيَتَفَرَّقونَ ويَقطَعُ بَعضُهُم بَعضا فَيَحرِمُهُمُ اللّهُ وهُم أتقِياء "
📚الکافی ج ٢ ص ٣٤٨
❕استناد شما به این روایت هم صحیح نیست , زیرا :
🔸اولا : این روایت نیز سند صحیحی ندارد و مرفوعه است :
📚مراه العقول ج ١٠ ص ٣٧٠
🔸ثانیا : طبق تفسیر شما از این روایت , آن فاجرانی که صله رحم می کنند , نزد خدا محبوبیت دارد , در حالی که این سخن خلاف قرآن است , چنان که توضیح دادیم , قرآن می گوید که عاصیان مغضوب الهی اند و عمل خوبشان نیز از آنان پذیرفته نمی شود , بنابراین این روایت با تفسیر شما , چون خلاف قرآن است , باطل است .
🔸ثالثا : این روایت در بحث صله رحم و اقوام است , نه صله با دوستان , اگر محبوبیت فاجران است , در صله رحمشان است , اما شما به این روایت در صله و ارتباط با دوستان احتجاج کردید , بنابراین این روایت نیز با ادعای شما همخوانی ندارد .
🔸رابعا : شما می گویید که آن فاجران اهل صله رحم از پرهیزگاران قاطع رحم نزد خداوند محبوبترند , در حالی که در روایت نیامده است که آنان محبوبترند , تنها در روایت آمده است که خداوند به فاجران اهل صله رحم رزق می دهد و پرهیزگاران قاطع رحم را از رزق محروم می کند , رزق دادن که دلیل بر محبوبیت نیست , خداوند به کفار و دشمنان دین نیز رزق می دهد , آیا آنان محبوب الهی اند !!!!
👌مثلا در نقلی آمده است که خداوند به خاطر آنکه سامری بخشنده بود , به موسی ع فرمود که او را نکشد : "أَوْحَى اللَّهُ إِلَى مُوسَى أَنْ لَا تَقْتُلِ السَّامِرِيَّ فَإِنَّهُ سَخِيٌّ. "
📚وسائل الشیعه ج ٢١ ص ٥٤٦
❕آیا نکشتن سامری به این دلیل بود که او محبوب خداوند است ?!!! روشن است که خیر , سامری بنی اسرائیل را کافر و مشرک کرده بود و مورد غضب الهی قرار داشت و جایگاهش دوزخ است , چنان که در قرآن به این نکات تصریح شده است : ( طه ٩٥ _ ٩٧ )
👌اما خداوند چون تفضل دارد , به خاطر سخاوت سامری به او لطفی کرد که کشته نشود , نه آنکه سامری در نزد خداوند محبوبیتی داشته باشد .
❕فاجران نیز مغضوب الهی اند , حتی اگر صله رحم کنند , خداوند این کار خوبشان را هم از آنان قبول نمی کند و آنان را وارد دوزخ می کند , اما باز خداوند از باب لطف و تفضلش به این فاجران در دنیا به خاطر صله رحم رزق می دهد بدون آنکه آنان محبوبیتی در نزدش داشته باشند .
👌بنابراین از این روایت محبوبیت فاجران استفاده نمی شود و اصلا در روایت سخنی از محبوبیت آنان نیامده است .
#پرسمان_اعتقادی
@Rahnamye_Behesht
#سایت_ما
ipasookh.ir
بررسی تفصیلی شهادت فاطمه سلام الله علیها در روایات شیعه !!!!
🤔#پرسش
❓وهابی ها شبهه می کنند که شیعه روایت قابل استنادی مبنی بر شهادت حضرت زهرا ندارند !!!!! پاسخ شما به آنان چیست ❗️❗️
💠#پاسخ💠
👌در رابطه با شهادت حضرت فاطمه زهراء سلام الله علیها در کتب شیعه , روایات متعدد و فراوانی است و انسان عاقل نمی تواند این روایات فراوان را انکار کند , ما در گذشته در مورد این روایات مباحث مفصلی داشته ایم و این روایات به چند دسته تقسیم می شود :
1⃣در دسته ای روایات امامان علیهم السلام را بیان کرده ایم که آن بزرگواران متذکر مصائب فاطمه س و شهادت ایشان شده بودند :
💠https://eitaa.com/Rahnamaye_Behesht/2305
2⃣در دسته ای دیگر , بالخصوص روایاتی که از علی علیه السلام در موضوع مصائب و شهادت فاطمه س نقل شده است را بررسی کرده ایم :
💠https://eitaa.com/Rahnamaye_Behesht/2306
3⃣در دسته ای دیگر , روایات متعددی که از سقط شدن محسن ع توسط عمر سخن به میان آمده آورده است را مورد بررسی قرار داده ایم :
💠https://eitaa.com/Rahnamaye_Behesht/2301
4⃣در دسته ای دیگر , روایات متعددی که در رابطه با شهادت حضرت فاطمه س در کتاب سلیم بن قیس نقل شده است را بررسی کرده ایم که در ذیل می توانید این روایات و اعتبار کتاب سلیم بن قیس را مشاهده کنید :
💠https://eitaa.com/Rahnamye_Behesht/3395
5⃣در بحث دیگری متذکر کتاب دلائل الامامه طبری شیعی شده ایم که روایتی را نقل می کند که در آن با امام صادق ع تصریح می کند که فاطمه س به شهادت رسید , در ذیل این روایت و اعتبار کتاب دلائل الامامه را بررسی کرده ایم :
💠https://eitaa.com/Rahnamye_Behesht/3391
6⃣و در دسته ای دیگر متذکر شده ایم به اینکه فاطمه س دستور داد که ابوبکر و عمر بر او نماز نخوانند و پنهانی دفن شود, این دسته روایات , شاهد دیگری بر قضیه شهادت فاطمه س توسط ابوبکر و عمر است که در ذیل این موضوع را طبق روایات شیعه و سنی بررسی کرده ایم :
💠https://eitaa.com/Rahnamaye_Behesht/2308
7⃣و در دسته ای دیگر متذکر روایاتی شده ایم که می گوید فاطمه س اجازه ملاقات به ابوبکر و عمر نمی داد و وقتی با اصرار اجازه داد , سلام آنان را جواب نداد و از ظلم آنان به خودش سخن گفت , و آنان را نفرین می کرد , این دسته از روایات هم شاهدی دیگری بر قضیه شهات فاطمه س است :
💠https://eitaa.com/Rahnamaye_Behesht/2389
💠https://eitaa.com/Rahnamaye_Behesht/2349
8⃣و در دسته ای دیگر , متذکر روایاتی شده ایم که می گوید : عمر نامه فدک را از فاطمه گرفت و فاطمه س را با دست و لگدش زد که حضرت س محسن ع را سقط کرد , این دسته از روایات هم شاهدی دیگر بر قضیه شهادت فاطمه س است :
💠https://eitaa.com/Rahnamaye_Behesht/2380
9⃣و دسته ای دیگر , روایاتی است که می گوید بر خانه علی ع هجوم بردند و حضرت را دست بسته و به زور برای بیعت بردند , این دسته نیز شاهدی دیگر بر قضیه شهادت است :
💠https://eitaa.com/Rahnamaye_Behesht/2361
🔟و بالاخره متذکر روایت کافی شریف شده ایم که خبر از درگیری عمر با فاطمه س می دهد و صراحتا تصریح شده است که فاطمه شهیده شده است , در ذیل پیرامون این روایات و شبهات حول آن بحث کرده ایم :
💠https://eitaa.com/Rahnamaye_Behesht/2406
💠https://eitaa.com/Rahnamaye_Behesht/2395
❗️ده دسته فوق برای کسی در شهادت فاطمه سلام الله علیها جای شک و شبهه ای نمی گذارد , با این وجود ما برای آنکه حجت را بر معاندین در این رابطه تمام کنیم , روایات فراوان دیگری نیز که در این رابطه در کتب شیعه است را متذکر می شویم .
💠ادامه 👇
🔸ادامه 👇
👌در روایات متعددی بیان شده است که خداوند به پیامبر گرامی ص خبر داد که فاطمه س مورد هجوم واقع می شود و پهلویش می شکند و فرزندش سقط می شود و خود فاطمه س هم کشته می شود .
🔸١١ _ در روایت ابن عباس آمده است که پیامبر گرامی ص متذکر شدند که فاطمه س توسط بدترین افراد امت مورد ظلم واقع می شود و مرا صدا می زند اما فریاد رسی ندارد :
" عَنْ عَبْدِ اللَّهِ بْنِ الْعَبَّاسِ، قَالَ: لَمَّا حَضَرَتْ رَسُولَ اللَّهِ (صَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَ آلِهِ) الْوَفَاةُ بَكَى حَتَّى بَلَّتْ دُمُوعُهُ لِحْيَتَهُ، فَقِيلَ لَهُ: يَا رَسُولَ اللَّهِ، مَا يُبْكِيكَ فَقَالَ: أَبْكِي لِذُرِّيَّتِي، وَ 👈مَا تَصْنَعُ بِهِمْ شِرَارُ أُمَّتِي مِنْ بَعْدِي، كَأَنِّي بِفَاطِمَةَ ابْنَتِي وَ قَدْ ظُلِمَتْ بَعْدِي👉 وَ هِيَ تُنَادِي" يَا أَبَتَاهْ، يَا أَبَتَاهْ" فَلَا يُعِينُهَا أَحَدٌ مِنْ أُمَّتِي. "
📚امالی طوسی ص ١٨٨
🔸١٢ _ در روایت دیگر پیامبر گرامی تصریح می کند که فاطمه بعد از شهادت پیامبر ص , حرمتش شکسته می شود و پهلویش را می شکند و در حالی که مقتول و کشته شده است , به پیامبر ص ملحق می شود :
" كَأَنِّي بِهَا وَ قَدْ دَخَلَ الذُّلُّ بَيْتَهَا وَ انْتُهِكَتْ حُرْمَتُهَا وَ غُصِبَتْ حَقَّهَا وَ مُنِعَتْ ارْثَهَا وَ 👈كُسِرَ جَنْبُهَا [وَ كُسِرَتْ جَنْبَتُهَا] وَ أَسْقَطَتْ جَنِينَهَا وَ هِيَ تُنَادِي يَا مُحَمَّدَاهْ فَلَا تُجَابُ وَ تَسْتَغِيثُ فَلَا تُغَاثُ 👉فَلَا تَزَالُ بَعْدِي مَحْزُونَةً مَكْرُوبَةً بَاكِيَة فَتَكُونُ أَوَّلَ مَنْ يَلْحَقُنِي مِنْ أَهْلِ بَيْتِي فَتَقْدَمُ عَلَيَّ مَحْزُونَةً مَكْرُوبَةً مَغْمُومَةً 👈مَغْصُوبَةً مَقْتُولَةً👉 فَأَقُولُ عِنْدَ ذَلِكَ اللَّهُمَّ الْعَنْ مَنْ ظَلَمَهَا وَ عَاقِبْ مَنْ غَصَبَهَا وَ ذَلِّلْ مَنْ أَذَلَّهَا وَ خَلِّدْ فِي نَارِكَ مَنْ ضَرَبَ جَنْبَهَا حَتَّى أَلْقَتْ وَلَدَهَا فَتَقُولُ الْمَلَائِكَةُ عِنْدَ ذَلِكَ آمِين "
📚امالی صدوق ص ١١٤ _ فضائل ابن شاذان ص ٩ _ ارشاد القلوب ج ٢ ص ٢٩٥
🔸 ١٣ _ در روایت دیگر آمده است که پیامبر گرامی ص به خاطر ضربه ای که به صورت فاطمه زده خواهد شد , گریه می کردند : "قَالَ أَبْكِي مِنْ ضَرْبَتِكَ عَلَى الْقَرْنِ وَ لَطْمِ فَاطِمَةَ خَدَّهَا "
📚امالی صدوق ص ١٣٤ _ مناقب آل ابی طالب ج ٢ ص ٢٠٩
🔸١٤ _ در روایت دیگر آمده است که خداوند به پیامبر گرامی ص خبر می دهد که فاطمه مورد هجوم واقع می شود و ضربه ای می خورد که فرزندش را سقط می کند و به وسیله همان ضربه از دنیا می رود :
" أَمَّا ابْنَتُكَ فَتُظْلَمُ وَ تُحْرَمُ وَ يُؤْخَذُ حَقُّهَا غَصْباً الَّذِي تَجْعَلُهُ لَهَا وَ تُضْرَبُ وَ هِيَ حَامِلٌ وَ يُدْخَلُ عَلَيْهَا وَ عَلَى حَرِيمِهَا وَ مَنْزِلِهَا بِغَيْرِ إِذْنٍ ثُمَّ يَمَسُّهَا هَوَانٌ وَ ذُلٌّ ثُمَّ لَا تَجِدُ مَانِعاً وَ تَطْرَحُ مَا فِي بَطْنِهَا مِنَ الضَّرْبِ وَ👈 تَمُوتُ مِنْ ذَلِكَ الضَّرْبِ👉 قُلْتُ إِنَّا لِلَّهِ وَ إِنَّا إِلَيْهِ رَاجِعُون "
📚کامل الزیارات ص ٣٣٣ _ تاویل الایات ص ٨٣٨
🔸١٥ _ و در روایت دیگر پیامبر گرامی ص نفرین می کند بر کسی که خانه فاطمه س را آتش خواهد زد و حرمت فاطمه را می شکند : "يا علي ويل لمن ظلمها، و ويل لمن ابتزّها حقّها، و ويل لمن هتك حرمتها، و ويل لمن أحرق بابها "
📚طرف من الانباء و المناقب ص ١٦٩ _ بحار الانوار ج ٢٢ ص ٤٨٥
🔸١٦ _ و در روایت دیگر فرمود که ملعون است کسی که حق فاطمه را غصب خواهد کرد و او را خواهد کشت : "عن الصادق (ع)، «يا يونس، قال جدي رسول الله (ص) ملعون من يظلم بعدي فاطمة ابنتي، و يغصبها حقها و يقتلها» "
📚کنزالفوائد ج ١ ص ١٥٠ _ الدر النظیم ص ٤٥٨ _ العدد القویه ص ٢٢٥
🔸١٧ _ در نقل دیگر آمده است که علی ع صحیفه ای داشت که پیامبر گرامی کیفیت شهادت فاطمه س را گفته بود و علی ع نوشته بود :
" قَالَ يَا ابْنَ عَبَّاسٍ هَذِهِ الصَّحِيفَةُ إِمْلَاءُ رَسُولِ اللَّهِ ص وَ خَطِّي بِيَدِي قَالَ فَقُلْتُ يَا أَمِيرَ الْمُؤْمِنِينَ اقْرَأْهَا عَلَيَّ فَقَرَأَهَا وَ إِذَا فِيهَا كُلُّ شَيْءٍ مُنْذُ قُبِضَ رَسُولُ اللَّهِ ص إِلَى يَوْمَ قُتِلَ الْحُسَيْنُ ع وَ كَيْفَ يُقْتَلُ وَ مَنْ يَقْتُلُهُ وَ مَنْ يَنْصُرُهُ وَ مَنْ يُسْتَشْهَدُ مَعَهُ فِيهَا ثُمَّ بَكَى بُكَاءً شَدِيداً وَ أَبْكَانِي وَ كَانَ فِيمَا قَرَأَهُ كَيْفَ يُصْنَعُ بِهِ وَ 👈كَيْفَ تُسْتَشْهَدُ فَاطِمَة👉
📚فضائل ابن شاذان ص ١٤١ _ اثباه الهدی ج ١ ص ٢٩٧
💠ادامه 👇
💠ادامه 👇
🔸١٨ _ در نقل دیگر آمده است که به پیامبر از طریق وحی خبر داده شد که فاطمه س مورد ظلم واقع می شود و حقش گرفته می شود و ارثش را از او منع می کنند و پهلویش را می شکنند : "أَمَّا ابْنَتُكَ فَهِيَ أَوَّلُ أَهْلِكَ لَحَاقاً بِكَ بَعْدَ أَنْ تُظْلَمَ وَ يُؤْخَذَ حَقُّهَا وَ تُمْنَعَ إِرْثَهَا وَ يُظْلَمَ بَعْلُهَا وَ يُكْسَرَ ضِلْعُهَا "
📚بحار الانوار ج٩٨ ص ٤٤ _ مستدرک الوسائل ج ١٠ ص ٢٧٦
🔸١٩ _ و در نقل دیگر آمده است که پیامبر ص به فاطمه س خبر داد که مورد ظلم واقع می شود و دنده اش شکسته می شود , و فرمود خداوند قاتل تو را لعنت کند : " سترين بعدي ظلما و غيظا، حتى تضربي، و يكسر ضلع من أضلاعك، لعن الله قاتلك "
📚کتاب سلیم ج ٢ ص ٩٠٧
🔸٢٠ _ در نقل دیگر آمده است که خداوند به فاطمه س می گوید که قاتلین تو را وارد آتش خواهم کرد : " فَمَا تَرَيْنَ اللَّهَ صَانِعٌ بِقَاتِلِ وَلَدِكِ وَ قَاتِلِيكِ إِذَا أفلحت [فَلَجَتْ] حُجَّتُهُ عَلَى الْخَلَائِقِ وَ أُمِرَتِ النَّارُ أَنْ تُطِيعَه "
📚تفسیر فرات کوفی ص ١٧٢
🔸٢١ _ در نقل دیگر آمده است که فاطمه س پس از پیامبر مورد هجوم و هتک حرمت واقع شد و به واسطه ضربات وارده , گرفتار بیماری شد که روز به روز ضعف و سستی بر او چیره می کرد : " أَنَّ رَسُولَ اللَّهِ ص أَسَرَّ إِلَى فَاطِمَةَ ع أَنَّهَا أَوَّلُ مَنْ يَلْحَقُ بِهِ مِنْ أَهْلِ بَيْتِهِ فَلَمَّا قُبِضَ رَسُولُ اللَّهِ ص وَ نَالَهَا مِنَ الْقَوْمِ مَا نَالَهَا لَزِمَتِ الْفِرَاشَ وَ نَحَلَ جِسْمُهَا حَتَّى كَانَ كَالْخَيَال "
📚دعائم الاسلام ج ١ ص ٢٣٢
🔸٢٢ _ در روایت دیگر آمده است که عمر به خانه علی ع حمله کرد و درب خانه را شکست , در حالی که فاطمه در را به رویشان بسته بود : " فرأتهم فاطمة ص أغلقت الباب في وجوههم، و هي لا تشك أن لا يدخل عليها إلا بإذنها، فضرب عمر الباب برجله فكسره و كان من سعف ثم دخلوا فأخرجوا عليا ع ملببا "
📚تفسیر عیاشی ج ٢ ص ٦٧ _ الاختصاص ص ١٨٦
🔸٢٣ _ در نقل دیگر آمده است که فاطمه س بین علی و قنفذ فاصله شد که قنفذ فاطمه س را زد : " فقامت فاطمة بنت رسول الله ص عليها- تحول بينه و بين علي ع فضربها فانطلق قنفذ "
📚تفسیر عیاشی ج ٢ ص٣٠٨ _ البرهان فی تفسیر القرآن ج ٣ ص ٥٦٣
🔸٢٤ _ در روایت دیگر آمده است که عمر به پهلوی فاطمه س زد و با تازیانه به بازوی فاطمه س نواخت : " دَعَا عُمَرُ بِالنَّارِ فَأَضْرَمَهَا فِي الْبَابِ ثُمَّ دَفَعَهُ فَدَخَلَ فَاسْتَقْبَلَتْهُ فَاطِمَةُ ع وَ صَاحَتْ يَا أَبَتَاهْ يَا رَسُولَ اللَّهِ فَرَفَعَ عُمَرُ السَّيْفَ وَ هُوَ فِي غِمْدِهِ فَوَجَأَ بِهِ جَنْبَهَا فَصَرَخَتْ يَا أَبَتَاهْ فَرَفَعَ السَّوْطَ فَضَرَبَ بِهِ ذِرَاعَهَا فَنَادَتْ يَا رَسُولَ اللَّه "
📚طرف من الانباء ص ٣٩٥ _ بحار الانوار ج ٢٨ ص ٢٦٩
🔸٢٥ _ در نقل دیگر آمده است که فاطمه س را بین در و دیوار فشردند تا محسن را سقط کرد : " فوجهوا الى منزله فهجموا عليه، و أحرقوا بابه، و استخرجوه منه كرها، و ضغطوا سيّدة النساء بالباب حتى اسقطت (محسنا) "
📚اثباه الوصیه ص ١٤٦ _ طرف من الانباء ص ٣٩٥
🔸٢٦ _ در نقل دیگر آمده است که عمر لگدی به فاطمه س زد که محسن را سقط کرد و به صورت فاطمه س هم سیلی زد که گوشواره حضرت س شکست :
" فَرَفَسَهَا بِرِجْلِهِ وَ كَانَتْ حَامِلَةً بِابْنٍ اسْمُهُ الْمُحَسِّنُ فَأَسْقَطَتِ الْمُحَسِّنَ مِنْ بَطْنِهَا ثُمَّ لَطَمَهَا فَكَأَنِّي أَنْظُرُ إِلَى قُرْطٍ فِي أُذُنِهَا حِينَ نُقِفَت "
📚الاختصاص ص ١٨٥ _ بحار الانوار ج ٢٩ ص ١٩٢
🔸٢٧ _ در نقل دیگر نیز خود فاطمه س واقعه را شرح می دهد که عمر با تازیانه به بازویشان زد و مرا با صورت به زمین انداخت و گوشواره هایم شکست و محسن را سقط کردم : " فَأَخَذَ عُمَرُ السَّوْطَ مِنْ قُنْفُذٍ مَوْلَى أَبِي بَكْرٍ، فَضَرَبَ بِهِ عَضُدِي فَالْتَوَى السَّوْطُ عَلَى يَدِي حَتَّى صَارَ كَالدُّمْلُجِ، وَ رَكَلَ الْبَابَ بِرِجْلِهِ فَرَدَّهُ عَلَيَّ وَ أَنَا حَامِلٌ فَسَقَطْتُ لِوَجْهِي وَ النَّارُ تَسَعَّرُ، وَ صَفَقَ وَجْهِي بِيَدِهِ حَتَّى انْتَثَرَ قُرْطِي مِنْ أُذُنِي وَ جَاءَنِي الْمَخَاضُ فَأَسْقَطْتُ مُحَسِّناً قَتِيلًا بِغَيْرِ جُرْم "
📚طرف من الانباء ص ٣٩٤ _ بحار الانوار ج ٣٠ ص ٣٤٨
🔸٢٨ _ در نقل دیگر آمده است که علی ع می فرمود که فاطمه س در روز روشن زده شد و برای علی ع سخت است که شکم فاطمه س بر اثر ضربات وارده سیاه و کبود شود : " فقد عزّ على عليّ بن أبي طالب أن يسودّ متن فاطمة ضربا و قد عرف مقامه و شوهدت أيّامه ... "
📚نوائب الدهور ج ٣ ص ١٥٧ _ عوالم العلوم ج ١١ قسم ٢ ص ٥٧٦
💠ادامه 👇
💠ادامه 👇
🔸٢٩ _ در نقل دیگر آمده است که عمر به کتف فاطمه س زد و او را مجروح کرد : " . أخذ عمر من خالد بن وليد سيفا، فجعل يضرب بغمده على كتفها، حتّى صارت مجروحة "
📚ملتقی البحرین ص ٨١ _ الجنه العاصمه ص ٢٥١
🔸٣٠ _ در نقل دیگری نیز آمده است که قنفذ با تازیانه به پشت و پهلوی فاطمه س زد که محسن را سقط کرد : " فتركه أكثر القوم لأجلها، فأمر عمر قنفذ بن عمر لعنه اللّه أن يضربها بسوطه، فضربها قنفذ بالسّوط على ظهرها و جنبيها إلى أن أنهكها و أثر في جسمها الشريف و كان ذلك الضرب أقوى سبب في إسقاط جنينها و قد كان رسول اللّه صلّى اللّه عليه و آله سمّاه محسنا "
📚نوادر الاخبار ص ١٨٣
🔸٣١ _ در نقل دیگری نیز از ضربه تازیانه عمر به بازوی فاطمه س و ضرباتی که بر صورتش وارد شد , سخن به میان آمده است : " ضَرْبِ عُمَرَ لَهَا بِالسَّوْطِ عَلَى عَضُدِهَا حَتَّى صَارَ كَالدُّمْلُجِ الْأَسْوَدِ وَ رَكْلِ الْبَابِ بِرِجْلِهِ حَتَّى أَصَابَ بَطْنَهَا وَ هِيَ حَامِلَةٌ بِالْمُحَسِّنِ لِسِتَّةِ أَشْهُرٍ وَ إِسْقَاطِهَا إِيَّاهُ وَ هُجُومِ عُمَرَ وَ قُنْفُذٍ وَ خَالِدِ بْنِ الْوَلِيدِ وَ صَفْقِهِ خَدَّهَا حَتَّى بَدَا قُرْطَاهَا تَحْتَ خِمَارِهَا "
📚ریاض الابرار ج ٣ ص ٢٢٧ _ بحار الانوار ج ٥٣ ص ١٩
🔸٣٢ _ در نقل دیگر آمده است که فاطمه س پشت در بود که عمر با پایش ضربتی به در زد که شکم فاطمه س مورد آسیب واقع شد و محسن سقط شد :
" أخذت فاطمة عليها السّلام باب الدار و لزمتها عن ورائها، فمنعتهم عن الدخول، ضرب عمر برجله على الباب؛ فقلعت فوقعت على بطنها سلام اللّه عليها، فسقط جنينها المحسن. "
📚ملتقی البحرین ص ٨١ _ الجنه العاصمه ص ٢٥١ _ عوالم العلوم ج ١١ قسم ٢ ص ٥٦٧
🔸٣٣ _ در نقل دیگر آمده است که فاطمه س به زنان مهاجرین و انصار می فرمودید که از مردانتان به خاطر ظلم هایی که در حق من کردند , راضی نیستم و آنان را نفرین می کرد :
" لَمَّا اشْتَدَّتْ عِلَّةُ فَاطِمَةَ بِنْتِ رَسُولِ اللَّهِ ص وَ غَلَبَهَا اجْتَمَعَ عِنْدَهَا نِسَاءُ الْمُهَاجِرِينَ وَ الْأَنْصَارِ فَقُلْنَ لَهَا يَا بِنْتَ رَسُولِ اللَّهِ كَيْفَ أَصْبَحْتِ عَنْ عِلَّتِكِ فَقَالَتْ ع أَصْبَحْتُ وَ اللَّهِ عَائِفَةً لَدُنْيَاكُمْ قَالِيَةً لِرِجَالِكُمْ لَفَظْتُهُمْ قَبْلَ أَنْ عَجَمْتُهُمْ وَ شَنَئْتُهُمْ بَعْدَ أَنْ سَبَرْتُهُمْ فَقُبْحاً لِفُلُولِ الْحَدِّ وَ خَوَرِ الْقَنَاةِ وَ خَطَلِ الرَّأْيِ وَ بِئْسَ ما قَدَّمَتْ لَهُمْ أَنْفُسُهُمْ أَنْ سَخِطَ اللَّهُ عَلَيْهِمْ وَ فِي الْعَذابِ هُمْ خالِدُونَ لَا جَرَمَ لَقَدْ قَلَّدْتُهُمْ رِبْقَتَهَا وَ شَنَنْتُ عَلَيْهِمْ غَارَهَا فَجَدْعاً وَ عَقْراً وَ سُحْقاً لِلْقَوْمِ الظَّالِمِين "
📚امالی طوسی ص ٣٧٤ _ الاحتجاج طبرسی ج ١ ص ١٠٨
🔸٣٤ _ در نقل دیگری نیز از ضربه عمر به پهلوی فاطمه و تازیانه قنفذ به شکم فاطمه س سخن به میان آمده است : " فأخذ عمر سيفه، و هو في قرابه و ضربها به على جنبها. و ضربها قنفذ بالسوط على متنها، فصاحت فاطمة:
يا أبتاه ما لقي أهل بيتك من أبي بكر و عمر بعدك» "
📚كامل بهائي لعماد الدين الطبري: ص 306، (ط مكتبة المصطفوي) ( به نقل از ماساه الزهراء ج ٢ ص ١٧٥ )
💠ادامه 👇
💠ادامه 👇
🔸٣٥ _ در نقل دیگری نیز از زبان مقداد آمده است که آنان فاطمه را زدند که خون از پشت و پهلویش خارج می شد به خاطر ضربات شمشیر و تازیانه " فقال له المقداد: «لقد ذهبت بنت رسول الله (ص) من الدنيا، و كان الدم يخرج من ظهرها و جنبها بسبب ضربك لها بالسيف و السوط».
📚كامل بهائي: ج 1 ص 312 و 313. ( به نقل از ماساه الزهراء , عاملی )
🔸٣٦ _ مقدس اردبیلی نیز نقل می کند :
" چون به حكم او آتش بردند كه خانه فاطمه زهرا را بسوزانند ديدند و دانستند كه فاطمه عليها السّلام در پشت در نشسته است حكم به زدن او كرد و عمر در به شكمش زد و غلام تازيانه بر كتفش زد كه از آن جهت فرزندش ساقط شد و اثر آن مدتى بماند و به همان سبب بيمار شده رحلت يافت "
📚حديقة الشيعة، ج1، ص: 362
🔸٣٧ _ در نقل دیگری آمده است که آنان به فاطمه س هجوم بردند و فاطمه س صیحه و فریاد زد که ای پدرجان , چه ها که بعد از تو از جانب ابوبکر و عمر دیدیم : " فلم يلتفت الى مقالها، و هجم فصاحت: يا أبه. ما لقينا بعدك من أبي بكر و عمر. "
📚الرسائل الاعتقادية للخواجوئي المازندراني: ص 447 رسالة طريق الارشاد.
🔸٣٨ _ در نقل دیگری آمده است که عمر نامه ای به معاویه نوشت و متعرض جنایاتی شد که در قبال فاطمه س مرتکب شده بود و می گفت که با تازیانه به دو کتف فاطمه زدم که او به گریه و فریاد افتاد و به من می گفت دشمن خدا و پیامبر و امیر المومنین : " و أخذت سوط قنفذ فضربت و قلت لخالد بن الوليد: أنت و رجالنا هلمّوا في جمع الحطب، فقلت: إني مضرمها. فقالت: يا عدوّ الله و عدوّ رسوله و عدوّ أمير المؤمنين. فضربت فاطمة يديها من الباب تمنعني من فتحه، فرمته فتصعب عليّ، فضربت كفّيها بالسوط فآلمها، فسمعت لها زفيرا و بكاء "
📚بحار الانوار ج ٣٠ ص ٢٩٣
🔸٣٩ _ در نقل دیگری نیز ضربه به صورت فاطمه س و شکستن گوشواره اش مورد تاکید قرار گرفته است : " فصفقت صفقة على خدّيها من ظاهر الخمار فانقطع قرطها و تناثرت الى الارض "
📚بحار الانوار ج ٣٠ ص ٢٩٤ _ عوالم العلوم ج ١١ قسم ٢ ص ٦٠٦
🔸٤٠ _ علامه مجلسی در کتاب فارسی خود نقل می کند :
" ريسمانى در گردن آن حضرت انداختند و بسوى مسجد كشيدند، چون به در خانه رسيدند حضرت فاطمه عليها السّلام مانع شد، پس قنفذ- و به روايت ديگر عمر- تازيانهاى به بازوى فاطمه زد كه شكست و ورم كرد، باز آن حضرت دست از على عليه السّلام برنمىداشت تا آنكه در را بر شكم آن حضرت فشردند و دندهها و پهلوى آن حضرت را شكستند، فرزندى كه در شكم داشت كه پيغمبر او را محسن نام كرده بود شهيد كردند، در آن ساعت سقط شد و فاطمه عليها السّلام بر آن ضربت از دنيا رفت. به روايتى ديگر: مغيرة بن شعبه با عمر در بر شكم مبارك آن حضرت زد و فرزند او را شهيد كرد، پس على عليه السّلام را به مسجد كشيدند، آن جفاكاران از پى او مىرفتند و هيچيك او را يارى نمىكردند. "
📚جلاء العیون ص ٢٥٠
🔸٤١ _ در نقل دیگری نیز متذکر شده است که فاطمه س را بین در و دیوار فشردند و قنفذ با تازیانه ای به او زد که به همین سبب فاطمه س از دنیا رفت :
"فدفعه عمر فاختفت هي من وراء الباب، فعصرها بالباب فكان ذلك سبب إسقاطها، و نقل انه سبب موتها.فأمر عمر بن الخطاب قنفذا فضربها بسوط حتى أثر في جسمها»
📚التتمة في تواريخ الأئمة: ص 35.
🔸٤٢ _ همین نکته در نقل دیگری نیز مورد تاکید قرار گرفته است :
" أ ترى تكون فاطمة (ع) راضية حين عصرها خالد بن الوليد، فأسقطت محسنا. و ضربها قنفذ مولى أبي بكر، فأثر فيها الضرب. "
📚المنتخب للطريحي: ص 136.
🔸٤٣ _ در نقل دیگری نیز آمده است که فاطمه بین درب و دیوار قرار گرفت و میخ درب به سینه اش فرو رفت و فریادش بلند شد , فاطمه به سبب ضربات عمر از دنیا رفت "
" عصر عمر فاطمة بين الحائط و الباب عصرة شديدة قاسية حتى أسقطت جنينها، و نبت مسمار الباب في صدرها. و صاحت فاطمة: يا أبتاه يا رسول الله، أنظر ما ذا لقينا بعدك من ابن الخطاب، و ابن أبي قحافة. فالتفت عمر الى من حوله، و قال: اضربوا فاطمة. فانهالت السياط على حبيبة رسول الله و بضعته حتى أدموا جسمها. و بقيت آثار العصرة القاسية، و الصدمة المريرة تنخر في جسم فاطمة، فأصبحت مريضة عليلة، حزينة حتى فارقت الحياة بعد أبيها بأيام. ففاطمة بيت النبوة.
فاطمة قتلت بسبب عمر بن الخطاب "
📚مؤتمر علماء بغداد: ص 135/ 137 (ط سنة 1415 ه. ق) دار الارشاد الاسلامي- بيروت- لبنان.
🔸٤٤ _ در نقل دیگری آمده است که قنفذ به صورت فاطمه س ضربه زد که چشمانش نیز آسیب دید : " ضربها قنفذ على وجهها، و أصاب عينها "
📚سيرة الائمة الاثني عشر: ج 1 ص 132.
🔸٤٥ _ در نقل دیگری امام صادق ع از قاتل فاطمه س سخن به میان می آورد :
" «قاتل أمير المؤمنين (ع)، و قاتل فاطمة (ع)، و قاتل المحسّن، و قاتل الحسن و الحسين "
📚الاختصاص: ص 343 و 344، و كامل الزيارات: ص 326 و 327. و البحار:
ج 25، ص 373
💠ادامه 👇
💠ادامه 👇
🔸٤٦ _ در نقل دیگری نیز آمده است که قاضی عبد الجبار عالم سنی مسلک تصریح می کند که شیعه روایاتی از امام صادق ع و دیگر امامان علیهم السلام دارد که عمر فاطمه را با تازیانه زد : "إن الشيعة قد ادعوا رواية رووها عن جعفر بن محمد (ع) و غيره: ان عمر ضرب فاطمة بالسوط "
📚المغني للقاضي عبد الجبار: ج 20 ق 1 ص 335، و الشافي للسيد المرتضى: ج 4 ص 110/ 119 و شرح نهج البلاغة للمعتزلي: ج 16 ص 271.
🔸٤٧ _ در نقل دیگری نیز امام کاظم ع گریه می کرد و تصریح می کرد که خانه فاطمه س را هتک کردند : " عن موسى بن جعفر عن أبيه، قال:
لما حضرت رسول الله (ص) الوفاة دعا الانصار، و قال: يا معشر الانصار، قد حان الفراق .. الى أن قال: ألا إن فاطمة بابها بابي، و بيتها بيتي، فمن هتكه، فقد هتك حجاب الله». قال عيسى: فبكى أبو الحسن (ع) طويلا، و قطع بقية كلامه، و قال: هتك- و الله- حجاب الله، هتك- و الله- حجاب الله، هتك- و الله- حجاب الله، يا أمّه صلوات الله عليها "
📚طرف من الانباء ص ١٤٦ _ بحار الانوار ج ٢٢ ص ٤٧٧
🔸٤٨ _ در نقل دیگری از دلائل الامامه طبرى منقول است كه روايت كرده از محمّد بن هارون بن موسى از پدرش از ابن الوليد از برقى از زكريّا بن آدم كه می گوید ؛
❕ « وقتى در خدمت حضرت امام رضا عليه السّلام بودم كه حضرت جواد عليه السّلام را خدمت آن حضرت آوردند در حالى كه سنّ شريفش از چهار سال كمتر بود .
🔸پس آن جناب دست خود را بر زمين زد و سر مبارك را به جانب آسمان بلند كرد و مدّت طويلى فكر نمود، حضرت امام رضا عليه السّلام فرمود: جان من فداى تو باد، براى چه اين قدر فكر مى كنى ؟
👌عرض كرد: فكرم در آن چيزى است كه با مادرم فاطمه عليها السّلام به جا آوردند.
❕اما و اللّه لأخرجنّهما ثمّ لاحرقنّهما، ثمّ لاذرينّهما، ثمّ لانسفنّهما فى اليمّ نسفا.
« بخدا قسم آن دو را خارج ميكنم و ميسوزانم و خاكسترشان را بباد ميدهم و به دريا ميريزم »
👌 امام رضا عليه السّلام او را نزديك خود طلبيد و ما بين ديدگان او را بوسيد و فرمود: پدر و مادرم فداى تو باد، تويى شايسته از براى امامت ❕
📚دلائل الامامه ص 401 _ اثباه الوصیه ص 218 _ بحار الانوار ج 50 ص 59 _ مدینه المعاجز ج 7 ص 325 و ...
🔸٤٩ _ در نقل دیگری نیز امام عسکری ع متذکر ضربه ای می شد که به صورت فاطمه س زده شد : " أحرق بيت الوحي ... الى أن قال: و لطم وجه الزكية ...»
📚بحار الانوار ج ٩٥ ص ٣٥٤
🔸٥٠ _ امام حسن عليه السّلام به مغيرة بن شعبه فرمود: «... و تو بودى كه فاطمه دختر رسول خدا صلّى اللّه عليه و آله را زدى تا مجروح شد و بچهاش را سقط كرد. تو در تحقير رسول خدا صلّى اللّه عليه و آله و مخالفت با فرمان او، و هتك حرمت، مرتكب اين جنايت شدى. در حالى كه رسول خدا صلّى اللّه عليه و آله به او فرمود: يا فاطمه! تو سرور زنان اهل بهشتى ...» "
أنت الذي ضربت فاطمة بنت رسول الله (ص)، حتى أدميتها، و ألقت ما في بطنها، استذلالا منك لرسول الله (ص)، و مخالفة منك لأمره، و انتهاكا لحرمته، و قد قال لها رسول الله (ص): یا فاطمة، أنت سيدة نساء أهل الجنة "
📚احتجاج طبرسی ج ١ ص ٢٧٨ _ طرف من الانباء ص ٣٩٠
🔸٥١ _ خود فاطمه س می فرمود : " مصيبتهايى بر من وارد شد كه اگر بر روزها وارد مىشد، به شب بدل مىگشت. من امروز در مقابل افراد ذليل تسليم مىشوم و ظلم و ستم ظالمان را با ردايم دفع مىكنم. " " صبت عليّ مصائب لو أنها صبّت على الايام صرن لياليا .... فاليوم أخشع للذليل، و أتقي ضيمي، و أدفع ظالمي بردائيا "
📚مناقب آل ابی طالب ج ١ ص ٢٤٢ _ روضه الواعظین ج ١ ص ٧٥ _ الدر النظیم فی مناقب الائمه ص ١٩٨
❕نهایت امر آن شد که به خاطر ضربات وارده , فاطمه س به شهادت رسید .
🔸٥٢ _ در نقلی آمده است که آنان پهلوی فاطمه س را شکستند و فرزندش را سقط کرد و به این خاطر شهیده شد و از دنیا رفت : " فَأَرْسَلَ أَبُو بَكْرٍ إِلَى قُنْفُذٍ اضْرِبْهَا فَأَلْجَأَهَا إِلَى عِضَادَةِ بَيْتِهَا فَدَفَعَهَا فَكَسَرَ ضِلْعاً مِنْ جَنْبِهَا وَ أَلْقَتْ جَنِيناً مِنْ بَطْنِهَا فَلَمْ تَزَلْ صَاحِبَةَ فِرَاشٍ 👈حَتَّى مَاتَتْ مِنْ ذَلِكَ شَهِيدَة "👉
📚الاحتجاج ج ١ ص ٨٣ _ مراه العقول ج ٥ ص ٣٢٠
❕بخشی از روایاتی که در مصائب و شهادت فاطمه س بیان کردیم , از کتاب احتجاج مرحوم طبرسی بود , مرحوم طبرسی پیرامون روایاتش می گوید :
" «سند بيشتر اخبارى را كه در اين كتاب آوردهايم بيان ننمودهايم. زيرا با مورد اجماع است و يا موافق مدلول عقل، و يا در كتب و سير بين مخالف و موافق مشهور است ... " " «و لا نأتي في أكثر ما نورده من الاخبار باسناده، إما لوجود الإجماع عليه، أو موافقته لما دلّت العقول إليه، أو لاشتهاره في السير و الكتب بين المخالف و المؤالف "
📚الاحتجاج: ج 1 ص 4.
▫️ادامه 👇
▫️ادامه 👇
🔸٥٣ _ در روایت دیگری نیز امام صادق ع تصریح می کرد که فاطمه س به خاطر ضربات وارده از دنیا رفت : " وَ جَرَى مَا جَرَى فِي يَوْمِ دُخُولِ الْقَوْمِ عَلَيْهَا دَارَهَا، وَ إِخْرَاجِ ابْنِ عَمِّهَا أَمِيرِ الْمُؤْمِنِينَ (عَلَيْهِ السَّلَامُ)، وَ مَا لَحِقَهَا مِنَ الرَّجُلِ أَسْقَطَتْ بِهِ وَلَداً تَمَاماً، وَ👈 كَانَ ذَلِكَ أَصْلَ مَرَضِهَا وَ وَفَاتِهَا (صَلَوَاتُ اللَّهِ عَلَيْهَا) "👉
📚دلائل الامامه ص ١٠٤ _ مدینه معاجز الائمه ج ١ ص ٣٦٩
🔸٥٤ _ در کتاب ملتقی البحرین نیز نقل شده است که علت وفات فاطمه س هجوم عمر با جمعیتی سیصد نفره به خانه فاطمه س بود : " علّة وفاتها عليها السّلام أنّ عمر هجم مع ثلاثمائة رجل على بيتها."
📚ملتقی البحرین ص ٨١ _ عوالم العلوم ج ١١ قسم ٢ ص ٥٨٠
🔸٥٥ _ لذا در زیارتنامه هایی که برای فاطمه س ذکر شده است , از ایشان با عنوان شهیده و کسی که ارثش منع شد و پهلویش شکسته شد و کودکش کشته شد , یاد شده است : " «السلام عليك أيتها الصديقة الشهيدة، الممنوعة إرثها، المكسور ضلعها، المظلوم بعلها، المقتول ولدها»
📚إقبال الاعمال: ص 625، و البحار: ج 97، ص 199/ 200. _ الفقیه ج 2 ص 573 _ تهذیب الاحکام ج 6 ص 10
❕دیدیم که روایات شهادت فاطمه سلام الله علیها متواتر است , در ده دسته ای که در ابتدای کلام ذکر کردیم , انبوهی از روایات نهفته است که با سایر روایاتی که بیان کردیم , چیزی در حدود ١٠٠ روایت می شود که این اندازه از روایات فوق حد تواتر است و ضعف سندی یک روایت , ضرری به صحت قضیه نمی زند .
❕بر همین اساس است که محدثین بزرگ شیعه تصریح می کردند که روایات شهات فاطمه سلام الله علیها , متواتر است .
👌محمد تقی مجلسی , معروف به مجلسی اول می گوید :
" اما شهيده👈 نزد شيعه متواتر است👉 از ائمه اهل البيت صلوات اللَّه عليهم كه عمر در بر شكم آن حضرت زد به شركت قنفذ و فرزندى كه حضرت المرسلين صلى اللَّه عليه و آله او را محسن ناميده بودند ساقط شد و آن حضرت بيمار شد و از دنيا با اعلى عليين رحلت فرمودند "
📚لوامع صاحبقرانى مشهور به شرح فقيه، ج8، ص: 507
❕ایشان همین سخن را در کتاب روضه المتقین خود نیز تکرار می کند :
"شهادتها صلوات الله علیها کانت من ضرب عمر .... و الحکایه مشهور عند العامه و الخاصه "
📚روضه المتقین ج ٥ ص ٣٤٢
❕علامه محمد باقر مجلسی هم تصریح می کند که روایات در این زمینه متواتر است : " 👈ثم إن هذا الخبر يدل على أن فاطمة صلوات الله عليها كانت شهيدة و هو من المتواترات👉 و كان سبب ذلك أنهم لما غصبوا الخلافة و بايعهم أكثر الناس بعثوا إلى أمير المؤمنين عليه السلام ليحضر للبيعة، فأبى فبعث عمر بنار ليحرق على أهل البيت بيتهم و أرادوا الدخول عليه قهرا، فمنعتهم فاطمة عند الباب فضرب قنفذ غلام عمر الباب على بطن فاطمة عليها السلام فكسر جنبيها و أسقطت لذلك جنينا كان سماه رسول الله صلى الله عليه و آله محسنا، فمرضت لذلك و توفيت صلوات الله عليها في ذلك المرض. "
📚مرآة العقول في شرح أخبار آل الرسول، ج5، ص: 318
👌علامه سید جعفر عاملی هم به این تواتر تصریح می کند : " الروايات بمجموعها متواترة عن أهل بيت العصمة، فإذا ضم إليها ما سواها من نصوص فإنها تفوق حد التواتر. "
📚مأساة الزهراء عليها السلام، ج1، ص: 314
💠ادامه 👇
💠ادامه 👇
❕اگر هم فرض بگیریم که نقلهای شهادت فاطمه سلام الله علیها متواتر نیست ( که این فرض رد می شود , چون ثابت کردیم که متواتر است ) , باز هم گفتنی است :
👌صاحبان کتابهای فوق الذکر که روایات فوق را بیان کرده اند , مقید بوده اند که روایات معتبر را نقل کنند , چنان که محدث بزرگ , علامه مجلسی به این نکته در مقدمه بحار الانوار تصریح می کند و بر پایه همین معتقد است که منابع کتاب بحار الانوار که کتابهای فوق هستند , از اصول و روایات معتبره در نزد شیعه اخذ شده اند : " « تتبعت الاصول المعتبره »
📚بحار الانوار ج 1 ص 3
💠https://eitaa.com/Rahnamye_Behesht/1878
❕بنابراین صاحبان کتابهای فوق معتقد بودند که راویان روایتی که از آنان نقل روایت می کنند , در نقلشان راستگو هستند , این بزرگان شیعه با نقل روایت از راویان مذکور , آن راوی را در آن نقلش توثیق کرده اند , بی شک توثیق این بزرگان شیعه از توثیق و جرح یک عالم رجالی برتر و بالاتر است , و تا جایی که ما توثیق این بزرگان را بر صحت نقلشان داریم , به جرح یک عالم رجالی که قرنها بعد از این علماء بزرگ بوده اند , توجه نمی کنیم .
❕به بیان دیگر : صاحبان روایات فوق معتقد بودند که روایتشان مورد اعتماد و موثوق الصدور است , اگر چه یک راوی آنان به تصریح یک عالم رجالی ضعیف است , اما این علماء بزرگ و حدیث شناس قرینه داشتند که آن راوی در آن نقلش راستگو است , بر پایه این قرینه حکم به اعتبار روایتشان کرده اند و حکم این عالمان بزرگ و حدیث شناس برای ما در این موضوع حجت بوده و نقلشان را موثوق الصدور و مورد اعتماد می کند , در ذیل پیرامون این نقلهای موثوق الصدوری توضیح داده ایم :
💠https://eitaa.com/Rahnamaye_Behesht/2438
❗️بر پایه همین در برخی از روایات وارد شده است که روایت یک عالم ثقه و مورد اعتماد ( که موافق با اصول و ادله است ) نباید مورد شک و تردید واقع شود و رد شود , امام عصر علیه السلام فرمود ؛
« برای هیچ کس از شیعیان ما عذری نیست که تشکیک کنند در آنچه که ثقات ما ( یعنی محدثین مورد وثوق ) از ما برایشان نقل می کنند » " لا عذر لاحد من موالینا فی التشکیک فیما یرویه عنا ثقاتنا "
📚رجال کشی ج 2 ص 535 _ وسائل الشیعه ج 27 ص 150
❗️باز اگر از این بیان هم کوتاه بیاییم , با توجه به آنکه روایات فوق تعدد نقل دارد , و مشهور می باشند , همین تعدد نقل قرینه و دلیلی بر صحت و اعتبارشان می باشد , چنان که آیت الله سبحانی تصریح می کند که طبق مبانی حدیثی شیعه خبر واحد محفوف به قرائن بر صحت قابل شک و تردید نیست : " فکم من خبر تویده القرائن فیصبح خبرا ملموسا لا یشک فیه احد "
📚اصول الحدیث و احکامه ص ٣٩ _ ٩١
👌شهید ثانی نیز تصریح می کند که جماعت کثیری از علمای شیعه به خبری که نقلش در نزد محدثین مشهور باشد و زیاد نقل شده باشد , عمل می کنند و خبر واحد همراه با قرائن را می پذیرند و مقبول می دانند : : " اجازه آخرون و هم جماعه کثیره .... بان یکثر تدوینها و روایتها بلفظ واحد او الفاظ متغایره متقاربه المعنی " _ المقبول ... الخبر المحتف بالقرائن "
📚الرعایه فی علم الدرایه ص ٩٢ _ ٧١
❗️و می گوید که قرائن موجب علم به صحت خبر می شود : " فان القرائن الخارجیه قد توجب العلم بمضمونه "
📚رسائل شهید ثانی ج ١ ص ٥٧٥
❗️در کتاب دراسات فی علم الدرایه هم آمده است که خبر واحد محفوف به قرائن حجت است : " قضاء الوجدان بحصول العلم عند احتفاف القرائن یکفینا حجه "
📚دراسات فی علم الدرایه , غفاری , ص ٢٣
👌در کتاب قواعد الحدیث آقای غریفی نیز همین نکته تصریح شده است :
📚قواعد الحدیث ص ١٢
❗️این نکته در علم حدیث اهلسنت هم قطعی است که روایتی که متعدد نقل شده است , قرینه بر صحت دارد , حتی اگر راویان آن ضعیف باشند , چنان که ابن تیمیه می گوید :
"«زیادی و تعدد راه های نقل حدیث ، برخی از آنها ، برخی دیگر را تقویت می کند که خود زمینه یقین و اطمینان به آن حدیث را فراهم می کند ، اگر چه راویان آن گروهی از فاسقان و فاجران باشند »
" فَإِنَّ تَعَدُّدَ الطُّرُقِ وَكَثْرَتَهَا يُقَوِّي بَعْضَهَا بَعْضًا حَتَّى قَدْ يَحْصُلُ الْعِلْمُ بِهَا وَلَوْ كَانَ النَّاقِلُونَ فُجَّارًا فُسَّاقًا "
📚مجموع فتاوی ابن تیمیه ج ٤ ص ٣٥
❗️بدر الدین عینی هم به نقل از نووی می گوید :
" اگر روایتی با سندهای گوناگون نقل شده باشد ولی برخی از راویان آن ضعیف باشند باز هم به آن احتجاج می شود ... تعدادی حدیث از صحابه و از راههای گوناگون نقل شده که برخی از آنها برخی دیگر را تقویت می کند اگر چه هریک از آن احادیث ضعیف باشند " " ان الحدیث اذا روی من طرق و مفردات ضعاف یحتج به .... "
📚عمده القاری ج ٣ ص ٣٠٧
❕بنابراین نقلهای مذکور متواترند و یا چون با طرق متعدد نقل شده اند مورد اعتمادند .
#پرسمان_اعتقادی
@Rahnamye_Behesht
#سایت_ما
ipasookh.ir