💠ادامه 👇
👌استاد گرانقدر , آیت الله مکارم شیرازی در این رابطه استدلال جالبی دارد و می گوید :
" شايد بعضى فكر مىكردند، چه بهتر كه پاهايى كه غالباً در معرض آلودگى است بشويند، مسح كردن آن چه فايدهاى دارد، به خصوص اين كه گروهى در آن اعصار اصلا پا برهنه بودند و كفش به پا نمىكردند، به همين دليل يكى از احترامات ميهمان اين بوده كه به هنگام ورود، آب مىآوردند و پاهاى او را مىشستند!
👌شاهد اين سخن گفتارى است كه نويسنده تفسير المنار در ذيل آيه وضو براى توجيه كلمات قائلين به غسل گفته است، او مىگويد: «كشيدن دست تر روى پاهايى كه غالباً غبارآلود يا كثيف است نه تنها فايدهاى ندارد، بلكه آن را كثيفتر مىكند و دست هم آلوده و كثيف مىشود. "
❕و فقيه معروف اهل سنّت ابن قدامه (متوفّاى 620 قمرى) از بعضى نقل مىكند كه پاها در معرض آلودگى هستند ولى سر چنين نيست بنابراين مناسب است پاها شسته شود و سر مسح گردد.
📚المغنی ابن قدامه ج ١ ص ١١
👌 به اين ترتيب اجتهاد و استحسان خود را بر ظاهر آيه قرآن ترجيح داده و مسح را رها كرده و آيه را توجيه غير وجيه كردهاند.
❕ولى اين گروه گويا فراموش كردهاند كه وضو تركيبى است از نظافت و عبادت، مسح كردن سر آن هم با يك انگشت كه بعضى فتوى دادهاند نقشى در نظافت ندارد، همچنين مسح پاها.
👈در واقع مسح سر و پاها اشارهاى است به اين نكته كه شخص وضوگيرنده از فرق تا قدم مطيع فرمان خداست و الّا نه مسح سر موجب نظافت است نه مسح پا.👉
👌به هر حال ما تابع فرمان خدا هستيم و حق نداريم با عقل قاصر خود دستورات الهى را تغيير دهيم، هنگامى كه قرآن در آخرين سورهاى كه بر پيامبر (صلى الله عليه و آله) نازل شده دستور مىدهد دست و صورت را بشوييم و سر و پاها را مسح كنيم، نبايد با فلسفه چينىهاى عقول قاصر انسانى با آن مخالفت نماييم و براى توجيه مخالفتها دست به تفسيرهاى غير موجّهى براى كلام خدا بزنيم.
❕آرى تفسير به رأى و اجتهاد در مقابل نص، دو بلاى عظيم است كه متأسّفانه چهره فقه اسلامى را در بعضى از موارد مخدوش كرده است. "
📚شیعه پاسخ می گوید ص ١٨٢
💠ادامه 👇
💠ادامه 👇
❗️جدای از آنچه که در کلام آیت الله مکارم شیرازی در مورد چرایی مسح سر و پا مورد بیان قرار گرفت , در روایتی امام صادق علیه السلام فرمود :
" چند نفر يهودى محضر مبارك رسول خدا صلّى اللَّه عليه و آله مشرف شدند و راجع به مسائلى از حضرتش سؤال كردند و در ضمن آنچه پرسيدند عرضه داشتند: اى محمّد بفرماييد: براى چه اعضاء چهارگانه (صورت، دست، پا، سر) را كه نظيفترين و پاكيزهترين مواضع جسد هستند وضوء مىدهند؟
❗️نبىّ اكرم صلّى اللَّه عليه و آله فرمودند: هنگامى كه شيطان آدم را وسوسه كرد و او را به درخت منهى نزديك كرد و آن حضرت به درخت نگريست آب رو و رونق و جلاء صورتش رفت، سپس ايستاد و به طرف درخت حركت كرد و اين اوّلين گامى بود كه در عالم وجود به طرف خطاء و لغزش برداشته شد، پس از آن با دستش از ميوه درخت تناول كرد پس زينت و پوشش از جسد و اندامش ريخت، آدم دست بر سر نهاد و گريست و زمانى كه حقّ تعالى توبه آدم را پذيرفت بر او و بر فرزندانش واجب كرد كه اين جوارح و اعضاء چهارگانه را وضوء دهند و شرحش چنين است:
"چون به درخت نگريست به او امر كرد صورتش را بشويد و چون با دستها از درخت تناول نمود او را مأمور ساخت كه آنها را تا آرنج بشويد و به خاطر آن كه دست بر سر نهاد مسح سر را بر او واجب نمود و بالاخره چون با پاها به طرف لغزش و خطاء گام برداشت مسح قدمين را بر او لازم نمود. "
َ " امَرَهُ بِغَسْلِ الْوَجْهِ لِمَا نَظَرَ إِلَى الشَّجَرَةِ وَ أَمَرَهُ بِغَسْلِ الْيَدَيْنِ إِلَى الْمِرْفَقَيْنِ لِمَا تَنَاوَلَ مِنْهَا وَ أَمَرَهُ بِمَسْحِ الرَّأْسِ لِمَا وَضَعَ يَدَهُ عَلَى أُمِّ رَأْسِهِ وَ أَمَرَهُ بِمَسْحِ الْقَدَمَيْنِ لِمَا مَشَى بِهِمَا إِلَى الْخَطِيئَةِ. "
📚علل الشرایع ج ١ ص ٢٨٠ _ ( ترجمه علل الشرایع ذهنی ج ١ ص ٨٨٥ ) _ الاختصاص مفید , ص ٣٦
❗️در روایت دیگری , امام رضا ع فرمود :
" اگر گفته شود: چرا در وضوء شستن صورت و دستها و مسح سر و پاها واجب گشته؟
👌در جواب گفته مىشود: براى اين كه بنده وقتى در مقابل پروردگار جبّار ايستاد از جوارح و اعضائش مانع و حاجب را بر طرف كرده و آنچه را كه در وضوء واجب است شسته يا مسح كند ظاهر مىگرداند چه آن كه با صورت خود را رو به قبله قرار داده و سجده نموده و خضوع و خشوع مىنمايد و با دست سؤال كرده و از درگاه ربوبى طلب حاجت نموده و از غير خدا خود را منقطع قرار مىدهد و با سر در ركوع و سجود خود را مقابل قبله قرار مىدهد و با پاها ايستاده و مىنشيند.
❗️اگر گفته شود: چرا صورت و دو دست را بايد شست و سر و پاها را مسح نمود و جهت اين كه شستن تمام يا مسح همه واجب نشده چيست؟
👌در جواب گفته شده: علّتهاى بسيار دارد:
" از جمله آن كه: عبادت عبارتست از ركوع و سجود و اين دو با صورت و دو دست صورت مىگيرد نه با سر و پاها لذا صورت و دو دست لازم است شسته شوند و بدين وسيله طهارت و نظافت بيشترى پيدا مىكنند.
❗️ديگر آن كه: شستن سر و پاها در تمام اوقات نماز از طاقت مردم خارج بوده و تكليف به آن در همه حالات سرما و گرما، سفر و حضر، مرض و صحّت و جميع ازمان، شب و روز تكليف شاقّى است به خلاف شستن صورت و دستها كه مشقّت چندانى ندارد و فرائض و عبادات واجب بر اساس طاقت ضعيفترين افراد صحيح المزاج واجب گرديده و سپس تعميم داده شده و اشخاص قوى را نيز شامل گرديده است.
👌ديگر آن كه سر و پاها در تمام اوقات همچون صورت و دستها منكشف و ظاهر نبوده بلكه با عمامه و كلاه يا جوراب و كفش مستور پوشيده هستند قهرا از آلودگى مصونتر و محفوظتر مىباشند لذا شستن آنها چندان لزومى ندارد. "
" ... يَشْتَدُّ ذَلِكَ عَلَيْهِمْ فِي الْبَرْدِ وَ السَّفَرِ وَ الْمَرَضِ وَ اللَّيْلِ وَ النَّهَارِ وَ غَسْلُ الْوَجْهِ وَ الْيَدَيْنِ أَخَفُّ مِنْ غَسْلِ الرَّأْسِ وَ الرِّجْلَيْنِ وَ إِنَّمَا وُضِعَتِ الْفَرَائِضُ عَلَى قَدْرِ أَقَلِّ النَّاسِ طَاقَةً مِنْ أَهْلِ الصِّحَّةِ ثُمَّ عُمَّ فِيهَا الْقَوِيُّ وَ الضَّعِيفُ وَ مِنْهَا أَنَّ الرَّأْسَ وَ الرِّجْلَيْنِ لَيْسَ هُمَا فِي كُلِّ وَقْتٍ بَادِيَيْنِ وَ ظَاهِرَيْنِ كَالْوَجْهِ وَ الْيَدَيْنِ لِمَوْضِعِ الْعِمَامَةِ وَ الْخُفَّيْنِ وَ غَيْرِ ذَلِك "
📚علل الشرایع ج ١ ص ٢٥٧ ( ترجمه علل الشرایع ج ١ ص ٨١٧ ) _ بحار الانوار ج ٦ ص ٦٥
👌و نکته پایانی این که استدلال به سخنان آقامیری خلع لباس شده در مورد شستن پاها در وضو , نشانه استیصال و بدبختی وهابیون و خالی بودن دستشان از دلائل متقن است و الا به سخنان یک فرد بیسواد و متروک استدلال نمی کردند , ما در ذیل نقدهایی به آقامیری داشته ایم و نشانه داده ایم که سوادش در چه سطحی است !!!!!
💠https://eitaa.com/Rahnamye_Behesht/2263
💠https://eitaa.com/Rahnamye_Behesht/2265
💠https://eitaa.com/Rahnamye_Behesht/2271
#پرسمان_اعتقادی
@Rahnamye_Behesht
ipasookh.ir
توضیحی بیشتر در مورد دفاع حضرت علی از فاطمه سلام الله علیهما!!!!
🤔#پرسش :
❓در روایت شیعه آمده است که خداوند نفرت دارد از مردی که به خانه اش حمله کنند و نجنگد !!!!
"وَ بِهَذَا الْإِسْنَادِ قَالَ قَالَ رَسُولُ اللَّهِ ص إِنَّ اللَّهَ عَزَّ وَ جَلَّ يُبْغِضُ رَجُلًا يُدْخَلُ عَلَيْهِ فِي بَيْتِهِ وَ لَا يُقَاتِلُ. " ( عيون أخبار الرضا ج2، ص: 28 )
❓آیا امام علی جنگید با مهاجمین به فاطمه یا می گویید که سکوت کرد که متناقض میشود کدام را می پذیرید یا شیعه ❗️❗️❗️
💠#پاسخ💠
👌چنان که در روایت مورد استناد وهابی و روایات دیگری که در مجامع روایی ما نقل شده است آمده است :
📚وسائل الشیعه ج ١٥ ص ١١٩ باب ٤٦
❕حکم اولیه آن است که انسان باید در برابر مهاجمنی که به خانه اش تعرض کرده اند , مقابله کند , اما روشن است که هر حکم اولیه ای می تواند توسط حکم ثانویه , وجوب عمل از آن برداشته شود .
👌مثلا خداوند می فرماید ؛
« خداوند تنها (گوشت) مردار و خون و گوشت خوك، و آنچه نام غير خدا به هنگام ذبح بر آن گفته شود، حرام كرده است 👈(ولى) آن كس كه مجبور شود (در موقع ضرورت براى حفظ جان خود از آن بخورد) در صورتى كه ستمگر و متجاوز نباشد گناهى بر او نيست، 👉 خداوند بخشنده و مهربان است.» ( بقره 173)
❕ از آنجا كه گاه ضرورتهايى پيش مى آيد كه انسان براى حفظ جان خويش مجبور به استفاده از بعضى از غذاهاى حرام مى شود , قرآن در ذيل آيه آن را استثنا كرده و مى گويد ؛ « ولى كسى كه مجبور شود (براى نجات جان خويش از مرگ) از آنها بخورد گناهى بر او نيست، به شرط اينكه ستمگر و متجاوز نباشد » (فَمَنِ اضْطُرَّ غَيْرَ باغٍ وَ لا عادٍ فَلا إِثْمَ عَلَيْهِ).
👌بنابراین حکم اولیه آن است که خوردن مردار و گوشت خوک حرام است , اما به حکم ثانویه و در هنگام اضطرار , انسان می تواند حتی گوشت مردار یا خوک را هم بخورد .
❕یا باز خداوند می فرماید ؛
" اى افرادى كه ايمان آوردهايد، روزه بر شما نوشته شد همان گونه كه بر كسانى كه قبل از شما بودند نوشته شده، تا پرهيزكار شويد - چند روز معدودى را (بايد روزه بداريد) و كسانى كه از شما بيمار يا مسافر باشند روزهاى ديگرى را (بجاى آن روزه بگيرند) و بر كسانى كه قدرت انجام آن را ندارند (همچون پير مردان و پير زنان) لازم است كفاره بدهند، مسكينى را اطعام كنند " " يا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا كُتِبَ عَلَيْكُمُ الصِّيامُ كَما كُتِبَ عَلَى الَّذِينَ مِنْ قَبْلِكُمْ لَعَلَّكُمْ تَتَّقُونَ _ أَيَّاماً مَعْدُوداتٍ فَمَنْ كانَ مِنْكُمْ مَرِيضاً أَوْ عَلى سَفَرٍ فَعِدَّةٌ مِنْ أَيَّامٍ أُخَرَ وَ عَلَى الَّذِينَ يُطِيقُونَهُ فِدْيَةٌ طَعامُ مِسْكِين " ( بقره ١٨٣ _ ١٨٤ )
❕می بینیم که حکم اولیه آن است که بر همه واجب است که روزه بگیرند و اگر چنین نکنند , مغضوب الهی اند , اما به حکم ثانویه و اضطرار کسانی چون بیماران و مسافران و افراد کهنسال می توانند روزه نگیرند و مغضوب الهی هم نیستند .
👌یا باز خداوند می فرماید :
" اى كسانى كه ايمان آوردهايد در حالى كه مست هستيد به نماز نزديك نشويد تا بدانيد چه مىگوئيد و همچنين هنگامى كه جنب هستيد، مگر اينكه مسافر باشيد، تا غسل كنيد، و اگر بيماريد يا مسافر و يا" قضاى حاجت" كردهايد و يا با زنان آميزش جنسى داشتهايد و در اين حال آب (براى وضو و غسل) نيابيد با خاك پاكى تيمم كنيد، به اين طريق كه صورتها و دستها را با آن مسح كنيد، خداوند بخشنده و آمرزنده است. " " يا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا لا تَقْرَبُوا الصَّلاةَ وَ أَنْتُمْ سُكارى حَتَّى تَعْلَمُوا ما تَقُولُونَ وَ لا جُنُباً إِلاَّ عابِرِي سَبِيلٍ حَتَّى تَغْتَسِلُوا وَ إِنْ كُنْتُمْ مَرْضى أَوْ عَلى سَفَرٍ أَوْ جاءَ أَحَدٌ مِنْكُمْ مِنَ الْغائِطِ أَوْ لامَسْتُمُ النِّساءَ فَلَمْ تَجِدُوا ماءً فَتَيَمَّمُوا صَعِيداً طَيِّباً فَامْسَحُوا بِوُجُوهِكُمْ وَ أَيْدِيكُمْ إِنَّ اللَّهَ كانَ عَفُوًّا غَفُوراً "( نساء ٤٣ )
👌می بینیم که حکم اولیه آن است که باید طهارت با آب باشد , اما اگر اضطرار بود , به حکم ثانویه طهارت با آب برداشته می شود .
❕امام صادق ع فرمود ؛
« هيچ حرامى الهى نيست مگر اين كه خداوند آن را براى كسى كه مضطر شده است ، حلال فرموده است » « لَيْسَ شَيْءٌ مِمَّا حَرَّمَ اللَّهُ إِلَّا وَ قَدْ أَحَلَّهُ لِمَنِ اضْطُرَّ إِلَيْه »
📚بحار الانوار : ج 72 ص 411
💠ادامه 👇
💠ادامه 👇
👌دفاع کردن در برابر مهاجم نیز به حکم اولیه واجب است , اما اگر اضطراری پیش آید , به حکم ثانویه , وجوب دفاع برداشته می شود به گونه ای که دفاع نکردن موجب غضب الهی نمی گردد , بلکه اگر انسان دفاع کند , مغضوب الهی می گردد , چنان که در موارد فوق دیدیم که روزه نگرفتن یا خوردن گوشت خوک یا طهارت با آب نگرفتن , غضب الهی را در پی داشت , اما به حکم ثانویه و اضطرار این غضب برداشته می شود و اتفاقا اگر انسان به حکم ثانویه عمل نکند , مغضوب الهی می گردد .
❕در رابطه با دفاع امیر مومنان ع هم همین سخن مطرح است . امیر مومنان ع در ابتدای امر , از حضرت فاطمه س دفاع کرد , چنان که سلیم بن قیس می گوید :
"على عليه السّلام ناگهان از جا برخاست و گريبان عمر را گرفت و او را به شدت كشيد و بر زمين زد و بر بينى و گردنش كوبيد و خواست او را بكشد. ولى سخن پيامبر صلى اللَّه عليه و آله و وصيتى را كه به او كرده بود بياد آورد و فرمود: «اى پسر صُهاك ، قسم به آنكه محمّد را به پيامبرى مبعوث نمود، اگر نبود مقدّرى كه از طرف خداوند گذشته و عهدى كه پيامبر با من نموده است مىدانستى كه تو نمىتوانى به خانه من داخل شوى». "
📚أسرار آل محمد عليهم السلام / ترجمه كتاب سليم، ص: 227
👌بنابراین امیر مومنان دفاع کرد , اما این دفاع را ادامه نداد و متذکر سخن پیامبر گرامی شد که حضرت را به خاطر اضطرار و مصلحت اسلام , به صبر و خویشتن داری , دعوت کرده بود , لذا حضرت دفاعش را ادامه نداد , زیرا در صورت ادامه دادن , هرج و مرج و نزاع بزرگتری ایجاد می شد و اسلام در معرض زوال قرار می گرفت , چنان که در ذیل توضیح داده ایم :
💠https://eitaa.com/Rahnamaye_Behesht/2309
❕در روایت صحیح اهلسنت هم آمده است که امیر مومنان از طرف پیامبر گرامی اسلام , مامور به صبر و صلح شده بود , چنان که احمد بن حنبل نقل می کند که امیر مومنان ع فرمود :
" پیامبر فرمود : که پس از من اختلاف و درگیری خواهد بود , اگر توانستی که صلح کنی , چنین کن " " عن علي بن أبي طالب رضي الله عنه قال قال رسول
الله صلى الله عليه وسلم انه سيكون بعدي اختلاف أو أمر فان استطعت أن تكون السلم فافعل "
📚مسند احمد ج ١ ص ٩٠ _ کنزالعمال ج ١١ ص ١٤٨ _التاریخ الکبیر , بخاری , ج ١ ص ٤٤١
👌ابن حجر تصریح می کند که این روایت صحیح است : "رواه عبد الله ورجاله ثقات . "
📚مجمع الزوائد ج ٧ ص ٢٣٤
❕بنابراین امیر مومنان ع از جانب پیامبر و به حکم ثانویه و اضطرار و به خاطر مصلحت اسلام , مامور به صبر و صلح بود و از آنجایی که پیامبر , امر الهی را بیان می دارد : "وَما یَنْطِقُ عَنِ الهَوی _ إِنْ هُوَ إِلاّ وَحْیٌ یُوحی » ( نجم4 _3) «پیامبر از روی هوای نفس سخن نمی گوید، بلکه گفتار او وحی الهی است که به او می رسد».
👌یعنی خداوند امیر مومنان را مامور به صبر و صلح کرده بود و رضایت الهی در این امر بود و امیر مومنان ع هم به امر الهی خویشتن داری کرد و درگیری را ادامه نداد .
#پرسمان_اعتقادی
@Rahnamye_Behesht
#سایت_ما
ipasookh.ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
❗️پاسخ به استناد وهابی به سخنان جناب وفسی برای رد عزاداری کردن برای حضرت محسن علیه السلام 👇👇👇👇
پرسمان اعتقادی ( شیعه پاسخ )
❗️پاسخ به استناد وهابی به سخنان جناب وفسی برای رد عزاداری کردن برای حضرت محسن علیه السلام 👇👇👇👇
پاسخی به جناب وفسی در مورد عقیده به شهادت محسن ع و ضدیت آن با وحدت !!!!
🤔#پرسش :
❓عزاداری برای محسن وامثال اینها تفرقه است وتفرقه اندازان باید کشته شوند!
🎥 حامد وفسی (مدیر یکی از حوزههای علمیه تهران):
👈ایشان با استناد به جملهای از «خطبه ۱۲۷ نهج البلاغه» ؛ کسانی که برای محسن عزاداری میکنند را بدتر از مفسد فی الارض میداند و میگوید: مسلمانها وظیفه دارند آنها را بکشند! ، چون عزاداری کردن برای محسن تفرقه و فتنه است!!!!!
💠#پاسخ💠
👌امیر مومنان در نهج البلاغه , خطاب به خوارج می فرماید :
" ثمّ أنتم شرار النّاس، و من رمى به الشّيطان مراميه، و ضرب به تيهه! و سيهلك فيّ صنفان: محبّ مفرط يذهب به الحبّ إلى غير الحقّ، و مبغض مفرط يذهب به البغض إلى غير الحقّ، و خير النّاس فيّ حالا النّمط الأوسط فالزموه، و الزموا السّواد الأعظم فإنّ يد اللّه مع الجماعة. و إيّاكم و الفرقة! فإنّ الشّاذّ من النّاس للشّيطان، كما أنّ الشّاذّ من الغنم للذّئب. ألا من دعا إلى هذا الشّعار فاقتلوه، و لو كان تحت عمامتي هذه. "
" شما (خوارج) شرورترين مردم و كسانى هستيد كه شيطان آنها را هدف تيرهاى خود قرار داده، و به سرگردانى كشانده است، (و افكار شيطانى و اعمال ضد انسانى شما، بهترين گواه بر اين معناست). و به زودى دو گروه درباره من هلاك (و گمراه) مىشوند: دوست افراطى كه محبّتش او را به غير حق مىكشاند و دشمن افراطى كه از سر دشمنى قدم در غير طريق حق مىنهد. بهترين مردم درباره من، گروه ميانه رو هستند، از آنها جدا نشويد و هميشه همراه جمعيّتهاى بزرگ (اكثريت طرفدار حق) باشيد، كه دست خدا با جمعيّت است. از جدايى بپرهيزيد (جدايى از تودههاى عظيم و مؤمن) زيرا افراد تنها و جدا، نصيب شيطانند، همان گونه كه گوسفند تكرو، طعمه گرگ است.
👈آگاه باشيد! هر كس به اين شعار (شعار خوارج لا حكم إلّا للّه) مردم را دعوت كند او را به قتل برسانيد هر چند زير عمامه من باشد (و به من پناهنده شود).👉
📚نهج البلاغه , خطبه ١٢٧
❕جناب وفسی مدعی شده است که مقصود امیر مومنان از تعبیر " من دعا الی هذا الشعار فاقتلوه " , شعار تفرقه است که اگر کسی دعوت به تفرقه کند , باید کشته شود , و بحث کردن از حضرت محسن ع یا نهم ربیع , مصداق این شعار تفرقه انگیز است و حکمش قتل است !!!!
🔸١ _ متاسفانه جناب وفسی روی به چرند گویی آورده است و توجه ندارد که مخاطب کلام امیر مومنان ع خوارج بودند که شعار " لا حکم الا لله " سر می دادند و در پی آن روی به شورش و آشوب و آدمکشی آورده بودند و مصداق مفسد فی الارض شده بودند , و از آنجایی که حکم مفسد فی الارض , اعدام است , امیر مومنان ع هم می گوید که اگر کسی , مسیر خوارج را در پی گیرد و فتنه و آشوب و قتل به راه اندازد , باید کشته شود .
❕در ذیل در مورد حکم مفسد فی الارض و همینطور در مورد عملکرد خوارج , توضیحات کافی را داده ایم :
💠https://eitaa.com/Rahnamye_Behesht/1655
💠https://eitaa.com/Rahnamye_Behesht/1134
👌بنابراین سخن امیر مومنان ع ناظر به خوارج و فتنه و آشوب و قتلی است که آنان در جامعه اسلامی ایجاد می کردند و کلام مولا ع ارتباطی با بحث از شهادت محسن ع یا نهم ربیع و ... ندارد , چنان که علامه محقق , استاد مکارم شیرازی , در شرح کلام امیر مومنان ع می نویسد :
" در اين كه منظور امام عليه السّلام از واژه «شعار» كه در عبارت بالا آمده كدام شعار است شارحان «نهج البلاغه» احتمالات گوناگونى دادهاند، گاه گفتهاند: منظور «شعار تفرقه» است و گاه «شعارى» كه در چگونگى اصلاح موى سر خود داشتند كه وسط آن را مىتراشيدند و دور آن را همچون تاجى كه بر سر بگذارند، باقى مىگذاشتند و گاه شعار لا حكم إلّا للّه دانستهاند ولى مناسبتر از همه , همان احتمال سوّم است كه همه جا به عنوان «شعار خوارج» محسوب مىشد، و در سايه آن فتنهها و فسادهاى فراوانى كردند و آتش سوزانى در جامعه اسلامى بر پا نمودند و در واقع آنان با اين شعار اسباب تفرقه و جنگ و خونريزى و فساد فى الارض را فراهم مىساختند و به همين دليل طرفداران اين شعار محكوم به اعدام شدند. "
📚پيام امام امير المومنين عليه السلام، ج5، ص: 332
💠#ادامه 👇
💠ادامه 👇
🔸٢ _ اصلا بگوییم که مقصود امیر مومنان از کلام فوق , شعار تفرقه است , باز هم روشن است که بحث از شهادت محسن ع یا نهم ربیع , با وحدت منافات ندارد و موجب تفرقه نمی گردد .
❕قرآن تصریح می کند که هرکسی آزاد است که هر دین و اعتقادی داشته باشد , چنان که می فرماید : «لا اكْراهَ فِى الدِّين قَدْ تَبَيَّنَ الرُّشْدُ مِنَ الْغَى؛ در قبول دين اكراهى نيست زيرا راه درست از نادرست آشكار شده است». ( سوره بقره، آيه 256 )
👌حتی خطاب به کافران می فرماید که شما می توانید به اعتقادات و آیین خودتان باشید و مسلمین هم به آیین و اعتقاد خودشان :
"بگو اى كافران! - آنچه را شما مىپرستيد من نمىپرستم - و نه شما آنچه را من پرستش مىكنم مىپرستيد - و نه من هرگز آنچه را شما پرستش كردهايد مىپرستم - و نه شما آنچه را كه من مىپرستم عبادت مىكنيد- (حال كه چنين است) آئين شما براى خودتان و آئين من براى خودم! " " قُلْ يا أَيُّهَا الْكافِرُونَ _ لا أَعْبُدُ ما تَعْبُدُونَ _ وَ لا أَنْتُمْ عابِدُونَ ما أَعْبُدُ _ وَ لا أَنا عابِدٌ ما عَبَدْتُّمْ _ و لا أَنْتُمْ عابِدُونَ ما أَعْبُدُ _ لَكُمْ دِينُكُمْ وَ لِيَ دِينِ " ( سوره کافرون آیات ١ تا ٦ )
👌بنابراین حتی کافران نیز آزادند که هر اعتقاد و آیینی داشته باشند , البته در مقام عمل حق ندارند به مسلمین به خاطر اعتقاداتشان حمله کنند و جنگ و نبرد ایجاد کنند , چنان که مسلمین هم این حق را ندارند که به کفار حمله کنند و آنان را به زور مسلمان کنند , در ذیل در این رابطه و دفاعی بودن جهاد در اسلام توضیح داده ایم :
💠https://eitaa.com/Rahnamye_Behesht/4622
💠https://eitaa.com/Rahnamye_Behesht/4202
💠https://eitaa.com/Rahnamye_Behesht/2377
👌بنابراین وقتی کافران آزادند که هر اعتقاد و دیدگاهی داشته باشند , به طریق اولی , مسلمین هم آزادند که هر دیدگاه و اعتقادی داشته باشند , اما در مقام عمل نباید با هم دشمنی و جنگ و نزاع کنند و به اصطلاح تفرقه به راه بیندازند , چنان که خداوند فرمود : " ... لا تَنازَعُوا فَتَفْشَلُوا وَ تَذْهَبَ رِيحُكُمْ ..." " و اطاعت (فرمان) خدا و پيامبرش نمائيد و نزاع (و كشمكش) مكنيد تا سست نشوند و قدرت (و شوكت و هيبت) شما از ميان نرود و استقامت نمائيد كه خداوند با استقامت كنندگان است. " ( انفال٤٦ )
👌بر این اساس , ما معتقد به شهادت محسن ع هستیم و در این رابطه مجلس برگزار می کنیم و مانند این اعتقادات که در ضدیت با عقاید اهلسنت است را دارا هستیم , اما در مقام عمل به خاطر اختلاف اعتقادی با اهلسنت نمی رویم با آنان جنگ و نزاع نمی کنیم و کشتار به راه نمی اندازیم , یعنی تنها اعتقاد خود را داریم , چنان که اهلسنت هم اعتقاد خود را دارند , این که تفرقه نیست , تنها اختلاف دیدگاه است , تفرقه یعنی جدا شدن از هم در مقام عمل و جنگ و نزاع کردن .
❕کلام امیر مومنان ع ناظر به تفرقه و جنگ و نزاع و دشمنی است که ما چنین تفرقه ای را با اهلسنت نداریم و بالعکس طرفدار حسن معاشرت و برادری با اهلسنت هستیم , علی رغم تمام اختلافاتی که با آنان داریم .
👌آنچه گفتیم در کلام بزرگانی هم که آقای وفسی سنگ تبعیت از آنان را به سینه می زند , مورد تاکید قرار گرفته است .
❕ رهبری انقلاب می گوید ؛
«معناى اتحاد بين ملت هاى اسلامى اين است كه در مسائل مربوط به جهان اسلام همسو حركت كنند و به يكديگر كمك كنند و در داخل اين ملت ها سرمايه هاى خودشان را بر عليه يكديگر به كار نبرند».
📚نرم افزار پرسمان ، کلید واژه وحدت اسلامی
❕شهید مطهری می گوید ؛
« مفهوم اتحاد اسلامی ... این نیست که فرقه های اسلامی ، به خاطر اتحاد اسلامی از اصول اعتقادی و یا غیر اعتقادی خود صرف نظر کنند ... چگونه ممکن است از پیرو یک مذهب تقاضا کرد که به خاطر مصلحت حفظ وحدت اسلام و مسلمین ، از فلان اصل اعتقادی یا عملی خود که به هر حال به نظر خود ، آن را جزء متن اسلام می داند صرف نظر کند ؟ در حکم این است که از او بخواهیم به نام اسلام از جزئی از اسلام چشم بپوشد .👈 ما خود شیعه هستیم و افتخاری پیروی اهل البیت علیهم السلام را داریم ، کوچکترین چیزی حتی یک مستحب و یا مکروه کوچک را قابل مصالحه نمی دانیم ... »👉 گذشته از همه اینها ، طراحان فکر عالی اتحاد اسلامی که در عصر ما مرحوم آیة الله العظمی بروجردی قدس الله سره در شیعه و علامه شیخ عبدالمجید سلیم و علامه شیخ محمود شلتوت در اهل تسنن در رأس آن قرار داشتند ، چنان طرحی را در نظر نداشتند . آنچه آن بزرگان در نظر داشتند این بود که فرقههای اسلامی در عین اختلافاتی که در کلام و فقه و غیره باهم دارند به واسطه مشترکات بیشتری که در میان آنها هست میتوانند در مقابل دشمنان خطرناک اسلام دست برادری بدهند و جبهه واحدی تشکیل دهند . "
📚امامت و رهبری ، ص 15
#پرسمان_اعتقادی
@Rahnamye_Behesht
#سایت_ما
ipasookh.ir
پیروی از پیامبری امی که صفاتش در تورات و انجیل آمده است !!!!
🤔#پرسش :
❓چه کسی و با چه هدفی قرآن را سروده است؟ آیا باید قبول کنیم خداوند اینقدر فراموشکار و خطا کار است؟
در آیه مذکور و آیه های قبل و بعد از آن میخوانیم که الله میگوید قوم بنی اسرائیل از موسی پیروی میکنند و دستورات تورات و انجیل را پیاده میکنند
این در حالی است که انجیل کتابی است که منتسب به عیسی است و در زمان موسی انجیل وجود نداشته است و یهودیان کماکان تورات را به عنوان یگانه کتاب خداوند قبول دارند .
"همانان كه از اين فرستاده پيامبر درس نخوانده كه [نام] او را نزد خود👈 در تورات و انجيل نوشته مى يابند پيروى مى كنند👉 [همان پيامبرى كه] آنان را به كار پسنديده فرمان مى دهد و از كار ناپسند باز مى دارد و براى آنان چيزهاى پاكيزه را حلال و چيزهاى ناپاك را بر ايشان حرام مى گرداند و از [دوش] آنان قيد و بندهايى را كه بر ايشان بوده است برمى دارد پس كسانى كه به او ايمان آوردند و بزرگش داشتند و ياريش كردند و نورى را كه با او نازل شده است پيروى كردند آنان همان رستگارانند ❗️❗️
💠#پاسخ💠
👌متاسفانه معاندین کارشان به جایی رسیده است که برای شبهه پراکنی عمدا دروغ می گویند و آیات شریفه را به غلط ترجمه می کنند .
❕خداوند در آیات مذکور , در مقام توصیف بندگان صالح خداوند در تمام زمانهاست .
👌در آیات قبل می خوانیم که موسی ع به درگاه الهی چنین دعا کرد : " ، تو ولى مايى، ما را بيامرز و بر ما رحم كن و تو بهترين آمرزندگانى - و براى ما در اين دنيا و سراى ديگر نيكى مقرر دار، چه اينكه ما به سوى تو بازگشت كردهايم " ( ١٥٥ _ ١٥٦ اعراف )
❕ (خداوند در برابر اين تقاضا به موسى) گفت:
" مجازاتم را به هر كس بخواهم مىرسانم و رحمتم همه چيز را فرا گرفته و آن را 👈براى آنها كه پرهيزكارند و زكات و صدقه را مىپردازند و آنها كه به آيات ما ايمان مىآورند، 👉 مقرر خواهم داشت. " أَنْتَ وَلِيُّنا فَاغْفِرْ لَنا وَ ارْحَمْنا وَ أَنْتَ خَيْرُ الْغافِرِينَ _ وَ اكْتُبْ لَنا فِي هذِهِ الدُّنْيا حَسَنَةً وَ فِي الْآخِرَةِ إِنَّا هُدْنا إِلَيْكَ قالَ عَذابِي أُصِيبُ بِهِ مَنْ أَشاءُ وَ رَحْمَتِي وَسِعَتْ كُلَّ شَيْءٍ فَسَأَكْتُبُها لِلَّذِينَ يَتَّقُونَ وَ يُؤْتُونَ الزَّكاةَ وَ الَّذِينَ هُمْ بِآياتِنا يُؤْمِنُون " ( ١٥٦ اعراف )
❕در این آیه خداوند می فرماید که رحمتش شامل پرهیزکاران و اهل زکات و صدقه و آنانی که به آیاتش ایمان آورده اند , می شود .
❕در ادامه خداوند می فرماید :
"آنها كه از فرستاده (خدا) پيامبر" امى" ( پیامبر اسلام ) , پيروى مىكنند كسى كه صفاتش را در تورات و انجيلى كه نزدشان است مىيابند و آنها را به معروف دستور مىدهد و از منكر باز مىدارد، پاكيزهها را براى آنها حلال مىشمرد، ناپاكها را تحريم مىكند، و بارهاى سنگين و زنجيرهايى را كه بر آنها بود (از دوش و گردنشان) برمىدارد آنها كه به او ايمان آوردند و حمايتش كردند و ياريش نمودند و از نورى كه با او نازل شده پيروى كردند آنان رستگارانند. " " الَّذِينَ يَتَّبِعُونَ الرَّسُولَ النَّبِيَّ الْأُمِّيَّ الَّذِي يَجِدُونَهُ مَكْتُوباً عِنْدَهُمْ فِي التَّوْراةِ وَ الْإِنْجِيلِ يَأْمُرُهُمْ بِالْمَعْرُوفِ وَ يَنْهاهُمْ عَنِ الْمُنْكَرِ وَ يُحِلُّ لَهُمُ الطَّيِّباتِ .... " ( اعراف ١٥٧ )
👌اين آيه در حقيقت، مكمل آيه گذشته درباره صفات كسانى است كه مشمول رحمت واسعه پروردگار هستند، يعنى پس از ذكر صفات سهگانه تقوى و اداء زكات و ايمان به آيات پروردگار، در اين آيه صفات ديگرى به عنوان توضيح براى آنها ذكر مىكند و آن پيروى از پيامبر اسلام ص است، زيرا ايمان به خدا از ايمان به پيامبر ص و پيروى از مكتبش جدايىناپذير است، همچنين تقوا و زكات نيز بدون پيروى از رهبرى او تكميل نمىشود.
📚تفسیر نمونه ج ٦ ص ٣٩٥
👌در فرازی از آیه مذکور آمده است که بندگان شایسته از پيامبرى كه صفات و علامات و نشانهها و دلائل حقانيت او تورات و انجيل وجود دارد و در نزدشان است , پیروی می کنند , یعنی نشانه های حقانیت پیامبر اسلام در تورات و انجیل بوده که بندگان صالح می توانستند با مطالعه آن نشانه های پیامبر اسلام را در آن بیابند , این نشانه ها به گونه واضح و روشن بوده است که کاملا منطبق بر پیامبر گرامی اسلام بوده است .
❕اگر چه اهل کتاب با دست بردن در تورات و انجیل در طول این قرن ها سعی کردند که این نشانه ها را از تورات و انجیل حذف کنند , اما خوشبختانه نتوانستند به صورت صد درصدی در این هدف موفق شوند و در همین تورات و اجیل تحریف شده کنونی که در دست ما است نیز نشانه های پیامبر گرامی اسلام وجود دارد که در ذیل در این رابطه توضیح داده ایم :
💠https://eitaa.com/Rahnamaye_Behesht/2988
💠ادامه 👇
💠ادامه 👇
👌اساسا در اینجا پاسخ دیگری نیز می توان اقامه کرد و آن اینکه , قرآن به حسب ترتیب نزول جمع آوری نشده است , چنان که در ذیل توضیح داده ایم :
💠https://eitaa.com/Rahnamye_Behesht/4648
❕یعنی چنین نبوده است که ابتدا آیه ١٥٦ نازل شده باشد و بعد آیه ١٥٧ , در جمع قرآن این آیات به این صورت پشت سر هم قرار گرفتند , نه آنکه در هنگام نزول هم چنین نازل شده باشد .
👌بنابراین خداوند در آیه ١٥٦ اعراف توصیف بندگان شایسته را به موسی ع می گوید و بحث تمام می شود . در آیه ١٥٧ اعراف از کسانی سخن به میان می آورد که رستگار هستند و آنان کسانی هستند که از پیامبر اسلام تبعیت و پیروی می کنند .
❕در آیات مذکور بیان می دارد که رستگاران از پیامبری تبعیت می کنند که پنج ویژگی دارد , یعنی خداوند در همان آیه شریفه , پنج دلیل بر نبوت پیامبر گرامی اسلام اقامه می کند :
1⃣نخست اينكه او" امى" بود و درس نخوانده، اما با اينحال كتابى آورد كه نه تنها سرنوشت مردم حجاز را دگرگون ساخت، بلكه نقطه بازگشت مهمى در تاريخ بشريت بود، حتى آنها كه او را به نبوت نپذيرفتهاند در عظمت كتاب و تعليماتش ترديد ندارند، آيا از يك انسان درس نخوانده، و مكتب نديده، و پرورش يافته يك محيط جهل و بربريت روى حسابهاى عادى ممكن است چنين كارى انجام پذيرد؟
2⃣دوم اينكه دلائل نبوت او با تعبيرات مختلف در كتب آسمانى پيشين وجود دارد آن چنان كه انسان را به حقانيت او مطمئن مىسازد، بشاراتى در آنها آمده است كه تنها بر او تطبيق مىگردد.
3⃣سوم اينكه محتويات دعوت او با عقل و خرد سازگار است، زيرا دعوت به معروف و نهى از منكرات و زشتيها مىكند، و اين موضوع با مطالعه تعليماتش به خوبى روشن است.
4⃣چهارم محتويات دعوت او با طبع سليم و فطرت هماهنگ است.
5⃣پنجم اگر او از طرف خدا نبود، حتما به خاطر منافع خويش دست به چنين كارى مىزد و در اين صورت نه تنها نبايد غل و زنجيرها را از مردم بگشايد بلكه بايد آنها را هم چنان در جهل و بيخبرى نگهدارد تا بهتر بتواند آنها را استثمار كند، در حالى كه مىبينيم او زنجيرهاى گران را از دست و پاى بشريت گشود: زنجير جهل و نادانى از طريق دعوت پىگير و مستمر به علم و دانش. زنجير بتپرستى و خرافات از راه دعوت به توحيد. زنجير انواع تبعيضات و زندگى طبقاتى از طريق دعوت به اخوت دينى و برادرى اسلامى، و مساوات در برابر قانون و زنجيرهاى ديگر، هر يك از اينها به تنهايى دليلى است بر حقانيت دعوت او و مجموع آنها دليلى روشنتر.
📚تفسير نمونه، ج٦، ص: ٣٩٩
#پرسمان_اعتقادی
@Rahnamye_Behesht
#سایت_ما
ipasookh.ir
7.1M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
پاسخ به خزعبلات نقویان پیرامون شرابخواری !!!!
👌نقویان چنین می گوید :
١ _ شراب از جنس نور است و روشن می کند !!!
٢ _ زیادی خوردن شراب تاریکی می آورد نه مقدار کمش !!!
٣ _ عده ای به نماز بایستند اما از دوستان دور باشند , در مقابل عده ای سفره شراب پهن کنند اما گرد هم باشند , خداوند به آن دورهمی و مجلس شراب , بیشتر توجه می کند , زیرا دست خدا با جماعت است !!!!
👌در ذیل پاسخ این خزعبلات را داده ایم و از آیات و روایات آورده ایم که شراب سراسر فساد و اثم و گناه و عملی شیطانی است که خوردنش عذاب الهی و غضب الهی و حد الهی را در پی دارد و سفره ای که در آن شراب باشد , مغضوب الهی است و فرقی نمی کند که کمی شراب خورده شود یا زیاد :
https://eitaa.com/Rahnamye_Behesht/2390
https://eitaa.com/Rahnamye_Behesht/89
https://eitaa.com/Rahnamye_Behesht/713
https://eitaa.com/Rahnamye_Behesht/156
❗️و این که در روایت آمده است که دست خدا با جماعت است , مقصود جماعت اهل حق و بر صراط مستقیم است نه جماعت باطل و مفسد و شرابخوار , در ذیل توضیح داده ایم :
https://eitaa.com/Rahnamye_Behesht/2941
پرسمان اعتقادی ( شیعه پاسخ )
پاسخ به خزعبلات نقویان پیرامون شرابخواری !!!! 👌نقویان چنین می گوید : ١ _ شراب از جنس نور است و روش
16.03M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
❕جناب نقویان در دفاع و تبیین کلیپ جنجالی خود صوتی منتشر کردند !!!!
پرسمان اعتقادی ( شیعه پاسخ )
❕جناب نقویان در دفاع و تبیین کلیپ جنجالی خود صوتی منتشر کردند !!!!
نقدی مفصل بر جناب نقویان پیرامون محبوب بودن شراب خواران در نزد خداوند !!!!
❕در کلیپی که از آقای نقویان منتشر شده بود , او چنین گفته بود :
١ _ شراب از جنس نور است و روشن می کند !!!
٢ _ زیادی خوردن شراب تاریکی می آورد که مفهوم این سخن آن است که کم خوردنش تاریکی نمی آورد !!!
٣ _ من به عنوان یک طلبه و با اتکاء به مبانی دینی می گویم که اگر یک عده ای شب تا صبح به نماز بایستند اما از همه دوستان و بستگان دور باشند و یک عده ای سفره شراب پهن کنند اما دور هم باشند , خدا به آن دورهمی بیشتر عنایت و توجه دارد ( و آن جمع محبوب خداوند هستند ) , زیرا اساسا ید الله مع الجماعه است خدا آنجا است که شما خبری از دوستان و بستگان دارید . "
❕ما گفتیم که این جملات خزعبلات جناب نقویان است و مطابق آیات و روایات , شراب سراسر فساد و اثم و گناه و عملی شیطانی است که خوردنش عذاب الهی و غضب الهی و حد الهی را در پی دارد و سفره ای که در آن شراب باشد , مغضوب الهی است و فرقی نمی کند که کمی شراب خورده شود یا زیاد :
https://eitaa.com/Rahnamye_Behesht/2390
https://eitaa.com/Rahnamye_Behesht/89
https://eitaa.com/Rahnamye_Behesht/713
https://eitaa.com/Rahnamye_Behesht/156
❗️و این که در روایت آمده است که دست خدا با جماعت است , مقصود جماعت اهل حق و بر صراط مستقیم است نه جماعت باطل و مفسد و شرابخوار , در ذیل توضیح داده ایم :
https://eitaa.com/Rahnamye_Behesht/2941
❕حال جناب نقویان یک صوتی از خود در دفاع از بیاناتش منتشر کرده است و در آن صوت متعرض نکاتی شده است که در ادامه مورد بحث ما قرار می گیرد .
👌چنان که گفتیم , شراب خواری گناه و عصیانی بزرگ است و فرد شراب خوار مورد غضب الهی است , روشن است کسی که مغضوب الهی باشد , دیگر نمی تواند محبوب الهی باشد , چنان که در نقلی امام صادق ع فرمود :
"« كسى كه يك جرعه شراب بياشامد خدا و پيغمبران و مؤمنين او را لعنت ميكنند اگر بمقدارى بخورد كه مست شود روح ايمان از او دور مى شود و بجايش روح كثيف شيطانى جايگزين مى گردد پس نماز را ترك مى كند و ملائكه او را سرزنش مىكنند و خداى تعالى به او خطاب مى فرمايد اى بنده من كافر شدى بدا بحال تو پس امام فرمود بدا بحالش بدا بحالش بخدا سوگند يك سرزنش الهى از هزار سال عذاب سختتر است. لعنت كرده شده خدا هستند هرجا بروند از پناه خدا بيرونند و هلاك خواهند شد. پس فرمود ملعون است كسى كه امر الهى را ترك ميكند اگر بصحرا رود صحرا هلاكش مى كند، اگر بدريا رود غرقش مى كند 👈پس او مغضوب به خشم خداوند بزرگ است »👉 "أَنَّهُ مَنْ شَرِبَ جُرْعَةً مِنْ خَمْرٍ لَعَنَهُ اللَّهُ عَزَّ وَ جَلَّ وَ مَلَائِكَتُهُ وَ رُسُلُهُ وَ الْمُؤْمِنُونَ فَإِنْ شَرِبَهَا حَتَّى يَسْكَرَ مِنْهَا نُزِعَ رُوحُ الْإِيمَانِ مِنْ جَسَدِهِ وَ رَكِبَتْ فِيهِ رُوحٌ سَخِيفَةٌ خَبِيثَةٌ مَلْعُونَةٌ فَيَتْرُكُ الصَّلَاةَ فَإِذَا تَرَكَ الصَّلَاةَ عَيَّرَتْهُ الْمَلَائِكَةُ وَ قَالَ اللَّهُ عَزَّ وَ جَلَّ لَهُ عَبْدِي كَفَرْتَ وَ عَيَّرَتْكَ الْمَلَائِكَةُ سَوْأَةً لَكَ عَبْدِي ثُمَّ قَالَ أَبُو عَبْدِ اللَّهِ ع سَوْأَةً سَوْأَةً كَمَا تَكُونُ السَّوْأَةَ وَ اللَّهِ لَتَوْبِيخُ الْجَلِيلِ جَلَّ اسْمُهُ سَاعَةً وَاحِدَةً أَشَدُّ مِنْ عَذَابِ أَلْفِ عَامٍ قَالَ ثُمَّ قَالَ أَبُو عَبْدِ اللَّهِ ع- مَلْعُونِينَ أَيْنَما ثُقِفُوا أُخِذُوا وَ قُتِّلُوا تَقْتِيلًا ثُمَّ قَالَ يَا يُونُسُ مَلْعُونٌ مَلْعُونٌ مَنْ تَرَكَ أَمْرَ اللَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ إِنْ أَخَذَ بَرّاً دَمَّرَتْهُ وَ إِنْ أَخَذَ بَحْراً غَرَّقَتْهُ 👈يُغْضَبُ لِغَضَبِ الْجَلِيلِ عَزَّ اسْمُهُ.👉
📚الکافی ج 6 ص 399
💠ادامه 👇