💠 آخه مگه چی میشد یه جوری باشی که همه ببیننت؟
🔹تو که میدونی ما اختلاف فقهی داریم یه بارم که شده خودت این اختلافو با سرانگشت تدبیر حل می کردی
♦️دیدن یا ندیدنت شده تفرقه در دینی که برای رفع اختلاف تشریع شده
#تأمل
#استهلال
#فقه_سنتی
#مرجعیت
👇👇
@Taammolate_talabegi
✍️آیا فلسفه و عرفان کشک است ؟ ( تاملی بر جمله معروف آیت الله وحید خراسانی) - بخش اول
♦️آیت الله وحید خراسانی از مراجع مخالف فلسفه و عرفان در جملاتی فرموده اند :
«عرفان پیش من است، همه #مولوی را می خواهی پیش من است، هر جا را می خواهی برایت بگویم، فلسفه را بخواهی از اول اسفار تا آخر، از هر جا بگویی از اول مفهوم وجود تا آخر مباحث طبیعیات برایت بگویم، اما همه کشک است، هر چه هست در قرآن و روایات است
💠نقد
♦️1. اگر کسی با پیروی از ادبیات بالا بگوید: «اصول فقه و فقه ، همه اش در سینه من است از اول جواهر تا آخر آن. از اول کفایه تا آخر آن، اما همه اش کشک است. هر چه هست در قرآن و روایات است!» آیا این حرف درستی است؟
توضیح این که همچنانکه رأی فقیه و متکلم متشرع در برابر رأی قرآن و امامان معصوم نیست بلکه فهم آن ها از قرآن و روایات محسوب می شود، همچنین است فهم عارف متشرع از آیات و روایات معارفی؛ از این رو فهم او در مقابل و در عرض قرآن و روایات نیست تا کسی بگوید رأی قرآن یا اهل بیت علیهم السلام این است و رای فلان عارف شیعه آن! بلکه عارف متشرع می گوید فهم من از آیات و روایات طبق ضوابطی که دارم چنین است
♦️2-درست است که قرآن کریم و روایات معصومین علیهم السلام بهترین منبع برای رسیدن به حقیقت است ولی آیات قرآن کریم و روایات اهل بیت؛ محکم و متشابه، مطلق و مقیّد، مجمل و مبیّن، عامّ و خاصّ، ظاهر و باطن دارد. همه فرق به ظاهر اسلامی مدعی فهم قرآن کریم هستند ولى آیا همه آن ها، راه حقّ را پیموده اند و همه، آیات قرآن کریم را درست فهمیده اند؟!
همه شیعیان با گرایش های مختلف تفسیری، فقهی، اصولی، اخباری، کلامی، فلسفی و عرفانی، به قرآن و روایات اهل بیت تمسک می کنند. آیا همه، در هر مساله ای واقع را ادراک کرده اند؟
هیچ کس در فهم و برداشت از قرآن کریم و سنت پیامبر اکرم ص و ائمه اطهار، معصوم نیست و امکان خطا دارد و خطا هم می کند. از این رو کسی حق ندارد از ابتدا و بدون حجت معتبر عقلی یا نقلی، عقاید، روش و اعمال خود را مطابق کتاب و سنت بداند و دیگران را بدون دلیل معتبر و کافی، رد کند.
ادامه دارد...
#تأمل
#فلسفه
#عرفان
#وحید_خراسانی
#فقه
#اصول_فقه
#مرجعیت
#فقه_سنتی
👇👇
@Taammolate_talabegi
امام علی علیه السلام:
علمی که اصلاحت نکند گمراهی است.
#حدیث
👇👇
@Taammolate_talabegi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔹این حرف های حامد تو سریال آقا زاده شاید حرف دل خیلی از سربازان گمنام و جوانان حزب اللهی است که در این شرایط بد زمانه بغض گلشون رو گرفته!
🔸قدر نیروهای امنیتی و اطلاعاتی رو بدونیم که عده ای با فشار فراوان دارند جان نثاری می کنند، خدا پشت و پناهشون🤲
#سیاسی
#نفوذ
#قوه_قضائیه
#فساد
#آقازاده
👇👇
@Taammolate_talabegi
✍️آیا فلسفه و عرفان کشک است ؟ ( تاملی بر جمله معروف آیت الله وحید خراسانی ) - بخش دوم
♦️3- انسانی که قرآن و اهل بیت (ع) را دارد نباید دنبال حواشی کم فایده اصولی و فقهی این و آن بگردد و سالها وقت خود و جماعتی را تلف کند. آن هم در این زمان با این همه مشکلات علمی و فرهنگی و سیاسی برای دنیای اسلام و مسلمین.
هنر این است که گرهی از گره های فقهی روز جامعه را باز کنند. مشکلات اعتقادی، اخلاقی و فقهی جدید را حل کنند، هزاران مسائل مستحدثه برای جوانان و مردم وجود دارد ولی حواشی این و آن بر عبارات فلان و فلان را ماهها و سالها بحث می کنند. اینها کشک است
♦️4. این جمله ادعایی است که باید تحلیل شود: همه عرفان پیش ایشان است؟ علمش یا عملش؟ معرفتش یا کشف و شهوداتش؟
اگر همه علمش مراد است، باید بگوییم متخصصان فلسفه و عرفان در حوزه و دانشگاه، ایشان را چنین نمی دانند
اگر همه عمل، شهود و مکاشفات عرفان، مراد است، باید بگوییم ادعای بزرگی است که جای تعجب و شگفتی دارد.
♦️5. بسیاری از بزرگان، علوم عقلی و عرفانی را تایید می کنند. سعی کنید در مسائلی که متخصص نیستید (در فلسفه و عرفان) از متخصص مربوطه (فیلسوف و عارف) حرف بشنوید نه از غیر متخصص در فلسفه و عرفان اسلامی، گرچه در اصول فقه و مسائل و حواشی کم فایده امثال میرزای نائینی متبحر باشد.
#تأمل
#فلسفه
#عرفان
#وحید_خراسانی
#فقه
#اصول_فقه
#مرجعیت
#فقه_سنتی
👇👇
@Taammolate_talabegi
💠 دکتر بیژن عبدالکریمی:
🔹اگر علی رغم همه واقعیت های موجود، کسی ادعا کند که در چند دهه اخیر اسلام و حیات دینی در جامعه ما بسط است پیدا کرده است، صرفاً نشانگر عوام بودن وی یا نشانهای از این امر است که اسارت در چنگال های تئولوژی و ایدئولوژی چشمان وی را نسبت به واقعیت ها کور ساخته است!
#کلام
#فلسفه_دین
#دکتر_عبدالکریمی
#تأمل
👇👇
@Taammolate_talabegi
امام صادق علیه السلام:
هر کس که خدا خیر خواه او باشد محبت حسین(ع) و زیارتش را در دل او می اندازد و هر کس که خدا بد خواه او باشد کینه و خشم حسین(ع) و خشم زیارتش را در دل او می اندازد.
#حدیث
👇👇
@Taammolate_talabegi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔹کسی که قلبش به دنیا مشغوله
قلبشون به سه خصلت گرفتار می شه!
💠 آیت الله مجتهدی
#مذهبی
👇👇
@Taammolate_talabegi
💠 نام علامه مجلسی در تورات!!!!
🔹نیاز به نقد آنچنانی نداره ولی انصافا آقا ضیاء عراقی چطور از تورات غیر محرف خبر داشته ؟؟؟؟
#تأمل
#علامه_مجلسی
#غلو
#جعلیات
#اخبار_جعلی
#اخباری_گری
👇👇
@Taammolate_talabegi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
دولت مردمی؛ ایران قوی 🇮🇷
✍🏻آمدهام تا با کمک همه مردم ایران «دولتی مردمی برای ایرانی قوی» تشکیل دهم؛
😍آب زنید راه را...
#برای_مردم
#ایران_قوی
#استوری
#سیاسی
👇👇
@Taammolate_talabegi
تأملات طلبگی
🔷 آیت الله قائم مقامی از عصمت ظلیه ولی فقیه می گویند ( حضرت آقا در دوره ولایت خود خطایی نکرده اند و
♦️برخی از اعضای فرهیخته کانال خواستار معرفی قائلین به عصمت ولی فقیه شدند . البته قبلا در کانال نظر آیت الله قائم مقامی مبنی بر عصمت ظلیه بارگزاری شده که با جستجوی هشتگ #قائم_مقامی قابل مشاهده است
♦️به تازگی شاهد بیانات استاد احمد فرحانی بودیم که ایشان نیز قائل به عصمت و بالاتر از عصمت برای ولی فقیه هستند .
♦️جناب فرحانی عصمت ولی فقیه را از شئونات ولایت تکوینی دانسته و عصمت را برای ولی فقیه به وصف خیلی کم بینی توصیف می کنند!!!
♦️بیانات آقای فرحانی در این زمینه عینا از کانال منسوب به ایشان فوروارد می شود 👇👇👇
#عصمت
#حضرت_امام
#مقام_معظم_رهبری
👇👇
@Taammolate_talabegi
🔷 نظر نهایی امام و علامه در مورد ولایت مطلقه فقیه
_آیا ولی فقیه عصمت دارد؟
#ولی_فقه
#ولایت_مطلقه_فقیه
🆔 @ahmadfarhani_ir
امام علی علیه السلام:
از دورویی دور باش؛
زیرا دورو نزد خدا آبرویی ندارد.
#حدیث
👇👇
@Taammolate_talabegi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔹حرف هایی مشابه که از دو زبان جاری می شود.
🔻زمانی دکتر روحانی و اینک دکتر لاریجانی= روحانیجانی
#استوری
#سیاسی
#تکرار
👇👇
@Taammolate_talabegi
💠آن حکومتی که ما می خواهیم، مصداقش خلیفه دوم است!
♦️«آن حكومتى كه ما مى خواهيم مصداقش يكى خود پيغمبر اكرم است كه حاكم بود. ما بناست كه رؤسا را [در نظر] بگيريم، رؤسا را نظر بكنيم، سيره رؤسا را نظر بكنيم؛ يكى از آنها هم حضرت امير بود؛ يكى هم عُمَر بود. ما ببينيم اينها مثل عُمَر هم هستند؟... اطاق گلى اينها داشتند؛ توى مسجد يك اطاق گلى داشتند. سوار الاغ مىشده...» (نوفل لوشاتو، 8 آبان 1357- 27، ذى القعدة 1398،صحيفه امام، ج4، ص219)
#تأمل
#زهد
#ریاست_جمهوری
#حضرت_امام
#مقام_معظم_رهبری
👇👇
@Taammolate_talabegi
🔰 گزینه مطلوب احمدینژاد در انتخابات ۱۴۰۰ چیست؟
✍محمد زعیم زاده
🔹اگر شگفتانهای در تایید صلاحیتها نداشته باشیم قطبهای اصلی صحنه نهایی انتخابات سید ابراهیم رئیسی، علی لاریجانی و اسحاق جهانگیری خواهند بود. شما جای احمدینژاد باشید در این آرایش چه انتخابی میکنید؟
🔸اگر ابراهیم رئیسی پیروز شود دو مشکل برای احمدینژاد به وجود میآید.
اول اینکه در دولت چهار یا هشت ساله رئیسی پایگاه رای اصلی احمدینژاد که او سالهاست به پشتوانه آنها سیاست ورزی میکند یعنی بدنه مستضعف جامعه که خاطراتی مانند یارانه و مسکن مهر و...را از احمدینژاد دارند احتمالا تبدیل به سمپات رئیسی خواهند شد.
🔸دوم: احمدینژاد یکی از مزیت های مهم خود در سیاست را در نابلدی اصولگرایان تعریف کرده بود، آنها بدون او هیچ گاه نتوانستهاند در انتخاباتهای بزرگ اصلاحطلبان و طیف هاشمی را ببرند. با پیروزی احتمالی رئیسی این مزیت هم از او سلب خواهد شد.
🔻حالت بدتر برای احمدی نژاد پیروزی لاریجانی است. احمدینژاد حداقل از سال ۸۹ و ۹۰ تلاش میکند از خاندان لاریجانی چیزی شبیه هاشمی در افکار عمومی بسازد و خود را قطب مقابل آنها تعریف کند، برد احتمالی لاریجانی شکست بزرگ او خواهد بود و این یعنی اگر انتخابات به دو قطبی رئیسی، لاریجانی تبدیل شود یکی از بازندههای اصلی احمدینژاد است.
✅ در وضعیت فعلی حالت مطلوب برای محمود احمدینژاد حداقلی شدن مشارکت در وهله اول و بعد پیروزی نزدیکترین گزینه به دولت روحانی و اصلاحطلبان است. دو هدفی که ممکن است با هم جمع نشود.
#سیاسی
👇👇
@Taammolate_talabegi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔨 درسته دکتر روحانیجانی در ۲۰ ثانیه برجام رو تصویب کرد
ولی استاد رائفی پور هم خوب تو این ۲۰ ثانیه برجام رو برامون گفت😇
#سیاسی
#استوری
#طنز
👇👇
@Taammolate_talabegi
⁉️سوال و جواب های انتخاباتی(۱)
🔹در نظام ولایت مطلقه فقیه انتخابات چه معنی دارد؟ نظام رهبر دارد و هر جور صلاح می داند افراد را سر کار بیاورد! چرا دیگر رای بدهیم و انتخابات برگزار کنیم و این همه وقت و بودجه صرف کنیم؟
🔻اولا: نه خدا، نه پیامبر، نه امام معصوم و نه نائب امام در زمان غیبت، هیچ وقت افراد را مجبور به انجام یا ترک کاری نمی کنند. انسان ها عقل و اختیار و اراده دارند و باید خود مسیر بهشت و جهنمشان را انتخاب کنند. این سنت الهی است و نام این سنت در قرآن «آزمایش و امتحان» است: «الذي خلق الموت و الحياة ليبلوكم أيكم أحسن عملا و هو العزيز الغفور»؛ یا می فرماید: «نبلوكم بالشر والخير فتنة»
این آزمایش در دو عرصه اتفاق می افتد: فردی و اجتماعی.
🔸عرصه فردی، یعنی همان دو راهی های زندگی و اراده و تصمیمی که برای انتخاب مسیر خوب و بد، یا خوب و خوب تر، یا بد و بدتر صورت می دهیم.
🔸آزمایش اجتماعی، همان آزمایش ملت ها و امت هاست. امتحانی که خداوند با به وجود آوردن شرایطی، از گروهی از مردم در دو راهی ها و چند راهی ها می گیرد.
در روزگار ما، یکی از عرصه های آزمایش، همین انتخابات است که بهترین مظهر مردم سالاری دینی است. در شرایط فعلی که مردم نظام شاهنشاهی را سرنگون کردند و نظام اسلامی را به رهبری امام خمینی(ره) ایجاد کرده اند، باید امتحان خود را نیز پس بدهند و خودشان کشور را اداره کنند.
🔻بنابراین لازمه اختیار و انتخاب و اراده انسان این است که در شرایط مختلف قرار بگیرد تا قدرت انتخاب داشته باشد و سرنوشت خودش را خودش رقم بزند. منتها در مسایل اجتماعی، سرنوشت ملت و جامعه را همگان رقم نمی زنند، بلکه واجدین شرایط رقم می زنند و برای بقیه تصمیم می گیرند.
انتخابات ليلة القدر نظام است»چون سرنوشت انقلاب و دیگران را در مقطعی از زمان، همین رای دهندگان رقم می زنند. مبنای انتخابات در نظام ما این آیه شریفه است که سرنوشت مردم را به دست خودشان می داند: «إن الله لا يغير ما بقوم حتى يغيروا ما بأنفسهم». و این یک سنت دیگر الهی است. البته برگزاری انتخابات نیز نوعی مشورت با مردم است که در قرآن شریف نیز به آن دستور داده شده است: «و شاورهم في الأمر» بنابر این مساله انتخابات، بسیار مهم است.
#انتخابات
#سیاسی
#سوال_جواب
👇👇
@Taammolate_talabegi
✍️ اندیشه زیر تیغ
♦️ايران، جالبترين نوع آزادى انديشه را در كشورهاى مدعى آزادى دارد.
افراد و مسؤولين مختلفى، مرتب مىگویند که در ایران آزادی بیان وجود دارد؛ و بر نظریهپردازی و کرسیهای آزاداندیشی، تأکید میشود.
♦️در این میان، یک اشکال «کوچولو» وجود دارد؛ و آن این که، نباید «خط قرمزها» شکسته شوند. یعنی آزادی اندیشه وجود دارد، اما خطوط قرمزی هم برای اندیشیدن و آزاداندیشی وجود دارد.
اگر کمی دقت کنیم، به نسبت، راست میگویند؛ ولی اگر خیلی دقت کنیم، بدون نسبت، دروغ میگویند.
♦️مثلاً، اگر از «موسسه امامت» سؤال شود که: آیا در ایران میتوان آزادانه اندیشید و نظر داد؟ خواهد گفت بله؛ ولی خط قرمز آزادی بیان، مسائل امامت و ولایت اهلبیت(ع) است. یعنی شما آزادی درباره همه چیز نظریهپردازی و آزاداندیشی داشته باشی، به جز امامت و ولایت؛ اینها خط قرمز هستند.
♦️یا مثلاً، اگر از «موسسات خبرگان رهبری» سؤال شود که: آیا در ایران میتوان آزادانه اندیشید و نظر داد؟ خواهد گفت بله؛ ولی خط قرمز آزادی بیان، مسائل ولایت فقیه و سیاستهای رهبری است. یعنی شما آزادی درباره همه چیز نظریهپردازی و آزاداندیشی داشته باشى، به جز ولایتفقیه؛ اینها خط قرمز هستند.
يا مثلاً، اگر از «موسسه انقلاب اسلامی» سؤال شود که آیا در ایران میتوان آزادانه اندیشید و نظر داد؟ خواهد گفت بله؛ ولی خط قرمز آزادی بیان، مسائل انقلاب و تاریخ انقلاب است. یعنی... اینها خط قرمز هستند.
#تأمل
#آزاد_اندیشی
#تحمل_مخالف
👇👇
@Taammolate_talabegi