شیعه پاسخ
👌مقصود از "مولی " در حدیث غدیر !!!! @Rahnamye_Behesht
▫️دلیل وهابیت برای قبول نکردن غدیر و ولایت امیر مومنان علیه السلام : نپذیرفتن صحابه ❗️❗️❗️
@Rahnamye_Behesht
https://instagram.com/porsemane_eteghadi
▫️وهابیون برای تحریف در معنای کلمه مولی :
" روز غدیر هوا گرم نبود , بلکه بهاری بود "!!!!!
@Rahnamye_Behesht
https://instagram.com/porsemane_eteghadi
هدایت شده از شیعه پاسخ
33.1M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
❗️ذکری که خوب است در روز عید بزرگ غدیر بگوییم :
" الْحَمْدُ للَّهِ الَّذى جَعَلَنا مِنَ الْمُتَمَسِّكينَ بِوِلايَةِ اميرِالْمُؤْمِنينَ وَالْأَئِمَّةِ عَلَيْهِمُ السَّلام _ الْحَمْدُ للَّهِ الَّذى اكْرَمَنا بِهذَا الْيَوْمِ، وَجَعَلَنا مِنَ الْمُؤْمِنينَ، وَجَعَلَنا مِنَ الْمُوفينَ بِعَهْدِهِ الَيْنا، وَميثاقِهِ الَّذى واثَقَنا بِهِ، مِنْ وِلايَةِ وُلاةِ امْرِهِ، وَالْقُوَّامِ بِقِسْطِهِ، وَلَمْ يَجْعَلْنا مِنَ الْجاحِدينَ وَالْمُكَذِّبينَ بِيَوْمِ الدّين "
👌معاند شبهاتی تکراری را در مورد امیر مومنان علیه السلام مطرح می کند و در یک مورد می گوید که امام علی ع در هنگام خرید کنیز به ساق پای او نگاه می کرده است , در ذیل پاسخ ادعایش را داده ایم :
💠https://eitaa.com/Rahnamye_Behesht/3473
👌معاند شبهاتی تکراری را در مورد امیر مومنان علیه السلام مطرح می کند و در یک مورد می گوید که امام علی ع تقیه را ترک کرده است و معاذ الله مستحق ملامت است , در ذیل پاسخ ادعایش را داده ایم :
💠https://eitaa.com/Rahnamye_Behesht/1445
43.04M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
آیا الزام حکومت به حجاب بانوان در جامعه قابل توجیه و دفاع است ?!!!!
چرا نباید به مانند بسیاری از کشورهای اسلامی , حجاب در ایران هم اختیاری باشد ?!!!
دیدگاه پیامبر اسلام و امامان علیهم السلام در مورد حجاب اجباری چیست ?!!!!
استدلال رهبر انقلاب در مورد حجاب اجباری در جامعه چگونه است ? آیا ایشان موافقند یا مخالف ?!!!!
بی حجابی چه آثار شومی بر فرد و جامعه می گذارد و چه عواقب شوم اخروی دارد ?!!!!
آیا الزام به حجاب با آزادی افراد در جامعه تضاد ندارد !!!!!
اگر می خواهید پاسخ این سوالات را بدانید , حتما کلیپ فوق را ببینید و منتشر کنید .
تهیه شده در مجموعه پرسمان اعتقادی _ شیعه پاسخ
@Rahnamye_Behesht
https://instagram.com/porsemane_eteghadi
انتقال ویژگی های مادر به نوزاد از طریق شیر دادن !!!!
🤔#پرسش :
❓پیامبر اسلام با آن علم غیبش نمیدانسته که امراض روانی و ضعف عقل و ضعف بینایی اساساً مسری نیست! چه برسد به آنکه بخواهد از طریق شیر مادر یا دایه به کودک منتقل شود! ❗️❗️❗️
💠#پاسخ💠
👌مطابق روایات ویژگی ها و صفات شخصیتی و خصوصیات زن شیرده از طریق تغذیه شیر به فرزند منتقل می شود , لذا کسی را باید برای شیر دهی انتخاب کرد , که مشکلات اخلاقی و جسمانی خاصی نداشته باشد .
❗️پيامبر گرامی اسلام فرمود :
" كودكان خود را از شيرِ زنان بدكاره و ديوانه دور نگه داريد؛ چرا كه شير، [ويژگىهاى دايه را] سرايت مىدهد. " "فَإِنَّ اللَّبَنَ يُعدِي "
📚الخصال: ص 615 ح 10 تحف العقول: ص 105، مكارم الأخلاق: ج 1 ص 479 ح 1655
❗️یا فرمود :
" از زن احمق، درخواست شير دادن [به فرزند] نكنيد؛ چرا كه شير [ويژگىهاى دايه را] سرايت مىدهد و فرزند، شباهت به [صاحب] شير مىبرد؛ يعنى در حماقت و نادانى، همانند دايه مىشود. " " لا تَستَرضِعُوا الحَمقاءَ ... "
📚الكافي: ج 6 ص 43 ح 8
❗️یا فرمود :
"از زن احمق و زنى كه چشمش ضعيف بوده است و آب ريزش دارد، درخواست شيردهى نكنيد؛ چرا كه شير [ويژگىهاى دايه را] سرايت مىدهد. "
📚عيون أخبار الرضا : ج 2 ص 34
👌خوراکی ها و میوه ها و گوشت ها بر روی اخلاقیات انسان و نیز برخی از ویژگی های جسمانی انسان تاثیر می گذارد , چنان که یافته های علمی این نکات را تایید می کند :
🌐https://b2n.ir/e19400
🔶و ما نیز در ذیل در این رابطه بحث مفصلی داشتیم :
💠https://eitaa.com/Rahnamye_Behesht/4555
🔸و مطابق روایت مورد بحث هم شیر مادر و دایه که غذای نوزاد است هم بر اخلاقیات نوزاد تاثیر می گذارد و هم بر برخی از ویژگی های جسمانی او و امروزه نیز علم تاثیر غذا بر خلقیات و ویژگی های جسمانی را تایید کرده است و این تاثیر از باب تاثیر تغذیه بر انسان است نه از باب مسری بودن یا نبودن یک بیماری .
❕بنابراین هیچ مانعی برای پذیرش روایت مذکور نیست و روایت مورد بحث موافق با یافته های علمی امروز نیز می باشد , چنان که برخی از محققین در تایید روایت مورد بحث , مفصلا یافته های علمی بر صحت تاثیر شیر مادر بر اخلاقیات و ویژگی های جسمانی نوزاد و انتقال ویژگی های مادر و دایه به نوزاد را ذکر و مورد بحث قرار می دهند : " و هذا الحديث يعطي بعدا علميا دقيقا ما تعرّفت إليه البشرية إلا بعد جهد متواصل من الأبحاث العلمية. و نشير إلى ما دلت عليه المعطيات العلمية ليتضح للقارئ عوامل انتقال العدوى "
📚إعجاز القرآن في ما تخفيه الأرحام، ص: 477
👌ما اصلا فرض بگیریم که علم به حکمی که روایت مورد بحث بیان می کند , هنوز نرسیده است , آیا این عدم رسیدن و کشف نکردن می تواند گواه بر باطل بودن ادعای مطرح شده در روایت باشد !!!!!
👌 روشن است که پاسخ منفی است زیرا بسیاری از چیزها است که هنوز علم به آن نرسیده است , چنان که «الكسيس كارل» مىنويسد:
«به خوبى واضح است كه مساعى تمام علومى كه انسان را مورد مطالعه قرار داده است، تا كنون به جايى نرسيده، و شناسايى ما از خود هنوز نقايص زيادى در بر دارد»
📚انسان موجود ناشناخته ص ٥
❕جالب اين است كه او به همين دليل نام «انسان موجود ناشناخته» را براى كتاب با ارزش خود انتخاب كرده است، وقتى شناخت انسان از خودش تا اين حدّ محدود باشد وضع دانش او درباره ساير جهان هستى روشن است.
👌بر همین اساس برخی از محققین می نویسند :
"معلومات فعلى انسان نسبت به مجهولات او بسيار كم و بى ارزش است و در پيرامون هر مسأله حل شده علمى، هزاران مسأله مجهول وجود دارد كه به تدريج با مجاهدات فراوان دانشمندان پرده از روى آنها برداشته مىشود. به راستى اگر بخواهيم نسبت معلومات و مجهولات كنونى را با هم مقايسه كنيم، نتيجه آن يك كسر فوق العاده كوچكى مىشود كه با صفر فاصله زيادى ندارد.
❕از همه چيز نزديكتر به خود ما، حيات و زندگى ماست و بايد با كمال تأسّف اعتراف كرد كه هنوز از حقيقت آن كمترين اطّلاعى نداريم. يكى از دانشمندان مىگويد زندگى و كيفيّات حياتى جانداران، مانند درياى وسيع و پهناورى است كه ما فقط از دور، پرتوى از امواج آن را مشاهده مىكنيم.
الكسيس كارل- دانشمند بزرگ فرانسوى- در كتاب انسان موجود ناشناخته مىگويد: «انسان در واقع يك مجموعه سرا پا راز و ابهام است كه نمىتوان او را به سادگى درك كرد.» و در جاى ديگر مىگويد: «در واقع جهل ما از خود، زياد و هنوز نواحى وسيعى از دنياى درونى ما ناشناخته مانده است و بيشتر پرسش هايى كه محقّقين و مطالعه كنندگان زندگى انسان، طرح مىكنند بدون پاسخ مىماند».
📚آفريدگار جهان، ص: 232
👌بنابراین صرف کشف نشدن واقعیتی توسط یافته های تجربی نمی تواند دلیل بر انکار آن واقعیت تلقی شود .
@Rahnamye_Behesht
https://instagram.com/porsemane_eteghadi
👌دلیل بر عدم تحریف قرآن !!!!
@Rahnamye_Behesht
https://instagram.com/porsemane_eteghadi
هدایت شده از شیعه پاسخ
🌸به مناسبت فرا رسیدن سالروز عید مباهله کانال پرسمان اعتقادی تقدیم می کند ؛
👌پرسش و پاسخ ها در مورد مباهله ؛
1⃣نزول آیه مباهله در شان اهل بیت چگونه دلالت بر عظمت و مقام آن بزرگواران دارد ❗️❗️
💠https://eitaa.com/Rahnamye_Behesht/1319
2⃣اهل سنت می گویند منظور از انفسنا در آیه مباهله علی نیست بلکه خود پیامبر است یعنی پیامبر گفته است ما خودمان را برای مباهله میخوانیم شما هم خودتان را برای مباهله بخوانید ❕❕
💠https://eitaa.com/Rahnamaye_Behesht/3251
3⃣آیا راست است که در اسلام حکمی به نام مباهله و نفرین کردن دشمنان دینی داریم ❗️کانال های ضد دین می گویند اسلام به جای آنکه مخالفان خودش را با عقل و منطق مجاب کند آنان را دعوت به نفرین و مباهله می کنند آیا این عقلانیست ❕❕
💠https://eitaa.com/Rahnamye_Behesht/1321
5⃣یکی سنی اشکال کرد که چگونه آیه مباهله شامل اهل بیت می شود در حالی که تعابیر « ابناءنا» _ نساء نا _ انفسنا در آیه مباهله #جمع است چگونه شامل حسنین یاحضرت زهرا یا امام علی می شود ❗️❗️
💠https://eitaa.com/Rahnamye_Behesht/1320
6⃣آيا در آيه مباهله حضرت علی همچون نفس پیامبر است ؟ چرا روافض بقيه آيه و آيات ديگر را نمیخوانند ؟
⭕️ در اين آين در مورد نصارای نجران واژه انفسكم به كار رفته . آيا مردان نصاری طبق اين آيه در يك درجه و مقام بودند ؟ و نفس يكديگر بودند ؟
◀️ ﻓَﻤَﻦْ ﺣَﺎﺟَّﻚَ ﻓِﻴﻪِ ﻣِﻦْ ﺑَﻌْﺪِ ﻣَﺎ ﺟَﺎﺀَﻙَ ﻣِﻦَ ﺍﻟْﻌِﻠْﻢِ
ﻓَﻘُﻞْ ﺗَﻌَﺎﻟَﻮْﺍ ﻧَﺪْﻉُ ﺃَﺑْﻨَﺎﺀَﻧَﺎ ﻭَﺃَﺑْﻨَﺎﺀَﻛُﻢْ ﻭَﻧِﺴَﺎﺀَﻧَﺎ ﻭَﻧِﺴَﺎﺀَﻛُﻢْ
ﻭَﺃَﻧْﻔُﺴَﻨَﺎ 👈ﻭَﺃَﻧْﻔُﺴَﻜُﻢْ ﺛُﻢَّ ﻧَﺒْﺘَﻬِﻞْ ﻓَﻨَﺠْﻌَﻞْ ﻟَﻌْﻨَﺖَ ﺍﻟﻠَّﻪِ ﻋَﻠَﻰ ﺍﻟْﻜَﺎﺫِﺑِﻴﻦَ ( ﺁﻝ ﻋﻤﺮﺍﻥ 61 )
⭕️ آيا در اين آيه صحابه نفس پیامبر هستند ؟
◀️ ﻟَﻘَﺪ ﺟَﺎﺀﻛُﻢ ﺭَﺳُﻮﻝٌ 👈ﻣِّﻦ ﺃَﻧﻔُﺴِﻜُﻢ ( ﺍﻟﺘﻮﺑﺔ 28 )
⭕️ آیا در اين آيه زنان پیامبر نفس او هستند ؟
◀️ ﻭَﻣِﻦْ ﺁَﻳَﺎﺗِﻪِ ﺃَﻥْ ﺧَﻠَﻖَ ﻟَﻜُﻢْ 👈ﻣِﻦْ ﺃَﻧْﻔُﺴِﻜُﻢْ ﺃَﺯْﻭَﺍﺟًﺎ ﻟِﺘَﺴْﻜُﻨُﻮﺍ ﺇِﻟَﻴْﻬَﺎ ﻭَﺟَﻌَﻞَ ﺑَﻴْﻨَﻜُﻢْ ﻣَﻮَﺩَّﺓً ﻭَﺭَﺣْﻤَﺔً ( الروم 21 ) ❗️❗️
💠https://eitaa.com/Rahnamye_Behesht/4146
#پرسمان_اعتقادی
@Rahnamye_Behesht
#سایت_ما
ipasookh.ir
مقصود از معروف و منکر !!!!!
🤔#پرسش :
❓اینکه تو روایتی هست ک امر به معروف ولایت علی بن ابی طالبه و نهی از منکر اولی و دومی هستن و غیر اون امر به معروف و نهی از منکر نیست با الزام مردم به حجاب بخاطر امر به معروف و نهی از منکر چطوری توجیه میشه ؟
محمد بن سائب كلبى می گوید ؛ وقتى امام صادق علیه السلام به عراق آمد ساكن شهر حیره شد.
ابو حنیفه خدمت امام علیه السلام رسید و مسائلى را پرسید از جمله سؤالهایش این بود كه پرسید :
فدایت شوم امر به معروف چیست حضرت فرمودند: یا ابا حنیفه معروف در نزد آسمانیان همان معروف در نزد زمینیان است و آن امیر المؤمنین على بن ابى طالب علیه السلام است. پرسید فدایت شوم منكر چیست؟
فرمودند : آن دو نفرى كه به او ستم روا داشتند و مقامش را غصب نمودند و مردم را بر دوش حضرت حمل کردند ابو حنیفه گفت مگر نهى از منكر این نیست كه شخص را ببینى مشغول گناهى است او را نهى نمائى؟
حضرت صادق علیه السلام فرمود:
این امر به معروف و نهى از منكر نیست، این فقط كار خوبى است كه از پیش فرستاده ای...
بحار الانوار چ بیروت جلد ۱۰ ص ۲۰۸ ❗️❗️❗️
💠#پاسخ💠
👌" معروف" در لغت به معنى شناخته شده (از ماده عرف) و" منكر" به معنى" ناشناس" (از ماده انكار) است. و به اين ترتيب كارهاى نيك، امورى شناخته شده، و كارهاى زشت و ناپسند، امورى ناشناس معرفى شدهاند. چه اينكه فطرت پاك انسانى با دسته اول آشنا و با دوم ناآشنا است .
📚تفسير نمونه، ج3، ص: 37
🔸بنابراین و به حسب مفهوم لغوی , امر به معروف یعنی امر به همه کارهای نیک و نهی از منکر یعنی نهی از همه کارهای بد و زشت , چنان که در قرآن نیز به این نکته تصریح شده است و مثلا یک مصداق امر به معروف را , امر به عدالت ورزیدن می داند : " يَأْمُرُونَ بِالْقِسْطِ " ( آل عمران ٢١ ) , یا نهی از منکر را نهی از تمام بدی ها می داند : " يَنْهَوْنَ عَنِ السُّوء " ( اعراف ١٦٥ ) , یا نهی از منکر را نهی از فساد معرفی می کند : "يَنْهَوْنَ عَنِ الْفَساد " ( هود ١١٦ ) یا باز مصداق نهی از منکر را نهی از سخنان گناه آلود و حرام خوری معرفی می کند : " لَوْ لا يَنْهاهُمُ الرَّبَّانِيُّونَ وَ الْأَحْبارُ عَنْ قَوْلِهِمُ الْإِثْمَ وَ أَكْلِهِمُ السُّحْتَ لَبِئْسَ ما كانُوا يَصْنَعُون " ( مائده ٦٣ ) .
👌در روایات فراوانی نیز مصداق امر و نهی تمام کارهای خوب و بد معرفی شده است : " إِنَّمَا هَلَكَ مَنْ كَانَ قَبْلَكُمْ بِمَا عَمِلُوا مِنَ الْمَعَاصِي وَ لَمْ يَنْهَهُمُ الرَّبَّانِيُّونَ وَ الْأَحْبَارُ عَنْ ذَلِك " ( الکافی ج ٥ ص ٥٧ ) _ " قَالَ النَّبِيُّ ص كَيْفَ بِكُمْ إِذَا فَسَدَتْ نِسَاؤُكُمْ وَ فَسَقَ شَبَابُكُمْ وَ لَمْ تَأْمُرُوا بِالْمَعْرُوفِ وَ لَمْ تَنْهَوْا عَنِ الْمُنْكَر " ( الکافی ج ٥ ص ٥٩ ) .
👌بنابراین طبق آیات و روایات امر به معروف و نهی از منکر مفهوم عامی دارد که شامل تمام امور نیک و بد می شود , بر این اساس روایتی که معروف را وجود مبارک امیر مومنان علیه السلام می داند و منکر را دو نفر اول و غصب خلافت امیر مومنان می داند , ناظر به مرحله کامل معروف و منکر است و این که مهمترین معروف ولایت امیر مومنان ع و مهم ترین منکر غصب خلافت ایشان است که این دو ریشه تمام معروف ها و منکرات هستند و اساسا سایر معروفها و منکرات بالنسبت به ولایت علی ع و غصب خلافت او اصلا معروف و منکر به حساب نمی آیند ( یعنی ارزش پایین تری دارند ) .
👌لذا اگر در روایت مورد بحث می گوید که نهی گناهکار از معصیت نهی از منکر نیست بلکه فقط یک کار خوب است , یعنی این عمل نسبت به ولایت و غصب خلافت که راس همه معروفها و منکرات هستند , اصلا معروف و منکر به حساب نمی آید , و " انما " در جمله " انما ذاک خیر قدمه " بیانگر حصر اضافی است ( ترجمه و شرح جواهر البلاغه ج 1 ص 331 ) .
❗️یعنی بالاضافه و بالنسبت به معروف و منکر اصلی یعنی ولایت و غصب خلافت , نهی گناهکار اصلا امر به معروف و نهی از منکر نیست و چیزی محسوب نمی شود و ارزشش کمتر است و تنها یک کار خیر محسوب می شود .
❕البته روایت مورد اشکال سند صحیحی هم ندارد و راویان آن به تمامه ذکر نشده است و تنها راوی روایت هم " محمد بن سائب کلبی " است که از نظر رجالی مجهول است .
📚رجال ابن داود ق1، ص: 312
👌بر این اساس اگر قرار باشد که روایت مورد بحث را بپذیریم , باید با همان قیود و توضیحاتی که گفتیم بپذیریم و الا چون سند آن روایت ضعیف و در ضدیت با قرآن و سنت است , محتوای آن برای ما قابل پذیرش نیست , مگر چنان که گفتیم با توضیحات گفته شده مضمون آن را بپذیریم .
#پرسمان_اعتقادی
#شیعه_پاسخ
@Rahnamye_Behesht
https://instagram.com/porsemane_eteghadi