هدایت شده از اندیشکده مطالعات یهود
✡ تحلیل استراتژیک فیلم ١٩١٧ (٢)
🎬 هالیوود برندۀ واقعی جنگ جهانی
1⃣ با پایان جنگ اول جهانی، اَشراف مهاجر #یهودی که اغلب از دهکدههای یهودینشین اروپایشرقی به آمریکا مهاجرت کردند و از تجارت انواع و اقسام پوست، الماس، مشروبات الکلی و… به #سینما رسیده بودند، اینک کمپانیهای خود را در نیویورک برپا میکردند تا خیلی زود سرزمین رؤیاهای خود را در غرب آمریکا بنا کنند.
2⃣ قطعاً سینما و #هالیوود نقش آشکاری در شکلدادن به احساسات مردم آمریکا و اروپا نسبت به جنگ داشت. فیلمهای سینمایی از «سفته» (چارلی چاپلین، ۱۹۱۸) تا «قلبهای جهان» (دیوید وارک گریفیث، ۱۹۱۸) و حتی انیمیشنهای هفتگی یونیورسال! در خدمت دولتها بودند.
3⃣ پس از آغاز جنگ دوم جهانی، هالیوود تولیدات جنگی خود را افزایش داد، درحالیکه آمریکا هنوز در جنگ بیطرف بود! فیلمهای هالیوود در این سالها بیشتر به آمادهسازی مردم میپرداخت و مردم نیز به این گرایش روی خوش نشان میدادند. جالب است بدانید پنج فیلم از ده فیلم پُرفروش سال ۱۹۴۱ به موضوع #جنگ اختصاص داشت!
4⃣ در ۱۸ دسامبر ۱۹۴۱، بلافاصله پس از حمله ژاپن به پرل هاربر و اعلان جنگ آمریکا به ژاپن، رئیسجمهور آمریکا فرانکلین روزولت، دفتری بهنام دفتر امور سینمایی (BMPA) در دل مرکز اطلاعات جنگ (OWI) تأسیس کرد تا استودیوها را به حمایت از اهداف ملی کشور هدایت کند.
5⃣ هالیوود هم این دعوت را با تأسیس #کمیته_امور_جنگی پاسخ گفت تا از طریق این کمیته، مدیران استودیوها، پخشکنندگان، نمایشدهندگان، بازیگران و رؤسای اتحادیهٔ کارگران سینما را در خدمت اهداف تبلیغاتی و برنامههای تهییج احساسات جنگی درآورد.
✍ سیدصادق کاظمی اونجی
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
هدایت شده از اندیشکده مطالعات یهود
✡ تحلیل استراتژیک فیلم ١٩١٧ (٣)
🎬 مؤسسان حقیقی سینمای سفارشی!
1⃣ دولتهایی که نقش فعالی در تولید و نظارت بر سینما داشتند، «کمیتهٔ اطلاعات عمومی» در آمریکا، «دفتر جنگ» در بریتانیا و «خدمات سینمایی و حماسی ارتش» در فرانسه، به طرق مختلف بر ساخت فیلمها نظارت میکردند؛ آنها فیلمهای آموزشی، نظامی و پزشکی میساختند و سفارش ساخت فیلمهای تبلیغاتی برای عامهٔ مردم را میدادند.
2⃣ دولت ایالات متحده ۶ مقولهٔ محوری به فیلمهای #هالیوود ابلاغ کرد که هم با اهداف اطلاعات جنگی همخوانی داشتند و هم ارزشهای سنّتی سرگرمکنندگی فیلمها را حفظ میکردند.
3⃣ لوییس جیکوب، از مسئولین کمیتهٔ امور جنگی هالیوود، این شش پیشنهاد را به این شرح فهرست نمود:
🔸۱. مسائل جنگ: برای چه میجنگیم؟ شیوهٔ زندگی آمریکایی
🔸۲. خصلتهای دشمن: ایدئولوژیاش، اهداف و شیوههایش
🔸۳. #سازمان_ملل: از جمله متحدان ما در جنگ
🔸۴. جبههٔ تولید: تدارک مصالح ضروری برای پیروزی در جنگ
🔸۵. جبههٔ داخلی: تعهدات مردمی
🔸۶. توان نیروهای درگیر در جنگ: نیروهای مسلح ما، متحدان ما و رابطین ما
4⃣ دیوید ای. کوک «David A. Cook» در جلد اول کتاب «تاریخ سینمای جهان» در اینباره مینویسد:
5⃣👈 هالیوود بلافاصله با تولید یک مشت اراجیف ابلهانه و ملودرامهای اغراقشدهی میهنپرستانه از میادین جنگ و جبهههای داخلی، به این خواستهها پاسخ گفت؛ فیلمهایی که در واقع ذات #جنگ را چنان شکوه میبخشیدند که در تاریخ بشریت سابقه نداشت! و به شورشی جهانی میمانستند. فیلمهایی همچون «درود بر دلیری»، «زندگی در خطر»، «فرماندهی ابرها»، «پیش بهسوی سواحل تریپولی»، «ما متحدیم»، «لعنت بر هیتلر»، «بلوندی پیروز است» و…
✍ سیدصادق کاظمی اونجی
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
هدایت شده از اندیشکده مطالعات یهود
✡ تحلیل استراتژیک فیلم ١٩١٧ (۴)
🎬 فرصتی طلایی برای قوم مظلوم یهود!!
1⃣ این جنگ فرصتی بود تا جماعتِ #یهودی مهاجر، بهعنوان میهنپرستان دلسوز آمریکا، جایگاهشان را در جامعهٔ آمریکایی تثبیت کنند و از حالت بیگانگی و غریبگی برای همیشه خارج شوند. وقتش رسیده بود #سینما با قوام دادن به جامعهٔ یهودی در آمریکا، دِین خود را به بنیانگذاران یهودی خود ادا کند.
2⃣ باز هم #زرسالاران_یهودی هالیوود به کمک آمدند و با انواع و اقسام فیلمها سعی کردند، اینگونه وانمود کنند که اساساً جنگ جهانی دوم برای مقابله با #یهودیان_اروپا و قتل و غارت آنهاست!
3⃣ خیلِ فیلمهایی که در رابطه با جنگ جهانی دوم توسط استودیوهای مختلف #هالیوود ساخته شد، این شبهه را در جامعهٔ آمریکا بهوجود آورد که اصلاً همین فیلمها باعث پیروزی ارتش آمریکا در جنگ گردید!
4⃣ از همینرو، در پایان جنگ، #جک_وارنر (از صاحبان کمپانی معروف #برادران_وارنر) یکی از افرادی بود که مدال افتخار دریافت کرد. در متن نوشتهای که برای آن مدال افتخار خوانده شد، چنین آمده بود:
5⃣👈 «آقای وارنر، بهخاطر تجربیات شما درزمینهی تولیدات سینمایی و فیلمهای میهنپرستانهٔ متعددی که به جامعهٔ آمریکا ارائه کردید، این مدال افتخار را به شما تقدیم میکنیم؛ چراکه آثار شما باعث بسط روح میهنپرستی در میان سربازان و ارتش آمریکا طی روزهای سخت جنگ شد…»
✍ سیدصادق کاظمی اونجی
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
هدایت شده از اندیشکده مطالعات یهود
✡ تحلیل استراتژیک فیلم ١٩١٧ (۵)
1⃣ تا به حال به این فکر کردید که چرا غرب فقط در فیلمهای تخیّلی مارول و دی سی قهرمانانی دارد که حاضرند گمنامانه جانشان را برای دیگران فدا کنند؟! جواب ساده است… چون همچین قهرمانانی در دنیای واقعی ندارد! چون ماهیت #تمدن_غرب نفی غیب و معاد میکند، در نتیجه قهرمانی که بهخاطر ارزشی "بالاتر از این دنیا" از خود بگذرد، از دل این تمدن بیرون نمیآید!
2⃣ مطمئن باشید اگر انگلیس و آمریکا اسطورههایی چون ژنرال #شهید_سلیمانی را داشتند تاکنون دهها فیلم و سریال از آنها ساخته بودند تا برای ملتشان "قهرمان واقعی" معرفی کنند. نه قهرمانهای تخیّلی چون جیمز باند و سوپرمن و…!
3⃣ بارها متفکران و اندیشمندان نظامی غربی اذعان کردهاند که در حسرتِ داشتنِ ژنرالهای شجاع و از خودگذشتهای چون #قاسم_سلیمانی هستند. بارها اذعان کردهاند که نمیتوانند منطق نظامیِ افرادی چون #حاج_قاسم را بفهمند. نمیتوانند چون از ریشه بینشهایشان نسبت به جهان، انسان و غیب مشکل دارد.
✍ سیدصادق کاظمی اونجی
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
هدایت شده از اندیشکده مطالعات یهود
✡ تحلیل استراتژیک فیلم ١٩١٧ (۶)
1⃣ با این اوصاف دو راه وجود دارد که غربیها از این چالش بیرون بیایند:
🔸١) سوءاستفاده از احساسات ناسیونالیستی و میهنپرستانه مردم برای جلو بردن اغراض سلطهطلبانه خود،
🔸٢) استفاده از ظرفیت #رسانه و ایجاد انگیزه برای جوانان و نوجوانان برای پیوستن به ارتش با الگوسازی از قهرمانان خیالی فیلمها و بازیها.
2⃣ شاید برایتان جالب باشد که طبق آمار خبرگزاریهای آمریکایی، از زمان عرضهی مجموعهبازیهای #ندای_وظیفه (از سال ٢٠٠٣) تاکنون، درصد ورود جوانان آمریکایی به ارتش این کشور بهمرور رشد چشمگیری داشته است! بیش از ٩٠درصد سربازان آمریکایی بازیهای اکشنی چون ندای وظیفه (Call of Duty) و #میدان_نبرد (battlefield) را حداقل یک بار تجربه کردهاند!
3⃣ چهکسی میتواند بازی محبوب کالاف را بازی کند و شیفتهٔ کاپتان پرایس انگلیسی و سیگار کوباییاش نشود؟! طبیعی است بهترین راه ایجاد گرایش به ارتش برای مملکتی که بیش از ١۶۴میلیون از مردمش درگیر #گیم و بیش از ٢۵٠میلیون از آنها درگیر #سینما و فیلم هستند، استفاده از پتانسیل رسانه و صنعت سرگرمی است.
✍ سیدصادق کاظمی اونجی
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
هدایت شده از اندیشکده مطالعات یهود
✡ تحلیل استراتژیک فیلم ١٩١٧ (٧)
1⃣ اکثر مردم جهان بهخصوص مردم اروپا و آمریکا، مقصّر اصلی #جنگ_جهانی را آلمان میدانند. آلمانی که ضدقهرمانِ ثابتِ اکثر فیلمهای ساختهشدهی #هالیوود در موضوع جنگ جهانی است. پر واضح است که این بینش، تحت تأثیر بمباران تبلیغاتی هالیوود و همدستانش از طریق سرمایهگذاری روی کلیشهٔ جنگ جهانی ایجاد شده است.
2⃣ شما را ارجاع میدهم به فیلم "حرامزادههای لعنتی" تارانتینو. بهقدری از آلمانیجماعت در این فیلم متنفّر میشوید که تمام جنایات آمریکا و انگلیس در طول تاریخ بشریت را از یاد میبرید! حتی اگر با آنها خوردهشیشه هم داشته باشید باز هم میگویید: خدا پدرشان را بیامرزد که شرّ این "حرامزادههای لعنتی" را از سرمان کم کردند!!!
3⃣ در فیلم ١٩١٧ هم بهطور کاریکاتوری سربازان آلمانی منفور و پَست جلوه داده میشوند. در دو جای فیلم به سربازان آلمانی اعتماد میشود و هر بار نتیجهٔ این اعتماد چیزی جز نارو زدن و خیانت نیست!!
🔸اولینجا وقتی است که بلیک و اسکوفیلد خلبان آلمانی را نجات میدهند. تنها ثانیههایی بعد از نجات خلبان آلمانی، وی با چاقو به بلیک حمله میکند و جواب محبتش را میدهد!
🔸دومینجا وقتی است که اسکوفیلد در شهر اکوست با سرباز جوان آلمانی بهطور اتفاقی روبهرو میشود. او به آلمانی اعتماد میکند و دستش را از روی دهانش برمیدارد، اما دشمنان انگلیس باید پستتر از اینها به تصویر کشیده شوند!!
✍ سیدصادق کاظمی اونجی
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter