هدایت شده از تربیت آینده |حمیدساجدیان
#روایت_دیدار 3 از 4
#روایت_عُسر
✅ یکی دیگر از پیرنگهای این دیدار احساس «عُسر» برای گروهی از شرکتکنندگان بود. در این دیدار دو نفر به نمایندگی از دو جریان اصلی تحولی فرصت ارائه داشتند: آقایان اردوان مجیدی و محسن خاکی. مجیدی را میتوان پیشکسوت جریان تحولیای دانست که دغدغه اصلیشان کیفیتبخشی به تعلیم و تربیت است. جریانی که از این خاستگاه به دنبال تکثربخشی به الگوها و شکوفایی استعدادهای بیرون از ساختار رسمی و همافزایی آنهاست و بیشترِ ترکیب اعضای جلسه را تشکیل میدادند. خاکی هم نماینده جریان تحولیای است که مسئله اصلیشان ارتقای عدالت و اخیرا پیشرفت است و آموزش و پرورش را یکی از مجاری بیعدالتی میداند. طبیعتا اولویتهای تحولی دو گروه با هم متفاوت است و هر دو گروه خالصانه در این سالها برای اولویتشان مجاهدت کردند. در پایان این دیدار، چهره بسیاری از دوستان جریان اول «ملتهب» بود. التهابی از سر درد، از سر سوز. احساس اولیهشان به بیان قرآنی، «عُسر» بود.
✅ حضرت آقا پس از ارائه آقای مجیدی نسبت به کیفیت تعامل فعالیتهای بیرون از ساختار رسمی و ساختار رسمی، تأملاتی داشتند. سؤالی که در نگاه اولیه، وزن ارائه ایشان را کمی پایین آورد. در مقابل، بیان مسئله جذاب آقای خاکی که با زبان بدن حضرت آقا هم همراه بود، وزن این ارائه را بالا برد. پیشنهاد آقای خاکی برای یکدست کردن مدارس و تعطیلی انواع مدارس از جمله مدارس غیردولتی که با تعبیر کنایهآمیز مدارس پولی مطرح شد، هم آب سردی بود بر روی درک تربیتی دوستان. احساس «عُسر» وقتی بیشتر شد که حضرت آقا دو ایده اصلی این گروه از فعالان تعلیم و تربیت تحولخواه را رد کردند: «آتشبهاختیار» و «تشکیل نهاد موازی». هر چند از مواضع رهبری در گذشته فهیمده میشد و در این جلسه هم لحن سخن و زبان بدنشان در مواجهه با ارائهها گواه این مطلب بود اما در جایی از فرمایشاتشان به صراحت فرمودند: «در این مسئله آتشبهاختیار نمیشود حرکت کرد، چون چیز حساسی است.» و در جایی دیگر: «دنبال ساختار جدید در کنار آ.پ نباشیم، چه کوچک و موازی و چه فراقوهای. به نظرم نمیرسد که به جایی برسد.».
✅ با این بیانات ایده رقیب وزن گرفته بود اما در ادامه کمی فضا متعادل شد. اولا حضرت آقا تناقضهای جریانات چپ عدالتخواه در تأسیس مدارس غیردولتی در ابتدای انقلاب را گوشزد کردند. ثانیا امکان عملیاتی تعطیلی سایر مدارس را مخدوش کردند. در نهایت وقتی انگیزه فعالان برای تأسیس مدارس غیردولتی را از گذشته تا کنون تربیت و «دین» دانستند، این دوستان احساس گشایش کردند و وزن جلسه متعادل شد. اما مسئله این گروه از فعالان حل نشده بود و اظهار نظرها شروع شد. خواهری از بنبستهایی که آ.پ موجود برای تحول ایجاد میکند، گفت. دوستی با حرارت روی کندههای زانو ایستاد و از ناکارآمدی ساختار دولتی گفت. یکی از دوستان مسجدمحور پس از بلندشدن حضرت آقا خود را به ایشان رساند تا چیزی بگوید که گویا فرصت نشد. پس از دیدار دوستی را دیدم که با حرارت خاصی، پشت دستش را به کف دست دیگرش میزد و به یکی از اعضای بیت توضیح میداد که آنچه از تحول در آ.پ میبینید، محصول خطشکنی تحولخواهان بیرون آ.پ است. دردش این بود که ممکن است با این فرمایش حضرت آقا همین مقدار از تحرّک هم خاموش شود. برای کسی که همه زندگیش تعلیم و تربیت باشد، واضح است که ساختار موجود آ.پ ظرفیت پاسخ به نیازهای تعلیم و تربیتی فرزندان ایران را ندارد و همکاری با آ.پ هم در شرایط فعلی فرصتسوز و خلاقیتسوز است. پس چه باید کرد؟
✅ قصه مجاهدت این گروه از دغدغهمندان تعلیم و تربیت در این سالها این بوده که به جای اصلاح آ.پ یا به تعبیر حضرت آقا «ساختار رسمی پرحجم و کمبازده» که از عِدّه و عُدّه آنها خارج است، «آتشبهاختیار» به میدان بزنند و در حد خودشان خلاقیتشان را به کار ببندند؛ در مواجهه با آ.پ هم یا به طور صوری استانداردهای آن را رعایت کنند و یا مقابل آن بایستند و با نشان دادن کارآمدیهای خود و تقویت پایگاه مردمی، این سازمان را به چالش بکشند. در این سالها نیروهای مردمی با این نگاه دست به مجاهدت و افقگشایی برای «فتحالفتوح انقلاب اسلامی» زده بودند. حال که جریانی شدهاند که به چشم میآید و حتی توفیق دیدار ویژه با حضرت دوست را یافته است، گمان میکردند بتوانند رخصتی برای رسمیت و «تشکیل نهاد موازی» پیدا کنند؛ یا هم حداقل با رهتوشه توجهی که حضرت آقا در این دیدار به آنها کرده در مقابله با ساختار رسمی، راحتتر عمل کنند. اما سخنرانی قبلی حضرت آقا و صراحتهای این دیدار تمام این عقلانیت را به چالش کشید. #روایت_عُسر ، حقیقت این دیدار برای این گروه بود. عُسری که وقتی درست به آن بنگری «یُسر» همراه آن است و نه حتی بعد از آن. إنّ مع العُسر یُسراً. در یادداشت بعد به #روایت_یُسر خواهم پرداخت.
@HamidSajedian
هدایت شده از تربیت آینده |حمیدساجدیان
#روایت_دیدار 4 از 4
#روایت_یُسر
✅ از جلوههای دیگر این دیدار، تلاش مستمر حضرت آقا در عمقبخشیدن و اصلاح صورت مسئله جریانات تحولی آ.پ بود. به نظر من این نقطه، گشایش اصلی و «یُسر» این دیدار بود. برای یک حرکت هماهنگ تحولی، ضرورت دارد که مشخص شود به کدام مسئله باید پرداخت. در روایتی از امام صادق علیهالسلام داریم: «اَلْعَامِلُ عَلَى غَيْرِ بَصِيرَةٍ كَالسَّائِرِ عَلَى غَيْرِ اَلطَّرِيقِ لاَ يَزِيدُهُ سُرْعَةُ اَلسَّيْرِ إِلاَّ بُعْداً». «هر كه بدون بصيرت عمل كند مانند كسي است كه بيراهه ميرود هر چند شتاب كند از هدف دورتر گردد.» مشکل اصلی ما در بسیاری از حرکتها، سؤال غلط است. نقطه حساسیت حضرت آقا از همان ابتدا، تمرکز بر سؤال درست بود.
✅ ارائه اول طرحی برای حکمرانی مردمی بود. در این ارائه آقای مجیدی تأکیدش بر حرکتهای خودجوش، بسیجیوار و آتشبه اختیار ولی در تعامل با آ.پ بود. سؤال حضرت آقا در میانه ارائه این بود: «چگونه شما هم کار خودتان را میکنید و هم ضمنا با نهاد رسمی تعامل میکنید؟». آقای مجیدی گفتند: «این جمع بضاعتهای خودشان را مخلصانه در اختیار نظام تعلیم و تربیت قرار دادهاند، اما بافت نظام آ.پ خیلی اجازه نمیدهد.» حضرت آقا بعد از ارائه آقای مجیدی دوباره فرمودند: «من نمیفهمم [این طرح] چطور تعامل میکند با نظام؟ این مهم است. میگویید بخش هایی از بدنه رسمی قبول دارند، این خوب است. باید بتوانید راهی پیدا کنید که با ساختار رسمیِ پرحجم و کم بازده تعامل پیدا کنید.»
✅ در ارائه دوم هم که ایدهای برای محتوای برنامه درسی بود، نقطه اصلی حساسیت حضرت آقا ضرورت و چگونگی هماهنگی این ایده با ساختار رسمی بود. خانم صدر طرحی در تربیت عقلانی مطرح کردند که لازمه عملیاتی آن با توجه به حجم کار، ورود دولت است. حضرت آقا فرمودند: «امکان پذیری این پیشنهادات را بررسی کردهاید؟ کارهای بزرگی است اینها، با یک جمله، یک دنیا کار برای ما میریزد. ببینید در بلند مدت امکان پذیر است یا ... ؟» خانم صدر: «با آ.پ ارتباط داریم و برای تحققش تلاش کردیم.» حضرت آقا: «آموزش و پرورش استقبال کرده؟» خانم صدر: «بله.» حضرت آقا با خنده: «خدا پدرشان را بیامرزد.»
✅ ارائه سوم باز ایده جذابی در محتوای برنامه درسی بود و نقطه حساسیت حضرت آقا هم باز چگونگی پیگیری این پیشنهاد در ساختار رسمی بود. آقای قربانی ایدهای را درباره ضرورت توجه به جغرافیای سیاسی مطرح کردند و حضرت آقا پس از پرسش کوتاهی درباره تجربههای مشابه این ایده، فرمودند: «پیشنهادهای خیلی خوبی است، کی بکند این کارها را؟»
✅ ارائه آقای خاکی به عنوان نفر چهارم، طرحی برای اولویتهای آ.پ در همین وضع موجود بود و چالش در هماهنگی با سایر نیروها نداشت. فرمودند: «خیلی خوب، مطالب درستی را فرمودید. راه اجرا و عملش را پیدا کنید. بنویسید طرح هایتان را.»
✅ ارائه پنجم ادعایش بازطراحی نظام حکمرانی تعلیم و تربیت بود. ایده آقای اسدی این بود که نهادی فراقوهای شکل گیرد تا ضمن ایجاد ثبات، هماهنگی بخشهای مختلف را انجام دهد. طبیعتا نقطه حساسیت حضرت آقا، باز هم تکرار شد. ارائه آقای اسدی به اینجا رسید: «باید این قربانی (آموزش و پرورش) را از زیر دستوپای قُوای مستعجل کشور -اعمّ از دولت و مجلس- نجات داد و اجازه ثباتِ راهبردی و استمرارِ حکمرانی به آن داد.» آقا دستهایشان را باز کردند و با لبخندی فرمودند: «خب، چجوری این کار رو بکنیم؟» و جمعیت خندید. در ادامه و در بیاناتشان هم ایده این طرح را رد کردند و مسئله را به مدار خودش برگرداندند: «درمورد مرکز مدیریت عالی که گفته شد، مرکز فراقوه ای، معلوم نیست به صلاح کشور باشد. نظام موجودِ قانون اساسی را به هم میزند. جایی داریم به نام آموزش و پرورش، ضعف دارد، مشکل دارد، به این جهت کمک کنیم.»
✅ #روایت_یُسر و گشایش واقعی، «صورت مسئله درست» برای تحول است. مسئله اصلی حکمرانی تعلیم و تربیت ما، تنها اعتماد به نوآوریهای مردمی و همافزا کردن آنها مانند ایده آقای مجیدی نیست. همچنین مسئله اصلی، ایجاد ساختار قدرت بالادستی برای حفظ ثبات و اتصال دستگاههای نظام مانند ایده آقای اسدی نیست. مسئله اصلی حکمرانی، منطق «هماهنگی اجتماعی» میان ذینفعان مختلف و پیشنهاد «قطعات تحولی» متناسب با این منطق است. مردمیسازی بدون این منطق، گسست و تعارض با دولت را بیشتر میکند. مسئله اصلی این است که چگونه این دو با هم به طور طبیعی (و نه با تکیه بر الزام ساختاری) هماهنگ شوند؟ چگونه در یک رابطه متکامل هماهنگ شوند تا تعارض ایجاد نکنند؟ چگونه از خلاقیت، انگیزه و اراده مردمی بهرهمند شویم، بدون اینکه جایگاه حاکمیتی آ.پ مخدوش شود؟ #روایت_یُسر ، فهم مسئله درست است که حضرت آقا به درستی فعالان را بدان متوجه کردند و در نهایت هم درخواست کردند که توانشان را بر حل آن با طراحیِ «طرح تحول» به کار بندند.
@HamidSajedian
هدایت شده از تربیت آینده |حمیدساجدیان
متن زیر، یادداشتی است که بنده با درکی که از مسئله آ.پ پیدا کرده بودم و با مشورت دوستانمون در دفتر مطالعات تربیت آینده تهیه کردم. 👇👇👇
«آزمایشگاه برنامه درسی»، طرحی برای «خلق تصاویر الهامبخش»، «بسترسازی مشارکت نخبگان» و «بهینهسازی سازوکارهای ارزیابی» سازمان پژوهش و برنامهریزی آموزشی به عنوان مغزافزار آ.پ
✅ سه چالش، عملکرد بهینه سازمان پژوهش را تحت تأثیر قرار داده است: «کمبود تصاویر الهامبخش از برنامههای درسی خلاقانه برای حل نیازهای فعلی نوجوان و نیازهای متناسب با نقشآفرینی ایران در خلق جهان آینده»؛ «عدم بهرهمندی مناسب از نخبگان بیرون آ.پ در خلق تصاویر جدید» و «نبود سازوکار ارزیابی مناسب برنامهدرسی موجود سازمان به عنوان مغزافزار آ.پ».
1️⃣ در حالیکه بیش از هر زمانی برای پاسخ به نیاز فعلی نوجوان و نیازهای متناسب با نقشآفرینی ایران در خلق جهان آینده، نیازمند نوآوری در برنامه درسی هستیم؛ اقتضائات مدیریت دولتی، موجب میشود فرصت نوآوری در مدیران کمتر فراهم شود. کمبود تصاویر الهامبخش درون سیستم مشهود است و میتوان گفت بسیاری از ابتکارات موجود هم تحت تأثیر ایدههای مدارس تحولی بوده است.
2️⃣ در حالیکه محتاج مسئولیتپذیری و مشارکت نخبگان بیرون آ.پ در خلق تصاویر الهامبخش برنامهدرسی هستیم، نخبگان در سازوکار فعلی کمتر احساس مسئولیت و دلگرمی میکنند. تلقی غلط از حاکمیتی بودن امر تعلیم و تربیت هم در تنور این مسئله دمیده است.
3️⃣ در حالیکه فهم اثربخشی ایدههای برنامهدرسی نیازمند وجود سامانه ارزیابی کلنگر از تمامی فرآیندهای پشتیبانی و اجرای مدرسهای است، بزرگی سازمان و کیفیت گردش کار آ.پ چنین اجازهای را نمیدهد. در بخشی از آ.پ نیازسنجی صورت میگیرد؛ در بخشی ایده برنامهدرسی و محتوا تولید میشود؛ در گوشهای اجرا و نظارت؛ در جایی تربیت نیروی انسانی؛ در بخشی فضا و تجهیزات؛ بخشی امتحانات و ... . این بریدگی در «باهمنگری» زیرنظامها به خوبی مشهود است و در نتیجه امکان ارزیابی کامل از ایدههای برنامهدرسی وجود ندارد.
✅ راهکار پیشنهادی، «آزمایشگاه برنامهدرسی» به مثابه «آزمایشگاه حکمرانی» است. این آزمایشگاه دو سطح دارد: تصویر و تحقق. آزمایشگاه در سطح تصویر، بستری است برای تولید و ثبت رسمی روایتهای کلنگر و شورانگیز از ایدههای برنامهدرسی که در آن هماهنگی تمامی اجزای مدرسه روایت میشود و امکان گفتگو و ارزیابی کلنگر را فراهم میکند. این سطح مشارکتپذیرترین سطح آزمایشگاه است. در سطح بعدی هم سناریوهایی که توانستهاند استانداردهای لازم را کسب کنند، امکان تحقق در فضای آزمایشگاهی پیدا میکنند. فضای آزمایشگاهی هم اجرا در فضای «مدرسه»ای است که ارزیابی و نظارت از آن با مدارس فعلی آ.پ متفاوت است؛ همچنانکه استانداردهای ارزیابی و نظارت از آزمایشگاههای صنعتی با واحدهای تولیدی متفاوت است. آزمایشگاه برنامهدرسی بدین شکل، الهامبخش و خالق تصاویر و نمونههای جدید برای بدنه مدیریتی کشور در انجام وظایف حاکمیتشان خواهد بود و میتواند بستر مشارکت گسترده نخبگان در سازمان پژوهش، بدون کمرنگ کردن نقش حاکمیتی این سازمان را فراهم نماید.
هدایت شده از الگوی پیشرفت اسلامی
AudioCutter_برنامه مدرسه هدایت در تابستان ۱۴۰۲.mp3
27.11M
🔈 برنامه های مدرسه هدایت در تابستان سال ۱۴۰۲ چیست؟
❓ویژگی های ۴ گانه تابستان ۱۴۰۲
❓تلاش برای طرح ۱۲ پرسش در میان مردم
❓دو روش جدید نگهبانی از جامعه اسلامی
#اولویت_های_تمدنی_دوازده_گانه
#تابستان_ویژه_۱۴۰۲
#جمعه_انتظار
https://eitaa.com/olgou4
هدایت شده از الگوی پیشرفت اسلامی
اجتهاد برای کودکان.pdf
19.41M
🗞متن کامل گزارش راهبردی اجتهاد برای کودکان (ویژه پدر و مادر های تمدن ساز) / ۸۸ صفحه
❓چگونه استنطاق از قرآن و روایات (پرسش از وحی) را به فرزندان خود بیاموزیم؟
❓عوامل غیر بیانی موثر بر استنطاق کودکان از امام علیه السلام چیست؟
❓به فرزندان خود بیاموزید؛ همه پرسش های خود را از مقام امام علیه السلام بپرسند!
#اجتهاد_برای_کودکان
#از_امام_بپرس
#آموزش_و_پرورش_آینده
https://eitaa.com/olgou4
هدایت شده از پایگاه نمو
21.44M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💠 معرفی وبسایت صرف قرآن (Quran Morphology)
سایت Quran Morphology یک سایت آموزشی است که به مطالعه و فهم قواعد صرفی و نحو قرآن کریم میپردازد. این سایت شامل ابزارها، منابع و مطالب آموزشی برای دسترسی به تفاوتهای دستوری کلمات قرآن است. با استفاده از این سایت کاربران میتوانند فهم خود از قواعد دستوری و ارتباط آنها با معانی و مفاهیم قرآن کریم را بیشتر کنند.
🔸 نشانی سایت:
🌐 https://quranmorphology.com/
🔰 بخش اصلی معرفی شده در این ویدئو:
00:00 مقدمه
00:38 مرور سوره
01:58 فهرست ریشهها
03:13 فهرست بنواژهها
04:40 اسماء و صفات
05:28 آیات مشابه
07:04 عبارات مشابه
07:54 جستوجوی صرفی
#معرفی_نرم_افزار
🔻نمو | پایگاه علمی، تزکیهای، مهارتی و بصیرتی
🆔 @nomov_ir
هدایت شده از کشف بارهای برزمینافتاده
💢فیلم وبینار آماده شد💢
🔹 جهت دانلود فیلم وبینار روی این لینک کلیک کنید:
https://bayanbox.ir/info/1753139519515342316/وبینار-بار-های-بر-زمین-افتادهج
هدایت شده از گفتاری در فرهنگ | محمد رحمانی
متن چارسوق.pdf
354.4K
هدایت شده از گفتاری در فرهنگ | محمد رحمانی
📣 دومین رویداد ملی ستاپ آغاز شد
مدرسهی آینده رو بساز!
📍 پس اگه طرح، ایده یا محصولی برای ساختن مدرسه آینده دارید، کافیه به وب سایت ستاپ مراجعه کنید و راه حل هاتون رو با ما به اشتراک بزارید.
(www.eventsetup.ir)
📝 محورهای رویداد:
- طراحی و تولید محتوا و بسته های تربیت و یادگیری ترکیبی
- سرگرم آموزی و شبیه سازی های تربیتی آموزشی
- تحلیل یادگیری و شخصی سازی فرآیندهای تربیتی آموزشی
- سامانه و سکوهای توسعه عدالت آموزشی
- محصولات و خدمات حوزه کودک و خانواده
+
- ارائه معکوس نیازمندی های زیست بوم تعلیم و تربیت
🎁 جوایز و تسهیلات:
🔸 7 میلیارد تومان سرمایهگذاری
🔸 3 میلیارد تومان تسهیلات کارآفرینی
🔸معرفی به شبکه مدارس کشور
🔸و جوایز نقدی و غیر نقدی دیگر
📩 مهلت ارسال آثار پایان مهر ماه ۱۴۰۲
💻جهت کسب اطلاعات بیشتر با دبیرخانه رویداد در ارتباط باشید:
02188828464
@edusetup
#پوستر#دومین_رویداد_ملی_ستاپ
#سکوی_تحول_آموزش_و_پرورش#فراخوان