پرسمان اعتقادی ( شیعه پاسخ )
انتقاد صادق شیرازی به حکومت اسلامی در مورد زندانی و کشته سیاسی !!!!
🤔#پرسش :
❓آیت الله سید صادق شیرازی در مقام کنایه زدن به جمهوری اسلامی ایران چنین گفت :
" در حکومت امیر المومنین علی علیه السلام هیچ کشته و زندانی سیاسی نبوده است و حتی امیر مومنان ع قصد داشتند که اگر زنده ماندند حتی ابن ملجم را هم ببخشند " !!!!!
💠#پاسخ💠
👌ظاهرا مقصود ایشان از زندانی و کشته سیاسی آن است که افرادی به صرف مخالفت با سیاستهای نظام حاکم زندانی شوند یا کشته شوند , در حالی که روشن است که در جمهوری اسلامی ایران , آزادی بیان در این مساله وجود دارد و افراد از سلایق و مذاهب مختلف آزادانه نسبت به سیاستهای نظام موضع گیری و انتقاد می کنند و کسی هم با آنها کاری ندارند , چنان که خود آقای سید صادق شیرازی علنا به نظام اسلامی انتقاد می کند و مورد تعرض هم قرار نمی گیرد !!!!
👌رهبر انقلاب در این رابطه می گوید :
" استقلال و آزادى در كنار هم جزو شعارهاى اصلى انقلاب بوده است؛ آزادى در اين كشور تأمين شده است. بله، عدّهاى بىانصافى ميكنند؛ از آزادى موجود استفاده ميكنند و بهدروغ ميگويند آزادى وجود ندارد؛ راديوهاى بيگانه و تبليغات بيگانه هم سخن آنها را بازتاب ميدهند. واقع قضيّه اين نيست؛ امروز در كشور ما آزادى فكر هست، آزادى بيان هست، آزادى انتخاب هست؛ هيچكس بهخاطر اينكه فكرش و نظرش مخالف نظرِ حكومت است، مورد فشار و تهديد و تعقيب قرار نميگيرد. هركس ادّعا كند كه «من مورد فشار قرار گرفتهام چون عقيدهام در فلان مسئله برخلاف عقيدهى حكومت بوده»، هركس اينجور ادّعايى بكند، دروغ گفته؛ چنين چيزى نيست. افراد متعدّد در رسانههاى مختلف، افكارِ گوناگونِ ضدّ حكومت را - كه عقيدهشان است - ابراز ميكنند و كسى هم با اينها كارى ندارد؛ بنا هم نيست كه كسى متعرّض اينها بشود. آزادى بيان هم هست؛ ميتوانند بگويند. "
📚(1397/01/01) بيانات در اجتماع زائران و مجاوران حرم مطهر رضوى در نخستين روز از سال 1397
❕در حکومت امیر مومنان ع هم افراد آزادانه اظهار نظر می کردند و حضرت کاری با آنان نداشت , اما اگر افراد فراتر از اظهار نظر بر علیه حکومت اسلامی تحریک و اغتشاش و اقدامات عملی کنند , در این هنگام دیگر بحث آزادی بیان نیست , بلکه بحث به خطر افتادن امنیت ملی است که تمام حکومتها در این هنگام از خود واکنش نشان می دهند .
❕ نبردهای امیر مومنان در سه جنگ جمل و صفین و خوارج از همین قسم بود که مخالفین اقدام عملی بر علیه امنیت ملی کردند و امیر مومنان ع هم به جنگ با آنان رفت , چنان که در مورد خوارج این سخن مصداق روشنتری دارد که علی ع علنا به آنان آزادی در بیان و اندیشه و مخالفت سیاسی داده بود اما وقتی آنان اقدام به جنگ و نزاع و آشوب کردند در آن هنگام بود که حضرت علی ع به نبرد با آنان رفت , چنان که در ذیل توضیح داده ایم :
https://eitaa.com/Rahnamaye_Behesht/3381
❕بر همین اساس , برخی از محققین در سیره حکومتی امیر مومنان ع می نویسند :
"امام، با مخالفان سياسى نيز هرگز با خشونت رفتار نمىكرد. مدارا در سياست علوى، اصلى بود خدشهناپذير. اين مدارا تا مرز توطئهآفرينى مخالفان، پيش مىرفت. على عليه السلام بر اين باور بود كه مدارا با مخالفان، از تندى آنان مىكاهد و زمينههاى صحنهآفرينى و جوسازى را از آنان مىستاند. بر اين اساس بود كه تا خوارج به قتلْ دست نيازيدند و امنيت جامعه را به جد به خطر نيفكندند، با آنان برخورد نكرد، دشنامهاى آنان را تحمّل كرد و حتى حقوق آنان را از بيت المال، قطع نكرد. برخورد امام، با توطئهگران عليه امنيت داخلى، به تناسب حدّ و حدود توطئه آنان و نقشى بود كه در توطئه داشتند. گاه آنان را تبعيد مىكرد و ديگر گاه، به زندان مىافكند و در نهايت، چون هيچگونه چارهانديشىاى كارساز نبود، با برخورد نظامى، مشكل را حل مىكرد. "
📚دانش نامه امیر المومنین ع ج 3 ص 435
▫️ادامه 👇
▫️ادامه 👇
❕بنابراین روشن می شود که امام علی علیه السلام در مرحله اول به مخالفان سیاسی آزادی کامل می داد , اما وقتی که افراد مخالف کار را به توطئه و آشوب می رساندند , آنان را تبعید یا زندان می کرد و در مرحله آخر به نبرد نظامی با آنان می رفت .
👌نمونه تبعید و زندانی مخالفان سیاسی آشوب گر را در دو نقل تاریخی ذیل می خوانیم .
❕در کتاب الغارات به نقل از سعيد اشعرى آمده است :
" على عليه السلام هنگام حركت به سوى نهروان، مردى از قبيله نخع را جانشين كرد كه نامش هانى بن هوذه بود. وى به على عليه السلام نامه نوشت كه [دو گروهِ] غنى و باهله، فتنه كردهاند و دعا كردهاند كه دشمنت پيروز گردد.على عليه السلام به او نوشت: «آنان را از كوفه بيرون كن و هيچ يك از آنان را رها مكن»" "استَخلَفَ عَليٌّ عليه السلام حينَ سارَ إلَى النَّهرَوانِ رَجُلًا مِنَ النَّخَعِ يُقالُ لَهُ: هانِي بنُ هَوذَةَ، فَكَتَبَ إلى عَليٍّ عليه السلام: إنَّ غَنيّا وباهِلَةَ فَتَنوا، فَدَعَوُا اللّهَ عَلَيكَ أن يَظفِرَ بِكَ عَدُوُّكَ، قالَ: فَكَتَبَ إلَيهِ عَليٌّ عليه السلام: أجلِهِم مِنَ الكوفَةِ ولا تَدَع مِنهُم أحَدا. "
📚الغارات: ج 1 ص 18، بحار الأنوار: ج 33 ص 356 ح 588.
❕طبری نقل می کند :
" مردى از قبيله بنى سدوس كه نامش عَيْزار بن اخنس بود و به باورهاى خوارج اعتقاد داشت، به سمت آنان حركت كرد. در بيرون مدائن، با عدىبن حاتم رو به رو شد كه همراهش اسود بن قيس مرادى و اسود بن يزيد مرادى بودند.
عيزار، وقتى با عدى روبه رو شد، گفت: آيا سالمِ بهرهبَرى يا ستمگرِ گنهكار؟ عدى گفت: سالمِ بهرهبَر. آن دو مرادى گفتند: اين سخن را نگفتى، مگر به جهت شرّى كه در باطن دارى. به درستى كه ما مىدانيم كه عقيده خوارج را دارى. اى عيزار! از ما جدا نمىشوى تا تو را نزد امير مؤمنان ببريم و اخبارت را به وى گزارش دهيم.
❕زمانى نگذشت كه على عليه السلام آمد و آن دو خبر را به وى گزارش كردند و گفتند: اى اميرمؤمنان! او بر اعتقاد خوارج است. ما او را مىشناسيم. فرمود: «خونش بر ما حلال نيست؛ 👈امّا او را زندان مىكنيم👉 ....». " ... وقالا: يا أميرَ المُؤمِنينَ، إنَّهُ يَرى رَأيَ القَومِ، قَد عَرَفناهُ بِذلِكَ. فقالَ: ما يَحِلُّ لَنا دَمُهُ، ولكِنّا نَحبِسُهُ. "
📚تاريخ الطبري: ج 5 ص 89.
❕در مورد جریان ابن ملجم هم صادق شیرازی دروغ می گوید که امیر مومنان ع فرموده باشند که اگر زنده ماندم او را می بخشم !!! بلکه می فرمودند که اگر زنده ماندم اختیارش به دست خودم است و اگر بخواهم عفو کرده و اگر بخواهم مجازات می کنم , چنان که در ذیل توضیح داده ایم :
https://eitaa.com/Rahnamaye_Behesht/2720
#پرسمان_اعتقادی
@Rahnamye_Behesht
#سایت_ما
ipasookh.ir
ذکر خداوند در هنگام قضاء حاجت !!!!
🤔#پرسش :
❓جائز بودن قرآن خواندن در حین قضای حاجت نزد روافض !!!!!
از قول جعفر صادق آمده است :
عَنْ أَبِي عَبْدِ اَللَّهِ عَلَيْهِ اَلسَّلاَمُ قَالَ: سَأَلْتُهُ أَ تَقْرَأُ اَلنُّفَسَاءُ وَ اَلْحَائِضُ وَ اَلْجُنُبُ وَ اَلرَّجُلُ يَتَغَوَّطُ اَلْقُرْآنَ ، فَقَالَ يَقْرَءُونَ مَا شَاءُوا .
از امام صادق درمورد حکم قرآن خواندن زنی که زایمان کرده ، زن حائض ، و شخص محتلم و شخصی که در حال قضای حاجت است ، پرسیدم امام صادق گفت : هر چه میخواهند بخوانند.
📚تفصیل وسائل الشیعة إلی تحصیل مسائل الشریعة , جلد۲ , صفحه۲۱۷
اهل سنت و جماعت این کار را تماماً حرام میپندارند !!!!
💠#پاسخ💠
👌قرآن با صراحت بیان می دارد که ذکر خداوند شایسته است که بسیار و در تمام حالات ایراد و اداء شود , چنان که می فرماید :
"اى كسانى كه ايمان آوردهايد خدا را بسيار ياد كنيد - و صبح و شام او را تسبيح نمائيد. " " يا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا اذْكُرُوا اللَّهَ ذِكْراً كَثِيراً _ وَ سَبِّحُوهُ بُكْرَةً وَ أَصِيلا " ( احزاب ٤١ _ ٤٢ )
❕روشن است که یکی از مصادیق ذکر خداوند , تلاوت قرآن است , چنان که خداوند در مورد قرآن با عنوان ذکر یاد کرده و می فرماید :
"و اين (قرآن) ذكر مباركى است كه (بر شما) نازل كرديم آيا آن را انكار مىكنيد؟! " "هذا ذِكْرٌ مُبارَكٌ أَنْزَلْناهُ أَ فَأَنْتُمْ لَهُ مُنْكِرُونَ " ( انبیاء ٥٠ )
❕بنابراین ذکر خداوند در هر حالاتی خوب است گفته شود , حتی در هنگام تخلی و قضاء حاجت , چنان که طبق روایات اهلسنت هم ذکر خداوند حتی در هنگام جنابت و قضاء حاجت , مستحب است و پیامبر در تمام حالات و زمانهایش یعنی حتی هنگام جنابت و قضاء حاجت نیز ذکر خداوند و تلاوت قرآن را ایراد می کرد .
❕ابن ابی شیبه عالم بزرگ اهلسنت و استاد بخاری , نقل می کند که موسی علیه السلام از خداوند سوال کرد که آیا می توانیم در هنگام جنابت و قضاء حاجت ذکر تو را بگوییم ? خداوند پاسخ داد :
" من را در تمام حالات یاد کن " " يا رب فإنا نكون من الحال على حال نعظمك أو نجلك ان نذكرك عليها قال وما هي قال الجنابة والغائط قال يا موسى اذكرني على كل حال ."
📚المصنّف لابن أبي شيبة: ج 1 ص 138 ح 5 وج 8 ص 121 ح 6، تاريخ دمشق: ج 61 ص 115.
❕بخاری و مسلم نقل می کنند که پیامبر گرامی اسلام در تمام حالات و زمانهایش ذکر خداوند را ترک نمی کرد :
"کان النبی یذکر الله علی کل احیانه "
📚صحيح مسلم: ج 1 ص 282 ح 117، صحيح البخاري: ج 1 ص 227 .
❕مسلم این روایت را در باب ذکر خداوند در هنگام جنابت و غیر آن مانند قضاء حاجت نقل می کند تا بیان کند که در این حالتها ذکر خداوند و قرائت قرآن اشکالی ندارد : " باب ذکر الله تعالی فی حال الجنابه و غیرها "
📚همان منبع از صحیح مسلم
👌و همینطور علمای اهلسنت نقل می کنند که پیامبر هم در هنگام ورود به بیت الخلاء ذکر خداوند را می گفت و هم در هنگام خروج از بیت الخلاء : " أَنَّ رَسُولَ اللَّهِ صَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَ سَلَّمَ كَانَ إِذَا دَخَلَ الْكَنِيفَ قَالَ «اللَّهُمَّ! إِنِّي أَعُوذُ بِكَ مِنْ الْخُبْثِ وَ الْخَبَائِثِ» _ " مَا خَرَجَ رَسُولُ اللَّهِ صَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَ سَلَّمَ مِنَ الْغَائِطِ إِلَّا قَالَ: غُفْرَانَكَ. "
📚صحيح مسلم، ج1، ص: 283 _ سنن النسائي، ج6، ص: 24
👌انسان در هنگام قضاء حاجت متذکر خداوند و الطاف او می افتد که خداوند برای انسان این امکان را ایجاد کرده تا مواد زائد بدنش را دفع کرده و از این طریق به حیات و زندگی ادامه دهد که اگر این امکان نبود در اندک ساعاتی عمر انسان به پایان می رسید !!!!
▫️بی شک این نعمت الهی نیز شایستگی ذکر و شکر خداوند را دارد , چنان که امام صادق علیه السلام خطاب به مفضل می فرمود :
" اى مفضّل! در تمام اعضاى جسم آدمى و تدابيرى كه در آنها نهفته است انديشه كن. دستها براى كار كردن، پاها براى رفتن، ديدگان براى راه يافتن و ديدن، دهان براى خوردن، معده براى هضم كردن، كبد براى تصفيه نمودن،👈 منافذ خروجى بدن براى دفع فضولات جسم، 👉ظرفهايى براى حمل آنها و فرج براى حفظ نسل آفريده شدهاند؟ اگر ژرف در كار تمام عضوهاى بدن انديشه نمايى مىيابى كه هر چيزى از سر حكمت و تدبير و استوارى پديد آمده است. "
📚شگفتيهاى آفرينش (ترجمه توحيد مفضل)، ص: 52
❕ " جز خدا چه كسى براى منافذ خروجى بول و غائط، شيرهايى قرارداد كه هر گاه خواهند ببندند و هر گاه خواهند بگشايند تا هميشه جارى نباشند و زندگى آدمى را به فساد نكشانند؟ براستى انسان تا كجا مىتواند اين نعمتها را به شماره در آورد؟ بىشك آنچه كه شمرده نمىشود بيش از آن است كه مردم مىدانند و مىشمارند. "
📚شگفتيهاى آفرينش (ترجمه توحيد مفضل)، ص: 62
#پرسمان_اعتقادی
@Rahnamye_Behesht
#سایت_ما
ipasookh.ir
استنجاء با انگشتری که نام خدا بر آن است !!!!
🤔#پرسش :
❓ امامان معصوم شیعه با انگشتری که بر روی آن نام الله متعال بود ، مخرج غائط خود را پاک میکردند ( استنجاء میکردند ) .
شیخ حر عاملی آورده است :
عن وهب بن وهب عَنْ أَبِي عَبْدِ اَللَّهِ عَلَيْهِ اَلسَّلاَمُ قَالَ: كَانَ نَقْشُ خَاتَمِ أَبِي ، اَلْعِزَّةُ لِلَّهِ جَمِيعاً وَ كَانَ فِي يَسَارِهِ يَسْتَنْجِي بِهَا وَ كَانَ نَقْشُ خَاتَمِ أَمِيرِ اَلْمُؤْمِنِينَ عَلَيْهِ اَلسَّلاَمُ اَلْمُلْكُ لِلَّهِ وَ كَانَ فِي يَدِهِ اَلْيُسْرَى يَسْتَنْجِي بِهَا .
وهب بن وهب از امام صادق نقل می کند امام صادق فرمودند نقش خاتم پدرم "العزة لله جمیعا" بود در دست چپش بود با آن استنجاء می کرد و نقش خاتم امیر المومنین (ع) "الملک لله" بود و در دست چپش بود و با آن استنجاء می کرد.
📚تفصیل وسائل الشیعة إلی تحصیل مسائل الشریعة , جلد۱ , صفحه۳۳۲
💠#پاسخ💠
❕مستند اصلی این روایت , نقل شیخ طوسی است و شیخ طوسی این روایت را به خاطر راوی آن که وهب بن وهب است , قابل استدلال نمی داند , زیرا او از اهلسنت بوده است : " لِأَنَّ رَاوِيَهُ وَهْبُ بْنُ وَهْبٍ وَ هُوَ عَامِّيٌّ مَتْرُوكُ الْعَمَلِ بِمَا يَخْتَصُّ بِرِوَايَتِه "
📚تهذيب الأحكام (تحقيق خرسان)، ج1، ص: 32
❕بر همین اساس , علمای شیعه این روایت را حمل می کنند بر تقیه , یعنی امام علیه السلام بر پایه فشاری که از سوی مخالفین بر او بوده است , مضمون فوق را از روی تقیه بیان داشته است , زیرا انگشتر به دست چپ کردن و نیز استنجاء کردن با انگشتری که نام خدا بر آن نوشته شده است , در میان علمای اهلسنت رواج دارد و این گروه از اهلسنت امام علیه السلام را بر آن داشته اند تا از روی تقیه , موافق با عقیده آنان سخن بگوید و الا دیدگاه امامان اهلبیت ع انگشتر به دست راست کردن و عدم استنجاء با انگشتری است که نام خدا بر آن است :
" أَقُولُ: هَذَا مَحْمُولٌ إِمَّا عَلَى التَّقِيَّةِ لِمُوَافَقَتِهِ لَهَا وَ كَوْنِ رَاوِيهِ عَامِّيّا "
📚وسائل الشيعة، ج1، ص: 333
❕"أقول: مما يؤيد التقية ذكر التختم باليسار، لأنه من شعار المخالفين، و شعارهم و شيمتهم التختم باليمين _ أقول و يؤيد الحمل على التقية أنهم ع كانوا لا يتختمون بغير اليمين إلا في التقية و ذكروا أنه من علامات المؤمنين. "
📚ملاذ الأخيار في فهم تهذيب الأخبار، ج1، ص: 148 _ بحار الأنوار (ط - بيروت)، ج77، ص: 201
❕چنان که گفتیم سنت اهلسنت انگشتر به دست چپ کردن است تا از این طریق با شیعه و امامان شیعه ع مخالفت کنند , چنان که علمای اهلسنت می گویند که سنت پیامبر آن بوده است که انگشتر به دست راست شود , اما چون شیعه انگشتر به دست راست می کند , ما اهلسنت انگشتر به دست چپ می کنیم تا با شیعه مخالفت کنیم :
"المشروع التختم في اليمين، لكن لما اتّخذته الرافضة عادةً جعلنا التختم في اليسار! "
📚الصراط المستقیم , البیاضی , ج ٣ ص ٢٠٦
❕همینطور در نقلهای علمای اهلسنت آمده است: اشکالی ندارد که انسان با انگشتری که نام خدا در آن است به بیت الخلاء رود و با همسرش جماع کند : " البخاري بإسناده: قال عطاء: وفي الخاتم فيه ذكر الله عز وجل، يدخل الإنسان الكنيف أو يلمّ بأهله وهو بيده، لا بأس به.وروي عن الحسن وابن سيرين مثله. "
📚. خلق أفعال العباد: ص 95 ح 377، المصنّف لابن أبي شيبة: ج 1 ص 136 ح 1. المصنّف لابن أبي شيبة: ج 1 ص 136 ح 3.
❕به هر حال روایت مورد استناد وهابی سندا ضعیف است , زیرا علمای رجال راوی روایت یعنی وهب بن وهب را کذاب و دروغگو و از اهلسنت شمرده اند که روایاتش مردود است : " كان كذابا قاضيا عاميا إلا أن له أحاديث عن جعفر بن محمد عليه السلام كلها لا يوثق بها _ كان كذابا "
📚رجال العلامة الحلي، ص: 262 _ رجال النجاشي، ص: 430
👌و در روایات دیگری از امام صادق و امام علی علیهما السلام وارد شده است که نباید با انگشتری که نام خدا بر آن نوشته شده به دستشویی رفت و با آن دست استنجاء کرد :
" قُلْتُ لِأَبِي عَبْدِ اللَّهِ ع أَدْخُلُ الْخَلَاءَ وَ فِي يَدِي خَاتَمٌ فِيهِ اسْمٌ مِنْ أَسْمَاءِ اللَّهِ تَعَالَى قَالَ لَا وَ لَا تُجَامِعْ فِيهِ. " _ " قَالَ أَمِيرُ الْمُؤْمِنِينَ ع مَنْ نَقَشَ عَلَى خَاتَمِهِ اسْمَ اللَّهِ فَلْيُحَوِّلْهُ عَنِ الْيَدِ الَّتِي يَسْتَنْجِي بِهَا فِي الْمُتَوَضَّإِ. "
📚الکافی ج 3 ص 56 _ ج 6 ص 474
#پرسمان_اعتقادی
@Rahnamye_Behesht
#سایت_ما
ipasookh.ir
مرگ اکثر شیعیان به علت اسهال !!!!!
🤔#پرسش :
❓ اســـــہـــــال ، عــــــلـــــت مرگ بیشتر شیعیان ‼️‼️
امام رضا طبق روایتۍ معتبر در ڪـافۍ ڪلینۍ گفته اند:
مُحَمَّدُ بْنُ يَحْيَى عَنْ أَحْمَدَ بْنِ مُحَمَّدٍ أَوْ غَيْرِهِ عَنْ عَلِيِّ بْنِ حَدِيدٍ عَنِ اَلرِّضَا عَلَيْهِ اَلسَّلاَمُ قَالَ: أَكْثَرُ مَنْ يَمُوتُ مِنْ مَوَالِينَا بِالْبَطَنِ اَلذَّرِيعِ .
بيشتر دوستان ما به سبب اسهالى شديد مىميرند.
📚الکافي جلد۳ صفحه۱۱۲
پس اگر ڪسۍ را دیدید ڪـہ بر اثر اسہال شدید مرده است ، بدانیـــد ڪه شیعہ اهل بیت بوده !!!!!
💠#پاسخ💠
🔸١ _ این روایت از نظر سندی ضعیف است . راوی روایت علی بن حدید است که علامه حلی از شیخ طوسی ضعیف بودن و عدم اعتماد به روایت او را نقل می کند و این که او فطحی مذهب بوده است : " ضعفه شيخنا في كتاب الاستبصار و التهذيب لا يعول على ما ينفرد بنقله و قال الكشي قال نصر بن الصباح إنه فطحي من أهل الكوفة "
📚رجال العلامة الحلي، ص: 234
❕بر همین اساس علامه مجلسی تصریح می کند که این روایت ضعیف است : " الحديث السادس: ضعيف "
📚مراه العقول ج 13 ص 260
🔸٢ _ طبق بیان شیخ صدوق , یک وجه صدور روایات طبی از ائمه علیهم السلام آن است که موافق با آب و هوا و وضعیت مکه و مدینه صادر شده است و در مورد سایر مناطق مصداق ندارد : "اعتقادنا في الأخبار الواردة في الطب أنّها على وجوه: منها: ما قيل على هواء مكّة و المدينة، فلا يجوز استعماله في سائر الأهوية. "
📚اعتقادات الامامیه ص 115
❕بر این اساس روایت مورد اشکال وهابی نیز در صورت پذیرش , می تواند ناظر به آب و هوای مکه و مدینه باشد که در آن دوره از زمان امام رضا علیه السلام , اکثر شیعیان مناطق مکه و مدینه با درد شکم و اسهال شدید از دنیا می رفتند , لذا در برخی از روایات طبی , ائمه علیهم السلام توصیه های درمانی برای شکم درد و اسهال داشتند تا این مشکل از شیعیان برطرف شود , مثلا توصیه می کردند به مصرف عسل و شونیز و آرد برنج و آرد گاورس و شیر شتر :
📚دانش نامه احادیث پزشکی ج ١ ص ٤٣١ _ ٤٣٥ _ ٤٣٧ _٤٣٩
🔸٣ _ وهابیون در کتابهای خوشان نقل می کنند که هرکس از اسهال بمیرد , شهید مرده است , بنابراین بهتر است که این جماعت قبل از اشکال کردن به روایت شیعه , درمورد روایات خودشان پاسخ دهند : " الشُّهَدَاءُ خَمْسَةٌ الْمَطْعُونُ، وَ الْمَبْطُونُ، وَ الْغَرِيقُ، وَ صَاحِبُ الْهَدْمِ، وَ الشَّهِيدُ فِي سَبِيلِ الله "
📚صحيح البخاري، ج2، ص: 28 طبع مصر
#پرسمان_اعتقادی
@Rahnamye_Behesht
#سایت_ما
ipasookh.ir
آیا مثل خدا وجود دارد !!!!!
🤔#پرسش :
❓خداوند در آیه ای می گوید که مثل مثل خدا نیست , این یعنی مثل و همانند خداوند است اما هیچ کس نمی توانند مانند مثل خدا باشند !!!! در این صورت وجود مثل و همتا برای خداوند ثابت می شود !!!!!
💠#پاسخ💠
👌قرآن با صراحت از خداوند نفی هر گونه شبه و مانند و مثلی را می کند و می فرماید :
" براى او هيچ گاه شبيه و مانندى نبوده است».""وَلَمْ يَكُنْ لَهُ كُفُواً أَحَدٌ»" ( اخلاص ٤ )
❕زیرا خداوند ذاتی است نامحدود و غیر او همه محدود , روشن است که محدود هیچگاه نمی تواند به مانند نامحدود باشد , بنابراین مطابق اين آيه تمام عوارض مخلوقين، و صفات موجودات، و هر گونه نقص و محدوديت، از ذات پاك او منتفى است، ...او نه شبيهى در ذات دارد، نه مانندى در صفات، و نه مثلى در افعال، و از هر نظر بى نظير و بى مانند است. "
📚تفسیر نمونه ج 27 ص 443
❕بر همین اساس امام باقر عليه السلام به جابر جُعفى فرمود :
"اى جابر! خداوند تبارك و تعالى نظير و شبيه ندارد، از صفت توصيفگران والاتر، از خيال تخيّلكنندگان، بزرگتر و از چشم تماشاگران، محجوب است، با نابود شدنىها نابود نمىگردد و با افولكنندگان، افول نمىپذيرد. چيزى به مانند او نيست و شنوا و داناست. " " يا جابِرُ، إِنَّ اللّهَ تَبارَكَ وتَعالى لا نَظيرَ لَهُ ولا شَبيهَ، تَعالى عَن صِفَةِ الواصِفينَ، وجَلَّ عَن أَوهامِ المُتَوَهِّمينَ، وَاحتَجَبَ عَن أَعيُنِ النّاظِرينَ، لا يَزولُ مَعَ الزّائِلينَ، ولا يَأفِلُ مَعَ الآفِلينَ، لَيسَ كَمَثلِهِ شَيءٌ وهُوَ السَّميعُ العَليمُ. "
📚التوحيد: ص 179 ح 13، تفسير العيّاشي: ج 1 ص 59 ح 94
❕در آیه ای هم که در پرسش مورد اشکال قرار گرفته است , خداوند می فرماید : " «هيچ چيز همانند او نيست و او شنوا و بيناست». " " «لَيْسَ كَمِثْلِهِ شَىْءٌ وَهُوَ السَّمِيعُ البَصِيرُ» "( سوره شورى، آيه 11)
❕با توجه به اينكه" كاف" در جمله" لَيْسَ كَمِثْلِهِ شَيْءٌ" كاف تشبيه است و به معنى مثل مىآيد جمله چنين معنى مىدهد:" همانند مثل او چيزى نيست" اين تكرار سبب شده كه بسيارى از مفسران" كاف" را زائده بدانند كه معمولا براى تاكيد مىآيد، و در كلمات فصحاء فراوان است.
❕بنابراین كلمه «كاف» در جمله «لَيْسَ كَمِثْلِهِ شَىْءٌ» زائده، و براى تأكيد است , يعنى چيزى كه درست همانند او باشد وجود ندارد آرى ممكن است پرتوى از وجود و علم و قدرت او در عالم ممكنات بيفتد امّا هرگز مخلوقات ممكنه مثل او نيستند.
❕البته بعضى «كاف» را زائده ندانسته، و گفتهاند: مفهوم آيه اين است چيزى همانند مثل خدا نيست، منتها مثل در اينجا به معناى ذات است همانگونه كه مىگوييم مثل تو در چنين راه خلافى گام نمىگذارد (يعنى خود تو نبايد اين كار را بكنى).
❕یعنی گاه گفته مىشود:
👌مثل تو از ميدان حوادث فرار نمىكند، يعنى مثل تو با اين شجاعت، با اين عقل و هوش و درايت نبايد از ميدان حوادث بگريزد (خلاصه كسى كه اوصاف تو را دارد بايد چنين و چنان باشد).
❕در آيه مورد بحث نيز معنى چنين مىشود: مثل خداوند با اين اوصاف كه ذكر شد، با اين علم گسترده و قدرت عظيم و بى پايان و ... همانندى نخواهد داشت. "
📚پيام قرآن، ج3، ص: 308 _ تفسير نمونه، ج20، ص: 372
#پرسمان_اعتقادی
@Rahnamye_Behesht
#سایت_ما
ipasookh.ir
▫️وهابی اشکال کرده است که طبق روایات شیعه , فرزند بزرگتر همواره امام و جانشین امام قبلی است , در حالی که امام کاظم ع فرزند بزرگتر امام صادق علیهما السلام نبودند , بنابراین امامت امام کاظم ع زیر سوال می رود , ما در ذیل پاسخ این اشکال را داده ایم :
https://eitaa.com/Rahnamye_Behesht/4335
برائت جویی از نظام اسلامی و رهبری !!!!!
🤔#پرسش :
❓این پیام را برخی از دوستان انقلابی در فضای مجازی منتشر می کنند : " شنیدم به آرمان گفتن به رهبر ناسزا بگو ولت میکنیم، وگرنه بیشتر میزنیمت
آرمان هم گفته اون نورچشم منه، شما بزنید.. "
❓سوالم آن بود که اگر ما هم در وضعیت مشابه قرار بگیریم , حق ناسزا گفتن به رهبری را نداریم حتی اگر کشته شویم !!!!!
💠#پاسخ💠
👌این که جریان مذکور پیرامون ناسزا گویی به رهبری در مورد شهید بزرگوار طلبه آرمان علی وردی , اتفاق افتاده است یا خیر مورد اطلاع دقیق نیست , اما به هر حال آیات و روایات تقیه حکم به وجوب تقیه و عدم اظهار عقیده و حتی برائت جویی در مباحث مرتبط با نظام اسلامی و رهبری می کند , چنان که دانشمندان شیعه در بیان عقیده شیعه چنین می گویند :
" ما معتقديم: هرگاه انسانى در ميان افراد متعصّب و لجوج و بىمنطق گرفتار شود كه اظهار عقيده در ميان آنان، سبب خطر جانى يا مانند آن گردد و از اين اظهار عقيده فايده مهمّى حاصل نشود، در چنين موردى موظّف است عقيده خود را مكتوم دارد، و جان خود را بيهوده بر باد ندهد، و نام اين كار را «تقيّه» مىگذاريم و اين مسأله را از دو آيه در قرآن مجيد و دليل عقل آموختهايم.
❕قرآن درباره مؤمن آلفرعون مىفرمايد: «وَ قالَ رَجُل مُؤمِن مِنْ آلِ فِرْعَوْنَ يَكْتُمُ ايْمانَهُ اتَقْتُلُونَ رَجُلًا انْ يَقُولَ رَبّىَ اللَّهُ وَ قَدْ جاءَكُمْ بِالْبَيِّناتِ مِنْ رَبَّكُمْ؛ مرد با ايمانى از آلفرعون كه ايمان خود را كتمان مىكرد (در مقام دفاع از موسى بر آمد و) گفت: آيا مىخواهيد كسى را به قتل برسانيد كه مىگويد: پروردگار من خداست، در حالى كه دلايل روشنى از سوى پروردگارتان براى شما آورده است!». (سوره غافر آیه ٢٨ )
❕جمله «يَكْتُمُ ايمانَهُ» صراحت در مسأله تقيّه دارد، آيا سزاوار بود مؤمن آلفرعون ايمان خود را آشكار كند و جان خود را از دست بدهد و كارى از پيش نبرد؟
👌و درباره بعضى از مؤمنان مبارز و مجاهد صدر اسلام كه در چنگال مشركان لجوج گرفتار شدند دستور تقيّه مىدهد و مىفرمايد: «لا يَتَّخِذِ الْمُؤْمِنُونَ الْكافِرينَ اوْلياءَ مِنْ دُونِ الْمُؤْمنينَ وَ مَنْ يَفْعَلْ ذِلكَ فَلَيْسَ مِنَ اللَّهِ فى شَىْءٍ الّا انْ تَتَّقُوا مِنْهُمْ تُقاةً؛ افراد با ايمان نبايد غير از مؤمنان، كسى را از كافران، دوست و ولىّ خود قرار دهند، هر كس چنين كند رابطه خود را از خدا بريده است مگر اينكه (شما در خطر باشيد و) از آنها تقيّه كنيد». ( سوره آل عمران آیه ٢٨ )
❕بنابراين «تقيّه» يعنى كتمان عقيده، مخصوص جايى است كه جان و مال و عِرض انسان در برابر دشمنان متعصّب و لجوج به خطر مىافتد، بىآنكه نتيجهاى داشته باشد، در چنين مواردى نبايد بيهوده افراد را به خطر انداخت و نيروها را از دست داد؛ بلكه بايد آن را براى مواقع لزوم حفظ كرد، به همين دليل در حديث معروف امام صادق عليه السلام مىخوانيم: «التَّقِيَّةُ تُرْسُ الْمُؤمِنِ؛ تقيّه سپر دفاعى مؤمن است».
📚الکافی ج 2 ص 221
❕تعبير به «تُرس» (سپر) تعبير لطيفى است كه نشان مىدهد تقيّه يك وسيله دفاعى در مقابل دشمنان است.
👌داستان تقيّه كردن «عمّار ياسر» در برابر مشركان و صحّه نهادن بر آن از سوى پيامبر اسلام صلى الله عليه و آله معروف است."
📚اعتقاد ما، آیت الله مکارم شیرازی ص: 101
👌البته در مورد برائت جویی و سب کردن امامان علیهم السلام از روی تقیه این اجازه داده شده است که انسان اختیار دارد که از روی تقیه سب کند یا تقیه را کنار بگذارد و سب نکند و کشته شود !!!!
📚وسائل الشیعه ج 16 ص 225 باب 29 بَابُ جَوَازِ التَّقِيَّةِ فِي إِظْهَارِ كَلِمَةِ الْكُفْرِ كَسَبِّ الْأَنْبِيَاءِ وَ الْأَئِمَّةِ ع وَ الْبَرَاءَةِ مِنْهُمْ وَ عَدَمِ وُجُوبِ التَّقِيَّةِ فِي ذَلِكَ وَ إِنْ تَيَقَّنَ الْقَتْل
❕روشن است که مورد این اجازه در مورد امامان علیهم السلام است و شامل مباحث مربوط به نظام اسلامی و رهبری نمی شود , بلکه در مورد نظام و رهبری ادله تقیه حاکم است مگر موارد خاصی که مصلحت مهمتری در کار باشد .
❕عبدالله بن عطا می گوید :
"به امام باقر علیه السلام گفتم: دو مرد را در کوفه گرفتند و به آنها گفتند: از امیر مؤمنان بیزاری بجویید. یکی بیزاری جست و یکی نجست. آن را که بیزاری جست آزاد کردند و آن دیگری را کشتند. فرمود: آن کس که بیزاری جست، در دینش مسئله دان و فقیه بود، و آن کس که نجست، شتاب کرد برای بهشت " " ...أَمَّا الَّذِی بَرِئَ فَرَجُلٌ فَقِیهٌ فِی دِینِهِ وَ أَمَّا الَّذِی لَمْ یَبْرَأْ فَرَجُلٌ تَعَجَّلَ إِلَی الْجَنَّةِ "
📚الکافی ج 2 ص 221
#پرسمان_اعتقادی
@Rahnamye_Behesht
#سایت_ما
ipasookh.ir
هدایت شده از پرسمان اعتقادی ( شیعه پاسخ )
🌸میلاد امام عسکری علیه السلام را تبریک می گوییم ؛
❤️برخی از پرسش و پاسخ های مرتبط با امام عسکری علیه السلام ؛
1⃣آیا علمای اهل سنت هم درباره عظمت و بزرگی امام عسکری چیزی گفته اند یا خیر ❕اگر گفته اند برایمان بیاورید❗️
💠https://eitaa.com/Rahnamaye_Behesht/2200
2⃣آیا حقیقت دارد که وکیل امام عسکری لواط کار بوده است ❗️چرا امام حسن عسکری که طبق ادعای علماى شیعه داراى علم_غیب_الهى هستند،
نماینده و قائم مقامش لواط کارش را مجازات نكرده ؟ و اصولاً چرا یک شخص شرابخوار و همجنس باز را قائم مقام خود كرده بود ❗️❗️
💠https://eitaa.com/Rahnamaye_Behesht/2201
3⃣پرسش_کانال_ضد_شیعه ؛ در کتاب شیعه یعنی کتاب اصول #کافی آمده است که در آن امام حسن عسگری از علم غیب خود سو استفاده می کند و برای جلوگیری از ضرر مالی شیعیانش ، اخلاق را زیر پا می گذاشته است ...❗️
💠https://eitaa.com/Rahnamaye_Behesht/2202
4⃣امام_حسن_عسكرى: كردها را فقط با شمشير تنبيه كنيد
در معتبرترين كتاب روائى شيعيان روايت صحيح السندى آمده كه در آن از #امام_حسن_عسكرى در مورد رفتار با #كردها سئوال ميشود كه ايشان دستور قتل عام كردها را صادر ميكند ❗️
💠https://eitaa.com/Rahnamaye_Behesht/1977
5⃣مطابق روایت اصول کافی , امامتِ امام عسکری، در سال 254 تصویب شد. نه قبل از آن ‼️
📚 اصول کافی 326/1
این در حالی است که شیعیان مدّعی هستند که امامتِ امامها از زمان پیغمبر ﷺ و بلکه انبیاء قبل از او، تعیین و تصویب شده بود.
طبیعتاً باید لااقل امامهای معصوم، ترتیبِ ائمه و اسامی و اشخاصاش را میدانستند ❗️❗️❗️ در حدیث دیگر آمده است که خدا وقتی دید که فرزند بزرگتر امام هادی یعنی محمد از دنیا رفت؛ تصمیماش را عوض کرد و امامت را به امام عسکری [فرزند بعدی امام هادی] داد ‼️
💠https://eitaa.com/Rahnamye_Behesht/4471
6⃣پرسشی که این روزها خیلی مطرح می شود این است که آیا امام عسکری غیر از امام مهدی فرزند دیگری هم داشتند ❗️❗️
💠https://eitaa.com/Rahnamye_Behesht/4404
#پرسمان_اعتقادی
@Rahnamye_Behesht
#سایت_ما
ipasookh.ir
حجاب کنیزان و ازدواج با آنان !!!!!
🤔#پرسش :
❓تمام مادرانِ فرزندان امام موسی کاظم جزو کنیزان وی بودند و معاف از پوشیدن روسری!
اما شما نزدیک به ۴۴ سال زنان ایران را ، ملزم به پوشیدن روسری کرده بودید
با وجود آن معافیت! چرا از آنان (ولو کنیز امام باشند) با احترام یاد میکنید؟
(گفتنی است همۀ ۳۷ فرزند امام کاظم از کنیزانش زاده شدند)
وكان لأبیالحسن موسى سبعةٌ و ثلاثون ولداً ذكراً و أنثى منهم:
علي بن موسى الرضا و ابراهيم و العباس و القاسم لأمهات أَولادٍ.
و إسماعيل و جعفر و هارون و الحسين لأمّ ولدٍ.
و "أَحمد" و محمد و حمزة لأمّ ولدٍ.
و عبدالله و إسحاق و عبيدالله و زيد و الحسن و الفضل و سليمان لأمّهات أَولادٍ.
و فاطمة الكبرى و فاطمة الصغرى و رقیة و حكیمة و أمأبیها و رقیة الصغرى و كلثم و أمجعفرٍ و لُبابة و زينب و خدیجة و علیة و آمنة و حَسنة و بریهة و عائشة و أمّسلمة و میمونةُ و أمكلثوم لأمّهات أَولادٍ
(ارشاد شیخمفید ج ۲ ص ۲۴۴)
امیر ترکاشوند، ۱۴۰۱/۰۸/۱۰ ❗️❗️❗️
💠#پاسخ💠
👌از آنجایی که کنیزان در جامعه مقام و جایگاهی نداشتند و افراد نیز تمایلی به ازدواج کردن با آنان نداشتند و مثلا ازدواج با کنیزان را دون شان خود می دانستند , امامان علیهم السلام به دستور قرآن مامور بودند که این تفکر غلط در مورد کنیزان را از بین برده و با ازدواج کردن با کنیزان و وارد کردن آنان به محیط زندگی و خانواده , به کنیزان شخصیت داده و توهم شهروند درجه چندم بودن در مورد آنان را از بین ببرند و از این طریق در مسیر آزادی کنیزان اقدام کنند , زیرا این ازدواج کردن منتهی به آزادی کنیزان از بردگی می شد .
📚وسائل الشیعه ج ٢٣ ص ١٧٥ باب ٦
❕خداوند در این رابطه می فرماید :
"با زنان پاكدامن از بردگانى با ايمان كه در اختيار داريد ازدواج كنند، خدا آگاه به ايمان شماست، و همگى اعضاى يك پيكريد " " " فَمِنْ ما مَلَكَتْ أَيْمانُكُمْ مِنْ فَتَياتِكُمُ الْمُؤْمِناتِ وَ اللَّهُ أَعْلَمُ بِإِيمانِكُمْ بَعْضُكُمْ مِنْ بَعْض " ( نساء ٢٥ )
❕مفسرین می نویسند :
" ( جمله ) بَعْضُكُمْ مِنْ بَعْضٍ( اشاره به این دارد ) از آنجا كه بعضى در مورد ازدواج با كنيزان كراهت داشتند، قرآن مىگويد شما همه از يك پدر و مادر به وجود آمدهايد" و بعضى از بعض ديگريد" بنا بر اين نبايد از ازدواج با كنيزان كه از نظر انسانى با شما هيچگونه تفاوتى ندارند و از نظر ارزش معنوى، ارزش آنها مانند ديگران بسته به تقوى و پرهيزگارى آنان است، كراهت داشته باشيد، كه همه اعضاء يك پيكر محسوب مىشويد. "
📚تفسير نمونه، ج3، ص: 348
❕در مواردی حکام ظالم زمان ائمه علیهم السلام به امامان ع خرده می گرفتند که چرا شان خود را با ازدواج با کنیزان پایین می آورند که امامان ع پاسخ می دادند که شان و برتری به تقوا و فضیلتهای اخلاقی است نه کنیز و آزاد بودن !!!
👌در روایتی آمده است :
"عبدالملک بن مروان جاسوسی در مدینه داشت که اخبار آنچه در مدینه اتفاق میافتاد را به او مینوشت. امام علی بن الحسین علیهما السلام کنیزش را آزاد نموده و بعد با او ازدواج کرد.
❕ جاسوس این واقعه را برای عبدالملک نوشت.السلام نوشت: اما بعد، خبر ازدواج تو با کنیزت به من رسید و تو میدانی که در بین هم کفوان تو در قریش هستند کسانی که برای امر ازدواج شأن بلندی دارند و فرزندانت را با ازدواج با ایشان نجابت میبخشی! پس با این ازدواجت نه به شأن خود نظر خوبی کردی و نه نجابت فرزندانت را باقی گذاشتی. و السلام.
👌امام سجاد علیه السلام به او نوشت:
"اما بعد، نامه تو به من رسید که در آن بر من نسبت به ازدواج با کنیزم سخت گرفتی و خیال کردی در زنان قریش کسانی هستند که من میتوانم با ازدواج با او شأن والاتری کسب کنم و فرزندانم را نجیب تر کنم! و همانا بالاتر از رسول خدا رفعتی در مجد و چیزی که موجب ازدیاد کرم باشد نیست. این زن ملک یمین من بود که از دستم خارج شد و خدای عزوجل از من امری را اراده فرمود که من خواستار ثواب آن شدم، سپس طبق سنت خدا او را برگرداندم و کسی که در دین خدا پاک باشد، چیزی مخلّ امور او نمی شود و خدا با اسلام پستی را از بین برده و کاستی را با آن کامل نموده و ملامت را از بین برده. پس سرزنشی بر مرد مسلمان نیست و ملامت فقط ملامت جاهلیت است. " " وَ قَدْ رَفَعَ اللَّهُ بِالْإِسْلَامِ الْخَسِیسَةَ وَ تَمَّمَ بِهِ النَّقِیصَةَ وَ أَذْهَبَ اللُّؤْمَ فَلَا لُؤْمَ عَلَی امْرِئٍ مُسْلِمٍ إِنَّمَا اللُّؤْمُ لُؤْمُ الْجَاهِلِیَّةِ وَ السَّلَامُ "
📚الکافی ج ٥ ص ٣٤٤
▫️ادامه 👇
▫️ادامه 👇
❕امامان علیهم السلام برای دفع این سنت و دیدگاه ناپسند در مورد ازدواج با کنیزان از جامعه , افراد جامعه را نیز توصیه به ازدواج با کنیزان می کردند و می فرمودند که این ازدواج , لذت و شادباشی را در پی دارد که هرکس آن را
بچشد , دیگر ازدواج با کنیزان برایش ناگوار نیست و این نوع ازدواج کردن را ترک نمیکند : " ثَلَاثٌ مَنْ عَرَفَهُنَّ لَمْ يَدَعْهُنَّ جَزُّ الشَّعْرِ وَ تَشْمِيرُ الثِّيَابِ وَ نِكَاحُ الْإِمَاءِ"
📚الکافی ج ٦ ص ٤٨٤
👌در مورد حجاب کنیزان نیز گفتنی است که ما دلیلی نداریم که کنیزان ملزم بوده اند که در برابر نامحرمان با سر و بدن برهنه حاضر باشند , بلکه آیات قرآن با صراحت همه زنان مسلمان و مومنه اعم از زنان آزاد یا کنیز را ملزم به رعایت حجاب و پوشش کرده و می فرماید :
" اى پيامبر! به همسران و دخترانت و زنان مؤمنان بگو جلبابها (روسرىهاى بلند) خود را بر خويش فرو افكنند، اين كار براى اينكه ( به عفت و پاکدامنی ) شناخته شوند و مورد آزار قرار نگيرند بهتر است " " يا أَيُّهَا النَّبِيُّ قُلْ لِأَزْواجِكَ وَ بَناتِكَ وَ نِساءِ الْمُؤْمِنِينَ يُدْنِينَ عَلَيْهِنَّ مِنْ جَلابِيبِهِنَّ ذلِكَ أَدْنى أَنْ يُعْرَفْنَ فَلا يُؤْذَيْن "( احزاب ٦٠ )
❕و در آیه دیگر می فرماید :
" و به زنان با ايمان بگو چشمهاى خود را (از نگاه هوسآلود) فرو گيرند، و دامان خويش را حفظ كنند، و زينت خود را جز آن مقدار كه ظاهر است آشكار ننمايند، و (اطراف) روسرىهاى خود را بر سينه خود افكنند (تا گردن و سينه با آن پوشانده شود) و زينت خود را آشكار نسازند .... " " قُلْ لِلْمُؤْمِنِينَ يَغُضُّوا مِنْ أَبْصارِهِمْ وَ يَحْفَظُوا فُرُوجَهُمْ ذلِكَ أَزْكى لَهُمْ إِنَّ اللَّهَ خَبِيرٌ بِما يَصْنَعُونَ وَ قُلْ لِلْمُؤْمِناتِ يَغْضُضْنَ مِنْ أَبْصارِهِنَّ وَ يَحْفَظْنَ فُرُوجَهُنَّ وَ لا يُبْدِينَ زِينَتَهُنَّ إِلاَّ ما ظَهَرَ مِنْها وَ لْيَضْرِبْنَ بِخُمُرِهِنَّ عَلى جُيُوبِهِن " ( نور ٣٠ _ ٣١ )
❕این آیات تمام زنان مومنه را امر به حجاب می کند و فرقی بین زن آزاد و کنیز نمی گذارد , بنابراین هم زنان آزاد ملزم به پوشش و حجاب هستند و هم زنان برده .
👌در روایات نیز به صورت مطلق تمام زنان مسلمان اعم از زن آزاد یا برده را موظف به حجاب کرده اند و این که تنها می توانند صورت و دستها تا مچ را از نامحرم بپوشانند , اما بقیه بدن باید از نامحرم پوشیده باشد : "سَمِعْتُ جَعْفَراً عَلَيْهِ السَّلَامُ وَ سُئِلَ عَمَّا تُظْهِرُ الْمَرْأَةُ مِنْ زِينَتِهَا قَالَ: «الْوَجْهَ وَ الْكَفَّيْنِ» "
📚قرب الاسناد ص ٨٢ _ بحار الانوار ج ١٠١ ص ٣٣
❕در روایتی نیز بالخصوص امام رضا ع فرمود که زن کنیز و ام ولد موظف است که سر خود را از مردان نامحرم بپوشاند : " سَأَلْتُ أَبَا الْحَسَنِ الرِّضَا ع- عَنْ أُمَّهَاتِ الْأَوْلَادِ أَ لَهَا أَنْ تَكْشِفَ رَأْسَهَا بَيْنَ أَيْدِي الرِّجَالِ قَالَ تَقَنَّعُ "
📚الکافی ج ٥ ص ٥٢٥
❕بله تنها در نماز خواندن زنان کنیز مخیر بودند که سرشان را بپوشانند یا نپوشانند : " سَأَلْتُ أَبَا عَبْدِ اللَّهِ ع عَنِ الْأَمَةِ أَ تُقَنِّعُ رَأْسَهَا قَالَ إِنْ شَاءَتْ فَعَلَتْ وَ إِنْ شَاءَتْ لَمْ تَفْعَل "
📚وسائل الشيعة، ج4، ص: 412
👌یعنی کنیزان در برابر نامحرم ملزم به حجاب بودند اما این حکم در نماز در صورتی که نامحرم آن اطراف نباشد , برایشان استثناء شده بود که می توانستند پوشش سر را کنار بگذارند , شاید این حکم از این جنبه باشد که این کنیزان چون تازه مسلمان بودند و از نظر مالی و امکاناتی هم در محدودیت بودند و نمی توانستند لباسهای مناسب برای خود اختیار کنند , لذا برایشان سخت گرفته نشده بود که به صورت الزامی در نماز هم ملزم به حجاب و پوشش سر باشند , بلکه اختیار داشتند که یا در نماز سر را بپوشانند یا نپوشانند :
❕چنان که علامه مجلسی متذکر این نکته می شود :
"يدل على وجوب تقنع أم الولد عن الرجال كما هو المشهور، و لا ينافي جواز كشف رأسها في الصلاة. "
📚مرآة العقول، ج 20، ص: 354
👌بنابراین از آنچه گذشت روشن شد که کنیزان هم ملزم به رعایت حجاب در برابر نامحرم بوده اند و همینطور چرایی ازدواج امامان علیهم السلام با کنیزان نیز روشن گردید .
#پرسمان_اعتقادی
@Rahnamye_Behesht
#سایت_ما
ipasookh.ir