✍ تعهد یا تخصص/ محمد فاضلی
⚜ یکی از مباحثی که بعد از انقلاب ۱۳۵۷ مطرح شد و تا به امروز هم تداوم یافته، رابطه تعهد و تخصص است. این موضوع با نظام گزینش کارکنان، در تار و پود نظام اداری تابیده شد. صورت متفاوتی از مسأله نیز با اسم و رسم دیگری در کارکرد شورای نگهبان و نظارت بر نامزدهای ورود به عرصه انتخابات ظهور کرده است. نظام گزینش و نظارت شورای نگهبان هر دو در نهایت مدعی برگزیدن متعهدان و راه بستن بر غیرمتعهدان هستند. عاقبت این رویکرد نیز عیان شده است.
🔹 پیتر اوانز، جامعهشناس توسعه، نکتهای را در همین مورد ذکر میکند که برای بررسی شرایط ایران بسیار راهگشا و روشنگر است. اوانز در بررسی تجربه توسعه صنعت فناوری اطلاعات (IT) در کره جنوبی، برزیل و هندوستان، نشان میدهد (اینجا) که: سطح تخصص بالای بوروکراتهای دولتی مسئول برنامهریزی توسعه فناوری اطلاعات در این سه کشور، سبب تعهد آنها به توسعه ملی و ارتقای فناوری اطلاعات در سه کشور شده بود.
نکته بسیار روشنگر اوانز این است که: آدمهای متخصص، وقتی در دولت قرار میگیرند، و وقتی به اندازه کافی ملیگرا هستند، آمال و آرزوهایی برای توسعه ملی، و آرزوهایی برای پیشبرد پروژههای تخصصی خود دارند. این آدمهای متخصص را، اجرا کردن آن پروژههای تخصصی ارضا میکند نه دست یافتن به منافع مادی و اهداف حقیر.
🔸آدمهای متخصص که با شایستگی به جایگاه در دولت رسیده باشند، حرفی برای گفتن، طرح و ایدهای برای دنبال کردن، و سرمایه فکری و شأنی دارند که حتی در صورت خارج شدن از دولت نیز آسیب نمیبیند. همه وجودشان به دولت گره نخورده، بلکه دولت برای آنها ابزار و مسیری است که از طریق آن، رسیدن به اهداف تخصصی و ملیگرایانه خود را دنبال کنند.
اما آدمهای غیرمتخصص که با زد و بند سیاسی، تعلق به دستگاهی ایدئولوژیک یا روابط غیرتخصصی در دستگاه دولت جا گرفتهاند، از درون تهی هستند، شأنی بیرون از دولت و هدفی تخصصی برای دنبال کردن ندارند. تزلزل و ترس آمیخته با وجود آنهاست. دائم دنبال ارتقای سیاسی و یک پله بالاتر رفتن هستند تا جایگاه سستشان که ناشی از فقدان تخصص و قوت درونی است، با قدرت سیاسی و جایگاههای بالاتر جبران شود.
🔻این آدمهای غیرمتخصص، متعهد هستند، اما نه به کاری که بر آن گمارده شدهاند؛ هدفی دارند اما نه در راستای عرصه تخصصیشان؛ و حتی وقتی نیات خیری دارند، از پس محقق کردن آنها برنمیآیند.
اوانز نشان میدهد بوروکراتهای متخصص هندی حتی در محیط بوروکراسی پرفساد هند، از سالمترینها بودند؛ و بوروکراتهای متخصص برزیلی، نقشی بزرگ در توسعه صنعت فناوری اطلاعات برزیل ایفا کردند. بوروکراتهای متخصص کرهای هم در همکاری با بخش خصوصی، کره را به جایگاه فعلی رساندند. آنها بهواسطه متخصص بودن، بالاترین سطح از تعهد به توسعه ملی را بروز دادند.
✅ بازخوانی تاریخ معاصر ایران از زاویه نگاهی که پیتر اوانز شرح میکند، میتواند این گونه باشد: اولویت دادن تعهد بر تخصص و دنبال متعهدِ متخصص گشتن، کار عبثی است. تعهد مؤثر و مفید داشتن از متخصص بودن شروع میشود. تخصص است که موضوعی برای تعهد خلق میکند. متخصص غیرمتعهد البته ممکن است؛ اما متعهد غیرمتخصص، اگر هم ممکن باشد، به درد نمیخورد.
#تعهد
#تخصص
#دولت
#سیاسی
#جامعه_شناسی
#تأمل
👇👇
@Taammolate_talabegi
5.88M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥«#برای_یک_زندگی_معمولی» مستند جدید آرمانمدیا پیرامون مهاجرت به ترکیه است و در حالی منتشر میشه که سالانه ۷ میلیارد دلار برای خرید خانه و ... از ایران خارج و وارد ترکیه میشه.
#مستند
#معرفی_فیلم
#سیاسی
#برای_یک_زندگی_معمولی
👇👇
@Taammolate_talabegi
تأملات طلبگی
🎥«#برای_یک_زندگی_معمولی» مستند جدید آرمانمدیا پیرامون مهاجرت به ترکیه است و در حالی منتشر میشه که س
هنوز هم لغو نشده ممنوع الخروجی ایشون😐
تأملات طلبگی
✍️تاملی در باب تحدی و اعجاز ذاتی قرآن ❓سوالی مهم 🔹آیا عجز ما از ساخت سوره ای مثل قرآن منطقا آسم
♦️پیامبر، قرآن و بوم
🔹یک.
مفاهیم و مصادیق را به نسب منطقه «جزیرة العربِ صدر اسلام»، حداقل به چهار دسته میتوان تقسیم نمود:
1ـ مفاهیم، مصادیق و اصطلاحاتی که تنها در منطقه «جزیرة العرب» وجود و کاربرد داشته، و به نوعی اختصاصی بوم جغرافیایی جزیرة العرب بوده است.
2ـ مفاهیم، مصادیق و اصطلاحاتی که در منطقه «جزیرة العرب» پربسامد و پرکاربرد بودهاند، ولی در برخی مناطق دیگر کره زمین نیز وجود و کاربرد داشتهاند؛ مثل شتر، کنیز و غلام.
3ـ مفاهیم، مصادیق و اصطلاحاتی که در تمامی مناطق کره زمین وجود دارند، و کاربرد تقریباً یکسان میان مردم جهان دارند؛ مثل: آب و خورشید یا محبت و فرزندپروری.
4ـ مفاهیم، مصادیق و اصطلاحاتی که اساساً در منطقه «جزیرة العرب» وجود و کاربرد ندارند، و به نوعی اختصاصی بوم جغرافیایی دیگر مناطق کره زمین هستند؛ مثل: خرسِپاندا و کانگورو یا برفکوچ و قنات.
🔹دو.
واژگان قرآنی را میتوان در دستههای مختلفی با موضوعات متنوع مورد تأمل قرار داد. مثلاً :
1ـ اشیاء مختلف در قرآن،
همانند: «میخ، پشم، قلم، ظروف غذا، سوزن، چراغدان، چراغ، پرده، سفال، دیگ، پیمانه، ترازو، کلید، پیاله، قفل، دلو، بالش، فرش، عصا، تخت»
2ـ اعضای بدن انسان در قرآن،
همانند: «ریش، چشم، بینی، گوش، زبان، دندان، چانه، گردن، رحم، روده، پوست، خون، پا، دست، دهان، شكم، استخوان، سرانگشت، سینه، رگ»
3ـ نام حیوانات در قرآن،
همانند: بلدرچین، پشه، مگس، زنبور، عنکبوت، ملخ، کلاغ، مورچه، شپش، قاطر، گوسفند، بز، شتر، اسب، الاغ، گاو، مار، خوک، قورباغه، فیل»
4ـ و موضوعات و دستهبندیهای دیگر ...
🔹سه.
بسیار قابل تأمل است که در قرآن کریم، مفاهیم و مصادیق پیرامون «اشیاء، جغرافیا، موجودات نباتی و حیوانی، آداب و رسوم و ... که از نوع چهارم (یعنی اختصاصی مناطق دیگر) باشند، وجود ندارند؛ مگر به دو صورت:
1ـ واژگانِ «دخیل»ی که به ندرت و اندک از طریق مراودات تجاری و مسافرتی، یا نقل میراث یا اسطورههای قبایل ادیان دیگرِ نزدیک به منطقه جزیرة العرب، به دایرۀ واژگانی این منطقه سرایت یافتهاند.
2ـ برخی از واژگان نامعلوم یا متشابه قرآن، که کسانی با تفسیر به رأی و ادعا، داخل دسته چهارم بنمایند.
.
♦️نکته
با توجه به دایرۀ واژگانی محدود و خاص قرآن به عنوان وحی الهی، و نیز دایرۀ واژگانی شخص پیامبر(ص) در احادیث، چهار حالت، قابل تصور است:
1ـ قرآن، متنی بومی بوده است؛ که فقط برای مردم منطقه عربستان نازل شده است و منشوری برای دیگر مناطق جهان و نیز آیندگان، نبوده و نیست.
2ـ خداوند متعال یا پیامبر(ص)، دانش و اطلاعی از وضع دیگر مناطق کره زمین، و مفاهیم و مصادیق رایج در میان دیگر مردم جهان نداشتهاند.
موارد 3 و 4 را شما فکر کنید.
#اعجاز_قرآن
#نبوت
#قرآن
#تأمل
#کلام
#وحی
#کلام_جدید
#معجزه
#تحدی
👇👇
@Taammolate_talabegi
May 11
🎙خیلی وقته طنزی بارگذاری نکردیم☺️
استادی درس میداد
شاگردی دست بلند کرد و گفت: استاد دو تا سوال دارم. چرا کلمه خمسه(پنج) از چهارحرف تشکیل شده، ولی کلمه اربعه(چهار) از پنج حرف؟ و چرا کلمه «با هم» از هم جداست، ولی کلمه «جدا» با هم هست؟!
استاد گریه اش گرفت و تدریس را رها کرد و مغازه فلافلی باز کرد.
شاگرد رفت سراغ مغازه استاد و پرسید: استاد میگم مفرد کلمه فلافل چی میشه؟
استاد دیوانه شد و برایش نوبت بستری شدن درآسایشگاه روانی گرفتند!
الان شاگرد سه روزه که دنبال استاد می گرده که بپرسه: آیا روان همان روح است؟ اگر هست،پس چرابه دیوانه میگن روانی و نمیگن روحانی؟
#طنز
👇👇
@Taammolate_talabegi
هدایت شده از خبرگزاری رسا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
توضیحات آیتالله اعرافی درباره پذیرش حوزههای علمیه
آیت الله علیرضا اعرافی مدیر حوزههای علمیه سراسر کشور، توضیحاتی درباره آمار ورودیها و پذیرش متقاضیان حوزه ارائه کرد.
💯 #ما_صدای_رسای_حوزهایم
🆔 @rasanewsagency
تأملات طلبگی
توضیحات آیتالله اعرافی درباره پذیرش حوزههای علمیه آیت الله علیرضا اعرافی مدیر حوزههای علمیه سراس
❗️نسبت به ورودی حوزه یکی از مواردی که قابل توجه هست رویکرد خود طلاب و روحانیون تازه معمم هستند.
♻️ غالبا نوجوانان برای مشاوره جهت ورود به حوزه از طلاب و روحانیون جوان مشورت می گیرند تا تصمیم بگیرند
🚫 آنچه غالبا مشاهده می کنم مخالفت خود طلاب با این تصمیم نوجوانان هست!
❓آیا شما مشوق نوجوانی می شید که قصد تحصیل در حوزه رو داره یا مخالفت می کنید؟!
#حوزه
#سیستم_آموزشی
#سیاست
#تحول_حوزه
#لباس_روحانیت
#تأمل
👇👇
@Taammolate_talabegi
تأملات طلبگی
🔸حفظ جمهوری اسلامی از حفظ یک نفر ولو امام عصر باشد اهمیتش بیشتر است ♦️این یک تکلیف الهی است برای هم
♦️نظر یکی از اعضای محترم کانال
🔹آيا جمهوري اسلامي همان اسلام است ?
مرحوم آيت الله خميني رضوان الله عليه فرمودند كه حفظ انقلاب از حفظ افراد واجب تر است ولو امام عصر باشد .
كه البته اين دوتاپيش فرض دارد
اول : حفظ اسلام و رسالت نبوي به حفظ جمهوري اسلامي گره خورده باشد به نحوي كه با زوال جمهوري اسلامي ; اسلام هم مورد خطر جدي قرار بگيرد . در اين صورت جمهوري اسلامي ; "اسلام" نيست ولي حفظ آن به هر قيمتي لازم و واجب مي شود چون به اسلام گره خورده
دو : البته جمهوري اسلامي ضمانت قطعي ندارد كه تا ابد بر طريق اسلام حركت خواهد كرد .
پس وقتي ميشنويم كه فرمودند جمهوى اسلامي بايد ملتفت باشيم كدام جمهوري اسلامي را مي گويند .
آن جمهوري اسلامي مدنظرشان است كه چنان سنخيتي با اسلام پيدا كرده كه با رفتنش ضربه سهمگيني بر اسلام وارد شود .
تامل : بر فرض قبول فرمايش مرحوم رهبر راحل ; اين حرف بر تمام ائمه صادق است ولي بر امام عصر نه .
چون بر اساس آيات و روايات ايشان تنها باقي مانده ائمه و ميراث دار انبيا هستند لذا نبود ايشان يعني ناتمام ماندن كار ١٢٤ هزار پيامبر و ١٣ معصوم .
اگر با زوال جمهوري اسلامي ; اسلام كمرش خم شود با نبود امام ; اسلام به كلي به فنا مي رود چون ديگر امامي نيست تا عالم را بگرداند . امام هم سبب استقرار زمين و عالم هستي است .
البته اين در صورتي است كه مبناي ايشان را قبول كنيم.
درحالي كه مي دانيم برخي از علما نظر ديگري دارند .
#تأمل
#نظر_کاربران
👇👇
@Taammolate_talabegi