🏴 پیامبر اکرم(ص) را محدود به مسلمانان نکنیم
🔹نجمه صالحی پژوهشگر حوزوی در گفتوگو با خبرگزاری حوزه:
◻️ حضرت محمد (ص)، رسول خدا و خاتم پیامبران بودهاند، به عبارتی پیامبر همه جهان هستند و واژه "اسلام" پس از عنوان "پیامبر"، چه بسا محدود کردن ایشان فقط برای مسلمانان است و ظاهرا عنوان "پیامبر اسلام" از سوی مستشرقین در منابع ذکر شده و مترجمین در آثار خود نقل کردهاند و به تدریج کاربرد عمومی یافته است.
◻️در اسلام، رعایت استقلال ذاتی برای زن به منزله یک انسان که در عبودیت با حضرت حق هویت مییابد، تبیین میشود. یکی از عمده تلاشهای پیامبر(ص) در اصلاح نگاه حاصل از افراط و تفریطهای عصر جاهلی درباره زن بود.
◻️پس از اسلام پذیری، بیعت نوعی از مشارکت، اجتماعی، سیاسی و اعلام تعهد به مشارکت است و زنان در این مشارکت سهم داشتند. سیاست پیامبر (ص) درباره زنان، درگیر کردن آنان در امور اجتماعی بود.
◻️ پس از پیامبر(ص) به دلیل رویکرد و نظرات شخصی خلفا نسبت به حضور زنان، حضور و نقش زنان کمرنگتر شد.
مشروح گفتوگو
20151005090921-9878-73.pdf
408.4K
#معرفی_مقاله
#بهداشت_روانی
#روانشناسی_اجتماعی_سیاسی
#مبعث
🔷شیوه های پیامبر اکرم(ص) در مدیریت روانی جامعه اسلامی
🖊سیدحسین علیانسب
این پژوهش با هدف بررسی شیوه پیامبر اکرم در مدیریت روانی جامعه و پاسخگویی به این سؤال که «دولت ها چگونه روحیه و اراده ملت خود را برای همکاری مدیریت کنند؟» انجام شد. بدین منظور از روش پیمایش تاریخی و تحلیل نظریِ مواردِ مربوط به حکومت پیامبر رحمت استفاده شد. دستاوردها نشان داد که ایشان بدون خروج از مسیر اخلاق اسلامی، با روش های متعدد، جامعه را در مقابل دشمن، بانشاط و آماده نگاه می داشتند؛ بعضی از آن روش ها؛ عبارتند از:
✅ توجه به ویژگی های روان شناختی مخاطبان، تعامل مستقیم و عاطفی با مردم، دانش افزایی و آگاهی بخشی به آنان، مشارکت دادن آنان در امور سیاسی، اجتماعی و نظامی، استفاده از ظرفیت گروه های مرجع، بازسازی روانی جامعه پس از بحران ها، احیای نظام ارزشی جامعه و حراست اعتقادی؛ و جلوگیری از حضور عناصر سست عنصر در صف مسلمین. بدین ترتیب،
✅ پیامبر اکرم بدون اینکه بر منابع مادیِ آنان چیزی افزوده باشد، آنان را به قدرتِ بسیار تأثیرگذار منطقه تبدیل کرد.
#پیامدشناسی
🔷 پيامدهاي شهادت از زبان حضرت زهرا سلام الله علیها
🔹حضرت در خطبه فدکیه و خطبه ای که بعدا در جمع زنان مدینه که به عیادت ایشان آمده بودند ایراد فرموده اند. پیامدهای شهادت پیامبرصلی الله علیه وآله را بیان میکنند از جمله آنها عبارتند از:
۱. ايجاد ضعف و سستي در ميان مردم؛استومَعَ وهْنُهُ «يا وَهيُهُ»و «فقبحا لفلول الحدّ واللعب بعد الجدّ وقرع الصّفاة؛ چه زشت است سستي و بازيچه بودن مردانتان پس از آن همه تلاش و كوشش».
۲. تفرقه و اختلاف بوجود آمد؛«استنهَرَ فتقُهُ وانْفَتَقَ رَتْقُهُ؛ تشتت و پراكندگي گسترش يافت و وحدت و همدلي از هم گسست».
۳. اميد و آرزوهاي مسلمانان به نااميدي تبديل شد«واكَدَتِ الاَمالُ».
۴. به حريم پيامبر بي حرمتي شد؛
«اضيعَ الحَريمُ و اُزِيلَتِ الحُرْمَةُ عِنْدَ مَماتِهِ»
۵. خط نفاق و دورويي آشكار شد.؛
«ظَهَرَ فيكُمْ حَسْكَةَ النّفاق»و «تَشْرَبُونَ حَسْوا فيِ ارْتِغاء َو تَمْشُونَ لاَهْلِهِ وَ وُلْدِهِ فِي الْخَمْرِ وَالضَّرّاءِ وَ نَصْبِرُ مِنْكُمْ عَلي مِثْلِ حَزِّ الْمُدي، وَ وَخْزِ السَّنانِ فِي الْحبشاء؛ شير را اندك اندك با آب ممزوج نموديد و به بهانه اين كه آب مي نوشيد، شير را خورديد. كنايه از نفاق است كه تظاهر به عملي ميشود كه در واقع خلاف آن است...
۶. دين و معنويت كم رنگ شد.؛
«و سَمَلَ جَلْبابُ الدّينَ»
۷. مردم دچار بي تفاوتي شدند«يا مَعاشِرَ الْفِتْيَةِ وَاَعْضاء الْمِلَّةِ، وَ حَضَنَةِ الاِسلامِ ما هذِهِ الْغميزَةُ في حَقّي والسّنةُ عَنْ ظلامَتی»
۸. مردم پيمان شكني كردند.
فرمودند: «فَانّي حِرْتُمْ بَعْدَ البَيانِ وَ اَسْرَرْتُمْ بَعْدَ الاِعْلانِ وَ نَكَصْتُمْ بَعْدَ الاِقْدامِ»
۹. مردم دچار وسوسه هاي شيطاني شدند؛«تَسْتَجيبُونَ لِهتافِ الشَّيْطانِ الْغَوِيّ»و«اَطْلَعَ الشَّيطانُ رَأسَهُ مِنْ مَغْزَرِهِ هاتِفا بِكُمْ فَاَلْفاكُمْ لِدَعْوَتِهِ مُسْتَجيبينَ؛»
۱۰. شتاب در شنيدن حرفهاي بيهوده و بي اساس؛«مَعاشر النّاس الْمُسْرِعَةِ اِلي قيلِ الْباطِلِ الْمُغْضِيَةِ عَلَي الْفِعْلِ الْقَبيحِ الْخاسِر»
۱۱. نطفه مظاهر فساد روئيدن گرفت.
در پايان خطبه عيادت خطاب به زنان مهاجر و انصار فرمود: «اَمّا لَعَمْري لَقَدْ لَقِحَتْ فَنَظِرَةً رَيثما تُنْتِجُ ثُمَّ احْتَلِبُوا مِلْ ءَ الْقَعْبِ دَما عَبيطَا وَ ذُعافا مُبيدا؛
۱۲. فرصت طلبان سر كار آمدند...
کنشگران غیر مباشر ۲.mp3
35.76M
🔹 شب سوم مراسم عزادرای دهه آخر ماه صفر
🕌 حرم مطهر حضرت عبدالعظیم حسنی(ع)
🗓 ۱۴۰۲/۰۶/۱۸
📜 کنش اجتماعی (۳)
کنشگران غیرمباشر - بازیگران خاموش - فاعلان ناپیدا
4️⃣ تحسین، تقبیح و تأیید
تحسین گری = کنشگری
تحسین کار غلط = کننده کار غلط
تحسین کار خوب = کننده کار خوب
تقبیح گری = کنشگری
تقبیح کار غلط = مانع کار غلط
تقبیح کار خوب = مانع کار خوب
تحسین و تقبیح رسانهای: لایک کردن
5️⃣ علاقمندی، دوست داشتن
دوستداری = کنشگری
دوست دار کار قبیح = کنشگر فعل نیک
دوست دار کار نیک = کنشگر کار نیک
دوست داشتن، بعد عاطفی کنش اجتماعی
🔹 شب دوم کلیک کنید
🌐 صفحات مجازی
ایتا | تلگرام | ویراستی | توییتر | آپارات
#رزق_علمی
#خویشتنداری
#تربیت
#روانشناسی_اسلامی
🔹پیامبر صل الله علیه و آله و سلم:
بِرُّوا آباءَكُمْ يَبِرُّكُمْ اَبْناءُكُمْ، عَفُّوا عَنْ نِساءِ النّاسِ تُعَفُّ نِسائُكُمْ.
📙كنز العمال، ج 16، ص 466 .
« به پدرانتان نيكى كنيد تا فرزندانتان به شما نيكى كنند، از زنان مردم چشم پوشى كنيد تا ديگران نسبت به زنهاى شما چشم پوشى كنند.»
https://eitaa.com/Rooshdaneh/18380
#رویداد_تاریخی
#روز_مبارزه_با_استعمار
🔹شهادت رئسعلی دلواری در قیام علیه استعمار
رئیسعلی دِلواری از رهبرانِ قیامِ مردم جنوب ایران علیه دولت بریتانیا پس از اشغال بوشهر در میانه جنگ جهانی اول بود. وی در دوران مشروطه از طرفداران مشروطه بود و پس از به توپ بستن مجلس توسط محمدعلی شاه به دستور سید مرتضی مجتهد اَهرَمی رهبر روحانی این نهضت در بوشهر، شهر بوشهر را تصرف کرد.
در کشاکش جنگ جهانی اول، نیروهای انگلیسی شهر بوشهر را اشغال کردند. علمای بوشهر فتوای جهاد علیه نیروهای انگلیسی دادند. رئیسعلی به همراه گروههای دیگری از تنگستانیها، با نیروهای انگلیسی جنگید. حملات آنها، شبهنگام و به صورت شبیخون بود و تلفات بسیاری به نیروهای انگلیسیها وارد کرد.
رئیسعلی دلواری در ۱۲ شهریور ۱۲۹۴ش، بهدست یکی از ههمراهانش شهید شد. سالروز شهادت او به عنوان روز ملی مبارزه با استعمار انگلیس نامگذاری شده است.
امام خامنه ای در این باره فرمودند:
«نام سردار مؤمن و شجاعی مثل شهید «رئیسعلی دلواری» از نامهایی است که همیشه دلهای مؤمن را که آشنایی به وضع او و مبارزات او داشتهاند، در سراسر این کشور به خود جذب میکرده است.»
#مجاهدانه
🌺بوشهر پایتخت مقاومت جنوب
🌸همراهی علمای جنوب با رئیسعلی دلواری در مبارزه با انگلیس
🌸 آیت الله محمد جعفر محلاتی
❇️ آیت الله محمد جعفر محلاتی که اجازۀ اجتهاد از میرازی شیرازی و آخوند خراسانی داشت، یکی دیگر از عالمان مبارزی بود که با ورود نیروهای انگلیسی به بندر بوشهر، فتوای جهاد علیه این تجاوز آشکار را صادر نمود.
❇️ براساس فتوای ایشان و فتاوای دیگر علمای بلاد بوشهر بود که رئیس علی دلواری قیام خود را آغاز نمود.
❇️ زمانی که انگلیسیها در مقابل اقدامات دلیرانۀ رئیسعلی عاجز شدند با استفاده از حربۀ نفوذ توانستند وی را به شهادت برسانند. این حادثه تلخ ضربهای سنگین بر روحیه مجاهدین وارد کرد.
❇️ آیت الله محلاتی مراسم ختم رئیس علی دلواری را فرصت مناسبی برای دلداری به مجاهدین و تشویق آنان به ادامۀ مبارزه دانست. به همین دلیل بار دیگر اعلام جهاد کرد و فتوایش در همه مساجد شیراز خوانده شد.
❇️ در پی انتشار این فتوا، صدها داوطلب برای کمک به مجاهدان تنگستانی آماده شدند و پس از چند روز تمرین نظامی، با رهبری ایت الله شیخ جعفر محلاتی که لباس رزم پوشیده بود، به سمت بوشهر حرکت کردند.
❇️ با حرکت قشون ایت الله محلاتی، افرادی از سر خیرخواهی و برخی با تهدید تلاش کردند تا وی را منصرف کنند، اما این عالم مبارز تنها شرط برگشتش را عقب نشینی نیروهای انگلیسی از بوشهر اعلام کرد.
❇️ با شروع این حرکت مجاهدانه، بسیاری از افراد به لشکر ایت الله محلاتی ملحق شدند و زمینۀ اخراج کامل انگلیسی ها از بوشهر را فراهم نمودند.
#شعر_پایداری
#ایران_اسلامی
🔹لبخند جماران🔹
دوباره پر شده از عطر گیسویت شبستانم
دوباره عطر گیسویت؛ چقدر امشب پریشانم
کنارت چای مینوشم به قدر یک غزل خواندن
به قدری که نفس تازه کنم، خیلی نمیمانم
کتاب کهنهای هستم پر از اندوه یا شاید
درختی خسته در اعماق جنگلهای گیلانم
رها، بیشیله پیله، روستایی، سادۀ ساده
دوبیتیهای باباطاهرم عریان عریانم
شبی میخواستم شعری بگویم ناگهان در باد
صدای حملۀ چنگیزخان آمد؛ نمیدانم
چه شد اما زمین خوردم میان خاک و خون؛ دیدم
در آتش خانهام میسوخت، گفتم آه... دیوانم
چنان با خاک یکسان کرد از تبریز تا بم را
زمان لرزید از بالای میز افتاد لیوانم..
فراوان داغ دیدنها؛ به مسلخ سر بریدنها
حجاب از سر کشیدنها؛ از این غمها فراوانم
شمال و درد کوچک خان؛ جنوب و زخم دلواری
به سینه داغدار کشتۀ حمام کاشانم
سکوت من پر از فریاد یعنی جامع اضداد
منم من اخم سعدآباد و لبخند جمارانم
من آن خاکم که همواره در اوج آسمان هستم
پر از عباس بابایی پر از عباس دورانم
گرفته شعله با خون جوانانم حنابندان
که تهرانتر شود تهران؛ من آبادان ویرانم
صلات ظهر تابستان، من و بوشهر و خوزستان
تو را لب تشنهایم از جان، کمی باران بنوشانم
سراغت را من از عیسی گرفتم باز کن در را
منم من روزبه، اما پس از این با تو سلمانم
شکوه تخت جمشید اشک شد از چشم من افتاد
از آن وقتی که خاک پای سلطان خراسانم
اگر سلطان تویی دیگر ابایی نیست میگویم
که من یک شاعر درباریام مداح سلطانم
🖌سیدحمیدرضا برقعی
#رزق_علمی
🔹امام رضا علیه السلام:
رَحِمَ اللّه ُ عَبْدا اَحیا اَمْرَنا … یَتَعَلَّمُ عُلومَنا وَ یُعَلِّمُهَا النّاسَ، فَاِنَّ النّاسَلَوْ عَلِموا مَحاسِنَ کَلامِنا لاَتَّبَعونا
رحمت خدا بر بندهای که امر ما را زنده کند، دانشهای ما را فرا گیرد و به مردم بیاموزد. اگر مردم زیباییهای سخنان ما را میدانستند از ما پیروی میکردند.
📙 (معانی الأخبار، ص ۱۸۰، ح ۱)
#رویداد_تاریخی
🌺فداکاری بزرگ
🌺هجرت پيامبر اكرم(صلی الله علیه و آله وسلم) از مكه به مدينه و لَيلَة المبيت (1 قمری)
🔹وَمِنَ النَّاسِ مَنْ یشْرِی نَفْسَهُ ابْتِغَاءَ مَرْضَاتِ اللَّهِ وَاللَّهُ رَءُوفٌ بِالْعِبَادِ«207بقره»
بعضی از مردم (با ایمان و فداکار، همچون امیرالمؤمنین، علی (علیه السلام) در «لیلة المبیت» به هنگام خفتن در جایگاه پیغمبر اکرم، جان خود را به خاطر خشنودی خدا میفروشند؛ و خداوند نسبت به بندگان مهربان است.
مسألهي هجرت پيامبر از مكه به مدينه، در جريان بيعت دوم عقبه تثبيت و تعيين شد. كفار قريش با آگاهي از اين امر در صدد كشتن پيامبر برآمدند. براي اين كار پيشنهاد ابوجهل مورد موافقت سران قريش قرار گرفت كه براساس آن از هر تيرهي قريش، جوان دليري برگزيده شود تا همه با هم شبانه به پيامبر حملهور شوند و او را به قتل برسانند. خداوند، پيامبر را از توطئهي قريش آگاه كرد و فرمان هجرت ايشان را در همان شب صادر فرمود. پیامبر براي گمراه كردن كفار، امیرالمؤمنین را در بستر خود قرار داد. اين شب معروف به ليلةالمبيت شد و هجرت رسول اكرم، مبدأ تاريخ مسلمانان واقع گرديد.
#معرفی_کتاب
📚زندگی نامه نهج البلاغه
📖کتاب زندگی نامه نهج البلاغه داستان آشنایی نوجوانان با نهج البلاغه است که از زبان نهج البلاغه به معرفی آن می پردازد.
🔹این اثر به ده ها موضوع مربوط به نهج البلاغه اشاره دارد که در قالبی جذاب، مخاطبان را با یکی از معروف ترین و معتبر ترین و مهم ترین کتاب های مسلمانان آشنا می سازد.
▫️نویسنده: غلامرضا حیدری ابهری
✅مناسب برای سنین بالای ۱۵ سال
#تبدیل_معرفت_به_رفتار
🔷جایگاه عرشی
🔹همیشه میگفت: جانم بقربانت...!
چه لحظات هیجانانگیزی است، زمانی که میخواهد جانش را فدای او کند...
پس از آن خدا اینگونه او را ستود:
و من الناس من یشری نفسه ابتغاء مرضات الله وَ اللهُ رَءُوفٌ بِالْعِباد(بقره ـ ۲۰۷).
🔹فضیلت بزرگی از امیرالمؤمنین علیهالسلام که معاویه باصرف مبالغ سنگین نتوانست آنرا محو کند.خدا چه خوب میخرد ؛ آن را که سپر میشود ، تا زمین، داغ کاملترین جلوهی رحمت خدا را نبیند...
🌱 بهار ( ربیع الأول ) با لیلة المبیت پاگشا میشود!
تا اهل یقین بدانند:
برای پاگشای "ربیعالأنام" باید بیاموزند که برایش سپر شوند ...
("ربیع الانام" یکی از زیباترین القاب حضرت ولی عصر (عج) است ، که در زیارت آن حضرت آمده است ، در یک نگاه به معنای بهار انسانها معنا میشود)
#ربیع_الاول
#لیله_المبیت
پرورش ديني كودک ؛ تاثیر پرورش در جذب کودکان به نماز.pdf
687.2K
#تربیت
#معرفی_کتاب
📗پرورش دینی کودک
🔹انسان به طور فطري خداجوست و عبادت و نيايش، نياز انسان رشد يافته و به وحدت رسيده بشمار مي آيد. در ميان عبادتها و امور معنوي و ملكوتي، نماز از ارزش و اهميت ويژه اي برخوردار است. در اين ميان، براي پيوند عميق معنوي ميان انسان ـ به ويژه كودك و نوجوان ـ با نماز بايد روش مطلوب و آساني را در پيش گرفت. روشهايي چون الگوپذيري، آسان پذيري، توافق ارزشي، محبت و مدارا، پاداش دهي و ميانه روي نمونه اي از اين دسته است كه اين پژوهش به آن پرداخته است.
بازی کودک در اسلام ؛ بررسی پیامدهای تربیتی اسباب بازی کودکان.pdf
1.39M
#تربیت
#معرفی_کتاب
📗 بازى كودك در اسلام
🔹از ديرباز، بيشتر مردم چنين مى پنداشتند كه بازى، كارى بيهوده و بى ارزشى است، ولى امروزه به يقين مى دانيم كه يكى از مهمترين نيازهاى كودك، همان بازى و تعامل با اسباب بازى است.
اين نياز در حيطه تقويت و فراگيرى تعامل هاى اجتماعى، اعتماد به نفس، هوش، خلاقيت و همچنين از ميان بردن عقده هاى دوره كودكى و انرژى زائد و مواردى از اين دست، نمود بيشترى پيدا مى كند. كودك در حقيقت، هم زمان با سرگرم شدن به وسيله بازى، تعامل با محيط پيرامون خود را آغاز مى كند. او با اشيا و وسائل اطرافش، موقعيت هاى گوناگونى را تجربه و در مورد هر كدام، نقشى را ايفا مى كند. كودك با به عهده گرفتن نقش هاى مثالى در بازى، خود را براى ايفاى هر چه بهتر نقش هاى واقعى در اجتماع آماده مى سازد.
بنابراين، بايد با تغيير نگرش نسبت به بازى و اسباب بازى و اهميت آن، بكوشيم تا با فرهنگ سازى در جامعه، زمينه مناسب پرورش سالم و صحيح فرزندان اين سرزمين را فراهم كنيم.
در این اثر، مواردى مانند اهميت بازى، انواع بازى ها، روابط و نقش والدين در بازىِ كودك، اسباب بازى هاى مناسب و نامناسب و بازى هاى رايانه اى بررسی شده است.
رویداد فقه تربیت مصباحالهدی-استاد هادیزاده.mp3
35.48M
#تربیت
#انتخاب_رشته
🔷هدفگذاری
🔹مهمترین نیاز جامعه چیست؟!
🔹ملاکهای انتخاب رشته چیست؟
🔹خلأهای میدان هدایتگری و تربیت چیست؟
🎙حجتالاسلام والمسلمین محمدتقی هادیزاده
⏰ ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۳
⏺ سلسله نشستهای موسسه فقهی تربیتی مصباحالهدی