🔰نقدی بر یکی از مصادیق ادعایی اعجاز علمی قرآن ( حرکت کوه ها)
♦️در دوران جدید علوم تجربی به اشرف علوم تبدیل شده است و هژمونی آن در ذهن مردم تا حدیست که اگر علم تجربی بتواند صحت گزاره ای را نشان دهد گویی آن گزاره به بخشی انکارنشدنی از حقیقت جهان تبدیل شده است.
🔹در این راستا برخی از علمای مسلمان قائل شده اند که بعضی از آیات قرآن معجزه علمی بوده و از این طریق خواسته اند تا حقانیت قرآن و نبوت پیامبر را اثبات کنند.ادعا شده که آیه 88 سوره نمل ( وَتَرَى الْجِبَالَ تَحْسَبُهَا جَامِدَةً وَهِيَ تَمُرُّ مَرَّ السَّحَابِ ۚ صُنْعَ اللَّهِ الَّذِي أَتْقَنَ كُلَّ شَيْءٍ ۚ إِنَّهُ خَبِيرٌ بِمَا تَفْعَلُونَ) اشاره به حرکت کوه ها و در نتیجه قاره ها دارد و علم نیز ثابت کرده که ابتدا قاره ها به هم چسبیده بودند و بعدها در اثر حرکت از هم جدا شده و دورتر گردیدند.حال با این مقدمه این آیه سوره نمل اشاره به حقیقتی علمی دارد و بنابراین معجزه علمی محسوب می شود.
🔸نقد این ادعا
یکی از مهمترین دستگیره ها برای فهم درست متن استفاده از سیاقیست که کلمه و جمله در آن واقع شده والا بدون استفاده از سیاق با تفسیر به رای مواجه خواهیم شد ( چنانچه در این آیه ادعای اعجاز شده است)
این آیه اصلا راجع به روز قیامت است حال آنکه آنرا بر وضعیت فعلی جهان تطبیق داده اند.
🔻علامه طباطبایی ( ترجمه المیزان ج 15 ص 574 ) در این مورد می نویسند :
اين آيه شريفه از آن جهت كه در سياق آيات قيامت قرار گرفته، آنچه میگوید در باره همان قيامت است و پاره اى از وقايع آن روز را توصيف میکند، كه عبارت است از به راه افتادن كوه ها، كه درباره اين قضيه در جاى ديگر قرآن فرموده:" وَ سُيِّرَتِ الْجِبالُ فَكانَتْ سَراباً" و نيز در مواردى ديگر از آن خبر داده است.
پس اينكه میفرماید:" وَ تَرَى الْجِبالَ- و میبینی كوهها را" خطاب در آن به رسول خدا (ص) است و مراد از آن مجسم كردن واقعه است.
مفسران دیگری چون فخر رازی ، زمخشری ، ابن کثیر و شوکانی هم چنین نظری دارند.
#اعجاز_قرآن
#قرآن
#تأمل
#نبوت
👇👇
@Taammolate_talabegi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔰 گوشه ای از فواید چندهمسرداری ( تعدد زوجات) 🔰
♦️پ.ن :
از 31 عالمی که بر کتاب النکاح عروه الوثقی حاشیه زده اند ،29 نفر استحباب تعدد زوجات را قبول دارند . ( رجوع به مسئله دوم کتاب النکاح عروه الوثقی )
#تعدد_زوجات
#فقه_سنتی
👇👇
@Taammolate_talabegi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💠تیزر فیلم حضرت نوح 💠
♦️نوح (به انگلیسی: Noah) یک فیلم آمریکایی در ژانر حماسی به کارگردانی دارن آرونوفسکی است که در سال ۲۰۱۴ منتشر شد.
🔹داستان فیلم وقایع طوفان نوح را به تصویر میکشد.فیلم ۳۶۲ میلیون دلار در سراسر جهان فروش کرد در حالی که ۱۳۰ میلیون دلار بودجه ساخت آن بوده است.
#معرفی_فیلم🎬🎬
#حضرت_نوح 🎬🎬
👇👇
@Taammolate_talabegi
امام علی علیه السلام:
از دوستی با احمق بپرهیز زیرا او می خواهد به تو سود رساند
اما زیان می زند.
#حدیث
👇👇
@Taammolate_talabegi
﷽ #احکام_نماز
❓پرسش
با توجه به اینکه پوشیدن بهترین لباسها و زینت کردن در هنگام نماز سفارش شده است، حکم آرایش در موقع نماز (استفاده از لوازم آرایشی و عطر) چیست؟
✅ پاسخ
پوشیدن لباس تمیز و روشن، آراستن ظاهر، خوش بو کردن خود و انداختن گردن بند در هنگام نماز مورد سفارش روایات است، اما درباره آرایش چهره هنگام نماز توصیه ای نرسیده است.
💠نماز امام زمان
♦️بعد از نقد خبر ساخت مسجد جمکران بهتر است نظری به نماز معروف به نماز امام زمان ( صلاه الحجه یا صلاه المهدی ) داشته باشیم.این نماز ذیل اعمال مسجد جمکران نقل می شود و رفقا حتما با آن آشنایی دارند .البته اینکه نمازی مختص به یکی از ائمه باشد فعلا برای حقیر معنای محصلی ندارد و نیاز به تحقیق در این زمینه احساس می شود.
♦️علی ای حال چند نقل برای این نماز وجود دارد :
الف) طریقه اول در همان خبر ساخت مسجد جمکران و در فحوای خبر در کتاب جنه الماوی آمده است.بدیهی است که با نقد خبر جمکران این طریق هم نقد می شود و به علت عدم اعتبار خبر جمکران به این طریق هم نمی توان اعتماد کرد.
ب) گویا اولین بار این نماز در کتاب الدعوات ص 89 قطب الدین راوندی متوفای قرن 6 آمده که به علت مسند نبودن آن اعتباری ندارد.البته کیفیت این نماز با طریق اول مختصر تفاوتی دارد.
ج) سید بن طاووس این نماز را در دو کتاب خود نقل کرده :1- در جمال الاسبوع بدون ذکر سند 2-در مهج الدعوات که این بار سند نقل می کند .سند بدین گونه است : و رأيت في كتاب كنوز النجاح تأليف الفقيه أبي علي الفضل بن الحسن الطبرسي رضي الله عنه عن مولانا الحجة ص ما هذا لفظه روی احمد بن الدربی عن خزامه عن ابی عبدالله الحسین بن محمد البزوفری قال خرج عن الناحیه المقدسه
احمد بن الدربی مجهول است مثل خزامه .در کتب رجال نام البزوفری حسین بن علی بن سفیان است ولی در این حدیث حسین بن محمد آمده است. حسین بن علی بن سفیان ثقه ولی حسین بن محمد مجهول است .تسامحا این روای را ثقه در نظر می گیریم ولی باز به علت وجود دو راوی مجهول روایت به لحاظ سندی ضعیف است .
♦️نکته مهم اینکه البزوفری نگفته که این روایت را از خود حضرت شنیده بلکه گفته که خرح عن الناحیه المقدسه.ایشان از کجا فهمیده که این نماز از طرف امام زمان است ؟ باید توجه داشته باشیم که ثقه بودن با عالم و فهیم بودن هیچ ملازمه ای ندارد.
♦️نکته جالب تر در مورد نقل اول سید در جمال الاسبوع است .سید بعد از نقل طریقه نماز در تکمیل آن دعای فرج ( الهی عظم البلاء) را جزء تعقیبات این نماز ذکر می کند.قبل از سید احدی این نماز را همراه این دعا نقل نکرده است و ترکیب این نماز و دعا ابتکار سید است!!!!( دانشنامه امام مهدی ج 6 ص 249) البته در خود متن و سند دعای فرج هم ملاحظاتی وجود دارد که بعدا ارائه خواهد شد.
♦️خلاصه اینکه این نماز جزء نقلیات کتب معتبر متقدم نیست و علمای بزرگی مثل شیخ مفید و شیخ صدوق به احتمال زیاد از فیض چنین نمازی بی بهره مانده اند.کیفیت این نماز هم در نقل های مختلف با هم تفاوت هایی دارد و چنین نیست که نماز یک شکلی باشد.
#نماز_امام_زمان
#تسامح_ادله_سنن
#مفاتیح
👇👇
@Taammolate_talabegi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 مستند انقلاب جنسی قسمت دوم
🎤 روایتگری مسیر انقلاب جنسی در غرب و ایران
❗️فمنیسم چگونه مطرح شد و جریان آن چگونه شکل گرفت؟!
⁉️ محدودیت های اجتماعی و حقوقی زنان در کشور ایران و آیا آنچه در فضای حاضر وجود دارد مطابق نظر اسلام است؟( با حضور حجت الاسلام دکتر قاسمیان).
❓آسیب های فضای آزاد جنسی در غرب به کجا ختم شده است؟
📲دانلود رایگان:
https://ifilo.net/v/4eidtcn/مستند-کامل-انقلاب-جنسی-قسمت-۲-بدون-سانسور
#انقلاب_جنسی
#مستند
👇👇
@Taammolate_talabegi
🛎زنگ آزاداندیشی🛎
💠یادتون باشه هر کسیو دیدید در بحث های علمی و دینی همش میگه اجماع اینو گفته ،مشهوراته، فلان رای شاذّه، نادره، این دیدگاه رو تا حالا کسی نگفته، خلافه ضروریاته، خلافه اجماع و از این دست حرف ها، مطمئن باشید یا سواد کافی نداره، و یا اگرم سواد داره از خودش فکر و استقلال اندیشه و آزادی تعقل نداره!؛
♦️ چون لشگرکشی رو جایگزین دلیل کرده و نمی خواد عقل خودش رو به کار بندازه و افقگشایی کنه، و عملاً زبان حالش اینه که گذشتگان به جای ما فکر کردن و دیگه نیازی نیست ما فکر کنیم، وظیفه ما اینه که فقط همون حرفهای قدما رو نقل و تکرار و تقدیس کنیم و کیف کنیم؛ مگر در حدّ اختلاف نظرهای جزئی که جایزه،
🔰 اما اگر بخواهیم حرف از تفاوت های ساختاری و بنیادین بزنیم، اینا دیگه میشه خطوط قرمز ممنوعه که هیچکس حقّ نزدیک شدن بهشون رو نداره و فقط باید اونا رو کورکورانه و بدون فکر پذیرفت!
🔸این نگرش دقیقاً همون تفکر "سلفیّت" اهل سنت (تقدّم و رجحان فهم سلف و گذشتگان، بر فهم خلف و آیندگان) هست که در میان علمای شیعه هم نفوذ و رسوخ پیدا کرده، اما فقط شکل و ظاهرش شکل شیعی به خودش گرفته؛ وگرنه منطق همون منطقه!
#آزاد_اندیشی
#تأمل
#تحمل_مخالف
👇👇
@Taammolate_talabegi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎙 خدایا کفر نمی گویم ...
پریشانم...
#دکلمه
👇👇
@Taammolate_talabegi